Opinie o Jupiter

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jupiter

P.M

Firma wypłacalna może ma małe problemy z zakwaterowaniem zatrudniając w tej chwili ponad 400 pracowników Co jedno jak wszędzie można się spotkać z dyskryminacja Polaka ale wydaje mi się ze jesteśmy sobie sami tego winni. Pozdrawiam Patrycje i Darie bardzo sympatyczne dziewczyny

Venlo

Witam. Wraz z narzeczonym otrzymaliśmy ofertę pracy jako order picker w Venlo. Proszę o opinię kogoś kto pracował na tym stanowisku przez Jupiter z góry dziękuję.

Aniulka
@Venlo 2 tygodnie temu
Witam. Wraz z narzeczonym otrzymaliśmy ofertę pracy jako order picker w Venlo. Proszę o opinię kogoś kto pracował na tym stanow...

Z mężem również otrzymałam ofertę pracy na magazynie Lidla. Ktoś coś napisze ?

Juana

Proszę, napiszcie czy jest praca na miejscu i jak się ją przydziela. Czy wszyscy mają gwarancję przynajmniej 40 godzin? Czy jest możliwość zarobku przynajmniej 300 euro? Jak z dojazdami do pracy? Czy na miejscu jest internet? Z góry dzięki za wszystkie informacje

Szukasz pracy?

Jula

No to w końcu jechać czy nie jechać bo nie wiem? Czy znajdzie się w końcu Ktoś życzliwy kto prawdę powie? Kto doradzi co robić? Po tych wszystkich wypowiedziach włos się na głowie "jeży"

Me

zależy na jaka firmę pracy się trafi i zamieszkanie, ja z kolezanka trafilysmy do fajnego kilkunasto osobowego domku w centrum Venlo mimo ze pokój był mały dało sie samemu wszystko ogarnąć, w pierwszym tygodniu miałyśmy ponad 50 godzin, wypłaty przelewali jak powinni, czekamy na ostatnia, nie było zle, zależy od szczęścia

Ciostek

Jeśli ktoś się zastanawia, czy wyjechać z firma Jupiter, stanowczo odradzamy. Nasza historia zaczęła się bardzo szybko od miłego kontaktu z Panią Sandrą, a skończyła równie szybko. Na miejsce dotarłyśmy busem i już w nim uprzedzono nas o panujących tam zwyczajach. (usunięte przez administratora) Podałyśmy dwoje dane i otrzymałyśmy informację, że jedziemy już załatwiać resztę formalności, autobus stoi i czeka. Po dotarciu na miejsce czekałyśmy z resztą osób ponad 3 godziny ( panie skanowali dowody i wzywały grupy i tłumaczyły co będziemy robić. ) otrzymaliśmy również informację, że to pracodawca wybiera sobie osoby do pracy i zostanie wywieszona lista kto do niej idzie rano lub nie. Większość par była niezadowolona w Polsce otrzymali informację, że będą pracować razem. Po załatwieniu wszystkich formalności pojechaliśmy pod adres w którym mamy nocować. Otrzymaliśmy domek typu bungalow w którym mieszała już para, otworzyłyśmy drzwi a naszym oczom ukazało się jakże piękne dwupiętrowe łóżko i szafa. Wielkość pokoju na szerokość to długość łóżka plus 20 cm. Po niezbyt długich zastanowieniach zebrałyśmy walizki i opuściłyśmy jakże zacne lokum. Wydaje mi się ze cela więzienna jest większa :). Pozdrawiam i życzę wszystkim więcej szczęścia.

8sierpnia

Witam proszę o informację od osób będących na miejscu jak z praca pokojami czy sa zamykane na klucz i jak z lodowka cz faktyczna jest Internet w cenie i jak daleko jest do pracy dziękuję i pozdrawiam

taka jedna

Witam. Właśnie wróciłam z Baarlo. Co prawda byłam tam jeden dzień ale nawet najgorszemu wrogowi nie życzyłabym aby tam jechac. Zanim miałam sie zakwaterować już stwierdzono, że kierują mnie na inny "domek". Oczywiście nie poinformowała mnie o tym koordynatorka bo nawet nie miałam tej Pani poznać haha ciekawe... tylko zamiast niej wysłano dziewczyne która pracowała tam kilka tygodni. Koordynatorka która miała się odezwać do mnie około godziny czasu czekałam kilka godzin tym samym stwierdziłam że zadzwonie sama. Nie ma tam osoby kompetentnej. (usunięte przez administratora). Nie spodobało mi się jak traktują tam ludzi. Jeśli chcecie zrobić sobie wycieczkę życzę powodzenia. Ja tego na pewno tak nie zostawię. Człowiek jechał z myślą zarobku a tak naprawdę tylko się straciło. Jedno zasłania się drugim. Brawo

Ja

Czy jest ktoś teraz w venlo i może się wypowiedzieć czy jest sporo godzin i sens wyjeżdżać?

