Leasing Polski Sp. z o. o.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 113 ocen.

Opinie o Leasing Polski Sp. z o. o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leasing Polski Sp. z o. o.

Marta

Dawno nie wypowiadali się pracownicy firmy Leasing Polski. Same są opinie klientów, a jednak ważne, żeby na forum pojawiały się opinie o firmie jako pracodawcy, bo zagląda tu dużo osób, które szukają pracy. Także, czy jakiś pracownik chce się wypowiedzieć o pracy w tej firmie? Każda informacja przyda się.

Henry

Jeśli ktoś nie wie jakie ma korzyści w firmie biorąc coś w leasing to sądzę, że nie wie co to jest! Może pracownik firmy nie potrafił wytłumaczyć całego mechanizmu? Sprzedawać i to dość trudny produkt trzeba umieć, tu nie ma miejsca na gdybanie tylko na pewność siebie.

Kasiula

Nikt na siłę nie trzyma tu w firmie. Wiemy co to leasing i trzeba to umieć zastosować u klientów. Proste dla ludzi, którzy potrafią sprzedawać takie usługi.

anonim

(usunięte przez administratora)

Arczi

hmm, skąd pojawiła się rata 800 zł? Proszę o odp.

Jerzyk

Leasing Polski prowadzi takie usługi w których z całą pewnością nie znajdą miejsca ludzie z brakiem wewnętrznej sympatii. Klientów trzeba dopieszczać, szanować i zabiegać o nich.

Pomidor

Firma specjalizująca się w strzyżeniu frajerów, którzy nie mają czego szukać w poważnych instytucjach. Ględzenie o indywidualnym podejściu i szybkiej decyzyjnoście jest dobre dla amatorów. W normalnej firmie leasingowej decyzja dla normalnego klienta który przekaże kompletne kwity to 3 godziny.

slawek

Różnica pomiędzy kalkulatorem a rzeczywistym kosztem leasingu to ponad 50 %. Odradzam. Nigdy więcej.

Bartosz
@slawek 27.04.2017 14:49
Różnica pomiędzy kalkulatorem a rzeczywistym kosztem leasingu to ponad 50 %. Odradzam. Nigdy więcej.

Panie Sławku, proszę pamiętać, że fałszywe oskarżenie jest przestępstwem i może być prawnie ścigane. Pozdrawiam Bartosz

Marta

@Znamsienatym, na czym polegały te problemy?

Taki gość

Dają skodziny do jazdy. Szału nie ma. Jak się postarasz to dostaniesz hyundaia po innym handlowcu z niewielkim przebiegiem :) polecam

Marta

Czy jest tu ktoś, kto aplikował na stanowisko Księgowej w Gdańsku?

markus

Czy ta firma daje jakąś skodę firmową? Czy trzeba mieć swój samochód

Klientka

Fajna firma, współpracowałam z nimi i byłam bardzo zadowolona. Pełen profesjonalizm pracownika , super. Ci co tak narzekają powinni zmienić pracę i to szybko!!

NicNieWiesz

Hehe tak najłatwiej Sherlocku :) schowaj się do dziupli.

NicNieWiesz

Zdolny, ale leniwy- Kolejny truciciel log in :) ^__^ W LP jest zajefajnie je je je...

NicNieWiesz
@Znamsienatym 14.12.2016 11:19
Nie jestem i nie byłem nigdy handlowcem w LP. Współpracowałem jako pośrednik. Nikomu nie polecam. Zawsze problemy. Zawsze....

Dzięki za odp., ale jakie było pytanie?

Znamsienatym
@NicNieWiesz 14.12.2016 14:27
Dzięki za odp., ale jakie było pytanie?

Śmierdzi z daleka ze jesteś pracownikiem L.P. Pozdrawiam

Znamsienatym

Większej lipy nie widziałem. Zero organizacji. Wszystko na pokaz. Ludzie nie są odpowiedzialni. Nie mają klientów. Chwytają się najsłabszych sposobów żeby znaleźć frajera który weźmie u nich leasing. Auta po windykacji drogie i zniszczone. Leasing tylko dla odważnych.

