Arvato Services Polska

3. Opinie o pracodawcach Błonie
  5. Opinie o Arvato Services Polska

Opinie o Arvato Services Polska Błonie

WebsiteIconArvato Polska

Nie przegap nowości o Arvato Services Polska!

14.06.2026 18:38

Hej.Odeszłam z ogromnym żalem, ponieważ nie odeszłam przez firmę, klientów czy ludzi, z którymi miałam przyjemność pracować. Odeszlam przez sposób zarządzania Entera(usunięte przez administratora) Przez długi czas Arvato było moim drugim domem. Wspólnie otwieraliśmy magazyn, budowaliśmy procesy, pracowaliśmy po godzinach i robiliśmy wszystko, żeby ten trudny start zakończył się sukcesem. Wielu liderów,wms i pracowników wkładało w tę firmę znacznie więcej niż tylko obowiązki wynikające z umowy. Niestety po odejściu poprzedniego wspaniałego (usunięte przez administratora)atmosfera zaczęła się zmieniać. W mojej ocenie (usunięte przez administratora) skupiali się bardziej na krytykowaniu ludzi niż na wspieraniu ich. (usunięte przez administratora) Sama wielokrotnie doświadczyłam sytuacji, w których nie pozwalano mi spokojnie wyjaśnić okoliczności lub przedstawić swoich argumentów. Miałam poczucie, że decyzje i oceny były wydawane zanim ktokolwiek chciał poznać fakty. Szczególnie boli mnie brak docenienia pracy wykonanej przez liderów,wms,kontroli,transportu.Przez wiele miesięcy rozwijałam swój obszar, wdrażałam rozwiązania organizacyjne i standardy 5S. Dział był przygotowywany tak, aby był wizytówką magazynu. Wielokrotnie to właśnie od niego rozpoczynały się wizyty gości, klientów i audytora, a inne obszary korzystały z wdrożonych tam rozwiązań jako wzoru do naśladowania. Tym bardziej przykre było późniejsze obserwowanie sytuacji, w których efekty tej pracy przestawały być kojarzone z osobami, które faktycznie je tworzyły.Przez cały okres swojej pracy nie usłyszałam informacji zwrotnej adekwatnej do wkładu, jaki wnosiłam w rozwój działu. Natomiast błędy czy problemy były zauważane bardzo szybko. Najbardziej boli mnie brak docenienia ludzi, którzy budowali ten magazyn od pierwszego dnia. Potrafiliśmy pracować za dwóch lub trzech ludzi, szkolić nowych pracowników, ratować procesy i realizować cele. Jednak bardzo rzadko słyszeliśmy zwykłe „dziękuję”. Symboliczna była dla mnie akcja doceniania pracowników. Firma przygotowała czekoladki i naklejki z podziękowaniami, aby przełożeni mogli wyróżnić swoich pracowników za zaangażowanie. Wielu liderów z radością przekazało je swoim zespołom. Dla mnie nie chodziło o samą czekoladę, lecz o gest pokazujący pracownikowi, że jego wysiłek jest zauważany i doceniany. Przykro było również patrzeć, jak odchodzą wartościowi pracownicy i liderzy, którzy przez wiele miesięcy poświęcali prywatny czas, zdrowie i energię dla dobra magazynu. Wielu z nich nie odchodziło przez pracę, lecz przez atmosferę i sposób zarządzania. Mimo wszystko jestem wdzięczna wszystkim ludziom, z którymi miałam zaszczyt współpracować,które juz niestety nie pracują też. To oni byli największą siłą tego miejsca. Gdyby nie sposób zarządzania dwoch kierownikow i sposób traktowania ludzi, nadal pracowałabym w tej firmie.
    #LiderZespoluTeamLeader

26.06.2026 11:48

Trzeba się znać na żartach A z tego co pamiętam to ty entuzjazmem nie pałałes do nauki i zaledwie po 2 dniach na L4 zwiałeś-masz straszna odwage nic ciekawego po sobie nie pozostawiłeś

26.06.2026 12:05

JAK SIE NIEZNA NA ŻARTACH TO TAK MASZ ALE TY NO TAK WIELKI lider Popracowales dwa dni i zwiales na L4 a entuzjazm w nauce zerowy u Ciebie
    Potencjalny pracownik

05.06.2026 23:13

Witam, zastanawiam się nad podjęciem pracy w magazynie w Mszczonowie, pytanie jak wygląda praca w tym oddziale, czy jest toksyczne środowisko, bo nie ukrywam że po doświadczeniach z innych firm cenię sobie spokój i prywatność a wolę zasięgnąć opinii niż wpakować się w toksyczne środowisko.

JozefPilsudski

19.06.2026 17:34

Tak, jest to toksyczne środowisko w którym nie możesz liczyć na wsparcie chyba że Zapłacisz łapówki

07.05.2026 22:17

Dzień dobry, jak wygląda praca w biurze w Mszczonowie? Atmosfera, pieniądze, charakter pracy?
    Domi

20.05.2026 00:03

Jak w cyrku bo kadra kierownicza to jeden wielki żart, zbieranina ludzi bez pojęcia o funkcjonowaniu magazynu.

