Arvato Polska

Plewiska - Arvato Polska

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Arvato Polska

Opinie o Arvato Polska Poznań

Nie przegap nowości o Arvato Polska!

Karo

02.08.2018 08:05

Najlepsza firma w Polsce dla tych kturzy chcą pracować! Pensja jest dobra a pracownicy zazwyczaj zadowoleni. Można awansować, doxeniają ludzi dobrych w tym co robią!!! spm pomocni, team liderzy też OK.
    Ikar

05.08.2018 01:35

A dyrekcja, liderzy linii itp jak? Ok? Bo tu gdzie pracuję nie da się wyrobić. Myslę czy się nie zatrudnić...
    Beata

07.08.2018 11:24

W czasie pracy z dyrekcją i tak nie pogadasz, Liderzy są spoko puki robisz normy i nie psujesz im "procesu". Najwięcej czasu spędzisz z Trenerem bo parę godzin, potem do pracy, Atmosfera jest naprawdę bardzo dobra. Wypłata niekoniecznie i polecam się zatrudniać przed 1 do 30 bo arvato płaci od 1 do 30 jak zatrudnisz się 2-giego to nie dostaniesz żadnych premii, mój kolega tak dał się oszukać.

07.08.2018 10:13

Świetne miejsce i cieszę się że tu pracuję,. Jest super. Polecam każdemu! Firma szanujaca swoich ludzi!!
    Nino

07.08.2018 10:07

Fajna firma z rodzinną atmosferą. Obowiązki nie są ciężkie, wypłata na czas, wszystko super.

02.08.2018 01:05

Nie ma na co narzekać, bardzo pozytywnie. Jest darmowa kawa i transport. Ludzie są mili.
    Nikita

29.07.2018 01:37

Bardzo dobrze zorganizowana firma, praca przyjemna, fajnie się pracuje. Fajni koledzy i koleżanki, wypłata zawsze na czas. Przełożeni mili i każdy okazuje sobie szacunek nie ma zadnych niemilych sytuacji. Jest tez darmowy transport.
    Arvato

28.07.2018 20:38

Godne polecenia miejsce pracy

28.07.2018 14:04

dobrze placa i traktuja swoich pracownikow, atmosfera jest swietna! normy do wyrobienia. bardzo profesjonalnie. brawo arvato!!!

28.07.2018 13:58

naj firma, wszystko idealnie !!
    serek

09.07.2018 16:08

bravo go-work widze ze wasz portal zchodzi na psy skoro usuwacie opinie ludzie nie maja prawa dowiedziec sie co sie dzieje w firmie komus to nie odpowiadalo i kazal usunac i tak tu nikt nie przyjdzie do pracy nawet jesli za leb beda dawac 2tys to nikt tego nie poleci szacun
    Pracownik1

20.07.2018 23:10

a może opary z chińskich kaloszy... ;)
    Regulamin

28.07.2018 01:56

'Złoty profil pracodawcy to złożona usługa, której częścią jest m.in. możliwość samodzielnego archiwizowania wpisów niezgodnych z regulaminem'

27.07.2018 15:33

Idealna firma, jest bardzo fajnie, bez zarzutow

26.07.2018 23:37

Profesjonalna, świetna firma polecam każdemu. Wszystko super!! Lepszej nie znajdziecie z taką atmosfera i profesjonalizmem, polecam probować, bardzo mi sie podoba
    NowaKatowiczanka

26.07.2018 20:51

Jeśli ktoś zna bardzo dobrze niemiecki (przynajmniej na poz. C1), to polecam serdecznie pracę w Arvato w Katowicach. Praca na słuchawce, ale bardzo przyjemna (no dobra, prawie zawsze przyjemna) i stosunkowo dobrze opłacana. Windykacja kojarzy się źle, ale dłużnicy to też ludzie i można porozmawiać w miłym tonie. Wszędzie bardzo czysto, kuchnie dobrze wyposażone, współpracownicy bardzo mili i skorzy do wzajemnej pomocy, takie coś jak mobbing tutaj nie istnieje. Chociaż nie jest to praca, którą chciałabym wykonywać przez całe życie, to jednak jestem zadowolona i bardzo pozytywnie zaskoczona (a mam doświadczenie związane z pewną firmą produkującą okna w powiecie raciborskim i naprawdę porównanie godne nieba z piekłem).

