Agencja Ochrony PUH VOTUM

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 182 ocen.

Agencja Ochrony PUH VOTUM
5 182 6 1

Opinie o Agencja Ochrony PUH VOTUM

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Urbaniak D

Witam, jak się pracuje wam w Zielonej Górze bo zamierzam się w tej firmie zatrudnić ? Pozdrawiam i czekam na informacje czy warto. Słyszałem od znajomego z Żar który tam pracuje że firma ok i nawet stawki trochę wyższe niż u konkurencji .

ochroniarz
@Pracownik Votum 13.08.2018 09:12

Tak się składa że picie to sobie sam przynoszę do pracy. A z wody dostarczonej przez pracodawcę to została na obiekcie tylko posta butla, która stoi już od dobrego miesiąca. Pracuję w Bydgoszczy.

Garbaty

Jak tam zdrówko Panie Jacku, jak tam postaealiście się o jakieś ubezpieczenie dla ludzi? Są już jakieś godziwe mundurki dla pracowników? Płacicie już nadgodziny?

informacja
@Odpowiedz 13.08.2018 09:10

A może tak zamiast opowiadać bajki to przyjrzysz się odzieży w magazynie? Czy "wyprana" odzież to taka z plamami i z "zapaszkiem"? O butach kierownik wie, bo problem był poruszany wielokrotnie. Nadal są na etapie "załatwiania".

Saturn

Firma się sypie powoli na psy spada stanowisko po kierowniku Szymborskim już kilka krotnie zmieniło pracowników tylko imbecyl Gniecki jeszcze się trzyma pracuje już tam przeszło rok czasu a nie zna swoich pracowników jak i przepisów kodeksu pracy a kto pod Gnieckim ( Dowódcą ) to kapo poprzedni kierownik nie robił zamętu między pracownikami a ten ma swoich oddanych konfidentów i wierzy w to co oni mówią nie obchodzi go to że przez donoszenie na innych kryją swój tyłek kapusie mogą pić ćpać na obiektach a go to nie obchodzi ważne że do pracy przychodzą a że na zakładach z pracownikami piją to nic . Polecam tą firmę i kierownika Gnieckiego ( WAŻNE ŻE DO PRACY PRZYCHODZI ) to są jego słowa ludzie wzieli to sobie do serca i chodzą a w jakim stanie to nie istotne . 13 zł na godzinę ha ha ha dobre ale nie realne w tej firmie w ogłoszeniu o pracę zarobki od 2100 do 2400 zł ha ha ha kiedyś było realne że za nadgodziny płacili teraz już nie .

Rybka
@Saturn 18.08.2018 00:09

Saturn masz rację firma z taką osobą jak kierownik Gniecki się rozsypie jak domek z kart na rynku ten człowiek nie posiada licencji nie wspomnę o wiedzy na temat ochrony obiektów co on robi w firmie to nie wiem grafików nie robi robią to pracownicy on tylko je przerabia z dyrekcją na obiektach nie rozmawia jest fałszywy tu ci w oczy świeci a na drugi dzień zapomina o tobie kierownik Olek był lepszy miał szacunek dla ludzi czego kierownikowi Gnieckiemu brak Olek potrafił pomóc pracownikowi jak tylko pomocy potrzebował . Moim zdaniem jest tak szef firmy się nachapał kasy i mu wisi kogo zatrudnia na stanowisko kierownicze co do kapusi to zawsze byli tylko kierownik Olek ich gonił a właściciel firmy sam lubi wypić na działce i palić po 200zł na grilu mój syn był na takiej imprezie pana Leszka widział podejście do gotówki szefa jakie posiada pracownicy na 200zł pracują na taką kase po 2 lub 3 dni .

