Berger Bau Polska

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 142 ocen.

Opinie o Berger Bau Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Berger Bau Polska

Mr. P

Pracowałem tam jakiś czas temu i niestety jest tam ch...wo. Załoga jest ok za wyjątkiem dwuch ewenementów których najleiej omijac z daleka Kierownictwo całkowita pomyłka polak i niemiec jak z (usunięte przez administratora). Jeden psioczu na drugiego. A najbardziej za to psiczenie obrywa sie pracownikom. Polski kierownik biadoli bez sensu a pozniej nie pamieta co mowil i opie...la ludzi za cos czego noe było. Niemiec za to przyczepia sie o byle co, a jak aobie znajdzie ofiare to ciśnie do samej ziemi. Traktują pracowników strasznie a myślenie jet takie że jak nie pasuje to za bramą jest takich jak ty. Gdyby zmienili tam kierownictwo i wyj...li podpierduche i lizusa to naprawde fajnie by sie tam pracowalo.

Xxx

Ej Momo jak byś pisał bez przekleństw to można by było więcej zrozumieć o co ci chodź a tak to lipa trzeba tylko się domyślać. A to że Tomas kroii Bergera to ci bardziej inteligentniejsi wiedzą już dawno.

Xxx

I co znowu zwolnili dobrego chłopaka a KONFIDENTA zostawili wpieprza go na wozidło porozpieprza maszynę a potem Tomas będzie szukał ofiary.

@@@

UWAGA; ostrzeżenie dla przyszłych pracowników w Kopalni Berger. Uważajcie na podpierduche nr 1 ma niebieskie oczy.ale na pewno nie jest Aryjczykiem jest frajerem donosi Tomasowi na chłopaków jest nim Heniek.G.

Były pracownik

Też tam pracowałem krótko bo tylko miesiąc.i widziałem jak ten Niemiecki Kutafon traktuje pracowników. Kiedyś widziałem go w markecie Oplułem jego auto i żałowałem wtedy że wysrałem się w domu.Nasrał bym frajerowi na maskę.

Xxx

Ja pracowałem w kopalni Berger koło Rogożnicy. Tam władze sprawuje TOMAS syn marnotrawny Adolfa Hitlera. Kawał h..a resztę dziada czekam tylko na ten dzień że kiedyś go spotkam i napluje mu w gębę.

Czmiel

W tej firmie zwalniają za wszystko, nie można im zaufać kierownik ma się za Boga nawet starego pracownika potrafią zwolnic a powód znajdą w momencie, i z dnia na dzień, jak ktoś ma zaczynać ,,przygodę" z tą firma to powinien się dobrze zastanowić, i powodzenia, ja osobiście nie polecam.

Raford
@Czmiel 21.04.2017 10:12
W tej firmie zwalniają za wszystko, nie można im zaufać kierownik ma się za Boga nawet starego pracownika potrafią zwolnic a po...

Najlepsi sa pseudo kierownicy prosto po szkole ,gamonie jakich mało

slavic

Niemiecka firma nastawiona na wyzysk Polski i ich niewolników a drogi buduja jak najtaniej a wolaja frozej niz w Niemcech

Raford
@slavic 01.02.2017 09:16
Niemiecka firma nastawiona na wyzysk Polski i ich niewolników a drogi buduja jak najtaniej a wolaja frozej niz w Niemcech...

...a jakie osły tam pracuja i nie mówię o fizycznych

@asian
@Raford 23.03.2017 10:58
...a jakie osły tam pracuja i nie mówię o fizycznych

Znam kilku np.jacus k....balwan straszny!!!

vvv

@ Lemonadowy - ale to świadczy tylko i wyłacznie o nich

Lemoniadowy

Bylem kiedys na pewnej imprezie gdzie bawili sie pracownicy bb ,przepraszam -kadra bb,dramat gowniarze zachowywali sie jakby byli bogami zycia,pozniej sie okazalo ze to dopalacze

Raford
@Lemoniadowy 05.09.2016 13:40
Bylem kiedys na pewnej imprezie gdzie bawili sie pracownicy bb ,przepraszam -kadra bb,dramat gowniarze zachowywali sie jakby by...

Moze tam byl "Mały"

edek

U nas maja budować szkołę w 1,5 roku. Jak im idzie budowlanka takich obiektów?

anonim

(usunięte przez administratora)

Raford
@Mały 31.08.2016 11:18
Raford, co ty taki agresywny???

