ZETKAMA S.A

Ścinawka Średnia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 94 ocen.

Opinie o ZETKAMA S.A

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZETKAMA S.A

Golubian
użytkownik zarejestrowany

Wizjonerów oraz czarodziei nie potrzeba nigdzie ewentualnie myślących i dobrze pracujacych ludzi. Wróżę, że w firmie będzie jak w bajce, jestem pewien tego!!

Bartek
@Golubian 4 dni temu
Wizjonerów oraz czarodziei nie potrzeba nigdzie ewentualnie myślących i dobrze pracujacych ludzi. Wróżę, że w firmie będzie jak...

Zgadzam się z Tobą w 100% i myślę że w tym pomoże nam Solidarność ludzi.

No i

No właśnie a my nie mamy premi bo w systemie są złe czasy technologiczne. Jak to sprostać???

Grzech
użytkownik zarejestrowany

Szukając pracy słyszałem sporo dobrego o ZETKAMA-ie

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@Jaś rozumiem, i jak widać na forum wiele osób na ten temat dyskutuje. Zastanawiam się na ile ten niedopracowany system to skutek połączenia firm? Może później będzie on weryfikowany i firma będzie sprawdzała, czy ma on tak końcowo sens? Oby wtedy zaszły jakieś zmiany i premie były przyznawane sprawiedliwie.

Wizjoner
@Onomatopej 3 tygodnie temu
System systemem, ludzie ludźmi. System tak czy siak będzie bo za dużo pieniędzy kosztował. Może problem jest też w przełożonyc...

Słuchaj no mądralo.Gdyby pracownikom nie zależało na pracy i zarobkach to uwierz mi już dawno w zakładzie nie miałby kto pracować.Obowiązki wykonują wzorowo,problem jest taki że jakby wykonywali tylko OBOWIĄZKI to zakład dawno by już nie istniał.Pracownicy żeby wykonać zlecenia muszą wykonywać pracę która nie jest brana pod uwagą podczas podliczania wyrobienia.Przyjdzie taki dzień że jednak powiedzą dość i zakład stanie,a wystarczy tylko pracować według tego niedorobionego systemu.

Jurek
@Wizjoner tydzień temu
Słuchaj no mądralo.Gdyby pracownikom nie zależało na pracy i zarobkach to uwierz mi już dawno w zakładzie nie miałby kto pracow...

Słuszna racja ale dlaczego nic nie jest robione w tym kierónku żeby to naprawić. Dlaczego nikt na to nie reaguje.

Były pracownik

Kilka dni temu zobaczyłem w Kłodzku na słupach ogłoszenia Zetkamy. Poszukują ludzi do pracy. Na najcięższych stanowiskach. Prawie się popłakałem ze śmiechu. Wezmą każdego, byle był chętny. A jakie proponują warunki. Żenada. Czy skazani już tam nie pracują?

Jaś

Czy można rozliczać pracowników z systemu który jest nie do końca dopracowanny a sama góra ma problemy i jaką mamy gwarancję że dobrze oblicza produktywność. Czemu czasy pośrednie nie są wliczane do produktywności. Mam awarię narzędzia ostrzę wiertła wymiana płytek itp. To wchodzi w pracę.

Wizjoner

W firmie w Sosnowcu nigdy nie będzie dobrze bo pracownicy zamiast od samego początku się zjednoczyć i zrobić strajk to wolą nawzajem skakać sobie do oczu i kablować o byle g...o.Zawsze będą nas skubać z premii bo do tego dążyli,zamiast podwyżek to podnosili premię którą z byle powodu mogą nie dać.Właściciel to Polak więc nie dziwcie się że to kutwa,on ma w planach tylko zysk a nie dbanie o pracownika.Nie podoba się to wynocha-o to mu chodzi,za was zatrudnimy Ukraińców.

Janusz

W Sosnowcu było 10 % premii jak już coś nawet Ci którzy robią normę i mamy nadzieję że to się zmieni i w przyszłym miesiącu juz będzie to uznane dobrze.

Wujek

Co tu dużo pisać dziwicie się każdy robi to co chce nigdy nie było porządku w tej firmie nie bedzie mi zabierano premie ,a frezer sobie przychodzi kiedy chce i wychodzi kiedy chce z pracy ,na nockach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo jest mistrz ,albo go nie ma, nic nowego i tak bedzie cały czas prezes nic nie zmieni po co ma tanią siłę roboczą i tak pasują dostaniemy co niektorzy powyżki na drugi rok po 30gr a klan M po 1,20 zl i tak jest sprawiedliwość.