PARTYZANT

Dlaczego firma PUH VOTUM zatrudnia ludzi u siebie NIE ZGODNIE Z ORZECZENIEM LEKARSKIM CHYBA P BĄCZKOWSKI NIE WIE JAKIE SĄ KARY Z PEFRONU ALE WKRUTCE SIE DO WIE

Mariola
@Ted Bundy 09.08.2018 19:37

Piszesz Pan takie głupoty , proszę zasięgnąć wiedzy na temat przepisów prawa pracy to wtedy się wypowiadaj. Jak zwykle Pracownik który podpadł piszę nieprawdę i jeszcze firmę pomawia " złodziejskich nawyków". Ma Pan problem zapraszam do firmy na rozmowę drzwi dla naszych pracowników są zawsze otwarte.

WROBIONY

Uwaga: Firma Votum nie respektuje l4. Ostatnio przekazałem do sekretariatu zwolnienie lekarskie i powiadomiłem o tym kierownika. Kilka godzin później odebrałem telefon od dyżurnego że nie stawiłem się do pracy i powiadamia o tym kierownika.

Jacek P
@2P 25.05.2018 09:15

Mam ogromną prośbę skoro Pan tak wszystko wie to może byłby Pan tak uprzejmy i podał mi wyniki najbliższego losowania lotto z góry serdecznie dziękuję Pozdrawiam Pasternaks A tak poważnie schorzenie z symbolem R to schorzenie narządów ruchu i nie zawsze taki pracownik może wykonywać obchody terenu chronionego obiektu lub wykonywać inne czynności fizyczne związane bezpośrednio z wykonywaną pracą to tylko dwa z wielu powodów przeciwwskazań w zatrudnieniu takiej osoby w tym konkretnym przypadku nie jestem w stanie powiedzieć jaki był powód odmowy zatrudnienia tego Pana może schorzenie rodziło jakieś przeciw wskazania w zatrudnieniu. W odniesieniu do 02P to informuję , iż procentowo takich osób w firmie jest poniżej 5%. Proszę pamiętać , że są jeszcze inne schorzenia szczególne np. E, U, O, poza tym podobnie są liczone osoby posiadające znaczny stopień niepełnosprawności z innymi symbolami schorzenia, których jest chyba z 15. Reasumując to nie firma jest psychiczna tylko ....... Pozdrawiam.

Kuba

Niestety osoby na bakier z pracą mają wiecznie pretensje!

Czarek

Nikt na siłę nie trzyma w firmie. Słyszałem, że to świetny pracodawca a tu piszecie takie złe opinie!!

Paweł Bydgoszcz
@Czarek 22.04.2018 18:45

Pracodawca Normalny. Wiadomo że w każdej firmie jest coś co ludzi może wkurzać ale zamiast (usunięte przez administratora) we własne gniazdo i wylewać to na forum to warto pogadać o tym z kierownikiem bo przeważnie ci co: A) srają się tutaj to trzymają gęby na kłódkę gdy mają okazje zabrać głos no ale cóż kozak w necie pi.da w świecie :) B) sami moczą lub zmoczyli już swój tyłek w pracy i teraz żalą się że ktoś ich wywąchał a jeżeli się komuś nie podoba to niech się zwolni i tyle.

Garbaty

A zresztą uzupełnię niech inni wiedzą, za rok 2017 minimalna wynosiła 13zł (ja na umowie mam 9,16- czyli netto z tych 13? Racja?) Ale u was wygląda to tak że z tych 9,16 robicie odliczenia i pojawia się wyrównanie do najniższej :D Cieszę się że mi odpisujecie i może odpowiecie mi na pytanie dotyczące postu Robola, co wam szkodzi przedłużyć umowę jeśli wygasła w trakcie długotrwałego l4? :)

Garbaty
@Jacek P 16.04.2018 13:07

Podkulonym ogonem? Ze wzgledu na moją grupę wezmiecie mnie z klaśnieciem uszami haha a wtedy wam się przedstawię tu na forum z imienia i nazwiska haha

Robol

Firma na początku wydawała się ok .Dopiero po jakimś czasie wyszło szydło z worka, dopuki pracownik pracował i był na każde zawołanie to było dobrze a jak zachorował to go mają w dupie.A jak poczuł się lepiej to chcą żeby dalej dla nich tyrał.Zero fundusz socjalny, nic na leki premie tylko w obietnicach.Można powiedzieć, że w firmie co drugi kierownik to Pinokio, bo unią kłamać koncertowo.

