LIGENTIA POLAND

• Chwarzno - Wiczlino
  • Suchy Dwór
  • Sopot
  • Kosakowo
Gdańsk - Ligentia Distribution Services Sp. z o.o.
Gdynia - Ligentia Road Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Gdynia
  5. Opinie o LIGENTIA POLAND Sp. z o.o.

Opinie o LIGENTIA POLAND Gdynia

Nie przegap nowości o LIGENTIA POLAND Sp. z o.o.!

Edyta

26.02.2021 00:08

Czy uważacie ze firma powinna coś zmienić żeby lepiej funkcjonować ?

30.06.2021 23:01

Tak - przeczytać wszystkie komentarze tutaj zamieszczone i wyciągnąć wnioski oraz wprowadzić realne zmiany a nie mydlić ludziom oczy punktami mybenefit czy bananami we wtorki.
    Gruby

09.09.2021 18:13

Tylko większości osób nie obchodzą szkolenia a właśnie kasa i prezenty.
    Zażenowany

30.06.2021 09:53

Po ostatnim wyjezdzie, który zapowiadał się naprawdę przyjemnie, jestem w ciężkim szoku kogo ta firma zatrudnia. Alkoholiczka, która bez żadnego skrępowania obraża i wyzywa współpracowników, nikt z przełożonych nie zwrócił nawet uwagi tej osobie. Poziom zażenowania wśród nas wszystkich osiągnął apogeum, nie było żadnych przeprosin. Ludzie mają swoje uczucia, emocje, nikt nie zasługuje na to, aby w ten sposób być obrażanym w pracy. Myśle, że wielu mądrych i inteligentnych ludzi zasługuje na prace w tej firmie, ale jak widać wystarczy być koleżanką osoby z odpowiedniego działu zajmującego się rekrutacją :). Żałosne i smutne jednocześnie. Może pomyślcie nad wprowadzeniem psychotestów zanim kogoś zatrudnicie do biura, bo samo bycie znajomym kogoś wysoko postawionego - do pracy wśród normalnych ludzi nie wystarcza.
    Mąż

08.07.2021 11:58

Znowu... Nic nie zrobią, to za każdym razem jest wina innych

14.07.2021 20:45

Alkoholizm to choroba a chorujacy jest alkoholikiem wiec kto tu kogo obraza? bo nie rozumiem
    Dominika

28.06.2021 09:19

Witam czy ktos może odbywał w VGL staż na stanowisku asystent spedytora drogowego proszę o informację.
    Marcel

22.12.2020 17:23

To na święta dostaliście czekoladki?
    Katamaran

12.01.2021 08:14

I punkty na mybenefit
    Ktoś

10.12.2020 20:42

Spedytorzy kłamią na każdym kroku kombinują i nie potrafią planować transportu liczy się tylko ilość km a nie realia i możliwości brak jakiejkolwiek znajomości prawa drogowego i przepisów czasu pracy kierowców dużo obiecują mało dają. Próbują swoje błędy zrzucać na przewoźników i kierowcow

10.09.2020 10:10

Czy VGL Group ma ściśle ustalone godziny pracy?
    M

18.10.2020 23:17

W teorii. W praktyce normą są BEZPŁATNE nadgodziny lub zabieranie pracy do domu. Przełożeni wprost nalegają na zostawanie po godzinach lub przychodzenie w sobotę do pracy bo pracy jest za duzo na zbyt małą ilość osób. To chyba jest niezgodne z prawem, ale kto by się tym przejmował ..
    Oddajcie palety

12.05.2020 22:10

Wszyscy spedytorzy upchani w jednym wielkim open space, siedzą metr od siebie, non stop rozmowy krzyki emocje. Back office albo plotki i heheszki albo wulgaryzmy i krzywe spojrzenia. W kuchni obrabianie sobie nawzajem tyłków i istny kosmos po 9ej rano jak catering kanapkowy przyjedzie bo mało kto ma czas zjeść normalny obiad, taka słaba organizacja pracy i podziału obowiązków. W salach konferecyjnych tęgie głowy debatują nad różnymi problemami poza zapewne jednym - dlaczego firma się stacza i jak temu zaradzić? A to trwa jakiś rok a nawet dłużej. Na szczęście są inne firmy na rynku transportowym.
    Lored

12.10.2020 19:11

Masz rację firma się stacza. Jak widać w wynikach przychodów i zysków... wciąż rosnących już niedługo po nich. Człowieku o czym ty mówisz. Celem firmy jest zarabianie i ta zarabia zatem realizuje cel. Twoje zdanie tego nie zmieni
    Ro0

14.10.2020 15:16

Firma raczej wegetuje niż zarabia. A to ogromna różnica. Z tym cateringiem to sama prawda, 5 sekund po wysłaniu przez front desk maila, że kanapki przywieźli to kolejki na całą kuchnię. Organizacja pracy też słaba, skoro cały dział potrafi w jednym momencie wyjść do kuchni (vide księgowość). Skoro tu pracujesz to pewnie doskonale wiesz, że ta firma to przystanek w karierze dla początkujących, bo prawdziwi specjaliści nie mają tu czego szukać za te pieniądze, co widać po wielu ostatnich odejściach ludzi którzy z powodzeniem pchali ten wózek... Ale skoro Tobie to wystarcza, to nie ma problemu, nie każdy musi mieć ambicje i chęć rozwoju.
    BB

03.07.2020 11:59

Czy spedytorzy wrócili do pracy w biurze, bo nie można się do nich dodzwonić ?

