Kruk Windykacja (Kruk)

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Wałbrzych - KRUK S.A

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Kruk Windykacja (Kruk S.A.)

Opinie o Kruk Windykacja (Kruk) Wrocław

Nie przegap nowości o KRUK S.A.!

ODT

30.07.2020 19:57

Pytanie do wszystkich DT : kto popiera A kto przeciw temu co się teraz wyprawia w obszarze DT ?
    Obserwator Dt2

30.07.2020 20:41

Ja też 100% przeciw
    Jeszcze DT

30.07.2020 20:42

100 % przeciw
    zainteresowany

29.07.2020 13:38

jakie narzędzia na starcie otrzymuje windykator terenowy. Są jakies limity kilometrów/ paliwa ? pytam bo chce się upewnić przed podjęciem pracy
    Pracowałem

30.07.2020 10:09

Decyzja należy do Ciebie, ale to nie ten czas byś pchał się w to (usunięte przez administratora) Samochod-tablet-telefon. Nie ma limitów km, auta są wyposażone w przełącznik gdy korzystasz z niego prywatnie
    Załamany dt

03.07.2020 15:59

Szanowni koledzy i koleżanki jestem załamany winiki konkursu jaki nam firma zrobiła z e krukiem masakra dziś dopiero przeczytałem co jest nagrada Maskara to jest niewolnictwo jak można dać nagrodę wolne bez świadczenia pracy zapłacona dniowa czyli jakieś 170 zł brutto. Albo urlop w dogodnym dla siebie czasie to jest chore nadaje się do sądu pracy. A co ja nie mogę wziąść urlopu kiedy chce jakoś nigdy nie miałem z tym problemu co teraz jest? Za konkurs powinna być kasa a nie takie pierkdly. Po co mi wolne jak nie stać mnie na to żeby nawet gdzieś zabrać rodzinę bo mam pensje obniżona mało tego nie zarabiamy pytam po co co mam siedzieć w domu i powiedzieć tata wygrał konkurs MA wolne posiedzimy w domu razem. Chore. DLA NAS JEST WAŻNA KSASA A NIE WOLNE TEN KTO TO WYMYŚLIŁ POWINIEN BYĆ ZWOLNIONY. LUDZIE OPAMJETAJCIE SIĘ!!!!! W IMIĘ CZEGO. TO MOŻE NIECH FIRMA ZROBI KONKURS DLA KL NIECH WPŁACA W JEDNYM MIESIcu dwie raty to mają jeden miesiąc gratis. To tak wygląda wogole nas nie szanują żenada trzeba zmienić firmę ta idzie na (usunięte przez administratora) Nie M żadnej pademi żadnych spadków 7 lat temu zarabiali mniej a więcej płacili. Paranoja.
    Również windykator

08.07.2020 20:40

Nikt nie zrozumie bo kruk sie juz konczy i konieczne sa potezne ciecia. Poza tym dt sami pozbawiaja sie pracy zakladajac klientom e-kruka na sile. Mysle ze wielu zdalo sobie sprawe z tego ze nie ma przyszlosci w tej firmie. Czas szukac pracy zeby nie zostac na lodzie...
    Również windykator

08.07.2020 20:49

Nie licz na tzw efekt nowej miotly. Lepiej nie bedzie. Po pierwsze w tej firmie powstalo kolko wzajemnej adoracji i trzeba by wywalic multum osob, ktore po czesci doprowadzily firme do takiej sytuacji, zaczynajac od gory a konczac na dt, a to wydaje sie byc awykonalne. Po drugie branza windykacyjna sie konczy poprzez ubogi rynek wierzytelnosci, ugody bezodsetkowe czy rosnace jak ciasto na drozdzach bezrobocie.
    Wk...wiony DT

25.06.2020 18:38

Co sądzicie o ostatnich wypowiedziach Prezesa i(usunięte przez administratora) Jestem zachwycony, nawet nie usiłowali się odnieść do naszej pracy DT, tak jakby nad nie było jakbyśmy to nie my przynosili FK największe dochody. Co ca hipokryzja, mówi się, że najważniejsze jest bezpieczeństwo , formule pracy zdalnej przenosi się do września... oraz to co najważniejsze utrzymanie dyscypliny koszykowej. A my w terenie tak jak ktoś powiedział "mięso armatnie". Rozumiem że praca DT, to teren, kontakt z kl. itd. Jednak myślę, że można byłoby wszytko tak zorganizować, byśmy i my byli bezpieczni i czuli się docenieni za pracę, którą wykonujemy. No ale co zrobić jak Niektórych myślenie boli. Z dnia na dzień coraz więcej zadań, priorytetów (skrócony czas pracy, odcięta pensja i benefity) za to musimy się odwdzięczyć bardziej wytężoną pracą. Zero empatii i zrozumienia, zmusza się nas do wykonywania jak największej ilości wizyt, kontaktów i pracy po 17 tej... i jak to się ma do słów zarządu o dbaniu przede wszystkim o bezpieczeństwo pracy w okresie pandemii. TO JUŻ KONIEC, kiedyś była to fajna i dająca satysfakcję praca. Teraz dopiero nasi szefowie pokazali prawdziwe swe oblicze. Nie liczy się już w tej firmie człowiek. Bijcie im dalej brawo A oni za to będę was kopali w tyłek. DT Proszę Was obudźcie się wreszcie, zacznijmy wspólnie walczyć o nasze prawo do godnego traktowania przez pracodawcę. Siła w grupie, pojedynczo jesteśmy zdani na porażkę.
    Marcinek

06.07.2020 18:29

Czy wszedzie, to nie wiem, ale w niektorych firmach windykacyjnych tak. W bankach podobnie, ale tam juz jakis czas temu rezygnowali z windykacji terenowej. Co gorsza padaja rowniez firmy pozyczkowe lub sa w kiepskiej sytuacji. Reasumujac branza pozyczkowa/finansowa/windykacyjna przezywa obecnie katusze. Niestety w kruku tez wszystko zdaje sie zmierzac w coraz gorszym kierunku. Takze niewykluczone, ze za jakis czas dzial dt rowniez zostanie zlikwidowany albo ograniczony do minimum.
    Rowniez

08.07.2020 08:13

Oczywiście że tak, bo skąd aż taki mocny nacisk na klienta online, wiadomo że jak kl w większości będzie online to nie będzie aż tylu potrzebnych ludzi w terenie,tym bardziej również ,że nowy pakietów nie ma. Tak ,że to tylko kwestia czasu ....
    Dtetka

29.04.2020 23:23

Od prawie dwóch miesięcy wszyscy DT pracują zdalnie po kilkanaście godzin dziennie i ku mojemu zaskoczeniu obroty w firmie nie spadły - plany są realizowane w większym bądź mniejszym stopniu ale firma funkcjonuje i zarabia pieniądze. W dniu dzisiejszym okazuje się że w zamian za to wynagrodzenie zostaje nam obniżone!!!!!!! Pytam się dlaczego teraz???? 1)Chcecie oszczędzić to zredukujcie liczbę trenerów którzy tylko przeszkadzają i wybijają nas z rytmu pracy w ciągu dnia organizując śmieszne szkolenia o niczym. 2) podziękujcie KO - jest to funkcja generująca tylko koszty a nie wnosząca nic ożywczego do firmy. Komunikacja KR bezpośrednio do jednego dyrektora jest wystarczająca 3) Pozwólcie pracować efektywnie a nie dla statystyk ( dajcie dostęp do wszystkich baz, nie wymagajcie konkretnej liczby telefonów dziennie bo dzień dniowi nie równy, itd (usunięte przez administratora) 5) Sprzedajcie filie we Włoszech i Hiszpanii - nasze know how jest idealne na kraje Europy środkowej i wschodniej a nie południowej Obecny czas pokazuje kto tak naprawdę jest w tej firmie potrzebny i kto przynosi dochody - doceńcie to i nie szukajcie oszczędności tam gdzie przez to możecie najwięcej stracić. Dt i CC to fundament tej firmy a na fundamentach się nie oszczędza i żaden e-kruk Wam nas nie zastąpi.

