Arvato Polska

Plewiska - Arvato Polska

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Arvato Polska

Opinie o Arvato Polska Poznań

Nie przegap nowości o Arvato Polska!

Arvato Polska

16.10.2019 09:19

Szanowni Użytkownicy,

uprzejmie informujemy, że zgodnie z regulaminem forum Go Work, publikowane są jedynie wpisy merytoryczne i kulturalne, dotyczące funkcjonowania firmy Arvato Polska. Komentarze zwierające treści niezgodne z prawem będą usuwane przez administratora portalu.

W celu usprawnienia komunikacji z Arvato, we wszystkich sprawach wymagających szczegółowego wyjaśnienia, prosimy o kontakt na bezpośredni adres [email protected].

Wszystkich naszych Pracowników zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z odpowiednimi osobami wewnątrz organizacji w celu bieżącego wyjaśniania problemów i sytuacji, które tego wymagają. Tylko w taki sposób będziemy w stanie realnie pomóc i odpowiednio na nie zareagować. Zależy nam na tym, by komunikacja była otwarta, bezpośrednia i oparta na szczerości, ponieważ dzięki temu możemy budować pozytywne relacje w naszych Zespołach.

Pozdrawiamy

Zespół Arvato Polska
    Smutna prawda

07.07.2025 19:42

"... Zgadzam się, że świeże spojrzenie nowych osób jest wartością – i dobrze, że takie osoby przychodzą..." a ja dodam - i szybko odchodzą "... Wieloletnie doświadczenie to nie jest „gniazdo”, z którego się boi uciec, tylko kapitał: wiedza o procesach, klientach, realiach rynku..." - to mając taki kapitał powinniśmy być chyba liderem na rynku ;-) Niestety mówienie o tym w firmie to jak "grochem o ścianę" a tu też nie wszystko można powiedzieć ale cały jeszcze (podkreślam jeszcze) liczę na to, że może ktoś w końcu się opamięta. To co mnie smuci najbardziej to sytuacje, w których przełożony ma rację tylko dlatego, że jest przełożonym. Pozwólcie ludziom realizować ich pasje, zacznijcie wykorzystywać ich doświadczenie pozyskane w innych firmach, pomóżcie im, wykorzystajcie ich potencjał i przestańcie rzucać kłody pod nogi. Z ciekawości spojrzałem dziś na zamieszczone oferty pracy na pracuj.pl i płakać mi się chce - żeby to kandydaci wiedzieli ile z wymienionych tam rzeczy jest czystą fikcją a marzę o tym i to może być jakiś cel dla tak cudownej kadry kierowniczej - żeby 100% tego co jest zamieszczone w ofercie pracy było prawdą - ludzie waliliby drzwiami i oknami bo Wiecie jaka jest najlepsza reklama - poczta pantoflowa. I wszyscy byliby zadowoleni - tylko, że to wiąże się z tym, że ktoś musiałby oddać władzę i przywileje, ktoś musiałby się przyznać do błędu - bo umówmy się każdy kto coś robi popełnia błędy - nawet tak cudowna i obeznana kadra kierownicza (i mówię to także w kontekście tej najwyższej kadry kierowniczej). Nigdy nie słyszałem, żeby ktoś z tej kadry powiedział kiedyś - przepraszam, pomyliłem się - a to buduje otwartość, o której tak szumnie wszędzie piszecie.
    pomocnik

13.07.2025 08:10

Hej, musisz wiedzieć, że GoWork to nie jest kanał do załatwiania takich spraw – nikt stąd na pewno się z Tobą bezpośrednio nie skontaktuje ani nie pomoże formalnie. Każdy zakład pracy ma regulacje i procedury związane z wypadkami przy pracy. Najlepiej jak najszybciej skontaktować się z firmą lub bezpośrednim przełożonym – tam uzyskasz konkretne informacje co robić dalej.

Intoksynator

01.07.2026 18:43

Zaorać, a szoszony na front

19.06.2026 13:04

Ogarnięci liderzy albo odeszli, albo nie dostali umów, bo byli za dobrzy i potrafili zorganizować pracę i zespół, ewentualnie zostali wyrzuceni (ładnie mówiąc przeniesieni na inne magazyny). Teraz mamy to, co mamy. Sprzętu brak, nowy nie działa albo jest ukryty, liderzy i kierownicy nawet na przywitanie nie potrafią odpowiedzieć, a gdzie coś dalej. Ścigają cię za jeden błąd, a sami tylko leżą na stanowiskach (dosłownie). U nas zbliża się wyprzedaż a już nie ma na czym pracować, nawet wózków nie ma... Porażka! Spm, operatorzy i jakość nie lepsi, ręce w kieszeni, papieros co chwilę i nic więcej. Na premię nie mamy co liczyć, procesów mnóstwo, kasy zero mimo starań... (usunięte przez administratora) Nie pozdrawiam DC III. 🤮

XYX

29.06.2026 18:30

Napisze krótko...Na co czekać kilka zgłoszeń do PIP i może będzie porządek..

