ATERIMA

Kraków

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 280 ocen.

Opinie o ATERIMA

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA

Pracujacy

Jedna z lepszych agencji, wszystko na czas bardzo miłe i przyjemne panie we wszystkim pomogą.polecam a i pieniądze dobre do wyjęcia.

Bartek b

Z mojek strony opinia pozytywna. Dobrze zorganizowany wyjazd, praca zgodna z umową.

pracownik

nie polecam.

shy ;)

witam. wybiera się kos do Francji niebawem ? np. na truskawki. Widze ze oferta wyglada spoko.

Andrzej
@Rafał 20.04.2017, 11:52
Ja bylem rok temu na pieczarkach. Minus - z Francuzami jest się czasami ciężko dogadać, ale kasa dobra, a firma z polski i jedn...

Też byłem. Wszystko przebiegło pomyślnie.

Damian
@Rafał 20.04.2017, 11:52
Ja bylem rok temu na pieczarkach. Minus - z Francuzami jest się czasami ciężko dogadać, ale kasa dobra, a firma z polski i jedn...

Byłem raz.nie było zle.dobrze zorganizowane i sprawnie.

Asiutek

cześć Daria, czy też byłaś na pieczarkach? Moja mama wyjeżdża za 2 tygodnie i trochu się martwię ponieważ to jej pierwszy wyjazd z aterima. Czy możesz mi wysłać tą umowę na maila bo panie w biurze nic nie mówią o żadnych premiach?? asiutek1990@gmail.com

Zbój

Witam . Też nie widze w umowie nic o premiach uznaniowych . Zarobiłem dobrze , szkoda że to praca sezonowa , mam nadzieje że coś jeszcze będzie w sezonie przy jakichs zbiorach .

Roni

Wyrobić normę nie jest tak trudno. Wyjechałem raz póki co i było spoko. Dobra fucha.

Wasyl
@Daria 13.05.2016, 16:24
A umowę jaką miałeś umowę o prace gdzie kwota była podzielona na pensję podstawy i kwotę uznaniową?

Nie wiem trochę o co chodzi z tym dzieleniem bo w umowie nie było żadnej kwoty uznaniowej . Robota dobrze płatna , ale męcząca , jak ktoś chce dorobić to jak najbardziej .

Daria
@Wasyl 16.05.2016, 08:11
Nie wiem trochę o co chodzi z tym dzieleniem bo w umowie nie było żadnej kwoty uznaniowej . Robota dobrze płatna , ale męcząca...

Podaj mi jakiś namiar wyślę skan umowy wyjaśniając tutaj nie mogę nawet linka wysłać do wirtualnego dysku bo Administrator usuwa za prośbą Aterimy niewygodne wiadomości pomimo że są prawdziwe nie szkalowanie miana firmy.

Daria

Nie polecam z tej firmy wyjazdu na pieczarki norma jest 30kg a dział HR w agencji nic otym nie mówi pracownikowi przed podpisaniem ani w dniu podpisania umowy w Krakowie. Jak wiemy pieczarki są lekkie a trzeba nieżle charować aby uzbierać(usunięte przez administratora) .Nie polecam!

Daria

Nie polecam wyjazdu na pieczarki z względy iż norma jest 30kg na 1 godzine a jak wiemy pieczarki są lekkie. Stąd #NiePolecam

Daria

Nie polecam wyjazdu na pieczarki z Aterimy akordówka norma 30kg na 1h a pieczarki są lekkie

pracownk

Każdy sobie rzepkę skrobie mam na myśli do pracowników którzy pracują dla powyższej firmy i przesłaniem przysłowia jest że każdy dba pracownik przede wszystkim o swoje własne interesy. Nikt niema zamiaru nikogo obrażać stąd nie wiem na jakiej podstawie regulaminu gowork czy artykułu usuwnay jest komentarz.

on

:)

Randy

Jaką pracę mają w Wolbromii?

madmax86

Pracuję przez Aterimę w Wolbromiu, polecam:)

Ola

Witam.Poszukuje osób które pracowały dla Aterimy na truskawkach od sierpnia 2015 pod Lyonem w st.Martin en Haut...