02.07.2018 20:59

Arvato Komorniki rządzi Ukraina a nie liderzy i kierownictwo. Jest więcej Spm i oni robią za liderów a tak się wywysza ja co oni potrafią że masakra nikt nie chce robić w tej firmie z Polaków każdy czeka na urlop a po urlopie każdy będzie uciekał, coraz mniejsza kasa a więcej roboty.

04.07.2018 18:41

Są super, przesadzacie ;)
    oni

26.07.2018 18:02

jako był pracownik tej firmy, mam obopulne zdanie, dawne kierownictwo było najlepsze, można się dogadac pod każdym względem, i zarobki były ok, po zmianie kierownictwa wszystko sie zmieniło na minusy, ukrainy coraz więcej (tania siła robocza) pracownikow przestali traktowac jak ludzi, tylko jak niewolników,
    Jaskiniowiec

19.07.2018 09:46

Praca w zernikach w arvato to jakas porazka! W soboty pod przymusem trzeba przyjsc za free! Nadgodziny tez przymusowe, pracownik musi byc pod telefonem w domu bo moze w kazdej chwili dostac sms ze jutro 12 h pod przymusem! I codziennie jest prany przez takiego gagatka masazyste o 9 rano :D buhahah!
    mecenas

10.07.2018 09:48

Arvato to międzynarodowa korporacja zatrudniająca 70 tysięcy pracowników w 40 krajach na całym świecie. Firma ciesząca się dużą renomą i profesjonalizmem. Bardzo szybko się rozwija i zyskuje nowych klientów i wchodzi na nowe rynki. Jest Liderem w dziedzinie outsourcingu! I taka firma pozwala sobie aby stanowiska na których kieruje się ludźmi były obsadzone pracownikami bez wykształcenia wyższego. A nawet bez zdanej matury. Wystarczy zawodówka aby być Liderem. To w żaden sposób nie ujmuje profesjonalizmowi tych osób bo mogą być wyjątkowymi ekspertami w swojej dziedzinie i super się sprawdzać na swoich stanowiskach. Jednak taka poważna firma nie powinna sobie pozwalać na takie wpadki!
    mecenas

11.07.2018 10:26

No tak... tylko jak komuś słoma z butów wystaje i wydaje polecenia bez szacunku do pracowników i nie potrafi zdania dobrze złożyć i w prawidłowy sposób przekazać polecenia tak aby było ono zrozumiałe oraz używa słów których sam nie rozumie! To twierdzę że to brak wykształcenia ma na to wpływ. A potem na koniec dnia się jeszcze dowiaduje że trzeba było się uczyć! To bym był tam gdzie on!
    Pracujacy

12.07.2018 04:54

No jak ci sloma wystaje to radzilbym sie troche ogarnac, a i kurs sluchania ze zrozumieniem tez by sie przydal

08.07.2018 10:35

08.07.2018 18:18

Zgadzam sie z wiekszoscia tego co napisales, ale dlaczego koles z wyksztalceniem masazysty (choc to chyba bardziej kurs, niz wyksztalcenie) nie moze byc kierownikiem? Wiesz jaka gosc skonczyl szkole, uczelnie, a nie to jakie ma kompetencje, a to nie to samo.Nie wiem na jakim stanowisku Ty pracujesz, ale czy ukonczyles szkole logistyczna, kurs na magazyniera (nie chodzi mi o kurs na wozek widlowy), czy cos zwiazanego z pakowaniem paczek? Nie wydaje mi się. (usunięte przez administratora)

12.07.2018 04:52

Ty to sie musisz zaczac leczyc, bo z glowa juz nienajlepiej. Jak masz do kogos problem to mu to powiedz w twarz cwaniaku jeden, a nie kreslisz w necie opinie. Badz facetem. Twoje zachowanie pokazuje, ze to ty jestes gburem i nie masz za grosz inteligencji.
    Szczery