Mon

20.06.2026 06:54

Ok
    Shadow

17.06.2026 10:22

Firma masakra,na początku widać było potencjał,później już tylko gorzej.Kierownictwo,które całkowicie się zraziło do swoich pracowników,niechcący w ogóle żadnego z nimi kontaktu.Organizacja pracy - dramat,kompletny chaos,brak jakiekolwiek logiki,ale w to graj tym z góry.No ale przecież trzeba być odpowiedzialnym,powiedziała to pewna pani kierowniczka od rekrutacji,która nomen omen sama miała dość i odeszła po kilku latach pracy. Z niektórymi liderami pracowało się różnie,z innymi ok,a z jeszcze innymi gorzej.Szkoda tylko,że niektórzy z nich mają braki w swoich kompetencjach,co było nieraz widać w różnych sytuacjach. Ogólnie bardzo słabo.

06.05.2026 08:32

Na Diamentach kompletnie nie ma pracy, a przyjmują kolejne osoby z obcych magazynów (nie są to magazyny Arvato) i to była dopiero pierwsza tura... Porażka!!!

20.05.2026 08:39

Nie polecam. Bardzo toksyczne miejsce pracy, nie można na nikogo liczyć, nie ma organizacji pracy, całkowity chaos. Zatrudniają nowe osoby, a nawet dla nas nie ma pracy, a jak nie masz wymaganej normy to mają problem, a nie masz jak jej zrobić, bo nie ma jak. Co chwilę ją zwiększają, sprzętu nie ma lub nie działa - nikogo to nie obchodzi. Jak nie zrobisz 100% umowy nie dostaniesz. Uciekaj gdzie indziej, jeśli masz inną opcję, szkoda nerwów i czasu na to miejsce.
    XYX

28.05.2026 00:15

Oczywiście że nie warto płaca ponad lekko minimalnej. Na premię wydajnościową nie ma co liczyć bo jej nie ma,a tylko dlatego że jakiś mądry człowiek robi tak pod górkę, aby pracownicy nic nie mieli z dodatków premi. Śmieszna sytuacja to chodzenie z błędami za pracownikami i straszenie upomnieniami. Ciekawe kto to wszystko wymyśla na Diamentach.Trzeba by było odezwać się do odpowiednich służb w celu weryfikacji zaistniałych niedogodności i wytycznych ponad prawo.😉
    Oj oj

05.05.2026 00:41

A co tu tak dużo pousuwanych komentarzy? Nowi pracownicy i tak niedługo się przekonają jak tu jest, nie trzeba komentarzy usuwać😃

16.05.2026 09:38

Już zaczęli uciekać XD

18.05.2026 19:22

Zawsze będą uciekać. Śmieszne pieniądze a oczekiwania wielkie mają.

13.05.2026 18:23

Pojawiło się kilka ofert pracy dotyczącej administracji, w tym w biurze na Wierzbięcicach. Jak wygląda praca w tym miejscu? Ktoś ma jakieś doświadczenie?
    Rozmowa o pracę

11.04.2026 08:43

Muszę przyznać że sama rekrutacja była trochę dziwna, w ogłoszeniu mówią jak oni dbają o ścieżkę rekrutacji Czyt. Potencjalnego pracownika. Wchodząc na rozmowę ujrzałem 3 osoby w mailu nic nie było mówione, a same osoby z oczu wyglądały jakby miały ptsd od pracowania tam. Rozmowa bez składu i ładu, sama rozmowa wygląda bardziej co się komu przypomni to się odezwie. Przypomnę że to był drugi etap bo 1 to było rozwiązywanie zadań w Excel. Na samej rozmowie pojawiło się pytanie o wzór na wydajność plus magiczne pytanie dlaczego ta firma😊 Na moje pytanie jak wyglada, jaka jest kultura organizacyjna dostałem odpowiedź ze to jest zbyt ogólne pytanie i potem zostało mi wskazane, że jest tak jak na tych plakatach, no jak w firmie są plakaty czym jest komunikacja to musi być grubo Dodatkowo dostałem informację że jest hierarchia ale tego nie widać, wow super tylko że tutaj chodziło im o to że prezesi nie chodzą w garniturach 😉 Samo doświadczenie odebrałem jako (usunięte przez administratora) Samo miejsce gdzie była przeprowadzana rekrutacja przypominała bardziej schowek niż pokój do tego przeznaczony plus czysto w nim nie było
    #PracownikBiurowy
    golan25

04.05.2026 21:07

Na czym polegało u Pana zadanie z Excela?
    Amanda

04.05.2026 17:12

Witam, czy ktoś dojeżdża do Arvato na Diamentową w Komornikach i jedzie przez Puszczykowo , Łęczycę, Wiry? Dwie osoby byłyby zainteresowane odpłatnymi, wspólnymi dojazdami do pracy od czerwca

23.03.2026 20:43

26.03.2026 22:26

Zero organizacji, okropni liderzy i kierownicy, masz pracować jak wół, nawet gdy nie ma pracy. Ukraińcy mają więcej praw niż Polscy i są tu większością. Naprawdę nie warto!

