Polmotors

• Lipowiec
  • Bronów
  • Czechowice-Dziedzice

3. Opinie o pracodawcach Mazańcowice
  5. Opinie o Polmotors Sp. z o.o.

Opinie o Polmotors Mazańcowice

Nie przegap nowości o Polmotors Sp. z o.o.!

Zainteresiwany

27.06.2026 09:02

Mam pytanie , jak to jest że winnych bielskich firmach w piątek już nie ma pracy a u was 7 dni w tygodniu non stop jest robota ? Kolegami tam pracuje i wyciąga 7000/8000 tys na rękę jak ?
    Mietek

30.06.2026 21:40

Ja mam 15 tysięcy na prasach z nadgodzinami

Turoi

01.07.2026 22:12

Nie mają zlecen to nie pracują czego nie rozumisz. Najpierw do piątku potem do Środy a potem hmmm klops

Kajl

01.07.2026 12:46

Pracowałam tam kilka lat na zakladzie Londzina zgrzewalnia normy wywalone w kosmos,żeby je wyrobic trzeba by było nie isc na przerwe a najlepiej wogule nie zchodzic z zgrzewarki,normy cały czas ida do góry a stawki nie wyplata biedna a pracownik ktory robi 20 lat miał wyplate tylko 500 zl wyższą od nowego pracownika.Jeżeli chodzi o ludzi to spoko.Ustawiacze i brygadzisci nie mają czasu nieraz trzeba czekać na nich po 20 min a czas leci ,ale to nie ich wina jest ich poprostu za mało.Ogólnie nie polecam.

Farafa

01.07.2026 22:03

Chyba właśnie za to poleciał ostatni kierownik. Nie ma miejsca dla obiboków którzy nie robią normy

01.07.2026 22:07

Nie maja czasu zeby pomoc ale czas na gadke przy biurku zawsze sie znajdzie niech kazdy robi swoje i 2szyatkim bedzie lepiej
    Frodo

26.06.2026 18:52

Wiadome coś o nowym zakładzie który powstaje w Mazańcowicach(ten za przystankiem spółdzielnia)? Kiedy to rusza itp? Podobno sporo rzeczy mają tam przenosić w tym BMW.
    Stefano

24.05.2026 17:11

Oj prawda z tymi normami. Pamiętam jak lata temu pracowałem na BMW i po spawaniu robiło się selekcję detali. Norma 10 palet. Było wystarczająco dużo czasu na dokładne sprawdzenie i ewentualną podmianę detali brakowych na dobre. Potem podnieśli normę na 12 palet i zaczęły się problemy. Nikt nie był w stanie dokładnie przejrzeć 12 palet wiec w praktyce często przerzucało się te detale bez patrzenia albo przeklejało się kartkę jak się przebierało paletę po np samym sobie z produkcji na zaufanie. I nagle gwałtownie skoczyła liczba reklamacji. I co zrobiło kierownictwo? Uznali ze nie ma sensu robić selekcji skoro sztuki brakowe i tak wracają XDDD. Ci ludzie nigdy nie zrozumieli i nie zrozumieją że zbyt wysoka norma to spadek jakości produktu. Żaden pracownik nie bedzie tracił premii za wyrobienie z powodu absurdalnej normy wiec zacznie kombinować. Już wtedy był z tym problem a teraz jest jeszcze wiekszy praktycznie na kazdym dziale. Polmotors kiedyś stawiał na jakość ale teraz to tylko i wyłącznie ilość przy braku czasu na właściwą kontrolę. Może kiedyś pojawi się ktoś kumaty kto to ogarnie bo obecne osoby są oderwane od rzeczywistości.
    Dramat

04.06.2026 13:09

Myślę że to się nigdy nie zmieni, ("ręka rękę myje", prawdopodobnie nepotyzm), trzeba zacząć od początku dobrze bo rozwiązywanie problemów "od środka" zawsze się "zemści" a dowodem na to są powracające reklamacje, przykład: analiza zgłoszenia w Mazańcowicach od klienta zaczyna się od ishikawy i 5Why gdzie najpierw powinna być wg 8D:analiza dokumentacji DFMEA/PFMEA, Plan kontroli a dopiero potem wspomniane kolejne kroki (nie ma za co Rysio 🤣), to jest główna przyczyna tych samych błędów, brak zrozumienia jak powinna działać ta procedura, w styczniu osiągnięto limit zgłoszeń na cały rok 😂
    Endriu

14.06.2026 15:27

Na BMW zawsze największe wałki były kręcone za czasów jak też tam pracowałem. Z tego co mówią to teraz jest jeszcze gorzej. To nigdy nie była robota dla idiotów, a teraz ponoć jest tam taka amatorka, że nie dziwie się że tyle bubli znajdują.
    Dawny Robol