James
@Znamsienatym 07.12.2016 11:18
Większej lipy nie widziałem. Zero organizacji. Wszystko na pokaz. Ludzie nie są odpowiedzialni. Nie mają klientów. Chwytają się...

Tzw. znawca tematu czyli zakompleksiony, mocny handlowiec?

arya

nj nawet słyszałam że tu więcej jest. a specjalista ds. handlowych tez tak ma?

123

szczerze nie polecam tej firmy wszystko jest ładnie kiedy podpisujecie umowę, nawet jeśli to oni popełnią błąd to klient za to płaci,,,,ludzie daleko od tej firmy......

Martin
@123 09.06.2016 12:29
szczerze nie polecam tej firmy wszystko jest ładnie kiedy podpisujecie umowę, nawet jeśli to oni popełnią błąd to klient za to...

123 Twój post niczego nie wnosi, może jakieś konkrety podasz. Pracowałeś w leasing polski? Czy wylewasz pomyje, bo już tak masz?

M.

Ktoś mógłby napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie ? Chodzi o stanowisko Specjalisty ds. Leasingu

007
@M. 04.03.2016 14:58
Ktoś mógłby napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie ? Chodzi o stanowisko Specjalisty ds. Leasingu...

jedź się przekonaj , sam oceń

adam

leasing polski nie jest dobra instytucja dla leasingobiorcow .przestrzegam wszystkich ktorzy szukaja sposobu na nabycie sprzetu.szukam poszkodowanych przez lp mail likar@op.pl

aras

Są dwa typy płac w leasingu. Doradca (tzw pensja) średnio ok. 5tys. z dodatkami. Jak zrobi się plan to wzrasta do 7tys. netto. I jest pośrednik. Jeden ciągnik siodłowy - 300tys. zł i średnio 2% prowizji daje 6000zł netto za 1 ciągnik. Ja w miesiącu sprzedaje 2-3 ciągniki + 5-6 małych furgonów. Jak trafisz na gościa ze złą historią to robisz mu 5% prowizji. U mnie zarobki to minimum 30tys. netto i w grupie moich znajomych to raczej średnie zarobki. ALe jak ktoś chce pensyjkę i styknie mu 7tys. to może się i tak bawić.

jessa
@aras 14.02.2016 12:46
Są dwa typy płac w leasingu. Doradca (tzw pensja) średnio ok. 5tys. z dodatkami. Jak zrobi się plan to wzrasta do 7tys. netto....

2% ? Chyba firmy pomyliłeś

afam

ta firma powinna sie nazywac leasing mafijny . goraco nie polecam i ostrzegam przed utrata wszystkiego. jesli sa chetni do wspolpracy z ta instytucja to radze wszystkie czynnosci prowadzic w obecnosci lub przy konsultacji swego prawnika. likar@op.pl

Ola

2-3 letni zestaw (ciągnik + naczepa) i Plan jest zrobiony:)

Piter

W tej branży jedną średnią transakcją robisz plan. Dziękuję i tyle w temacie.

james 007

hehe znowu jestem w klubie milionera , jak się chce to mozna taki los dobrego doradcy LP daje kase za prace ,ryczałt to dodatek na koszty ! prowizja = wynagrodzenie

anonim

(usunięte przez administratora)

Ania

Maniek, o jakich zabiegach mówisz? Z tego co napisałeś wnioskuję, że zabiegiem dyskwalifikującym firmę jest fakt, że ubiega się o swoją należność. Spróbuj nie zapłacić rat pożyczki/kredytu/leasingu za TV/dom/samochód itd.

Leon

Płaca w firmie jest na dość wysokim poziomie ale klienci wpuszczani są w bagno. Klient jest traktowany należycie do czasu podpisania umowy ale wystarczy, że nie zapłaci na czas 1 raty i już jest w dziale windykacji a tam w tri miga zostaną mu naliczone odpowiednie stawki. Windykatorzy natychmiast pojawia się u dłużnika i zabiorą mu pojazd. Ludzie dokonujcie wpłat na czas albo omijajcie tę firmę. Pracowałem tam i wiem co piszę.

