VGL Group

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 37 ocen.

Opinie o VGL Group

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VGL Group

W&B

Witam! Po miesiącu pracy jako spedytorka z kilkuletnim doświadczeniem Podziękowałam:) Dlaczego?? Ponieważ prócz wykonywania standardowych obowiązków spedytora będziesz zajmować się wystawianiem FV, robieniem korekt, windykacja od klientów oraz wielu innych dodatkowych zadań:) Jeśli lubisz być 4 w 1 i pracować po godzinach bo inaczej nie wyrobisz Polecam !!! Na rynku 90% firm spedycyjnych nie zajmuje się takimi rzeczami tu jednak jest inaczej niestety na rozmowie nikt tego nie mówi:) To czysta prawda o natłoku pracy , plus taki że zostaniesz specjalistą od rozliczeń:P acha po przyjęciu się do pracy nie licz na pomoc masz już wszystko umieć

Patrycja

@pozytywnie, jak oceniasz kontakt z kadrą kierowniczą w firmie VGL Group? Piszesz o dobrych warunkach finansowych u tego pracodawcy, czyli można liczyć w tej firmie na umowę o pracę? Można mieć możliwość samochodu służbowego? @anonymous, zachęcam Cię do dłuższej wypowiedzi w temacie firmy VGL Group, Twój obecny komentarz niewiele nam mówi.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz większą rolę. A jak to wygląda w VGL Group?

anonymous
@Administrator 06.04.2018 10:35

Układy i układziki....... Tyle na ten temat

pozytywnie

Dzień dobry, pracuję w firmie VGL jak spedytor- jednak poza Gdańskiem. Praca jest ciężka, fakt, ale taka branża. Są za to bardzo dobre warunki finansowe. I dodatki typu multisport czy prywatna ochrona zdrowia, które są praktycznie za darmo. Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii na temat firmy.

Człowiek
@pozytywnie 22.02.2018 12:18

No jak skąd? Ludzie opisują swoje doświadczenia. Jak się siedzi w środku tego bałaganu to certyfikaty i wyróżnienia KUPIONE nie robią wrażenia. PR i kreowany wizerunek mocno odbiega od codzienności.

anonymous

W firmie jest bardzo duzo pracy, ludzie sa przepracowani, pracuja w stresie aby zdazyc ze wszystkim i jeszcze siedza po godzinach. Nie ma premii, dodatkow, nawet na swieta.

Laik

Czy ktoś wie dlaczego firma potrzebuje tylu spedytorów?

Marta
@TOM 16.07.2017 22:41

a ze swoimi kontaktami jak przyjdzie to wiadomo firma zyskuje... w tej materii nie trzeba sie ograniczac w zatrudnieniach :)

Ela

Nie polecam nikomu pracy w siedzibie VGL w Gdyni- traktują ludzi jak numery, ogólnie w firmie panuje chaos organizacyjny i mobbing. Ludzie pracują w weekendy za darmo. Dodam, że zwalnianie ludzi kiedy są na urlopie albo z dnia na dzień to u nich standard. Szef finansów dowiedział się z maila, że ma zabrać swoje rzeczy i wyjść. Płacą bardzo słabo, księgowe pracują tam za 1800, administracja 1400

Roza
@ola 06.12.2017 10:01

FIZYCZNIE pracuje w VGL i generuje ponadprzecietne zyski i nie czuje sie doceniona... za efektywna prace o premii uznaniowej mozna pomarzyc,, za to asystent spedytora, ktory nie generuje zyskow ma szanse na angaz na stanowisko spedytora i podwyzke (i nie chodzi tu o zawisc lecz o mozliwosci)

Patrycja

@Tomek czy może to być zależne od tego na jakim stanowisku w firmie się pracuje? Z tego co widziałam szkolenie, o którym mowa odbyło się dla zespołu sprzedaży. Rozumiem, że Ty na stanowisku spedytora nie miałeś takiej możliwości. A jakie według Ciebie szkolenia byłyby przydatne właśnie w tym dziale firmy?