02.04.2026 23:30

Zakład Bestwińska. Parę lat temu się fajnie robiło, wszystko szło dogadać, normy do zrobienia z zapasem były, mało tego nawet płacili za 105% 100zł do każdej dniówki. Miało się odliczone około 2h na sprawdzanie detali, wymianę pojemników i przerwę. Teraz za to normy są o jakieś 40% wyższe na każdym detalu i tak policzone, że aby je zrobić to ktoś musi mi sprawdzać detale, wymianiać pojemniki i zamienić na przerwę aby dało się je w ogóle zrobić hahah. Kierownicy chodzą plątaja się, w jak chcesz coś załatwić to jeszcze Cie zjadą z góry do dołu, że muszą robić z półgłówkami. Także tego.....
    Ricko

09.04.2026 00:47

Problem właśnie w tym, że to się odbija na jakości i to znacząco bo każdy goni tylko, żeby norma była. Wielu tak robi, że np. odnotowuje kontrolę w KA, ale jej nie robi bo nie ma na to czasu. Jak to się mówi "byle to szło i norma była". Albo się kombinuje jakąś fikcyjną awarię, żeby mieć wyrównanie. Takie akcje to codzienność. Normy są liczone błędnie i często nieadekwatne do tego co można uczciwie zrobić bez wałków.
    SP

01.06.2026 13:34

Przy takich normach, zwłaszcza w przypadku laserów, żadna szanująca się osoba nie będzie dla tan pracować. Polmotors, Bestwińska 105, to najgorsza firma na Podbeskidziu.
    Qwerty

17.05.2026 21:45

Smutne jest to, że bez jakiejkolkiek odpowiedzialnosci obecny zarząd potrafi się pozbyć dobrych pracowników niestety z poziomu fizycznych pracowników a przez te lata nie potrafił czy może nie ma na tyle odwagi rozliczyć kiepskich wieloletnich zarządzających wydziałami. Czy naprawdę nikt nie potrafi ruszyć tego betonu układów? Budując ta firmę Pan Prezes nie miał z tym problemu liczyly się realne korzyści z pracy ludzi którzy dokładali swoją pracą cegiełkę do rozwoju firmy a nie menadżerowie którzy grzeją stołki z dobrymi stawkami miesięcznym którym załatwia to ten czy drugi znajomy z upadlej już firmy. Niestety z firmy z rodzinnej w której doceniało się ludzi wartościowych powstała zimna korporacja w której liczą się często naciągane dla zachwytu słupki zielone wskaźników kosztów i zysku.
    Dramat

24.03.2026 10:04

Niestety ryba psuje się od głowy, "zarządca" pomimo długiego stażu pracy zarządza strachem i obelgą (o ile ktoś się boi 😊 we mnie budzi to śmieszność) to jedyny pomysł na sukces który zwyczajnie nigdy nie nadejdzie, zero zmian, wprowadzania dobrych praktyk, wyciągania wniosków, zero odpowiedzialności a szkoda, nie pierwszy raz widzę jak tacy ludzie "ciągną" zakład w dół, niektóre z nich dziś już nie istnieją, proponuję zacząć słuchać ludzi i popatrzeć na siebie trochę krytycznie a nie utwierdzać się cały czas w swojej nieomylności i "najlepszości", sam niczego nie osiągniesz. Chcesz zmienić swoje życie zmień swoje słownictwo. Mimo wszystko życzę samych sukcesów.
    Befama

25.02.2026 17:23

Wreszcie normalny i na poziomie szef na befamie. Może wreszcie skończy się lizusostwo i nie równe traktowanie. Jedyny który wyszedł do ludzi i powiedział jak jest. Brawo
    Kr

12.03.2026 22:49

Układy są cały czas i nowy kierownik tego nie zmieni.
    Kudłaty z PM 329

27.01.2026 06:09

Kiedy podwyżki na zakładzie? Roboty multum, a wynagrodzenie cały czas stoi w miejscu, a widać że zakład dobrze preferuje,
    Odchodzący

11.02.2026 06:55

No nie wiem czy dobrze zakład prosperuje bo w firmie nie ma nic porządnego , sprzęt do obsługi maszyn i narzędzia są w stanie agonalnym i jak na takie rzeczy nie ma pieniędzy to na podwyżki chyba raczej też nie będzie
    Wariat

13.02.2026 13:24

Ostatnio nawet zmniejszyli sporej liczbie osób limit na rękawiczki. Jak już nawet na takich podstawach jak środki ochrony bezpośredniej oszczędzają to raczej słabo prosperuje
    Jan

09.02.2026 20:36

Nie polecam tego jeszcze kiedyś fajnego zakładu pracy, teraz to już zakład ale karny. Wypłaty stoją w miejscu o podwyżkę zapomnij. Co chwilę zmieniają system rozliczania w rezultacie robisz więcej za mniej. Dla mnie ten zakład się kończy.
    Bóbr

10.02.2026 08:37

Bóbr

10.02.2026 11:33

Zgadzam się w 100%. Dlatego już zacząłem wysyłać swoje CV do innych pracodawców. Wypłata za styczeń – 4200 zł. W 2017 roku zarabiałem 3700 zł, ale wtedy ceny w sklepach były zupełnie inne, a normy w pracy dużo mniejsze. Teraz jest więcej pracy, większa presja, a realnie pieniędzy mniej. Dla mnie ten zakład też się już kończy. (usunięte przez administratora)
    Jdhsishdjds