22.06.2020 17:35

Tak na marginesie to po co ci ten kierownik żeby klepnął urlop ewentualnie nasłał tabelek w exelu. Jest subtelną różnica między DT a kierownikiem my zarabiamy a oni tylko koszty generują i udają ze nam pomagają tak jak wspólnymi wyjazdami w czasie pandemi.
    DT z południa

02.07.2020 16:59

Masz w zupełności rację, że kierownikowi najłatwiej wsadzić tyłek do auta DT i udawać jaki to jest pomocny. Zero empatii i zrozumienia, że nie jednemu DT teraz w okresie pandemii to się nie podoba. Przestrzegają by zachowywać środki ostrożności, by nikogo nie wpuszczać do samochodu a sami pchają się do niego. Uważam że każdy z nas ma teraz prawo i wręcz obowiązek jasno powiedzieć swojemu "Panu" że nie życzy sobie z nim wspólnie przebywać w swoim aucie. Wiem z jakim to spotka się zrozumieniem .... Panowie i Panie DT trochę rozsądku i odwagi, gdyż już ktoś wcześniej napisał, że nie jesteśmy już teraz nawet murzynami od czarnej roboty tylko niewolnikami swojego Pana KR
    BATMANEK

19.06.2020 23:19

Pamiętacie CM co był szefem oddziału w Rumuni a potem operacyjnym w Hoist? Jakie macie o nim opinie?
    BĄK

23.06.2020 17:56

A co zrobił w Czechach?
    Hort

24.06.2020 20:01

A czemu pytasz? Bo jego w firmie już nie ma

15.06.2020 08:33

Ciekawy

17.06.2020 18:06

Uzasadnij proszę swoją wypowiedź.Na czym ja opierasz?
    Mistrz

21.06.2020 19:07

Ja pozwole sobie dodac. Tak na szybko, to dawanie przez firme premii i przez to placenie przez dt podatku za wode, do ktorej dostep powinnismy miec nieograniczony i wykonywanie przez dt oraz cc dzialan na sprawach przedawnionych, ktorych klient nie musi splacac. Na temat tej firmy mozna by napisac juz ksiazke, ale nie znalazloby sie w niej nic pozytywnego.
    Zmęczony Dt

07.06.2020 19:42

Witam wszystkich To co się wyrabia w naszej firmie w czasie covid to przechodzi ludzkie pojęcie ja nie widzę spadków na Polsce wręcz przeciwnie to jakaś ściema. Panowie i Panie szanujmy się skoro firma obciela nam wynagrodzenia i cafeteris i punkty co razem daje 10% a nie 7,5 % a wy robicie więcej i to w krutszym czasie pracy i myślicie że was ktyos za to wynagrodzi to się myślicie i mogę wam już to powiedziec. Nie znam drugiej takie firmy Ktora nie szanuje pracowników i im nie płaci należycie. Dlatego już w tej firmie nie pracuje. I się bardzo cieszę. Szczerze dostałem pracę w okresie covid za większe pieniądze na start niż w kruk przez 9 lat. Chore. Pracujecie dalej za darmo i róbcie jeszcze więcej w imię tego że wasz kierownik poklepie was po plecach. Bo tak trzeba. A inni w koło się z nas śmieją. Dziękuję wszystkim za współpracę.
    Zmęczony

29.04.2020 19:49

Niestety, praca w centrali wiąże się z ciągłym stresem, byłem świadkiem załamań nerwowych i ataków paniki kolegów w trakcie pracy(!). Kierownictwo zespołów pozostawia wiele do życzenia, ludzie którzy nie myślą logicznie, kłamią w trakcie spotkań już nie mówiąc o podstawowych zasadach uprzejmości... Do tego dochodzą zaniżane zaliczki na podatek, niewywiązywanie się z terminów określonych przez kodeks pracy przez HR no i oczywiście tysiąc umów lojalek, tak abyś nigdy nie miał szansy znaleźć podobnej pracy poza wspomnianą firmą. Przykro, bo "standardowi" pracownicy centrali to wspaniałe i przyjazne osoby, ciężko pracujące aby utrzymać domek z zapałek na wodzie :/
    NZ

06.06.2020 19:01

To przerazajace, co piszesz o atakach paniki i zalaman nerwowych. Niestety ja tez bylem swiadkiem i nie tylko swiadkiem mobbingu. Zreszta w tej firmie mnogosc patologicznych i kuriozalnych sytuacji mnie zawsze przerazala, a z tego, co wiem, to jest tam coraz gorzej. A najstraszniejsze jest to, ze ludzie, ktorzy dopuszczaja sie mobbingu, a maja dobre relacje z kierownikiem (dt) lub maja znajmosci w hr (dotyczy wyzszych stanowisk), przechodza przez caly proces sucha stopa lub w ogole nic sie z takimi osobami nie robi. A jak juz prace straci ktos z plecami, to jego koledzy i kolezanki robia wszystko, zeby wyrzucic z pracy osobe, ktora doniosla na ulubienca.
    Xxyz

09.10.2019 22:34

Pracuję w firmie Kruk ponad 3,5 roku. Na początku wydawało mi się, że to pracodawca godny polecenia. Niestety z czasem coraz więcej prawdy zaczęło się wylewać. Ładne "opakowanie", a w środku... nic. Większość liderów nie posiada absolutnego minumum, jakie lider - czyli osoba kierująca zespołem, motywująca - powinna mieć. Polityka "spychozy", czyli spychania winy na tych, którzy robią dla tej firmy najwięcej, a tak naprawdę nie mają nic do gadania. Przez ten czas, kiedy pracuję w GK Kruk dowiedziałem się jednego - można być pewnym tylko jednego: zmian. Bez względu na stanowisko, na jakim jesteś, nie patrząc na staż czy zaangażowanie, możesz przyjść do pracy i "za pięć dwunasta" usłyszeć, że to Twoje ostatnie pięć minut w tej firmie. Brak poszanowania dla pracowników, wywieranie nacisku, zachowania noszące znamiona mobbingu czy dyskryminacji to codzienność. Wszystko o nas bez nas - podejmowanie absurdalnych decyzji bez konsultacji z osobami, które tę robotę wykonują i znają ją najlepiej. Wprowadzanie naprawdę bezsensownych zasad, mających na celu stworzenie jedynie sztucznych powodów do zwolnień. Jeżeli ktoś rozważa zatrudnienie się w firmie Kruk - proszę zastanowić się kilka razy. Piszę ten post ku przestrodze. W tej firmie naprawdę dzieje się coraz gorzej.
    Również dt