21.05.2026 22:23

A coś więcej na ten temat? Na jakim stanowisku byłaś?
    Keti

20.04.2026 19:02

Chcę również zostawić opinię o Ariato Mschonov. To była praca, którą uwielbiałam, od razu poszłam do agencji, żeby się czegoś nauczyć, a później sama do firmy, ale niestety nie dostałam tego, czego oczekiwałam. Kiedy odmówiłam oczerniania innych dziewczyn, liderka od razu stwierdziła, że ​​to błąd, zaczęła mówić kierownictwu, że odchodzę z pracy bez powodu, że popełniam mnóstwo błędów, a kiedy poprosiłam o ich pokazanie, odpowiedzieli po prostu, że tego nie odnotowali. Moja ocena była wyższa niż 100%, ale mój stan nie został przedłużony. Ludzie nie są oceniani na podstawie wyników pracy, nie ma wsparcia ani pomocy ze strony liderki.
    Stalker

20.04.2026 12:33

Praca Błonie , arwato..Brak szacunku od kierownictwa ! Nie masz prawa wyjść Chociaż kierownicy wychodzą, nie dotrzymanie warunków pracy ta kodeksu pracy, kierownik główny nie nadaje się do kierowania zespołem , wymyśla swoje warunki pracy .musisz latać jak (usunięte przez administratora) ! Nie dotrzymanie BHP
    Byl

26.12.2025 21:37

To że ta firma ma ocenę 3.3 mogło zdarzyć się tylko teraz bo takie cuda to tylko w wigilię
    Byl

10.12.2025 10:47

Szkoda że kierownictwo i dyrektorstwo daje sobie prawo obrażać ludzi i przeklinać.

11.12.2025 11:05

To jest właśnie takie promowanie Team Positivity z ich własnej strony. Góra wymyśla jakieś PR bzdety do których mamy się stosować, ale Oni nie muszą.
    ByłyPracownik

21.08.2025 15:32

OPINIA DOTYCZY ARVATO WE MSZCZONOWIE!! Jednym słowem tragedia! Pewnie za parę chwil zostanie usunięty post więc czytajcie póki możecie. W tym roku został oddany do użytku nowy magazyn Arvato. W chwili przyjęcia się myślałem ze to będzie strzał w dziesiątkę jednak się myliłem. Kierownicy magazynu oraz specjaliści od systemu nie ogarniają niczego i stosują „spychologię” w skutek czego nikt nie jest wstanie pracować, a co najlepsze ochrzan za to dostają pracownicy bo nic nie robią. Nie pominę żartów typu „jak nie wyrobicie normy to nie dostaniecie premii”. Jeden z kierowników obiecując pracownikom systemowym premię (i podpisując z nimi aneks) nie dotrzymał słowa w skutek czego pracownicy nie zostali wynagrodzeni za pracę zgodnie z umową. Były sytuacje gdzie kierownik stawiał pracownikom ultimatum typu „będziesz pracować po 12 to klepnę Ci urlop”. Na sam koniec dodam ze Polacy są po prostu na drugim planie. W pierwszej kolejności są ludzie z „kraju ogarniętego wojną”, jest baaaardzo długa przerwa i dopiero są Polacy. I nie, nie jestem uprzedzony ale gdy Polak poprawia „obcokrajowca” i wyjaśnia że mówi się tak a nie inaczej (chodzi o wymowę) i zostaje oskarżony o rasizm to coś tu nie gra.. Generalnie Liderzy mają więcej pojęcia o samej pracy niż kierownicy, a szary pracownik jest nikim. To było tylko kilka sytuacji a było tego dużo więcej. Jak ktoś chce coś dodać to zapraszam do dyskusji
    alekseba

25.08.2025 10:55

Mówienie, że coś jest z nimi nie tak, to śmieszne niedopowiedzenie. On – pajac w przebraniu patrioty, z tym swoim wydumanym ‘honorem’, który nadaje się co najwyżej do kabaretu. Ona – typowa mistrzyni unikania, przychodzi do pracy tylko po to, żeby udowodnić, że zrobi wszystko, byle się nie narobić. Ich obecność to pokaz hipokryzji i lenistwa w najczystszej postaci. HR, skończcie wreszcie z tą farsą i podziękujcie tej dwójce za współpracę. Każdy dzień z nimi to trucizna dla zespołu – bez nich w końcu odetchnie się normalnym powietrzem i pojawi się normalna atmosfera, a nie ciągłe udawanie. Nikt nie ma do nich cierpliwości, siły, sympatii.
    Byla

08.12.2025 11:28

Jakim tchórzem trzeba byc żeby na takim portalu wylewać swoje żale zamiast pogadac w 4 oczy. Do HR nie da sie isc i pogadac? Dramat. Widać, że atmosfera tam jest żałosna. Nie aplikowałam i nie zamierzam. W takim syfie nikt nie będzie chciał pracować. Doszły mnie słuchy że rotacja tam ogromną, a to najlepsza wizytówka.
    PoPracy