Jagna
@Wujek 15.09.2017, 07:33
Co tu dużo pisać dziwicie się każdy robi to co chce nigdy nie było porządku w tej firmie nie bedzie mi zabierano premie ,a fr...

Wujek tak brakuje Ci mistrza na nockach a może nigdy tych nocek nie robiłeś? Też możesz czasem potrzebować przyjść wcześniej i wyjść a takim pisaniem głupim szkodzisz wszystkim nie tylko frezerowi. A premia to jest dodatek który albo dostaje się cały lub nie i na to ma wplyw wiele czynników ktore sa zapisane w regulaminie zakladowym . W Ścinawka była cała premia także nie pisz bzdur że Ci zabrali mogli jedynie Ci nie dać ale musiałeś czymś na to sobie zasłużyć

Gminek
użytkownik zarejestrowany

Ja również nie byłabym zadowolona, gdybym pracowała sumiennie ale zarobki wypłacano by wszystkim jednakowe! To mi coś przypomina, może trzeba o tym rozmawiać?

Witam

Proszę mi napisać gdzie są paski za wypłatę ,Pani w kadrach odpowiada nie ma a po wypłacie 3 dni bravo.

Jaś

Tak to właśnie wygląda liczona jest produktywność całej załogi jeden zrobi więcej, a drugi mniej w ostateczym rozliczeniu ma tą samą premię. Każdy miał być rozliczany osobno a eszcze biorąc pod uwagę że nie na wszystko mamy technologię i dobre czasy.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Czy ten nowy system, o którym mówicie @Darek wynika właśnie z połączenia niektórych firm? Czy ktoś w takim razie weryfikuje te wyliczenia systemu, czy jest traktowane to jako wynik ostateczny i na jego podstawie przyznaje się (bądź też nie) premie?

Darek

Tak, ale w Sosnowcu nie mamy bo wedł. nowego systemu nie ma produktywności chociaż większość osobno ma ale jest liczona razem .

Jaś

Oczywiście nagrody nie ma bo nie ma produktywności ale to nie jest wina pracownika proszę wpisać realne czasy i zrobić technologię tam gdzie niema.

Lolek
@Jaś 07.09.2017, 10:28
Oczywiście nagrody nie ma bo nie ma produktywności ale to nie jest wina pracownika proszę wpisać realne czasy i zrobić technolo...

Jakiej nagrody ? Premia jest cały czas za produktywność do tego jeszcze bonus teraz ma być wypłacany za półrocze.

Swój

w Sosnowcu też coraz mniej roboty i z każdym dniem coraz mniej, planista nie panuje nad tym ludzie by chcieli robić, kierownik też się stara , przed urlopem było troszkę lepiej ale teraz coraz gorzej. Może ktoś w końcu zapanuje nad tym co się dzieje. Chyba ,że chcą doprowadzić zakład do upadłości.

Gołąbek
użytkownik zarejestrowany

ZETKAMA zatrudnia prawie 400 osób a na forum kilku ludzi chce zrobić wrażenie, że ta firma jest zła. Może niektórzy nie pasują do tej pracy , jest zbyt łatwa a ambitni lubią wyzwania. Może czas na zmianę?

grzesiek
@Gołąbek 05.09.2017, 15:25
ZETKAMA zatrudnia prawie 400 osób a na forum kilku ludzi chce zrobić wrażenie, że ta firma jest zła. Może niektórzy nie pasują...

To się zwolnij razem z kierownikiem odlewni i będzie wszystko dobrze

Lol

Po co było to zmieniać jak to wszystko idzie w złą strone ludzie zaczną odchodzić i co, a tyle to się zarobi wszędzie.

Lolek

Tak naprawdę to jedyny kierownik co zna się jeszcze na produkcji a skoro jest dobry to mogli by go awansować. Widać że nie wszystkim jest to na rękę chyba się boją że musieli by się zabrać do pracy

Wujek

Prośba do lidera z klanu obszaru 1 nie wynoś wiòr mało czy jeszcze.

Lider

Szkoda ,że na pikniku dyrektor i kierownik nie powiedzieli prezesowi jak realizują sprzedaż na koniec miesiąca i oszukują prezesa marionetki .Panie kierowniku kiedy się pan pozbędzie dyrektora to już pora facet tonie we własnym gównie możesz awansujesz jesteś w tym najlepszy.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@expert a z czego w zasadzie Twoim zdaniem wynika ten spadek mocy produkcyjnej ZETKAMANA? Po remoncie wprowadzono jakieś niepraktyczne zmiany? Możesz napisać o tym coś więcej?

expert
@Iwona 02.09.2017, 15:01
@expert a z czego w zasadzie Twoim zdaniem wynika ten spadek mocy produkcyjnej ZETKAMANA? Po remoncie wprowadzono jakieś niepr...

