sia Biuro Technologiczne sp. Z o.o.

Goleniów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 222 ocen.

sia Biuro Technologiczne sp. Z o.o.
2 222 6 1

Opinie o sia Biuro Technologiczne sp. Z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Babol

Widzę że szefostwo sia zachowuje się jak małpa z brzytwą

Dekalog
@Alvaro ferdandes 20.08.2018 23:27

Dokładnie, został odpalony nie nadawał się, nie potrafił źyć z ludźmi i dogadywać się, oprócz ... wiadomo pewnych osób, naszczęście nie ma michałka w sumie wyjdzie to dobrze i firmie pozbywając sie takich aroganckich chamskich ludzi, co będzie dalej czas pokaźe, osobiście nie liczę na wielkie zmiany w firmie.

nieznany

Witaj prawy i Pi pi chcesz zrobić im koło (usunięte przez administratora) to pomóż mi to wtedy wszyscy pójdą co. pracowałem tam i tak samo mię potraktowali jak innych

Głos prawdy 2

Sprawa odnośnie tych bezpodstawnych nagan została zgłoszona do PIP aktualnie czekam na ich odpowiedz .Koniec robienia nas w uja. ...

Olka
@Głos prawdy 2 18.08.2018 12:56

W końcu,skoro ktoś się odważył jako pierwszy reszta pójdzie lawinowo !

Slowo Pisane

No właśnie, trzeba wspomnieć że w piątek znów rozdawano nagrody nobla czyli nagany :) sami pod sobą kopią dołki ale to nic nie da gdyź teź słyszałem źe pare osób będzie się zwalniac :) ponoć dają wyźsze stawki tym nowym ale nie wiem czy to prawda :) mogą tak robić aby zatrzymać Nowych :) a doświadczeni sprawdzeni odchodzą ;)

Serio ?
@Albercik 18.08.2018 15:09

Kodeks jasno mówi o zagroźeniu firmy a tego nie bylo, w goraczki kazdy apelował o dodatkowe przerwy i to co godzine w popraedniej firmie majster co godzine sam robil, nie bylo przerw jaki szacunek do ludzi ? powtarzam zagrozenia firmy nie bylo aby nadrabiać i ponoc biuro nic nie wiedzialo o tym ...Dziwne, inna sprawa... na rozmowie byly inne zasady wolne weekendy i bez nocek a tak nie jest i reklamy w radio szczecin archiwa są nadal , gdzie jest łamanie prawa? Trzeba i to zglosic aby zrobilo reklame SIA radio szczecin i podac strone go work co sie dzieje itd

Bankier ( Illuminati )

To też jest Bardzo ważny głos, widać że rozgłos jest duźy o SIA jeśli reagują tu na stronie Ludzie którzy pracowali aź 11 lat temu, bardzo waźny głos, więc zobacz PIPI co się dziś dzieje w zakładzie pracy, oni to nazywają korporacja... mogą sobie zwać to jak chcą ale Prawdy nie zagłuszą to jest zakład, teraz proszę wyobrazic sobie sytuację duźego bezrobicia ?jeśli dziś traktują TAK ludzi? można porównać do sytuacji jak z balkonu wiszą flagi SS... śmieszne może ale ... jaki szacunek mają dziś do ludzi ? tutaj mamy głos sprzed lat

Prawy
@pipi 17.08.2018 18:02

Jest znana gdyź niestety ale ja i paru ludzi nir będziemy milczeć na temat rzeczy jakie się dzieją w SIA nie pozwole na to by grupka ludzi traktowała TAK ludzi, oni specjalnie tak się bronią gdyź muszą tak mówić myśląc źe damy sobie z tym na luz, ale trafili na ludzi ktorzy walczą o Normalnosć, znana jest i znana będzie robimy jej reklame na jaką zasluźyli sobie Arogancjà Agresją co do ludzi, to co wiem szykują sie odejścia z biura kolejne odejścia gdyź nikt nie chce pracować w tonącym statku na własne źyczenie :)

pipi

Pracowałem w sia jeszcze gdy była w Szczecinie na pomorskiej już wtedy był (usunięte przez administratora) i duża rotacja ludzi mimo 25 % bezrobocia ale widzę, że teraz przechodzą sami siebie . A dalej pracują zbyniu, ewa i mareczek ???? Dramat