Agresywny? No co ty,to tylko odpowiedz na twoj post

Raford
@Mały 31.08.2016 11:18
Raford, co ty taki agresywny???

Aha zapomnialem dodac - buraku

bezrobotny

witam wszystkich... chcialbym sie dowiedziec jakie warunki oferuja na stanowisku operatora maszyn... moze ktos udzieli odpowiedzi konkretnej a nie jak kiedys tam bylo ???

Nick
@Raford 14.07.2016 07:09
Teraz jest jeszcze gorzej niz kiedys

nie pracujesz tam od lat - skąd ta twoja wiedza?

Raford
@Nick 14.07.2016 08:15
nie pracujesz tam od lat - skąd ta twoja wiedza?

Owszem nie pracuje ale uwierz mi jestem na biezaco z informacjami

Tez byly

Najlepszy to byl jacek kie...,zero wiedzy praktycznej,a jakie mial pomysly!!!

Stal
@Tez byly 24.06.2016 18:14
Najlepszy to byl jacek kie...,zero wiedzy praktycznej,a jakie mial pomysly!!!

Jacek z Gorzowa?mega gosc!!!!!:-)a tak na serio to dramat,przydupas prezesa bez zadnej wiedzy

Raford

Dokladnie o to chodzi ,kompletnie nie szanuja ludzi

asd

Czy BBP zatrudnia inżynierów robót branżowych?

Cieśla

Bardzo fajna firma. wysyłasz cv...po godzinie dzwonią... Panie jest robota.... nawet jak już przyjedziecie to jest za późno... wysyłają ci umowe ale nie jako Berger Bau tylko Polbau... takie otrzymaliśmy z kolegami... ugadujesz się że trzeba na dany dzień być.. wszystko cacy i nagle jak dzwonisz na jaki adres masz przyjechać to ci mówią że oni chcą ale za tydzień.. a później to jest jeszcze ciekawiej bo dzwonią i że oni chcą mniej ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma bez szacunku i organizacji... ciekaw jestem czy płacą tak jak się dogadują... Stanęło na tym że żaden z nas do nich nie pojechał... firma nie poważna... pzdrawiam pana który zwala wszystko na "szefa"... Drodzy Panowie z Berger Bau... Jak będę chciał zobaczyć kabaret to sobie włączę telewizyjną dwójke !

kandytat

czy to prawda że kierownik na budowie jest po zawodówce

koko

Specjalista ds. administracyjnych zapewne na budowę autostrady A1 a później do widzenia, chyba że na inne miejsce potrzebują. Niech ktoś napisze ile proponują na rozmowie za jakie stanowisko. albo się pośmiejemy albo podyskutujemy

jony

ale głupoty piszecie ja tam pracuje 4 lata i nie jest tak źle to prawda że trzeba pracować i to ciężko ale zarobki są ok

Na szczęście Były
@jony 12.04.2016 21:57
ale głupoty piszecie ja tam pracuje 4 lata i nie jest tak źle to prawda że trzeba pracować i to ciężko ale zarobki są ok...

Jony - tu chyba się Prezes odezwał albi któyś z dyrektorów. Kadra menadżerska tej firmy to dno dna. Dowiedziałem się kiedyś od Kierownika Projektu, że wytrzymałość stali zbrojeniowej to 1500 MPa. Niezły ubaw, śmialiśmy się z tego kretyna. Co robił na studiach? Grał w karty. Już po tym można sobie wyobrazić poziom tej firmy. Nie dość, że cham to jeszcze nieuk. Pozostali tacy sami.

niewiem

słyszał ktoś o firmie Ms Bau projekt bo nie widzę żadnych opinii tylko przekierowało mnie tutaj, firma też Wrocław . prosze o komentarze jak ktoś coś wie dzięki

Www

Pracowałem w tej firmie i powiem jedno tragedia,nie szanują pracownikow, zarząd i prezesi to buraki a szczególnie jeden,kierownicy dramat dzieciaki ledwo po studiach bez jakiejkolwiek wiedzy praktycznej, ogólnie porażka

Raford
@obserwator 03.06.2016 13:33
on tak - ale nie wiadomo czy ty i Raford :-)

skoro zatrudnili mnie po 4 klasach podstawowki to swiadczy tylko o tej firmie

Michu
@Www 27.02.2016 00:32
Pracowałem w tej firmie i powiem jedno tragedia,nie szanują pracownikow, zarząd i prezesi to buraki a szczególnie jeden,kierow...