Bartosz

Witam, p. Piotrze zainteresowałem się Pana sprawą, sprawdziłem zgłoszone reklamacje. Nie znalazłem przykładu, który został podany w poście. Zapraszam do kontaktu, w celu wyjaśnienia opisanej sytuacji. Nr tel. ( usunięte przez administratora )

Piotr

Zorganizowana Grupa Przestępcza.Przestrzegam tych co szukają leasingu.W leasingu polskim miałem 3 umowy.Pierwsza dokładnie czytana itp,itd,podpisana,kolejne po łebkach i w momencie kłopotów wielkie zdziwienie.Podsunięto do podpisu zupełnie inną tabelę opłat.Ponadto pracownicy nie uprzejmi.Kolega mnie przed nimi przestrzegał ale nie słuchałem,teraz widzę że miał rację.Reasumując- jak chcecie zostać tylko w skarpetkach-umowa z leasingiem polskim wam to umożliwi.

marek

Jest tak jak w innych firmach ,ciężko pracujesz dobrze zarabiasz . Chcesz się ślizga wysiadka , pozdrawiam Marek

Lipa

Bzdura kolego arczi. 10 tys minus vat daje juz 8 tys, minus podatek daje juz 6,5 tys - minus ZUS, to juz 5,4 tys minus koszty paliwa, serwisu pojazdu, minus telefony i inne rzeczy ktore firma potraca zrobi się lekko 4 tys:) To faktycznie ma kwas, bo liczyc nie potrafi:)

Arczi
@Lipa 11.02.2015 08:25
Bzdura kolego arczi. 10 tys minus vat daje juz 8 tys, minus podatek daje juz 6,5 tys - minus ZUS, to juz 5,4 tys minus koszty...

Hehe to się uśmiałem ;)) Jest moc jeśli zarobki podajesz w brutto. Powodzenia btw. jeśli robisz plan to większość kosztów, które opisałeś/łaś ZNIKA.

Arczi
@Lipa 11.02.2015 08:25
Bzdura kolego arczi. 10 tys minus vat daje juz 8 tys, minus podatek daje juz 6,5 tys - minus ZUS, to juz 5,4 tys minus koszty...

Skuszę się na jeszcze jedną wypowiedź, ponieważ nie mogę się powstrzymać:) Twoja kalkulacja w poście jest błędna... Jeśli 10 tys. brutto to 8130,08 netto, idąc dalej minus podatek dochodowy to daje nam już 6832 netto, minus ZUS, na temat reszty kosztów w poście powyżej.

cała prawda

jesli chodzi o Leasing Polski to obowiązuje mnie tajemnica handlowa, ale mogę jedynie zasgynalizować ze są firmy leasingowe gdzie sam doradca decyduje ile dla niego ma byc % z danej transakcji. Najcześciej 2-4% W Leasing Polski o 1,5 % to mozna sobie pomarzyć:) i jest to nierealne

cała prawda

Nie mam wiedzy na temat Leasing Polska

anonim

(usunięte przez administratora)

cała prawda

nie... z prostego powodu... zawsze poczujesz ze na czymś zostajesz wydymany. zrobisz połowę planu, dostaniesz połowę prowizji której i tak Ci nie wypłaca. zrobisz plan to dostaniesz prowizje tylko ze inne firmy leasingowe płacą 3x lepiej. wiec zawsze masz kwas.

Arczi
@cała prawda 12.01.2015 23:14
nie... z prostego powodu... zawsze poczujesz ze na czymś zostajesz wydymany. zrobisz połowę planu, dostaniesz połowę prowizji k...

Mam straszny kwas... ponownie przytuliłem jedynie 10 tys. :((

leasingowiec

Niestety w tej firmie najważniejszy jest zarobek prezesa, nie prawda że traktują człowieka po ludzku, bo jak odchodzi jest traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i dają śmieszną klauzulę o zakazie konkurencji pod karą ponad 20 tys. zł. Żeby dostać prowizję trzeba zarobić tak naprawdę 3-krotność swoich kosztów, to można liczyć na prowizję. Finalnie wychodzi się na pensję najniższą w branży leasingowej. Nie ma co liczyć na coś fajnego od jednej z najgorszych firm leasingowych.