10.07.2018 21:27

W Żernikach teraz jest szukanie oszczednosci bo po kilku latach stwierdzili ze klijent przynosi straty ???? u władzy pupil Kierownictwa czlowiek co za 5zl do premii podkabluje kazdego. Ogolnie brak szacunku do pracownikow same obietnice zero realizacji
    Ciekawa

10.07.2018 18:24

A jak arvato katowice ? Polecacie ?
    Mecenas

10.07.2018 10:28

Arvato to wielka międzynarodowa korporacja zatrudniająca 70 tysięcy pracowników w 40 krajach na całym świecie. Firma jest liderem na rynku w dziedzinie outsourcingu. Pozyskuje nowych klientów i rozwija się na rynku polskim jak i zdobywa nowe kraje na świecie. Jednak w firmie z taką renomą rolę kierowania zespołem i ludźmi pełnią pracownicy bez wyższego wykształcenia. Nawet bez matury. Aby zostać liderem wystarczy zawodówka. W żadnym wypadku nie chce mówić że te osoby się nie sprawdzają na swoich stanowiskach bo mogą być profesjonalistami w tym co robią. Jednak taka marka jak Arvato powinna dbać o prestiż i pilnować aby zespół był wykształcony i wyszkolony.
    coo

10.07.2018 16:31

nowoczesnych firm nie obchodza studia tylko umiejetnosci

07.07.2018 12:36

plewiska

07.07.2018 18:48

chyba gorsi sa ci po magistrach co mysla ze pana boga za nogi zlapali i nic nie musza juz robic ani sie uczyc, starac

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Arvato Polska?

Kontakt - Arvato Polska

Poznań

06.07.2018 12:29

w sedno

07.07.2018 15:39

'a kierownik który ma doświadczenie , szacunek ogromną wiedzę i jest przede wszystkim normalny zostaje odsunięty na bok (usunięte przez administratora)

04.07.2018 12:54

IksDe

06.07.2018 12:49

za inne lokalizacje też by się wzięli np Strykow bo to co tam sie dzieje to balagan totalny...
    Nintendo

06.07.2018 19:36

Zarządzanie przez lek i konflikty. Jak ktoś dobrze się dogaduje z kimś to dają inną zmiane np tez.
    Impact

04.07.2018 21:50

Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka! Albo liderzy będą mieli odpowiednie kwalifikacje do pracy z zespołem i wiedzę albo będzie jak jest. Szacunku trochę do pracowników nikomu jeszcze nie zaszkodził.
    ArturkontraNiemiec

04.07.2018 18:52

Jest tam (usunięte przez administratora) Niemiec.
    GALL ANONIM

21.08.2017 17:07

Witam wszystkich zainteresowanych pracą w Arvato. Osobiście pracowałem w contact center w Poznaniu, gdzie obsługiwane były telefoniczne zgłoszenia, a następnie przekazywane leady sprzedażowe, jednego z większych koncernów samochodowych. Jeżeli ktoś liczy na umowę o pracę czy jakiekolwiek benefity poza wypłatą (która jest terminowo, trzeba przyznać) to rozwiewam wątpliwości - nie ma. Plusem z kolei jest wysoka elastyczność jeśli chodzi o godziny pracy - zmiany 4; 6; 8; 10 i 12 godzinne do wyboru, lecz z drugiej strony nie można liczyć na ich stabilność bo zdarzały się i sytuacje, gdzie o 22 człowiek dostaje maila z informacją, iż nazajutrz nie ma po co przychodzić do pracy, bo nie ma co robić. Atmosfera również jest pozytywna i sprzyjająca pracy, lecz z drugiej strony OGROMNA rotacja pracowników nie pozwala nawiązać dłuższych znajomości. Dziwne? Pracowałem ok. 1 roku, i byłem pracownikiem z najdłuższym stażem. Brak możliwości awansu (a może tylko w teorii) i brak możliwości podnoszenia swoich kwalifikacji zmusiły mnie do odejścia z firmy. Stawka - najniższa krajowa + możliwość uzyskania premii do 15%. Minimalna ilość godzin w miesiącu do przepracowania to ~ 40h więc jest to do zrobienia nawet godząc pracę z nauką w szkole średniej. Rozmowa kwalifikacyjna to 10 minut rozmowy o twoich zainteresowaniach, bo biorą większość, a praktyka weryfikuje. Nie oszukując się, większość osób nadaje się do tej pracy, bo jest lekka łatwa i przyjemna, biorąc pod uwagę także fakt, iż 'szkolenie' trwa jakieś 4 godziny. W razie pytań chętnie odpowiem. Klienci? Zdarzali się malkontenci, złośliwości oraz pomruki i inne dogryzania, lecz było to w tak niskiej częstotliwości, że osobiście nie odczułem napięcia nerwowego na stanowisku konsultanta. W razie jakichkolwiek pytań, zapraszam. Polecam osobom studiującym, lub szukających pierwszego doświadczenia, bo nie jest to stresująca praca, a wysoka elastyczność o której wspominałem pomaga pogodzić naukę z pracą zarobkową.
    Michał

