ZETKAMA

• Suszyna
  • Włodowice
  • Tłumaczów

3. Opinie o pracodawcach Ścinawka Średnia
  5. Opinie o ZETKAMA Sp. z o.o.

Opinie o ZETKAMA Ścinawka Średnia

Nie przegap nowości o ZETKAMA Sp. z o.o.!

30.04.2020 17:56

Czy sa u was przyjecia jako ustawiacz cnc i ile na godzine ? Lub pensja?
    Rudy

01.05.2020 19:20

Przyjęć nie ma sa zwolnienia.
    ARMAK

01.05.2020 09:11

Wszystkim pracującym dużo pracy bez zwolnień życzę
    Prac.prod.

01.05.2020 12:29

Już nie zwalniają, bo przyszedł czas na umysłowych to zrezygnowali ze zwolnień. Sami sobie resztę dopiszcie.......
    Zetkama

11.04.2020 08:39

Bardzo proszę po Świętach spotkać się z Mistrzem i Dyrektorem i wyjaśnić sobie pewne sprawy a nie robić i zaśmiecać forum. Dziękuję
    ciastkoZkremem

26.04.2020 18:14

Widzę że słowa "prezes,zarząd" są na cenzurowanym u administratora?
    Byle było tak

29.04.2020 22:18

Z którym mistrzem i z którym dyrektorem ? Bo chyba nie z dyrektorem w Sosnowcu i mistrzem produkcji.
    Janosik

29.04.2020 14:43

W większości kazdy zyczy kazdemu zeby go zwolnili byle by tylko jego ominelo.teraz bez tych zwolnionych bedziemy robic wiecej.a mnie stawka blokuje

29.04.2020 18:49

Bedziesz jeszcze za dwóch robil
    Co ja robię tu !!!

29.04.2020 22:10

Dlaczego tak sądzisz?? Uzasadnij swoją opinię!! Niewolnictwo zniesiono w XIX wieku. A Ty za ilu będziesz robił ??
    Srek

17.04.2020 17:10

A ja mysle ze majcher tylko czeka jak urantowce podwinie sie noga i wskoczy na jego miejsce.chcialem kupic w aptece czopki ale powiedzieli ze majcher wykupil
    Janek

28.04.2020 22:10

Chyba ten z fabryki filiżanek.
    Janek

28.04.2020 22:14

A co czopek umie żeby zostać mistrzem produkcji. Bo narazie to panoszy się z kubkiem kawy po całym zakładzie jakby był panem na włościach. I oprócz tego nic go nie interesuje oprócz siedzenia w kantorku.
    Optymista

27.04.2020 15:00

Ludzie moze sie cos ruszy bo podobno nie zwalniają. Szkoda tylko tych co juz dostali wypowiedzenia no ale takie życie chyba byli nie produktywni

27.04.2020 17:48

Nieproduktywny to ty jestes chyba tych co zwolnili to naprawde byli ludzie swego fachu znali sie na tej pracy ciezko bedzie znalezc kogos na ich miejsce chyba ze zarzad cofnie im wypowiedzenia .Pozdrawiam
    Okuma...

28.04.2020 10:44

On sam kapuje na innych sam ciebie uwaza produktywnego. Tylko tyle on potrafi zrobić w swoim fachu.
    Prosty przekaz

26.04.2020 00:02

Może mangata holding zrezygnuje z zysku dla ratowania firm w jej skład wchodzących ? Zmniejszy pensję prezesów i dyrektorów A zachowa stanowiska pracy szarych pracowników! Oni żyją od wypłaty do wypłaty i nie mają pieniędzy na czarną godzinę jak Wy.

