VGL Group

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 34 ocen.

Opinie o VGL Group

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VGL Group

anonymous

Witam, Podam trochę informacji których brakowało mi rozważając podjęcie pracy. Praca spedytora opiera się na handlu ładunkami pomiędzy giełdami timocom, telerout i trans. Firma nie zapewnia wsparcia w postaci klientów, ci o których jest mowa na rozmowie o prace obsługiwani są przez konkretne osoby w oddziale głównym. Nie mają swoich samochodów, cały czas szukają podwykonawców więc jest szansa na prowadzenie aut ale w dosyć wysokich stawkach. Mają wewnętrzny dział weryfikacji który odrzuca ogromną część klientów. Kierują się mniej więcej zasadą: nie ma dowodów, że to idealny płatnik to nie pracujemy z nimi. Dlatego bardzo często da się zrobić dobrą prowizję ale nie można ponieważ klient to zbyt mała firma, nie mogą znaleźć raportu na jego temat, firma działa krócej niż rok itd. Sama atmosfera w firmie jak dla mnie ok. mili ludzie i dosyć duża swoboda. Co jakiś czas robione są szkolenia oraz wyjazdy integracyjne.

Ela

Nie polecam nikomu pracy w siedzibie VGL w Gdyni- traktują ludzi jak numery, ogólnie w firmie panuje chaos organizacyjny i mobbing. Ludzie pracują w weekendy za darmo. Dodam, że zwalnianie ludzi kiedy są na urlopie albo z dnia na dzień to u nich standard. Szef finansów dowiedział się z maila, że ma zabrać swoje rzeczy i wyjść. Płacą bardzo słabo, księgowe pracują tam za 1800, administracja 1400

anonymous
@Ela 05.07.2017 08:44

Potwierdzam, sama prawda

ola
@anonymous 04.12.2017 20:40

pracuję w firmie ponad 2 lata i ani razu nie słyszałam o takiej sytuacji żeby ktoś był zwolniony na urlopie, jeżeli chodzi o zwalnianie z dnia na dzień to chyba istnieje coś takiego jak okres wypowiedzenia .... jeżeli ktoś przychodzi do pracy po to aby faktycznie pracować to będzie doceniony i zadowolony z pracy w vgl.

Tomek

Totalne kolesiostwo i układziki. Pretendują do bycia pseudo korpo ale to zwykłe cwaniactwo.. Konkurs na pracownika mięsiąca wygrywa prawie nastolatek, który wychodzi po nagrode przy gromkich brawach Pań z HR, okazuje sie on byc bratem Pani z zarządu Jesli szef to Twój znajomy bądz rodzina to kariera gwarantowana. Żenada

Mati
@Tomek 23.11.2017 20:18

@Tomek, też jestem spedytorem w VGL i mam nieco inne zdanie. Na pewno firma idealna nie jest i może być lepiej w wielu tematach, ale np. szkolenia dla spedytorów są - sami w jednym uczestniczyłem w poprzednim miesiącu. Różne dziwne konkursy też mam ale na pracownika miesiąca to nie kojarzę. Moim zdaniem nie jest źle w tej firmie. Pracowałem w innej firmie spedycyjnej i mam porównanie.

anonymous
@Mati 28.11.2017 10:52

zgodze sie ze dziwne

Feliszja

Uważajcie na pracę w GDYNI W HR! WYZYSK!

anonymous
@Feliszja 25.10.2017 10:13

Prawda

Patrycja

@Tomek czy może to być zależne od tego na jakim stanowisku w firmie się pracuje? Z tego co widziałam szkolenie, o którym mowa odbyło się dla zespołu sprzedaży. Rozumiem, że Ty na stanowisku spedytora nie miałeś takiej możliwości. A jakie według Ciebie szkolenia byłyby przydatne właśnie w tym dziale firmy?

Tomek
@Patrycja 24.11.2017 13:08

Te same które ma sprzedaż na przykład. W VGL spedytor jest również handlowcem, bo niestety nikt mu klienta nie da..