05.02.2026 19:39

Zastanawia mnie ta firma…tak się chwalą rozwojem i aspektem rodzinnym. A 20gr na podwyżkę dziennego limitu jaki mają wózkowi na ciepłe napoje to nie ma. Oby te pieniądze dobrze zainwestowali. Najlepiej w jakiś drogi syf jaki wrzucimy w róg hali, żeby myszy miały gdzie (usunięte przez administratora)
    Byly

02.02.2026 17:38

Witam jakie są warunki pracy w polmotorsie w Mazańcowicach? Na jaką stawkę można liczyć? Ciężka praca i wysokie normy ?
    Zainteresowany

25.01.2026 15:42

Widzę że na ogłoszeniach pracuj pl dominują dwie firmy Polmotors i Eaton.W eatonie już pracowałem i wiem ze swojego doświadczenia że trzeba się przekonać na własnej skórze pracując bo reklamy firmy często nie pokazują tak na prawdę co dzieje się we wewnątrz a wiele rzeczy jest ukrywanych i zatajanych przynajmniej tak jest w tej etycznej firmie a rzeczywistość to koszmar .Mam zamiar kandydować do polmotorsu by się przekonać czy warto pracować
    Zainteresowany

28.01.2026 10:58

Zapraszam wakaty są na pracuj .pl po pracujesz to przejrzysz na oczy zwłaszcza jak nie spasujesz brygadzistą jak i ich protegowanym
    Puzel

28.01.2026 22:49

A myślisz że tu jest inaczej ? Wygląda dokładnie tak samo, albo przypadniesz do gustu i będziesz robić według ich oczekiwań nawet rzeczy które do ciebie nie należą albo się zwolnij, bo będzie tylko gorzej
    Mało ważny

15.11.2025 09:00

Mobbing, poniżanie i wyśmiewanie w miejscu pracy jest obrzydliwe niezależnie od tego czy jesteś tancerzem, aktorem, księgowym czy sprzątaczem. Każdy w pracy stara się zarobić na życie i okazywanie niechęci czy agresji do kogoś kogo prywatnie możemy sobie nie lubić jest zwyczajnie obrzydliwe. Toksyczna atmosfera z którą ciężko walczyć bo nikt nie chce nawet wysłuchać atakowanej bezpodstawnie strony.
    Xdddddddd

16.01.2026 07:54

Zadeklarowałem odpowiedź w momencie merytoryki-nie ma jej. Mamy jedynie eskalacje agresji. Jednak ostatnie zdanie jakie napisałeś-dziękuję to bardzo duży komplement. Natomiast fakt, otrzymania go mimo tonu Twojej wypowiedzi sprawia, że smakuje wyjątkowo.
    Kolejny Edek nieważne

16.01.2026 15:06

Twoje merytoryczne wypowiedzi, czy jak tam pasuje bardziej rzeczowe argumenty, jedynie co powodują to eskalację agresji chociaż u ciebie to pewnie bardziej ejakulację. To też pewnie ci smakuje wyjątkowo
    Michał

15.12.2025 18:33

Hej, pracuje obecnie w TRW i dostałem się na rozmowę kwalifikacyjną do was. Na jakie zarobki mogę liczyć po okresie próbnym w systemie 3 zmianowym a na jakie w czterobrygadówce na prasach ?

29.12.2025 15:00

W listopadzie było 18 dni roboczych dlatego wypłaty były mniejsze . Do tego jesteś na okresie próbnym czyli masz stawkę wyjściową. Przy normalnym miesiącu będziesz miał wypłaty na poziomie 4500 tysiąca na rękę . Po jakimś czasie dobijesz do reszty gdzie ludzie zarabiają między 4800 a 5400 w zależności od liczby dni roboczych . Nadgodziny są ale nie przez cały rok . I to nie prawda , że w pierwszej kolejności mają do nich dostęp osoby które liżą tyłek ludziom na stołkach ale ci którzy robią na danej maszynie na której pracę w weekend jest akurat zapotrzebowanie. Do tego masz dwa razy w roku premie po 1 k na święta i wakacje . No i firma po wielu zawirowaniach na rynku pracy funkcjonuje bez masowych zwolnień gdzie dookoła jest to już normalność. Żeby wylecieć trzeba sobie solidnie nagrabić xd
    Pan Tadeusz

08.01.2026 18:04

No chyba że człowiek pracuje na Ur bądź regeneracji, ich tam wiecznie za dużo i się muszą ciągle pilnować.
    Andrzej