Kkkkkl
@Ja 04.08.2017, 15:42
Czy jest ktoś teraz w venlo i może się wypowiedzieć czy jest sporo godzin i sens wyjeżdżać?

Praca w Jupiter to tragedia. Traktują ludzi gorzej niż psa - w Polsce obiecują złote góry, po czym po przyjedzie wszystko okazuje się nieaktualne - spotkać się można jedynie z ogromnym chamstwem i bezczelnością koordynatora oraz niekompetencją ludzi w miejscowym "biurze". Godzin do pracy nie ma - po wyjedzie na 7 zdarza się, że o 10 jest się już w domu. Ogólnie nie polecam nikomu - jeżeli nie chcecie się rozczarować strzeżone się.

aaaaaaaa

witam, chciałem się dowiedzieć czy jest to praca sezonowa czy przez cały rok?

MMMMM

To jak w końcu sytuacja wygląda w tym roku, w tamtym od znajomych słyszałem, że dało się zarobić, w tym tutaj spotykam się z różnymi opiniami. Ja osobiście nigdy w Holandii nie byłem, teraz mam ofertę pracy, z tym że nie wiem czy się na nią decydować, bo jeżeli za wyjazd miałbym ze sobą przywieźć 3,5 tys. złotych, to wole pracować w Polsce na miejscu obok domu i mieć to samo, bez zbędnej straty czasu na wyjazdy. Doradzi ktoś?

Azrael
@MMMMM 18.07.2017, 11:17
To jak w końcu sytuacja wygląda w tym roku, w tamtym od znajomych słyszałem, że dało się zarobić, w tym tutaj spotykam się z ró...

Podpisuję się pod pytaniem. Można zarobić? Czy faktycznie tak dużo ludzi? Chodzi mi o pakowanie owoców też chciałam jechać w tym tygodniu.

MMMMM

To jak w końcu sytuacja wygląda w tym roku, w tamtym od znajomych słyszałem, że dało się zarobić, w tym tutaj spotykam się z różnymi opiniami. Ja osobiście nigdy w Holandii nie byłem, teraz mam ofertę pracy, z tym że nie wiem czy się na nią decydować, bo jeżeli za wyjazd miałbym ze sobą przywieźć 3,5 tys. złotych, to wole pracować w Polsce na miejscu obok domu i mieć to samo, bez zbędnej straty czasu na wyjazdy. Doradzi ktoś?

kinia

W tamtym roku byłysmy z koleżankami na 8tygodni przy produkcji truskawek i borówek na hali . Praca była całkiem spoko , na początku jak przyjechałysmy przez 2 tyg miałysmy ok 30h , póżniej po 48-50 , byłysmy nawet w pracy w niedziele dwa razy . Domki to typowe przenosne bungalow , nie było tragedii, był telewizor, ciepła woda, kuchenka gazowa, dwa pooje dwuosobowe i salon , na scianach nie było żadnego grzyba . Najbardziej wnerwialo to że listy wywieszali np o 22-23 a do pracy było na 5;50 zbiórka . Będąc na wieówce (19 lat) zarobiłysmy naprawde fajne pieniadze . W tym roku tez chciałysmy jechac , a tu okazało sie że z praca jest porażka , masa ludzi nie ma pracy , nie ma miejsc na domkach pracowniczych , nasza kolezank wróciła po 2 tyg bo robiła po 20h tygodniowo . Szkoda , bo jeśli chodzi o prace i biuro to nie było źle

stefek88

Witam prosze o jakies info na temat pracy i kwater w venlo na pakowaniu i sortowaniu owoców

meeee
@stefek88 06.07.2017, 10:47
Witam prosze o jakies info na temat pracy i kwater w venlo na pakowaniu i sortowaniu owoców

Witam, jestem tu od pary dni a pracy jak nie było tak nie ma. I nie zapowiada sie żeby coś się zmieniło.

Weronika

Witam czy ktoś juz tam jest i moze cos powiedzieć ?

