1.7/5

• Poznaj nas
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Programy dla Studentów

Brzeg - PCC-rokita
Brzeg Dolny - GK PCC Rokita
Jaworzno - PCC Rail S.A
Lubań - GK PCC
Toruń - Kosmet-Rokita Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Brzeg Dolny
  5. Opinie o Grupa Kapitałowa PCC

Opinie o Grupa Kapitałowa PCC Brzeg Dolny

Nie przegap nowości o Grupa Kapitałowa PCC!

ja

28.03.2014 23:19

ogolnie nie polecam tam prac(usunięte przez administratora)bo dodatku za nocki nie wlicza sie do pensji minimalnej
    Berg

08.03.2014 09:44

Mialem rozmowę kwalifikacyjną w PCC Consumer Products Kosmet. Na spotkanie przyjechalem 150km i byłem 20 min przed czasem. Jednak nie rozpoczęło się ono punktualnie ale z 15 minutowym poślizgiem. Jak mi wyjaśniła "specjalistka HR": ".. dyrektor pracuje w innym budynku i musi dojść. A to przecież to taki rozległy teren". Super, że nie było tam korków . Po spotkaniu w ciągu dwóch tygodni mialem otrzymać odpowiedź. Dziś mija miesiąc i żaden feedback się nie pojawił. Brak informacji jest dla mnie też informacją, niemniej pojawia się pytanie: czy moi rozmówcy byli niekompetentnymi amatorami, czy też leniwymi pracownikami o niskiej kulturze. Sama rozmowa była bardzo słaba merytorycznie. Pracownicy PCC nie byli przygotowani do rozmów o projekcie i już w czasie spotkania zauważyłem, że nic z tego nie będzie.Na zakończenie jedna uwaga. SZCZYTEM OBCIACHU jest przyprowadzanie gościa do sali konferencyjnej, gdzie stoją rozklejone i chybotliwe krzesła. W ciągu 20 lat mojej pracy nie zdarzyło mi się, że musialem zmienić krzesło, aby nie spaść w czasie rozmowy biznesowej. Drugie krzesło nie było wiele lepsze.
    miejscowy

29.03.2014 11:58

chłopie cała Rokita to ciągle żywa Komuna, myślenie ludzi dramatyczne, a do tego wyzysk maksymalny, nikt z Brzegu nie chce tam już pracować, więc to mówi samo za siebie, powodzenia gdzie indziej!
    znawca

29.03.2014 16:45

nowy właściciel nie inwestuje w zakład, a jedynie wyciska z niego maksymalny zysk, stąd takie, a nie inne warunki lokalowe firmy, poziom płac też jest niski, więc nie polecam tej firmy
    Ajul

28.02.2014 22:09

w kosmecie pracuje juz troszeczke czasu,co do pracy to można sie przyzwyczaic,ale zarobki marne.denerwujace jest to ze caly czas zastanawia mnie to dlaczego jest ich tyle na mistrzówce,dwie brygadzistki które doslownie sie nudza,az im zimno z tego nieróbstwa,a jak siedza sobie na paletach i ziewaja to szlak czlowieka trafia,bo naprawde brakuje rak do pracy,ja mam takie pytanie do czego jest potrzebny brygadzista,bo jak narazie to do niczego,w niczym i nikomu nie potrafia pomóc.kiedys brygadzista robil na lini,pomagal,a teraz to rece w kieszeni,jedna ziewa,a druga romansuje w czasie godzin pracy,poprostu jest to niesprawiedliwe.mistrzowie wporzadku.
    Regis

26.02.2014 14:05

Fakt, warunki są, jakie są, ja pracuję tam już półtora roku, idzie się przyzwyczaić do wszystkiego, nie jest w sumie tak źle, ludzie są w porządku, mistrzowie też, jedna jest tylko zmiana, jej mistrz i brygadzistki gdzie jest nie przyjemnie. Płaca to najniższa krajowa, do tego nadgodziny, za sobotę płatne ok 100zł, niedziela czy święta po 200zł. Odkąd tu pracuję nie zdarzyło mi się, żeby nie mieć na czas pieniędzy na koncie...
    Adka

23.02.2014 23:32

Szatnia daleko od hali produkcyjnej! mokro, brudno, bardzo zimno w miejscu pracy! fałsz wśród pracowników! jeszcze takich skrajności to ja nie widziałam, o tym świadczy duża rotacja pracowników! dno!

04.01.2014 18:26

Kultura pracy w tej firmie = poziom zero
    gość

01.01.2014 18:59

Głupoty piszecie, nadgodziny są dobrowolne i zawsze płatne.