26.04.2020 12:54

To prawda.
    ARMAK

24.04.2020 18:34

Krzys to wtyczka podpuszcza na forum

24.04.2020 20:08

Pracuj solidnie to cie nie zwolnią.Pozdrawiam
    Bruce lee

24.04.2020 15:44

Kochani koledzy czytam to od pewnego czasu i do jakich wnioskow dochodze: zaloga jest sklucona co powinno byc odwrotnie.ale takie czasy kazdy sie boi o siebie. Nie wyrzywajcie sie na swoim przełożonym on jest miedzy młotem a kowadlem ale miejcie pretensje do związków na zakładzie to oni są od tego zeby bronic pracownikow.Ale terazniejsze zwiazki chca tylko sie utrzymac na powierzchni i nie dbaja o pracownikow tylko o swoje pensję i o ochronke przed ewentualnym zwolnieniem To co mówią ze wywalczyli to bzdura ktora uzasadniają z prezesem.Dzisiejszy list od pracodawcy to podkreśla smiechu warte.Pracownicy powinni byc razem tak jak gornicy czy chutnicy albo pielęgniarki.życzę wam zebyscie nie stwazali miedzy soba rywalizacji tylko bycia jednością a wtedy wywalczycie dobre zarobki i nie prace za marne pieniadze.zawory bezpieczenstwa to nie sa rzeczy ktore można robic byle jak Pozdrawiam i zycze powodzenia
    Tak w ogóle

24.04.2020 19:15

Żeby liczyć na ochronę związków to najpierw trzeba przede wszystkim do nich należeć. Druga kwestia jest taka, że aby te związki miały cokolwiek do powiedzenia to musi do nich z tego co kojarzę należeć ponad 70% załogi. Szczerze mówiąc nigdy ani sam nie przystąpiłem do związków ani nie dałem się wciągnąć do tzw. zarządu. Będąc w zarządzie takih związków załatwisz sobie stałe spięcia z przełożonym bo chcąc nie chcąc bierzesz udział w awanturach i spięciach a będąc członkiem możesz liczyć jedynie, że moooooze ktoś cię ostrzeże na czas, że jesteś do zwolnienia ale co ci to daje tak na prawdęna dłuższą metę ...związki muszą być albo silne całą załogą albo mogą nie istnieć.
    Bruce lee

24.04.2020 19:37

Zwiazki powinny byc zewnetrzne oplacane przez pracownikow wtedy by cos robily a nie przewodniczacy koleha prezesa.RACZKA RACZKE MYJE
    Zadowolony

19.04.2020 10:05

Nareszcie emocje opadły ufff
    A co z biurowcem?

05.04.2020 10:14

Dlaczego zwolnienia odbyły się tylko na produkcji? Dlaczego nikt nie zweryfikował stanowisk biurowych np.nie istniejącej od dawna praktycznie sprzedaży. Przecież zamówienia i tak są obecnie prowadzone w Ścinawce a towar także jest tam wożony i dopiero słany po klientach. Skoro w Sosnowcu już mało co się pisze i na prawdę prowadzi to czy warto żeby dla iluś tam zamówień były zatrudnione dwie dodatkowe osoby, zajmowały pokój i generowały koszty. Za to niech ktoś znajdzie dobrego frezera i tokarza...jeszcze z pojęciem o specyfice produktu.
    Srek

17.04.2020 17:48

Ludzie idźcie na spacer juz wolno a nie pisac i tak to nic nie da
    Xyz

18.04.2020 13:15

Idzcie na spacer ... a problemy rozwiążą się same. Za długo trwa sytuacja, że ludzie milczą i dają z sobą robić co się tylko podoba ludziom, którzy wylecieliby z kierowania w biedronie.
    Optymista

18.04.2020 09:17

Na rynku pracy jest zle i bedzie coraz gorzej ale do biedronki przyjmują.damy rade
    Jonny

18.04.2020 09:04

Jak decyzja kierownika czy majstra może być podważalna i za niego mogą decydować inne osoby? Problem eliminuje sie od samego źródełka....

Oferty pracy - ZETKAMA Sp. z o.o.

ELEKTROMONTER / ELEKTRYK K/M

PRACOWNIK PRODUKCJI ARMATURY K/M

Lider / Liderka Księgowości

Elektryk - Elektromonter

WalletIcon

5500 - 7000 PLN / m

16.04.2020 17:57

Poco zwalniac ludzi przecież w Sosnowcu macie nowoczesny park maszynowy mozna przezbroic maszyny produkowac wiele innych rzecy niech ktos wrescie w tej firmie zacznie myslec .A nie zwalniac ludzi.