21.11.2025 21:53

Panowie i Panie. Czytając Wasze wypociny, zastanawiam się czy płakać czy się śmiać... Pracuje w PM jakieś 4 lata. Nigdy nie odczułem jakiegoś poniżania, wysmiewania. Pracowałem prawie na każdym oddziale( jako oddelegowany) i w każdym jednym spotkałem się z miłą atmosferą. Idąc do pracy mam zamiar pracować, a narzekanie na osoby 3 to bez sensu. Brygadzisci czy ustawiacze... fucha dobra, ale trzeba posiadać doświadczenie i wiedzę. Bo bez tego się nie obejdzie. "Pani od ulepszenia życia" czy jakoś tak było napisane. Gwarantuje Wam że każdy jeden i to bez wyjątków by postępował tak jak Ona. To że "poprawia" produkcję, to oznacza że takie ma stanowisko. Jak ja czy Ty operator, gdzie swoją pracę wykonujesz tak i Ona swoją wykonuję. Mi się też pewne rzeczy nie podobają, ale czy kiedykolwiek ktoś z Was próbował się postawić na miejscu Dyrektora ? On prowadzi firmę.zeby zarabiać pieniądze, Ty chodzisz do pracy żeby zarabiać pieniądze. Na Jego miejscu też byś kial sztab ludzi którzy muszą wszystkiego pilnować itd. Bo jak by tak nie było to co ? Zamiast powiedzmy 520 progów robiło by się 40 na zmianę. Dla pracowników git, lecz dla właściciela lipa. Bo dawno by musiał zamknąć zakład, że względu na koszty produkcji, utrzymania pracownika itd. Nikt sobie nie zdaje sprawy jakie to koszta, jakie kary za reklamacje, które niestety były naszym niedopatrzeniem. Każdy tak stoi i (usunięte przez administratora)z boku. Ja ten zakład polecam w 100%
    Były

11.12.2025 22:33

Ciemnej masie nie wytłumaczysz. Pracowałem tam dosyć długo i widziałem tych narzekających nierobów, którzy swoje żale wylewali na forach. Przeważnie to ludzie z końcówki pokolenia milenialsow i Zet. Roszczeniowe nieroby.
    Król Palarni

10.11.2025 12:44

Część , widzę to biadolenie to naprawdę chce się rzygać , Pracuje w PM 6 lat było raz lepiej raz gorzej ale praca była zawsze , piękne jest to że można robić nadgodziny cały czas i pieniądze naprawdę się zgadzają, w żadnym innym zakładzie w okolicy nie ma takiej kasy. Jeśli chodzi o zarobki to jest TOP , więc nie wiem co tak beczucie mi się kasa zgadza to najważniejsze
    xd

18.11.2025 00:01

ja nie wiem jak wy tam nadgodziny robicie jeśli tam jest robota tak ciężka, że po 8 godzinach wszystkie stawy bolą
    Miekim_robiony_m6/p6

21.11.2025 18:37

Kiedy wydajesz ten hajs skoro nonstop jesteś w pm ?
    Nikt ważny

06.11.2025 14:10

To co się dzieje na Jednym oddziale S to jest jedna wielka porażka. Osoby które są na poniektórych stanowiskach dramat! Notorycznie szukania brygadzisty, ustawiacza. Bo czemu NIE . Przecież możemy. A potem mówienie na pracownika(usunięte przez administratora), nie rób, len... Bo norma nie zrobiona, bo znów grzebie (tylko sami próbujemy naprawić stół) Bo Was nie ma ciągle. Może w końcu czas zastanowić się o drugim ustawiaczu na zmianę! A brygadzista ma dłuższą przerwę 1h w tej firmie? Jeżeli tak to dlaczego produkcja 20min? Chyba to pracownik i to pracownik jedne przepisy są? Tylko szkoda że za nic nie robienie o wiele wyższa wypłata. Warto się zatrudnić na te stanowiska .
    nick

20.11.2025 22:12

Nie zapomnijmy o niektórych panach z utrzymania ruchu czy też o niektórych panach ustawiaczach- obie grupy lubią sobie przedłużyć przerwe do godzinki.
    Londzin- Czas pracy

21.11.2025 15:51

Raczej rozchodzi się o ustawiaczy z laserów bo z zgrzewalni ustawiacze nawet czasem nie mają czasu pójść na przerwę bo tyle pracy mają. Tak samo ustawiacze z laserów chyba mają inny czas pracy??? ( chodzą przebrać się 5 minut przed końcem zmiany i równa odbijją się). Zgrzewalnia znowu za wszystko jest punktowana. Na to wygląda, że niektóre osoby mogą wszystko????
    Kaizen_Krok_Do_Tyłu

01.11.2025 12:27

Warunki pracy fatalne. Normy są tak zawyżone, że człowiek ledwo ma czas raz pójść do toalety. Pojawiła się „babka od ulepszania życia” i od tego czasu wszystko gorsze – normy wyższe, tempo większe, a warunki cięższe. W dodatku ustawiacze nie mają kart no limit na rękawiczki i przez to musimy pracować w dziurawych rękawiczkach. A najlepsze kobiety muszą ciągnąć wózki, często obciążone są ładunkami o masie 200–300 kg, nie licząc samego paleciaka. To rażąco przekracza dopuszczalne normy z rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 14 marca 2000 r. (Dz.U. Nr 26, poz. 313 z późn. zm.), gdzie maksymalna masa dla mężczyzn to 450 kg, a dla kobiet 180 kg. Pani z BHP oczywiście tego nie widzi, za to potrafi się czepiać o drobiazgi. Przy takich warunkach pracy coraz więcej osób będzie miało problemy z kręgosłupem i zdrowiem ogólnie.
    ZielonyLis