Natalia

Witam, razem z chłopakiem i przyjaciółką wyjeżdżamy za 2 dni do pracy do Venlo. Jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem? Pan Waldemar zapewniał, że zakwaterowani będziemy razem. To tylko obiecanki czy faktycznie można mu zaufać?

Maggie
@Natalia 29.06.2017, 23:51
Witam, razem z chłopakiem i przyjaciółką wyjeżdżamy za 2 dni do pracy do Venlo. Jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem? Pan Walde...

Jadę tam nie pierwszy raz. Nigdy nie miałam sytuacji, żeby zakwaterowali osobno.

bro

I jak waszym zdaniem pakowanie i sortowanie owocow? Warto jechac?

Agaaa

Witam, za tydzień jedziemy z chłopakiem do Venlo. może ktoś powiedzieć jak tam warunki pracy i czy firma naprawde jest dobra ??

liko

czy kierowcy przestrzegaja czasu pracy tzn czy firma tak uklada prace zeby nie przeginac tacho?

Roland

Wyjeżdża ktoś do Velna na pakowanie warzyw i owoców teraz w maju mam pytanie jak tam jest w tej firmie ? z gory dzieki .

Wieska

Witam, czy ktoś się wybiera 14 maja na pakowanie warzyw i owoców do Venlo?

Agrafka228

No chętnie bym się zabrała ale jestem z łódzkiego no i najlepiej tak w piątek albo sobotę Pozdrawiam

Agrafka228

Jedzie ktoś może na sortowanie owoców i warzyw 6 maja?

Mateusz
@Agrafka228 26.04.2017, 14:37
Jedzie ktoś może na sortowanie owoców i warzyw 6 maja?

Witam ja wyjeżdżam 3 lub 4 mają tz. Brat mnie zawozi chętnie zabiorę podzielimy się kosztami wlkp.

Mateusz
@Mateusz 01.05.2017, 12:41
Witam ja wyjeżdżam 3 lub 4 mają tz. Brat mnie zawozi chętnie zabiorę podzielimy się kosztami wlkp.

Wyjeżdża ktoś do Velna na pakowanie warzyw i owoców teraz w maju albo ktoś już tam był i wie jak tam faktycznie jest i chce się podzielić info. Proszę dzwonić 697669883 mam transport planuje wyjechać w tym tygodniu chętnie kogoś zabiorę wlkp

Natka

Hej, planuje jechać na pakowanie do venlo. Czy ktoś z was już tam jest? Albo na czymkolwiek i mógłby napisać coś o tej firmie?

Elka

Witam wraz z koleżanka mamy ofertę na pakowanie warzyw i owoców .Na rękę stawka już jest podobno 8 € czy to się zgadza czy tylko tak mówią jak z mieszkaniem i praca ?

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@daria, co byś chciała się dowiedzieć? Może ktoś na forum pomoże.

Paty
@Paulina 07.04.2017, 10:59
@daria, co byś chciała się dowiedzieć? Może ktoś na forum pomoże.

Ja też jadę jutro do pracy tam

daria

Do Roxii hej czy mgłabys się ze mną skontaktować mój e mail daria19847@wp.pl mam pare pytań do Ciebie

daria

Ja jade tez z chłopakiem 8.04 na pakowanie owoców i warzyw do venlo

Roxiiiii

Czy ktos jedzie do pracy na produkcje 8.04.2017 do Venlo ? Jade z chlopakiem pierwszy raz i chcialabym prosic o jakąs opinie. Jesli ktos juz pracuje albo jedzie prosze o jakies informacje o tej firmie?? :)

Zira

Powiem tak ja pracowalam w tym roku i faktycznie praca nie jest zla (usunięte przez administratora) Zarobki zalezy -sezon od kwietnia do wakacji to sie zarobi tak slyszalam ja bylam w martwym sezonie to nawet 30h nie mialam . Planing bardzo czesto byl po 21h czasem nawet po 23h . Domki wedlug mnie jako tako. A co do samego jupitera to mam zastrzenia wybieraja nie odpowiednich ludzi, co sami zreszta wiecie no i jest tak ze jesli chce sie wrocic z powrotem tak jak ja teraz "niby "bez problemu tak mi mowili to jest problem . Dzwonie do nich od 2tygodni powiedzieli ze pracy nie ma dla osob bez znajomosci jezyka obcego jest tylko dla par z jezykiem . Ale ja wiem ze ta praca dla mnie jest wiec nie rozumiem ich (usunięte przez administratora) nie rozumiem ich toku wyslenia

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@Monika zgadza się. Jupiter zamieścił ostatnio wiele ofert. Możecie je znaleźć na portalu GoWork.pl - http://www.gowork.pl/praca/jupiter;pr

Monika

Jak tam jest w obecnej chwili z godzinami? Widzę ogłoszenia o szklarni, wiecie jaka to konkretnie szklarnia, firma? Zastanawiam się nad wyjazdem, znajoma juz byla i mówi, ze jest róznie. Zalezy jak się trafi.

