ATERIMA

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 294 ocen.

ATERIMA
4 294 6 1

Opinie o ATERIMA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

ja

Praca w Aterima? Przerost formy nad treścią...rekrutacja kilku etapowa ( rozmowy teelfoniczne, spotkania rekrutacyjne, testy itp) a pozniej dowiadujesz się ze to praca na 1800 zl..

toja
@Kandydat do pracy 16.08.2018 10:31

Do biura w Krakowie. Praca jako konsultant.

Ewa

@Marko możesz rozwinąć swój komentarz w bardziej merytoryczny sposób. Daj znać, co spowodowało, że właśnie taką a nie inną opinie postanowiłeś przekazać tu na forum. Czy jest coś istotnego o czym warto wspomnieć przyszłym kandydatom, chcącym pracować za pośrednictwem ATERIMA?

Marko

Omijajcie tego rodzaju LIVEFIRMA po pierwszej wypłacie w złotówkach się Wam odechce.

Ewa

@Ponton czy bierzesz jeszcze pod uwagę zatrudnienie poprzez agencję ATERIMA? Czy opiekował się Twoim wyjazdem koordynator na miejscu czy może tu z Polski dbał ktoś o to, aby Twoje zadowolenie z pracy było jak najwyższe? Wynagrodzenie było wypłacone w polskiej czy obcej walucie?

Marko
@Ponton 19.07.2018 20:29

Na pewno wypłacają w złotówkach,a zarobki są marne jak na aktualne realia.

Ponton

2 razy pracowalem przez aterime raz bylo super za drugim razem zwolnil mnie francuski pracodawca z powodu zbyt niskich moich kwalifikacji a w rzeczywistosci po prostu szukal oszczednosci aterima calkiem dobra agencja wszystko mi wyplacili uczciwie naprawde nie ma sie do czego przyczepic

Ponton
@Ponton 05.07.2018 18:22

Zakwaterowanie w obu wyjazdach bardzo dobre dzwonili nawet do mnie z Krakowa czu czegos nie potrzebuje a nawet do matki czu syn jest zadowolony a m40 lat beka no nie?wyplata na czas stawka nie podlegajjaca negocjacji ale wysoka wieksza niz oferuja inne agencje ,testy jezykowe byly przez telefon bardzo proste w jezyku angielskim umowe podpisalem u siebie w Gdansku naprawde gdybym cos zlego napisal o aterimie to byloby to klamstwo aktualnie pracuje we francji przez inna agencje ale do aterimy sie nie umywa

Ewa

@Ponton jak wyglądał proces rekrutacji prowadzony przez ATERIMA? Miałeś testy językowe, manualne? Czy na miejscu mogłeś liczyć na pomoc koordynatora i zakwaterowanie? Czy wynagrodzenie było do negocjacji czy może zostało z góry określone?

Ewa

@abcdef piszesz, że osoby po studiach mogą zdobyć doświadczenie dzięki pracy w ATERIMA. Możesz napisać więcej na ten temat, który z pewnością zainteresowałby pozostałych użytkowników. Czego można się tu nauczyć, są jakieś szkolenia? Czy ATERIMA proponuje zatrudnienie w ramach umowy o pracę z pakietem dodatkowych korzyści np. w postaci premii?

Ewa

@toja Dlaczego uważasz, że praca jest ok dla osoby po studiach? Czy ukończone studia gwarantują lepsze warunki pracy w firmie ATERIMA? Czy według Ciebie jest to dobra praca dla osób, świeżo po studiach wchodzących dopiero na rynek pracy? Wyjaśnij, proszę co masz na myśli.

abcdef
@Ewa 18.06.2018 20:13

ukończone studia nie gwarantuja lepszych warunkow pracy w Aterima,. Kazdy dostaje tyle samo czyli mało. Jest to dobra praca na zdobycie doswiadczenia ale nie na rozwoj i stabilizacje- niestety nie za te pieniadze.

