ATERIMA

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 296 ocen.

ATERIMA
4 296 6 1

Opinie o ATERIMA

Pracownik xyz

Nie polecam zatrudniając Mnie mówiono ze jest to na dłużej agencja pracy zatrudniła mnie na umowę zlecenie ! I po co po to ze na czas urlopów nie miał kto pracować a później najzwyczajniej w świecie zwolniono z dnia na dzień. Wniosek ? Agencja oszukuje swoich pracowników a co dopiero ma zatrudniać innych już nie wspominając ze panuje tam chaos bałagan i mibing !

Magma
@Pracownik xyz 06.12.2017 06:57

Coś mi się zdaję że traktują Cię tak jak pracujesz.Ja pracuję już od paru lat i nikt mnie nie zwalnia,podopieczni są różni w zależności od choroby ale firma jest zawsze pomocna przy problemach,płaci w terminie,ubezpiecza .dla mnie ok.

ewa
@Magma 11.01.2018 08:36

Przykro mi ale też nie mam dobrego doświadczenia z firmą Aterima. Już tylko jedno zdumiało mnie -miałam pojechać wg umowy na dwa mce do 29 marca. Pani z biura już na miejscu pracy poinformowała mnie że jak nie zostanę na wielkanoc tj 2-3 kwiecień to muszę zjechać 20tego bo ona musi szukać osoby na zastępstwo(moja zmienniczka zapewniła że przyjeżdża na święta i przyjechała). Mimo z mojej strony zapewnień ta pani z biura powiedziała że mam się cieszyć że mam pracę mimo wszystko. Ale o swojej decyzji nie poinformowała nikogo. Zarówno biuro w Niemczech jak i syn podopiecznej mieli w dokumentach zmianę 29tego. W związku z tym rodzina załatwiła sobie wczasy od 15 do 28 marca.Kiedy dowiedzieli się o decyzji Aterimy mało powiedzieć że byli niezadowoleni. W związku z tym pani ta znzlazla rozwiązanie . Zmianę przesunęła bezdyskusyjnie na ..15 marca.Czyli zostałam pozbawiona pół miesiąca pracy i zarobku . Dziękuję Aterimie . A swoją drogą panie nadzorujące mogłyby poinformować te przy telefonach że nie mają do czynienia z marginesem żeby tak z nimi rozmawiać i że osoby wyjeżdżające często przewyższają je pod względem wykształcenia i zawodowym.

Kaska
@Pracownik xyz 06.12.2017 06:57

#tematdlauwagi

kandydat

Dzień Dobry, Proszę o opinię na temat pracy w biurze w Krakowie na stanowisku konsultant. Proszę o informację na temat: stawki, rodzaju umowy, obowiązków, premii, Z góry dziękuję

mark

agencja jak agencja ok , ale pracodawcy rozni, trafiłem do annecy budowlanka,. francuska firma , ale pracuja sami polacy,armosfera jak z alternatywy , wiekszosc na kacu, leczy sie browarkami, sprzetu zero prawie jedna wiertarka na 25 osob,2 drabiny, im wiecej pijesz tym leprzy kolega jestes,bhp zero, jak za komuny, odradzam dla zdrowia i bezpieczenstwa własego ,

PIOTREK
@mark 23.05.2018 06:28

zgadza sie ,Mark masz racje nie przestrzeganie tu bhp, ludzie z łapanki , sporo młodziezy 18latkow nie znajacych sie na pracy,na budowie pracuja kucharze, mechanicy blacharze takich przysyła tu Aterima, alkohol tak duzo go naduzywa, w lodowce na stołowce wiecej alkoholu niz jedzenia , a to budowa gdzie pracuje sie z elementami po kilka ton , zawiesia nie sprawne pewnie bez atestu , odnosze sie do tej budowy w Annecy odradzam konkretna tu budowe, bo tu sodoma i gomora w trosce o zdrowie , Aterima jako agencja ok pozdrawiam PIOTREK

weronika

Własnie kończę swój 7 miesięczny kontrakt z Aterimą w Alpach Francuskich i każdemu mogę polecić tą agencję, bo chyba nie jest takich dużo na polskim rynku. Wynagrodzenie na czas, uczciwe podejście do pracownika i pomocne panie w biurze w Krakowie. Miałam średnie opinie o agencjach pracy, ale Aterima to naprawdę rzetelna firma!