22.12.2025 13:07

Wam też przymusowo każą wziąć urlop, by nic nie zostało nic na nowy rok?
    Ciekawe

23.03.2026 00:08

To w sumie ciekawe bo u nas gonili i w nowym roku też o to żeby zaplanować cały urlop i Kusowo wykorzystać żeby nic nie przechodziło na nowy rok

23.03.2026 09:09

Liderzy dostają premię jak ich ludzie wykorzystają cały urlop (można zostawić 4 na żądanie). Niektórzy nawet się tym chwalą.

05.03.2026 23:07

22.03.2026 11:44

U nas ostatnio podnieśli normy, bo biorą pod uwagę najlepsze wyniki paru osób (z agencji), gdzie ich nie obowiązują procedury, dostają dobre skanery, mogą wszystko robić jak im się podoba, a jak ktoś zapytał co z premią, skoro mamy robić więcej, to kierownik prawie parsknął śmiechem i stwierdził, że tak to nie działa, a poza tym dostaliśmy aneksy i to ma nam starczyć. Wychodzi na to że w nagrodę za dobrą pracę, mamy więcej pracy. Od dłuższego czasu chcą się nas pozbyć, awansują toksycznych liderów na kierowników, nowi liderzy wybierani są wśród swoich, również toksyczni. Dobrych już dawno się pozbyli. Na nikim nie możesz polegać, zieloni tylko leżą (dosłownie) na fotelach albo siedzą na kilku przerwach dziennie, nie znają się na procesach. Od niedawna dostajemy pisemne upomnienia za zaznaczenie pustej lokalizacji, która po audycie okazuje się pełna (przekładają z innej lokazliacji) i dają nam błędy, a my za to możemy mieć nawet naganę i potem wylot z pracy. Nigdy nie pracował*m w tak toksycznym miejscu...

23.03.2026 04:10

Oto chodzi. Plany będą zrobione kosztem premii u pracowników. Nie warto starać się i robić wyników bo później tylko normy podnoszą. Ale podnieść premie to o tym nie myślą.

13.02.2026 09:41

Pączek w Tłusty Czwartek nie sprawi, że zapomnimy o problemach, stresie i braku organizacji, które panują tu na co dzień. Nie naprawi toksycznej kultury pracy, mo**ingu ani notorycznego braku szacunku. Zamiast działań pozorowanych, potrzebujemy realnych zmian w zarządzaniu i konstruktywnego feedbacku, a nie słodkości, które mają odwrócić uwagę od fundamentalnych problemów z komunikacją. Obecnie panuje atmosfera strachu, w której za każdy błąd grożą nam notatki i nagany - a pierwsze z nich już się posypały, liderzy straszą wyrzuceniem z pracy. Taką mam pro atmosferę! Przykre...
    Lolo

03.02.2026 16:15

Jakie wynagrodzenie jest w tej firmie oraz jakie zmiany ? Złożyłam cv i jestem ciekawa w ofercie o pracę nie było wpisane nic z powyższych pytań które zdałem
    ???

04.02.2026 02:46

Jakie stanowisko ? Magazynowi 6-14 , 14-22
    Pickpack

09.02.2026 11:15

Są dojazdy z dwóch kierunków: Poznań i Śrem. Co do wynagrodzenia to nie wiadomo, bo dział testów to nowe stanowisko, którego póki co w tej firmie chyba jeszcze nie było.

15.12.2025 15:49

To co się tu wyprawia to jest jakaś komedia. Kiedyś były wieszaki żeby każdy mógł w razie potrzeby odwiesić swoje rzeczy, to zabrali bo to nieestetyczne, teraz skrzynki przy ochronie, do których każdy mógł sobie włożyć telefon, leki itd teraz nagle stała się dla gości. Jak by Arvato przyjmowało setki gości no ludzie błagam. Cokolwiek zgłaszasz że działa nie tak to jest jedna i ta sama odpowiedź wina systemu oni nic nie mogą zrobić. W zeszłym roku na zwrotach agencja i Arvato miało stać po oddzielnych stronach w celach estetycznych teraz chcą oszczędzać i masz się przenosić na stronę na której nie potrafisz robić i jesteś niewydajny bo przecież oszczędności. Ten magazyn schodzi na (usunięte przez administratora) Agencji przyjmują pełno ale nawet nie potrafią ich wyszkolić. Wchodzą w alejki wózkami, pchają się gdzie popadnie a ich SPM daje tylko Arvato wózki do dokończenia po 3/5 sztuk. Jeśli źle się czujesz i prosisz o zmianę stanowiska to odpowiedź brzmi NIE bo przecież system tam pokierował ale jak system rano kieruje cię np na zwroty i po 20 min lider przychodzi cię wysłać na inny proces na którym nie ma wystarczająco dużo pracy to wtedy wszystko gra. Niech lepiej góra weźmie i zajmie się kierownictwem i liderami na tym magazynie bo ludzie już nie chcą przychodzić pracować w takiej okropnej atmosferze. Ciebie będą gonić ze stanęłaś na minutę ale jak oni stoją przez godzinę i tylko się śmieją i rozmawiają o głupotach to jest dobrze. Radze wymienić cały zarząd tego zakładu