04.07.2018 00:37

Możesz powiedzieć coś więcej o pracy dla koncernu samochodowego. Jest ogłoszenie. Zastanawiam się czy aplikować... ile miesięcznie na rękę można wyciągnąć kasy i na czym w ogole polega ta praca
    Admin

29.06.2018 20:06

Ludzie :D ogarnijcie (usunięte przez administratora) piszecie komentarze że arvato to firma gdzie jest zła atmosfera tak na prawdę w Strykowie na LPP są fajni ludzie z którymi miło się pracuje . Czytając wasze komentarze stwierdzam że są to bzdury a Ci którzy to piszą po prostu są nierobami i tyle :D
    Lpp

30.06.2018 17:52

Po czasie wszystko się zmieni :)
    Darek

02.07.2018 00:21

@Lpp Opowiedz mi coś czego nie wiem,
    bida

22.06.2018 23:54

Odradzam prace w tej firmie. Kierownictwo tepe i wyniosłe, bałagan na magazynie, nie przestrzegają przepisów bhp a sami karzą za błahostki , zenada, Kasa mała , Odradzam !
    ccc

25.06.2018 16:03

Ty tak na serio z tym "...po co tu siedzisz i sie wtracasz?"? Od tego jest to forum zeby dowiedziec sie jakie sa opinie o danej firmie. Zreszta takie same pytanie moge Tobie zadac. Po to tu siedzisz i piszesz opinie skoro twoim tokiem rozumowania osoby nie pracujace w Arvato nie powinny tutaj przebywac, czytac komentarzy, a takze udzielac sie swoimi wypowiedziami.

01.07.2018 20:11

Osoby nie pracujecie w Arvato powinni (jedynie) czytać opinie, osoby pracujące powinny je pisać, to chyba dosyć proste, nieprawdaż?
    Mati

25.06.2018 21:07

Dział nintendo w Żernikach ma dobrego kierownika. (usunięte przez administratora) załatwi każdą sprawę na magazynie i to na poczekaniu.
    hubert

26.06.2018 23:57

Chodzi ci o tego masazystę (usunięte przez administratora). Przeciez to figurant ...Co takiego robi na czas bo chyba nie wysyłkę towaru !!

01.07.2018 20:06

Mati dziękuję Ci - dawno tak dobrego sarkastycznego-żartu nie czytałem :DDD

28.06.2018 10:56

Super Mario

30.06.2018 22:52

Tyle osob ma sie w najblizszym czasie zwolnic, ze nie wiem czy dasz rade to ogarnac, ale masz racje. Powiedz mi tylko dlaczego kazdy post piszesz pod innym nickiem? Tych rzekomych pracownikow Nintendo jest juz wiecej niz rzeczywiscie tam pracuje XD
    Piotr Kałek

01.07.2018 19:59

Super Mario czy mógłbyś rozwinąć swoją myśli i napisać jak "wciągam w swoje narzekanie kolegów". Chcesz powiedzieć, ze zachęcam ludzi do narzekania? Przecież to to dorośli ludzie są. Czemu się nie podpiszesz prawdziwym imieniem i nazwiskiem, chyba się mnie nie boisz?