Bartosz
@leasingowiec 10.12.2014 13:33
Niestety w tej firmie najważniejszy jest zarobek prezesa, nie prawda że traktują człowieka po ludzku, bo jak odchodzi jest trak...

Od dawien dawna mamy stabilny zespół, który systematycznie powiększamy. Osoby, które mogę nazwać się specjalistami ds. leasingu - biorąc pod uwagę względy finansowe nie mają potrzeby szukania innego pracodawcy. Sami odpowiedzcie sobie na pytanie: Czy chcecie być, specjalistami w swoim fachu?

cala prawda

Ludzie chyba porownania nie macie z tymi zarobkami. Wszystko prawda 2500 podstawy plus prowizja i paliwo i koszty samochodu. Ale..... od podstawy nalezy odliczyc zus i podatek czyli zostanie na reke nie 2500 a jedynie 1100 zl. Prowizja jest wyplacana dopiero po pokryciu kosztow handlowca czyli jak zaczynasz w branży to nie licz na dodatkowa kase. Mam porównanie z innymi leasingami to przy realizacji tego samego targetu ma sie2-3 razy wieksze zarobki. Generalnie firma zarabia wielkie pieniadze placac ponizej sredniej w tej branży.

Dave

wynagrodzenie handlowca to 2.500 PLN netto, 1.000 PLN na paliwo (potrącają jeśli nie wyrobisz targetu), pierwsza umowa na 3 m-ce, target miesięczny to leasingi na kwotę od 150.000 na początku do 400.00 PLN/m-c, konieczność założenia/prowadzenia działalności gospodarczej. W firmie już nie pracuję, jednak dzięki niej miałem możliwość rozwoju i całkiem przyzwoitych zarobków. Polecam

Jasam

Witam Chciał bym się dowiedzieć jaka jest atmosfera w firmie i jakie są zarobki miesięczne w firmie

Krystian

Profesjonalna firma, prężnie rozwijająca się! Zachodni styl działania, kładą duży nacisk na podnoszenie swoich umiejętności a wynagrodzenie adekwatne do zrealizowanej pracy.

Oferty Pracy

Specjalista ds. analizy wniosków leasingowych Leasing Polski Sp. z o.o. 2014-08-05 Żródło: pracuj.pl Gdańsk (pomorskie) Leasing Polski Sp. z o.o., firma o ugruntowanej i stabilnej pozycji na rynku, posiadająca wieloletnie doświadczenie, w związku z rozwojem naszej firmy poszukujemy:SPECJALISTA DS. ANALIZY WNIOSKÓW LEASINGOWYCH Miejsce pracy: Gdańsk Osoba zajmująca stanowisko odpowiedzialna będzie za prawidłowe przygotowanie dokumentacji załączonej do wniosków leasingowych i ich wstępna analizę.ZAKRES OBOWIĄZKÓW:weryfikacja dokumentacji dołączonej do wniosków leas

Annna83
@Oferty Pracy 06.08.2014 23:05
Specjalista ds. analizy wniosków leasingowych Leasing Polski Sp. z o.o....

Witam.Nawiązując do Stanowiska Specjalista ds.analiz wniosków leasingowych, czy ktoś może oriętuje się ile można zarobić na takim stanowisku? Za wszelkie info o firmie i zarobkach będę bardzo zobowiązana. Pozdrawiam

Ala

Heja, przypadkowo trafiłam na opinię o Leasingu Polskim w GoWork. (szukając opinii o ich leasingu) i z początku się wystraszyłam co za ofertę, jaką firmę przedstawia mi doradca leasingowy z Torunia. Przekonał mnie, i mam u nich leasing, JESTEM ZADOWOLONA! Polecam a JAK! ALA

Martin

Jak LP traktuje pracowników? W dość prosty, życiowy sposób, jeśli jesteś krętaczem i leniem to system w firmie szybko to weryfikuje....

