Polmotors

• Lipowiec
  • Bronów
  • Czechowice-Dziedzice

3. Opinie o pracodawcach Mazańcowice
  5. Opinie o Polmotors Sp. z o.o.

Opinie o Polmotors Mazańcowice

Nie przegap nowości o Polmotors Sp. z o.o.!

RedBoy

22.05.2022 01:11

Praca często ciężka części po 10 kg choć bywa inna wzależnosci
    Koks

22.05.2022 19:23

Praca cieżka, trzeba pracować, xd
    Lima

23.05.2022 06:04

Nie do przeskoczenia, haha
    RedBoy

22.05.2022 01:35

Praca ciężka do 10 kg a norma że 100 kg przenosisz na godzinę. No wypłaty były ok ale jak człowiek chciał dorobić to zrobiłem nadgodziny w styczniu 12h i nie zostały wypłacone bo firma była podobno w trudnej sytuacji i się zwolniłem w maju kasy za nadgodziny dalej nie zobaczyłem. Prezes zapomina płacić jak powinien, ci co piszą że najlepsze zarobki w Bielsku czyli macie 4000 netto podstawy ile ma cie za brak l4 ja mam od 300 do 500 po 3 miesiącach na pranie mam 75,zł a po roku stażowego mam 100 a wy dalej pewnie nic na wakacje mam premii tyle co najniższej krajowej a 500 co nawet na nocleg dla 1 osoby nie starczy. Wypłaty mam albo 6 albo 7 w Polmos na ostatnią chwilę 10 o 17 godz. Mam związki co rok bez błagania dostajemy podwyżki w tym roku 400 z)ł jeżeli temperatura przekracza 29,5 mamy przerwę po 5 min co 2 godziny. Ludzie super ale kadra do Bani
    Baca

22.05.2022 14:05

Ale bzdury
    Pedro

22.05.2022 16:02

Hahaha, ta jasne. A był w tej bajcie słoń?
    Mataczy

22.05.2022 15:08

Ja nie rozumiem tego co sie dzieje. Jak sie nie chce pracować, jak coś nie odpowiada w pracy to się ją zmienia. Rotacja nie jest duża w PM, bo pracuje z tymi samym osobami od ponad 10 lat. A tu sie wypisuje jakies historie o ktorych swiat nie słyszał i ludzie łykają to jak pelikany
    FunPM

22.05.2022 14:21

Tyyyyyyylko Polmotors
    Obwe

22.05.2022 12:40

Polmotors ma takie zasiegi, że żeby mu zaszkodzić to konkurencjs nawet na grillu piątkowym pisze dyrdymały wyssane z palca. Z jednej strony dramat, z drugie pośmiewisko
    Baska

19.05.2022 23:30

A ktoś powie jak wygląda praca na stanowisku magazynier selekcjoner, czy jest znośnie ?
    Pakowacz

20.05.2022 09:18

Są też panowie, praca jest okay
    Mrw

20.05.2022 18:55

Wstąp do nas, zobaczysz że bedzie git
    Majster

20.05.2022 02:46

Polecam, praca okay, zarobki okay
    DługiJoe

18.05.2022 19:59

Praca dla konkretnych ludzi, nie ma miękkiej gry
    Marta

19.05.2022 06:29

Super sie pracuje, poprzednio pracowała w innych firmach na Bielsku, to bez porównania
    Długi

19.05.2022 07:19

Lasery Bestwińska też spoko
    BiBi

16.05.2022 18:32

Ja tam lubie naszą firmę, w każdym komentarzu troche prawdy jest, ale dużo przesadzonych. Zawsze sie tu można dogadać, u nas w dziale ludzie zadowoleni
    Wózkowy

18.05.2022 10:26

W logistyce też jest okay, ja na Panatoni, ale wczesniej pracowałem na Bestwińskiej. Firma jest solidna to fakt
    Bilgun

18.05.2022 18:01

W logistyce to było najlepiej za Krzysia, bo nic nie trzeba było robić, haha
    Maro

18.05.2022 08:48

Ja polecam, praca na Zgrzewalni jest okay. Pracowałem na Mazankach, teraz Befama

13.05.2022 18:14

Bubu

14.05.2022 22:00

Zakonczcie juz ten temat. Nie ma sensu
    KS

17.05.2022 15:05

Dokładnie. Było, minęło.