01.11.2025 19:43

My, mężczyźni, całkowicie się z Wami zgadzamy – ta praca jest naprawdę ciężka i to widać gołym okiem. Rozumiemy też, że jedyny sposób, aby coś zmienić, to przestać Wam w ogóle pomagać. Jeśli przestaniemy brać na siebie Wasze obowiązki, nie będziecie w stanie wykonać całej zmiany w takich trudnych warunkach. Wtedy stanie się jasne, że normy są przesadnie wysokie i w końcu kierownictwo zrozumie, że trzeba je zmienić oraz podnieść wynagrodzenia wszystkim – i kobietom, i mężczyznom – aby praca była warta swojej ceny i godnie opłacana.
    BhpTyłkoNaPapierze

03.11.2025 10:17

Te palety po 200–300 kg to i tak nic. Często mamy po 400–500 kg, a nikt się tym nie przejmuje. Plecy nie wytrzymują, ale najważniejsze, żeby normy się zgadzały.
    Dawny pracownik

31.10.2025 12:36

Ogólnie firma na początek kariery zawodowej bardzo dobra, zostaniesz zmieszany z błotem będziesz robił najgorsza robotę za najniższą kasę (ale będziesz miał więcej niż starzy pracownicy za co będziesz (usunięte przez administratora) ), uwalisz się w (usunięte przez administratora) który tak w ciebie wsiąknie że jeszcze miesiąc po opuszczeniu tego zakładu będziesz czuł ten smród a zmyć się go tak szybko nie da 🙂 później już z górki bo podwyżki raczej jak sobie sam nie załatwisz to nie dostaniesz, dostaniesz jakiś (usunięte przez administratora)za coś czego nie zrobiłeś, będziesz widział idiotyczne kosztowne decyzje podjęte na szybko które później będziesz poprawiał po kilka razy, zrobisz sobie jakieś uprawnienia i się zwolnisz jak większość 🙂🙂 i wychodząc ostatni dzień przez tą bramę będziesz tylko czuł ulgę i spokój że przeżyłeś i się zwolniłeś 😁 Później już cały świat stoi przed tobą bo jesteś przygotowany na najgorsze 😁🙂

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Polmotors?

Kontakt - Polmotors Sp. z o.o.

57 43-391 Mazańcowice

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

29.10.2025 10:30

Na jakie zarobki może liczyć osoba która dopiero zaczyna pracę ?
    Duda

29.10.2025 17:58

Maradona

27.09.2025 21:57

Jak się nie skończyło żadnej szkoły to trzeba harować fizycznie. Na każde stanowisko robocze mamy 50 innych chętnych. Do pracy w biurze praktycznie żadnego, bo tutaj trzeba myśleć i się ciągle szkolić
    Hades

17.10.2025 20:28

Jak palarnia zrobiona na około 8 osób to niema się co dziwić że tłoczno
    o

24.10.2025 13:37

ćwoku a newet (usunięte przez administratora). stuknij puknij sie w ten durny łeb. ciągle są ogłoszenia szukają pracowników produkcji a na biurowych nierobów ogłoszeń brak. powinny być tak jak w USA zachowane proporcje między biurowymi nierobami ,których ze względu na sztuczną inteligencję powinno być coraz mniej , oraz pracowników produkcji których zaden komputem niezastąpi.
    Ciekawa

02.10.2025 18:20

A ja próbuję zrozumieć pewną niesprawiedliwość. Jesteśmy jedną firma z kilkoma oddziałami . Pracujemy wszyscy na równi . To dlaczego na londzina były podwyżki już dawno a na befamie ludzie ich nie dostali ? Znowu dzieli się pracowników na lepszych i gorszych ? Co roku i tak firma daje nam odczuć że pracownicy fizyczni są gorsi ( dla biurowych co rok wigilijka na wysokim poziomie , a produkcyjni to dostaną dodatkową przerwę i jedzenie na środku hali ) To teraz również traktują niesprawiedliwie ludzi z innych zakładów . Dlaczego jednemu zakładowi się należała podwyżka a innemu nie ? Ktoś wie dlaczego ?
    W żyć

21.09.2025 01:51

Co się dzieje w robocie? Degradacja ustawiaczy, mniej pomocników, a roboty dla zwykłych pracowników coraz więcej za ten sam szmal a może mniej . W innych zakładach tej samej firmy już dawno podwyżki, a u nas – cisza. Normalnie atrakcje jak w wesołym miasteczku, tylko że nikt się nie bawi.
    Prawcownik