30.06.2018 20:36

Stryków

01.07.2018 16:26

Jeden podpuszcza drugiego i szukają na siebie haków. Skłoconymi pracownikami najlepiej sie kieruje.
    nie zawiedziony

01.07.2018 18:30

w firmie zostali akurat dobrzy i sumienni pracownicy, buntowników nikt nie potrzebuje ;)
    Nina

29.06.2018 14:47

Czy to prawda, że od września wchodzą nocki na Nintendo? I rzeczywiście ludzie ogarnięci nie mają szans na rozwój, bo awanse dostają bliscy koledzy liderów?
    Krzychu

30.06.2018 15:42

Niestety, ale to prawda. W okresie największej wysyłki czyli od września do ostatniego dnia przez Bożym Narodzeniem wejdą dodatkowo nocki , wysyłka w porównaniu z zeszłym rokiem będzie jeszcze większa (ponoć 10 procent wieksza) . (usunięte przez administratora)

31.05.2018 22:16

W Żernikach na dziale Nintendo jest zdecydowanie więcej pracy w sezonie „przedświątecznym” tj. od początku września do ostatniego dnia przed Bożym Narodzeniem (to nie żart). W tym okresie prawie 4 miesięcznym są nadgodzinny, najczęściej 12h przymusowo pod groźbą wypisania „odmowy wykonania polecenia służbowego”. Oprócz tego poza sezonem również często są nadgodzinny, które dyktują premiery nowych gier Nintendo. Są przymusowe pracujące soboty, za które i tak Ci nie zapłacą setek, ani pięćdziesiątek bo za to dadzą Ci wolne w środku tygodnia. Mamy we firmie linie produkcją gdzie jeśli jest nawał pracy magazynier może zostać zmuszony do przejścia na nockę. Również jeśli w innych lokalizacjach tj. Plewiskach lub Komornikach jest podobnie znowu możesz być zmuszony do wsparcia tychże lokalizacji. Jeśli lider ma widzimisię to może Cię przenieś nawet w obrębie magazynu na inną zmianę i ch*j go obchodzi, że Ty się już zżyłeś z ludźmi. Innymi słowy przestawiają Cie jak mebel gdzie im pasuję.
    Arvato

27.06.2018 20:59

Ktoś się podszywa na moje konto kto to jest jakieś randki denerwuje mnie to ktoś kogoś szuka

29.06.2018 13:51

jak moze sie podszywac pod twoje konto jak ty za kazdym razem piszesz z innego nicku? Teraz piszesz jako "Arvato" i powiedz mie gdzie tu w tej dyskusji ktos sie podszyl pod ten nick? Wyraznie brakuje ci argumentow.
    Kajtek

16.04.2018 22:27

Czy moze mi ktos powiedziec jak jest z praca w arvato strykow duze normy,warto tam sie wybrać? Bo tu gdzie teraz pracuje istnna masakra (htl) prosze o prawdziwe info
    do Lala

16.06.2018 00:34

sa gorsi

28.06.2018 17:14

Dżony, pracownicy są dobrze traktowani i nikt nie narzeka.
    MakeLoveNotWar

07.06.2018 17:05

Panowie magazynierzy z Żernik. Nie musicie prowadzić na tym forum swojej krucjaty przeciwko waszej firmie dodając codziennie kilka bardzo do siebie podobnych opinii. Wystarczy jedna rzetelna opinia i tyle. Kto będzie chciał to się z nią zapozna. Zaśmiecanie forum opiniami zawierającymi cały czas te same przykłady nie ma większego sensu. Chcecie coś tym osiągnąć, wymusić presje na kierownictwie firmy, zrobić im na złość? Zakładam, że jesteście jeszcze młodzi więc najprostsza metoda to po prosu zmienić prace i zacząć życie zawodowe na nowo. Zapomnieć co było tam i skupić się na nowym. Co was będzie obchodziło co tam się dzieje, to nie będzie już wasz problem. Życiem trzeba się cieszyć, a nie gnić i narzekać na wszystko dookoła kiedy uwolnienie jest na wyciągnięcie ręki.