X
@Tomek 27.11.2017 15:11

calkowicie sie zgadzam z Tomkiem. Nikt klientow nie dajew VGL... a obroty robic trzeba... ostatnio czytalam artykul kto to jest spedytor i prawda jest taka, ze do obowiazkow spedytora nie nalezy pozyskiwanie klientow, a jedynie organizacja transportu - kontakt miedzy klientem a przewoznikiem. i patrzac na to jak to funkcjonuje w naszym oddziale to chyba faktycznie nastawienie VGL jest takie, ze to TL powinien pozyskiwac klientow (oczywiscie nikt tego glosno nie mowi), bo jak tlumaczyc chociazby to, ze wizytowki firmowe/imienne otrzymuje tylko TL?? jak tlumaczyc brak szkolen z zakresu negocjacji z klientami dla spedytorow?? wyraznie firma nie dazy do tego, zeby spedytorzy pelnili role spedytorow/handlowcow... kłoci sie to ejdnak z tym, ze limity do wypracowania sa wymagane i jakos roboty nikt nie daje, a nawet moemntami wrecz ja utrudnia... bledne kolo..

anonymous

Witam, Podam trochę informacji których brakowało mi rozważając podjęcie pracy. Praca spedytora opiera się na handlu ładunkami pomiędzy giełdami timocom, telerout i trans. Firma nie zapewnia wsparcia w postaci klientów, ci o których jest mowa na rozmowie o prace obsługiwani są przez konkretne osoby w oddziale głównym. Nie mają swoich samochodów, cały czas szukają podwykonawców więc jest szansa na prowadzenie aut ale w dosyć wysokich stawkach. Mają wewnętrzny dział weryfikacji który odrzuca ogromną część klientów. Kierują się mniej więcej zasadą: nie ma dowodów, że to idealny płatnik to nie pracujemy z nimi. Dlatego bardzo często da się zrobić dobrą prowizję ale nie można ponieważ klient to zbyt mała firma, nie mogą znaleźć raportu na jego temat, firma działa krócej niż rok itd. Sama atmosfera w firmie jak dla mnie ok. mili ludzie i dosyć duża swoboda. Co jakiś czas robione są szkolenia oraz wyjazdy integracyjne.

Tomek

Totalne kolesiostwo i układziki. Pretendują do bycia pseudo korpo ale to zwykłe cwaniactwo.. Konkurs na pracownika mięsiąca wygrywa prawie nastolatek, który wychodzi po nagrode przy gromkich brawach Pań z HR, okazuje sie on byc bratem Pani z zarządu Jesli szef to Twój znajomy bądz rodzina to kariera gwarantowana. Żenada

anonymous
@Mati 28.11.2017 10:52

zgodze sie ze dziwne

Feliszja

Uważajcie na pracę w GDYNI W HR! WYZYSK!

anonymous
@Feliszja 25.10.2017 10:13

Prawda

Patrycja

@Marekpiszesz o nieprawidłowościach w działaniu firmy oraz wspominasz o braku możliwości rozwoju oraz braku szkoleń. Jednak jak można przeczytać na stronie internetowej VGL Group, w tym roku została ona laureatem programu Odpowiedzialny Pracodawca – Lider HR 2017 ( http://www.vgl-group.com/news/vgl-group-z-tytulem-lider-hr-2017/ ), a dosłownie wczoraj na fanpage'u firmy została zamieszczona krótka relacja zdjęciowa ze szkolenia zorganizowanego dla części pracowników. Czy w takim razie warunki pracy i możliwości zależą mocno od działu w którym się pracuje? A może ktoś z Was ma inne doświadczenia z pracy u tego pracodawcy?

Tomek
@Patrycja 19.10.2017 08:44

Ja mam. Zero jakichkolwiek szkoleń. Nie ma szansy rozwoju czy nauczenia sie czegokolwiek na stanowisku spedytora. A jakies pseudo szkolenie wrzucone na Fejsbuk to tylko sztuczny dym..

Piotr

VGL Group osiągają kolejne sukcesy i oby tak dalej.

Marek

Nie polecam Rywalizacja o klientów miedzy oddziałami -brak zasad jednolitych dla całej firmy. Stres,mobing,brak możliwości rozwoju,brak szkoleń.Duża samodzielność i brak wsparcia menadzera i zgrania zespołu.

Patrycja

@.wspominasz o nadgodzinach. Możesz powiedzieć jak często one się zdarzają? Czy Twój komentarz dotyczy pracy w całej firmie, czy też może któregoś z jej działów szczególnie?

Ludwik

VGL Group ma opinię dobrego pracodawcy i oby taka została na długo.