Iwona sorry ale przed wysłaniem posta popraw błędy. To takie proste używając słownika Google. expert. See you nara :)

Roman

Dzięki wspaniałemu nowemu systemowi jest coraz gorzej nawet planista nie wytrzymał,Ci co nie robili nic dalej nic nie robią nawet w terminale nie wpisują swojej marnej pracy reszta co pracowała nadal się stara ale gdzie logika jak ten co ma 100% normy ma ponoć tyle samo premii co ten co ma wydajność 20%, a dlatego bo rozliczają produktywność z całego zakładu a tak nie powinno być. Gdzie są te zmówienia co parę miesięcy temu , co się stało i kiedy to wróci do normy,było tyle zamówień że proszono o nadgodziny...

expert
@Roman 01.09.2017, 17:05
Dzięki wspaniałemu nowemu systemowi jest coraz gorzej nawet planista nie wytrzymał,Ci co nie robili nic dalej nic nie robią na...

I patrzeć i słuchać na pikniku Zetkamy jak prezes będzie wychwalał jak to dobrze się dzieje w firmie, te ochy i achy jak to się rozwijamy i lepiej zarabiamy. A tak naprawdę to odlewnia ledwo zipi. Moc produkcyjna spadła o połowę po ostatniej przerwie remontowej.

Wujek.

Czy wreszcie ktoś zauważy co dzieje się w tej firmie. Jeszcze kilku nowych dyrektorów i kierowników a doprowadza to do upadłości. Tak źle to jeszcze nie bylo.

Wujek.

Czy wreszcie ktoś zauważy co dzieje się w tej firmie. Jeszcze kilku nowych dyrektorów i kierowników a doprowadza to do upadłości. Tak źle to jeszcze nie bylo.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Ważne @cleaner, żeby na forum dodawać aktualne informacje, te zamieszczone na forum sprzed 2-3 lat, mogą o niczym nie świadczyć. Dlatego jeśli macie informacje na temat ZETKAMA z teraz, dajcie innym znać, żeby wiedzieli na co w firmie mogą liczyć.

Karol
użytkownik zarejestrowany

@Cleaner Właśnie przejrzałem stronę firmy i jestem miło zaskoczony. ZETKAMA rozwija się i ostatnio przejęła spółkę ARMAK, tym samym powiększając swoje możliwości produkcyjne. Bardzo dobre wiadomości a w ogóle to super pomysł z ty urlopem dla wszystkich.

Onomatopej
@Karol 15.08.2017, 12:51
@Cleaner Właśnie przejrzałem stronę firmy i jestem miło zaskoczony. ZETKAMA rozwija się i ostatnio przejęła spółkę ARMAK, tym...

Połączyli się z ARMAK-iem , bo nie ma kto w Scinawce robić , a tak mają tanią siłę roboczą. Tylko , że przed połaczeniem w Armak-u zarabiało się więcej niż teraz z tym śmiesznym systemem, nad którym nikt nie panuje .

Jestem i czuwam
użytkownik zarejestrowany

Wprowadzony system wymaga z pewnością dopracowania. Teraz mogą się jeszcze zdarzać problemy ale to normalne w takiej sytuacji. Trochę więcej cierpliwości wskazane.

Krzysiek

A wypłata to będzie dzisiaj ?

Gontek
użytkownik zarejestrowany

Czy ZETKAMA prowadzi aktualnie jakąś rekrutację? Może mi ktoś podpowiedzieć jakie wymagania na starcie może postawić firma kandydatowi? Jaka jest atmosfera w pracy? Coś żeby można się zorientować przed aplikowaniem?

Cleaner
@Gontek 31.07.2017, 22:07
Czy ZETKAMA prowadzi aktualnie jakąś rekrutację? Może mi ktoś podpowiedzieć jakie wymagania na starcie może postawić firma kan...

Użyj mózgu -to nie boli i wejdź na stronę: www.zetkama.pl oraz poczytaj wpisy w niniejszym wątku o Zetkamie.

Narek
użytkownik zarejestrowany

Czy coś zmieniło się na dobre w firmie. Piszecie, że jakiś nowy system został wprowadzony i teraz jest lepiej?

Grzesiek
@Narek 15.07.2017, 20:03
Czy coś zmieniło się na dobre w firmie. Piszecie, że jakiś nowy system został wprowadzony i teraz jest lepiej?...