Kiedys tam byla super kadra i naprawde dobrzy fachowcy,niewiadomo dlaczego komus to przeszkadzalo i zaczely sie zmiany dobrych kierownikow zamienili na mlodych niedoswiadczonych bez zadnej wiedzy praktycznej a fachowcow na "piekarzy"

Raford

Berger i rozwój nie żartuj pracowałem w tej firmie prawie 7 lat i mogę dużo powiedzieć o warunkach pracy, podejściu i szacunku do pracowników itd.jest to jedna z najgorszych jak nie najgorsza firma na rynku budowlanym

Raford

Oj Romek Romek jeżeli 2000 w tych czasach to dla ciebie szczyt marzeń to ta firma jest jak najbardziej dla ciebie,zuch chłopak

Były pracownik

W Słubicach uchodzcy juz są może Berger przygarnie kilku,oni prezentują ten sam poziom kultury co kadra z prezesami na czele,nikt normalny nie pójdzie do nich do pracy

nowy

Jestem zainteresowany zaaplikowaniem swojego cv do tej firmy do działu utrzymania ruchu warsztatu. Czy rzeczywiście jest tak jak piszecie, jak wygląda taka praca od wewnątrz. Może ktos to bliżej opisać?

Raford

O kierownikach i ich pomysłach można by napisać książkę

anonim

(usunięte przez administratora)

juby

Firma stawia i ma wymagania. Ale nic w zamian nie daje.

GRUBY

A JAKIE KIEROWNICTWO I DYREKCJE MAJA TO .... A SZKKODA GADAC.

Krzysiek_Głogów

Kierownicy z tej firmy a szczególnie który był na Folwarcznej nie ma szacunku do nikogo nawet do starszych mieszkańców. Jest po prostu chamem żeby nie napisać wulgarnie.

do Maciek

zapytaj jaka stawka i ile godzin wypracujesz w miesiącu. będziesz dyspozycyjny od rana do wieczora a może z tysiaka zarobisz. i opłać sobie ZUS z tego tysiaka

Byly pracownik

Do kje;tu nie chodzi o kondycje firmy wszedzie jest raz lepiej raz gorzej,na tym forum jest mowa o tym jak ta firma traktuje pracownikow nie dajac nic od siebie,jezeli macie kogos zaufanego w srodku to mozna sie dowiedziec ile w ostatnich latach przegrali spraw sadowych z bylymi pracownikami a to chyba o czyms swiadczy.

ewelinkaw24

Witam, Poszukuję dyrektora ds. kontraktów z językiem niemieckim.... Miejsc: Lubin.

Raford

Na stu jeden zadowolony,jest to problem z ludzmi?! raczej z firma

życzliwy

@kje czarę goryczy przeważnie się przelewa, a patrząc na ilość postów to już dawno została przelana. Więc dużo tych niezadowolonych pracowników swą gorycz wylewało. Pozytywów brak, a im więcej wpisów tym czara na dnie morza goryczy pozostanie. Pokazuje to w jakim miejscu jest Berger Bau.

życzliwy

@redmond tak tak ucz się na swoich błędach a nie błędach innych. Właśnie po to są polskie mądre przysłowia. Przecież wszyscy ci ludzie co się tu wpisali zrobili to specjalnie aby się zemścić za wspaniałe traktowanie, wypłaty z najwyższej półki (lepsze niż niemieckie) szkolenia i pełne pakiety medyczne, ubezpieczenie itd. Oj źli ludzie, niewdzieczni!

życzliwy

Poczytaj sobie poniższe wpisy i sobie odpowiedz. Jak chcesz dożywotnio pracować za te same pieniądze bez żadnych dodatkòw i możliwości awansu to wbijaj. Takich tu trzeba.