.

Nie polecam pracy w tej firmie. Bardzo male zarobki, ludzie ciagle siedza po godzinach bo jest mnostwo pracy

Patrycja

@TOM możesz powiedzieć coś więcej o obecnej sytuacji w firmie? Co powinny wiedzieć osoby, które zdecydują się właśnie na aplikowanie na stanowisko spedytora? Jakie są mocne strony VGL Group jako pracodawcy? Takie dodatkowe informacje na pewno będą pomocne.

Grażka

Jeśli taka jest sytuacja to myślę, że dobrze dzieje się w firmie? Jak jest robota to jest kasa i będą dobre zarobki! To jak koło młyńskie ciągnie jedno za drugim

Golub

Pracuję już dość długo w VGL Group i nie zgadzam się z niektórymi opiniami. są bardzo krzywdzące.!!

Coco Halis

Nie jest sztuką otworzyć firmę, do której przynosi się kontakty. Takich umiejętności operacyjnych potrzeba w VGL (oddział inny niż Warszawa) i na etapie w jakim jest w tej chwili ta firma żadne inne umiejętności spedytora nie są brane pod uwagę.

Patrycja

Yeti, a co powiesz o atmosferze między pracownikami?

Bąbel

Pracuję ty od niedawna ale bardzo mi sie podoba praca i ludzie.

Yeti

Nie polecam nawet największemu wrogowi. Firma traktuje ludzi w najgorszy możliwy sposób. Oszczędność na każdym kroku, brak podwyżek, dużo nadgodzin, totalny wyzysk, nie ma szkoleń. Jeżeli chcecie spędzać w pracy po 12 godz., nie chcecie się rozwijać, awansować, chcecie być traktowani jak numerek - zatrudnijcie się w VGL. PS. powyższe pozytywne komentarze to totalna ściema - pewnie pisane przez "towarzystwo wzajemnej adoracji"- żal...

Golub

Jestem po rozmowie rekrutacyjnej. Było naprawdę bardzo profesjonalnie i merytorycznie a przy tym sympatycznie. Zawsze uważam , że odpowiedni pracownicy robią dobra robotę firmie.

Anro

Firma z potencjałem, pełna młodych, sympatycznych i pomocnych ludzi. Polecam ! :)

sybor

A pracuje ktoś w oddziale we Wrocławiu bo żadnych info nie mogę znaleźć na ich temat a mam rozmowę na Włodkowica we Wrocławiu jak coś ktoś to proszę o info...

bulla
@sybor 22.10.2016 13:46

hej, pracowałam tam 6 lat, odeszłam, bo potrzebowałam zmian i wyzwań. Firma ma potencjał co widać na przestrzeni lat, od małej firmy do dużej organizacji. Pracowałam we Wrocławiu, najlepiej spróbować i samemu się przekonać. Bardzo dużo nauczyłam się w VGL, a że każdy ma za uszami i nie istnieje idealna firma to wiadomo. Każdy jest inny i inny styl pracy mu odpowiada. A kasa ... jak sie chce i dużo pracuje + szczecie i walka o swoje to można być zadowolonym. Iść, spróbować, nabyć doświadczenia, samemu ocenić. Wrocław jest daleko od Gdyni co ma swoje plusy i minusy.

Aga

Tragedia i wyzysk. Płacą mało, nie dają podwyżek i szans na rozwój. Pracownika traktują jak numer a nie człowieka. Omijać szerokim łukiem!

r.stani@wp.pl

pierwsze wrazenie firmy po wejściu do siedziby w Gdyni i rozmowie z rekruterami bardzo pozytywne. firma rozrasta się. rozmowa kwalifikacyjna krótka zwięzła, kilka pytań związanych z branżą aby sprawdzić rozmówcę. szybka odpowiedź po rekrutacji. czy zostałem zatrudniony - NIE.

Cap

Ja polecam firmę VGL. Pracowałam tam 3 lata i odeszłam tylko dlatego, że przeprowadziłam się do innego miasta. Bardzo dynamicznie rozwijająca się firma, zgrany i młody zespół. Duża samodzielność w pracy i miła atmosfera, bez zbędnej spinki i stresów. Dobra kasa. Jak się nie chce pracować to zawsze można znaleźć powód do narzekań.

Zostaw opinię o VGL Group - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VGL Group