Tacziana

Hej !! Aterima znowu ogłasza się na pieczarki.O co to chodzi? Praca się nie sprawdzila czy potrzebują kolejnych 6osob? Może ktoś tam pracuje ?Dajcie więcej infor?...

Mirok

Ania - w złotówkach!

ania

Mam pytanie czy ta firma płaci w euro,jeśli tak to od kiedy?

Gudzy
@ania 16.02.2016, 12:11
Mam pytanie czy ta firma płaci w euro,jeśli tak to od kiedy?

Ania pracuję we Francji i firma płaci w złotówkach. Jaką masz ofertę dla kobiety, bo chciałem sprowadzić tu swoją dziewczynę, ale na budowę jej przecież nie zatrudnią.

Basia

Ale piszecie bzdety, aż glowa boli! Każda agencja musi zarobić na każdej oddelegowanej osobie,bo inaczej daleko by nie ujechala. Są plusy i minusy pracy przez agencję i tyle!

piotrr

polecam! nie pisze często zdania o firmach ale tu musze przyznać ze dobra firma i nie tylko chodzi o kase.pozdr z alp francuskich

Gerda

Zosiu przecież zasiłek dla osoby bezrobotnej należy się dopiero, jeśli ta osoba w ciągu ostatnich 18 miesięcy przepracowała przynajmniej 12 miesięcy otrzymując wynagrodzenie co najmniej minimalne oraz jeśli jej umowa się zakończyła. Trochę mamy chory system w Polsce. Ja kiedyś popełniłam podobny błąd co Ty. Co prawda pracowałam wtedy w innej firmie, ale chodziło o to samo. Chciałam sobie zoperować kolano na nfz (dokuczało mi już od dłuższego czasu) – lekarz stwierdził że hondromalacja rzepki. Oczywiście uprawiałam w niemczech lekkie ćwiczenia zalecane przez ortopedę, ale nie mogłam kolana przeciążać. Oczywiście brałam też leki przeciwzapalne – niesterydowe. Uwierz mi – wytrzymałam pół roku i dłużej się nie dało :-( Musiałam przedwcześnie zjechać od Polski. Oczywiście leczenie miałam przez nfz, ale potem jeszcze rehabilitacja, a z czegoś trzeba żyć – zasiłek nie przysługiwał. Wiadomo że na zdrowie nie ma ceny i z dwojga złego to i tak patrząc z perepektywy czasu miałam szczęście w nieszczęściu. Chirurg mi pokazał wyniki USG kolana i badania artroskopowego – jakbym została w pracy na dłużej, to już byłoby przekichane. Teraz staram się chodzić na basen i jeździć na rowerze stacjonarnym, oprócz tego lekka gimnastyka i jest dobrze. Aha – to było dwa lata temu, teraz znowu pracuję. Zosiu życzę Ci powrotu do zdrowia – pamiętaj że nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny – Bóg nie popełnia błędów i na pewno u Ciebie wszystko skończy się dobrze! Ściskam Cię i trzymam kciuki za Ciebie.

Zofia

Witam pracowałam z ATERIMA rok teraz nie podpisałam umowy z powodów zdrowotnych,zarejestrowałam się w pośredniaku i tu szok nie mam zasiłku,nie należy się.

misia74

Pracuję z ramienia agencji ATERIMA i jestem zadowolona z firmy. Pieniądze zawsze na czas, rzetelna obsługa. Polecam

petite

dostałam od nich ofertę na pieczarki do francji , są wypłacalni i płacą zus???

aga.nie
@petite 15.12.2015, 00:09
dostałam od nich ofertę na pieczarki do francji , są wypłacalni i płacą zus???

hej, i jak ? pojechałaś na te pieczarki ? dajcie znać kto był na pieczarkach jakie warunki ? :)

aniutka41

Witam przed moim przyjazdem do rodziny ,dzwonila do mnie pani z firmy ATERIMA z informacja ze ponoc maja zmienic sie umowy na korzysc opiekunek czy ktos wie cos na temat .