Ewa

@mark Czy tylko raz współpracowałeś z firmą ATERIMA? Być może sytuacja o której piszesz była jednorazowa? I w innych miejscach wygląda to inaczej? Dopytuję, ponieważ zależy nam na jak najlepszym poznaniu rzeczywistego obrazu pracy w firmie.

mark

agencja jak agencja ok , ale pracodawcy rozni, trafiłem do annecy budowlanka,. francuska firma , ale pracuja sami polacy,armosfera jak z alternatywy , wiekszosc na kacu, leczy sie browarkami, sprzetu zero prawie jedna wiertarka na 25 osob,2 drabiny, im wiecej pijesz tym leprzy kolega jestes,bhp zero, jak za komuny, odradzam dla zdrowia i bezpieczenstwa własego ,

Ewa

@poprostuja odsyłam do zapoznania się z regulaminem, tam znajdziesz dokładne informacje o tym jakie wypowiedzi są niedozwolone i które konkretnie są kasowane. Inne wpisy z forum nie znikają. @Yast 85 czy sytuacja o której piszesz była jednorazowa? Co zapewnia firma na miejscu, a o co musicie troszczyć się sami? jak to zazwyczaj wygląda?

Daniel

Podpowiedzcie jak agencja organizuje warunki już na miejscu?

Yast 85
@Daniel 22.03.2018 09:36

Co noc inny hotel,nie możność przygotowania posiłku ciepłego

Ewa

Nie da się napisać nic pozytywnego o tej firmie? Atermia aktualnie rekrutuje? Nie widziałam nic na stronie firmy. A może ktoś był ostatnio i podzieli się informacją jak przebiega proces? Pisaliście niżej o problemach z wypłacaniem premii. Czy te kwestie są regulowane umową bądź regulaminem pracy na który można się powołać?

Adi
@Ewa 29.04.2018 17:15

Firma cały czas rekrutuje, ja z nimi pracuje z przerwami ponad 3 lata i złego słowa powiedzieć nie moge. Nie wiem o co chodzi z tymi premiami, ja żadnych problemów nigdy nie miałem. Kasę podają wprost, premie są, dobry kontakt z firmą też. Polecam z czystym sumieniem

była pracownica

Witam, nie polecam pracy w Aterima. Nie tylko z powodu tego, co opisałam w listopadzie tutaj na gowork.pl, ale również z tego, że moja opinia zostałą usunięta przez byłego pracodawcę. Kto ma rozum niech sam sobie odpowie czy warto tam się meczyć,

oburzona
@była pracownica 07.02.2018 16:47

nie warto!

Pracownik xyz

Nie polecam zatrudniając Mnie mówiono ze jest to na dłużej agencja pracy zatrudniła mnie na umowę zlecenie ! I po co po to ze na czas urlopów nie miał kto pracować a później najzwyczajniej w świecie zwolniono z dnia na dzień. Wniosek ? Agencja oszukuje swoich pracowników a co dopiero ma zatrudniać innych już nie wspominając ze panuje tam chaos bałagan i mibing !

ewa
@Magma 11.01.2018 08:36

Przykro mi ale też nie mam dobrego doświadczenia z firmą Aterima. Już tylko jedno zdumiało mnie -miałam pojechać wg umowy na dwa mce do 29 marca. Pani z biura już na miejscu pracy poinformowała mnie że jak nie zostanę na wielkanoc tj 2-3 kwiecień to muszę zjechać 20tego bo ona musi szukać osoby na zastępstwo(moja zmienniczka zapewniła że przyjeżdża na święta i przyjechała). Mimo z mojej strony zapewnień ta pani z biura powiedziała że mam się cieszyć że mam pracę mimo wszystko. Ale o swojej decyzji nie poinformowała nikogo. Zarówno biuro w Niemczech jak i syn podopiecznej mieli w dokumentach zmianę 29tego. W związku z tym rodzina załatwiła sobie wczasy od 15 do 28 marca.Kiedy dowiedzieli się o decyzji Aterimy mało powiedzieć że byli niezadowoleni. W związku z tym pani ta znzlazla rozwiązanie . Zmianę przesunęła bezdyskusyjnie na ..15 marca.Czyli zostałam pozbawiona pół miesiąca pracy i zarobku . Dziękuję Aterimie . A swoją drogą panie nadzorujące mogłyby poinformować te przy telefonach że nie mają do czynienia z marginesem żeby tak z nimi rozmawiać i że osoby wyjeżdżające często przewyższają je pod względem wykształcenia i zawodowym.