10.05.2022 08:32

Wrażliwy

14.05.2022 23:59

Widziałem. Agresja się pojawia, coś osobistego?
    Uomo

17.05.2022 13:30

Składaj CV, nic sie nie bój. Przyjdziesz to sam sie przekonasz, że jest okay. Już na rozmowie Ci szefo pokaze co i jak. Czy cisną? Jak wszedzie, szczególnie w automotive. Ale bez pracy nie ma kołaczy
    Tata

14.05.2022 23:19

Jak już dzieci opuszczą tą firme to bedzie normalnie, teraz w niektorych wydzialach jest jak przedszkolu
    Mama

15.05.2022 12:13

Już sie zaczęło
    Wujek

17.05.2022 11:23

Macierewicz

15.05.2022 13:16

Tak to już jest, że jak ktoś napisze że dobrze to podejrzane. Ale ja tam pracuje w Polmotors od prawie 7 lat i uważam że jest okay, zawsze może być lepiej oczywiscie
    Mati

15.05.2022 18:18

Dużo jest takich osób, ale jak widza co sie tu dzieje to wolą sie nie wypowiadać
    Nimfa

17.05.2022 09:49

Dziwisz im sie? Ja w ogole. Banda dzieciakow i kozakow w sieci. W sieci Dżolero, w pracy zero, xd
    DzieciDoPrzedszkola

09.05.2022 20:25

Nie da sie czytać tego co tu sie dzieje. To powinno być zakazane. To jest praca, a nie żłobek. Jak komuś warunki nie odpowiadają to sie idzie gdzie indziej, a nie pisze dyrdymały na internecie, a w pracy robi sie jaja zamiast roboty
    Dyzma

14.05.2022 06:53

Mistrz!
    MaGu

15.05.2022 13:15

Tak jest, najblizsze miesiace/lata zweryfikują pracodawców
    Pagong

14.05.2022 23:47

Niewiem po co te sztuczne pozytywne komentarze skoro wiekszość BB tu pracowała i widziała ze tu człowiek jest monitorowany na każdym kroku do pracy jest ściągany chamskiemi tekstami. Ubikamcje na na 3 działa a jak pracuje bióro to sie napewno nie wysrasz. Bestwinska nie polecam. Jak można traktować ludzi jak (usunięte przez administratora) a zwalniać ludzi którzy ich szanują
    Rocky

15.05.2022 08:45

Ja się chyba domyślam po co ta akcja z komentarzami pozytywnymi. PM buduje markę. Ale to chyba nie tedy droga.
    PrezydentBB

15.05.2022 09:14

Jak większość BB tó pracowała to nie ma temató, xd
    Wodzu

13.05.2022 18:21

Błagam, nie lamentujcie nad tym co sie stało. Chłop poszedł i nie robcie gownoburzy. Robił, już nie robi. Tyle
    Ittolate

14.05.2022 21:52

Apolodzajs
    Piwo

15.05.2022 00:19

Żegnaj chłopie, nie wracaj
    @Kot

12.05.2022 18:28

A jak jest na Piekarskiej?
    Kundle

13.05.2022 08:44

My pracujemy i sobie chwalimy. Troche problemow jest bo to rusza dopiero, ale ludzie są super
    Bangi

13.05.2022 16:21

Extra jest polecam
    MandoFuriat

13.05.2022 15:13

Co tu sie odwaliło, hahaha
    Marti

12.05.2022 13:25

Ja uważam, że ta firma jest super. Pracuje od 2 lat, bywały różne momenty, jak wszedzie, ale nie ma sie za bardzo do czego przyczepić. Praca jak każda inna, pieniążek dobry
    Kuba

13.05.2022 00:04

Mi też sie super pracuje, nie rozumiem niektórych ludzi. Polecam
    Julka

13.05.2022 09:11

Mi się też bardzo dobrze pracuje, ja akurat w logistyce

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Polmotors?

Kontakt - Polmotors Sp. z o.o.