ATERIMA

Drodzy internauci, uprzejmie informujemy, ze wszystkie opinie nie dotyczące Agencji Zatrudnienia ATERIMA zgłaszamy do moderatora portalu z prośbą o przeniesienie ich do odpowiedniego wątku. Bardzo cenimy sobie wszystkie pochlebne i krytyczne opinie, jednak pod warunkiem, że dotyczą one naszej działalności, którą wyłącznie jest rekrutacja i oferty pracy tymczasowej w Polsce i Francji. Opinie na temat oferowanej przez ATERIMA MED pracy w charakterze Opiekuna osób starszych w Niemczech prosimy zamieszczać w odpowiednim wątku tutaj: www.gowork.pl/opinie_czytaj,540685

Iskra

Aterima wypłaca 15 każdego mieisąca anie 10.

Tom
@Iskra 01.10.2015, 17:17
Aterima wypłaca 15 każdego mieisąca anie 10.

Iskra ja pracuję we Francji i mam do 10 go.

farbwan@

Kloe - mylisz sie i to bardzo .. to jest cytat z umowu własnie wiec jak nie czytałam mówy .. chyba własnie ty jej nie czytałas - teraz są 2 umowy - prawda ? - jadna z nich jest zawrta z Akademia - prawda? - to teraz sobie przeczytaj załącznik nr7 punkt 3- i wtedy sie wypowiadaj .. to skąd oni zabieraja to 100€ ??? z kasy która MY zarabiamy I TAKA JEST PRAWDA

Kloe

Anastacia ma rację.Farbowana Ty chyba umowy nie czytałas albo pracujesz w innej firmie.Odliczenie na akademię doradca to ominięcie mindestlohn przez polską umowę – tą drugą.To są pieniądze,których i tak byś nie zobaczyła i nie mają wpływu na Twoje wynagrodzenie,bo stawka na rekę i tak jest taka sama.

farbwan@

ty anastacia - nie wiem gdze mi sie pomyliła .. ale jak tak cwan jesteś to może najpierw sprawdz czy rzeczywiście jest ci zabierane to 100€ a pożniej mów że komuś coś sie myli GdańskaPanna przeczytaj sobie załącznik nr7 punkt 3 - Z tytułu organizacji Kursu Zleceniodawcy ( Aterma Med) należne będzie wynagrodzenie w kwocie 100( stu) EUR należne za każy miesiąc (...)

GdańskPanna

czyli nie płacimy 100e za lekcje? to juz nie rozumiem skąd sie pojawiło to 100e .. płacimy je czy nie ??

Anastacia

GdańskPanna dobrze myślałaś. Lekcje są darmowe, tej farbowanej się coś pomyliło. Pieniądze sa od akademia doradca to się zgadza. Jedyne co mnie ostatnio wkurza to ta papierologia dla zusu, która musimy wypełniać.

GdańskPanna

Ja nie rozumiem .. 100e - za lekcje z strony czyli te testy które tam robimy czy te lekcje które dostajemy na maile?? To za nie się płaci? Ja coś czytałam ale nie zwróciłam uwagi. O co w tym chodzi? Ja dostaje od Akademia Doradcy pieniądze Wy też?

farbwan@

Widze że macie problem z czymś .. sprawa wyglada tak że my płacimy 100€ za lekcje .. czy chcemy tych lekcji czy nie i tak płacimy .. i to was nie denerwuje tylko to co jest brutno netto ile rodziny płaca ile firma zarabia .. Ja się martwie o to że w razie czego moja składka chorobowa była wyliczna z około ( OKOŁO ) 200 zl .. i w razie czego ZUS ( PRZYKŁADOWO) bedze mi wypłacał 100 zl miesiecznie ,,, ale widze że to was nie obchodzi ze płacicie 400 zl skoro tak to spoko widocznie was stać

Kruszek

farbwan chyba się trochę zakręciłaś w tym co piszesz. Sama sobie zaprzeczasz. Najpierw mylisz netto z brutto, a potem nie potrafisz policzyć zusu i podatku.

farbwan@

Pomorzanka ..wez sobie rachunek od rodziny i zobacz ile za ciebie płaca a pożnij napisz ..nie obrażaj Mojej rodziny. a nie rozumiem co do tego że my płacimy 100 € za lekcje niemieckiego w internecie ma do podatku w Warszawie//