02.12.2025 08:10

Kto tam jeszcze pracuje?? Arvato jedyne nad czym pracuje to stwarzanie pozorów że jest fajnie. Nie jest. Niewiele rzeczy z rozmowy się pokrywa z rzeczywistością. Kłamstwo, fałsz, brak wsparcia i szkoleń. Sugestia zakładu żeby pracownicy nauczyli się pewnego języka ze wschodu (sami zgadnijcie jakiego) mówi wszystko o tej firmie.
    Była

02.12.2025 20:55

Potwierdzam! Każdy kto sie szanuje ucieka z tej firmy. Brak premii mimo obietnic. Wystarczy zobaczyć na pracuj.pl, że ciągle szukają ludzi na wszystkie stanowiska. Chaos i zament. Kierownicy niewiele wiedza ale mimo braku szkoleń wymagają od pracowników i wyciagaja konsekwencje. Niejasne rozliczanie nadgodzin. Komunikacja z działem HR nie istnieje. Brak zwyczajnie wsparcia kogokolwiek dla pracownika. Do tego całą sytuacją wyzwala w ludziach najgorsze instynkty. Atmosfera zatem tragiczna. Kierownictwo niestety wspiera agancje i pracowników z za Wschodu. Są jak przysłowiowe święte krowy. Szkoda nerwów i czasu.
    Byla

06.12.2025 13:59

Ja mogę napisać co denerwuje. Brak wsparcia i kompetencji przełożonych. Praca w niedzielę, która jest rozliczana jako nadgodziny w tygodniu (8h za 8h). Kompletny brak szkoleń. Ludzi zostawia się samych sobie. Kadry to porażka. Marny kontakt i brak wiedzy. Wszystkich odsyłają do Plewisk. Jak poprosisz o pomoc, uslyszysz: "jak sobie nie radzisz idz do psychologa". Dyskryminacja Polaków. Na magazynie 99% to obcokrajowcy. Padają sugestie żeby Polacy sie uczyli języka ze wschodu. Premie? Zapomnij. Obiecali ale nie dali. Szczęściarze dostali aneks do umowy o dodatkowych premiach ale ich nie dostali... z ekipy, ktora pracowała na początku zostało kilka osób. Każdy kto się ceni ucieka. Generalnie za malo ludzi. Bałagan ogromny. Systemy nie działają poprawnie. Tak sie zwyczajnie nie da pracować. A o prowschodnim kierownictwu juz nie wspomnę.
    Worker

25.11.2025 13:51

Ciekawe dlaczego tak dużo opinii (wcale nie wulgarnych ani nic z tych rzeczy) jest usuwanych? Komu na tym zależy? Masakra i niekompetencja. Pieniądze i stanowisko zmieniają ludzi. Jeśli szanujecie siebie, swoje zdrowie i czas prywatny to omijać szeroko.
    Xxx

02.12.2025 19:56

Że dużo usowane to zbyt mocne słowa, bo za wiele wpisów to tu się nie pojawia. Za pewne dlatego, że wyrażenie jakiej kolwiek opini i tak nie wiele zmieni. Pracownicy wola sie nie odzywać niż odzywać.
    nick nikt

28.10.2024 13:58

ARVATO, w swoich komunikatach zewnętrznych promuje piękne hasła o pozytywnym nastawieniu i otwartej postawie wobec pracowników, niestety, w rzeczywistość znacznie odbiega od tych deklaracji. Zamiast wspierającego i przyjaznego środowiska, pracownicy spotykają się z duszącą atmosferą i brakiem możliwości wyrażania swoich opinii. Każda sugestia, niezależnie od jej wartości, jest traktowana z niechęcią, a pracownik, który ośmieli się przedstawić jakiekolwiek zdanie odrębne od reszty z automatu staje się „wrogiem” i zostaje poddany ostracyzmowi. Takie podejście nie tylko zniechęca do aktywnego udziału w życiu firmy, ale również podkopuje morale, co w dłuższej perspektywie prowadzi do obniżenia efektywności i zaangażowania pracowników. Plotki, kłamstwa, konfabulacje i donoszenie na współpracowników – taka codzienność… W regionie warszawskim (Błonie/Pruszków) sytuacja wydaje się być szczególnie ciekawa. Dział HR bardziej lubuje się w szukaniu haków na pracowników niż w rozwiązywaniu zgłaszanych problemów i wspieraniu ludzi- o dyskrecji nawet nie wspominając – wszystko omawiane jest niemal natychmiast z działem Rekrutacji. Rekrutacja, w skrócie chaos i wulgaryzm na najwyższym poziomie. W tym wypadku braki silnych argumentów przechodzą w argumenty siły… (kto był na imprezie świątecznej w Poznaniu- ten wie o czym mówię). Przemiał pracowników jest ogromny, co świadczy o poważnych problemach wewnętrznych firmy. Ludzie odchodzą nie z powodu braku kompetencji, lecz z wyczerpania i dla zachowania resztek zdrowia psychicznego. Wysoka rotacja pracowników to jednoznaczny sygnał, że firma nie potrafi stworzyć odpowiednich warunków pracy, które zatrzymałyby wartościowych pracowników na dłużej. ARVATO wydaje się bardziej skupiać na utrzymaniu pozorów na zewnątrz niż na realnym rozwiązywaniu problemów wewnętrznych. Ważne jest, aby wizerunek firmy był nieskazitelny, podczas gdy prawdziwe problemy i frustracje pracowników są ignorowane lub tuszowane. Zamiast otwartości i pozytywnego nastawienia, pracownicy doświadczają tłamszenia, braku wsparcia i niezdrowej atmosfery pracy. Wysoka rotacja pracowników i ignorowanie ich głosów to wyraźne sygnały, że firma potrzebuje głębokich zmian, aby naprawdę stać się miejscem, które promuje wartości, o których tak chętnie i głośno mówi.
    Xyz