57 43-391 Mazańcowice

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe
    Mrówka

05.05.2022 18:34

Aplikowałem na stanowisko operatora maszyn, odpowiada mi lokalizacja przy ulicy Kopiec 702. Czego się spodziewać?
    Mrówka

11.05.2022 06:36

Przyjęty
    Beni

11.05.2022 14:18

Powodzenia
    Pepperoni

04.05.2022 20:59

Pozytywne opinie pisane w godzinach pracy biura albo co minutę 20:58 20:59 21:00. Działy traktowane nierówno np tłocznia, która robi bez przerw dla pracowników, bo nie może się zatrzymać; mando jako jedyne bez podwyżki obiecanej od pół roku.
    Amor

11.05.2022 07:11

A czy gdzieś było napisane, że nie dadzą rade przygotować na raz? Nie chodzi to, tylko o to żeby koszty sie nie zwiekszyły z miesiąca na miesiąc, szczegolnie w takim czasie ktory obecnie mamy na świecie.
    Mediator

11.05.2022 09:30

Widać, że jesteś zwykłym rylem, który nie rozumie jak świat funkcjonuje, ale w sieci jesteś królem, pamiętaj, haha
    Pantaloni

09.05.2022 16:35

Na magazynie w Mazankach jest super ekipa. Pozdro dla Panatoniego
    Długahiena

07.05.2022 10:44

Haha normalnie nie mogę na to patrzeć :D rozmawiam z wieloma ludźmi w tej "firmie" każdy mówi, że to jest porażka tutaj pracować. Gdy wybija ostatnia minuta pracy, to dopiero wtedy ludzie się cieszą w tej robocie, bo mogą iść do domu. 34 stopnie na hali z ludzi leje się pot jak z kaczek, bramy, okna pozamykane :D nie ma czym oddychać. Ludzie bez uprawnień ma wózki muszą przewozić samodzielnie palety po dwie, trzy tony nad głowami innych. BHP chodzi i daje mandaty za brak zarękawków w 34 stopniach ale jak ktoś bez uprawnień jeździ wózkiem to jest okay :D no śmiechu warte. Ludzie już do tego stopnia oszaleli, że zapominają otworzyć deski przed wypróżnieniem się :D Pan Dyrektor ostatnio mało chodzi po hali bo jak schodzi to jego piękna szara koszulka jest niestety z dwoma wielkimi plamami potu :( szkoda go :/ Niech idzie zobaczyć jak pracuje się teraz na produkcji i niech zajmie się tym, żeby pracownikom było lepiej. Chcieli obserwować pracowników nawet na stołówce, dając tam kamerę. Może szukali inspiracji na obiad do domu, kto wie. Jedno jest pewne, lepiej nie będzie. Dlatego wypowiedzenia będą się sypać. Zatrudnią sobie nowych, szkoda, że nie będzie miał ich kto wyszkolić. nie polecam i nie pozdrawiam, bo widać, że większość komentarzy tutaj to polecenia służbowe Pana długiego :D
    Maroko

09.05.2022 11:43

Może troche bez klasy, ale prawdziwie
    Weterynarz

09.05.2022 15:47

Zgadzam się, bzdury na kierownika wypisują tu tylko ludzie z innych hal lub wydziałów bo pojęcia nie mają jak się z nim pracuje. Przez wiele lat na Mando było super za jego sprawą i nie nie było na niego żadnych skarg. Wypłata się zgadzała a jeśli nie to tylko przez błędy kadrowych, nie siedział 5 z 8 godzin na kamerach jak to inni kierownicy lub dyrektorzy robią żeby szukać haków na ludzi do cięcia premii, nie zabierał jej by na siłę wykazać oszczędności na dziale. Był na hali i zawsze można było z nim porozmawiać, teraz zwyczajnie nie pasuje do (usunięte przez administratora) długiego.
    BP

09.05.2022 09:24

Pierwszy etap rekrutacji bardzo przyjemny, Pani rekruterka dała do rozwiązania dwa testy (mimo rekrutacji na jedno stanowisko proponowali również na inne) po rozwiązaniu przyszedł również kierownik ocenić kompetencje na podstawie rozmowy i testu. Po rozmowie zaproponowano mi nawet stanowisko wyżej niz na te co aplikowałem. Na drugim spotkaniu dostałem kolejny test (psychologiczny) oraz na dodatkowe stanowisko który też został pozytywnie odebrany. Rozmowa jak fachowiec z fachowcem. Na koniec przyszedł prezes nie oglądając zbytnio na moje CV (na testy wcale) powiedział tylko "myslalem ze jest Pan starszy" wyszedł z pokoju i tyle go widziałem. Na koniec rekruterka powiedziała, że zadzwoni za dwa dni by ustalić warunki umowy.. I tutaj kontakt się uciął po tygodniu gdy zadzwoniłem powiedziano mi że rekruterka jest na wakacjach i na pewno jutro zadzwoni. Po dwóch tygodniach dostałem SMS z wiadomością iż moja kandydatura nie została pozytywnie rozpatrzona. Można się domyślić dlaczego ????
    PB