Robol
@Uczciwy pracownik 19.03.2018 13:06

A na jakim obiekcie masz TYLKO normę miesięczną? Na moim mam po kilkadziesiąt nadgodzin co miesiąc., więc trochę mijasz się z prawdą.

rozgoryczony

Votum - Firma, w której uczciwie pracujący człowiek jest traktowany jak kawał łajna, natomiast dobrze mają jedynie cwaniacy i krętacze.

Zaniepokojony
@rozgoryczony 23.03.2018 23:37

Kto w firmie Pana/Panią źle traktuję. Konkretnie proszę napisać z jakiego działu kierownicy, dyżurni czy administracja. Można zawsze spotkać się z szefostwem lub zadzwonić do siedziby i porozmawiać.

zaganiany

Praca w Votum nie ma nic wspólnego ze stabilnością. Co z tego że jest grafik, skoro i tak co chwilę może się wszystko zmienić. Już się parę razy zdarzyło że parę minut po powrocie do domu z 12 godzinnej służby musiałem lecieć na drugą dwunastkę na inny obiekt bo się ktoś zalał. Przy czym dyżurny ma pretensje że nie udaje mi się przedostać na drugi koniec Bydgoszczy w parę minut. Również parę razy musiałem zostać na swoim obiekcie bo zmiennik po prostu nie przyszedł. Wielkie dzięki Votum.

Garbaty

@Iza nie istotny rok i ile zł tylko po co te wyrównania do minimalnej, i nie zostałem zwolniony, pisałem już DO KOŃCA UMOWY bo jestescie poprostu świnie.

Iza

@Garbaty a czy to było jakiś czas temu? Kiedy pracowałeś w firmie Agencja Ochrony PUH VOTUM? Teraz ustawowe stawki są wyższe niż 8 zł/h. Zostałeś zwolniony z jakiegoś konkretnego powodu?

Garbaty

@Robol mi ta firma zaczęła śmierdzieć już po 1 wypłacie, na kwicie 7zł/h plus wyrównanie do najniższej plus 8zł za bhp. Nie rozumiem po co takie czary. Zresztą sprawdź sobie kwity z grafikami. Tam gdzie masz 168h zdarza się, że zrobiłeś mniej niż za miesiąc w którym robiłeś 152h. To są cuda na kiju. Tak samo nie zdziw się, gdy Cię wyleją bo cv złoży coś ze znacznym, a Ty masz umiarkowany. Poza tym firma strasznie niestabilna w miejscowościach gdzie obstawia 1 - 2 obiekty. Umowa na czas kontraktu, w razie co dziękuję my się nie znamy.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa bardzo istotną rolę. Czy tak samo jest w Agencja Ochrony PUH VOTUM? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Garbaty

@Garbata tak się składa, że ja umiem o siebie zadbać i ubezpieczenie na życie i zdrowie jestem w stanie sobie zapewnić a pracuję u was tylko dlatego bo robota ciut cięższa od leżenia, napisalem opinię i nie rozumiem co cie tak zabolało. Prawda? Nie ma problemu robię do końca umowy. I bajo, większość firm zapewnia nw

Iza

@Garbata a czy tylko niepełnosprawni są zatrudniani przez Agencję Ochrony PUH VOTUM? Bo widzę, że dużo mają takie osoby dodatków od firmy, a co z osobami pełnosprawnymi? One też mają jakieś dodatki do swojej pracy? Rozumiem, że na osoby niepełnosprawne są dofinansowania, ale czy jeżeli nie ma dofinansowań na innych pracowników to mogą oni na coś liczyć?