Patrycja

@Marekpiszesz o nieprawidłowościach w działaniu firmy oraz wspominasz o braku możliwości rozwoju oraz braku szkoleń. Jednak jak można przeczytać na stronie internetowej VGL Group, w tym roku została ona laureatem programu Odpowiedzialny Pracodawca – Lider HR 2017 ( http://www.vgl-group.com/news/vgl-group-z-tytulem-lider-hr-2017/ ), a dosłownie wczoraj na fanpage'u firmy została zamieszczona krótka relacja zdjęciowa ze szkolenia zorganizowanego dla części pracowników. Czy w takim razie warunki pracy i możliwości zależą mocno od działu w którym się pracuje? A może ktoś z Was ma inne doświadczenia z pracy u tego pracodawcy?

Tomek
@Patrycja 19.10.2017 08:44

Ja mam. Zero jakichkolwiek szkoleń. Nie ma szansy rozwoju czy nauczenia sie czegokolwiek na stanowisku spedytora. A jakies pseudo szkolenie wrzucone na Fejsbuk to tylko sztuczny dym..

Piotr

VGL Group osiągają kolejne sukcesy i oby tak dalej.

Marek

Nie polecam Rywalizacja o klientów miedzy oddziałami -brak zasad jednolitych dla całej firmy. Stres,mobing,brak możliwości rozwoju,brak szkoleń.Duża samodzielność i brak wsparcia menadzera i zgrania zespołu.

Patrycja

@.wspominasz o nadgodzinach. Możesz powiedzieć jak często one się zdarzają? Czy Twój komentarz dotyczy pracy w całej firmie, czy też może któregoś z jej działów szczególnie?

Ludwik

VGL Group ma opinię dobrego pracodawcy i oby taka została na długo.

.

Nie polecam pracy w tej firmie. Bardzo male zarobki, ludzie ciagle siedza po godzinach bo jest mnostwo pracy

Patrycja

@TOM możesz powiedzieć coś więcej o obecnej sytuacji w firmie? Co powinny wiedzieć osoby, które zdecydują się właśnie na aplikowanie na stanowisko spedytora? Jakie są mocne strony VGL Group jako pracodawcy? Takie dodatkowe informacje na pewno będą pomocne.

Grażka

Jeśli taka jest sytuacja to myślę, że dobrze dzieje się w firmie? Jak jest robota to jest kasa i będą dobre zarobki! To jak koło młyńskie ciągnie jedno za drugim

Laik

Czy ktoś wie dlaczego firma potrzebuje tylu spedytorów?

TOM
@Laik 15.07.2017 17:33

Bo maja tyle roboty, że im rąk do pracy brakuje. Od dawna ciągle zatrudniają.

Golub

Pracuję już dość długo w VGL Group i nie zgadzam się z niektórymi opiniami. są bardzo krzywdzące.!!

Coco Halis

Nie jest sztuką otworzyć firmę, do której przynosi się kontakty. Takich umiejętności operacyjnych potrzeba w VGL (oddział inny niż Warszawa) i na etapie w jakim jest w tej chwili ta firma żadne inne umiejętności spedytora nie są brane pod uwagę.

Patrycja

Yeti, a co powiesz o atmosferze między pracownikami?

Bąbel

Pracuję ty od niedawna ale bardzo mi sie podoba praca i ludzie.

Yeti

Nie polecam nawet największemu wrogowi. Firma traktuje ludzi w najgorszy możliwy sposób. Oszczędność na każdym kroku, brak podwyżek, dużo nadgodzin, totalny wyzysk, nie ma szkoleń. Jeżeli chcecie spędzać w pracy po 12 godz., nie chcecie się rozwijać, awansować, chcecie być traktowani jak numerek - zatrudnijcie się w VGL. PS. powyższe pozytywne komentarze to totalna ściema - pewnie pisane przez "towarzystwo wzajemnej adoracji"- żal...

Golub

Jestem po rozmowie rekrutacyjnej. Było naprawdę bardzo profesjonalnie i merytorycznie a przy tym sympatycznie. Zawsze uważam , że odpowiedni pracownicy robią dobra robotę firmie.