04.10.2020 04:32

Wrócili

04.10.2020 04:20

Ja wypowiem sie jako pracownik na dzień dzisiejszy. Minusem firmy i to bardzo dużym są zarobki. Możliwości podnoszenia wynagrodzeń są prawie nie osiągalne. Co więcej nikt nie moze sie dowiedziec ile zarabia osoba za biurka. Fak faktem GI o którym tu mowa to ewidentnie przykład team leadera po znajomości ale ostatnio chyba zdał sobie z tego sprawę i potrafi być normalny. Ogólnie moim zdaniem VGL powinien dobierac team leaderow do spedytorow. Sa sytuacje ze TL (Team Leader) nie ma pojecia o prowadzeniu aut lub na odwrót. Teamy w środkowej i Południowej Polsce sa po prostu nie adykwatnie dobierane. Co w warunkach extremalnych - sytuavjach trudnych jest brak wsparcia. Godziny pracy tez nie sa dla wszystkich. Nadgodziny nie sa wynagradzane a TL mowia ze no ale to nie uniesz zagospodarować sobie czasu. Tylko ze spedytor ktory prowadzi auta pracuje czasem nawet 20h oczywiście o wiekszej kasie nie ma co mowic.

26.05.2020 06:33

Smutek bierze górę jak trzeba patrzeć jak specjaliści są poniżani, oszukiwani i zastępowani marionetkami w rękach team leaderów. Wielu już dobrych ludzi opuściło firmę.
    Freeman

10.06.2020 16:24

PR firmy to wielka wydmuszka. Jak był rynek pracownika i nikt nie chciał się zatrudniać, to wchodzili ci w(usunięte przez administratora) byleby tylko zachęcić do przejścia z innej organizacji. Jak idą ciężkie czasy i kryzys, to cię zwolnią bez mrugnięcia oka i w tę d..e jeszcze kopną. Offboarding na poziomie januszexu. Zero wsparcia, rozmów, HR to już chyba w ogóle już nie istnieje. Więc jest zasada Murzyn zrobił swoje,(usunięte przez administratora) A prawdziwego dobrego pracodawcę poznaje się nie tylko po tym jak zaczyna, ale też po tym jak kończy. A może nawet głównie po tym. VGL niestety nie potrafi się rozstać po dżentelmeńsku.
    Anya

24.05.2020 18:18

Pracując w tej firmie straciłam tylko zdrowie. Duży stres, brak wsparcia przełożonego, 'równi i równiejsi', ciągłe plotki, konspiracje, brak rozwoju, praca w nadgodzinach i przymusowe urlopy. Ryba psuje się od głowy.

03.05.2020 10:22

Jak jest z pakietem medycznym w VGL Group? Można dołączyć rodzinę?
    Nic

13.05.2020 18:04

A nie możesz po prostu zapytać w kadrach? Bo jeśli nie jesteś pracownikiem i pytasz po kątem oceny benefitów to wiedz, że obecnie VGL nie rekrutuje, więc do niczego Ci się ta wiedza nie przyda.
    Ru

13.05.2020 20:17

Lepiej zapytać tu na forum niż w kadrach, bo tutaj tak cię nie zjedzą
    Zbyszek

29.04.2020 00:53

Pytanie do Zarządu. Na okres trwającej ciężkiej sytuacji w branży i zapewne odczuwalnej również w poszanowanej firmie, co można wyczytać w poniższych komentarzach, drogi Zarządzie zrzekliście się swoich wynagrodzeń?
    Członek Nierządu

08.05.2020 21:13

Bardziej enigmatyczniej się nie dało? No i zdecyduj się na jeden nick. Chyba, że masz za zadanie udawać tajemniczego jegomościa z asem w rękawie... Byłoby to nawet zabawne gdyby nie było po prostu żałosne.
    1988

11.05.2020 16:48

W wielu firmach wstrzymują nagrody i bonusy na czas kryzysu tylko w VGL orkiestra gra dalej jak na Titanicu - ukrajemy szyneczki, zapijemy smuteczki. Z firmy odchodzą specjaliści, przyjęci będą stażyści. Damy im skarpetki w kolorowe smerfetki. W firmie nieciekawa atmosfera, wielka chmura się zbiera. Pozdrawiam cieplutko.

02.04.2020 23:03

Czy zwalniają ludzi?
    Massimo

21.04.2020 23:58

Myślę, że fakty wszyscy dobrze znamy. Jak widać o VGL możemy pisać tylko dobrze albo wcale. Nie dziwią mnie opinie innych kolegów którzy piszą o departamencie propagandy. Tyle, że chwilowo zaprzestano wrzucania wyidealizowanych filmików na rzecz wdawania się w niekończące dyskusje i to przez kogo - osobę rzekomo związaną z managementem, która obrała sobie za cel wyprostowywanie niewygodnych wypowiedzi. Delikatnie mówiąc desperackie posunięcie. Nawet ślepy zauważy, że coś jest nie tak. Ale to już zweryfikuje nadchodząca rzeczywistość. Mówię to ze smutkiem, bo spędziłem w tej firmie całkiem niezły kawał czasu.
    Tacos

22.04.2020 08:07

Hej panowie Hrabi, Massimo, czy możecie coś powiedzieć na temat fuzji VGL i Solida w obecnej sytuacji?
    Tiger

29.03.2020 18:10

Jak się pracuje w oddziale Gliwice ?
    Jakub

12.04.2020 07:57

Niestety tak, układy, kolesiostwo i donoszenie to standard w VGL. To polskie piekiełko ze wszystkimi elementami.
    Debeściak transportowy

16.04.2020 21:06

Trochę przykro się robi czytając to co piszesz...Pracownik takiej niby renomowanej firmy. To chyba jednak nie za dobrze świadczy o tej firmie.
    Tom

01.04.2020 17:49

Witam mam pytanko co wiecie otym że wasza firma kupiła firmę Solid logistics czego pracownicy tej firmy mają się spodziewać od VGL. Czekam za odp.
    Oficer

02.04.2020 13:46

Niczego dobrego. W VGL kolesiostwo kwitnie na potęgę - stara gwardia z Vectora grzeje stołki, a reszta ma się żywić okruszkami. Będą Was wykorzystywać na każdym kroku - czas pracy, premie, dodatkowe zadania. Dodatkowo zaczyna się tęgi kryzys w transporcie i pewnie wywalą wielu ludzi i zatrudnią dzieciaków za 1/3 stawki.
    Agnieszka

03.04.2020 08:10

Potwierdzam cała prawda o ludziach z Vectra. (usunięte przez administratora) szerzy się na potęgę. Wstyd panowie biznesmeni Wstyd.
    Robert

03.02.2020 12:53

Również odradzam prace w VGL. Niekompetentni "menadżerowie". Ludzie w tej firmie dostają te stanowiska tylko i wyłącznie za wyniki. Nie ma znaczenia czy w ogóle posiadają jakieś umiejętności interpersonalne, kierowania zespołem itd,, Zdecydowanie nie polecam.

05.02.2020 14:27

"czemu nikt oficjalnie nie pójdzie i porozmawia z regionalnym" Problem kolesiostwa i propagandowych filmów został tutaj wyraznie nakreślony. A nikt nie pojdzie zeby problemów sobie nie robić. A tak "po prawdzie" to nie wierze że jakikolwiek pracownik bierze w obronę firmę w takim wypadku. Pewnie piszą te komentarze pracownicy HR ;) I nie wiem o jakiej dobrej atmosferze mowa. Zero pracy zespołowej, każdy robi tylko swoje i o swoje się martwi. Zero wsparcie tylko wymagania.
    Mateusz

12.03.2020 03:59

Chciałbym zwrócić uwagę, że rozmowy z regionalnym się odbyły a i dział HR czynnie w nich uczestniczył, efekt po rozmowach: dany delikwent, który dopuścił się czynu odważnego uprzejmie został zmuszony do położenia wypowiedzenia umowy o pracę. Potwierdzam w VGL brak doświadczonej kadry managerskiej.
    Krystian.K

06.02.2020 20:02

Pracuje trochę już w tej firmie i mogę napisać to i owo! 1. Według mnie Płaczą jak jest źle nieudaczniki , niedojdy życiowe które myślą , że przez 8 h pracy będą oglądać sobie filmy na Youtubie siedzieć na FB a Firma będzie im płaciła. aaa i będzie dumna ze pracuje u nich Spedytor przez duże S. 2. Jeżeli robisz wyniki , nikt się do ciebie nie doczepi ( w końcu zarabiasz dla firmy i niech nikt nie gada że jest inaczej )!!! 3 .Spedycja lub Klient od której wziąłeś zlecenie obciążyła Cię a VGL nic nie robi straszne rzeczy opowiadasz , a kto Jeleniu odpowiada za zlecenie które wziąłeś i punkty które w nim są zawarte Ty czy VGL ?? Więc o co płacz o to że akceptujesz takie zlecenie? Nie potrafisz wykreślić tego co Ci się w nim nie podoba i pretensje do całego Świata, ale nie do Siebie ?! Typowa Polska mentalność 4. Firma nie daje Ci klientów , w czym problem idź na dyspozytora do Raben-a , Tylko nie płacz ,że firma dala ci klientów a zarabiasz 50% mniej. Wóz albo Przewóz 5. Nie umiesz pozyskać Klientów , nie umiesz prowadzić aut ?? Chyba tak skoro masz problem z marżą idź na kasę do Biedronki ktoś Cię trzyma na siłę?? 6. Fakt filmik jak szybko zostać Liderem jest mega słaby , chyba każdy wie że to brat Pani Dyrektor , ja osobiście gdy go oglądałem poczułem się jakbym dostał w twarz .... 7. W żadnej Firmie nie jest idealnie , fakt mogły by być na Święta jakieś Paczki czy karty podarunkowe zamiast imprezy . Ci co oczerniają jeśli już to robią niech piszą prawdę , a prawda jest taka że jesteś dobrym spedytorem to pracę masz wszędzie od strzała na warunkach jakich chcesz , płaczą zazwyczaj ci co nic nie umieją .... Moja ocena dotyczy pracy Spedytora , nie wiem jak wygląda sytuacja w Centrali .
    Tomek

27.02.2020 12:26

Wez przestań człowieku. Jest o wiele więcej lepszych i bardziej doświadczonych osób w Gdyni na to miejsce.
    Tomek

27.02.2020 12:28

Ze swoją kulturą osobistą to raczej Ty nadajesz sie do Biedry chłopcze. Pewnie za ten komentarz dostaniesz dodatkową parę skarpek. ;)
    Harh

12.02.2020 18:15

Potwierdzam słowa przedmówców. W słynnym już filmiku promującym VGL w którym rzekomo można zrobić zawrotną karierę, bo chłopaczek 23 letni jest już team liderem, to zwykła bujda na resorach dla nieświadomych :) chłopak rzeczywiście jest liderem, ale jednocześnie bratem pani dyrektor głównego oddziału, już nie wspominając o tym, że jej bratowa też tam pracuje. Zwykły nepotyzm i kolesiostwo, co tu dużo pisać. Gdybym miał siostrę dyrektor to też by mi było łatwiej zrobić karierę.
    ????

12.02.2020 14:16

Nie polecam back office nudna praca, mało płaca wymagają jak by płacili 2x tyle. Po umowie próbnej podziękowałam

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LIGENTIA POLAND?

Kontakt - LIGENTIA POLAND Sp. z o.o.

Al. Zwycięstwa 237 lok. 7 81-521 Gdynia

Branża główna: Transport wodny

XIconLinkedinIcon

02.02.2020 13:33

Niekoleś

03.02.2020 12:29

Co się dziwisz Firma leci z wynikami na łeb ale o tym się oczywiście głośno nie mówi. Ostrzegam tych którzy liczą na zrobienie tutaj kariery. Wyduszą cię jak cytrynę i zatrudnią kolejnego frajera, a po nim następnego i tak dalej. Rotacja jest taka, że ledwo co zdążysz zakumplować się z człowiekiem a na jego miejsce wchodzi już ktoś inny. Trzyma się tylko stały trzon, kolesie i rodzina.

31.01.2020 00:07

Odradzam pracę w tej firmie. Mowi sie, ze jak pracujesz to masz. No niby tak..., ale nie w momencie kiedy robisz po 40 tys dla firmy miesięcznie, a im wiecznie malo i porównują Cię do osób, które robią 50. Bo przecież można więcej, skoro inni mogą. Nie patrzą na inne oddziały, w których np. Najlepsze wyniki to 20-28 tys (swego czasu oddział w Gliwicach reprezentował taki poziom). Kierownicy oddziałów to bardzo często ludzie bez kompetencji - na stanowisku, bo najdłużej w firmie, bo ma wieloletnie doświadczenie i takie tam. W sytuacjach kryzysowych nie można liczyć na pomoc kierownika, czy regionalnej. Za wszystko odpowiedzialność ponosi spedytor. Nawet, jeśli ktoś nas obciąża niezasadnie to firma woli płacić, oczywiście z Twojej marży i pozbyć się problemu, bo przecież można dostać negatywa na transie haha! W problemach typu kierownik - pracownik nikt wyżej nie pyta sie Ciebie o zdanie tylko słuchają tego makaronu, co kierownicy nawijaja na uszy. Nie polecam nikomu! Mozna osiwiec juz po pol roku ;)

30.01.2020 19:30

Nie polecam. Nadmuchana i napompowana atmosfera. Dużo mówią o "standardach" a tak naprawdę zwykłe i tanie kolesiostwo. Ten filmik z prawie nastoletnim bratem dyrektorki, robiącym zawrotną kariere jest na to niezbitym dowodem Żenada, to pierwsze co przychodzi do głowy.
    emjoter

28.01.2020 17:38

Ostatnio widziałem, że prężnie działa departament propagandy firmy VGL. Dla zmylenia przeciwnika i przyszłych nieszczęśników, którzy będą tam pracować, zwany działem marketingu. Mocno zszargany i zdeptany przez byłych pracowników PR, mają poprawić filmiki, które mają zachęcać przyszłych nieszczęśników do aplikowania. Na filmach aktualni pracownicy mówią, jak to jest wspaniale być ekspertem z dziedziny logistyki w tej właśnie firmie. Na jednym z filmów jest też jeden młody team-leader z działu drogowego, który tak błyskawicznie skacze po szczeblach kariery. Niestety w filmie nikt nie dopowiedział, że jest team leaderem w dziale, w którym jego rodzona siostra piastuje funkcje dyrektora. Także drodzy odbiorcy i nieświadomi oglądacze propagandy reklamowej, pamiętajcie że nie o wszystkim uda się Wam z tych filmów dowiedzieć.
    Koko szanel

29.01.2020 00:03

Zgadzam się w 100%. Zdecydowanie odrsdzam pracę w tej firmie. Niech Was nie zmyli PR owa otoczka.
    Radi

30.01.2020 11:13

trochę wstyd też reklamować swoją twarzą taką firmę
    Zając

09.12.2019 16:54

ODRADZAM! Firma to połączenie najgorszych cech tzw januszeksów i korpo - czyli niskie zarobki i kiepskie perspektywy awansu oraz sztucznie nadmuchana atmosfera, działania na pokaz i rozdmuchane procedury. Firma obrosła w tłuszcz i piórka, ale potrafi poskąpić na wszystkim - premie, obsada stanowisk (kierownicze to głównie osoby bez kwalifikacji, a na niższych brakuje ludzi, a ci co są pracują głównie za minimalna krajową) oraz benefity, a nawet koszty typowo administracyjne (spróbuj 2 razy omyłkowo wydrukować 1-stronicowy dokument to zobaczysz wielką radość w oczach i ustach kierownika). Na cholerę te owocowe wtorki i inne akcje na pokaz to nie wiem. Tym prawdziwych specjalistów nie przekonacie aby do was przyszli/zostali. Dodatkowo obrywasz za to czego nie zrobił inny dział - a wszystkie działy są niedofinansowane i obieg jest bardzo powolny. Nawet jeśli masz wyniki które jesteś w stanie udowodnić - nie licz na pochwały/podeyżkę/cokolwiek - i tak będą szukać dziury w całym. Przyjdź z własnym pomysłem to albo ci go zabiorą i przypiszą sobie sukces albo podadzą ci 1000 absurdalnych powodów czemu jest on do kitu. Podsumowując: Zarobki 3/10 Atmosfera 3/10 Benefity 4/10 Warunki pracy 4/10 Kierownictwo 2/10
    kkkaaa

20.12.2019 20:21

Dokładnie!! Ostatnio coraz bardziej się puszą! Niedługo połowa zatrudnionych to będzie darmowa siła robocza - stażyści z UP!!!
    Tatar

22.01.2020 06:51

Firma żyje zasadą "lepszy mierny,ale wierny" no i takiemu nie trzeba za dużo płacić. A potem zdziwienie czemu firma stoi w miejscu.

20.01.2020 12:49

Jakie narzędzia pracy zapewnia VGL Group? Można liczyć na służbowe auto? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
    vgl worker

21.01.2020 15:36

hej, tak możesz liczyć na samochód i używać go poza godzinami pracy. A pozostałe narzędzia jak komputer czy telefon to już standard w tej branży i nie tylko ;)
    Highlander

24.01.2019 17:37

Witam, Chciałbym podzielić się informacją odnośnie oddziału w Szczecinie. Byłem ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej. Atmosfera podczas rozmowy była miła, pytania bardzo ogólne a większość odnośnie tego co robiłem wcześniej, ogolnie w porządku. Niestety nie dostałem tej pracy i rozumiem, że ktoś wypadł na rozmowie lepiej niż ja czy miał większe kompetencje, doświadczenie ale chciałbym napisać o jednym szczególe w którym ta owa firma ( oddział Szczecin )straciła u mnie swój pozytywny wizerunek. Mianowicie chodzi o to, że pod koniec rozmowy dostałem dwa razy informację, że niezależnie jaką decyzję podejmą odnośnie mojej kandydatury wykonają do mnie telefon . Dzień po terminie zadzwoniłem pod numer z którego zostałem zaproszony na rozmowę ( Gdynia ) i zapytałem o decyzję jaka została podjęta do mojej osoby ( po terminie i tak miałem marne szanse ale chciałem się dowiedzieć jakie będzie wytłumaczenie odnośnie nie wykonania tego do czego się zobowiązali. Pani z Gdyni nic nie wiedziała i wcale jej się nie dziwie. Poinformowała mnie, że zaraz zadzwoni do oddziału w Szczecinie i poinformuje ich, że owy gagatek wciąż czeka na umówiony telefon :-) Domyślacie się już? :-) Zadzonili? otóż tutaj niespodzianka...no pewnie, że nie :-) Po dwóch godzinach dostałema maila z Gdyni że dziękują itp. itd.... Chodzi mi tylko o to, że pracownicy na kierowniczych stanowiskach w oddziale szczecińskim nie wykonali tak prostej czyności do której wykonania sami się zobowiązali. Od razu pomyślałęm sobie, że po prostu mnie (usunięte przez administratora), inaczej tego nie mogę ująć. Zrobili w konia tylko płotkę , być może z poważnymi kontrahentami postępują prawilnie ale to nie znaczy, że nie potrafią kłamać. Dla mnie skrót VGL kojarzył się bedzie teraz tylko z kłamstwem!
    Roza

11.11.2019 18:10

o jakich nerwach Ty mowisz?... sa pewne zasady i sie ich rpzestrzega... slowo drozsze od pieniedzy... mowia, ze oddzownia z informacja to powinni to zrobic
    KOPMP

17.12.2019 11:01

Zgadza się a jak ktoś mówi, że nie ważne jak ktoś nie dotrzymał słowa to znaczy , że nie przyzwyczailiśmy się do bylejakości. A jakby pracownik nie zadzwonił do pracodawcy to też byłoby OK ? Moralność Kalego...
    Spedytor1, inny oddzial

07.12.2019 13:09

Firma daje dużo benefitow, imprezy, szkolenia, wynagrodzenie ok jeśli się robi duże zyski. Jednak z plusów to tyle. Firma szybko się rozwinęła i niestety wpadła w korporacyjne podejście. Duży nacisk na liczby, człowiek mało się liczy. Kilka razy w tygodniu ciśnienie o wynik, raporty, zawsze mało. Mała tolerancja na słabsze miesiące. Pracownicy na wyższych stanowiskach - dużo stresu i cisnienia. Im więcej się robi,tym wyższe oczekiwania. "Przywiązywanie" pracownia teoretycznie przyjazną atmosferą. Restrykcyjna lojalka.
    emjoter

11.09.2019 19:32

Na rozmowie w sprawie pracy nikt nie raczy poinformować, że jako spedytor będziesz mieć jeszcze dodatkowe obowiązki w charakterze windykatora i fakturzysty. Jakby praca spedytora sama w sobie nie była już dość mocno czasochłonna. Korporacja w najgorszym wydaniu. Ludzie siedzą obok siebie i zamiast rozmawiać ze sobą to piszą do siebie maile oraz posty na skype. Chyba żeby mieć wszystko na piśmie jak trzeba będzie kogoś w przyszłości sprzedać do któregoś z wyższych korposzczurów. Przewoźnicy są często wprowadzani w błąd przez dział handlowy, a później spedytor musi się męczyć, bo okazuje się, że ktoś obiecał im, że każdy kilometr będą mieli zapłacony po jakiejś wysokiej stawce. No i wyniki, wyniki i jeszcze raz wyniki. Choćby niewiadomo co musisz im nastukać minimum kilkanaście patyków miesięcznie, choć wiadomo, że jest to branża specyficzna w której są martwe okresy w miesiącach luty, marzec, sierpień. Moja rada jest taka - omijać szerokim łukiem, no chyba że ktoś lubi takie klimaty :) PS. No i oczywiście jako nieodłączny bonus do pracy w tak "wspaniałej" organizacji wymieniane są imprezy integracyjne, owocowe wtorki, dopłaty do karty sportowej - jakby kogoś to jeszcze jarało. Lepiej już by odpalili jakąś stówkę netto więcej do wynagrodzenia w miesiącu.
    peny

26.11.2019 21:36

Prawda, takiego prostactwa nie spotkałam w zadnej firmie. Cieszę sie ze sie zwolnilam!
    Tyberiusz

02.12.2019 07:00

Typowy użalający się nad swoim losem spedytor - dla swoich mitycznych GP to zrobicie wszystko, a sami nie ogarniacie co macie w zleceniach, przewoźników dymacie na stawkach, nie potraficie upilnować głupich palet itd. A jak przychodzi 30+ to nagle budzą się z ręką w nocniku i mają do wszystkich pretensje tylko nie do siebie czemu klient nie płaci. Dzisiaj byle gamoń, może zostać spedytorem, tak się ten rynek zepsuł. Nawet wśród team liderów zdarzają się takie przypadki. Sami dokładacie innym roboty, bo jak coś spieprzycie to inni muszą za was ogarniać ten (usunięte przez administratora) Jaśnie pan spedytor nawet na maila nie odpisze bo pewnie akurat urabia kolejnego przewoźnika a już z tyłu głowy myśli o dowaleniu mu kary umownej pod byle pretekstem. Taki wasz obraz.
    Piechur wybraniecki

17.09.2019 17:46

Witam, chciałbym się dopytać o widełki na stanowiskach w działach finansowych. Chodzi mi o: - młodsza księgowa - asystent, młodszy specjalista ds. rozliczeń - młodszy specjalista/ specjalista ds. płatności - asystent działu weryfikacji - specjalista ds. windykacji Ponieważ takie oferty się przewijają i zastanawiam się czy aplikować
    Pedro

06.11.2019 07:04

Najmniej pewnie rozliczenia a najwięcej pewnie weryfikackja lub windykacja. Pewnie premie mają jeszcze.
    VK2002

12.11.2019 20:42

Widać mocno lakoniczne odpowiedzi - czyli typowo polska firma, której największy atut to "młody i dynamiczny zespół" - płaci grosze, skoro nikt się nie chwali. Pewnie jeszcze panuje typowa postkomunistyczna zmowa milczenia w tym zakresie. Szkoda gadać. Tyle się złego mówi o korporacjach ale tak naprawdę najgorsze są firmy które aspirują do tego miana.

07.10.2019 12:57

Jakie wartości są cenione w VGL Group?
    ps

23.10.2019 17:20

tak targety są do zrobienia, premie za dobre wyniki są wysokie. stała ekipa pracuje już długie lata bo warunki dla dobrych pracowników są bardzo fajne.
    Honorowy

30.10.2019 23:02

Hm.... Lara.... Ciekawy nick, ciekawe opowieści :) Nie podasz nazwy oddziału / miasta? Wstydzisz się ?
    Danka

07.05.2019 17:24

U nas jest super dobre zarobi i pracy dla tych co się nie nudzą z 2 etaty sie znajdą zapraszam
    Piechur Wybraniecki

17.09.2019 21:45

Znajoma, która tam pracowała mówiła o zarobkach ~2500 netto - bez szału. Możesz potwierdzić, czy jest jeszcze gorzej?
    Ciekawy

24.10.2019 21:16

Danka ci nie odpowie bo ją wywalili. Szefów administracji(usunięte przez administratora)a myślała że tylko ona może z dnia na dzień.
    Alwaro

19.10.2019 08:04

Czytam te opinie i nie wierze w to co ktos tu napisal. W kazdej spedycji najwazniejsze jest GP, dzieki niemu firma egzystuje i nie ma co tego ukrywac. Kilkukrotnie zmienialem spedycje a klient zostawal, dlaczego chyba kazdy umie odpowiedziec na to pytanie... Ktos tam pisze o zabraniu 500zl z podstawy i kradziezy klienta, moze napisz do konca prawde ta osoba... Jezeli robilas wynik GP na poziomie takim jak wiekszosc spedytorow robi w tydzien to czego oczekiwalas??? Ze beda utrzymywac darmozjada. Przyjmujac sie do pracy podstawe Ci wyliczyli na podstawie Twoich zapewnien ile bedziesz robila GP a skoro tego nie wyrabialas nawet w 50% to skad zdziwienie?? Inna firma z miejsca dalaby ci out a Ty dostalas szanse, ale za glupia bylas zeby to zrozumiec bo gdybys robila gp o jakim zapewnialas podstawa by wrocila. Poszlas do nowej firmy to czemu nie dostajesz ladunkow niby od twojego klienta ktos mu zabroni niee bo bylas Cienka i Tyle. Sama firma ok, pracuje w niej dwa lata i mam porownanie z innymi... Natomiast to co bym zmienil i chyba wiekszosc to rezygnacja z imprezy Swiatecznej na rzecz Paczek Swiatecznych.
    lara

24.10.2019 09:07

do Borka, Ramzesa Alvaro - to pisze jedna i ta sama osoba.Znam sposób pisania tej osoby i jak widać za duzo wie o mojej sprawie.Szukający opini o VGL,dobrze przeczytajcie między wierszami i dobrze się zastanowcie jak pójdziecie do tej firmy.
    lara

24.10.2019 10:12

Nie życzę sobie wulgaryzmów w stosunku do mnie.Kultura osobista, czlowieku!!!
    Busiarz

23.10.2019 22:54

Ja tu sie wypowiem jako kierowca szef przeniósł sie do VGL bo wlasnie Mateusz przeszedł do VGL. Wylatujemy coraz częściej z tego samego punktu do CH. Duzo Skandynawii robimy. Kilometry od 13 do 18 robie w 21 dni. Jesli chodzi o obsługę to jest dostepny 24 co dla mnie kierowcy jest spoko. Szefu mowi ze kasa zawsze jest na czas. Za reczne zaladunki dojlada kiero nawet na autostrady po FR kasa jest. Oczywiście duzo nocek sie robi. Mamy umowe z VGL teraz nowe autka bierzemy wiec chyba sie oplaca.
    Papryk

15.10.2019 17:11

Cześć, czy lepiej aplikować na sprzedawcę czy na spedytora? Kto lepiej i ile zarabia i ma lepsze premie w VGL?
    Juzio

21.10.2019 06:15

Ja bym wybrał sprzedaż, ale to tylko moja opinia

28.08.2019 16:13

Odradzam pracę w tej korporacji, panuje w niej ogromny przemiał pracowników. Na rozmowę zapraszają każdego, później obgadują za plecami i jeśli nie pojawi się nikt lepszy to standardowo zaczyna się od okresu próbnego. Po pierwszym miesiącu do pracownika docierają realia pracy, że ktoś z góry patrzy na jego pracę i ocenia przydatność dla firmy według własnej opinii, dlatego odpadają tutaj nowi pracownicy bez własnych kontaktów bo nie mają szansy rozwoju. Ja wytrzymałem 2 lata i powiedziałem dość, kiedy przełożony chciał dostać się do moich klientów aby ich przejąć.
    Mateusz

29.08.2019 22:13

W dziale spedycji? To w jakim oddziale ten kozak pracuję, że sobie klientów sam nie może poszukać?

16.10.2019 22:50

Sam sobie ustalasz wysokość wynagrodzenia. Ustalasz podstawę i masz premie. Premie od obrotu GP. Nikt z nikim nie moze rozmawiać o wynagrodzeniu. Wiec jeden moze pracowac za 5000 netto a drugi za 12000 netto
    Współpraca

16.10.2019 22:36

Współpracuje z Panem Mateuszem z oddziału w Rzeszowie - prowadzi mi auto. Wcześniej pracował na swojej działalności prowadził auta i przeniósł się do VGL. Od kilku ładnych miesięcy nie słyszałem żeby narzekał. Był na jakiejś imprezie co firma organizowała, pracuje chłopak 24h i sobie chwali. Nasuwają mi sie pytania czy aby osoby wypowiadające sie tutaj aby napewno dawali cos firmie żeby mogła podniesc płacę. Bazując na wcześniejszej osobie to nawet z tego co wiem od kierowcy to rozwój i pomoc od firmy jest. Osoba ta mowi kierowca ze otrzymała asystenta a wiec jakis rozwój jest. Podpytam czy za szkolenie nowej osoby otrzymuje wynagrodzenie i postaram sie Wam przedstawić. Jednak jeszcze zastanawiam się dlaczego osoba z działalnością gospodarczą przechodzi do VGL i sobie chwali. A tutaj są takie a nie inne odpowiedzi. Osobiście polecam p. MATEUSZA URBANIAK jako osobę do prowadzenia aut.
    Field

16.10.2019 22:43

A wiec możliwość rozwoju jest o ile ma sie głowę na karku mozecie mi wrzucić jakiś namiar na tego goscia z Rzeszowa. (wyprEdzam pytanie nie mam dostepu do giełdy) moze ktos rzucić jakimś namiarami juz na kturyms forum czytam. O tym chłopaku
    Arek

04.10.2019 18:46

Tak nieprofesjonalnego podejścia do kandydata nie doświadczyłem nigdy wcześniej. Smutne a zarazem żenujące zagranie. Nie poleciałbym firmy skoro już na etapie rekrutacji dzieją się takie sprawy. Pozostał niesmak .

05.10.2019 23:10

TAKIE czyli jakie? Nie napisałeś niczego konkretnego.
    kandydat

10.10.2019 12:11

Arek jakie sprawy? dostałem zaproszenie na spotkanie.
    Król

10.10.2019 11:37

Dobra dobra. Wielcy znawcy. Piszecie o VGL jakby to był najgorszy z najgorszych. Pracowałem w bagnie jako spedytor. Myślicie, że VGL jest dnem? Może dla was lepiej by było, żeby ktoś was poniżał na rozmowie jak w Nippon Express? Lub innych globalnych korpo. Jak Gefco, które nawet się nie odezwie mimo że obiecali. Jak Panalpina, do której wejdziesz na rozmowę i na wejściu Cię wyrzucą pracownicy bo widzą w Tobie konkurencję. Czy DHL, który ma wszystkich i wszystko w (usunięte przez administratora) A może lepsze są firmy gdzie siedzisz i przeklejasz, nic nie robisz przez 8 godzin, (usunięte przez administratora). Ale nie stracisz pracy, i dostaniesz te 3k netto, ale nic ponad. Bo mają Cię za (usunięte przez administratora) do bicia. Ludzie, obudźcie się. A może Link? Gdzie masz siedzieć 9 godzin w biurze, bo godzina jest na przerwy i od ijasz kartę na wejściu, nawet jeżeli musisz wyjść na papierosa na 3 minuty. W (usunięte przez administratora) byliście, (usunięte przez administratora) widzieliście. Nie wiecie czym jest prawdziwe dno... Ale życzę Wam wszystkim, którzy uważają VGL za coś złego po samej rozmowie rekrutacyjnej, żebyście doświadczyli całego upokorzenia w tych super świetnych firmach, które wyżej wymieniłem. VGL i Van Cargo to najlepsze polskie firmy end of story. Jeżeli myślicie, że są lepsze to szukajcie dalej. Z zagranicznych corpo jest tylko jedno warte polecenia. Nazwa zaczyna się na E... I siedzibę ma w Warszawie. Reszta to dno dna. Peace!

16.09.2019 18:50

a ja krótko: VGL szanuj pracownika swego wkrótce możesz nie mieć żadnego
    NN

25.09.2019 21:15

Niestety - dobrzy ludzie i pracownicy szybko stamtąd odchodzą :( szkoda tylko, że firma tego nie widzi...

Zostaw merytoryczną opinię o LIGENTIA POLAND Sp. z o.o.