22.09.2025 09:26

Dziwna sprawa, bo niby degradują jak np na bmw czy mando i sa niby przypisani do maszyn jak na mando byly ustawiacz do myjki a nie robia na maszynach tylko dalej robia za ustawiaczy wiec ciezko zrozumiec o co tutaj chodzi. Powinno byc tak ze albo ktos jest ustawiaczem albo nie jest i jak jest przypisany do maszyny to powinien na niej robic.
    Jehu

09.09.2025 15:49

Firma dramat. Nie szanuje pracowników po latach spędzonych tam. Przyjdzie gbur na stanowisko dyrektora i pomimo ze fra... jest 2 lata bedzie politykę firmy ustalał A ktos kto robi 7-10 lat i zarobił na jego wypłaty, to tacy ludzie sa nie szanowani. Firma idzie w stronę upadku. Nie potrafię zrozumieć kiedy. Z takiej fajnej firmy zrobił sie taki syf. Jak sie nie opamięta pan Maciej. To bezrobocie czeka.
    Rysiek z klanu

20.09.2025 07:51

Nie za ta sama robotę, bo kiedyś miałeś nadgodziny a teraz jest ich mało albo wcale.
    Stefano

20.09.2025 17:44

Za tą sama Rysiu niestety. U mnie osobiście za dokładnie taki sam miesiąc roboczy czyli tyle samo dni roboczych i 0 nadgodzin wychodzi średnio 700zl mniej na wypłacie teraz niż przed cięciami. Teraz żeby dostać wypłatę taka jak kiedyś to musisz 2-3 dni nadgodzin zrobić ale tych już od dawna nie było przynajmniej na naszym zakładzie.
    Mirek

17.09.2025 17:03

Znalazłem w internecie ogłoszenie odnośnie pracy na stanowisku elektromechanika utrzymania ruchu. Warto się zatrudnić? Jakie stawki ?
    Blebke

20.09.2025 07:47

Dużo osób się zwolniło za starego kierownika, ale jakoś chyba od pół roku jest inny, bardzo w porządku, poprzychodzily nowe osoby i wygląda to coraz lepiej.
    Mirek

20.09.2025 11:47

Skoro nie można zarobić to rzeczywiście zrezygnuję. Dziękuję za informacje.

18.09.2025 11:01

Jak to jest, że nowo zatrudniony pracownik ma zarobić więcej od osoby która już pracuje lata? Było by dobrze zwolnić się i zatrudnić od nowa
    Byle kto

15.09.2025 20:27

Firma idzie ruchem jednostanie prostoliniowym w dół, jeszcze chwilę i pan wysoki na Mazańcowicach będzie sobie rządził w domu jak mu kobieta pozwoli. Traktowanie ludzi to jakiś skandal. W biurach w zime cieplutko a na hali nie jednokrotnie temperatura była za niska jak wskazują przepisy pracy tylko nikt tego nigdy nie zgłaszał. W lecie na hali ukrop że ledwo człowiek żyje a w biurach klimatyzacja kawusia tak to można żyć.
    Szczerze

12.09.2025 09:06

Moja ostatnia „podwyżka xD” z rok temu jak nie lepiej wyglądała tak że do godziny dorzucili 3 zł na premi zabrali 300 zł jakiś dodatek zabrali drugi powiększyli i suma sumarów wypłata taka sama… Mamy wrzesień a podwyżki jak nie było tak nie ma dalej, trzeba się upominać bo sami od siebie nic nie potrafią. Dlaczego nie wprowadzą dodatku stażowego (chociażby 50gr/rok) to już po kilku latach to jakoś lepiej by wyglądało… Praca ciężka wiadomo swoje trzeba zrobić, ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma… W PM szło kiedyś dużo zarobić, lecz w ciągu roku jest całkiem inaczej… 3 lata temu poleciłbym tą firmę, obecnie przestrzegam! Normy tylko podnosić potrafią, a daje sobie rękę uciąć że Ci zdolni technolodzy którzy uważają że da się zrobić więcej, nie zrobią 80%.
    Gafi

04.09.2025 09:38

W końcu wzieli się za dział Mando (BEFAMA) liczenie czasu na przezbrojeniu (Brawo) ustawiacze gonią jak mrówki (co rzadko się zdarza) niech zrobią porządek jeszcze z jedzeniem i piciem kawy przez ustawiaczy przy komputerach ( jakby nie mogli iść jak normalni ludzie na stołówkę i będzie git.
    ….

