1.7/5

• Poznaj nas
  • Jak wygląda rekrutacja?
  • Programy dla Studentów

Brzeg - PCC-rokita
Brzeg Dolny - GK PCC Rokita
Jaworzno - PCC Rail S.A
Lubań - GK PCC
Toruń - Kosmet-Rokita Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Brzeg Dolny
  5. Opinie o Grupa Kapitałowa PCC

Opinie o Grupa Kapitałowa PCC Brzeg Dolny

Nie przegap nowości o Grupa Kapitałowa PCC!

mysz

18.05.2026 22:41

place słabe i zero podwyżek rotacja duza, zostaja tylko ci ktoym sie nie chce czegokolwiek zmieniać. A prezes dalej w czołówce najlepiej wynagradzanych w Polsce, mimo ze wyniki z roku na rok gorsze....

Zniesmaczony

12.09.2025 08:56

W zakładzie funkcjonuje, a raczej funkcjonowała Kasa zapomogowo-pożyczkowa. Niektórzy pracownicy zdążyli do niej wpłacić nawet kilkadziesiąt tysięcy własnego wkładu. Niestety z dnia na dzień okazało się, że księgowa zajmująca się finansami kasy dokonała przywłaszczenia zgromadzonych środków na grubo ponad milion złotych. Teraz już po zwolnieniu leczy się podobno psychicznie, ale pieniędzy nie ma... Pracownicy, którzy wpłacili swoje oszczędności są w desperacji, a Pracodawca umył ręce, podobnie jak organizacja związkowa, która miała obowiązek ustawowy sprawować nadzór nad funkcjonowaniem KZP. Takie to są standardy w tym zakładzie i ochrona jego pracowników...

Byszy

26.07.2025 17:44

Ja tam nie narzekam. Pracowałem w owiele gorszych miejscach. Na plus: pewność zatrudnienia, wyplata na czas, szkolenia. Na minus braki kadrowe więc nadmiar obowiązków..

25.10.2024 12:27

Po złożeniu cv przez stronę karier nie otrzymałam automatycznego maila z potwierdzeniem faktu zgłoszenia - czy to normalne czy jednak moja aplikacja nie dotarła i powinnam ją powielić?

06.11.2024 07:32

Nasz system nie wysyła automatycznego potwierdzenia aplikacji, natomiast wszystkie zgłoszenia otrzymujemy i kontaktujemy się z kandydatami, którzy zostali wybrani do kolejnego etapu rekrutacji.
    @Pracodawca

24.09.2024 19:41

Widać, że ogłoszenia są jakieś niedokładne. Chodzi o dojazd pracowniczy z Wrocławia. Niektóre ogłoszenia to mają w informacji a inne nie. Jak to wygląda w końcu? Ktoś coś wie?

04.02.2024 02:04

Poszukuje się pracowników na stanowisko specjalisty ds. sprzedaży zagranicznej. Firma zapewnia możliwość rozwoju i awansu na managera sprzedaży. Ile czasu musi minąć od zatrudnienia, aby mieć jakiekolwiek szansę, aby progresować na ten wakat? Od której do której się tutaj pracuje?

05.02.2024 08:04

Tak firma zapewnia możliwość rozwoju na stanowisko managera sprzedaży. Nowy pracownik ma możliwość uczestniczenia w cyklu szkoleń dedykowanych dla działów sprzedaży Grupy PCC "Value creates volume". Czas awansu zależy od realizacji celów nowego pracownika - z wcześniejszego doświadczenia wynika, że okres ten wynosi od roku do 3 lat. W razie dodatkowych pytań, zapraszamy do kontaktu.
    Radek

20.01.2024 16:10

Miałem przyjemność pracować w PCC, z tym że za granicą i choć nie było łatwo a wręcz ciężko, to bardzo sobie cenię te dwa lata, cenię sobie ludzi z którymi pracowałem. W sumie....szkoda, że się rozstaliśmy, ale "nie ma tego złego"
    @XV