Ewa

@poprostuja komentarze są poddawane moderacji tylko wtedy kiedy naruszają regulamin forum, dostępny na: https://www.gowork.pl/regulamin Jeśli chcesz przedstawić swoją opinię na temat pracy w ATERIMA zawrzyj w niej konkretne informacje, pomiń imiona i nazwiska oraz postaraj się, aby opinia była pomocna innym zainteresowanym kandydatom. Możesz zawrzeć w swojej wypowiedzi również informacje o jakości pracy.

ja

Praca w Aterima? Przerost formy nad treścią...rekrutacja kilku etapowa ( rozmowy teelfoniczne, spotkania rekrutacyjne, testy itp) a pozniej dowiadujesz się ze to praca na 1800 zl..

jaaa
@ja 23.04.2018 10:18

Dokładnie, miałam to samo. A jak dopominasz się o swoje np. premię to cie zwalniają z minuty na minutę i biorą następnego naiwnego. Nie polecam pracy w biurze.

ja
@jaaa 23.04.2018 11:53

nie wiem jak dokładnie jest z pracą w biurze ale faktycznie z rekrutacja ich ponosi, tyle etapow jak przynajmniej na menagera a stanowisko na umowie Konsultant, bujaja w oblokach za bardzo

Franz
@ja 23.04.2018 12:58

Konsultant tam to przynieś podaj pozamiataj. Jak ktoś myśli, że będzie spełniał się jako rekruter to niech ucieka od razu. Śmieciowe zlecenia typu produkcja na zlecenia czy pakowanie kopert xD Konsultant zajmuje się wyłącznie donoszeniem godzin zleceń i drukowaniem umów. Wszystko co mówią na rozmowie to brednie. Nie polecam!

anonymous
@Franz 25.04.2018 09:53

A wynagrodzenie?

anonymous

zwolnili Cię bo upomniałeś się o premie?

poprostuja
@anonymous 25.04.2018 13:47

Jak widać nie ma sensu opisywać nic tutaj, bo usuwają komentarze. Prawda jednak w oczy kole..

anonymous
@poprostuja 10.05.2018 14:14

Nie można używać danych osobowych- jak widać nawet imienia z pierwszą literą nazwiska :) dlatego została usunięta- napisz raz jeszcze bez danych osobowych :)

toja
@ja 23.04.2018 10:18

dokładnie! oferują żadne pieniądze, a myślą, że każdy pracujący tam będzie się czuł jakby złapał Pana Boga za nogi... żadnej możliwości rozwoju, żadnej!- chyba, że komuś zależy na pracy bez rozwoju, awansu, podwyżek- ja dziękuję. Oferują pensje niższą niz 2 tysiące-w tych czasach to trochę wstyd uważam. Słowem zakończenia- praca ok dla osoby po studiach.

Kandydat do pracy
@toja 18.06.2018 12:42

toja - masz na myśli pracę w siedzibie firmy w Krakowie? Do jakiego działu startowałeś? Z góry dziękuję za odpowiedź!

toja
@Kandydat do pracy 16.08.2018 10:31

Do biura w Krakowie. Praca jako konsultant.

Ewa

@Marko możesz rozwinąć swój komentarz w bardziej merytoryczny sposób. Daj znać, co spowodowało, że właśnie taką a nie inną opinie postanowiłeś przekazać tu na forum. Czy jest coś istotnego o czym warto wspomnieć przyszłym kandydatom, chcącym pracować za pośrednictwem ATERIMA?

Marko

Omijajcie tego rodzaju LIVEFIRMA po pierwszej wypłacie w złotówkach się Wam odechce.

Ewa

@Ponton czy bierzesz jeszcze pod uwagę zatrudnienie poprzez agencję ATERIMA? Czy opiekował się Twoim wyjazdem koordynator na miejscu czy może tu z Polski dbał ktoś o to, aby Twoje zadowolenie z pracy było jak najwyższe? Wynagrodzenie było wypłacone w polskiej czy obcej walucie?

