ATERIMA WORK

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o ATERIMA WORK

Opinie o ATERIMA WORK Kraków Puszkarska 7M

WebsiteIconATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

Nie przegap nowości o ATERIMA WORK!

pracus

23.07.2013 12:12

anonim - 2013-06-26 11:16:23 anonim - 2013-06-24 18:35:23 @Grzesiek, a mógłbyś opisać na jakie wynagrodzenie można liczyć w tej firmie i jaką umowę się podpisuje? Czesc wszystkim.Ja wlasnie wróciłem z pierwszego wyjazdu w Montpelier.Potwierdzam ze warunki są ok,nie wiem czy moge pisac o zarobkach,ale wczesniej bylem z jobs plus i aterima placi lepiej.Umowa - kontrakt - podpisalem w biurze w opolu bo mam najblizej.Kontrakt czyli co zlecenie, czy dzialalność czy umowa o pracę? 10 euro netto wyciągniesz po opłaceniu mieszkania i ile godzin w tygodniu?
    Bogna

23.07.2013 08:44

anonim - 2013-07-19 11:55:32 kto może mi powiedzieć jakie usługi prowadzi firma ATERMIA? czy jest to firma znajdująca pracę dla opiekunek?Tak ta firma organizuje wyjazdy dla opiekunek. Z tego co czytam to jedna z najlepszych firm w polsce. Właśnie do nich zaaplikowałam i czekam.
    Annika

22.07.2013 17:23

BEATA

10.07.2013 18:31

WITAM a ja pracuję jako opiekunka w Polsce i jest spoko. Nasz koordynator (usunięte przez administratora) to świetny logistyk i oaza spokoju. Masz problem czy potrzebujesz zastępstwa /czy to choroba czy coś innego/ w takich sytuacjach działa bez zarzutu szybko.Wypłaty w terminie /zgodne czy z ilością dni czy godz./ składki ZUS odprowadzane. NIE NARZEKAM OBY TAK DALEJ

26.06.2013 11:16

Billy rocketfuel

23.06.2013 16:37

Robiłem w anglii przez 7 lat teraz jezdze do francji z aterima. Najlepsza firma pod sloncem! Pozdrawiam z Ahun!
    Artek

18.06.2013 12:07

Grzesiek - 2013-06-17 08:25:39 marta - 2013-06-13 17:47:15 wystawiam opinię bardzo niegatywna ta firma to jakas porazka ostrzegam wszysztkich zeby z nimi nie jechali chyba ze ktoś ma długi albo niema na sam chleb to niech jedzie bo w innym przypadku to stanowczo odradzamJedna z nielicznych firm, która się uczciwie rozlicza z pracownikiem i płaci ZUSy. Pieniądze też dają dobre. Ja polecam!Potwierdzam! Bardzo dobra i uczciwa firma. Pojechałem z ekipą do pracy na budowe do francji i wszystko było zapiete na ostatni guzik. Dobrze płaca i ubezpieczaja. Polecam (usunięte przez administratora)
    Grzesiek

17.06.2013 08:25

13.06.2013 17:47

Opiekunka z Aterimy

01.02.2014 21:14

Marta!Jesli piszesz o firmie negatywnie,to musisz uzasadnic.Inaczej jestes niewiagygodna,bynajmniej dla mnie.Ja mam o tej firmie jak najlepsze zdanie.Sprawna,wiarygodna,profesjonalna w calej rozciaglosci.Maja swietnych pracownikow i doskonale opracowana strone internetowa,wlacznie z nauka niemieckiego.Pozdrawiam serdecznie Aterime z Niemiec.
    niewiarygodne

06.03.2014 22:27

Niewiarygodne że Aterima ma same dobre opinie, chyba nie ma drugiej tak złotej firmy, która daje do podpisania umowę bez dat(usunięte przez administratora)
    ponton

09.06.2013 21:50

pracowałem przez aterime w piekarni w Briancon w tamtym roku i chce napisać dla mnie najlepsza firma w jakej w zyciu pracowałem naprawde wszystko dopiete na ostatni guzik teraz tez pracuje we Francji w alpach również dobra firma jestem zadowolony ale aterima jest najlepsza
    joanna

31.05.2013 22:48

witam ktoś pracował dla Aterimy jako pokojówka?
    sl777-77

12.05.2013 19:17

pracowałem we Francji w zeszłym roku w Alpach i nie było żadnych problemów z wypłatom, warunki mieszkaniowe super, auto do dyspozycji za darmo, szefostwo francuskie spoko, mam nadzieje że w tym roku uda mi sie wyjechać z aterimy polecam ich
    Magda