24.10.2025 22:23

Znam to z autopsji , dokładnie tak jest ale kierownictwo jest ślepe i wierzy we wszystko co powie lider, który sterowany jest przez operatora , ludzie którzy mają własne zdanie i punkt widzenia są nikim niestety takie są realia a jak zobaczą że coś robisz to teksty typu to ty to umiesz ? A no ku. .wa umiem ale ty wierzysz tym co o mnie źle mówią lub dołki pod kimś kopią bo nie wszyscy mają parcie na szkło jak większość tylko czekają jak ktoś ich dostrzeże i doceni !!!!
    WSC

30.10.2025 08:41

Ciekawe, a to mowa o jakim magazynie?
    XYZ

24.10.2025 12:09

Jak wygląda praca w Arvato teraz przed seszonem i poza, warto tam przyjść?

30.10.2025 08:34

Praca jako praca jest prosta jak nie wiem co. Jedynie co to człowiek się dużo nachodzi. Ciężka sama w sobie nie jest. Czy warto przyjść? Jeśli chcesz przyjść tylko na sezon z myśl że dużo zarobisz to nie warto, bo nie zarobisz. A jeśli chodzi o atmosferę i pracowników to zależy na jaką zmianę się trafi.

24.07.2025 16:35

08.08.2025 20:42

Zmiany, jak zmiany czasem czekają każdego. Ale jak na osobę Były to jesteś dobrze poinformowany co do zmian jakie się pojawiają.
    izz

30.07.2025 07:31

Foster a team of exceptional people – inwestujemy w wyjątkowe talenty, solidne zasady przywództwa oraz zróżnicowane, globalne środowisko pracy. Cytat ze strony Arvato.. czytaliście większe kłamstwo?
    Szklany Pracownik

27.05.2025 19:40

To co sie ostatnio wyrabia to jest jakaś tragedia, my liderzy chodzimy cali w nerwach, pracownicy bez dodatku premiowego, awanse bez sensu i rozwoju dla nikogo..i tylko nacisk na oszczędności nic poza tym... Nic od firmy dla nas... Aby im sie zgadzały profity i jeszcze wielkie wymagania i ograniczenia względem pracownika, chyba musi być rewolucja i tymi sprawami musi zająć się sama góra.
    Nikt

28.05.2025 12:17

Obawiam się że góra wie i wręcz nakazuje oszczędności. Nie mniej kasa jest na nowe biurka i drzwi, podcza gdy poprzednie były całkiem dobre. Szkolenia, które proponują są bez sensu. Osoba z HR ma doczytać kilka książek i wykładać, jeżeli sama nie jest zorientowana w temacie... śmiech na sali.
    Ktos tam

23.05.2025 00:20

To co dzieje się ostatnio na magazynie w błoniu to jakiś cyrk... jako pracownicy na początku roku dostaliśmy "podwyżki" ale w zamian za to nie mamy już faktycznie premi to znaczy teoretycznie ją mamy... Nie wiemy kto za to odpowiada, ale firma się strasznie zepsuła. Jakby tego było mało na dwóch magazynach zarzadza jeden kierownik i w sumie nie ma go na zadnym z nich, nikogo nie słucha tylko makaron na uszy ciągle nawija, narcyz, podejmowane są jakieś dziwne decyzje np. ostatnio zabrano nam jednego lidera na inny magazyn, choć pracy mamy duzo i nikt nie wie o co chodzi... na nikogo z kierownictwa nie mozna liczyć ciągle tylko hasła przyjrzymy się, będziemy sprawdzać, a kasy za pracę coraz mniej... Od jakiegoś czasu nie ma pozytywów w tej pracy ciągle tylko szukanie winnych i oczernianie pracowników że kombinują oszukują a to firma tworzy warunki które do tego zmuszają. Z roku na rok coraz gorzej i dlatego myślę nad zmiana...
    ....