09.05.2022 13:52

Co za bzdury, aż szkoda czytać. Widać nie nadawałeś się na stanowisko, a Ty się oszukujesz, że to przez wiek.
    BJ

09.05.2022 14:05

Na jakie stanowisko aplikowałeś?
    PR

09.05.2022 04:54

Polmotors, Piekarska, Zgrzewalnia, tyle w temacie :)
    Monika

09.05.2022 12:09

Dołączam do tego zespołu od czerwca, słyszałem dużo dobrego. Do zobaczenia
    Hima

09.05.2022 09:41

Spoko robota
    Karat

09.05.2022 10:05

Mam takie samo zdanie, pracuje 6lat
    Poliszboj

06.05.2022 06:04

Lament jednego wydziału niesie się na fali,xd
    ABS

07.05.2022 22:13

Ja polecam, mimo wszystko
    Jaki.pqtryl

06.05.2022 18:33

Nie słuchajcie (usunięte przez administratora) wpadajcie do pracy, rodzina PM sie rozrasta. Nie ma rodzin bez wad, xd
    Goodfader

07.05.2022 14:05

Najlepsza rodzina na śląsku
    Nowoczesna.

06.05.2022 18:44

Ja to sie ciesze że są "czystki" w tym Polmotorsie. Mało która firma w okolicy moze pochwalic wie takim rozwojem, a jak sie czyta co pisza ludzie to widac, ze konkurencja nie spi, a niektórym zadek zaciska że można e dzisiejszym swiecie osiągnąć sukces
    Mata

07.05.2022 13:05

Tyyyyyylko Polmotors!!!!
    Arczi

05.05.2022 10:47

Jestem po rozmowie, czekam na badania i zaczynam. Bardzo dobre wrażenie po rozmowie o prace, Pan pokazał mi zakład, odpowiedział na pytania, przedstawił stanowisko pracy, potem dokumenty z prze miłą Panią. Pozytywnie
    Lobo

06.05.2022 06:58

A teraz „przemiły” pan ci pokaże gdzie twoje miejsce i co znaczysz. Jakbyś miał złudzenia to ci powiem, Niewiele.
    BJ

06.05.2022 07:11

Bedzie Pan zadowolony, dobrze jest!
    HH

04.05.2022 06:32

Ale tu ludzie pierdoły wypisują, aż żal to czytać, haha. Zarypani robotą, że nie mają kiedy się na karcie kontroli podpisać. Awesome
    Nala

05.05.2022 06:16

Noooo, masakra, xd
    Niepalący

05.05.2022 18:15

Ale na fajeczke pyk! Jest czas
    GrillMan

03.05.2022 08:21

Ja tam polecam prace w Polmotors, jest okay. Nie słuchajcie negatywów. Na ponad 1000 pracowników zawsze sie ktoś znajdzie. Wszystkim nie dogodzi :)
    Dzozef

04.05.2022 15:52

Mam takie samo zdanie, wszystkim nie dogodzi
    Wodzu

04.05.2022 20:07

Dla mnie też git, lepiej niż hatszinsonie czy waleo
    DzieciPolmotorsu

04.05.2022 08:34

To chyba najwyższa pora żeby te dzieci co tu wypisują komentarze, co im nic nie pasuje bo trzeba pracować się pożegnały i poszukały złotego grala
    Major

04.05.2022 17:26

Na to wygląda, nie ma sie co obrażać. Nie tylko Polmotors na tym świecie
    Alan

29.04.2022 20:32

Witam wszystkich. Mam pytanie. Czy w Polmotors jest zaplecze socjalne typu wczasy pod grusza i premie świąteczne? Proszę o odpowiedź.
    Opti