System,system może i dobry ale nie wprowadzony przez odpowiednie osoby bez umiejętności przekazania informacji bo sami nie wiedzą jak to ugryź żeby dobrze zjeść. Jak rozliczyć pracownika jak nie ma zleceń i robi bez. Prace zlecone,wymiana płytek i wiele innych zadań które nie liczą się do produktywności ale kto to ma robić ?Na wszystko się czeka i szuka.

Sasza
@Grzesiek 27.07.2017, 17:51
System,system może i dobry ale nie wprowadzony przez odpowiednie osoby bez umiejętności przekazania informacji bo sami nie wied...

Widzę ,że też macie problemy z tym chorym systemem, ja pracuję w Zetkama w Sosnowcu w tej firmie która połączyła się z Waszą iteż jest ciągły bałagan z systemem. Co wpisać jak nie ma zleceń, lub co wpisać jak nie ma jakiejś operacji w zleceniu a powinna być bo dział technologii mamy a w nim ludzi którzy nie znają procesu produkcji, czasy podane to raczej wyssane z palca. Pozdrawiam

Dareczek
użytkownik zarejestrowany

Może polityka firmy ma inne cele o których nie wiedzą zwykli pracownicy? Może lepiej będzie jak każdy zajmie się tym za co firma mu płaci? Pomyślcie!!

Trala

I co systemik niby wdrożony zobaczymy co dalej można by było zmodernizować stary system i było wszystko dobrze dlaczgo w tej firmie tak sa tak marnowane pieniadze ,kierownik i dyrektor są niepotrzebni był 3 liderów ,4 mistrzòw i wszystko się kręciło sam siebie prezes oszukuje ,ale roczną premie jaką bierze też można się skundlić!!!

Trala

I co systemik niby wdrożony zobaczymy co dalej można by było zmodernizować stary system i było wszystko dobrze dlaczgo w tej firmie tak sa tak marnowane pieniadze ,kierownik i dyrektor są niepotrzebni był 3 liderów ,4 mistrzòw i wszystko się kręciło sam siebie prezes oszukuje ,ale roczną premie jaką bierze też można się skundlić!!!

Janusz

Na którego wpływają Wam przelewy miesięcznie ??? Wynagrodzenie...

Odlewnik

Praca na odlewni jak ktoś oglądał film pt. Ziemia obiecana to może sobie wyobrazić jak wygląda praca na odlewni nikt tam nie chce przyjść za 12 zł brutto !!!!

Odlewnik

Praca na odlewni jak ktoś oglądał film pt. Ziemia obiecana to może sobie wyobrazić jak wygląda praca na odlewni nikt tam nie chce przyjść za 12 zł brutto !!!!

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Na stronie internetowej firmy można znaleźć ofertę dla osób zainteresowanych pracą jako Pracownik produkcji w odlewni. Może ktoś z Was powiedzieć coś więcej na temat tego jak obecnie wygląda praca w tym dziale firmy? W ofercie jest informacja, że jest to praca w systemie zmianowym. Jak wyglądają godziny pracy? ZETKAMA S.A oferuje pakiet benefitów i możliwość podnoszenia kwalifikacji. Moglibyście powiedzieć coś więcej na ten temat? Czego mogą się spodziewać kandydaci?

Golub
użytkownik zarejestrowany

Szukałem pracy w ZETKAMA -ie i słyszałem sporo dobrego o firmie. Postanowiłem aplikować ale po lekturze wpisów mam poważne wątpliwości. Nie dotyczą one firmy tylko myślę, że jeśli tacy złośliwi ludzie tu pracują to atmosfera jest zła.

Karol
użytkownik zarejestrowany

Czy ZETKAMA nie ma zapotrzebowania na nowych pracowników? Czytałem opinie i sądziłem, że ludzie sie zwalniają bo jest tak źle a tu nie ma ofert to myślę że jest dobrze?

Observator
@Karol 19.06.2017, 12:39
Czy ZETKAMA nie ma zapotrzebowania na nowych pracowników? Czytałem opinie i sądziłem, że ludzie sie zwalniają bo jest tak źle a...

Nie wiem czy niektórzy ludzie w tej dyskusji są "upośledzeni" czy tak tylko udają bo nie rozumiem pytań takich jak np. Twoje. Gdybyś wykazał odrobinę wysiłku wszedłbyś na stronę Zetkama i spojrzał na zakładkę oferty pracy (widoczną nawet z 5 metrów) a nie zadawał tego typu zagadnień. Zobaczyłbyś ich całą listę, To , że większość z nich "wisi" tu od 2 lat co najmniej to już inna sprawa i potwierdza niską wartość tej firmy.

robol

Firmie jest dużo zakłamania i obiecywania co kończy .się niczym, tak zrobili paru ludzi . Najlepiej mają tylko klany rodzinne np. klan kierownika produkcji i podpierdalaczy bo sam się takich wywodzi Nam naobiecywał i co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaliśmy szukam pracy ,bo nie chcę mi się już pracować w tym bagnie ,nic na nocnej zmianie nie można załatwić ,bo nie ma nikogo z dozoru,ludzie są zmuszani z drugiej zmiany przychodzić do pracy po czterech godzinach odpoczynku i jak być dobrze !!!