24.05.2025 16:01

To prawda, robi się co raz gorzej. Dyrektor przychodzi raz na jakiś czas tylko po to by po wydzierać się na pracowników i wytykać błędy. Magazyn istnieje głównie dzięki liderom, a dostają tylko ochrzany. Fajnie jest dla rozrywki przyjść wytykać palcami i mówić że wszystko źle tylko gdzie Był jak każdy widział że kierowniczka nie daje sobie rady. No magazynie na którym przebywają wiejee nudą to trzeba przyjść na hebe by dla rozrywki poczepiać się pracowników. I za to teraz nie mamy.
    Nikt a może ktoś

26.05.2025 17:43

Najgorsze jest to że dyrektor wierzy donosicielom i osobom pokroju Pana od napraw. Łyka wszystko jak pelikan, potem tylko wydziera się na wszystkich ,sam byłem świadkiem jak krzyczał na kierowniczkę i liderkę aż się popłakały. I kolejny raz na tą samą liderkę przy nowych pracownikach. Przyczepia się o blachostki . A nowy kierownik szkoda gadać, narcyz który pracowników ma za nic.Trzeba szukać nowej pracy
    ACDC

22.05.2024 10:15

Firma nie wykazuje zainteresowania rozwojem swoich pracowników. Niby wprowadzili jakieś rozwiązanie ale nie daje ono żadnej szansy na awans czy przejście do innego działu. Rozwiązanie stworzone na sztukę. Na rozmowach rekrutacyjnych ludzie są wprowadzani celowo w błąd byle by się zatrudnili, ponieważ ci co zostali są w (usunięte przez administratora) i toną w robocie. Menagerowie, nie znają natłoku obowiązków swoich pracowników przez co wprowadzają w błąd innych. Uprawiana jest spychologia w białych rękawiczkach. Na każdym kroku menedżerowie szukają haka na podwładnych by móc zaistnieć przed swoim przełożonym i zapunktować. Wartościowi pracownicy albo juz odeszli albo są w trakcie, zostają .....
    Dch

09.10.2024 16:14

Serio, są jakieś etapy doszkalające przed rekrutacja? Pierwszy raz słyszę. To że rekrutacje są pic na wodę wiadomo od dawna. Więc tu nikt nic nowego nie napisał.

18.12.2024 11:01

Te etapy doszkalające to ścieżka kariery.

30.08.2024 13:27

Arvato sortuje ludzi. Np. Poniżej operatora systemów magazynowych podwyżki są w styczniu, od operatora (czyli liderzy, kierownicy) dostają w maju, albo w lipcu zależy jak sobie góra wymyśli. Teraz było tak, że zaczęli odchodzić wózkowi to Arvato sypnęło im symboliczne 100 zł brutto podwyżki. Kierownikami są ludzie, którzy wyzywają innych pracowników. Brak obiecanych dojazdów do pracy, rzucanie pracownikiem na prawo i lewo nadużywając wyrażenia uniwersalny żołnierz. Jeden z pracowników został poinformowany, że zostanie przeniesiony na klienta gdzie są dwie zmiany, aktualnie on pracuje na jedną, to dostał informację, że jak się nie podoba to ma pracy sobie szukać. Arvato nie liczy się z pracownikami, oszczędzają nawet na kubkach do wody. Nawet nowy regulamin dotyczący wystawiania wniosków urlopowych jest po prostu nie ludzki.
    Dch

09.10.2024 16:28

No cóż przyznać trzeba jedno, arvato się zepsuło. To już nie jest to samo arvato co było kiedyś. Zaraz arvato będzie już tylko ukraińskie. Już prawie jest. Co do kubków za ten genialny pomysł podziękujemy naszym kolegom i koleżanka ze Strykowa albo Poznania nie pamiętam dokładnie. Ponieważ był to pomysł zgloszony przez pracownika w pakuj pomysł i został przez ich magazyn zaakceptowanym przez co mamy teraz co mamy. Co do operatorów to fakt mają podwyżki później niż inni na święta nie dostają premii no są traktowani nie fajnie.
    Rekrutacja

30.08.2024 15:31

Witam na jakie wynagrodzenie mozna liczyc na stanowisko biurowe spwcjalisty np costumer services? Dziekuje za odpowiedz

11.03.2024 09:44

Jeżeli szanujecie swoje zdrowie to nie polecam tego pracodawcy. Dla nich liczą się tylko liczby i tabelki w Excelu. Ludzie z ukrainy są lepiej traktowani niż stali pracownicy. Polak jest wypychany do domu bo nie ma pracy a Ukraina siedzi i ma pozwolenie żeby nic nic nie robić. Wydajności i akord- temat rzeka. Oszukiwanie na premiach, system który źle liczy wydajność na którą ciężko pracuje się przez cały miesiac- można książkę o tym napisać. NIE POLECAM

30.08.2024 13:36

U nas też pracują ukraincy i im obiecywana jest praca na stale, z resztą jak i stałym pracownikom a okazuje się że po miesiącu ukraincy są zwalniani po czym nie mijają dwa tygodnie i zatrudniają nowych i robią czasami absurdalne rzeczy typu zdrapywanie farby z podłogi.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Arvato Services Polska?