05.01.2026 20:11

U nas straszą notatkami służbowymi za błędy. Śmieszni są!
    Typowo

05.02.2026 23:26

Dece3 to samo. Przerzucanie po procesach kilka razy w ciągu dnia, bo tu coś trzeba dokończyć, tam pomóc i trafiasz na dostawę na 20min gdzie romiescisz kilka sztuk bo mają ostatni karton, potem na buty i też trzeba coś dokończyć więc znów nie masz normy, bo to inny proces. Tracenie czasu na przygotowanie sobie pracy na rozmieszczaniu to osobny absurd. To powinno być jak kiedyś przygotowane, a nie tak jak teraz: samemu sobie naładować, szukać platformy albo paleciaka-a to czasem też jest problem, przerzucać te kartony, zawieźć a na końcu okazuje się że dane kartony są zablokowane- chociaż informacja była podana skąd je brać. to że sensownych liderów już nie ma to wiadomo a teraz po kolei odchodzą spmi. Ukr oczywiście bo polskich nie ma już żadnych😊 mamy otrzymywać notatki za błędy które często nie są z naszej winy, tylko wynikają z bałaganu który panuje na magazynie. Poza tym, czy notatki, nagany i wpisy do akt są również groźbami dla pracowników agencji i z jakości (którzy wpisują nam te błędy?) Czy tylko dla arvato? Czy przełożeni, czy Hiszpania którą cały czas się zasłaniają mogą posypać głowy popiołem i przyznać że sprzęt nie działa a oni od nas wymagają jakości i dobrych wyników w momencie gdy oni nie zapewniają nam warunków do pracy. Jeśli ma być wynik to musi być działający sprzęt który zapewnić musi firma a nie wymagać od nas absurdalnych norm kiedy sprzęt zrywa internet/muli/wyłącza się bez powodu/aktualizuje się cały dzień - wybierz co akurat dzisiaj ci się wylosuje. Jak masz dobry skaner to może zdarzyć się raz na tydzień.
    Byl

28.01.2026 21:47

Czy to narmalnie że od pracownika wymaga się j. angielskiego ale sam przełożony go nie zna ???

29.01.2026 19:48

Nie normalne. Ale od pracowników z dołu wymaga się nie wiadomo co.
    Typowo

05.02.2026 23:08

Tam ludzie którzy robią szkolenia na programie po angielsku, nie znają angielskiego 😃

24.01.2026 14:21

26.01.2026 03:16

Zależy co masz na myśli. U nas mamy pracować 8 godzin.

26.01.2026 11:30

Chodzi o zwolnienie z pracy tj. zakończenie współpracy z firmą, nie o wyjścia prywatne. Już teraz zaczęli pisać notatki służbowe, nawet za jeden błąd idzie info do kadr, mówią o naganach, a jak się będzie to powtarzać - do widzenia, tłumaczenie przyczyny ich nie interesuje...
    Dawid

16.01.2026 23:56

Notatkę to powinna dostać mamusia za niańczenie 29 letniej dziewczyny to jest praca a nie przedszkole ile można, siedząc na śniadaniu żeby starsza kobieta obsługiwała smarkaciche która nic z tego nic nie robi , umowę również też dostała bo zakładowa mamusie wychodziła, normy do tej pory nie robi, odzywki dla pracowników potrafi i wreszcie skasujcie te szafkę ze słodyczami na przyjęciach co ukradkiem jest wnoszone na magazyn C10

10.01.2026 12:05

Liderzy - tragedia. Nigdy nie ma ich przy stanowiskach, a jeśli już się pojawią, to tylko po to, by mieć pretensje, że do nich przyszliśmy. Cały czas szukają ofiary, na której mogą się wyżyć. Potrafią wyzywać od najgorszych pracowników. Sprzęt i internet nie działają, stanowiska są zepsute. 'Zieloni' ciągle są na L4, niby chorzy, a w rzeczywistości wyjeżdżają na wakacje – wstawiają zdjęcia na insta czy fb, a kierownicy udają, że tego nie widzą. Mają niekończące się przerwy po kilka razy dziennie. Zero pomocy, zero wsparcia. Jesteśmy o wszystko oskarżani, grożą nam notatkami, naganami, a nawet wyrzuceniem z pracy. Dla osób z umową nie ma pracy, bo wszystko zapewniają agencji, a na końcu jeszcze mówią nam, żebyśmy sobie szukali innej pracy - jakby to wszystko było naszą winą, kilka razy można było już usłyszeć "jak się nie podoba to poszukaj sobie nowej pracy" bo "tu się dobrze pracuje, bo Arvato to dobra firma"... Nie pozdrawiam, K.
    #Pakowacz
    Dawid

06.01.2026 19:55

Jest taka liderka co potrafi dać notatkę dwa dni przed podpisaniem umowy , wciska Kit gdyż kogoś nie lubi

08.01.2026 02:35

Wciskanie rzeczy które nie mają miejsca to ich specjalność. Niestety, zostawili niekompetentnych i jest jak jest. Porażka

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Arvato Polska?

Kontakt - Arvato Polska

Poznań

Inny mag.

12.12.2025 21:11

Cześć, czy był omawiany na waszych magazynach tegoroczny barometr?

13.12.2025 22:12

Niby tak, ale liderzy byli zdziwieni wynikiem - że tak źle wyszedł. Zero wniosków od kilku lat

14.12.2025 17:29

Przecież nie ma wniosków. Jest jeden wniosek aby pracownik robił i nie domagał się niczego.
    ...

17.10.2025 13:14

Dodatkowo barometr wyszedł fatalnie, a oni się zastanawiają "jak to możliwe". Moim zdaniem jedynym wyjściem jest całkowita zmiana liderów i kierowników, a nie ja cały czas tylko znajomi, znajomych i potem "och, ach, jak tu wspaniale". Czekam również na to, że kierownicy zauważą jak długie przerwy robią liderzy jak i całe oh. Ps. Godzina to mało... A nas pilnują co do sekundy.
    Horror

07.11.2025 13:57

Najważniejsze aby firma słuchała pracowników a nie robiła wszystko po swojemu.
    Liderzy

14.12.2025 00:23

Chodzą na trzy przerwy po 30-50 minut. Tak to można pracować🙃

11.11.2025 19:17

10.12.2025 13:45

Rekrutacja na stanowisko w IT też była dziwna. Odbiegała od innych rekrutacji, bez poczucia sensu po co wszystko. Nie polecam.

12.12.2025 17:19

Na rekrutacji pytania "Co myślą o Tobie inni, twoi koledzy z poprzedniej pracy?" Chore.
    Diament

15.11.2025 00:23

Po co montujecie skrzynkę na skargi i żale? Nie możecie poczytać tego co tu ludzie piszą?

15.11.2025 16:49

A są takie skrzynki? Bo u nas nie ma takich.
    dc3

16.11.2025 22:49

czarna skrzynka która leży na widoku przy strefie pracownika, na kamerze można oglądać kto wrzuca 😄 będzie widać kto wrzuca bo ochrona sprawdza na wejściu na magazyn kieszenie to kartke musisz trzymać w ręce 🕵️
    DC10

01.10.2025 19:46

Praca w Arvato coraz bardziej przypomina wyzysk niż uczciwe zatrudnienie. Normy są tak wyśrubowane, że pracownicy praktycznie nie mogą zejść ze stanowiska, co prowadzi do absurdalnych sytuacji – ludzie ograniczają wizyty w toalecie do minimum. Na domiar złego, kierownictwo forsuje pomysł pracy w dni ustawowo wolne, takie jak 1 listopada, Wigilia czy Święto Trzech Króli. Podczas spotkania pracownicy jasno oznajmili pani kierownik, że nie zgadzają się na takie praktyki. W odpowiedzi usłyszeliśmy, że „pytanie zostanie przekazane dalej”. Ale jakie pytanie? To nie kwestia dyskusji – to stanowisko ludzi, którzy mają dość. Pracownicy nie pozwolą się wykorzystywać. Mają swoje prawa i życie prywatne, a jeśli firma będzie próbowała je łamać, zwyczajnie nie pojawią się w pracy.
    Tragedia

17.10.2025 13:10

U nas już pojawiają się teksty w stylu "jak się nie podoba, zmieńcie pracę" - dokładny cytat. Mówią że mam wszystko zgłaszać a jak zgłaszamy to nic z tym nie robią. Tłumaczą się że to wina kierowników albo klienta. Prawda jest taka, że chcą nas zastąpić agencjami. Niektórzy liderzy nawet nie udają po której stronie stoją. My możemy chodzić na kilka procesów w ciągu dnia, bo liderzy nie potrafią nas rozpisać albo wysyłają na proces którego nie ma. Agencji jest za dużo, pracy brakuje, Arvato często zostaje bez pracy, a sprzątać nie możemy go musimy robić coś, gdzie liczy się norma. Poza tym - proces bez normy zabiera część premii. Zdarza się że wyrzucają cię z procesu by dać na twoje miejsce kogoś z agencji. Kierownicy ostatnio nawet na przywitanie nie potrafią odpowiedzieć, a co dopiero samemu kogoś przywitać... Szok, naprawdę nie mogę uwierzyć, co zrobili z tą firmą...
    Arvato Poznań

29.09.2025 21:23

Chciałbym poruszyć temat, dlaczego Arvato nie sprawdza pracowników agencji? Większość z nich pracuje na podstawie fałszywych statusów studentów , nie płaci podatków i chwali się w regałach , że mają stawki 30 złotych za godzinę, nie wykonują normy, ponieważ i tak mają wysokie wynagrodzenie.

30.09.2025 14:51

U nas normy robią i przez nich są ciągle podwyższane, oczywiście wszystko jest robione byle jak, liczy się wynik, nie jakość, dodatkowo nie sprzątają po sobie, a potem pracownikom Arvato się obrywam. Nie wiem jaka to umowa zlecenie, że od kilku lat widać te same twarze i to codziennie od kilku lat, nie jest to praca tymczasowa, dziwne że inspekcja ich nie dojechała, bo już dawno powinni mieć normalne umowy, a nie śmieciowki.

02.10.2025 10:20

Oni mają przywileje. A pracownicy arvato muszą za nich wszystko robić. Nie ma ich dwa miesiące i wracają na dobre stanowisko lub proces aby nie przemęczać się.
    Andrzej

24.09.2025 19:01

To miał być złoty strzał. Nowy magazyn, nowoczesny. Firma fajna, dużo dobrego słychać o niej na rynku. I co z tego jak firma to przecież ludzie. Dla ludzi chce się przychodzić, nawet jak jest ciężko. Ale nie tam. Już nie. W nowym magazynie im wyżej tym większy brak szacunku i zachowania niegodne kierownika i dyrektora. Nepotyzm kłuje w oczy na kilometr. Ściągani są ludzie pana dyrektora z innych magazynów. Otaczanie się swoimi ludźmi bez kompetencji I bez przejrzystych reguł swiadczy tylko o braku odwagi biznesowej i braku cech dobrego managera. Ryba psuje się od głowy mówią, ale tutaj ta ryba jest już cała zepsuta. Miało działać wszystko jak w zegarku, a z każdym dniem jest gorzej. Brak kompetencji zarządczych i nadzoru i wsparcia powoduje, że ludzie są przeciążeni, zniechęceni, odchodzą po 2 tygodniach lub miesiącu. A mogło być dobrze. Kto i kiedy zmieni tam dyrektora i kierownika tego cyrku? Przecież Arvato to "była" dobra firma. Taką opinie miała jak się zatrudniałem. Robiłem rozeznanie. A tu taka niemiła niespodzianka. Mam nadzieję że coś się zmieni. Jeśli nie to niestety długo tu nie wytrzymam. 😔 I nietylko ja.
    Horror

26.09.2025 16:48

Najgorsi są w kamizelkach koloru n.. i z... i udają że znają się na czymś. Jak przychodzisz do przełożonego ze sprawa to głupio odzywa się i nie udaje że na czymś zna się. Bo ciężko jednemu znaleźć meila i odpowiedzieć podwładnemu.

02.09.2025 22:34

Pracuje w arvato od jakiegoś czasu ogólnie praca nie jest zła ale monotonna Mam szkolenia na większości procesów Jednak to co się dzieje na przyjęciu daje wiele do życzenia np Zamykany transport bez przyjęcia SPM (3 osoby) które robią tobie smród koło d... Wybrańcy dostają palety a reszta dostaje syf SPM robi bluzeczki i biżuterie a ty jeśli nie jesteś w gronie wybranych dostaniesz syf Jak się coś nie podoba SPM idzie do lidera który ma wszystko w d... Ogólnie przyjęcia od dłuższego czasu się psuły ale odkąd doszedł kolejny SPM to już jest tragedia nie chce się tam chodzić i pracować Proszę zmieńcie coś. Ps. Pamiętajcie o higienie osobistej bo nie miło tam przebywać
    Zawiedziona

18.09.2025 11:07

Dokładnie tak jest spm na przyjęciach wybiera sobie Dobry towar przyjmuje go i zabiera go na rozmieszczanie również ma osoby którym również daje Dobry towar a innym podstawia kiepski towar gdzie ciężko wyrobić normę a jak się odezwiesz to się obrażają. Racja jest w tym że z jedną z pań od początku pracy nie ładnie pachnie i to młoda kobieta może zamiast donoszenia na pracownika proponuję kąpiel i higienę. Ogólnie zakończyć powinno być te mamusiowanie bo to praca a nie przedszkole dziewczyna powinna się ogarnąć a nie zasłaniać się przez swoje upodowanie mamusi której dzięki niej ma umowę na stałe nie wyrabiając normy, na dodatek jest odpryskliwa i chamska .
    Riki tiki