Słowo
@# 17.08.2018 18:46

Oczywiście źe nie rozumiesz gdyź jesteś patałachem i bedziecie tak mówić, nie macie wyjścia jeśli pali sie wam grunt pod nogami :) to co masz napisać ? źe mam racje ? no mam gdyź są ludzie którzy bedą uciekać z boscha i to nie tylko produkcja patalachu;) nadal nie rozumiesz ? jaką ty szkołe kończyles ???no własnie taką jak widać po waszych dsialaniach ;) dalej nie rozumiesz ? nie chcesz rosumieć, to na zasadzie.. złapią cie za reke mów ze to nie twoja reka...tak samo ty robisz i myslisz a fakty bolą ze ludziebmówia wam PAPA ;) prościej sie nie da ale zapraeczaj dalej i rób z siebie pośmiewisko pajacyku;) coś chcesz dodać ? ja dodam to źe jesteś Błaznem :) czekajcie na inne zwolnienia patałachy

Pytam się

A który to ten zbyniu ? z biura typ ?

Jasiek

Przynajmniej jest możliwość zarobienia większych pieniędzy!!!

Mario AT 8 2

Z mojej ekipy z sierpnia zeszłego roku s było nas chyba 6 nie został juź prawie nikt, ja zostałem i Lider Wojtek, wytarczył prawie Rok aby cała ekipa prawie sie zwolniła sama, więc z naszej ekipy z sierpnia zostanie tylko Wojtek Lider.

Mario AT 8 2

Zgadzam się z opinią

Głos Prawdy

SIA BOSCH mistrzem świata w zniechęcaniu do siebie ledwo przyjętych pracowników -już widzę ten ból głowy gdy zobaczą jak bardzo zminimalizuje się liczba pracowników na hali po urlopie-ostrzegałem!

Zgred
@Głos Prawdy 11.08.2018 23:37

Szykujcie na 10 godzinny czas pracy od poniedziałku! Ktoś musi nadgonić braki w ludziach i nie tylko .

Na szczeście były pracownik.

Tak firma dba o nasz odpoczynek w weekendy. Kolejny raz przymuszają do nadgodzin bo taka potrzeba jest. Mają do tego prawo ale w takim razie wszytko co jest napisane na rozprowadzonych ulotkach jest kłamstwem a to już powinno podlegać pod jakiś paragraf. Naganami problemu nie rozwiążą a przez to więcej ludzi odejdzie. Ekipy na maszynach były bardzo zgrane a oni je rozbijają. Nie rozumiem takiego postępowania. Czyżbyśmy powrócili do 1941 r i początków eksterminacji słabszych, mniej odpornych pracowników? Fakt w przepisach jest że mogą zmusić do pracy ale maksymalnie 48 godzin tygodniowo jeśli firma jest w potrzebie ( a takiej potrzeby nie było bo niczyje życie nie było zagrożone a firma nie upada mając takie zyski jak to przedstawili na Hall metting), ale nie mogą tych godzin przekraczać. Rocznie możecie robić do 150 nadgodzin. Choć prawo pracy do końca nie jest mi jasne.

Piotr
@Na szczeście były pracownik. 11.08.2018 18:43

Jeśli nie znacie prawa i nie wiecie kiedy mogą zmusić was do nadgodzin to tylko Wasz problem. Prawo natury mówi, że na jeleniach się zarabia. Jest tylko KILKA BARDZO WYJĄTKOWYCH sytuacji, kiedy pracodawca może zmusić kogoś do nadgodzin. Pracujcie dalej nygusy po fabrykach. Ktoś musi wykonywać takie prace.

Mario AT 8 2

Ale to tylko pokazuje NAM że ci ludzie popadają już szał i nie wiedza co robić, nie znają sie na prowadzeniu wielkiej firmy,oni myśla że zamykanie okien zastraszanie naganą ze nie było sie na nadgodzinach itd :) oni naprawdę myśla że tak sie prowadzi Firme i to coś da ? :) ja piszę to JAWNIE bo nic mi nie mogą zrobić,jedynie co moga zrobić tak zwolnić mnie z pracy...to co z tego ? :) hahahahaaa to wywołuje u mnie szaleńczy śmiech gdyż pokazuje NAM ICH SŁABOŚĆ :) oni myśla że jeśli dali i nagane to coś zmieni ? że będą ludzie siedzieć cicho? pewnie części z nich tak,ale już wiem że pare osób sie zwolni a ja czekam aż mnie zwolnią :) dla mnie to są ludzie ktorzy nie powinni być na takich stanowiskach gdyż myśla że zamykaniem okien jak tu ludzie piszą i jakimiś ich wymysłami że tak firma będzie dobrze stała na rynku :) ja wiem że sie zwalniać będą ludzie gdyż mówią mi to :) nagane mi dali i co ? zwolnijcie mnie w poniedziałek :) tak jak napisałaś ...koleś wciska na stanowisko swojego kolesia któy nie ma pojęcia i prowadzeniu firmy ,ludzi...dlatego jest jak jest, mi nie zależy ja mam już pracę na JUŻ ;p