21.01.2024 11:32

To trochę skomplikowane - pracowałem za granicą i w zupełnie innych warunkach, natomiast jeśli chodzi o warunki zatrudnienia, zakwaterowania, warunki płacowe .... wszytsko było jak najbardziej w porządku. Myślę, że powinieneś spróbować i sam podczas okresu próbnego sprawdzić czy będzie Ci odpowiadać (pracodawcy również). Jak każda praca ma swoje plusy i minusy, ja również mógłbym nieco ponarzekać, ale skupiam się tylko na pozytywach i wiem, że jeśli miałbym okazję wrócić......
    Spawacz

01.06.2023 21:49

Na jakie można liczyć zarobki w pcc apakor na stanowisku spawacza

20.10.2023 11:49

Podczas rozmowy ustalamy oczekiwania kandydata, a po pozytywnej ocenie przedstawiamy ofertę pracy, zawierającą szczegółowe informacje dot. podstawy wynagrodzenia, jak i zasad premiowania. Są to indywidualne ustalenia między pracodawcą, a kandydatem do pracy. Jeśli jesteś zainteresowany ofertami pracy w naszej firmie, zapraszamy do aplikowania poprzez formularze znajdujące się na naszej stronie www.kariera.pcc.eu. Pozdrawiamy.
    Stitch

31.10.2023 15:42

Można, ale czy pójdą na rękę to już inna sprawa...

13.05.2023 11:58

Czy jest możliwość pracy w Grupa Kapitałowa PCC na część etatu?

15.05.2023 13:09

Tak, w naszej Grupie istnieje możliwość pracy na część etatu, ale jest to uzależnione od specyfiki działu, w której dana osoba jest zatrudniona. Jeśli masz dodatkowe pytania odnośnie organizacji pracy w naszej firmie, zapraszamy do kontaktu poprzez wiadomość mailową: [email protected].
    Obiektyw

29.03.2023 19:56

Dzień dobry. Nie polecam pracy w spółce Pcc Autochem. W większości Stara flota, kilkunastoletnie auta, cysterny jeszcze starsze. Nowe sprzęty można policzyć na palcach. Kierowcy od stycznia 2023 nadal wypłatę mają naliczaną z ubiegłorocznej najniższej krajowej czyli 3010zł brutto. Kierowców też inflacja nie dotyka, zdaniem pracodawcy. Dlatego nie dostali też 10% podwyżki inflacyjnej którą dostała reszta pracowników Grupy Pcc. Za pracę w sobotę czy niedzielę nie licz na nadgodziny, dostaniesz dzień wolnego i się ciesz. Jak na przewóz towarów niebezpiecznych to zarobki słabe, na kraju 4-5 tyś max jak oczywiście narobisz nadgodzin sporo.
    Operatorek

16.03.2023 14:22

Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć ile zarabia się na stanowisku operatora bloku? Ile ile można liczyć na start? Jakie są dodatkowe świadczenia? Czy przy awansie na stanowisko wyższe dostaje się podwyżkę?

16.03.2023 14:50

Wszelkie informacje dotyczące wynagrodzenia i ścieżki rozwoju poruszane są podczas rozmów rekrutacyjnych. Nasi pracownicy poza wynagrodzeniem zasadniczym objęci są systemem premiowym rozliczanym kwartalnie. Pracownicy, pracujący w trybie zmianowym dostają również dodatek za dyspozycyjność. Dodatkowo finansujemy uprawnienia, które są konieczne do wykonywania codziennych obowiązków. W razie dodatkowych pytań, zapraszamy do kontaktu mailowego: [email protected]
    Zainteresowana

24.02.2023 10:42

Hej Aplikowałam na stanowisko do zespołu HR czy ktoś może mi powiedzieć jakie są realne możliwości zatrudnienia? Czy zespół jest stały? Jak się tam pracuje?