Pomorzanka

Farbowana chyba masz problemy z liczeniem. Weź kalkulator i sobie policz. W kosztach pracy udział podatku dochodowego i składek na ubezpieczenia społeczne wynosi w Warszawie średnio 51,2 % Stawka od rodziny 2300 euro - naprawdę musisz mieć bogate i nierozgarnięte rodziny, bo 2300e w Niemczech to lekarz zarabia.

farbwan@

Nie ..i przepraszam jeśli tak to odczułaś ... chodzi o ty ze im mniej zarabiasz ( zarabiamy - OPIEKUNKI )tym mniej płaci rodzina .. Logiczne jesli opiekunka ma podstawy niemieckiego to rodzina zapłaci 1800 € jeśli ma ju 2-1 to zapłaci więcej.. Przepraszam ze tam mogłaś sie poczuc urażona nie taki był zamiar .. chciałam tylko zaznaczyc to co opisałam teraz

Cogito

Nie wiem czy to miała być jakaś próba zdyskredytowania mnie, ale słabo Ci wyszło.

Cogito

Nie wiem czy to miała być jakaś próba zdyskredytowania mnie, ale słabo Ci wyszło.

farbwan@

widocznie moga byc takie róznice .. jedna z pacjentek płaciła 2100 a druga 2300 .. też chyba zalezy od stopnia niepełnosprawności .. ja osobiście nigdy nie słyszałam o mniejszej kwocie jak 2000 .. no chyba ze ty zarabiasz 900 € ??

Cogito

farbwan@ tak ja też pracuję w Aterimie i też mi się nie podobają dwie umowy, ale co ja poradzę? Wiem że po nowym roku ma być znowu jedna - tak mi tłumaczyły panie w biurze. Co do tego ile zarabia firma, to ja też rozmawiam z rodzinami, trudno żeby nie poruszyć tego tematu jak się siedzi gdzieś przez dwa lata i człowiek z rodziną się zżyje. Ale 2300 to chyba przesadziłaś, bo nigdy nie słyszałam o kwocie wyższej niż 1800. Może rodziny mają różnie liczone, ale nie wierzę zeby było aż 500 euro różnicy?

farbwan@

Cogito to jest kwota orjentacyjna kazda rodzina łaci inndywidualnie ale takie sa reali . pracuje od kilku lat i zawsze iałam dobre kontakty z rodzina i po jakims czasie zawsze taka rozmowa sie pojawiała - zawsze bronilam firmy ze to ubezpieczenia ze bilety ze firma tez musi zarobic i ze mi starczy to co mam i rodzina to akceptowała i zawsze inaczej patrzyła na rachunki .. ale teraz przez ta akademie to szlak moze człowieka trafic . Przepraszam ale taka jest prawd. Widać bardzej cie interesuje co dostaje firma a nie co ty tracisz wiec tak na 80 % jestes z firmy i tylko udajesz zainteresowanie ..

Cogito

Doris o ile wiem, to obecne przepisy nakładają jakieś ograniczenia na opiekunki jeśli chodzi o ilość dni przepracowanych w roku. Podobno od stycznia ma się to zmienić. Ja sama jestem opiekunką długodystansową i trochę też mi to nie na rękę. Farbowana skąd masz takie informacje dotyczące tego ile firma zarabia?

Opiekunka
@Cogito 22.09.2015, 10:52
Doris o ile wiem, to obecne przepisy nakładają jakieś ograniczenia na opiekunki jeśli chodzi o ilość dni przepracowanych w roku...

Rodziny o tym mówią wprost. Ile płacą firmie.

farbowana@wp.pl

troche szkoda mi tej firmy bo jak tak dalej beda krecic i tylko na kase beda pazarni to sie to rozwali juz kilka kolezanek mówi ze nie chca wyjazdzac wiem ze 2 juz zrezygnowały .. za kilka tygodni sama zjezdzam i chyba juz podzekuje za współrace - szczerze oni z Nas bardzo ładna kase trzepia .. skoro my dostajemy 1200€ na reke a rodzina płaci około 2300 € to gdze tu jest sprawiedliwosc .. ok bilety ubezpieczenie .. max 300€ a resztta ??? a dalej nie moge z tej smiesznej AKADEMI.. czy wy wiecie ze za nia płacicie 100 € miesiecznie .. za to ze oni przesla wam te smieszne lekcie ?? ostatnio sie doczytałam w regulamini .. oczywiscie wy tego nie odczuwacie bo wam nikt tego do reki nie dam ..ale 100 € jest zabierane przy wypłacie .. i teraz UWAGA -- jesli ktos da wam do reki 100€ = 400zl a pożniej każe wam zapłacic za lekcje przez internet na tym ich profilu .. to wtedy juz BOLI prawda ///??