20.03.2020 20:35

Brawo, trafiles idealnie w punkt. Mysle, ze na temat tej firmy, a dokladniej ludzi, ktorzy ja tworza mozna by juz chyba pisac ksiazki, a na pewno jakis konkretny reportaz. Komentarze w stylu jak ci sie nie podoba, to zmien prace, pokazuja tylko slabosc tych ludzi i brak elokwencji. Poruszyles tez kwestie rozsiewania plotek. Niestety to zjawisko bardzo popularne, stosuja to nie tylko niektorzy dt, ktorzy roznosza plotki po innych regionach, ale rowniez pracownicy wyzszego szczebla w szczegolnosci do osob, ktore w firmie juz nie pracuja albo mowia glosno prawde o ludziach, ktorzy maja w tej firmie plecy.
    Noname

06.06.2020 00:30

Niestety, osoby mobbingowane często nie są na tyle silne, aby stawić czoło oprawcom. Często wyjściem dla nich z opresji jest zmiana pracy w nadziei, że koszmar się skończy. Niestety, będąc pracownikiem FK byłam świadkiem takiej sytuacji. Pozdrawiam.
    Rysiek z regionu

01.06.2020 19:10

Każdy tylko narzeka. Jeśli nie pasuje Ci praca w Kruku to znajdź inną firmę. Wiecznie narzekania a robią to osoby co zarabiają dwa razy więcej niż średnia pensja w Kruku. Powinno być zero podwyżek i sztucznych awansów. Firma powinna w końcu przejrzeć na oczy i wprowadzić realne oszczędności. Jednym z przykładów jest zakaz używania telefonu do celów prywatnych. Znam kilka osób w tym mentorów co nie mają w ogóle swojego telefonu i śmieją się na spotkaniach regionalnych jak to robią firmę w jajo korzystajac cały czas za darmo ze służbówki. Drugim przykladem aż się dziwie ze jeszcze tego nie wprowadzili to zakaz wykorzystywania tabletu przez dzieci do oglądania bajek i korzystania z internetu. To jest sprzęt służbowy i mam nadzieje ze firma w końcu coś z tym zrobi. Tak samo skrupulatniej powinni sprawdzać kilometry bo wiem ze niektórzy pracownicy maja przyzwolenia kierowników do jeżdżenia nawet 20 km dziennie w celach prywatnych. Nie ma u nas równości wśród DT.
    Rysiek z góry

03.06.2020 02:18

Coś ci się kolego pomyliło z rzeczywistością. Czasy płatności od minuty dawno minęły, więc w jaki sposób ktoś w planie no limit (usunięte przez administratora) firmę na darmowe rozmowy? To samo z tabletami. Żal ci tych 20 km, pewnie auto ci zabrali i plujesz jadem.
    Zwolniony Piła

14.05.2020 00:22

W Pile zwolnili cały dział Skip bez mrugnięcia okiem, tłumacząc, że pracownicy nie byli potrzebni, a dział nie przynosił korzyści. JesXe tydz wcześniej zapewniali, że nikt nie będzie zwolniony. Zatem zostały dwa zespoły Skip w Szczawnie - ciekawe czy też ich zwolnią, skoro cały pilski dział był niepotrzebny. Po tygodniu weszli w tarcze i już zwolnić nie mogli. To co się wyrabia w tej firmie to kpina. Osoby, które mają jakąś wiedzę i umiejętności i są mądrzejsze od lidera, są napiętnowane, co powoduje, że odchodzą lub są zwalniane. W firmie Kruk długo to pracują tylko (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Proponuję omijać z daleka.
    Piła

27.05.2020 20:04

Zdziwiony? W tej firmie zawsze tak bylo jest i bedzie. Madrzy, ambitni, inteligentni, wyrazajacy swoje zdanie nie sa mile widziani w tej firmie niezaleznie od stanowiska i sytuacji w firmie. Tutaj dobrze sie maja tylko ci, ktorzy kopia dolki pod innymi, nigdy nie wyrazaja swojego zdania, zawsze przytakuja przelozonym i ciagle tylko narzekaja pod nosem jak zle im sie tutaj pracuje, ale nic nie robia, zeby zmienic cos w swoim zyciu zawodowym. Niedlugo tylo tacy tutaj zostana. Tarcza nie trwa wiecznie, wiec inne dzialy tez powoli beda likwidowane.
    Zwolniony Piła

01.06.2020 22:49

Nie jestem zdziwiony, tylko po co najpierw remontują pokoje, dają sprzęt, szkołą a potem mówią, że dział był nie potrzebny. Jest to głupota na maksa, gdzie wydają kasę w błoto. Dziwna Firma, ale dobrze, że już mnie tam nie ma.
    EX

28.05.2020 19:16

(usunięte przez administratora) Na szczęście dzięki temu całe kierownictwo może rozbijać się po hotelach i udawać, że coś robią pożytecznego wydając służbowe pieniądze z kart płatniczych, którymi dysponują na ekskluzywne obiadki i spendy z panienkami. Wszechobecny mobbing i nagminne interesowanie się życiem prywatnym pracownika. Mielenie mózgu stwarzające atmosferę wielkiej rodziny z której jesteś wykopywany bo KR przestał Cię lubieć albo nie pojechałeś na imprezę integracyjna. Szkolenia to jedno wielkie nieporozumienie, rysowanie obrazków jak w przedszkolu i wałkowanie jednej myśli przez kilka godzin, a potem wszyscy klaszczą jak przykładne małpki w zoo i wypełniają ankietę że było super. Zero szacunku podczas pandemii i wsparcia ze strony pracodawcy tylko mieszanie z błotem. W zasadzie to odechciało mi się dalej pisać, szkoda energii na to pato środowisko. Pozdrowienia dla Kim Jong Krupa Pokój z Wami
    Polak

30.05.2020 15:51

Zgadzam sie. Choc patologia, to juz za male slowo... w kwestii imprez integracyjnych, to musisz wiedziec, ze sa one tylko po to, zeby dowiedziec sie kto, co i o kim mysli, mowi, kto z kim ma jaki kontakt itp. Regionowy klakier zawsze przekazuje kierownikowi info kto, co mowil o kierowniku czy o kims w firmie. A potem takie informacje roznosza sie po calej firmie i nagle okazuje sie, ze ktos jest nielubiany, a w dalszej perspektywie pozbawiany pracy. Natomiast osoby nieuczestniczace w sztucznych integracjach sa od razu na cenzurowanym nawet jezeli sa na zwolnieniu lekarskim. Tak bylo i jest w jednym z regionow.
    Faraon

01.06.2020 08:52

A jakie dupeczunie są na imprezkach?
    DWT

14.05.2020 10:50

Zapraszamy cc i dt do hoista
    Nona

24.05.2020 07:13

Tak to prawda co piszesz!!!!
    olo

25.05.2020 23:48

Jednego już dyrektora operacyjnego z Hoista pogonili, został jego uczeń.
    DT2

09.05.2020 12:19

Od 11 go DT wchodzą w II etap wyjazdu w teren. Bardzo jestem ciekaw ilu z nas zadeklarowało się do tych wyjazdów. Z tego co mi wiadomo cześć jest za pozostaniem w I etapie. Proszę zacznijcie się wypowiadać się w tym temacie, myślę że byłoby to komfortowo dla tych co się jeszcze nie mogę zadecydować na jeden z tych wariantów i nadal zdalnie pracują z domu. Jeśli mogę wyrazić swoją opinię to jestem obecnie za pozostaniem przy I wariancie bez względu na konsekwencje.... mam przynajmniej kontrolę nas swoimi wizytami. Pozdrawiam tych odważnych ????
    Ponad 10 lat w FK