24.02.2023 12:57

Nasz dział HR zajmuje się koordynacją projektów HR-owych, takich jak rekrutacja, szkolenia, programy rozwojowe – dla pracowników a także uczniów, czy studentów. Polecamy śledzenie naszych mediów społecznościowych, gdzie na bieżąco można zobaczyć efekty pracy naszego działu HR. Jeśli jesteś zainteresowana konkretnymi informacjami (specyfiką pracy i atmosferą), skontaktuj się z naszym działem HR za pośrednictwem LinkedIn – koleżanki chętnie odpowiedzą na nurtujące Cię pytania.

24.02.2023 15:11

Wszyscy nasi pracownicy mają jednakowy dostęp do szkoleń. Organizujemy zarówno szkolenia związane z pozyskaniem konkretnych uprawnień m.in. wózki widłowe, czy suwnice, ale również poszerzające wiedzę branżową (np. udział w konferencjach). Dodatkowo dofinansowujemy studia – inżynierskie, magisterskie, podyplomowe, czy MBA. Nasi pracownicy biorą udział w szkoleniach zewnętrznych, jak i wewnętrznych, które są organizowane cyklicznie przez nasz dział HR. Każdy pracownik, który chce się rozwijać, może skorzystać z naszej oferty.
    Inżynier Automatyk

11.05.2022 10:16

Ile brutto w Brzegu zarabia Inżynier Automatyk - specjalista techniczny? Takie ogłoszenie jest na portalu pracuj. Czy praca jest zmianowa?
    Inżynier Automatyk

18.07.2022 11:35

Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Szału nie ma. Na początek zaoferowali razem około 6 brutto z dodatkami. Więc stawka jak na stanowisku wykwalifikowanego robotnika w przemyśle. To chyba nawet mniej niż aktualna średnia krajowa. A ja mam ponad 5 lat doświadczenia jako automatyk i programista PLC.

20.07.2022 13:49

Dzień dobry, kandydatom na stanowisko specjalisty w branży automatyki oferujemy stawki znacznie wyższe niż średnia krajowa. Do wynagrodzenia doliczyć należy także premie kwartalne. Żaden z kandydatów zatrudnionych w ostatnim czasie nie otrzymał propozycji 6 tys. zł brutto, stawki są wyższe.

Oferty pracy - Grupa Kapitałowa PCC

Specjalista/ka ds. ubezpieczeń

Brzeg Dolny

Mistrz/ Mistrzyni Produkcji Prepolimerów

Pracownik/ pracowniczka produkcji – 1 zmiana

Młodszy Specjalista Techniczny / Inżynier Automatyk

Technik/Techniczka

Brzeg Dolny

Kierowca cysterny chemicznej w transporcie międzynarodowym

16.09.2021 19:24

Czy jest taka możliwość że można umówić się na wizytę u Prezesa Wiesława Klimkowskiego?
    Alias

15.10.2021 09:06

Zapomnij, chyba że jesteś dyrektorem.

25.04.2022 14:50

Tu nie chodzi o prace ale o inna sytuację bo \zadne związki w rokicie nie potrafią mi odpowiedziec

22.01.2022 00:10

(usunięte przez administratora) To jest wieloletni pracownik PCC Rokita którego spotkało nieszczęście i teraz w chorobie prosi o pomoc .Znam tego kolegę był zawsze pomocny ,uczciwy ,swoje obowiązki jako aparatowy i próżniej mistrz wykonywał perfekcyjnie i uczciwie ,tacy ludzie to skarb .Czy nie wstyd pracodawcy aby teraz musiał prosić się na leczenie ?Chłopak potrzebuje tylko 20 000 zl na leczenie.Proszę to zapodać do ludzi z PCC którzy mają serce..Pan Klimowski jak się dowie to na pewno pomoże .Wiem co piszę ,jeśli tego nie zrobicie to sam Wieśkowi tą wiadomość przekażę ....
    Alias

06.10.2021 18:53

Pracowałem w tej firmie na wyższym stanowisku na produkcji, przez okres dłuższy niż 3 lata. Naprawdę nie polecam tej firmy. Ludzie są źle traktowani przez wyższy szczebel kierujący, zwłaszcza ci na stanowiskach robotniczych, nikt się tam nie przejmuje ich losem.