przypadkowy
@farbowana@wp.pl 20.09.2015, 16:53
troche szkoda mi tej firmy bo jak tak dalej beda krecic i tylko na kase beda pazarni to sie to rozwali juz kilka kolezanek mówi...

Trzepią kasę? No i co z tego?! Każdy pośrednik pracy zarabia na pracownikach i jest to rzeczą najzwyklejszą w świecie. Skąd to oburzenie? Przecież na pewno dostałaś umowę przed wyjazdem, a w niej wszelkie szczegóły wynagodzenia. Jeśli sądzisz, że na własną rękę jest lepiej znaleźć pracę, to do dzieła.

doris

witam!zgadzam sie z toba i też sie zastanawiam nad zmiana firmy.ostatnio dostalam telefon z aterimy ze musze zostac na 2 miesiecznym urlopie przymusowym co to oznacz?ze za duzo przepracowalam w tym roku?moze ktos cos wie na ten temat wiecej!!!to prosze o napisanie.pozdrawiam serdecznie.

Danka1

Ja też pracuję dla "Aterimy" i wcale nie jest najgorzej.Cztery lata zmarnowałam dla "P....." a ile straciłam.Bardzo rzadko zdarza się,żeby opis chorego zgadzał się z rzeczywistością w innych firmach też tak robią i to nie jest też do końca ich wina.Bardzo często to rodziny ukrywają prawdziwe fakty.Co do zarobków to powinny być zawsze wyższe niż są.Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i tych mniej.

wolbrom

witajcie, pracuję w firmie T** P***** w której zostałam zatrudniona poprzez Aterimę, najbardziej nurtuje mnie fakt, że wszyscy pracownicy dostają wypłatę 4-6 następnego miesiąca, a Aterima wypłaca zawsze 10 każdego miesiąca.. późnym popołudniem.. Dlaczego Aterima nie może dogadać się co do dnia wynagrodzenia z firmą w której pracuję ????????

Nidzica
@wolbrom 10.08.2015, 14:17
witajcie, pracuję w firmie T** P***** w której zostałam zatrudniona poprzez Aterimę, najbardziej nurtuje mnie fakt, że wszyscy...

Pewnie dlatego że jest pośrednikiem i firma w której pracujesz płaci najpierw Aterimie, a oni dopiero Tobie. Przelewy czasami idą jedną dobę, a biorąc pod uwagę, że może to wypaść w weekend, to dają margines kilka dni - każda firma pośrednicząca tak robi.

Niki

Aterima rękami i nogami broni się, żeby płacić w euro, ale jak już wydębisz od nich wypłatę w euro, to pomniejszają ci o 100 euro, czyli wychodzi na to, czy w złotówkach, czy w euro jesteśmy stratne +- 400 zł. a odprowadzane składki emerytalne i chorobowe to już przekracza absurd, normalnie Bareja. Jestem po rozmowie z firmą, gdzie składki odprowadzane są w Niemczech, chociaż po wyrobieniu 5 lat dostanę około 170 euro, a to do naszej emerytury jest dobry zastrzyk. Aterimie mówię do widzenia, jak nie zaczną nas traktować po ludzku, a to przecież dzięki nam Aterima jest na rynku

mała zo

Aterima proponuje pracę na okres 1 miesiąca za 8 zł netto. Totalne olewanie pracownika Pani wysyła sms-a potwierdzającego dalsze przedłużenie umowy nawet nie potrafią zadzwonic. Jak już się człowiek zgłosi żeby umowę podpisać bo dostał sms-a okazuje sie na miejscu że oni nie mają na liście mnie-pracownika żadnej inforacji o przedłużeniu umowy. Brak profesjonalizmu...

Zostaw opinię o ATERIMA - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ATERIMA