30.03.2013 09:40

Dla mnie aterima to 3 firma w jakiej pracuję. Niby są jeszcze elementy, które chciałabym zmienić we współpracy z nimi, ale uważam że jest to najlepsza firma w Polsce w tej chwili. Żadna inna firma nie robi tak wiele dla opiekunki jak aterima. Przysyłają informację o lekcjach, dzwonią, pomagają. pozdrawiam
    Karolka

20.03.2013 15:18

ada - 2013-03-19 14:11:09 W mojej opinii frima Aterima z Krakowa nie jest firma kompetentną, to znaczy niby dzwonią i dzwonią i emeile przysyłają z lekcjami j, niemickiego, chociaż w formularzy podałam że znam język perfekt. Po tych wszystkich rozmowach na koniec zaproponowała mi pani z tej frmy pracę w wolontariacie ale na własną rękę i sobie sama tak na 3 miesiące. Argumentowała ze "strona niemiecka" sobie tak życzy. Kpina!!! nie zawracam sobie już głowy agencjami bo one rekrutują permamentnie ale roboty nie mają już. Pozostają na własną rękę czegoś szukać. a nie sie dawać poniżać tym beznadziejnym ludziomJak ja nie lubie jak takie baby jak Ty psują opinie nam opiekunkom.Każda rodzina sobie teraz życzy osoby z doświadczeniem. A nie takie jak Ty, ze sobie wymysli ze chce jechac i duzo zarabiac, a ani języka, ani wiedzy i jeszcze sie puszysz jak paw ze cie ponizaja.
    Beti

20.03.2013 10:45

ada - 2013-03-19 14:11:09 W mojej opinii frima Aterima z Krakowa nie jest firma kompetentną, to znaczy niby dzwonią i dzwonią i emeile przysyłają z lekcjami j, niemickiego, chociaż w formularzy podałam że znam język perfekt. Po tych wszystkich rozmowach na koniec zaproponowała mi pani z tej frmy pracę w wolontariacie ale na własną rękę i sobie sama tak na 3 miesiące. Argumentowała ze "strona niemiecka" sobie tak życzy. Kpina!!! nie zawracam sobie już głowy agencjami bo one rekrutują permamentnie ale roboty nie mają już. Pozostają na własną rękę czegoś szukać. a nie sie dawać poniżać tym beznadziejnym ludziomByć może nie masz żadnego doświadczenia, w innym przypadku nikt nie prosiłby o dodatkowy wolontariat. Ja jestem byłą nauczycielką niemieckiego. Parę lat temu zanim zaczęłam wyjeżdżać też musiałam mieć jakąś praktykę i tak mi doradziła osoba rekrutująca dla innej agencji. Zrobiłam go w Domu spokojnej starości im. świętego miłosierdzia w moim mieście. Początkowo myślałam że nie podołam, ale postanowiłam być twarda. W wolontariacie nie miałam łatwo. Było bardzo ciężko, a praca nauczyła mnie pokory i szacunku dla życia i zdrowia. No a potem udało się wyjechać po raz pierwszy do Niemiec. Ada nie powinnaś tego odbierać do siebie, agencja doradziła Ci prawidłowo tak jak niejednej z nas. Rodziny niemieckie nie chcą zatrudniać opiekunek bez doświadczenia. Zwłaszcza jak senior czy seniorka mają problemy ze zdrowiem. A najgorzej jest wyjechać i sobie nie poradzić. Odpowiednie przygotowanie i nastawienie w tej pracy jest ważne. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Kontakt - ATERIMA WORK

Puszkarska 7M 30-644 Kraków

ATERIMA Europe Sp. z .o.o. Sp. k.

ada

19.03.2013 14:11

Paweł Kunysz

11.01.2013 11:45

Witam, pracowałem w tej firmie jako hydraulik we Francji.Firma bardzo rzetelna, godna polecenia, warunki pracy jak i mieszkalne na wysokim poziomie, wypłata zawsze na czas.Koordynatorzy zawsze dostępni i we wszystkim pomocni. POLECAM POLECAM POLECAM POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    NIKOŚ

04.01.2013 23:09

KTOŚ PRACOWAŁ JAKO PIEKARZ DLA ATERIMA? ?
    czarny

26.11.2012 20:42

jestem po prawie 3 miesiacach w aterimie, wrocilem w sobote z Alp i obiecałem paniom z aterimy, ze firmę pochwalę :) Firma godna polecenia, od 4 lat jezdzę do francji i chyba pierwszy raz mialem do czynienia z tak profesjonlaną obsługą i w koncu nie musialem sie upominac o pieniadze bo wszystko na czas jak w szwajcarskim zegarku. Francuska firma tez super tylko portugalcy tam pracujący czuli sie lepsi od polaków i dawali nam to do zrozumienie na każdym kroku. Tylko ze to my mieliśmy mieszkanko za darmo, a oni bulili z własnej kieszeni :)
    Ciekawo