21.09.2021 19:57

Czy naprawdę mam się poświecić i osobiście odwiedzić Pan Prezesa lub do niego zadzwonić abyście odpowiedzieli na moje pytania?Uświadomię może mu jak ma niekontentowanych pracowników ,a uwierzcie że nie ma rzeczy niemożliwych .Poważna firma odpowiada na pytani a w ciągu 24 godzin a tu widzę że całkowicie olewacie zapytania pracowników.

16.09.2021 19:20

Czy ktoś w końcu kompetentny wyjaśni dlaczego ja mając 36 lat pracy w Rokicie PCC jak się przeniosłem z Rokity PCC do spółki AQUA Łososiowice straciłem stażowe?.

09.09.2021 19:36

09.09.2021 19:32

Jakie zarobki na magazynie?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Kapitałowa PCC?

09.09.2021 19:29

09.09.2021 19:21

Witam wszystkich czytelników. Chciałbym się dowiedzieć jakie jest wynagrodzenie na magazynie na rękę (netto) i jaka praca. Proszę o odpowiedź.
    Kakt

21.07.2021 13:46

Unikać jak ognia

12.04.2021 13:36

PCC jedną z najlepszych firm na Dolnym Śląsku. Potrafi wykrzesać z każdego maksimum zaangażowania w pracy. Tu nauczysz się wiedzy praktycznej i radzenia w warunkach stresu.
    Paweł

13.02.2021 00:44

A jak z pracą w Straży Pożarnej na Rokicie? Podobno sobie chwalą...
    joy

07.02.2021 16:33

Witam, tak się składa że pracuję w tym zakładzie, na robotniczym stanowisku. Zakład w mojej ocenie dobrze działa, a praca jak wszędzie. Nie każdy się tu odnajdzie ale z moich obserwacji wynika że jak ktoś nie odejdzie od razu, to już zostaje na stałe. Przecież tak naprawdę najważniejsze jest to z kim pracujemy i jak jesteśmy traktowani przez bezpośredniego przełożonego. Porównał bym prace w tym zakładzie z państwowym gdzie, każdy robi swoje bez nadmiernego spinania się jak u prywaciarzy. Ogólnie ok.

Kontakt - Grupa Kapitałowa PCC

Henryka Sienkiewicza 4 56-120 Brzeg Dolny

Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce
    Bez żalu

11.05.2020 16:50

Prosta kalkulacja więcej zwolnień więcej premii dla zarządu... mnie to tez dotknęło.. ale w sumie wyświadczyli mi przysługę! Oczywiście to był taki szok, tyle lat, tyle poświęceń, przez 5 lat pracy 2x opieka nad dzieckiem po kilka dni... bo praca...ale teraz dziękuje mimo wszystko, mimo trudnej syt. Na runku poradzę sobie..bo ja zawsze sobie dam radę:) nie zasługują na takiego pracownika jak ja! Drugiego takiego nie znajda!
    Mobbingu morze...

06.06.2020 13:34

Dlaczego mój wpis odnośnie "uczciwych praktyk" wobec aparatowych GK PCC został usunięty? Ponawiam więc pytanie. Dlaczego aparatowi na poszczególnych wydziałach są traktowani inaczej? Zaznaczam, że mój przełożony nie ma wpływu na to co się dzieje na innych wydziałach. Jeśli nie macie nic do sobie do zarzucenia proszę o odpowiedź tutaj. Nie przekazujecie żadnych danych wrażliwych lub objętych tajemnicą tylko proste wyjaśnienie sposobu zarządzania zasobami ludzkimi. Macie dobrą okazje zrobić sobie (anty?)reklamę. Jestem pewien, że potencjalni przyszli pracownicy oraz obecni zechcą zrozumieć jak wygląda podejście zarządu do robotników. Kolejne usunięcia nic nie dadzą, ponieważ pytanie będzie ponawiane. Pozdrawiam.
    Ona

31.10.2020 13:18

Znowu to zrobiłaś.. no cóż...już zacznij szukać kolejnej roboty,nie zauważyłaś jak już krzywo patrzą się na ciebie?
    Xxx