29.08.2025 23:30

Na (usunięte przez administratora) powinni wprowadzic jakies alko i narkotesty. Akurat na mojej zmianie jest gosciu ktory na takiego wyglada jakby caly czas cpal albo nawalony przyjezdzal do roboty. Wszyscy widza jak on sie zachowuje i kazdy twierdzi to samo
    Przeładowany bus

01.09.2025 20:53

No tylko czekać aż paleta z wysokiego poleci na kogoś ... Rest In Pousage
    Riki tiki

04.09.2025 04:53

No raczej watpie bo gosciu robi wszystko zeby przez 8 godz nic nie robic. I kazdego to wkur. Bo kazdy zapierdziela na jak najlepsza norme dla siebie a jemu to zwisa
    Loczek

29.08.2025 01:24

Niech się skończy te mamusiowanie w magazynie a wręcz zabranie się by osiągnąć normę przy umowie na stałe i grzeczniej się odzywać. Nie wiem że nikt nie reaguje na to bo matka zasłania córeczkę,ile można każdy pracownik ma ta sama umowę j powinien być traktowany równo a nie ze spm rządzi

28.07.2025 10:15

Jakim cudem ocena firmy się podwyższyła? 🤮
    Nie pozdrawiam

10.08.2025 08:09

Teraz nagle jest prawie 3/5, ciekawe jakim cudem?! Bardzo toksyczne miejsce pracy, toksyczni przełożeni i kierownicy, zwłaszcza na diamentach...
    Diament

17.07.2025 09:04

Kiedy kierownicy zauważą, ile razy liderzy mają przerw w ciągu dnia? Zwłaszcza jak kierowników nie ma na magazynie? Rano wychodzą już o 7 i wracają po godzinie, potem jeszcze kilka razy w ciągu dnia znikają na 30 minut i nikt tego nie widzi... O popołudniówkach i dniach kiedy kierowników nie ma na magazynie nie wspomnę...

07.08.2025 19:02

Teraz mamy niecałe 15 minut, brawo wy. Gdzie inspekcja pracy?
    Kto wie?

07.08.2025 19:30

Niedługo będziemy darmowe nadgodziny robić jak tak dalej pójdzie, widać że chcą się nad pozbyć. Agencja ma więcej praw, nawet przerwę mają 20 minut... 🤮
    Były14

18.07.2025 00:25

Nie polecam pracy w tej firmie. Podczas rozmów bezpośrednich z kierownictwem można odnieść wrażenie, że panuje przyjazna atmosfera – są uprzejmi, chwalą za zaangażowanie, sprawiają wrażenie wspierających. Z czasem zacząłem dowiadywać się od współpracowników, że za moimi plecami ci sami przełożeni wypowiadali się o mnie w negatywny sposób, często przekłamując fakty. Taka dwulicowość jest dla mnie nie do przyjęcia i znacząco wpłynęła na moje poczucie bezpieczeństwa w miejscu pracy. Zdecydowanie zabrakło tam szczerej komunikacji i szacunku.
    Karolek

23.07.2025 09:35

Bo tu liczy się umiejętność podlizywania innym. Przed wszystkimi to udają że są team positivea a za plecami obgadują innych.

23.07.2025 20:13

Dokładnie tak, zwłaszcza na tym magazynie o którym pisze kolega wyżej ;) Dwulicowość to idealne słowo, dwulicowość i faworyzacja wybrańców w oh, na tym magazynie nigdy to się nie zmieni. Najważniejsze są plotki i donoszenie,czekamy może na te wyniki barometru ...
    VIKING

23.07.2025 17:12

Powiem tak; Czytam te opinie-narzekania na firme, i mam pytanie; Dlaczego nie odejdziecie z tej firmy skoro tak macie zle ? Przeciez to co czytam jest na poziomie przedszkola. Mnie jak sie cos niepodobalo , to nie narzekalem, tylko majac 46 lat spakowalem manatki i wyjechalem za praca do Szwecji, dzisiaj jestem na emeryturze, i nadal pracuje, i nie narzekam bo mam dobrze.Poprostu miejcie jaja i odwage a nie ciagle narzekac i biadolic
    stryków

23.07.2025 16:13

Mam propozycję, która z pewnością rozwiąże niejeden problem czy "krzywe" sytuacje na niejednym magazynie. U nas się sprawdza. Mianowicie-od czasu do czasu wymieszajcie osoby na stanowiskach spm, to znaczy przenieście z działów na których obecnie pracują na inne działy. U nas powstały swego czasu takie małe elitki, które wydawałoby się są nie do ruszenia. Nic bardziej mylnego. Po ich "wymieszaniu" widać, że niektórzy bardziej się przykładają do pracy i starają. Są tacy spm-owie, którzy twierdzą, że nawet wyszło im to na dobre-zmiana działu, osób z którymi współpracują, poznają inne procesy, czyli mogą coś zrobić dla siebie w temacie własnego rozwoju. A i przez ogół pracowników jest dobrze odbierane takie "odświeżenie" towarzystwa. Także proszę wziąć to pod uwagę na innych magazynach. Polecam.
    Zenek