Garbaty

Ludzie! To, że dostajecie najniższa krajową w terminie to jest obowiazek p. Bączkowskiego wynikajacy z kodeksu pracy. w zależności od stopnia niepełnosprawności pracodawca ma refundację stanowiska pracy. Pracujemy w ZPCh, więc przestrzeganie czasu pracy itp również jest obowiązkiem firmy. Co mnie w tej pracy nurtuje? Dlaczego nie można wykupić ubezpieczenia grupowego? Gdzie jakiś pakiet socjalny? Paczki świąteczne, karpiowe. Paczki owszem zafundowala nam firma która obstawiamy Votum o tym nie myśli, albo i myśli tylko gdzieś się to rozchodzi. Skoro w ZPCh pracodawca ma możliwość wspomóc pracownika ubiegajac się do pfronu o dofinansowanie leków, środków rehabiltacyjnych- okulary, aparat słuchowy itp.

Garbata
@Garbaty 15.12.2017 12:10

Garbaty załóż sobie firmę ZPCHR to będziesz miał wiedzę na ten temat a nie w tej chwili spekulujesz co Votum myśli i gdzie rozchodzą się pieniądze. Te dotacje które votum otrzymuje to największą korzyść mają kontrahenci, bo stawki mają niższe za ochronę a nie po 25-35 zł za godzinę pracy jak by wychodziło przy pełnosprawnych. Z tego co się orientuje votum refunduje za leki, aparaty słuchowe, częściowo za wczasy rehabilitacyjne, rehabilitacje, i zabiegi.itp. A co do ubezpieczenia to trzeba ruszyć 4 litery i samemu się ubezpieczyć to nic trudnego.

Iza

@Bednarek a Ty znasz historie wszystkich pracowników, że potrafiłbyś powiedzieć, dlaczego ktoś został zwolniony z Agencji Ochrony PUH VOTUM? Może jak ktoś miał wątpliwości to powinien pracodawcy zapytać, co było powodem zwolnienia.

Bombardier

Bylem jednym z pierwszych pracowników jak biuro było na ul.Poznańskiej przeszedlem wszystkie szczeble od obiektóew po CMA kture bylo jeszcze w szpitalu Biziela na 6 pietrze potem na Nowej bylem lojalny szanowałem prace i swe obowiązki (trzymalem włascicielowi palec w .....) i po 11 latach dostalem wypowiedzenie ze smiesznego paragrafu p.Jaskulski kierownik administracyjny wreczyl wypowiedzenie na Papierni gdzie mialem słuzbe z propozycją poproszenia "starego"jak nazywal wlasciciela by mie nie zwalnial wiec zapytalem a dlaczego p.Jaskulski?nic nie mam sobie do zarzucenia odpowiedzial mi taki uklad wykrylem afere na Miboxsie jak Stasiewski (potem kuerownik) kradl euro panele zostalem przeniesiony co do wyplat to ucciwie i w terminie reszta slabo a p. Mireczek braciszek fachowiec mniej niz zero zaczelo sie zle dziac jak zaczel przyjmowac rodzine do pracy poniewierali ludzi p.Krzysztof i Dalkhe i jego brat .to tyle w skrucie

Bombardier
@Bednarek 15.11.2017 12:53

Każdy ma prawo do swojej oceny,nie ma ludzi idealnych pozdrawiam

tomasz

pracowalem kiedys w tej firmie moze mi ktos powiedzieć co sie stało z poprzednimi kierownikami?

Paweł
@tomasz 02.11.2017 17:20

Poprzedni kierownicy poszli swoją drogą. Pan Roman chyba ze względów na zdrowie a Pan Olgierd prawdopodobnie pracuje za granicą .

iiii

czytam wasze opinie mam pytanie wiem ze w firmie pracuje na stanowisku szefowskim pan K.Piekarski kim jest ten pan czy mozna mu zaufac??