16.05.2020 17:53

zgodził się za mniejszą kasę, bo nie miał innego wyjścia, zgodził się wyjechać w teren, ze strachu przed utratą pracy, gdy inni wyjechali, poza tym to nikt niczego nie podpisywał.Twój komentarz idealnie odzwierciedla podejście kierownictwa do pracowników terenowych, a sama Twoja wypowiedź co najmniej śmierdzi HR-em. Ciekawi mnie co ty tak naprawdę robisz w FK, czy kiedykolwiek byłeś w terenie. Jesteś żałosny, brak Ci empatii i z takimi wypowiedziami nie powinno być Cię wśród DT (jeżeli wogóle jesteś z terenu). Portal ten jest po to by każdy mógł wyrazić swoją opinię, nikt tutaj nie marudzi, a TY nie obrażaj ludzi, którzy być może i na Ciebie pracują
    Olo

18.05.2020 02:03

Kazał mu kto wyjeżdżać? Sam podjął takom dezycję. Mógł też wyjechać do Anglii jak mu tutaj źle niech tam pieniędzy spróbuje.
    OBSERWATOR

28.04.2020 20:58

Pracowałem w FK jako DT przez ponad 6 lat, nie mogłem już znieść poczynania swojego KR na Południu i w białych rękawiczkach „mój” KR sprawił, że jestem tutaj gdzie jestem i wcale tego nie żałuje, gdyż to o czym w dniu dzisiejszym usłyszałem od swoich jeszcze znajomych z Południa, przechodzi moje największe wyobrażenie jak można jeszcze bardziej lekceważyć szeregowych pracowników. Nie mogłem po prostu w to uwierzyć, że potraktowano DT jak „mięso armatnie” Totalnie lekceważący stosunek KR -ów na Południu do pracowników DT. Pomimo, że Zarząd FK przedłuża dotychczasową formułę pracy zdalnej do 15 maja, to KR-y na Południu tylko sobie w wiadomy sposób wymuszają presję na swoich podwładnych, by wyjechali w końcu w teren. Pozbierali deklaracje od DT, iż byliby gotowi do wyjazdów terenowych (no oczywiście z zachowaniem standardów bezpieczeństwa, które sami i w porozumieniu z innymi fanatykami pracy opracowali ), oczywiście po zabezpieczeniu DT po 2 maski z „z Bedronki”. Można byłoby sobie zadać pytanie, kto na południu nie wyraził zgody na „dobrowolne wyjazdy”, odpowiadam NIEWIELU !! Przecież większość boi się, że przy najbliższej okazji gdyby sprzeciwili się KR, to znajdą się na bruku. Pytam teraz wszystkich, kto w końcu zarządza w FK ? KR-y w RPŁD czy Zarząd FK, skąd te sprzeczne decyzje/ No ale przecież wszystko jest w porządku, to sami pracownicy DT domagali się wyjazdu w teren. W imię czego ? Chyba tego, że przez najbliższe 3 miesiącu nie będzie żadnych podwyżek (a w ogóle czy kiedykolwiek będą ? ) Koledzy i koleżanki narażacie się na wielkie niebezpieczeństwo związane z pandemią, czy zdajecie sobie sprawę, co się stanie gdy ktoś z Was złapie wirusa ? Nikt Wam nie pomoże, bo wyjechaliście w teren na własną odpowiedzialność, a Wasi przełożeni zabezpieczyli się Waszymi deklaracjami. Zostaniecie sami ze sobą i z tym co Was dopadnie. KR -y będą w biurach tyłki grzać, a wy DT będziecie narażać swoje życie i zdrowie !!!!! KTO DAŁ NA TO PRZYZWOLENIE !!
    Jadwiga

02.05.2020 14:28

Dokładnie tak żadnej epidemii nie trzeba, kiedyś jeden w terenie złapał trypla, a potem się na imprezie integracyjnej to rozlazło po dwóch działach.
    DT z południa

09.05.2020 12:27

Sorry ale nikt nikomu nie musi dawać przyzwolenia bo korpo rządzi się swoimi prawami. Większość z Nas DT to ludzie KR, d...po włazy ,którzy idą za Nim jak barany na rzež. Tylko kilku z nas już tylko pracuje online w domach. Pozostałym zabrakło odwagi by się sprzeciwić tym durnym pomysłom. Czas pokaże kto miał rację. Prawdopodobnie polisę konsekwencje swojej decyzji i jak się ten syfa skończy to będę ten pierwszy który dostanie wypowiedzenie umowy o pracę. Liczę się z tym jak i wierzę jeszcze w sądy pracy. Pozdrawiam
    Zwolniony

11.03.2020 19:59

Witam kolegów po fachu dt. Zostałem zwolniony bez konkretnego powodu ale mi to pasuje mam dosyć. Życzę powodzenia. Pozostałym kolega. Teraz kilka słów o pracy. Wiadomo że panuje u nas i nie tylko koronowirus firma nie zapewniła dt żadnych środków do dezynfekcji rąk a mało tego nawet samochodu. Na Orlenie nie ma możliwości kupienia nic do dezynfekcji auta. Jak zapytałem kr czy firma coś w tym kierunku zrobi to dostałem odpowiedź oszalas to w własnym zakresie sobie kup. Ok ale gdzie jak wszystko wykupione czy firma nie mogła zamówić dla dt pakietów. Dalej tematu nie ciągnę. Nie będę wylewał pomyj bo każdy wie jak jest i co będzie. Kiedyś to była naprawdę fajna firma teraz to nie wiadomo o co tu chodzi. Są prywatne folwarki i tyle. Dziękuję za pracę w tej firmie na szczęście już mnie te kwestie nie dotyczą. Pozdrawiam
    ?

18.03.2020 15:19

A poco pracownicy siedzą teraz w zamkniętych salonach-przejechać się autobusem i wzajemnie pozarażać?
    Dt2

02.05.2020 18:46

FK też nam zapewniła środki ochrony, maski że skarpety. Nawet firmy nie stać na porządne maseczki. Są takie na Orlenie lecz nie wchodzą na flotę. Maski które dostaliśmy świetnie sprawdzają się do czyszczenia butów, idealnie pochłaniają wilgoć.

17.04.2020 17:55

Naprawdę powoli to już koniec, rządzi nami (usunięte przez administratora)która sprzedała się za stanowisko nominowana przez dyrektora który nie ma pojęcia o zarządzaniu. Jak to ma się odbudować? Na początku myślałem że nie ma osób nie do zastapienia (usunięte przez administratora) ale się mylilem.
    Ktoś

28.04.2020 23:26

Dlaczego usunięto część Twojego wpisu? Piszesz o Szczawnie czy Wrocławiu?

02.05.2020 07:15

Szczawno.

30.04.2020 07:16

Opinia wyraża to co wszyscy rozsądni pracownicy mają na końcu języka ale cóż najważniejszy w Kruku jest Lean bez niego jak to powiedział dyr. Bartek na chwilę obecną byśmy nie byli tutaj gdzie jesteśmy a tak swoją drogą cała ta kadra zarządzająca fajne zioło pali bo odloty to mają niezłe pewno trenerzy im coś sprzedali. Północ prezesa się trochę na wschód się przesuwa tak bliżej Korei Północnej.

28.04.2020 13:54

Jak wygląda ścieżka awansu w KRUK S.A.?