Kontakt - Arvato Services Polska

Błonie

Arvato Polska
    Żaba

08.08.2024 15:05

3 najgorsze miesiące mojego życia. (usunięte przez administratora) zakazy na wszystko, patrzenie na ręce. Liczy się tylko akord. Zostałam zwolniona przez jeden mały błąd na moje szczęście. Ale jak nie chcesz robisz multum nadgodzin i pracować jak za conajmniej 10 tys miesięcznie to z daleka.

20.08.2022 11:33

Z jakich powodów pracownicy kończą współpracę z Arvato Services Polska? Czy sami rezygnują ze współpracy, czy są zwalniani?
    Nowa

27.09.2022 23:18

Z powodów takich że w arvato są same zakazy.Pracownikowi nie wolno nic ,telefonu nie wolno,biżuterii nie wolno.Kartki na wyjscia i wiele innych bezsensownych rzeczy.
    Ktoś

20.06.2024 11:48

1. Ci bardziej ogarnięci sami odchodzą bo mają dość bałaganu, kumoterstwa i donoszenia. 2. Firma nie przedłuża umowy
    ##

16.02.2024 13:22

Cześć. Jeśli chcecie trafić do (usunięte przez administratora) pracy to zapraszam. Kierownik który m (usunięte przez administratora) na ludzi po całości. Umowy nie są przedłużane bo ludzie nie zgadzają się z polityką firmy. Brak awansu bo ktoś ma własne zdanie. Wyjscie na przerwy na karte . Nie polecam. Arvato brwinów
    Mk

06.02.2024 20:51

Nikomu nie polecam pracy w (usunięte przez administratora) na stanowisku pracownika magazynowego.Wieczne zakazy, praca jak w więzieniu. Mnóstwo Ukraincow, którzy mają pozwalane na bardzo dużo. Wieczna walka o towar bo każdy chce wyrobić chore wydajności. Lider który niczym się nie interesuje. Dźwiganie ciężkiego towaru. Głupie hasła że firma jest pro nie mające odzwierciedlenia w rzeczywistości. Jeśli ktoś ma własne zdanie i mówi otwarcie co mu się nie podoba to nie jest pracownikiem który wpisuje się w ich wartości. Dla nich najlepiej jest siedzieć cicho i przytakiwać jaka to wspaniała firma. Cieszę się że mają decyzją było odejście z arvato.
    Monika

05.10.2023 17:29

Firma nieprofesjonalna. Zakaz telefonu biżuterii, nic. Ludzie zostają zwolnieni z powodu małych błędów a tak naprawde po to żeby przyjąć Ukraińców bo więcej będą pracować. (usunięte przez administratora) w pracy jak od pracować i pracowników.
    Nowy ja

20.07.2023 19:17

Witam czy ktoś orientuje się na temat firmy Arwato Kopytów. Który dzial z kosmetykami pracuje w takim systemie pracy ( pon,wt 9h. Środa 8h a czwartek piątek 7h )? Może ktoś akurat pracuje i kojarzy.
    Bbb

28.08.2023 19:15

Już takich godzin pracy nie ma. Normalnie czas pracy trwa 8 h plus co jakiś czas niedziela.
    negative

16.04.2022 07:41

Eh Arvato Arvato .Traci dwóch strategicznych klientów i mówi że jest cacy. Tragedia . Jednego dnia zapewniają że praca będzie na innych działach . Za miesiąc słyszysz że jednak nie będzie tak dużo pracy na nowym dziale z tydzień dowiadujesz się że kolejny klient odchodzi . Odział w Błoniu to śmiech na sali ręka rękę myje .Starsi pracownicy traktowani jak śmiecie. (usunięte przez administratora)
    Zula

27.07.2022 05:25

Dokładnie masz rację. Dla nich lepiej że ludzie się zwalniają tacy co mają własne zdanie i ambicje. Jeśli nie wykonujesz posłusznie ich nieraz irracjonalnych pomysłów to jesteś niewygodnym pracownikiem.
    Ocena

27.07.2022 11:24

Firma nie chce żeby ludzie wyrażali swoje opinie które by wspomogły i usprawniły pracę. Dla nich osoba kompetentną i znajaca się na swojej pracy jest tylko przeszkodą.Arvato dąży do tego żeby ślepo wykonywać polecenia które nie mają nieraz nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem.
    Kuba

22.03.2022 21:03

Mam pytanie jak wam się pracuje w Pruszkowie bo zastanawiam się nad tą pracą i stąd moje pytanie. Jak atmosfera itd.?
    Zuza