16.04.2020 19:31

Jak by chciala ale widac nie chce

17.04.2020 17:23

Co ty chcesz od janka chlopak jezdzi w wozi wywozi zawozi przewozi i pogada a ty co stoisz i (usunięte przez administratora) robisz

16.04.2020 19:30

Malarnia jest tam w Sosnowcu nowoczesna mozna lakierowac duze i male elementy duzo zakładów niema lakierni. Niech ktos pomysli nad tym .

11.04.2020 15:31

Witam czy pracuje tam na malarni Anrzej A .pozdrawiam go
    W

11.04.2020 08:13

Respiratory
    A kolpaki

11.04.2020 08:11

To jakie zawory bedziemy robic jak zlikwiduja gnuti chyba nie prawa
    Xxx

11.04.2020 06:56

Na wydziale piątym to chyba beda likwidować te duze maszyny jak Andrzeja zwolnili i Kaske

09.04.2020 17:53

10.04.2020 16:49

Darek jest tam kierownikiem jak nie daje rady niech sie zwolni
    Kolega

11.04.2020 06:55

Rafał jest mądrzejszy od trzech liderów i tyle w temacie przynajmniej nie chowa się za maszynami i na stołówce jak Wy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZETKAMA?

@@@

10.04.2020 18:43

Tsk to jest jak zostawia sie alkoholika bo sie z nim pilo a wykfalifikowanego pracownika ze stazem i umiejetnosciami sie zwalnia Brawo dyrektorze
    Umyslowy

10.04.2020 18:33

Ja tak neutralnie powiem zwolnienia z produkcji to nie adekwatne posuniecie patrzac na umiejetnosci pracownikow ktorzy ptacuja tam ponad 20 lat a zostawiajac paroletnich ktorzy pracuja na jednych maszynach.reasumujac zle posuniecie!!! Beda potem szukac pracownikow ale ci ci co umia na starych maszynach nie znajdą bo mlodzi tylkp na cnc sie ucza.zle posuniecie!!!ale jak sie patrzy na pracownoka przez pryzmat kolezenstwa to bardzo zle dla firmy.tp tyle ode mnie wesolych swiat

09.04.2020 22:09

To juz tak kiepsko w Sosnowcu ze niema zbytu na zawory.

10.04.2020 14:36

Nie lepiej bylo by wtrzymac produkcję i nie zawlniac ludzi .Dac przymusowe urlopy

10.04.2020 14:53

Epidemia czy kryzys nie zmienia faktu, że pewne rzeczy trzeba w Sosnowcu w końcu poukładać. Raz a logicznie. Zakład kuleje od dawna i to mocno. Nie ma komunikacji, wiedzy, pewności dostaw, podział obowiązków i odpowiedzialności jest delikatnie mówiąc zaburzony a pieniądze wydawane na zbędne już stanowiska.
    Hmmm

10.04.2020 14:26

Zwalniaja fachowcow jak frezer czy ustawiacz kurde co to za polityka zakladu.mysle ze zostali ci co sa lubieni a bez pojecia o pracy
    Scinawka

09.04.2020 18:38

Licza sie uklady tak jak chartownik usunął chartownika

09.04.2020 22:23

Na hartowni pracowal Tomek pracuje jeszcze na hartowni

09.04.2020 20:28

A ja wszystkim wesolych świąt zycze i zdrowia
    Zajaczek

09.04.2020 21:31

Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych Życzę wszystkim.

Kontakt - ZETKAMA Sp. z o.o.

3 Maja 12 57-410 Ścinawka Średnia

Branża główna: Maszyny i urządzenia

09.04.2020 18:23

Derektor malo wie o tym co jest na zakladzie albo nie chce wiedziec

09.04.2020 18:19

Uklady uklady uklady pija na zakladzie ale sa nie do ruszenia jak tokarz śliwka
    Fak

09.04.2020 18:14

Nateszcie ktos napisal o tym czlowieku.szczerze
    ???