02.05.2022 22:15

Ubikacji pod dostatkiem, nie wiem czy na wszystkich zakładach, ale miałem okazje na Kopcu pracować i na Piekarskiej i było okay, na Bestwińskiej nie wiem, nigdy nie byłem, na Panatoni też także sie nie wypowiem
    Koniu

04.05.2022 06:15

Ciekawe co na to Sanepid by powiedział.Trzeba ich na Bestwińską zaprosić.
    Kubek

03.05.2022 18:26

Nie polecam pracy w Polmotors. Pracownicy są traktowi nierówno. Firma jest nastawiona na jak największy zysk, przez co jest coraz większa kontrola pracownika (np. wypełnianie kartki gdy ktoś potrzebuje skorzystać z toalety). Na hali jest bardzo wysoka temperatura - nawet 30stopni w marcu (trzeba sie przygotować na to, ze zaniedlugo będzie uruchomione więcej piecy), dodatkowo pełno (usunięte przez administratora) lata w powietrzu, który my wdychamy. Firma nie robi szkoleń na wózki, mimo to każdy musi nimi jezdzic (np. paleta progów ważąca ok. 3t!!) Jeszcze rok temu było w miare ok, ale teraz firma schodzi na psy. Jedynym plusem była dobra ekipa, choć jak wszędzie zdarzały się parapety.
    Święteslowa

04.05.2022 01:45

Tak właśnie wygląda robota. Dodam jeszcze że na nockach okna są pozamykane i nie wolno ich otwierać, chyba że ludzie nagminnie mdleją na hali. BHP niewidoczne chyba że trzeba 100 za słuchawki skroić.

29.04.2022 19:45

Pracuje w firmie 10 lat, mam wielu znajomych na innych halach. Ciekaw jestem gdzie Ci wszyscy ludzie którzy niby wracają?? Wiem o kilkunastu wypowiedzeniach i dużych brakach. Po 10 latach jestem na wypowiedzeniu bo takiego (usunięte przez administratora) jeszcze tu nie było. Praca ciężka, kasa średnia, socjal no cóż 1000 brutto rocznie, 12 zł dodatku na pranie. Prawo pracy działa tylko na korzyść pracodawcy dla pracownika nie istnieje. Im dłużej się pracuje tym kasa i traktowanie gorsze. Pozytywne tylko towarzystwo ale do pracy chodzi się dla pieniędzy. Nie polecam
    AW

01.05.2022 17:23

Miałeś dzieciaka za kierownika i tak Cie nauczył, że musisz być głaskany. Prawo pracy takie same w każdym zakładzie, więc firma nie ma tu nic do tego. Jak taki dramat to jak to sie stało że 10lat wytrzymałeś? Haha
    XxX

01.05.2022 18:54

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

25.04.2022 23:13

Witam. Szczerze mówiąc ta praca zmieniła się bardzo pod względem atmosfery w pracy. Pracownicy są traktowani nie równo. Jeden lepiej drugi gorzej. Sam zakład wygląda z zewnątrz całkiem przyzwoicie, wchodząc do środka mamy zagwarantowane minimalnie 28 stopni i zakurzone wiatraki, które dmuchają cieplutkim powietrzem. Od pracownika wymagane jest więcej niż powinno. Niektórzy mają spokojną prace a niektórzy muszą ogarniać po prostu wszystko. Ludzie odkąd pojawił się nowy dowodzący, który chce mieć wszystko za wszelką cenę po swojej myśli, zaczynają się zwalniać. Moim zdaniem zakład traci ludzi, którzy dali od siebie więcej niż musieli. Nowi pracownicy przychodzą pracują 2 miesiące i mówią o zwolnieniu, bo przerasta ich to co się niestety dzieje. Czytając poprzednie komentarze, że układy się skończyły, mogę w pełni stwierdzić ,że układy dopiero się zaczynają. Dziękuję i z całego serca nie polecam tego zakładu, powoli już wyglądającego jak zakład, ale niestety karny.
    Rk

26.04.2022 18:01

Troche prawdy w tym jest... Ale tylko troche
    Gwenbleid

01.05.2022 11:40

Bo tak jest jak w opisie

Zostaw merytoryczną opinię o Polmotors Sp. z o.o.