Goska

Dostalam propozycje pracy, moge zaczac od poniedzialku(13.03). No i wlasnie jak wiekszosc zastanawiam sie czy to dobra firma. Jezeli jest tu ktos kto pracowal tam, albo rowniez sie wybiera prosze o info. :)

Mmmilena
@Goska 07.03.2017, 09:33
Dostalam propozycje pracy, moge zaczac od poniedzialku(13.03). No i wlasnie jak wiekszosc zastanawiam sie czy to dobra firma....

Witam też sie tam wybieram pracujesz tam może??mozesz coś wiecej napisać na ten temat??

Piopio
@Mmmilena 25.04.2017, 09:51
Witam też sie tam wybieram pracujesz tam może??mozesz coś wiecej napisać na ten temat??

Ja wraz ze swoją dziewczyną wyjeżdżamy do velno na truskawki i borowki-produkcja. Przyjazd w sobotę 29.04. kto jedzie proszę o kontakt wdrone@interia.pl

Paulina
użytkownik zarejestrowany

Mam nadzieję, że znajdziecie tutaj przydatne informacje ;) Kto pomoże?

pracownik

wszystko co pisza o tej firmie to prawda

hmmm
użytkownik zarejestrowany

Niektóre rekrutacje są nadal aktywne, ale z racji pory roku zastanawiam się, czy są aktualne. Np. czy nadal można się rekrutować do pracy przy zbiorze malin?

XYZ

Prawda jest taka ze przede wszystkim dla Pan praca jest...ale w sezonie. Nie rozumiem tylko dlaczego agencja sciaga ludzi do pracy np teraz skoro tej pracy jest coraz mniej. Niektorzy zostali do dzisiaj od samego poczatku sezonu. Bywa ze to oni siedza na domkach a zamiast nich ida nowe osoby. Pytanie- jaka w tym logika? Co do domkow tzw bungali- Biuro lokuje ludzi na dwoch parkach (Baarlo i Maasbree) oraz w hotelach w Venlo. Jesli chodzi o Maasbree jest ok. W domku mieszka 5 osob, jest lepsze wyposazenie niz na Baarlo (domki 4 os.), bo tam trzeba miec sporo wkladu wlasnego jesli chce sie w jakis w miare normalny sposob mieszkac. Bywa ze na jednym domku mieszkasz tydzien i za chwile musisz sie przeniesc do innego lub calkiem w inne miejsce np do hotelu. Dla mnie Jupiter to wiecznie cykajaca bomba, bo nigdy nie wiadomo czego sie spodziewac. Jesli za bardzo szalejesz, balujesz i nie wstajesz do pracy- nie masz tam prawa bytu. Wiadomo, ze jedni przyjezdzaja do pracy a drudzy na wakacje co raczej sie nigdy ze soba nie pogodzi, tym bardziej ze ludzie na domkach sa zwykle "pomieszani". Oczywiscie jesli chodzi o pieniadze to sa wyplacalni. Wyplaty co tydzien (pierwsza po dwoch tyg). Jesli komus zalezy na pracy i na zarobieniu pieniedzy takich jakich w Polsce rzadko kiedy sie dorobi, to jak najbardziej warto sprobowac.

Kinia

Hej ja wybieram się na sortowanie i pakowanie owoców do Venlo czy może ktoś też się wybiera ?

Nieznajoma

Wybieram się 17. Września 2016 do jupiter na krojenie truskawek czy możecie mi coś powiedzieć o firmie godzinach i pieniądzach

zyga

- stawki zależne od firmy, do której się trafi - godziny pracy: to też jest zależne od firmy. Ja w sezonie miałam mnóstwo godzin, średnio 50 tygodniowo - atmosfera w pracy - to samo, zależy od firmy - jeśli chodzi o wyposażenie, to z najpotrzebniejszych sprzętów było za mało pralek i brakowało zamrażarki. Poza tym to co najważniejsze było, czyli lodówki i kuchenka - bardzo uczciwe opłaty za zakwaterowanie: to ułamek tygodniówki. Opłata ma też wartość maksymalną. Czyli niezależnie ile godzin się zrobiło, więcej od wypłaty nie odciągną. Jak dla mnie to jeden z największych plusów tej firmy. Co by się nie działo, jak by nie było źle z godzinami to wyjdzie się na swoje. W najgorszym wypadku na zero. - darmowy dojazd do pracy busami i autobusami, co jest jednocześnie wadą i zaletą. Często trzeba było czekać, aż wszyscy wyjdą z pracy. Z drugiej strony my nie odpowiadaliśmy za np. spóźnienie do pracy, tylko Jupiter Ja pojechałam w sezonie i da się zarobić. W przyszłym roku chcę jechać ponownie.