29.04.2020 16:42

Jakie awansy zaczyna się obniżanie pensji a w przyszłości pewno zwolnienia a z góry jak zawsze płynie sam miód i zachwyt zakłamanie w tej firmie to już niestety norma.
    Dt

29.04.2020 22:10

Zapomniales dodac ze trzeba rzetelnie informowac kierownika co kto o kim mowi i miec takie samo zdanie co twoi przelozeni nawet jesli nie maja racji:)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kruk Windykacja (Kruk)?

Kontakt - KRUK S.A.

ul. Bolkowska 3 53-612 Wrocław

NIP:5862030036

Branża główna: Agencje i domy mediowe
    EchAlePraca

29.04.2020 21:24

Jestem jeszcze pracownikiem. Ale już zdecydowałem to tylko kwestia niedlugiego czasu. Co się wyprawia to kpina. Firma idzie na (usunięte przez administratora) Jeśli zamiast doświadczonych ludzi pracowników ma się za idiotów i daje im się za liderów itd ludzi bez żadnego doświadczenia, prawie w ramach niemal ich pierwszej pracy i oczekuje się nie wiadomo czego to co tu wymagać. Traktuje się więc ludzi jak królików doświadczalnych kosztem pracowników tak naprawdę. A slogan że pewne w firmie są tylko zmiany to prawda ale na gorsze lub z dnia na dzień zwalnianymi ludźmi. Zmiany na lepsze nie zauważa się. Najlepszą ściemą było proszenie pracowników o sugestie co warto zmienić by firmie było lepiej zarabiać i więcej i pracownikom by się pracowało A później po zebraniu tysięcy opinii z których wybrano setki rzeczywiście wspaniałych poinformowano że nie będą ich realizować itd. Ot szacunek dla głosu pracowników którzy naprawdę dali mnóstwo by polepszyć biznes. Niestety słucha się niedouczonych przełożonych jak wyżej wspomniałem bez żadnego doświadczenia A udających, że cokolwiek wiedzą więcej ponad to co usłyszeli jedynie na byle jakich szkoleniach i wierzących w to jak księgi prawdy. Niestety to doprowadza do złości i niezadowolenia podwładnych i tak naprawdę bylejakości całej firmy w zakresie współpracy i komunikacji. A komunikacja to (usunięte przez administratora) totalne. Możesz być mamiony kilka lat jaki to jesteś potrzebny i super pracujesz po czym w sekundzie że jesteś zwolniony bo od długiego już czasu nie jesteś potrzebny i praca niepotrzebna była Twoja. Nie raz takie przypadki już były. Bylejakość i (usunięte przez administratora)
    Ciekawski

21.02.2020 05:47

Co to za pogrom wśród kierownictwa we Wrocławiu?
    wiadomo

03.03.2020 20:31

W Kruku jest obecnie totalna zapaść szczególnie cały dział kadrowo administracyjny udaje że nic się nie stało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uważajcie to już nie długo potrwa pozdro dla kierowników i pozostałych optymistów

23.04.2020 14:16

Mysle ze kazdy dt zdaje sobie z tego sprawe ze wazne decyzje sa podejmowane przez osoby na wyzszych stanowiskach. Ale nie zmienia to faktu ze niektorzy kr sa tutaj chyba z przypadku. Bo dziwnym przypadkiem nie potrafia powiedziec wprost kto podjal dana decyzje. Co innego mowia a co innego mysla i robia. To samo ma sie z brakiem odpornosci niektorych kr na wchodzenie sobie w mniej szlachetna czesc plecow przez dt. Albo sytuacja gdzie kierownik nie wie jak ocenic dt czy jakas sytuacje i o opinie na ten temat tych osob pyta innych dt ktorzy dluzej pracuja w firmie. Jak to sie ma do obiektywnego i kompetentnego oceniania dt... i taki kierownik jest chwalony bo jego region robi wyniki a firma tylko patrzy na cyferki a nie na wiedze i umiejetnosci tego kierownika. Watpie zeby na takie sprawy mial wply ktos wysoko postawiony.
    I co

17.04.2020 14:09

Podobno wszystkie ręce na pokład. A co robią kierownicy poza wkurzaniem, ile telefonów wykonują, święte krowy ? Bardzo chciałem podziękować mojemu Kr bo chłop pomaga jak może . Kopiuje z apisa sprawy z danego dnia i przesyła pocztą , po prostu szacun

20.04.2020 02:21

jak wy się boicie jakiegoś januszka, który w pojedynkę ma wam zdemolować firmę - to w kruku już naprawdę źle się zaczyna dziać i sprawa jest arcypoważna

21.04.2020 10:01

Chyba nie wiesz co piszesz, już nawet nie chodzi o rozbudowaną strukturę która doprowadziła do cięć tylko zaczęto ciąć nie tych co trzeba a potakiwacze zostali. Kruk jeżeli nie wyciągnie wniosków z tego co się dzieje na rynku i dalej będzie brnął w tą swoją "zajebistość" to skończy bardzo źle.
    Tomek

15.04.2020 01:09

Cześć wszystkim, jak się pracuje w nowej rzeczywistości? Jak targety i realizacje celu? Czy wszyscy będziemy mieli plany naprawcze?
    Janek

16.04.2020 01:31

Dlaczego by nie? Wytłumaczą że tylko nieudacznicy nie wyciągają pieniędzy kiedy ludzie siedzą po domach i są wystawieni na widelcu. Kij zawsze musi się znaleźć na pracownika.
    Zenek

19.03.2020 16:07

Zakończyłem pracę w Kruku jakieś 2 lata temu i jak widzę w stosunku do ludzi którzy przynoszą tej firmie pieniądze (czyli DT i CC) niewiele się zmieniło, a nawet pogorszyło. I piszę to z punktu widzenia byłego pracownika centrali. Zgadzam się całkowicie z opinią jednego z kolegów poniżej - jeżeli prezes nie weźmie się za kolesiostwo i towarzystwo wzajemnej adoracji począwszy od kolegów z zarządu i ich posługaczy w randze dyrektorów pionów w dół to Kruka czeka walka o przetrwanie. Podbój Niemiec zakończył się cichym zamknięciem biznesu, pewnie zaraz podobnie będzie z Hiszpanią, Czechy i Słowacja to lipa na maxa. Zakup Wonga to kolejna wtopa, połączyli to chociaż z Novum? Włochy przewrócą się same po koronowirusie. A w centrali dyrektorzy, kierownicy, im lepszy wazeliniarz tym większe ma szansę na awans. Pytanie do DT: akcje pt. Centrala w terenie (tak z 5 lat temu) pamiętam PRowe pieprzenie członków jak to fajnie spędzić dzień z DT i poznać jego pracę- coś w ogóle dała? Wymyślili coś dla Was? Nowy system wizyt, za kupę kasy.. A miało być tak pięknie. Nadchodzą ciężkie czasy dla Kruka, i jak nie zaczną Was szanować to może wyślą w teren nadwyżkę Product Managerów z centrali. Jak pamietam 2 lata temu jak na moje oko już było ich za dużo i ich oderwane od rzeczywistości pracy w terenie i na telefonie pomysły skutecznie pomogły mi rozstać się z Krukiem. Oczywiście jest drugie wyjście, prezes stwierdzi, że nie chce mu się już męczyć, pójdzie w sztukę, ekologię i farmę na Mazurach i sprzeda biznes.
    Również dt