11.11.2012 22:23

A ile można zarobić na miesiąc ??????????? Czy spanie zapewnia pracodawca?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ATERIMA WORK?

marcin

25.08.2012 21:27

prowadziłem dzialalność w regionie paryskim, francuzi rozliczają się nieraz jak chcą i raczej zadne polskie fimy nie maja na to wplywu.Ale trzeba też przyznać ze we Francji pracuje się łatwiej i lepiej niz w naszym dziwnym kraju.
    robi

03.08.2012 20:52

Witam,nawiązując do tematu powyżej ,informuje że jeśli chodzi o zapłatę za paliwo to dostaliśmy,ale tylko tyle ile francuz policzył. Przykładowo:Jeśli wydaliśmy 100 euro to dostaliśmy 50 euro,nawet nie chodzi o te śmieszne pieniądze,tylko o zasadę.Co by było jak wydałbym 500,a francuzik uznał że zapłaci 150.Piszę tu tu tylko o jeżdżeniu dom praca i praca dom.Wszystakie takie formalności powinna załatwić firma,a nie pracownicy firmy.
    robi

25.07.2012 22:45

Witam,a to najnowsze wiadomości z Aterimy. W Lyonie jest katastrofa paliwo kupujemy za własne pieniądze i jeszcze nie maja zamiaru oddać.Jedna ekipa właśnie zjeżdża ponieważ nie są idiotami .Ciągłe obiecanki za paliwo i ze będą nadgodziny,a tu LIPA.Pracować 8 godzin do czwartku i w piątek do 12 to trzeba być nienormalny,ale cóż ostatni raz dałem się nabrać.I najważniejsze Nie jedzcie swoim samochodem bo możecie się zdziwić,będziecie musieli wozić narzędzia w swoich autach,bo samochodu nie dostaniecie.I najlepsze tak nauczyli francuza polacy,dowiedziałem się że najpierw wydali 500 euro na paliwo a dopiero na koniec miesiąca dostali zwrot,ci akurat pracują na francuskich papierach.Jak ktoś jest zainteresowany to życzę powodzenia.
    fifi

24.02.2012 22:16

jeśli chodzi o aterimę, wiele moge powiedzieć, bo znimi pracowalem kilka miesięcy,do nich nic nie mam, bo są naprawdę ok, gorzej z francuzami. Na budowie bałagan, nie chcą dawać nadgodzin i ciągle narzekają. I żabojady pracują tylko 35 godzin na tydzień i więcej im się nie chce a my przy tym traciliśmy.
    jerzy

28.09.2011 08:04

Firma jest spoko mój kumpel tam pracuje już drugi raz wyjechal. Ponoc za wszystko płacom jesli chodzi o mieszkanie i kasa na konto tez jest bez opuznien
    k

31.08.2011 07:52

Nie mogę ani jednego złego słowa o pracownikach tej firmy powiedzieć. Żałuję tylko, że nie znam francuskiego, bo moglabym wtedy negocjowac lepszą kasę... pozdrawiam wszystkich
    miła

25.08.2011 22:38

Mnie też interesuje temat pokojówek we Francji! Dziś do mnie dzwonili z aterimy z ofertą, zdaje się być w porządku, a moje pierwsze wrażenie po rozmowie telefonicznej bardzo pozytywne, ale nie chciałabym niespodzianek. Może ktoś ma już jakieś doswiadczenie jako pokojówka dla tej firmy??
    iwona77

15.07.2011 23:55

witam dostalam od aterimy ofertę jako pokojówka do Francji do dużego hotelu, mają wymagania, ale warunki wyglądają całkiem dobrze. I tak wszystko się okaże na miejscu, bo agencje nieraz coś obiecują a na miejscu wychodzi coś innego. Trochę sie waham,bo to praca na pół roku i dlatego mam pytanie, czy ktos tez dostał od nich podobną ofertę ?( potrzebują chyba 2 albo 3 osoby)

03.06.2011 22:21

mąż już wyjechał,ale nie jako malarz, tylko przy dociepleniach.trafił dobrze, bo są nadgodziny i porządne zakwaterowanie więc jak na razie zadowolony.czekamy na pierwszą wypłatę :)
    tomek

26.05.2011 22:19

wyjezdzam w nastepnym tygodniu do francji i na miejscu jest juz mój kolega to i wiem gdzie jadę. a pani maz tez moze jako malarz jedzie?

19.05.2011 21:05

mąż dostał ofertę do francji na budowę, dobre warunki, wszystko wygląda ok i chyba sie zdecyduje, ale nie możemy znaleźć opini o aterimie, czy ktoś juz z nimi wogóle pracował??

Zostaw merytoryczną opinię o ATERIMA WORK