06.09.2025 08:19

1. Zakaz spożywania posiłków na hali produkcyjnej • Choć przepisy BHP nie ustanawiają absolutnego zakazu jedzenia na hali, to pracodawca ma obowiązek wyznaczyć osobne miejsca (jadalnie, stołówki lub strefy socjalne) do spożywania posiłków, zwłaszcza gdy: • zatrudnia powyżej 20 osób na jednej zmianie, • pracownicy są narażeni na kontakt ze szkodliwymi substancjami bądź przy pracach brudzących  . • Wprowadza się zakazy spożywania posiłków i napojów na stanowiskach produkcyjnych, by chronić: • zdrowie pracownika (ryzyko przypadkowego spożycia pyłu, zanieczyszczeń), • jakość produkcji (zagrożenie awarii maszyn, zabrudzenia komponentów), • ogólny wizerunek i czystość zakładu Nie jest to zalecane ani dopuszczalne, chyba że regulamin wewnętrzny konkretnego zakładu wyraźnie na to zezwala i wyznacza specjalnie wydzieloną, bezpieczną strefę do spożywania posiłków. • Pracodawca ma obowiązek zapewnić pomieszczenie socjalne lub jadalnię, zwłaszcza w przypadku dużej liczby pracowników lub występowania zagrożeń (np. chemicznych)   . • Pracownik powinien korzystać z przerw, aby spożyć posiłek w odpowiednim miejscu, a nie przy maszynie czy na hali produkcyjnej.

06.09.2025 19:24

(usunięte przez administratora)kotka za pomocą młotka. Ile żółci w Tobie siedzi że tak plujesz na forum. Wgl macie problem do ustawiaczy czy brygadzistów to "wejdźcie w ich buty" i zobaczcie jak to fajnie. Owszem zdarzają się dni gdzie mają luz ale z reguły jak Się psuje to na raz plus jeszcze przezbrojenie do tego ludzie którzy biorą chorobowe bo chcą odpocząć i oni muszą kombinować jak obstawić załogę. Czemu nie wypomina nikt niektórym operatorom że papierosek co godzina toaleta co godzina...kto bez winy i bez skazy niech pierwszy rzuci kamieniem....myślę że każdy z nas po rachunku sumienia cos by wywnioskował że jego praca kryształowa nie jest.Nie pozdrawiam
    Zdziwiony

25.08.2025 11:25

Na befamie nie ma pieniędzy na podwyżki dla pracowników ,ale zeby bylo 6 ustawiaczy na zmianie to sa . Na mando 3 ustawiaczy ,na tylach mando 3 maszyny i ustawiacz ,na zgrzewalni zostaly chyba 4 maszyny i ustawiacz jest , na bmw sa 4 roboty z czego rzadko kiedy ida 4 dodatkowo czesto jest pomocnik i ustawiacz jak nie ma przezbrojenia to jest niepotrzebny ale i tak jest . Na innej zmianie potrafi byc 4 ustawiaczy i ogarniaja a tutaj musi byc 6 .
    Pok

29.08.2025 19:24

Ludzie z mando sami mowia ze jeden ustawiacz jest zupelnie niepotrzebny zwlaszcza ze siedzi przez praktycznie cala zmiane na stoliku z telefonem .
    Kr

01.09.2025 11:08

Nie robia na maszynach ,na mando sa tacy ustawiacze przynajmiej na jednej zmianie ,ze nawet nie potrafia na wszystkich maszynach robic. Co do tego zeby to zgłosić przełożonemu to kierownik nic z tym nie robi . Był już ustawiacz na rozmowie u kierownika i po rozmowie zmieniło się to ze zmienił miejsce siedzenia.
    Janusz P

29.08.2025 22:32

Ten zakład jest naprawdę jednym z lepszych miejsc pracy ale… No właśnie ja mam jedno ale Zarządzanie na poziomie brygadzistów, liderów ustawiaczy to muł, (usunięte przez administratora) i wodorosty. Nie wiem dlaczego niektórzy są beygadzistami bo pojęcia o tym nie mają
    SmartAss

02.06.2025 16:43

A może właśnie o to chodzi w tym wszystkim. Prezes celowo obniża zarobki przy jednoczesnym pogorszeniu ogólnych warunków pracy bo jest świadom, że do redukcji zatrudnienia i tak będzie musiało dojść, żeby utrzymać firmę na rynku i nie zamknąć biznesu jak wiele innych bo tego wymaga sytuacja polityczna i rynkowa. Więc plan jest taki, że zostaną tylko Ci najbardziej zdesperowani i wytrwalsi a reszta zwolni się z samej woli przez co prezes nie będzie musiał wypłacać gigantycznych odpraw jak np we Fiacie. Policzcie sobie ilu jest pracowników 10 lat i w górę i jakie to by były kwoty, a tak to luz sam się zwolniłeś wiec nic Ci nie przysługuje. Do zabierania byli zawsze pierwsi a do dawania ostatni wiec wcale by mnie nie zdziwiło gdyby to była prawda.
    Ancymon

12.07.2025 13:02

A to ciekawa teoria bo u nas na zgrzewalni wszyscy negocjowali stawki z kierownikiem. Brygadzista jedynie może cię ukarać ale nie ustala podstaw stawki i premii.
    PM Tył

16.07.2025 05:32

Tak ale jeśli chodzi o rozważenie narzędzia czy inne to brygadzista obniża premie
    Terefere