20.03.2020 20:56

Fajnie, ze ktos, kto pracowal w centrali ma obiektywne zdanie na temat firmy, a nie klapki na oczach:) ja niestety nie pamietam tego boom na jezdzenie z dt w teren, bo mnie jeszcze tu nie bylo, ale pamietam, ze kazda zmiana, ktora miala ulepszyc nasza prace, czy tez jakis wypad kierownika czy kogos z wyzszego szczebla ja lepiej poznac byla oderwana od rzeczywistosci i w ogole nie sluchalo sie naszych sugestii i tu sie z toba zgadzam, ze nie przynioslo to zadnych dobrych zmian. A na temat obecnej sytuacji zwiazanej z epidemia, to mysle, ze polska tez przez to bedzie miala potezne straty. Dwucyfrowe bezrobocie i praca zdalna odbije sie na splacalnosci, a wiadomo, ze od wielu miesiecy byla ciecia i teraz beda jeszcze wieksze. Oby za kilka miesiecy firma calkowicie nie zrezygnowala z dzialu dt.
    Czesio

04.03.2020 20:48

ogólnie wśród doradców w terenie panuje obłuda, spotkania regionalne mają sztuczną atmosferę, skończyły się dobre czasy, teraz przeszliśmy na test nowego systemu a co z FSM ? Zarząd poniósł klęskę ? mówiliśmy o tym, aby dać nam wolną rękę w planowaniu tras, że to nie wypali w tej konfiguracji. Wiecie o co chodziło ? aby była kontrola nad doradcami. I co z tego wyszło ? mniej wizyt, dłuższe trasy przejazdu co za tym idzie wyższe koszty na paliwo. Na siłę wprowadzili limit pracy w godzinach wieczornych i tutaj znowu rozbieżności, jedni kierownicy zezwalają na pracę w weekend i te godziny zaliczają sie do godzin popołudniowych a inni kierownicy nie uznają tego. Jedni odbierają godziny dojazdów na spotkania regionalne inni dostają śmieszną delegację 15 zł. Dlaczego w takich sprawach firma nie ma jednego stanowiska ? każdy kierownik robi po swojemu. Atmosfera pracy w DT i CC jest tragiczna, ludzie szukają pracy i zwalniają się na potęgę. Ciśnienie na sprzedaż NOVUM i fikcyjne e-kruki ... taka oto nowa rzeczywistość w naszej pracy. Patrzeć tylko jak coś w przeciągu półrocza wydarzy się, że firma spadnie mocno w dół, bo już teraz idzie po równi pochyłej... na koniec dodam, żebyśmy pożegnali się z podwyżkami. Na chwilę obecną jest redukcja etatów, pracownicy zwalniani są pod byle pretekstem a nowych firma już nie zatrudni. Regiony zostaną połączone a wypłata stanie na tym poziomie który macie obecnie. Do zobaczenia na spotkaniu regionu :)

07.03.2020 13:33

i pięknie, tak dalej trzymać! :)

17.09.2019 16:41

Czesc, Jestem w tej firmie na stanowisku dt na tyle dlugo aby podzielic sie swoja opinia. Niestety firmy jako pracodawcy nie polecam. Z kazdym miesiacem jest coraz gorzej. Co chwile nowe parametry z ktorych jest sie rozliczanym a pomocy w ich realizacji nie ma zadnej. Czesc kr nie ogarnia swoich podstawowych obowiazkow i nie nadaje sie na to stanowisko. Poza tym trudne tematy sa przez nich zamiatane pod dywan i nie podchodza profesjonalnie ani obiektywnie do oceny dt. Niektore osoby z dzialu hr zrobily sobie z dzialu dt swoj prywatny folwark podejmujac wiele decyzji na zasadzie sympatii lub antypatii do dt. Wymagan coraz wiecej a wynagrodzenie nieadekwatne do obowiazkow. Brak systemu premiowego czy prowizyjnego. Coraz wieksza korporacja a co za tym idzie coraz mniejszy szacunek do pracownika. Wielu dt pracuje tylko dlatego ze pracowac musi a nie dlatego ze chce szukajac w tym czasie innej pracy. Brak profesjonalizmu rowniez w kwestii rozliczania. Wiele kwestii nie dziala jak powinno (e-kruk) a firma nic z tym nie robi a kr tylko mowia ze temat jest znany i dalej z tego rozliczaja. Poza tym praca w stresie bez perspektyw i stabilizacji zatrudnienia.

29.10.2019 18:26

Super :))) powodzenia ! Trzymam kciuki
    doświadczony

03.03.2020 20:38

uważaj bo ci wiedza łeb rozerwie
    Wrocławianka01

17.12.2019 11:41

Zastanawia mnie jak wyglądają zarobki na stanowiskach w dziale prawnym? Pojawia się tutaj głównie terenówka, a o innych działach w tym właśnie prawnym- cisza. Warto/ nie warto? Jaka jest wasza opinia?
    Wrocławianka01

14.01.2020 12:48

Jest aż tak źle, że nikt nie chce się odezwać? XD

29.02.2020 11:58

te mirki przynoszą (jeszcze) kasę do firmy żebyś ty mogła mieć wypłatę i tu szczekała
    byłem zobaczyłem

28.02.2020 17:22

Kolejnych zwolnień tzw rozwiązania umowy ciąg dalszy . Nikt mi nie powie że w tej firmie dzieje się dobrze , kolejni DT i nie tylko bo w CC również odchodzą z firmy na tzw prośbę pracodawcy . Wydumane pośredni powody rozwiązania umowy teraz to się nazywa UTRATA ZAUFANIA PRZEZ PRACODAWCE , a tak naprawdę firma idzie na chwile obecną na (usunięte przez administratora) Po odejściu z firmy pracuje u konkurencji która ma się dobrze a z tego co widzę i słyszę od przyjaciół którzy jeszcze pracują u was ,ma się nawet lepiej niż wielka firma KRUK SA, z przerostem niedouczonych wielkich kierowników
    practise

29.01.2020 21:13

Jakies opinie na temat praktyk we Wroclawiu?
    Ann

18.02.2020 16:36

Ja zaczynałam od praktyk w tej firmie i później otrzymałam propozycję stałej współpracy. Bardzo dobrze wspominam swoje początki, wszyscy byli pomocni i wyrozumiali.
    Były dt