Raford

Gustaw w 100% sie z toba zgadzam,w tej firmie niedlugo beda przybijac gwozdzie reka bo mlotki za drogie itp.nie ma zadnych premii bo kierowniczek jeden z drugim sie nie wychyla bo ich prezes zwolni,delegacji nie placa bo w umowie wpisza zakres pracy cala polska!!!! socjal buahaha itd itd.Niedlugo sie to zmieni bo Jarek sie za nich wezmie:-)

Gustaw

@minka muminka jakim małym człowiekiem musisz być aby wypisywać takie bzdury. Twoja niewiedza o funkcjonowaniu firmy jest żenująca. Socjal, premie to jest zapisane w regulaminie wewnętrznym firmy a nie umowie. Pod różnymi nickami bronisz tej firmy bo nigdzie nie chca cie przygarnać. Człowiek przychodząc do pracy chce mieć zapewnioną ścieżkę rozwoju, dodatek do pensji (premia, ubezpieczenie itp) możliwość awansu. Berger Bau nie daje nic. A wypisywanie że wszyscy nażekajacy na tą firmę to lenie i nieroby pokazuje twoją małoś TYTANIE PRACY.

Raford

Nie pisz bzdur,umowa?po miesiacu dostaniesz aneks do niej i jak nie pidpiszesz to won,tak bylo ze wszystkimi mostowcami

Gustaw

Dno. Brak socjalu, płace najniższe na rynku, możliwość rozwoju - nie istnieje. Sprzęt pożal się Boże. Wszystko łatane a nie naprawiane. Odpadki po Niemcach. Prezesi nadzorują a nie zarządzają. 0 merytoryki. Nie polecam. 1 plus tylko dla amatorów sauny lub krioteriapi. W lecie w barakach + 35 w zimie +10

Byly pracownik

Socjal w berger bau buahahaha!!!tam nawet trudno sie doprosic o posilek regeneracyjny zima,a jak juz dostaniesz to po miesiacu 20 konserw za 2 zl

Raford

Wszystko to bzdury,pakiet socjalny?nie istnieje w bergerze

creative

Witam, A jak tam sytuacja wygląda z zarobkami i całą otoczką dla inżyniera budowy bądź kierownika budowy dla budownictwa kubaturowego? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Cenne rady? Dzięki, pozdrawiam

DL

A panowie co powiecie o budownictwie kubaturowym, tam tez potrzebują cieśli i murarzy. Widziałem, że powygrywali duże budowy i szukają fachowców - pracował ktoś z Was tam, jakie tam są zarobki, bo słyszałem, że wyższe.

Arman

Berger to jedna z najgorszych firm na rynku budowlanym,brak szacunku do szeregowego pracownika ktory tak naprawde buduje im mosty i drogi,unikajcie tej firmy

megi

Ty chyba nie wiesz o czym piszesz.ps berger i fachowcy buahahahaha

malec

byli fachowcy ? a teraz nie ma ? Jezeli ktos ma argumenty i podstawy zeby dostac podwyzke to ja dostanie. chyba ze jest myslami w prlu gdzie podwyzki dawano co rok procentowe. Placz i lament berger wcale nie jest taka zla firma jak ja opisujecie. Pracowac trzeba wszedzie nic za darmo nie dostaniesz. pozdrawiam

raford

Do"Marka"berger mial kiedys naprawde dobrych ciesli ,zbrojarzy ogolnie pracownikow mostowych jak myslisz dlaczego odeszli ?Ich ogloszenia zawsze wygladaly fajnie ale rzeczywistosc je szybko weryfikowala,nie daj sie nabrac ta firma nie szanuje pracownikow!!!

józek
@byly pracownik 16.07.2015 14:13
podwyzka w bergerze?!buahahahaha,jozek ale mnie rozbzwiles!!!!!buahahahahaha

czytaj ze zrozumieniem - "... - zarządaj podwyżki. Jak jesteś jej wart, to ją dostaniesz. No chyba, że na twoje miejsce może przyjść 1000 innych...". W twoim przypadku chyba opcja druga... co za lamentowanie, jak baba podczas okresu

byly pracownik
@józek 16.07.2015 15:24
czytaj ze zrozumieniem - "... - zarządaj podwyżki. Jak jesteś jej wart, to ją dostaniesz. No chyba, że na twoje miejsce mo...

jozek ty naprawde jestes tak ograniczony?w bergerze pracowali fachowcy ktorzy nie raz dopominali sie o podwyzke to im palcem drzwi pokazywali i dlatego berger teraz jest gdzie jest

raford

"Mikser" nie mozna wykonywac swojej pracy dobrze kiedy sie nie ma odpowiednich warunkow,materialow,ubrania i obowia dostosowanego do specyfiki pracy.ps pogadamy jak pojedziesz w delegacje za ktora tobie nikt nie zaplaci,a posilek regeneracyjny zobaczysz jak swinia niebo

Zostaw opinię o Berger Bau Polska - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Berger Bau Polska