25.05.2022 22:10

Atmosfera zależy od zmiany na jaką trafisz .Tyle.
    budyn

19.05.2022 01:24

kazdy tutaj narzeka na kierownictwo, warunki, a slyszeliscie to? pewni pracownicy z oddziału w pruszkowie co piatek organizują sobie w busie imprezy, na ktorych leje sie alkohol.podobno alkohol kupuje im czasem sam kierowca - nie wiadomo, czy on tez nie pije z nimi. niedawno wydarzyla sie rowniez sytuacja, w ktorej pracownicy wyszli wczesniej z pracy a bus jadacy z ludzmi ktorzy normalnie skonczyli robote podjechal pod miejsce ich "zabawy" do innego miasta i ich zawiozl do domu, to normalne i akceptowalne przez Arvato, ze autobus pracowniczy odwozi pijanych, zataczajacych sie pracownikow do domu po godzinach ich pracy?
    Andzia

22.05.2022 20:50

Nie bardzo rozumiem gdzie widzisz problem ?
    Nowaumowana1,5r

23.02.2022 17:56

Arvato arvatowi nierówne, ale wypowiem się tam gdzie pracuję. Benefity całkiem spoko, wyplata moglaby być większa ale cóż... Co do samej pracy to tak- zapierdzi&l i wysokie normy ustalane totalnie z du*y. Atmosfera ok, choć "sama kadra zarządzająca" szkoda gadać- ogólnie tłumaczki jak ich pełno. 3/5
    Skrzywdzony

15.10.2021 19:24

Zostałem obdarty z godności w tej firmie tak mnie potraktował sam dyrektor w centrali ,nic więcej nie dodam to powinno dać do myślenia wszystkim pracownikom i tym którzy chcą ubiegać się tam o pracę. Czuję się bardzo upokorzony jako pracownik i jako człowiek.
    Thrall

16.02.2019 15:02

Jak czytam opinie to się zastanawiam czy o tym samym Arvato co pracuje ja ? Czy wypisują te opinie ludzie którzy ukończyli podstawówkę a chcieli by zostać kierownikami co nazywają kolesiostwem, czy nie tak było człowieku o nicku Lider. W firmie jest możliwość awansowania, premie są uzasadnione od wyników pracy, nie spotkałem się z złą atmosferą w pracy czy mobbingiem, dodatkowo na święta są dodatkowe pieniążki uzależnione od zarobków. Im mniej zarabiasz tym więcej dostajesz. Arvato oferuje prywatną opiekę medyczną, karnet MultiSport. Istnieje również program poleceń, za każdą osobę która zostanie zatrudniona w Arvato z polecenia obecnego już pracownika otrzymuje kase. Polecając kilku pracowników można naprawdę sporo zarobić na tym. Pracuje w Arvato od 4 lat, dwukrotnie zmieniając stanowisko, śmiało mogę polecić tą firmę ale tylko dla ludzi którzy chcą i potrafią pracować. Jeżeli jesteś leniem i myślisz, że robisz łaskę przychodząc do pracy to dla takich ludzi nie ma miejsca.

03.02.2021 16:54

Moja Droga pracowałam tam wiele lat, i uwierz mi, ze spotkałam się z mobbingiem... Oczywiście powiedziałam o tym przełozonemu, ogarnął tego człowieczka:) Może teraz coś się zmieniło w sprawie awansów, ale niestety kilka lat temu wciskano na liderów/brygadzistów kogo popadnie, znajomy znajomego:) Wydaje mi się, że wykształcenie nie ma nic do tego kto jaką ma wiedzę, i do tego aby awansować.Znam wiele osób które nie miały wykształcenia wyższego, a były bardzo dobrymi, dobrze zorganizowanymi pracownikami, lepszymi od takich z wykształceniem wyższym:)

15.10.2021 18:10

Na Twoje wypociny powiem tak, kłamiesz nawet firmy ukraińskie uciekają po pewnym okresie byłem świadkiem tych wydarzeń
    Pj

19.07.2021 05:21

Szukają Specjalisty ds Jakości w Pruszkowie, proszę powiedziec, czy warto aplikować? Ogłoszenie wisi cały czas, I się zastanawiam, czy to nie wiąże się z niskimi zarobkami oraz kiepska atmosfera w pracy..
    Jacek

15.10.2021 17:52

Lider tego zespołu jest ok ale praca w tej firmie na tym stanowisku nie przynosi satysfakcji będziesz zastanawiał się nad tym jak to się stało że tu trafiłeś

15.10.2021 17:57

Wisi z prostego powodu z tego stanowiska odchodzą ciągle ludzie i cały czs są wakaty.

08.10.2021 14:52

Jakie są warunki zatrudnienia w Arvato Services Polska?
    Xyz

10.10.2021 00:39

Umowa o pracę

15.10.2021 17:47

Takie że Cię (usunięte przez administratora)zawierają tak umowę żeby Cię zwolnić bez szfanku dla nich
    Bolek

15.10.2021 14:27

Nie polecam Ci co tam pracują mówję o pracownikach jakości szukają innej pracy jak chcesz się o tym przekonać to zapraszam zasady na których przyjdzieszpracować zaskoczą Cię po przekroczeniu progu majtek nie musisz ściągać ale buty co chwilę wchodząc tam jesteś traktowany jak potęcjalny (usunięte przez administratora) który nawet nie może oddychać świeżym powietrzem
    Lider

21.08.2021 22:17

@ Thrall, Na jakiej podstawie uważasz że ukończyłem podstawówkę ? . Masz wgląd do moich akt osobowych w Arvato ?