09.11.2019 16:03

Jako byly pracownik chcialbym sie podzielic swoimi doswiadczeniami jakie mnie spotkaly, gdy pracowalem w tej firmie. Z plusow to wiekszosc osob, z ktorymi mialem przyjemnosc pracowac. Zawsze pomocni, zyczliwi, kolezenscy i po prostu dobrzy ludzie. Byli tez tacy, dla ktorych najwazniejsze byly wyniki, a nie dobre relacje i potrafili tylko kombinowac, podbierac sprawy, kontaktowac sie z klientami prywatnie, jesli ich znali i to wszystko na sprawach, na ktorych inny dt mial ustalenia z klientem. Na plus to tez na pewno mozliwosc korzystania prywatnie z samochodu sluzbowego. I na tym plusy sie koncza. Jesli chodzi o minusy to glownie ciagla kontrola, mobbing i przyzwolenie na to, rozliczanie z rzeczy, na ktore dt nie ma absolutnie zadnego wplywu. Brak mozliwosci mowienia glosno, co sie mysli, bo przez to mialo sie problemy, brak jasnych zasad, co do podwyzki czy awansu, niesprawiedliwe i nieobiektywne ocenianie pracy dt przez kr, praca na systemie, ktory okazal sie kompletnym nieporozumieniem i w ogole nie da sie na nim pracowac, a co dopiero realizowac parametry (chyba ze przez kombinacje). Przez kilka lat mojej pracy nikt z kadry kierowniczej, managerskiej czy hr nie potrafil wyjasnic co to jest potencjal (ugodowy, kwotowy), ale kazdy sie do niego odnosil przy rozmowach na spotkaniach i rozliczaniu z wynikow tak naprawde nie wiedzac z czego rozliczaja dt. Brak jakiegokolwiek wsparcia w realizacji celow. Kadra kierownicza i managerska czesciej zajmowala sie nieanonimowymi ankietami, niz pomoca dt. Kr jest tylko od akceptowania wnioskow urlopowych, wysylania statystyk i jezdzenia z dt w teren, gdzie i tak nie pomaga w rozmowach. Dzial hr nie robil rowniez nic, aby dt mieli komfort pracy i najlepsze warunki do realizacji celow, a tylko zajmuja sie sluchaniem, co, kto mowi i czesto wyciaganiem potem konsekwencji wobec tych osob. Podczas mojej pracy zaobserwowalem rowniez, ze w firmie panuje zachwyt nad systemem, zwlaszcza w centrali i lepiej miec takie samo zdanie i sztucznie sie usmiechac. Nikt nie sluchal opinii, sugestii czy spostrzezen dt, a decyzje byly podejmowane bez konsultacji z dt przez osoby, ktore nie mialy zielonego pojecia o pracy w terenie, a podobno wszystko bylo robione z mysla o dt. Na temat innych minusow nie bede pisal, bo odnosza sie one do wiekszosci komentarzy tutaj napisanych. Moja opinia jest skierowana przede wszystkim do osob, ktore mysla o zlozeniu aplikacji do tej firmy. Nie polecam. A w skrocie podsumowujac to, co robila ostatnio firma i jak traktowala i oceniala dt nasuwaja mi sie tylko slowa wstyd, zenada i kompromitacja.
    amk

18.02.2020 00:51

Polecam sprawdzić jeśli masz dostęp który obszar realizuje cele budżetowe, bo tak się składa, że już dawno nie Wy :)
    Miś

18.02.2020 12:16

Bo tak sie sklada, ze my nie mamy na czym pracowac. Dostajemy do obslugi sm...i, a nie sprawy. Poza tym pracujemy na zepsutym systemie. Gdybysmy zamienili sie sprawami i systemem, to wy bylibyscie piatym kolem u wozu. Niestety polityka firmy najbardziej odbija sie na dt...
    Anlewe

12.02.2020 10:14

A jak wygląda praca w archiwum?
    agata

18.02.2020 00:43

Cześć, jak to praca w archiwum :) układanie, archiwizowanie, wyszukiwanie dokumentacji, kontakt z dostawcą zewnętrznym. Troszkę użeranie się z pracownikami operacyjnymi, ale są procesy ułożone i zautomatyzowane - da się wszystko ogarnąć :)

07.02.2020 16:43

ABC

15.02.2020 13:00

Ja podchodze obiektywnie do tych komentarzy i sie z nimi zgadzam. Gdy pracowalem w jednym z regionow kierownik niejednokrotnie przedstawial wyniki calego okregu i wspolnie wraz z regionem dochodzilismy do wniosku ze w niektorych regionach sa one nieuczciwie zawyzane. Podobnie bylo w przypadku zakladania e-krukow czy pilnowania zerowek. Co do kwestii nieuczciwych dt to z wlasnego doswiadczenia wiem ze takie osoby pracuja i maja sie dobrze. Poznalem takich jak jezdzili do moich klientow na zerowkach i proponowali i nawet robili im aneksy. Zreszta nie bylem jedynym ktory sie z tym spotkal. Nazwisk nie mam zamiaru pisac bo tematy zglaszalem i firma moze to latwo sprawdzic ale trzeba przyznac ze tacy pracownicy sa dla firmy wazni.
    dt

17.02.2020 11:59

Dlatego że gdy zgłosi imienni problem to niszczą człowieka.Tutaj problemów się nie rozwiązuje .Działają podobnie jak obecnie panująca władza.
    Byly pracownik

08.02.2020 14:20

Pracowalen w tej firmie kilka lat jako doradca terenowy. Chcialbym napisac swoja opinie na temat pracy w tej firmie, ale wiekszosc kwestii, ktore tutaj sie pojawily, doswiadczylem na wlasnej skorze i nie chce sie powtarzac. Z tego, co moglbym dodac, to na pewno to, ze w ostatnich kilku, kilkunastu miesiacach atmosfera w firmie zrobila sie bardzo toksyczna. Ciezko bylo komus zaufac, ciezko bylo cos powiedziec wprost, bo dalo sie odczuc, ze takie osoby po prostu sa niemile widziane. Rowniez wszystko, co dotyczylo bezposrednio konkretnej osoby czy grupy, nie zostawalo wprost wyjasniane z ta osoba/osobami, a inni wiedzieli duzo wiecej. Poza tym wielu dt, ktorzy przedstawiali argumenty, ktore podkreslaly jakis problem, odbijalo sie niczym pileczke ping-pongowa zapamietujac ich sobie, a potem nie mieli przedluzanych umow czy dostawali plan naprawczy, a w pracy mialem paradoksalnie najmniej obowiazkow o charakterze stricte windykacyjnym, a glownie dzwonienie, planowanie, prace pod statystyki itp. Przed krukiem tez pracowalem w korporacjach, gdzie najwazniejsze byly statystyki, ale nigdzie niepraktykowano takich metod. Z tego, co wiem, to nadal tak to wyglada. Czesto tez zdarzaly sie sytuacje mobbingowe, ale ciezko bylo to zglosic, poniewaz nic w tej firmie nie bylo anonimowe. W mojej opini taka sytuacja jest spowodowana tym, ze w calym obszarze bezposredniej obslugi klienta jest zbyt wielu pracownikow: dt, kr, ko, dyrektorow i innych stanowisk i przez to zrobilo sie tam zbyt ciasno. Kazdy ma swoje pomysly, kazdy chce byc lepszy od drugiego i stad taka sytuacja. Poza tym trzeba zdac sobie sprawe, ze w zwiazku z sytuacja w kraju branza windykacyjna przezywa kryzys i prawdopodobnie nadchodza chude lata dla tej branzy, w kruku o tym wiedza i stad moze takie sytuacje, zeby zrobilo sie luzniej i bylo mniej pracownikow. Mi udalo sie znalezc zatrudnienie (nie w windykacji) i jest mi dobrze. Decyzja o zmianach nie byla latwa, ale dzieki temu mam fajna prace, przelozeni zawsze pomagaja i sluchaja, co sie do nich mowi, wyciagajac z tego wnioski, jak rowniez chodze do pracy z usmiechem i bez stresu, a w kruku niestety tego nie doswiadczylem. Rozumiem zal i troche bol osob piszacych negatywne komentarze, bo sa troche miedzy mlotem a kowadlem, ale pamietajcie, ze swiat nie konczy sie na kruku i lepiej podjac decyzje o zmianie, niz sie stresowac, denerwowac, itp. Moj komentarz kieruje tez do osob, ktore mysla o pracy tutaj. Nie warto. Szkoda przede wszystkim zdrowia i nerwow.
    dt