Ponton
@Ewa 19.07.2018 13:57

Chcialbym jeszcze kiedys wyjechac przez aterime poniewaz zawsze mozna bylo dobrze zarobic daja wysokie stawki ale czy wyjade tego nie wiem bo jak pisalem wczesniej francuski pracodawca mnie zwolnil i mam obawy czy beda mnie chciec zostalem postawiony w zlym swietle.a odnosnie walut w jakiej wyplacaja to o ile pamietam choc na 100 procent nie jestem tego pewny to chyba aterima pyta pracownika czy chce w zlotowkach czy euro

Marko
@Ponton 19.07.2018 20:29

Na pewno wypłacają w złotówkach,a zarobki są marne jak na aktualne realia.

Ponton

2 razy pracowalem przez aterime raz bylo super za drugim razem zwolnil mnie francuski pracodawca z powodu zbyt niskich moich kwalifikacji a w rzeczywistosci po prostu szukal oszczednosci aterima calkiem dobra agencja wszystko mi wyplacili uczciwie naprawde nie ma sie do czego przyczepic

Ponton
@Ponton 05.07.2018 18:22

Zakwaterowanie w obu wyjazdach bardzo dobre dzwonili nawet do mnie z Krakowa czu czegos nie potrzebuje a nawet do matki czu syn jest zadowolony a m40 lat beka no nie?wyplata na czas stawka nie podlegajjaca negocjacji ale wysoka wieksza niz oferuja inne agencje ,testy jezykowe byly przez telefon bardzo proste w jezyku angielskim umowe podpisalem u siebie w Gdansku naprawde gdybym cos zlego napisal o aterimie to byloby to klamstwo aktualnie pracuje we francji przez inna agencje ale do aterimy sie nie umywa

Ewa

@Ponton jak wyglądał proces rekrutacji prowadzony przez ATERIMA? Miałeś testy językowe, manualne? Czy na miejscu mogłeś liczyć na pomoc koordynatora i zakwaterowanie? Czy wynagrodzenie było do negocjacji czy może zostało z góry określone?

Ewa

@abcdef piszesz, że osoby po studiach mogą zdobyć doświadczenie dzięki pracy w ATERIMA. Możesz napisać więcej na ten temat, który z pewnością zainteresowałby pozostałych użytkowników. Czego można się tu nauczyć, są jakieś szkolenia? Czy ATERIMA proponuje zatrudnienie w ramach umowy o pracę z pakietem dodatkowych korzyści np. w postaci premii?

Ewa

@toja Dlaczego uważasz, że praca jest ok dla osoby po studiach? Czy ukończone studia gwarantują lepsze warunki pracy w firmie ATERIMA? Czy według Ciebie jest to dobra praca dla osób, świeżo po studiach wchodzących dopiero na rynek pracy? Wyjaśnij, proszę co masz na myśli.

abcdef
@Ewa 18.06.2018 20:13

ukończone studia nie gwarantuja lepszych warunkow pracy w Aterima,. Kazdy dostaje tyle samo czyli mało. Jest to dobra praca na zdobycie doswiadczenia ale nie na rozwoj i stabilizacje- niestety nie za te pieniadze.

Ewa

@mark Czy tylko raz współpracowałeś z firmą ATERIMA? Być może sytuacja o której piszesz była jednorazowa? I w innych miejscach wygląda to inaczej? Dopytuję, ponieważ zależy nam na jak najlepszym poznaniu rzeczywistego obrazu pracy w firmie.

Ewa

@poprostuja odsyłam do zapoznania się z regulaminem, tam znajdziesz dokładne informacje o tym jakie wypowiedzi są niedozwolone i które konkretnie są kasowane. Inne wpisy z forum nie znikają. @Yast 85 czy sytuacja o której piszesz była jednorazowa? Co zapewnia firma na miejscu, a o co musicie troszczyć się sami? jak to zazwyczaj wygląda?

Daniel

Podpowiedzcie jak agencja organizuje warunki już na miejscu?