Dana

nieznam tej firmy i chce sie dowiedziec jak jest na zbiorach malin ,jakie sa zarobki jakie warunki mieszkaniowe chce tam pojechac

Lan

Obiecanki cacanki, takie powinna miec logo ta firma. Zdecydowanie nie polecam !!!

Nowa

Witam . Na Pieczarki czy ktoś z tej firmy wyjeżdżał pilne proszę o kom.

Dudi933
@Nowa 06.08.2016, 18:36
Witam . Na Pieczarki czy ktoś z tej firmy wyjeżdżał pilne proszę o kom.

siema ja jadę na pieczarki :D od 16.08 start a co jest ?

n.

Witam czy ktoś jest już tam na miejscu i mógł by napisać jakie są warunki

barlow
@n. 27.07.2016, 10:53
Witam czy ktoś jest już tam na miejscu i mógł by napisać jakie są warunki

moze ktos napisac jak przebiega tam praca kierowcy autobusy i czy czas pracy przestrzegany jest? po ile godzin sie pracuje czy jest jakis wolny dzien?

Michał

Witam. Czy jest tutaj ktoś kto mógłby się wypowiedzieć na temat pracy w okolicach Venlo? Chodzi o zbiór/produkcje borówki i truskawki. Pozdrawiam

aga24

Czy mógłby ktoś napisać jak wygląda praca przy pakowaniu owoców? I jakie są warunki pracy? Czy warto jechac?

Mariusz
@aga24 14.07.2016, 14:58
Czy mógłby ktoś napisać jak wygląda praca przy pakowaniu owoców? I jakie są warunki pracy? Czy warto jechac?...

Ja z dziewczyna jade jestesmy z Przemysla ale wyjazd mamy z Katowic i jedziemy na truskawki do vnelo ( massbree) w ta sobote

mutek
@aga24 14.07.2016, 14:58
Czy mógłby ktoś napisać jak wygląda praca przy pakowaniu owoców? I jakie są warunki pracy? Czy warto jechac?...

I jak praca przy pakowaniu?

Marko

Cześć wszystkim,wybieram się do pracy własnym autem i nie mam z kim zostawić kota,jak jest z trzymaniem zwierząt w pokojach....może ktoś udzieli mi jakieś info.Pozdrawiam Serdecznie.

Agaa

Witam, mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat pracy w Venlo przy zbiorze truskawek i borówek ? Z góry dziękuję ! :)

Aga

Witam, czy mógłby ktoś udzielić informacji na temat pracy w Venlo przy zbiorze borówek i truskawek ? ;)

Kasia

Witam! właśnie dziś dzwoniła do mnie Pani z jupiter i mówiła że koszt dojazdu z Polski do Holandii to 300 zł zakwaterowanie 74 euro za godzinę pracy to 9,80 euro brutto praca od pon - piątku po 12 h trzeba posiadać konto walutowe obowiązkowo wypłaty są płacone po przepracowaniu całego tygodnia płacone w następnym tygodniu umowę podpisuje się na 6 tygodni z góry

Ola
@Kasia 01.07.2016, 11:31
Witam! właśnie dziś dzwoniła do mnie Pani z jupiter i mówiła że koszt dojazdu z Polski do Holandii to 300 zł zakwaterowanie 74...

witaj, a mowila moze Pani o konkretnej dacie wyjazdu ? bo dostalam podobny telefon i nadal nic nie wiem. Pozdrawiam

Ola
@Kasia 01.07.2016, 11:31
Witam! właśnie dziś dzwoniła do mnie Pani z jupiter i mówiła że koszt dojazdu z Polski do Holandii to 300 zł zakwaterowanie 74...

witaj, a mowila moze Pani o konkretnej dacie wyjazdu ? bo dostalam podobny telefon i nadal nic nie wiem. Pozdrawiam

Zostaw opinię o Jupiter - Venlo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jupiter