Oferty pracy - Grupa Kapitałowa PCC

Specjalista/ka ds. ubezpieczeń

Pracownik/ pracowniczka produkcji – 1 zmiana

Brzeg Dolny

Mistrz/ Mistrzyni Produkcji Prepolimerów

Młodszy Specjalista Techniczny / Inżynier Automatyk

Technik/Techniczka

Brzeg Dolny

Kierowca cysterny chemicznej w transporcie międzynarodowym

oooo

13.12.2013 20:56

Bylo by tam lepiej gdyby pracownicy byli inni a nie zachłanni i fałszywi, Stare baby tylko komentują i chodzą się skarzyć a same lepsze nie są bo myslą ze po kilku lat pracy tam wolno im wszystko niektóre zachowują się jak kierowniczki i wielkie panie .. Ktoś chce normalnie pracować ale przy takim towarzystwie się nie da atmosfera w pracy jest wazna. A jezeli którejs odpyskujesz , licz się ze zwolnieniem,. Brak słów..
    ja

21.11.2013 21:53

Tak, bardzo duża jest rotacja.
    elaaa

11.11.2013 10:03

czy jest duża rotacja pracowników?
    Antyszalona

10.10.2013 14:39

To czym mogą się pochwalić to jedynie przynależność do stowarzyszenia Czyste Piękno, co oznaczania opłacanie regularnych składek.
    Antyszalona

08.10.2013 13:40

A jakim certyfikatem jest potwierdzona ekologiczność tych produktów???

07.10.2013 22:39

Brak kultury pracy, brak poszanowania ludzi. Kierownictwu słoma z butów wystaje.

07.10.2013 22:32

Nie rozśmieszaj ludzi. Kosmet Mozambik

Kontakt - Grupa Kapitałowa PCC

Henryka Sienkiewicza 4 56-120 Brzeg Dolny

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce

06.10.2013 09:26

Często, nie są to godziny płatne - zapomnij.

18.09.2013 19:50

Czy ktoś może udzielić mi informacji czy jest tam dział badawczo-rozwojowy? Jak się w nim pracuje? Czy dobrze płacą? Jak jest atmosfera? Jacy ludzie?

11.09.2013 22:08

Na trzy miesiące. Na płatne nadgodziny nawet nie licz.
    kaktusik50

07.02.2014 12:50

Nie ważne jaka umowa możesz mieć na 3 lata ale jest klauzula że mogą Ci wypowiedzieć bez powodu.(usunięte przez administratora)
    gość

03.05.2013 14:46

nie polecam tam pracy [usunięte przez moderatora] ludzie na wszyskich tam a nawet chodzą za plecami obgadują do mistrzów chodzą [usunięte przez moderatora] a jeszcze do tego bajki gadają a mistrzowie nie pilnują i siedzą na mistrzówce i słuchają co ludzie gadają na drugą osobę [usunięte przez moderatora] tam nie unia traktować ludzi ludzie dla nich to śmiecie są nic poszanowania dla ludzi
    nowy

06.12.2012 17:15

moze i bajzel zarobki fakt [usunięte przez moderatora] porazka taka firma dbajac o wlasny wizerunek powinna je troche podniesc,praca ogolnie ok przynajmniej na umowe o prace a nie na jakies, syfiaste umowy o dzielo i zlecenie,gdzie pracodawca tylko czycha zeby wlepic pracownikowi jakas kare pieniezna albo wogle niewyplacic mu kasy,ludzie i mistrzowie tez jak narazie sa wporzo
    @

08.10.2012 17:59

Porażka! Nie polecam nikomu! Bałagan[usunięte przez moderatora]! O własną szafkę nie można sie doprosić! wiecznie coś ginie! Tragedia! A kierownictwo! porażka!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Kapitałowa PCC?

Gość

17.12.2010 08:13

Dokładnie się z tym zgodzę! Bajzel totalny. Kierownictwo zakłamane, pracownicy wredni i fałszywi. Jednym słowem totalny kicz. O własne wolne trzeba się prosić i to nie zawsze się dostnie- trzeba trafić na dobry humor mistrza produkcji... ;/ Porażka totalna! Nie polecam!
    trol

26.01.2010 13:10

Porażka totalna, chaos organizacyjny, godziny pracy dowolne czyli od 8 do 20 [usunięte przez moderatora] nie do konca rozgarnieta szefowa sprzedazy kompletnie nie kompetentna, wciaz zmiany, bvajzel, bajzel bajzel nikt nie wie o co chodzi,[usunięte przez moderatora].... barrrrrdzo nie polecam!!!

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Kapitałowa PCC