Mario AT 8
@Zgred 10.08.2018 18:26

Tam są koledzy którzy wciągają sie na stanowiska jak widzisz wmawiajac ze ciezka rpaca popłaca tylko po to móiwą tak aby sie zamknąc i robić na nich, nic mylnego,beda sie zwalniac ludzie a ja bedę nastepna osoba wiec...nie wygrają zmusic nie mogą mnie i innych a mnie moga zwolnic, odwołąc sie mozna do kogos innego aby sprawdzili firme i tą strone jaka ma opinie firma a w wewnątrz nic nie zrobisz to jest szajka koelsi ze szczecina która trzyma sie razem oni sie nie zwolnią sami, Pan Tomek Konopczak daje Panu szkołe, mozesz mi Pan dac druga nagane w poniedziałek i powód ma Pan by mnie zwolnić dyscyplinarnie

Mario AT 8 2

Firma Bosch daje nagany więc nadal chce zastraszyć ;)

Mario AT8 2
@Jędrek 10.08.2018 19:34

5 osób za sobote 2 tygodnie temu że odmówiliśmy nadgodzin źe firma może zmusic itd, wysłuchalem ich był tomek z panią z biura podpisałem nagane ale nie czytałem jej ta pani coś mówiła ja wstałem i powiedziałem źe biuro niech robi na nadgodziny jak ma taki (usunięte przez administratora) i nie potrafią zorganizować roboty źe wypowiedziałem sie juź na zebraniu na tem temat z wojtkiem liderem i na go work i pani podaje mi tą nagane powiedziałem źe nie chce tego papierka i kolo wyjścia powiedziałem źe moga mnie zwolnić nawet dziś i wyszedłem co było dalej nie wiem bo mnie juź nie było

ZasadyBHPudusićLudzi

Nie wiem kto stwierdził że zamnięte okna w dachu i cała hala będzie efekt lepszy niź otwarty, ciekawe kto wpadł na takie coś, może BHP andrzejek, niech się zamknie w samochodzie i stwierdzi czy lepiej jak okna są zamknięte czy otwarte, takie pomysły mają w Boschu, efekt jest odwrotny bo jak zamykają okna to jest gorzej, może dajmy firmowego nobla dla andrzejka bo Behaopiec z niego marny jak słyszałem, jeśli on myśli tak jak chodzi to kaleka jak dla mnie.

Ja
@Zasady są jedne 10.08.2018 23:25

Aż żal komentować poziom twojej wypowiedzi i brak znajomości podstawowych przepisów. Nakręcasz się swoją niewiedzą... prawdziwy hipster wśród intelektualistów.

///

Ludzie, skoro Wam tak źle, nie umiecie dogadać się z przełożonymi lub oni nie robią nic w kierunku żeby było lepiej- zmieńcie tą pracę, myślicie że Wasze narzekanie między sobą coś da? A może Wam po prostu lżej, jak się tak poużalacie przez jakąś stronę. Aż nie chce się tego czytać. Jeżeli kierownik to taka zła osoba i robi wszystko żeby Wam było niedobrze- idźcie i powiedzcie mu w oczy wszystko co Wam na sercu leży. Myślicie, że każdy pracujący nad Wami ma lekko, nic nie robi tylko wydaje rozkazy? Nikt Wam tu nie każe siedzieć na siłę. Jest pełno innych firm, do wyboru do koloru. Ewentualnie dalsze kształcenie i wtedy praca za biurkiem w klimatyzowanym pomieszczeniu.