Ggggg
@Daniel 22.03.2018 09:36

A nijak organizuje

Yast 85
@Daniel 22.03.2018 09:36

Co noc inny hotel,nie możność przygotowania posiłku ciepłego

Ewa

Nie da się napisać nic pozytywnego o tej firmie? Atermia aktualnie rekrutuje? Nie widziałam nic na stronie firmy. A może ktoś był ostatnio i podzieli się informacją jak przebiega proces? Pisaliście niżej o problemach z wypłacaniem premii. Czy te kwestie są regulowane umową bądź regulaminem pracy na który można się powołać?

Adi
@Ewa 29.04.2018 17:15

Firma cały czas rekrutuje, ja z nimi pracuje z przerwami ponad 3 lata i złego słowa powiedzieć nie moge. Nie wiem o co chodzi z tymi premiami, ja żadnych problemów nigdy nie miałem. Kasę podają wprost, premie są, dobry kontakt z firmą też. Polecam z czystym sumieniem

była pracownica

Witam, nie polecam pracy w Aterima. Nie tylko z powodu tego, co opisałam w listopadzie tutaj na gowork.pl, ale również z tego, że moja opinia zostałą usunięta przez byłego pracodawcę. Kto ma rozum niech sam sobie odpowie czy warto tam się meczyć,

Gość
@była pracownica 07.02.2018 16:47

W jakim mieście pracowałaś ?

oburzona
@była pracownica 07.02.2018 16:47

nie warto!

Ewa

@Nowy, a jaka jest atmosfera w pracy? Na jaką umowę można liczyć? W jakich godzinach odbywa się praca? @Ola, napiszesz coś więcej o Aterima? @Ciekawski, dowiedziałeś się już czegoś odnośnie wynagrodzenia? Kto jeszcze wypowie się o firmie?

Gość
@Ewa 07.04.2018 20:56

Chodzi Ci o prace w biurze Grupy Aterima ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Piter

Koleś niezly jestes! Dyscyplinarki daja tylko za chlanie w robocie, wiec domyslam się że się ubzdryngoliles z brygadzistą i jeszcze się plujesz na forach. Puknij sie w czolo

Nowy

Super agencja,godna polecenia wszystko na czas a i kasa spoko.Jezdze od roku do budowlanki i nie mam zastrzeżeń,a leszcze wszędzie się zdarzają.

Zofia

Witam pracowałam z ATERIMA rok teraz nie podpisałam umowy z powodów zdrowotnych,zarejestrowałam się w pośredniaku i tu szok nie mam zasiłku,nie należy się.

Walendziak
@Zofia 16.01.2016 20:29

Dlaczego ? Jaka jest z nimi umowa i na jakich zasadach ?

Ola

Agencja ok. Zarobki jak wszędzie.

Ciekawski
@Ola 06.12.2017 12:16

Jak wyglądają zarobki w Aterima?

jack

CZY KTOS BYL NA OCIEPLENIACH WE FRANCJI PROSZE O OPINIE jacekniecko200@gmail.com dzieki

anonim

(usunięte przez administratora)

emilia

Mogę wiedzieć, czy mówisz o pracy w Krakowie? Rekrutowałaś na zagranicę, czy Polskę?

Pracujacy

ATERIMA ma opinię super pracodawcy i to potwierdzają opinie ludzi korzystających z ich oferty. Niestety maruderzy są wszędzie.

Bogdan

Wszystko dobrze i w porządku.Agencja sie wywiazała z umowy,praca we Feancji.

Zbój

Witam . Też nie widze w umowie nic o premiach uznaniowych . Zarobiłem dobrze , szkoda że to praca sezonowa , mam nadzieje że coś jeszcze będzie w sezonie przy jakichs zbiorach .

Adamos
@Zbój 20.05.2016 13:31

No popieram. Też czekam aż się sezon zacznie żeby wyjechać, bo w Polsce praca marna.

Rufus

Praca na budowie na dobrych warunkach. Byłem w ekipie z moim kuzynem i dwoma kolegami we Francji. Firma dobrze zorganizowala wszystko.

Bartek b

Z mojek strony opinia pozytywna. Dobrze zorganizowany wyjazd, praca zgodna z umową.

Marek
@Bartek b 12.10.2017 12:45

Podpisuję się.pozdrawiam

Zostaw opinię o ATERIMA - Kraków

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA