Arvato Polska

Plewiska - Arvato Polska

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Arvato Polska

Opinie o Arvato Polska Poznań

Nie przegap nowości o Arvato Polska!

Mietek

04.06.2018 23:19

Jak długo trzeba czekać od złożenia cv bo tu gdzie pracowałem to jakaś masakra była
    hubert

08.06.2018 22:43

5 lat
    Basia

30.05.2018 18:47

Najlepsza firma w komornikach polecam
    Monika

06.06.2018 11:03

Przyjmują w Komornikach warto aplikować?
    Magda

07.06.2018 00:57

Nie, nie warto. W Komornikach właśnie odchodzą ludzie, bo pod przymusem zostają "wzywani" do wsparcia lokalizacji w Plewiskach( bo chętnych nie było do pracy w Plewiskach za 50 zł brutto na 12 godzin w soboty przez cały czerwiec). A tam , wiadomo , nie jesteś "swoja" to traktują Cię gorzej. Omijaj z daleka Arvato.
    ,Magazynier

07.06.2018 00:12

Słyszałem na dziale swoim o tym forum, więc chciałbym się wypowiedzieć i ocena będzie obiektywna. Pracuję w Arvato Żerniki ok 2 lat na dziale Nintendo. Pan kierownik - spójrzmy prawdzie w oczy : gość jest po AWFie, z logistyką nie ma nic wspólnego, czasem jak ma dobry dzień przyjdzie sobie pogadać, zdarzało się, że przyjedzie do pracy wieczorem w okresie dużego picku (czas pracy ma nienormowany) i pomoże (symbolicznie, ale zawsze). Jak ma zły dzień - niczym kobieta podczas okresu - doczepi się do papierka na ziemi czy kawałka folii, dostanie Ci się za nic chociaż nic złego nie zrobiłeś. No miewa humorki po prostu. Nic nie zrobisz. Liderzy - w zasadzie oni nie przyszli z zewnątrz, czy innych lokalizacji, tylko wcześniej pracowali na niższych stanowiskach i dopiero awansowali. Są osoby naprawdę w miarę spoko, niektórym uderzyła przysłowiowa "sodówka" do głowy jak dostali zieloną kamizelkę (kto - to już doskonale każdy wie). Jest za to jeden "wyjątkowy" , który w tym temacie był już opisywany -(usunięte przez administratora). No nie sposób z opiniami innych na jego temat się nie zgodzić. Facet mało co wie, mało co umie, jak poprosi (!) się go o pomoc , to zazwyczaj słyszymy : "idź się zapytaj ...... " , "jedź do ..... on Ci powie" itp . Potrafi za to bardzo często podejśc gdy zobaczy , że ktoś rozmawia z tekstem " w czym Wam pomóc?" .Wieść arvatowska głosi, że(usunięte przez administratora) pracując wcześniej jako magazynier był mistrzem ściemy i nieróbstwa , i on dostając lidera po zmianach na dziale, jeszcze bardziej się w nieróbstwie pogłębił. Kierownik tego nie widzi ? Może przymyka oko , gdy (usunięte przez administratora) lata do niego skarżyć na pracowników , zamiast z nimi porozmawiać najpierw ( zreszta sam (usunięte przez administratora) dostał reprymendę, że przychodzi ze skargą do kierownika na podwładnego zamiast załatwić to drogą służbową i iść najpierw do liderki (usunięte przez administratora)) . Magazynierzy - ludzie naprawdę spoko, ogarnięta wiara w 95 procentach przypadków, pomocni, mający dużą wiedzę jak i doświadczenie, na kolegów z pracy naprawdę można polegać ! Można pożartować, pośmiać się - dlatego jeszcze to mnie trzyma,że przychodzę tu codziennie wiedząc , że na zmianie ma się zajebistych kolegów ! Pensje - słychać narzekania, że nowi przychodząc po okresie próbnym mają taką samą podstawę jak ktoś, kto pracuje 2-2,5 roku . Akurat tu pracodawca (swego czasu dając podwyżkę, bo bał się, że ludzie, zgrana ekipa odejdą) w tym momencie nie liczy się z tym zupełnie ! Nie robi nic, by zatrzymać najlepszych ludzi u siebie, widocznie woli non stop zatrudniać nowe osoby, które są swieżo po kursie i na wózku siedzieli ze 2 godziny, a wózek wysokiego składowania widzieli co najwyżej w grafikach google. Kolejne zakazy - jeśłi na halę jest zakaz wnoszenia telefonów komórkowych, powinno dotyczyć to wszystkich - bez wyjątku ! Zaraz ktoś mi powie, że lider powinien nosić ze soba telefon, bo kierownik czy gość z transportu może zadzwonić, okej są telefony stacjonarne w biurach właśnie bo to, jednak liderzy wykorzystując fakt , że może mieć telefon przy sobie, w nienależyty sposób go używa, i są sytuacje, gdzie lider siedzi sobie na Instagramie tudzież innym portalu jak Facebook, albo ogląda namiętnie zdjęcia samochodów na otomoto. Minus kolejny taki, że za 3 miesiące na Nintendo dołożą nockę, pewnie każdy dostanie 50 zł do podstawy, żeby nie narzekał. Jestem ciekaw jednego : juz teraz arvato Żerniki na Nintendo ma za mało pracowników, a jak dojdzie nocna zmiana skąd oni wezmą ludzi ? (zwłaszcza, że co bardziej ogarnięci w momencie dołożenia nocek położą wypowiedzenie-wiem, bo każdy się na ten temat wypowiedział we własnym gronie) . Hasło w arvato tegoroczne to : "Świadomość i atmosfera" . Pierwsza część hasła, każdemu doskonale jest znana i każdy o tym wie. No ale.....z drugą jest problem. Tak jak (co zresztą było wspomniane) magazynierzy między sobą dogaduja się świetnie, tak "atmosfera" jest skutecznie niszczona przez kierownictwo i liderów (niektórych). Niedocenianie najlepszych pracowników, ciągłe nakazy, zakazy skutecznie niestety burzą atmosferę, którą w cudowny sposób budujemy między sobą my - magazynierzy. PS. Mam nadzieję, że ten szczery wpis nie zostanie usunięty, niech ludzie się dowiedzą jak tu u nas jest. Magazynier. Nintendo Żerniki.
    AssKicker

31.05.2018 22:56

Arvato podjęło współprace z firmą marketingową mającą robić pozytywny PR. Pozytywne komentarze na GoWorku są jego elementem.
    xx

05.06.2018 00:12

i robienie spamu to ich taktyka? :D dobre
    Bobo

06.06.2018 09:02

No raczej. A Tobie wydawało się, że co będą robić? Przyklejać plakaty na bilbordach przy drodze? Na reklamę w radiu, czy telewizji ich nie stać. Mamy XXI w. i reklamę robi się w socjal mediach i są od tego odpowiedni specjaliści zajmujący się tylko tym.
    Winda

06.06.2018 00:56

Doskonale widać , że jedna osoba pisze pozytywne komentarze pod kilkoma nickami, ale widac, że to jedna i ta sama osoba! Pozytywy typu: ja nie narzekam, super się pracuje, niedługo zawitam do was, moi znajomi już tam pracują, ale ten ktoś piszący pod kilkoma nickami robi te same błędy.Brak przecinków, kropek, słowa z błędami typu "gdzie kolwiek ", "nie długo" . Poczytajcie i sami zobaczcie:) PS. Chyba ten post nie zostanie wyrzucony? PS2. Ja firmy arvato nie polecam, od 01.07 zaczynam pracę w Kurierze , w budynku obok :)
    Tomcio

06.06.2018 08:36

A ja polecam, super ludzie fajnie mi się pracuje z tymi ludźmi , pozdrawiam liderów.
    Karolcia

06.06.2018 08:42

Dlaczego nie polecasz? Widocznie coś było nie tak ? Ja już pracuje 2 lata i liderzy są ze mnie zadowoleni , ja nie zamierzam zmieniać pracy.
    Aga

04.06.2018 12:55

Ja nie polecam tej firmy, na hali gorąco , ok 28 stopni i duszno (zdarzają się zasłabnięcia) , ale mimo tego musisz chodzić w lasku na głowie i mieć długie spodnie. Przełożeni tego nie zrozumieją, jak dołożę wysługiwanie się nawet najdrobniejsza sprawa, bo liderzy nic nie potrafią zrobić (są też liderki 20-letnie!) , To ja dziękuję. Dziś mam w nowootwartej firmie , kilkadziesiąt metrów dalej rozmowę o pracę :)
    Aga

05.06.2018 09:53

Wokół arvato Żerniki cały czas budują nowe kolejne hale pod szyldem Panattoni. Firmy np Elektroskandia (stawka na początek minimanie lepsza niz w arvato, a po okresie próbnym znacząco lepsza no i 2 zmiany, a w Żernikach od września będą 3 zmiany).

05.06.2018 19:47

Wolę arvato

03.06.2018 20:48

Pionek

04.06.2018 23:31

Jeszcze najczęściej kopiują i wklejają fragment typu: "od znajomych słyszałem że tu wcale nie jest tak źle".
    poznańczyk

05.06.2018 10:04

Pionek ciebie lubię najbardziej :P ten kunsz twoj, zaangazowanie w pracę, zawsze jesteś pod reką kierownikowi. ta wiedza, poprostu odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu:) Pozdrawiam cie geniuszu:P
    Melanż

04.06.2018 23:50

Zadziwiająco dużo komentarzy w stylu : "słyszałem od znajomych,że nie jest źle" , "na pewno spróbuję w arvato" , "jest fajnie, znajomi mi mówili, przyjdę tam pracować" itp... Idę o zakłąd, że to pisze jedna i ta sama osoba, którea dostała za zadanie pisanie pozytywów, że "niby jest tam fajnie" . No i według wpisów, tyle ludzi chce do arvato przyjść, to gdzie wy jesteście ?? Takie ściemy to w przedszkolu ... Czas spojrzeć prawdzie w oczy : ludzie nie chcą pracować w arvato ! Po prostu. Wiecie ile magazynów (chociażby wokół arvato Żerniki) się otwiera? Lepiej spróbować tam, może gdzieś indziej nie będzie zmuszania do czegokolwiek (np. nadgodziny i wsparcie innych lokalizacji :Komorniki i Plewiska) . Niestety arvato Żerniki to dno i metr mułu.

01.06.2018 22:11

Elewator

03.06.2018 10:17

Jakoś moje koleżanki i koledzy potwierdzają moje zdanie, czytaj : nie podoba im się podejście liderów do pracowników.90 procent zatrudnionych Ci to powiedzieć może.

03.06.2018 16:20

Ja chce spróbować zobaczymy jak tam jest

02.06.2018 06:25

Chyba tak źle nie jest jak pisza? Kto pracuje niech napisze bo najlepiej wie

31.05.2018 21:44

Duzo nowych ludzi ma przyjść w czerwcu słyszałam super
    Wariant

01.06.2018 09:13

I co , jak większość popracują dzień, może trzy i pójdą rozwiązać umowę?
    Pamela

01.06.2018 08:35

Nega... opinie mnie nie interesują
    Pamela

01.06.2018 08:33

Jak jest w Arvato bo chce się w czerwcu zatrudnić

30.05.2018 14:49

Ja pracuje i nie ma zakazu noszenia telefonów polecam pracę w Arvato co ludzie tu za pierd ..to nie jest prawdą w ogóle nie czytajcie opini lepiej przyjdźcie samemu się dowiedzieć co i jak ja pracuje rok o jestem zadowolona
    Świadomy pracownik

31.05.2018 21:50

"przyjdźcie samemu się dowiedzieć co i jak" Głupoty piszesz. Po to jest ta strona i opinie pracowników, żeby właśnie ludzie nie marnowali czasu na takie firmy-krzaki.

31.05.2018 22:12

Czyli chcesz powiedzieć, że ci wszyscy ludzi co piszą o zakazu noszenia telefonów mają jakieś omamy, albo zmówili się, żeby kłamać na ten temat na goworku i oszukiwać ludzi tak?
    Wesoly

30.05.2018 18:58

Jak rozpoczne pracę okaże się jak tam jest może nie jest tak źle jak opisują mnie takie opinie nie ruszają przekonam się sam

31.05.2018 21:52

Nie szkoda czasu marnować?
    Bryza

31.05.2018 16:57

Polecam prace przy pakowaniu jest super atmosfera nikt nikogo nie pogania milutka atmosfera na wysyłce jest również spokojnie fajnie mi się pracuje POLECAM

31.05.2018 09:56

Pracująca

31.05.2018 16:31

A ja polecam dla mnie liderzy są ok wypłata również dobra lepsza niż gdzie kolewiek pracowałam ja nie narzekam i napewno nie zmienię pracy .
    Ogień

31.05.2018 10:47

Zakaz noszenia telefonów, a Łajka z Nintendo Żerniki siedzi na Fejsie i samochody ogląda na telefonie.Rowni i równiejsi, tak?
    Ogień

31.05.2018 10:44

Dlaczego negatywne opinie o firmie są usuwane?? Ile wam płacą za usuwanie komentarzy??
    Janka

30.05.2018 00:39

od czerwca zakaz wnoszenia telefonów prywatnych na halę, tłumaczą to RODO, ale nie ma to z tym nic wspólnego, kolejny element nękania i robienia (usunięte przez administratora) z firmy. jednocześnie każą zostawiać telefony w leciwych szafkach na własną odpowiedzialność, albo wręcz sugerują zostawić je w domu. W sytuacji awaryjnej można podać numer do lidera, pół hali będzie wiedzieć że komuś coś się dzieje. a co jak ktoś czeka tydzień na ważny telefon? XXI wiek pełną gębą
    Marcin Pieszczoszek

30.05.2018 12:34

W Żernikach nękają nas w ten sposób już od dłuższego czasu.
    xxxy

30.05.2018 19:37

To może podchodzić pod ograniczenie ochrony tajemnicy komunikacji i wolności komunikacji (konstytucja), liderzy to nie sekretarki ("twoj maz dzwoni i mowi, że córka ma gorączkę")??

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Arvato Polska?

Kontakt - Arvato Polska

Poznań

30.05.2018 18:41

Haha jakoś nie słyszałem od znajomych żeby kogoś nekali pozdrawiam znajomych za witam do was
    Enja

30.05.2018 12:51

Zakaz wnoszenia telefonów....bez wyjątków! Telefony są w biurach. A nie w rękach np. liderów podczas prywatnych rozmów co jest na dziennym porządku. Popadanie w skrajności w skrajność. Brak sensownej argumentacji dlaczego zakaz. P.s. chyba nikt nie usunie tego wpisu? Zwyczajna opinia.Pozdrawiam. p.s. może zakaz wyrażania opinii?:)
    Wiki

29.05.2018 06:45

Ale wy psioczycie ciągle, ciągle i ciągle się coś nie podoba. Szukasz roboty to przyjdź i sam sprawdź... też jeszcze jakis czas temu szukalam, przegladałam te opinie i balam się iść do tej roboty..bo tak strasznie, źle i w ogóle. Teraz pracuje już pół roku i nie mam na co narzekać. Wypłata zawsze na czas jest, tyle ile miało być wypłacone tyle jest, dodatki też jakieś są, mogłby być lepsze ale ważne że są, a nie jak gdzie niegdzie, że nie ma ich wcale. szefowie jak szefowie, zawsze każą robić, no ale po to się przecież idzie do pracy żeby pracować, więc mnie to nie dziwi. Ukraina też jest jak wszędzie ale na pewno nie tak jak tu niektorzy piszą, że polaków już wcale n ie ma, bo ten co pisze to też polak i pracuje :) ja polecam ale co najwazniejsze to sprobuj sam i się przekonaj. NIe spodoba się to przecież nikt cię tu nie będzie trzymał na siłe
    Pionek

29.05.2018 07:57

Jeśli ktoś do szczęścia potrzebuje tylko: "Wypłata zawsze na czas jest, tyle ile miało być wypłacone tyle jest, dodatki też jakieś są" to niech idzie do Arvato.

28.05.2018 16:28

Kajtek

28.05.2018 23:33

Np ktore polecasz własnie szukam pracy

28.05.2018 19:50

Ile czasu się czeka od złożenia cv przez znajomego? Chce zacząć pracę w Arvato.
    Lala

28.05.2018 16:14

Polecam pracę w Arvato miła atmosfera w porządku dziewczyny z którymi się dogaduje ta Akurat firmę polecam

28.05.2018 09:07

Odp

28.05.2018 15:59

W Strykowie to samo
    magda

23.05.2018 11:21

Nie polecam pracy na LPP Swędów w chwili obecnej jest to inny magazyn niż jak na początku MNÓSTWO ukrainy ..Polaków praktycznie w ogóle .. świątek piątek czy niedziela trzeba chodzić dla osób które szukają pracy polecam inne magazyny niż ARVATO
    miki

24.05.2018 18:30

już tak nie mow bo ukraina jest wszędzie u nas też ale bez przesady, ze polakow nie ma, tez pracuje w arvato i jakos pracuje z polakami. pokaz mi gdzie teraz nie ma ani jednego ukrainca? nigdzie, w biedronce na kasie tez sa. ja uwazam ze warto aplikowac, bo robota moze najlepsza nie jest ale jest calkiem spoko. da sie dogadac. nie jest jakas ciezka. wiadomo czasem trzeba pochodzic czy cos no ale taka robota na magazynie. wez aplikuj a jak ci sie nie spodoba to przeciez zawsze mozesz zrezygnowac
    agg

26.05.2018 00:28

"warto aplikowac, bo robota moze najlepsza nie jest ale jest calkiem spoko" :D

23.05.2018 15:34

JegoMość

25.05.2018 08:58

O kurczaki! Co za czasy, ludzie orientują się, że w pracy trzeba pracować, a nie daj boże wykonywać polecenia szefów, masakra. Nie pracuje w tej firmie ale słyszałem sporo dobrego. A co do wpisu kolegi to też bym zmieniał pracę gdybym musiał jeździc sprzętem ogrodowym Stihl. Dobrze, że ja jestem tam gdzie jestem i do pracy na magazynie mam prawdziwy sprzęt dla prawdziwych operatorów wózków widłowych, czyli wózki marki Still :) pozdro z Gądek

24.05.2018 07:30

Kto będzie chciał iść do Arvato tak pójdzie nawet wasze opinie ich nie ruszą bo sami chcą się przekonać A nie słuchać kogoś pozdrawiam

25.05.2018 01:25

chociaż te 2000 netto jest ?

25.05.2018 07:25

Dużo ludzi jest zadowolonych z Arvato więc pisz sobie swoje

24.05.2018 18:37

Ja chce się zatrudnić trzeba spróbować
    Zainteresowana

24.05.2018 15:10

A jak jest z ukraincami ? Przyjmuja?

24.05.2018 14:46

Ile jest zmian w Arvato ?

24.05.2018 07:59

Czy przyjmują do Arvato? Bo chciałam się zatrudnic

23.05.2018 15:52

kiedysrobilem

23.05.2018 21:54

sama prawda
    Agata

16.04.2018 20:29

Czy są w ogóle jeszcze jakieś przyjęcia do ARVATO STRYKÓW? czy Ukraina już opanowała całe ich magazyny bo zero ogłoszeń o przyjęciach
    Trik

09.05.2018 00:34

Powstaje kolejny magazyn
    max

23.05.2018 13:33

Dla Ukrainy hehe taka prawda

23.05.2018 12:29

Wiadomo kiedy rusza nowy magazyn w Strykowie? Jest ogłoszenie o pracę ale dotyczy to tego,który powstaje czy tych istniejących?
    BYŁY PRACOWNIK

23.05.2018 11:17

Rekrutacja w Strykowie to jakaś porażka chciałem wrócić do Arvato pisało '' SZUKASZ PRACY PRZYJDZ DO NAS '' wysłałem CV w którym było napisane jak wół ,że pracowałem 3m w Arvato byłem na spotkaniach rekrutacyjnych na którym pani spytała się czemu już nie pracuje w Arvato i czemu chcę wrócić powiedziałem wszystko na drugim spotkaniu była inna pani (usunięte przez administratora)dała mi skierowanie na badania oraz podpisywałem dokumenty tydzień po wykonaniu badań wysłałem SMS że są one zrobione , pani oddzwoniła i zaprosiła na rozpoczęcie pracy 28 maja wszystkie pięknie ładnie zadowolony po 1,5 miesiacu czekania na pracę bo w tym czasie już niczego innego nie szukałem bo PRACA PEWNA MIAŁA BYĆ ... Tydzień przed rozpoczęciem pracy ( wczoraj) dzwoni do mnie pani z REKRUTACJI (usunięte przez administratora)z PYTANIEM dlaczego nie powiedziałem im , że pracowałem juz w ARVATO ...powiedziałem , że wszystko pisze w CV bo od tego jest CV oraz na pierwszym spotkaniu z inną panią była na ten temat rozmowa że teraz dostanę na dłużej umowę (usunięte przez administratora) na to odpowiedziała , że chodzi o to iż wcześniej miałem 5 dni nieobecnych i rozmawiała z moim byłym liderem który nie wyraził zainteresowania moją osobą podałem przykład koleżanki która miała tez tyle nie obecności i ją przyjęli ( rok wcześniej na ZARE )(usunięte przez administratora) że nie mogę już wrócić do ARVATO ;) czy tak się postępuje z LUDZMI??? 1,5 miesiąca czekania na pracę 28 maja a tydzień przed PO BADANIACH dostajesz informację , że jednak NIE ..WSTYD zastanawiam się kto zatrudnił takie osoby które nie umieją czytać CV lub może nie wiedzą co to ? na te stanowiska to jest dobre pytanie ;) 1,5 miesiąca czekania aby 28 maja rozpocząć pracę nie szukanie niczego innego (usunięte przez administratora)
    Kaśka

20.05.2018 15:48

Czy są przyjęcia do Arvato?
    iwona

16.02.2018 11:39

hej ja ostatnio też brałam udział w rekrutacji na specjalistę ds. windykacji i nie mam zastrzeżeń. Z rekrutacji zadzwonili po jakiś 3 dniach od wysłania CV. Pytania standardowe - dlaczego wysłałam CV, jak wyobrażam sobie pracę no i oczywiście ile chcę zarabiać. Później zaprosili mnie na spotkanie, gdzie była godzinna rozmowa. Po jakiś dwóch dniach zostałam odpowiedź, że są na tak :) Więc w sumie szybko poszło, choć wcale nie miałam wcześniej doświadczenia w windykacji
    niezadowolona

10.05.2018 10:17

Współczuję. Wytrzymałam w Arvato jako Specjalista ds. Windykacji całe 3 miesiące. Po pierwszym miesiącu miałam serdecznie dosyć. Atmosfera okropna. Problem o wszystko. Ludzie musieli się wielce prosić o urlopy czy przepraszać za L4. Postawione cele miesięczne nie do zrealizowania.
    Zdecydowana

10.05.2018 16:55

A ja się zatrudnię każdy pisze co innego a słyszałam że nie jest tak źle trzeba spróbować i się przekonać

Zostaw merytoryczną opinię o Arvato Polska