12.07.2025 03:51

Cześć. Jest oferta pracy na operatora na tlocznie w Mazańcowicach. Czy ktoś moze mi napisać ile realnie się zarabia miesięcznie na reke? Z dodatkami, premiami. Proszę o szczere i konkretne odpowiedzi
    Lola

08.10.2024 09:28

Witam zastanawiam się na złożeniu cv czy ktoś może coś napisać o tym zakładzie jakie stawki jacy ludzie i kierownictwo czy są tam palarnie i można palić?
    Andrew

19.02.2025 11:34

ile

11.07.2025 16:27

Na zgrzewalni widełki między 4300 a 5000 w zależności od zaszeregowania

25.06.2025 18:14

Na stronie aplikuj pojawiło się ogłoszenie odnośnie stanowiska elektromechanika utrzymania ruchu. Czy mógłby ktoś powiedzieć o zarobkach i czy warto się zatrudnić?
    Frame

18.06.2025 15:19

Czy tam idzie w Polmotors po szkole przerobić fizyczne stale 20 lat zamiast 1 lub 2 lat, gdy będą zamówienia przez 20 lat i mnie nie zwolnią?
    Juras

20.06.2025 19:32

Od początku roku zwolniło się stu ludzi, teraz być może już ponad setka, nikogo nie muszą zwalniać: Ci ambitniejsi odchodzą sami, więc być może ma prawo wyzywać od patologii?
    Cyrk na mazancach

23.06.2025 12:53

Nie ma to jak atakować autorów negatywnych opini za pisanie jako anonim wypowiadając się jako obrońca firmy anonimowo 😂 Pokazałeś człowieku właśnie inteligencję ludzi w tej firmie 😉
    Pracownik.

13.06.2025 14:45

Witam. Mam pytanie. Czy tylko ja odnoszę wrażenie że pensje stoją w miejscu? Niby były podwyżki w zeszłym roku ale na koncie tego nie widać...a pracy każdemu dokładają. Już tyle osób odeszło że powinno dać to "górze do zrozumienia" . Ja rozumiem nie ma ludzi nie zastąpionych ale odchodzą ludzie z doświadczeniem którzy lata spędzili w tej firmie...czy naprawdę wystarcza ludzie agencyjni żeby firma dobrze prosperowała?
    Sajonara

02.06.2025 04:19

Odradzam, ludzie wypowiedzenia skladają jeden za drugim, to tacy co mają pojęcie większe od nie jednego z biura. Kwestia miesiecy i zostaną sami tacy z dwoma lewymi rękami. Panie Macieju co sie dzieje? Naprawdę tego nie widać czy tabelki które panu podają są same zielone?
    Xd

10.06.2025 07:17

Nadal podtrzymujesz podobne podstawy, które wskazane zostały w pierwszej wypowiedzi. Pamiętaj o tym, że dobór odpowiednich kontekstów, rozumienie ich to cecha konieczna u dobrego przełożonego. Nie odnosisz się do meritum a jedynie do swojego prawa bycia „krytykanckim”. Tak, pozycja z jakiej występujesz wiąże się z pewnymi warunkami zachowań. Nie zwalnia to z odpowiedzialności innych-jednak ton wypowiedzi jaki wprowadzasz tworzy kontekst do jakiego dostosowują się rozmówcy. Odpowiedzialność za wypowiedzi i emocje leży po stronie, każdego kto się wypowiada. Duma z wypowiedzi ocenianych jako napisanych przez AI jest zastanawiająca skoro piszesz sam-super. Jednak pamiętaj, modele językowe to nadal bardzo proste narzędzia. Tworzące wypowiedzi w sposób sztuczny i z wieloma wadami. Nie zawiniłeś mi niczym po za tym na co zwróciłem uwagę, protekcjonalnym tonem oraz sposobem wypowiedzi. Jak zwróciłem uwagę to nie buduje przestrzeni do rozmowy, wręcz przeciwnie to jedynie zaognia to co krytykujesz. Wynika to z poczucia elitaryzmu Twoich wypowiedzi. Dodatkowo…wypowiadasz się publicznie a to daje mi pełne prawo do odnoszenia się do Twoich wypowiedzi. Piszesz o otwartości na krytykę a jednocześnie negujesz moje prawo do tej czynności. Nie oceniam Twojej pracy w firmie, nie wiem jakie są Twoje działania. Odnoszę się tylko do faktów jakie mogę zweryfikować, a tymi faktami są Twoje wypowiedzi jakie tutaj widzę.
    Edek

10.06.2025 15:54

Wszystko fajnie, mega elokwentna konwersacja, ale biurowi po zaocznych licencjatach też są do zwolnienia. Jeszcze się poczułeś obrażony ha ha to idź i Panu Maciejowi powiedz że cię w internetowych obrażają

06.06.2025 10:00

Kiedyś ktoś w końcu zajmie się ustawiaczem z zgrzewalni w Mazańcowicach Panem(usunięte przez administratora) i to w jaki sposób odnosi się do ludzi?

Zostaw merytoryczną opinię o Polmotors Sp. z o.o.