Bombardier
@iiii 24.02.2015 17:25

Pan Krzysztof Piekarski to szwagier szefa ich zony to siostry

anonim

(usunięte przez administratora)

Franklin
@Jacek P 10.10.2017 14:32

Panie Jacku nie ma co sie przejmowac tymi wypocinami i bezpodstawnymi oskarzeniami wszyscy wiedza jakim byl pracownikiem dynius zarowno byli jak obecni pracownicy czytajac wypociny to sie smieja z niego okreslaja go jako bajkopisarz

Iza

@Włodek, @seba, @nikol czyli polecilibyście pracę innym użytkownikom w Agencji Ochrony PUH VOTUM? Czy moglibyście podać cechy szczególne, które cenicie u tego pracodawcy? Jakie są zalety pracy tam? To informacje, które zainteresują osoby chcące tam pracować.

Włodek

Poznałem ostatnio kierownika i widać że to gość z którym idzie się dogadać. Pozdrowienia dla pracowników i administracji i szefostwa. Włodek

seba

Praca w firmie votum do ciężkich nie należy. Pracuję już w niej od 3 lat. Czytam komentarze u góry i sie dziwie. Na moim obiekcie wszystko dograne na 100 %. Wiadomo wszystkim się nie dogodzi. Pozdrawiam

Iza

@Żbig to dla lepszej atmosfery pracy może powiedzcie szefowi, że jednak kierownik nie zobowiązuje się ze swoich obowiązków? Powiedzcie potem czy to coś zmieniło w atmosferze w pracy w Agencji Ochrony PUH VOTUM.

nikol
@Iza 11.09.2017 11:09

Nowy kierownik spoko gość, można się dogadać. Opcja z grafikami moim zdaniem ok, przynajmniej nikt nie ma pretensji z pracowników że mu służby nie pasują. W porównaniu z poprzednim kierownikiem to jak niebo do ziemi :)

Żbig

Praca jest ok narobić się nie idzie na dzień dzisiejszy jest jeden nowy kierownik nie wiem z kąd go VOTUM wytrzasneło znowu pewnie jakiś znajomy znajomego szefa bo za co kierownik kase dostaje za robienie grafików i za opiekę nad obiektami a nie że grafiki ludzie sami robią i nic z tego nie mają a jak ktoś odpadnie to sam się krenci taki to kierownik nie pamięta kogo gdzie ma na obiekcie ok rozumiem ochrona wiele obiektów ale zacoś konkretną kase dostaje jako kierownik a nie za siedzenie w firmie i stwarzania pozorów pracy porobił na obiektach dowudców i martwcie się sami to co się dzieje w firmie od czerwca jest nie do opisania jestem ciekaw ile szef wie co się dzieje .

Janko muzykant
@Żbig 09.08.2017 09:06

A czemu jest nowy kierownik? Ktoś się zwolnil?

TomaszK

Pracowałem w kilku firmach ochroniarskich w Bydgoszczy (korzystających z PFRON) i powiem szczerze, że Votum pod tym względem najlepiej traktuje pracowników. Chociaż moja kariera trwała u nich krótko, nie powiedziałbym złego słowa. Pozdrawiam

on

Jestem pracownikiem tej firmy , wiec wiele bym mógł powiedzieć. Tak jak już określił mój przedmówca jedynym plusem pracy tam są terminowe wyplata--NIC POZA TYM !!!. Firma nastawiona na inwigilacje ,kontrole ,ciągłe ,wieczne śledzenie.Dyżurni prowadzący mobbing to codzienność .Urlopem rządzi firma a nie pracownik , do którego ten urlop należy . Ciągłe i wieczne zmiany grafiku nawet w ciągu miesiąca , sprowadzają tam prace do ciągłej dyspozycyjności .Nikomu rozsądnemu nie polecam tam pracy.

Zostaw opinię o Agencja Ochrony PUH VOTUM - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony PUH VOTUM