17.02.2020 11:57

W tej firmie problemów się nie rozwiązuje a ludzie którzy śmią to zgłaszać zaczyna się ich niszczyć i plotki rozsiewać.Przepisy prawa pracy i kodeksu karnego są łamane przez przełożonych i ludzi którzy powinni nad tym czuwać aby patologia się nie rozszerzała.Niestrety wielu zakompleksionych i wystraszonych ludzi awansowano ,laurkami nagradzano.Mają kredyty hipoteczne i dla zachowania tej pracy i swojej pozycji zrobią wszystko ,absolutnie wszystko ,po trupach do celu.Niedojrząła organizacja zarządzana przez wystraszonych ludzi.Jak pracownik zgłasza problem z kr to należy to sprawdzić i przyjrzeć się niedojrzałej i niedopieszconej jednostce a nie du..chronić bo to swój człowiek.Tak toksyczne podejście do pracownika odbija się na ich kondycji.
    Pata

17.02.2020 11:28

Pracowałam we wrocławskim oddziale Kruka i pracę wspominam bardzo dobrze. Zmieniłam ją z tego względu, że zainteresowała mnie inna ścieżka rozwoju. Nie było żadnej toksycznej atmosfery zarówno w relacjach pracownik-pracownik, jak i szefostwo-pracownik. Zarobki też były zadowalające, można było liczyć na awans i dodatkowo kierownictwo inwestowało w rozwój pracowników. Przesyłam pozdrowienia dla moich starych znajomych z pracy.
    Teren

29.01.2020 12:56

W moim regionie sytuacja zrobila sie tak napieta, ze prawie kazdy walczy z kazdym o klientow, pieniadze etc. Kr i ko jakis czas temu wpadli na genialny pomysl, zeby dt jezdzili na zerowki, "bo to najlatwiejsza kasa", niewazne ze zwieksza to koszty i jest to po prostu bez sensu. A najgorsze jest to ze trzeba sie do tego dostosowac bo jak nie "to bedzie sie mialo przez to problemy". W tej firmie nie ma juz chyba ludzi ktorzy reaguja na takie sytuacje albo udaja ze wszystko jest ok...
    Danka

02.02.2020 21:01

Konkret gdzie, jaki region co odwagi brak ?
    Doradca Terenowy

04.02.2020 20:36

Panie Witoldzie, wszyscy mamy cele, ale nie wszyscy na szczescie robia wszystko, zeby cele zrobic. Sa w tej firmie jeszcze uczciwi dt. Nie kazdy kombinuje, wyszukuje, podbiera innym czy jezdzi po zerowkach zeby zrobic cele. Nie kazdy tez akceptuje oszustwa kr czy ko. Da sie je realizowac jezdzac na tym, co sie ma. A jesli sie nie da, to firma powinna nie rozliczac z takiego parametru albo go sztucznie nie zawyzac. Zamiast dostosowywac sie do nieczystych zagrywek proponowanych przez kadre kierownicza czy managerska proponuje nieraz powiedziec im cos konstruktywnego. Bo i tak jak pojdzie pan na urlop czy l4 i nie zrealizuje Pan przez to niezmniejszonych parametrow przez kr, to w ramach podziekowania otrzyma Pan plan naprawczy, bo takiej osobie jest go wreczyc najlatwiej. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
    jasne

04.02.2020 09:01

to ja na koniec powiem jak się traktuje ludzi na Południu. w grudniu mieliśmy spotkanie regionu, na którym był KO, omawialiśmy w panelu dyskusyjnym sposoby na zwiększenie dotarcia oraz podpisywanie porozumień. I jaki był efekt ? Kierownik okręgu wydzwaniał potem i dawał do zrozumienia, że nie życzy sobie takiego rodzaju spostrzeżeń. Kierownik poszedł więc dalej. w lutym na spotkaniu regionu ma zaszczycić nas ważny dyrektor (nazwiska nie wspomnę) i na wszelki wypadek , nasz kierownik na forum całego regionu ''poprosił'' nas by nie zadawać żadnych pytań bo nic nie wniosą a mogą zaszkodzić. po cholerę i w jakim celu organizowane są spotkania ? P.S nic o nas bez nas, bez Was nic by się nie udało

06.02.2020 21:17

Mi pracuje się dobrze. Idealnie nie jest ale gdzie jest ???? są dni kiedy mam chęć wyrzucić tablet i system. Robię swoje i tyle. Teraz możecie nazwać mnie lizusem, spiskowcem itp. Bo widzę że inne zdanie tutaj nie przejdzie. Skoro jest aż tak zle firma to (usunięte przez administratora) KR to (usunięte przez administratora) KO to (usunięte przez administratora) dyro to (usunięte przez administratora) to po jaki czort się męczycie ? Może w konkurencji jest lepiej?

07.02.2020 12:11

Na pewno jest lepiej, bo tam sie szanuje pracownika. Tutaj tego nie ma. Na dodatek jest tu juz jawny mobbing i nikt sie z tym nie kryje. Zeby zmienic prace, to trzeba ja sobie najpierw znalezc, a nie zrobi sie tego niestety z dnia na dzien. Ci najbardziej ambitni juz stad niestety odeszli, a inni szukaja nadal pracy. Niedlugo zostana tutaj tylko ci niezbyt ambitni co zawsze "robia swoje" i godza sie na wszystko.

22.01.2020 23:32

CC

31.01.2020 07:19

Dokładnie na CC też się nie szanuje ludzi , zwalniają ludzi z dużym doświadczeniem i że stażem. Przychodzi taka laseczka po macierzyński i pokazuje kim jest , chodzi po innych liderach i mówi że ona pokaże kto tu rządzi , że lubi pokazywać że jest wyżej i nikt z tym nic nie robić. (usunięte przez administratora) Kiedyś bym polecił ta firmę ale teraz co się dzieje to nie polecam. W tej firmie kto robi przekręty ten jest doceniany . Broń Boże powiedzieć prawdę to za jakiś czas polecisz. Co wyprawiają liderzy i kierownicy to się w głowie nie mieści. Prezes nie jest świadomy co oni wyprawiają z ludźmi. A w szczególności na po południu . Kierownicy liderzy itp.(usunięte przez administratora)
    XD

31.01.2020 21:48

Niestety to prawda. W tych dwoch dzialach (cc i dt) kierownicy liderzy czy ko zespusli te firme. Ale to nie ich wina ze ktos ich zatrudnil na tak wazne stanowisko. Tutaj po prostu w wielu dzialach sa ludzie niekompetentni i to oni doprowadzili do takiej sytuacji. To smutne ze przez 2 lata z firmy ktora sporo cc dt polecalo kazdemu i widzialo sie tu na lata zrobil sie brzydko mowiac trup ktorego sie pudruje przed prezesem. Ale i tak kiedys ci ktorym na tym pudrowaniu najbardziej zalezy obudza sie z reka w nocniku.
    martaaa

29.01.2020 14:22

Chciałam aplikować na stanowisko Specjalisty ds.Postępowania Egzekucyjnego, ale czytając opinie na prawdę słabo to wygląda. Na jakie wynagrodzenie można liczyć na tym stanowisku ?
    tak, tak, jasne

29.01.2020 08:17

chciałbym żeby te opinie były wreszcie dla decydentów punktem wyjścia do ustalenia klarownych zasad pracy DT . żeby pracownik wiedział, że sprawy przydzielone na dany dzień w APISI są sprawami priorytetowymi czy do wyrzucenia, czy dalej ma szukać spraw by później był rozliczany z docieralności , konwersji, bo przecież chciał dobrze. By wreszcie jasno określić targety, skąd i co, by spoufalenie z kr nie było kryterium podstawowym.

Zostaw merytoryczną opinię o KRUK S.A.