26.10.2020 06:01

Jak nie masz dobrych znajomości to nie ma co liczyć na dobre stanowisko. Stawiaja na ludzi bez doświadczenia i kwalifikacji żeby im tylko mniej zapłacić i można było pomiatac. Zauważyłem przez te 2 lata mobbing jakiego nawet w koreańskich formaxh nie ma.
    Magda

08.10.2020 13:28

Czy na Rokicie nadal są zwolnienia?
    Banan

12.10.2020 10:29

Tak
    Ktokolwiek widział ktokolwiek

28.09.2020 00:46

Wydawało mi się że Rokita to potęga (bynajmniej kiedyś tak było). Dziś już wiem że panuje tam mobbing, wykonywanie obowiązków ponad swój zakres (za kogoś kto jest bliżej biura :)) ludzie na stanowiskach nie ogarniają tematu. Nawet Ukraińcy nie chcą tam robić... Nie polecam pracy w spółce PCC przy butelkach
    wWiktor z działu RK

20.08.2020 15:00

Trzask

10.07.2020 21:56

Czy ktoś może określic jakie są zarobki na stanowisku mistrza /inżyniera?
    Płk. Molibden

04.07.2020 21:08

Właśnie pojawiła się rekrutacja na projektanta orurowania. Chętnych na ten stołek bezinteresownie informuję, że niedawno Rokita zwolniła kilku projektantów. Ponowna rekrutacja niech będzie dla was alertem, że ta firemka w każdej chwili może was zwolnić, bo tak :). Jeśli jesteś jednak zainteresowany, to trzymaj się stawki miesięcznej powyżej 7000 zł netto nawet jak masz małe doświadczenie. Mniejsza stawka nie wynagrodzi ci niekompetencji służ technicznych Rokity i żenującego poziomu zarządzania inwestycjami.
    Czyżby mobbing na dużą skale?

30.05.2020 15:26

Dlaczego pracownicy różnych wydziałów grupy kapitałowej PCC są traktowani w różny sposób? Z racji tego, że "korona" pracownicy Tlenku Propylenu mają dodatkowe wolne opisywane jako "nieobecność usprawiedliwona płatna" w ilości sztuk 5, a pracownicy na przykład z Rokopoli nie mają takich "dodatków"? Dlaczego 40 pracowników jest traktowanych inaczej niż koledzy z szatni?

08.06.2020 12:30

Decyzje dotyczące organizacji pracy należą do dyrektorów poszczególnych jednostek, dlatego prosiliśmy Cię o kontakt ze swoim przełożonym w celu wyjaśnienia, dlaczego w okresie pandemii, na różnych kompleksach, wydziałach, mogą obowiązywać zmienione zasady pracy. Mając na uwadze bezpieczeństwo zdrowotne naszych pracowników, od początku trwania pandemii podejmujemy wiele działań profilaktycznych, ograniczających ryzyko zarażenia wirusem. Staramy się zachować ciągłość działania zakładu. W razie dalszych wątpliwości, zachęcamy też do kontaktu z działem personalnym ([email protected]).
    Mobbingu morze...

09.06.2020 12:59

Oczywiście znowu wycieranie się pandemią. Dla jasności sytuacja nie ma najmniejszego związku z pandemią. Przed nią nie wyglądało to inaczej. Zróżnicowane zarobki aparatowych niezależne od stażu pracy (różnice nawet to 15), sposób naliczania premii, ogólne podejście do pracownika w zależności od wydziału... są to powszechne praktyki stosowane w PCC. Dlatego dalej pytam dlaczego jest na to przyzwolenie? Czym się różni aparatowy na wydziale A od aparatowego na wydziale B przy czym oba wydziały należą bezpośrednio do GK?
    BARTEK

28.05.2020 12:02

Witam Serdecznie jakie warunki prezentuje w danej chwili PCC Autochem,ktoś coś wie na temat pracy ??
    Monika