05.08.2021 18:32

Brak rzetelnych i konkretnych informacji między innymi o terminach, badaniach, adresach, pracownicy odsyłali kandydata między sobą. Obowiązek wykonania badań z dnia na dzień (co było nie możliwe w placówkach, z którymi firma współpracuje i trzeba było wykonać je na własny koszt). Po pozytywnym przejściu procesu rekrutacyjnego i informacji o rozpoczęciu współpracy zerwanie kontaktu bez żadnej informacji, brak kontaktu.
    Lider

18.01.2020 22:38

Zgadza się, atmosferę tworzą ludzie lecz zwyczajowo przykład idzie z góry. Jeśli jest przyzwolenie aby nie być fair i ludzie to widzą z dołu zaczyna się '' Sajgon'' na dole. @ Thrall - w jakiej roli / stanowisku występujesz w Arvato ?. Czyżby niewolnika jak wskazuje w tłumaczenie twojej nazwy.
    POL

06.02.2020 15:15

Nadzieje na co ? Ta firma jest nie reformowalna. No chyba, że się pożegnamy się z sami wiecie kim.

03.02.2021 16:48

Zgadzam się z tobą w 100%, ze atmosferę tworzą ludzie. To wszystko zależy od tego jaka osoba zarządza działem:)

03.02.2021 16:44

Pracowałam w Arvato 8 lat, na początku byłam bardzo zadowolona, fajni ludzie, koordynatorzy, super atmosfera w pracy, wyjazdy na kręgle, fajne wspomnienia. Ci co chcieli pracować mieli szanse awansować. Niestety po przyjęciu nowego Kierownika wszystko się zmieniło. Na stanowiskach liderów/ brygadzistów obsadzano ludzi z przypadku,po znajomości, którzy nie mieli pojęcia o pracy, a co dopiero o zarządzaniu ludźmi.Nie dano żadnej szansy osobom które pracowały w firmie od X lat, i miały stanowiska specjalistów. Taka osoba musiała wszystko robić za lidera. :D Kierownictwo było złośliwe czego doświadczyłam sama. Pomimo przepracowania całego okresu wypowiedzenia, co do dnia, kierownictwo zabrało mi całą premię. Gdy próbowałam się dodzwonić i dowiedzieć co było powodem, totalnie mnie zlano:) Przełożeniu bardzo często mieli swoich ,,pupili", oceniali pracownika pod tym kątem co ktoś powiedział, niż to jak sami kogoś widzą, jak ktoś pracuje. Przerwa tylko 10 minut w ciągu 8h pracy, ani minuty dłużej. Ochrona ma więcej do powiedzenia niż sama firma:) Palący również mogą chodzić tylko raz dziennie , gdy złapią to nagana.
    Ona-zadowolona

02.04.2020 09:03

A ja jestem zadowolona z pracy w Arvato. Ktoś tu wcześniej napisał, że zależy jaki dział. To prawda. Różne działy, różni przełożeni, różne wymagania (czyli jak wszędzie...). Healthcare jest ok. Nie jest łatwo bo dużo wymagań i te wszystkie papiery i procedury ale jak już się człowiek wdroży jest spoko i co najważniejsze ATMOSFERA jest fajna, fajni ludzie. Klienci - tu bywa różnie, wiadomo. Ale ekipa z którą pracuje jest super! No i teraz jest praca. Przez ten wirus zamyka się wiele firm a my mamy gwarancję, że robota będzie. Polecam
    Obserwator

25.07.2020 01:32

Ludzie są fajni?! Gdzie i na którym magazynie. Bo z tego co widać gołym okiem, to niestety nie do końca jest to prawda. Tu liczy się to czy nasz chody, dwa (usunięte przez administratora) to praca wielu z tego magazynu, by mieć lepiej niż inni. Nigdy tu się nic nie zmieni. Atmosfera nie jest wcale taka super.
    Aa

03.02.2021 13:27

Pracowałam tu 8 lat, niektóre osoby z którymi pracowałam były spoko,i fakt początki pracy w arvato były ok, natomiast kiepsko zaczęło się dziś po zmianie kierownik na tym pierwszym głównym magazynie... Wciskanie ludzi po znajomości na wyższe stanowiska, a ludzie którzy przez tyle lat zasuwali jak osły (usunięte przez administratora) z tego mieli, przełożeni którzy nie brali odpowiedzialności za swój dział. Początki były naprawdę fajne, fajni ludzie, wyjazdy na kręgle. Później straszna kicha...Wymagania nie wiadomo jakie a (usunięte przez administratora) płacili. Żałuję że nie odeszłam duzo wcześniej

Zostaw merytoryczną opinię o Arvato Services Polska