11.06.2018 20:17

Dokladnie tak. Najlepiej napisac czy powiedziec nie podoba ci sie zmien prace ,co tu jeszcze robisz. I o to chodzi w tej firmie tu tkwi caly problem. Kierownictwa nie obchodzi co sie dzieje na dole ważne ,ze woly zrobia. Liderzy robia co chcą traktuja nizszych pracownikow jak roboli,nic nie potrafia zalatwic tylko cie (usunięte przez administratora) po czym uderzyć do gory na skarge. Należałoby zmienic kadre liderkow wtedy opinie by sie zmienily na pewno.
    Taco

26.06.2018 20:16

Czy w tej firmie jest mobbing?
    Dżek

11.06.2018 22:05

No i spełnia się czarny sen w Żernikach na Nintendo. Odszedł jakiś czas temu starszy magazynier (usunięte przez administratora), w zeszłym tygodniu gość od rozliczania stocku na magazynie... Zaczyna się ! A poczekajcie do rozpoczęcia nocek we wrześniu!!! Mógłbym od razu powiedziec, kto z ekipy odejdzie w momencie wprowadzenia nocek jak i podczas okresu wakacyjnego, ale... Niechaj przełozeni mają niespodzianki :) a nowi?gdzie oni są? Tyle osób ponoć chętnych do pracy w arvato , a nikogo nie widać:) Super, zaczyna się dziać!!
    Samuraj

16.06.2018 21:01

Jak ktoś znalazł prace gdzie więcej płacą to ja to rozumiem, ale o niczym takim tu nie pisałem. Ludzie odchodzą ze względu na sprawy osobiste, a nie ze względu na słabe zarobki czy rzekome problemy z przełożonymi czy organizacją pracy. Kolejna osoba z transportu? Jedzie za granicę na kilkumiesięczne szkolenie czy też staż z uczelni nie jestem pewien dokładnie. Fajnie, że się innym powodzi. Czy wróci czy nie to się okaże. Nie piszę głupot, a bronić firmy przed nieuzasadnionym hejtem mam takie same prawo jak ty oczerniając ją i narzekając na wszystko.
    Pracownik arvato

22.06.2018 22:13

Nas mają gdzieś mają tanią Ukrainę która puści z torbami tą firmę

31.05.2018 20:15

IksDe

22.06.2018 20:32

Arvato takich lubi najbardziej ;)

21.06.2018 18:04

Iks De

22.06.2018 00:45

po kawie to się siku chce bardziej i marnujesz czas który mogłeś przeznaczyć na pracę :P
    Anionom

22.06.2018 04:11

Spokojnie w sonoco jak postawili zegar na magazynie to ludzie klaskali

19.06.2018 13:35

20.06.2018 09:13

Masz wyobraźnie chłopie xD Żenujący wpis
    do anonim

20.06.2018 18:45

anonymous co ty wiesz, ukrainska agencja ma takie przepisy...
    NOVA

01.06.2018 00:07

Jak jest w Strykowie, jacy przelozeni itp? Jest tak zle jak pisza?
    Asd

14.06.2018 14:48

Gn

15.06.2018 12:07

Jak na 14 dni pracy na LPP w strykowie, powiem jest bajecznie, szacunek, fajna atmosfera, pracy sporo przy czym czas leci.

08.06.2018 13:07

Pracuję (jeszcze) w Nintendo, pracowałem w wielu firmach, a teraz co jakiś czas chodzę na rozmowy to innych i powiem Wam, że tylu zakazów, nakazów, regulacji jak w Nintendo nigdzie nie widziałem. Jak sami się zatrudnicie dostaniecie na dzień dobry do przeczytania książkę "code of conduckt" (czy jakoś tak) i wielostronicowy regulamin gdzie jest wszystko. Ponadto pamiętajcie, że regulamin pracy w ARVATO zmienia się jak majtki. Przykład z pracą na wysokości. ..

11.06.2018 22:34

A gdzie w odp. do '@anonymous 08.06.2018 13:07' masz swój nick? Podszywasz się pod kilka nicków i robisz tu spam? Niezła metoda, czas chyba iść na jakieś badania głowy

15.06.2018 07:59

Będziesz teraz trollował? Sprawia Ci to satysfakcje? 09.06.2018 17:18 podpisałeś się moim nickiem AssKicker i ponownie w odpowiedzi na mój zarzut podpisałeś się tak samo. Ehh żałosne.

Zostaw merytoryczną opinię o Arvato Polska