03.04.2020 18:41

Rozne obsluge malarza frezera ustawiacza
    Bolo

07.04.2020 14:45

Widze ze przelozony kierownik czy majster lubia takich bo moze sami tacy sa.zakapowac bezcenne.kolega z Timkena pozdrawiam (usunięte przez administratora)
    Kos

08.04.2020 21:01

To znaczy źe zwolniono 4 osoby ale są na wypowiedzeniu czy juz nie pracują z tym zwolnieniem przed świętami to świństwo
    Ptys

02.04.2020 12:54

Super jestem szkieletem zalogi Poczulem sie wazny bo mnie nie zwolnili choc zarobki kiepskie za taka prace.A chcialbym pchac wozek i mic dodatek lidera M
    Eklerka

06.04.2020 21:12

A czy Ty jesteś taki pewny siebie, że zostaniesz ? No chyba że jesteś z tej grupy informatorów co często siedzą u D.U. to masz zapewniony byt.
    Murchhha

07.04.2020 11:04

Pewien to jestem tego, że nie czytasz ze zrozumieniem .
    Pracownik pr.

03.04.2020 09:07

Jakie stanowiska zostały zlikwidowane .....czy ktoś może napisać.
    Gość

03.04.2020 19:36

Stanowiska nie zostały zlikwidowane.
    Praco..

06.04.2020 21:26

A może dawać wypowiedzenia wystarczyło na chwilę obecną wprowadzić przestój oraz wysłać pracowników na urlop 14 dniowy ten zaplanowany na sierpień jeżeli chodzi o Sosnowiec, a następnie zobaczyć jak się będzie przedstawiała sytuacja w zakładzie i wtedy powziąć decyzję o wypowiedzeniach.

02.04.2020 15:23

Godzie zwiazki byly jak zwalniali
    Nikt na prawdę nikt nie pomoże

06.04.2020 20:58

Związki to grupka ludzi którzy szukają naiwnych, żeby na ochronę ich (usunięte przez administratora) płacili. Przedstawiciele Związków w Sosnowcu to osoby nie mające pojęcia o tym od czego są. Nawet nie mieli odwagi stanąć przed pracownikami i poinformować ich o powziętych krokach przez zarząd w sprawie zwolnień. W dalszym ciągu płaćcie i płaczcie i czekajmy na kolejne zwolnienia. Ciesz się jeden z drugim że w grudniu na Święta dostałeś paczkę za około 60 zł, za którą sam zapłaciłeś ze swoich składek.

06.04.2020 18:54

Firma wSosnowcu nie taki kryzys przezyla można wtrrzymac produkcje na miesiac dwa lepiejzarabiac 80 procent niz zwalniac ludzi naprawde dobrych fachowców.

06.04.2020 19:47

Problem z tym ze pracownik to słupek na komputerze prezesa jak mały to won na bruk

06.04.2020 19:58

Powiedz to prezesowi

06.04.2020 18:59

Tak pytam jak pamietam szlifiernia byla naprzeciwko szatni robilo tam 3 szlifierzy tyle tam roboty zawsze bylo .

06.04.2020 17:13

Ja daje miesiac i zamykaja zaklad a czy sie podniesie ? Kupujcie duzo ryżu bo bedzie ciężko

06.04.2020 10:02

Mam pytanie jak tam szlifiernia w Sosnowcu jak pamietam tam zawsze bylo duzo pracy
    &*%₩

05.04.2020 21:28

Jutro tez maja byc zwolnienia brrrrrr
    Mirrek

05.04.2020 18:22

Maseczke i rekawiczki popros na portierni moze ci dadza
    Mirek.

05.04.2020 13:52

Czy już dostajecie maseczki i rękawiczki prawie wszędzie już w nich sie pracuję,gdzie BHPowiec ?
    Doktor

05.04.2020 17:20

Powinien być nakaz pracy w maseczkach i rękawiczkach, tylko co z tego jak szatnia to pomieszczenie,które jest za małe i słabo wentylowane.

Zostaw merytoryczną opinię o ZETKAMA Sp. z o.o.