///
@Sajmon 10.08.2018 15:00

Czytając te pełne emocji i frustracji komentarze nawet nie trzeba pracować w tej firmie, żeby się domyślić jaka jest atmosfera. Niby dorośli ludzie. Lepiej róbcie swoje zamiast wiecznie się oburzać, bo za dużo tu nie wskóracie. Pozdrawiam i życzę samych sukcesów zawodowych :)

jakub

była cisza i widzę znowu coś haha ale jazda zamiast prowadzić firmę powinni prowadzić cyrk ;p

sio bosz

Wlasnie slyszalem ze dostales nagane i inni co sie dzieje ;p to jakas paranoja ;p panie dyrektorze czy jak tam sie nazywasz ; ludzie sami rezygnuje ze wspolpracy z pana tym cyrkiem sio bosz ;p

Mario AT 8 2

A dziś zwolniła sie kolejna osoba :) kierujący tym zakładem bosch nic sobie z tego nie robi i nadal zastaraszają jakimiś naganami a w sumie na koniec rozmowy z Panią z biura i Panem Tomkiem K powiedziałem że mnie mogą zwolnić ;) jakaś nagana jakieś zastraszanie itd. nie działa to na mnie tak serio chłopaki ;) dziś zwolniła sie kolejna osoba ja Prosze Pana Tomka zwolnij mnie w poniedziałek :)

Olka
@Mario AT 8 2 10.08.2018 15:46

Poziom kierownictwa jest więcej niż żenujący ! Kolesiostwo i donosicielstwo w firmie to norma ! Po urlopach dużo ludzi się zwolni.

DejV

Grosz do grosza i wpływa wypłata z Boscha.

Punk

Bosch jak zwykle się nie spieszy z wyplatami

Gosc
@Punk 10.08.2018 09:16

No przecież jest już hajs na kontach, co marudisz.

Izka

Bez jaj dziś 10 a jutro już weekend gdzie wypłaty!!

Jola

Znowu cyrk z wyplatami będzie?

Georg

Gdzie jest hajs tuuu

....

10 i gdzie wypłaty

B

Gdzie piniadze są za las

Bilderberg

Witam wszystkich, wielu ludzi myślało że okna będą otwarte ze coś może sie zmieni, nic mylnego i zwiodło nas to do godziny 12:50 kiedy zamknięto okna tak jak było to w poprzednie dni, doszły mnie także słuchy że zwolniła sie kolejna osoba z SIA BOSCH, bardzo krótki czas i 3 albo 4 osoby pożegnały Grupę Bosch, czy ktoś odchodzi z Firmy gdy jest Ok ??? raczej nie odchodzi, Kochani, jeśli nie zmienia sie osoby na pewnych stanowiskach w SIA nie możemy liczyć na jakąkolwiek zmiane, nawet na małą ale w dobrym kierunku dla pracownika, Pamiętajcie że światem rządzi Pieniądz,kasa,hajs, ... kiedy powstaje zakład to kto jest ważny ? pracownik fizyczny czy pracownicy biur ? nie dajcie wmówić sobie że ważniejsi są ci drudzy, dlaczego ? stare jak świat ... powstaje zakład np. produkcja aut ... czy firma RUSZY kiedy nie ma kto pracować a będzie komplet w biurze ? oczywiscie że nie ruszy a nawet upadnie plan powstania firmy a ludzie z biura sobie zostana sami an zielonej trawce bo co będą robic co będą naliczać jesli nie będzie Pracownika Fizycznego ? upadną zostaną z tym sami, nie dajcie wmówić sobie że jest INACZEJ, specjalnie to robią gdyż wystraszonym człowiekiem łatwiej manipulować szybciej zrobisz z niego Niewolnika. Kończąc ...kolejna osoba zwolniła sie co to oznacza ? znalazła troszke lepszą Firme, może wyjazd za granicę, czy jest dobra przyszłość w Bosch ? moja odpowiedz to ... po zmianie ludzi na stanowiskach w SIA BOSCH moze byc Dobrze może być inaczej na korzyśc Pracownika Fizycznego gdyż Pracownik Fizyczny napedza wszystko,całą firme , bez rąk do pracy nie ma ich a jak będą to mała grupka, a dziś mamy nowotwór który zjada firme Bosch,Nowotwór który musi ktoś wyciąc i wyrzucic do ognia. Pozdrawiam :) kto następny sie zwolni ???

Ziolo

Ma ktoś wypłatę już?

Hajs

Jutro muszą być chyba źe ...

Wwee

A ja tak się zastanawiam myślicie jest szansa na wypłaty dzisiaj?

Zostaw opinię o sia Biuro Technologiczne sp. Z o.o. - Goleniów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sia Biuro Technologiczne sp. Z o.o.