06.05.2025 19:53

Liderzy w Arvato to jedno wielkie nieporozumienie: - nie mają o niczym pojęcia (gdyby nie praca innych, byliby w dużych tarapatach), - nie znają języka angielskiego (który de facto jest wymagany na tym stanowisku), - nie szanują swoich pracowników - myślą, że Team Positivity raz na miesiąc wystarczy, - nie wiedzą nic na temat Kodeksu Pracy, a powinni chociaż mieć pojęcie ile pracownikowi przysługuje przerwy.
    wieloletni pracownik

08.07.2025 10:13

Doceniam ironię z Twojej strony, ale pozwól, że jednak z dystansem potraktuję sugestię, by mentorzy „uczyli” liderów języka angielskiego 😉 Mentorzy w firmie mają wiele zadań, ale to raczej nie lektorat – od tego są dedykowane narzędzia i kursy. I właśnie o tych możliwościach warto rozmawiać – konstruktywnie.
    Yeti

16.07.2025 18:32

Jakie szkolenia? Dla kogo? chyba tylko na wybranych dc, piszesz jako pm czy OH, a może ktoś z góry, który zawsze będzie bronił firmy za wszelką cenę? :)
    nowy

14.07.2025 08:01

Cześć, Widziałem ogłoszenie na kierownika operacyjnego. Jak atmosfera w firmie?
    KO

16.07.2025 06:25

Cześć, biorąc pod uwagę, że pytasz o to tutaj - nie ma szans, że się dostaniesz. Pozdrawiam.

16.07.2025 12:42

Jeśli nie masz układów, nie ma opcji, że się dostaniesz. Firma bardzo toksyczna...
    Oburzony

04.07.2025 18:07

"Zależy nam na tym, by komunikacja była otwarta, bezpośrednia i oparta na szczerości, ponieważ dzięki temu możemy budować pozytywne relacje w naszych Zespołach." Czy macie pewność, że Wam na tym zależy? Mam nieco inne odczucia.
    Poznańdece

06.07.2025 11:49

Kierownikom w tej firmie na pewno nie zależy na dobrej atmosferze wśród swoich zespół - wręcz przeciwnie, byleby robić wszystko pod górkę. Aż dziw, że nie mają wyciąganych z tego jakichkolwiek konsekwencji - do tej pory nie znałam kierownictwa, któremu nie zależy na budowaniu relacji, dobrej atmosferze, a zależy jedynie na robieniu każdemu pod górkę.
    Arvatek sratek

10.05.2025 16:41

HR w tej firmie to jakaś porażka, zwłaszcza osoby nimi kierujące, a tym usuwaniem komentarzy tylko strzelacie sobie w kolano, każdy widzi że coś tu śmierdzi. Ryba zawsze psuje się od głowy
    Bluble

18.05.2025 16:58

Już zmieniłem - szkoda, że nie wcześniej. Ale dzięki za troskę!
    Miękki HR

05.07.2025 11:22

Standardowa odpowiedź w tej firmie. Nie wiem czy macie w Arvato świadomość, że jest coś takiego jak miękki HR, w przeciwieństwie do twardego HR, koncentruje się na relacjach z pracownikami, ich rozwoju i budowaniu pozytywnej atmosfery w miejscu pracy. Odpowiedź w stylu "To polecam zmienić pracę, jeśli jest ci tak źle." pokazuje tylko, na jakim poziomie jest miękki HR w tej firmie. Sami sobie wystawiacie świadectwo. Ja też zmieniłem pracę i żałuję tylko, że tak późno

04.07.2025 17:55

Firma szeroko chwali się swoimi wartościami a ja myślę, że poniższy dowcip dobrze obrazuje czy te wartości są rzeczywiście w jej DNA. W dobie sztucznej inteligencji można wyczarować wszystko a na stronie internetowej można umieścić każdą treść. Rodzi się tylko pytanie - czy rzeczywistość jest z nią zgodna? A co się stanie jeśli powiesz, że tak nie jest? hmmm A oto dowcip: Mama jak zwykle gotuje całego kurczaka. Z głową, łapkami, pazurami i nawet piórkiem, które gdzieś się zaplątało. Pytam: – Mamo, czemu ty zawsze gotujesz całego kurczaka? – Bo babcia tak robiła. – A babcia czemu tak robiła? – Bo jej mama tak robiła. – No dobra, ale czy ktoś z was kiedyś zapytał dlaczego?! – Oczywiście, że nie. To się nazywa tradycja – robisz coś bez sensu, tylko dlatego, że ktoś kiedyś też tak robił.

Zostaw merytoryczną opinię o Arvato Polska