były pracownik J.M

Pracowałem w tej firmie około 3 lata podpisałem 68 umów leasingu 55 % to znane firmy z południa Polski nie licząc sprzedaży pojazdów za gotówkę (dane dokładnie podsumowane przez dział rozliczeń LP /GTL ) są na rynku dobre i złe firmy tanie drogie wybór należy do klienta Leasing polski polecam jako były pracownik i teraźniejszy klient co do zarobków jeśli się ma wykonany założony plan są dobre pieniądze + dodatki jeśli nie zostaje ryczałt i narzekanie , pozdrawiam PS współpracę dla zainteresowanych zakończyłem z powodu przejęcia firmy rodzinnej to tyle .

koko

popieram przedmówcę, omijać bardzo szerokim łukiem ani pracodawca(duża rotacja)ani leasingodawca, opłaty, opłaty od opłat i tak dalej, jest parę firm uczciwych na rynku, trzeba tylko poszukać i prosić o oferty ze wszystkimi kosztami od początku do końca leasingu

Wolf1

Nie polecam firmy ani jako leasingodawcę, ani jako pracodawcę! To najgorszy krok jaki do tej pory uczyniłem - rozpoczynając współpracę z nimi!MASAKRA

Misiek

Są leasingi i leasingi bankowe, wszędzie kroją. Ja biorę u nich kolejny leasing, nie mam żadnych problemów, ale płacę na czas.

Były pracownik

Zarobki na start 2.500 PLN netto, 1.000 PLN na paliwo (potrącają jesli nie wyrobisz okreslonych targetów sprzedażowych), działalnosc gospodarcza. Uczciwa firma.

ajkiu

Uważam, że firma ta ma dosyć ciekawą propozycję [url=http://www.impuls-leasing.pl]leasing pojazdów[/url]. Jest wiele konkurencji na rynku leasingowym, dlatego trudno jest znaleźć jedną, najlepszą firmę.

BIN LADEN

POPIERAM WCZEŚNIEJSZEGO ROZMÓWCE . WACHAŁEM SIĘ NAD LEASINGIEM U NICH ALE PODJOŁEM DECYZJĘ LEASING ZAŁATWIŁEM WSZYSTKO CO MÓJ DORADCA (usunięte przez administratora)OPISYWAŁ PRZED PODPISANIEM UMOWY JEST PRAWDĄ. SPŁACAM REGULARNIE JESTEM ZADOWOLONY BO PRACUJĘ NA SIEBIE A W PRZYSZŁOSCI ZAMIERZAM WZIĄĆ JESZCZE JEDEN SKŁAD PRZEZ LEASING POLSKI. JEST TO PRAWDA ZE NARZEKAJĄ TYLKO CI KTÓRZY NIE PŁACĄ LUB NIE SĄ WPORZĄDKU W STOSUNKU DO SWOICH ZOBOWIĄZAŃ.

BINLADEN

PITA CHCIAŁBYM SIĘ Z TOBA SKONTAKTOWAC PONIEWARZ JESTEM W TRAKCIE ZAŁATWIANIA LEASINGU U NICH . PROSZĘ O INFO

pita

Naprawdę nie rozumiem co kieruje ludzimi piszącymi posty takich forach. Jestem klientem i to całkiem zadowolonym. Oferta wcale nie była o tyle droższa jak ktoś tam pisał, a od najlepszej o raptem 2 % w skali 4 lat (więc o 0,5% na rok). Tyle że w banku nie miałem zgody na leasing bo mam drobny wpis w KRD. Płacę regularnie, jak coś potrzebuję dzwonię do handlowca który mi pomaga. Mam wrażenie że ci który wyzywają wszystkich od prostaków i złodziei sami muszę się zastanowic czy sami nie próbują kogoś okraśc. Skoro takie opłaty dostajecie, znaczy nie płacicie- umowa podpisana i to wasz zakichany obowiązek. Wpisałem się, bo nikt kto nie ma problemów się nie wpisuje, bo po co...

Zostaw opinię o Leasing Polski Sp. z o. o. - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Leasing Polski Sp. z o. o.