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@robol nie jestem związana z firmą Zetkama. Jestem pracownikiem serwisu GoWork.pl i zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie Zetkama między innymi dzięki Waszym komentarzom. Mógłbyś odpowiedzieć na któreś z moich wcześniejszych pytań?

robol

pracujesz tak jak w zetkamie to wiesz co się dzieje nie świruj !!!

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@robol czy dobrze rozumiem, że pracownicy firmy dostali podwyżki, jednak według Ciebie nie są to zmiany satysfakcjonujące. Mógłbyś napisać coś więcej na temat tego jaka jest obecnie sytuacja w firmie? Dodatkowe informacje mogą być cenne dla osób, które myślą nad podjęciem pracy w ZETKAMA S.A.

robol

No i co wszyscy dostali taką podwyżkę wielkie G.....! Zrobili z ludzi wariatów jeszcze takiej lipy nie było ,ale nie ma co się martwić ruszą chorobowe i inne kombinacje frajerów nowych znajdą wyszkolą ,a oni uciekną i tyle będzie .

robol

No i co wszyscy dostali taką podwyżkę wielkie G.....! Zrobili z ludzi wariatów jeszcze takiej lipy nie było ,ale nie ma co się martwić ruszą chorobowe i inne kombinacje frajerów nowych znajdą wyszkolą ,a oni uciekną i tyle będzie .

Golub
użytkownik zarejestrowany

Słyszałem, że ZETKAMA to fajna firma i jak widać nie mają ofert pracy czyli ludziom się dobrze pracuje.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@Gąska aktualne oferty pracy znajdziesz na stronie internetowej firmy http://www.zetkama.pl w zakładce praca. Jeśli zdecydujesz się na aplikację to chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda proces rekrutacyjny do firmy.

Exportowiec

Dlaczego tam średnio chyba raz na pół roku od wielu lat szukają ludzi do eksportu? Rozwój czy rotacja ?

Feliks
użytkownik zarejestrowany

@Fizyczny Nie obraź się ale taka jest rola pracownika fizycznego żeby wykonywał pracę fizyczną i polecenia kierownika. Podejmowanie decyzji to zadanie zwierzchników. Najważniejsze że jest dobra praca.

expert
@Feliks 23.05.2017, 21:30
@Fizyczny Nie obraź się ale taka jest rola pracownika fizycznego żeby wykonywał pracę fizyczną i polecenia kierownika. Podejmow...

Feliks widzisz i słyszy głos "Fizycznego" pracownika który zapewne zap..la za minimum ustawowe i zapewniam Ciebie, że Jeszcze muszą mu dopłacić do 2000zl brutto.Skoro jesteś taki kozak to zamilcz z takim wywodem. Jesteś pewnie świeżo przyjętym umysłowym co podwyżki nie zobaczy w tym półroczu.

Vbbc
@Feliks 23.05.2017, 21:30
@Fizyczny Nie obraź się ale taka jest rola pracownika fizycznego żeby wykonywał pracę fizyczną i polecenia kierownika. Podejmow...

Ja nie polecam. Nie pracowałem, ale moja mamuśka robi w zetkamie na nowej hali, to jest totalne dno. W zimie zimno w lecie gorąco. Po kilku latach pracy ja widzę jak jej zdrowie i kondycja fizyczna się pogorszyła. Ale nie idzie namówić jej do zmiany pracy ;/ na l4 też nie pójdzie odpocząć bo się boi że ją zwolnią. Ale koniec końców chyba każdy z zetkamy co jakiś chodzi po l4 żeby odpocząć, bo praca jest ciężka, straszny wyzysk z ludzi robią i to za psie pieniądze. Niektórzy pracownicy biurowi nawet mają przechlapane bo muszą robić za 3 ;) bo szkoda im hajsu zeby kur*a wiecej ludzi zatrudnić. Dno. Nie polecam. *(chyba że jesteś po studiach i chcesz iść na ustawiacza maszyn, wtedy nic nie robisz praktycznie, a zgarniasz spore kokosy).

Zostaw opinię o ZETKAMA S.A - Ścinawka Średnia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZETKAMA S.A