26.05.2020 15:53

Jeżeli nie zawiadomili Urzędu Pracy o zamiarze zwolnień grupowych, to macie prawo do 3 miesięcznego odszkodowania za niezgodne z prawem wypowiedzenie umowy o pracę gdy dostaliście wypowiedzenie z przyczyn ekonomicznych, warto sprawdzić w UP czy zgłosili taki zamiar, dali kryteria do zwolnień i nastąpiło to na 30 dni przed planowanymi zwolnieniami. Jak tego nie zrobili idźcie do sądu o odszkodowanie
    Monika

21.05.2020 20:00

Pamiętajcie, że macie prawo do odprawy z tytułu zwolnień grupowych nawet jak pracujecie na czas określony. Jeżeli wypowiedzieli wam umowę terminową bez uzasadnienia że to zwolnienia grupowe,to idźcie do sądu dostaniecie odprawy.
    Odprawy

22.05.2020 13:00

Nie trzeba iść do sądu, wystarczy zadzwonić do HR i wypłacają bez dyskusji.

12.05.2020 10:32

Jak wygląda ścieżka awansu w Grupa Kapitałowa PCC?
    Korczek

13.05.2020 11:16

Jeśli zaczynasz pracę jako młodszy specjalista, to po 1/2 latach zostaniesz specjalistą i na tym przeciętna ścieżka się kończy :D Na każdy zespół przypada team leader, więc jeżeli zwolni się stanowisko, to masz szansę na dodatkowy awans.
    Krab

14.05.2020 18:51

Albo Cię zwolnią pod pretekstem szukania oszczędności :)
    Polena

08.05.2020 15:54

Jeżeli zostaliście ostatnio zwolnieni, to pamiętajcie, że KAŻDEMU kto był zatrudniony na UOP przysługuje odprawa w wysokości miesięcznego wynagrodzenia! Do tych, którzy planują kiedyś pracować w PCC, to odradzam. Firma nie wypłaciła premii za I kwartał, czyli pensja za 3 miesiące wstecz niższa o 25%!

11.05.2020 09:23

Dokładnie, nieważne czy jest to umowa na czas określony czy też nie. Każdemu odprawa się należy. Panie z kadr wprowadzają ludzi w błąd, mówiąc że to jest dobra wola pracodawcy. Nie wiem czy wynika to z niewiedzy, czy jest celowe? Do 3 lat każdy kto nie otrzymał takiej odprawy powinien się pisemnie upomnieć.
    Polala

05.05.2020 08:14

Dlaczego firma chwali się tym jak dobrze sobie radzi z kryzysem, kiedy po cichu co miesiąc przeprowadza zwolnienia grupowe? Dlaczego ogłasza się na wszystkich portalach społecznościowych, uczelniach, forach jako firma, w której można uzyskać stabilne zatrudnienie i możliwość rozwoju? A później wręcza wypowiedzenie, nie patrząc na to ile człowiek dla firmy zrobił, jak się angażował, jak jego praca przełożyła się na realne oszczędności dla firmy. Niestety, ale ludzie na wyższych stanowiskach nie przekalkulowali tego, ze pracownik wdrożony, który zna się na swojej pracy i jest w nią zaangażowany może przynieść dużo większe oszczędności dla firmy niż wynosi jego wypłata. I to nie są pojedyncze przypadki. Z bólem serca, ale nie polecam tej firmy, ponieważ nie znasz dnia ani godziny kiedy dostaniesz wypowiedzenie bez względu na to jak dobry jesteś, a może chodzi o to że jesteś za dobry? (tzn. ogólną datę znasz, jest to oczywiście ostatni dzień miesiąca bo po co człowiekowi dac więcej czasu na szukanie pracy ;))

05.05.2020 18:05

@Polala dlatego tak jest, ponieważ zarząd wydrukował listę ludzi obecnych na zakładzie, następnie „ktoś” narysował linie ciągła i powiedzieli, że Ci co są poniżej TEJ lini są do zwolnienia. I najlepiej zrobić to tak aby nie było jako zwolnienie grupowe i jeszcze najlepiej tuszować to mailami oraz filmikami propagandowymi jak walczymy z koronawirusem.

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Kapitałowa PCC