Anro

Firma z potencjałem, pełna młodych, sympatycznych i pomocnych ludzi. Polecam ! :)

sybor

A pracuje ktoś w oddziale we Wrocławiu bo żadnych info nie mogę znaleźć na ich temat a mam rozmowę na Włodkowica we Wrocławiu jak coś ktoś to proszę o info...

bulla
@sybor 22.10.2016 13:46

hej, pracowałam tam 6 lat, odeszłam, bo potrzebowałam zmian i wyzwań. Firma ma potencjał co widać na przestrzeni lat, od małej firmy do dużej organizacji. Pracowałam we Wrocławiu, najlepiej spróbować i samemu się przekonać. Bardzo dużo nauczyłam się w VGL, a że każdy ma za uszami i nie istnieje idealna firma to wiadomo. Każdy jest inny i inny styl pracy mu odpowiada. A kasa ... jak sie chce i dużo pracuje + szczecie i walka o swoje to można być zadowolonym. Iść, spróbować, nabyć doświadczenia, samemu ocenić. Wrocław jest daleko od Gdyni co ma swoje plusy i minusy.

Aga

Tragedia i wyzysk. Płacą mało, nie dają podwyżek i szans na rozwój. Pracownika traktują jak numer a nie człowieka. Omijać szerokim łukiem!

r.stani@wp.pl

pierwsze wrazenie firmy po wejściu do siedziby w Gdyni i rozmowie z rekruterami bardzo pozytywne. firma rozrasta się. rozmowa kwalifikacyjna krótka zwięzła, kilka pytań związanych z branżą aby sprawdzić rozmówcę. szybka odpowiedź po rekrutacji. czy zostałem zatrudniony - NIE.

Cap

Ja polecam firmę VGL. Pracowałam tam 3 lata i odeszłam tylko dlatego, że przeprowadziłam się do innego miasta. Bardzo dynamicznie rozwijająca się firma, zgrany i młody zespół. Duża samodzielność w pracy i miła atmosfera, bez zbędnej spinki i stresów. Dobra kasa. Jak się nie chce pracować to zawsze można znaleźć powód do narzekań.

cl

Ostrzegam przed tą firmą. Wyzysk w otoczce pięknych słówek, działanie bez skrupułów, i rotacja pracowników. Dalej nie będę rozwijać tematu, ale gorąco nie polecam!

girl

Witam, ktoś coś wie o stanowisku asystentka działu księgowego? Warto? Jak atmosfera i płaca ? Ktoś, coś ? Za wszelkie odp. dziękuję :)

anonim

(usunięte przez administratora)

jaaa

uuu widać że sami pracownicy dbają o dobrą opinię własnej firmy, w takim razie do boju kuta ;-)

anonim

(usunięte przez administratora)

stefek

a ja brałem udział w innej rekrutacji i jestem zaskoczony opiniami. Miałem bardzo dobre odczucia co do rekrutacji jak i kontaktu po rekrutacji. Profesjonalnie, bez spiny, także ja osobiście polecam. Firma młoda z potencjałem.

admin

Szkoda słów na VGL. W Trójmieście mają baaaardzo niefajną opinię. Chaos, amatorka w biurze. Ryba psuje się od głowy.

Witold Pyrkosz

Uwaga na ofertę pracy koordynatora ds. administracji! Panu dyrektorowi wydaje się, ze znajdzie menadżera pod płaszczykiem koordynatora za małe pieniądze, który będzie mu odwalał całą robotę i zarządzał tym całym bałaganem. Firma młoda z wielkimi aspiracjami. Zespół młodych, niedoświadczonych ludzi, w fimie chaos, ktory ktos ma ogarnąc, tylko niebardzo wiadomo jak. Panie recepcjonistki ubrane w kozaki typu ugg i panterkę wyglądają, jakby pracowały za karę. Dyrekcja niepunktualna i nieuprzejma. Acha i w recepcji chyba grzyb na suficie!!!!

Barabara Mostkowiak
@Witold Pyrkosz 02.04.2015 19:18

Również brałam udział w tej rekrutacji i mam podobne odczucia co do obecnego stanu administracji w tej firmie - totalny bałagan i zero pomysłu na przyszłość. Za marne grosze i bez doświadczenia nikt tego nie poukłada, a więc albo dyrekcja zmieni swoją postawę i zainwestuje w tą rekrutację albo szkoda zachodu i niech będzie tak jak jest.

admin

Praca za marne pieniądze, chyba że zatrudnił Cię ktoś po znajomości. W centrali dużo osób zatrudnianych jako znajomi szefostwa.

Chris

Ktoś mógłby się wypowiedzieć ile płacą na magazynie w VGL ? dzięki za odpowiedź !

Zostaw opinię o VGL Group - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie VGL Group