Ewa

@Nowy, a jaka jest atmosfera w pracy? Na jaką umowę można liczyć? W jakich godzinach odbywa się praca? @Ola, napiszesz coś więcej o Aterima? @Ciekawski, dowiedziałeś się już czegoś odnośnie wynagrodzenia? Kto jeszcze wypowie się o firmie?

Gość
@Ewa 07.04.2018 20:56

Chodzi Ci o prace w biurze Grupy Aterima ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Piter

Koleś niezly jestes! Dyscyplinarki daja tylko za chlanie w robocie, wiec domyslam się że się ubzdryngoliles z brygadzistą i jeszcze się plujesz na forach. Puknij sie w czolo

Nowy

Super agencja,godna polecenia wszystko na czas a i kasa spoko.Jezdze od roku do budowlanki i nie mam zastrzeżeń,a leszcze wszędzie się zdarzają.

Zofia

Witam pracowałam z ATERIMA rok teraz nie podpisałam umowy z powodów zdrowotnych,zarejestrowałam się w pośredniaku i tu szok nie mam zasiłku,nie należy się.

Walendziak
@Zofia 16.01.2016 20:29

Dlaczego ? Jaka jest z nimi umowa i na jakich zasadach ?

Ola

Agencja ok. Zarobki jak wszędzie.

Ciekawski
@Ola 06.12.2017 12:16

Jak wyglądają zarobki w Aterima?

jack

CZY KTOS BYL NA OCIEPLENIACH WE FRANCJI PROSZE O OPINIE jacekniecko200@gmail.com dzieki

anonim

(usunięte przez administratora)

emilia

Mogę wiedzieć, czy mówisz o pracy w Krakowie? Rekrutowałaś na zagranicę, czy Polskę?

Pracujacy

ATERIMA ma opinię super pracodawcy i to potwierdzają opinie ludzi korzystających z ich oferty. Niestety maruderzy są wszędzie.

Bogdan

Wszystko dobrze i w porządku.Agencja sie wywiazała z umowy,praca we Feancji.

Zbój

Witam . Też nie widze w umowie nic o premiach uznaniowych . Zarobiłem dobrze , szkoda że to praca sezonowa , mam nadzieje że coś jeszcze będzie w sezonie przy jakichs zbiorach .

Adamos
@Zbój 20.05.2016 13:31

No popieram. Też czekam aż się sezon zacznie żeby wyjechać, bo w Polsce praca marna.

Rufus

Praca na budowie na dobrych warunkach. Byłem w ekipie z moim kuzynem i dwoma kolegami we Francji. Firma dobrze zorganizowala wszystko.

Bartek b

Z mojek strony opinia pozytywna. Dobrze zorganizowany wyjazd, praca zgodna z umową.

Marek
@Bartek b 12.10.2017 12:45

Podpisuję się.pozdrawiam

kazimierz

dobra firma która daję pracę we Francji i którą polecam po roku pracy u nich. Zarobki i może troche słabsze niz w Norwegii, robiłem 3 miesiące w Stavanger ale to firma na poziomie i nie oszukują i nie płacisz za mieszkanie

Pracujacy

Jedna z lepszych agencji, wszystko na czas bardzo miłe i przyjemne panie we wszystkim pomogą.polecam a i pieniądze dobre do wyjęcia.

pracownik

nie polecam.

Zostaw opinię o ATERIMA - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA