KRUK

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
Wałbrzych - KRUK S.A

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o KRUK S.A.

Opinie o KRUK Wrocław

Nie przegap nowości o KRUK S.A.!

Tego nie wolno!

05.01.2021 19:09

-dokonywać zajęcia jakiekolwiek składnika majątkowego dłużnika, w tym środków zgromadzonych na rachunkach bankowych – taka kompetencja przysługuje wyłącznie komornikowi w ramach toczącego się postępowania egzekucyjnego, -nachodzić dłużnika w jego miejscu zamieszkania lub pracy, nękać go telefonami, mailami, SMS-ami lub pismami – dotyczy to również członków rodziny i znajomych dłużnika. Naruszanie miru domowego przez windykatora jest całkowicie zabronione – dłużnik może w takim wypadku wezwać policję, -żądać wyjawienia majątku przez dłużnika lub występować do organów państwowych z wnioskiem o ujawnienie informacji w tym zakresie, -zastraszać dłużnika skutkami niewykonania zobowiązania w terminie.
dwa tygodnie obserwacji

06.01.2021 07:07

jakie biedactwo, a wolno kosztem Nas wszystkich ''brać'', i nie oddawać?

07.01.2021 12:52

a kto bierze i nie oddaje?
Obiektywnie

18.12.2020 07:49

Nie oceniając czy dobrze czy źle firma postąpiła nie dając nic na święta chce powiedzieć tak obiektywnie. Można mówić że jest ciężko itp bo jest w każdym sektorze gospodarki ale///// Rozumiem że ja siedząca na Wołowskiej dojeżdżając do pracy samochodem nie „wystawiam” się wcale bardziej na COVID niż chodząc na zakupy czy spacer z maluchami . Natomiast doradcy ci z terenu codziennie w pandemii chodzili od do drzwi. Nie odwiedzali sterylnych miejsc. Jasne daliśmy im maseczki i coś tam jeszcze ale codziennie ich ekspozycja na wirusa statystycznie była większa. I tutaj uważam że chyba nie takie emocje powinnismy wywoływać u ludzi którzy za na pierwszej lini walki
Pinda

21.12.2020 13:53

Aż śmierdzi HR em, komu jeszcze chcesz wejść w 4 litery, bo myślę że już wszystkim wyszłaś, a wszyscy byli też u Ciebie. Żenada, TEMPA DZIDA

29.12.2020 18:32

Włóczysz to Ty się po melinach po pracy dziewczynko! My ciężko zapieprzamy by tacy jak Ty, grzejący (usunięte przez administratora) w biurze, tzw.biurwy miały pensje, wiec trochę szacunku! Tak i to my narażamy zdrowie nasze i naszych bliskich, nie Ty! Dobrze wiedzieć dzięki komu jest taki nacisk na e-KRUK, skoro uważasz, że można go sobie w domu pisać....jestes ŻENUJACA!
Nik

21.12.2020 11:17

w moim przypadku kasa się zgadza, bo zatrudniając się wynegocjowałem ile chciałem. dla mnie to ważniejsze, niż ochłap rzucony na święta. ale kierunek w którym zmierza firma absolutnie mi nie odpowiada. wymagająca nauczycielka?! kto to wymyślił? mamy traktować klientów jak dzieci? karcić, jeśli nie będą wykonywać poleceń? strzał w kolano droga firmo. jako pierwsi na rynku zmieniliście podejście do osób zadłużonych. zaczęliście mówić o klientach, pojawił się szacunek. teraz wracamy do tego co było - bo wymagająca nauczycielka zawsze będzie patrzeć z góry na swoich podopiecznych. benefity zmienione w zależności od wysokości wynagrodzenia, premii nie ma, bo nie motywują, bonus na święta nie ma, bo jest źle mimo, że jest dobrze, a nam drogie kruki pozostaje "być wdzięcznym i doceniać" (cyt.). a tej sytuacji można zrobić jedno - zagłosować nogami. Podsumowując - pracowałem w gorszych miejscach. wierzę, że są lepsze, o czym niebawem mam nadzieję się przekonać
Nikita

16.12.2020 23:01

Jestem bardzo rozgoryczony sytuacja w firmie i podejściem do pracowników. Kiedyś były premie, nagrody, konkursy i fajna atmosfera. A teraz? Zarabiamy śmieszne pieniądze a wymagania rosną. Premia nie motywowala, więc zabrali. Żeby dostać 300zl podwyżki to trzeba na rzesach stanąć... Jeszcze teraz. Nawet marnych 100zl na święta. W sumie to my nigdy nie dostaliśmy niczego wartościowego na święta w porównaniu z innymi firmami. FK zaslanial się tym, że przecież mamy Kafeterie, a do niej też chcą się od Nowego Roku dobrać. Zero szacunku do pracownika. Inne firmy nawet w tak ciężkich czasach potrafią pracowników wspierać, dać bony, pieniądze czy paczki żywnościowe. Na prawdę to jest wstyd. I nie chodzi o marne 100 zł czy tandetna paczkę, ale o jakieś zasady. Zwalniacie dobrych pracowników. Nie motywujecie nas w żaden sposób. Bo sorry ale dla przeciętnego robola statystyka nic nie znaczy, bo tabelki z wynikami dzieciom na obiad nie ugotuje. Oj marnie widzę losy Kruka. Niby taka światowa korporacja. Wielka Europejska potęga. Gdzie zwykły pracownik zapiernicza w stresie za kilka stów więcej niż najniższa krajowa i na święta jeszcze się dowiaduje, że dla tych z góry jest tylko tania siła robocza
Baran 2

19.12.2020 16:02

Ja rowniez:) Idealne podsumowanie. Mnie rowniez dziwi zszokowanie niektorych. To nie pierwsza sytuacja gdzie firma pokazuje nam pewien palec. Juz zapomnieliscie m.in. o rozliczaniu sie z kazdego kilometra prywatnie otrzymaniem premii na wode czy brakiem noclego dla wszystkich w zeszlym roku dzien przed gala? Przeciez brak szacunku ze strony przelozonych i firmy to standard od wielu lat a z kazdym kolejnym miesiacem jest tego szacunku coraz mniej. W firmie wyznaja bardzo prosta ale sluszna zasade. Jezeli oczekujesz szacunku od kogos to sam sie szanuj. A czy dt sie szanuja? Zdecydowana wiekszosc oczywiscie nie. Tancza jak im zagraja i naginaja kazda statystyke zeby zobaczyc usmiech kierownika. Nie wiem czy wypowiadajacy sie tutaj ostatnio naleza do tej grupy ale jesli nie to pogodzcie sie z tym ze bedzie coraz gorzej wlasnie glownie przez tych ktorych opisalem wraz z kolega/kolezanka wyzej i nie liczcie na szacunek. Ja juz dawno sie z tym pogodzilem i szukam sobie pracy i jestem blisko zmiany :) zycze powodzenia i wytrwalosci.
Smutny

19.12.2020 20:51

Czytam i oczom nie wierzę.... Skąd Ty jesteś..Przykro mi że takie wpisy robisz...Żal.
Lejek

17.12.2020 14:07

Witam wszystkich Wiecie dlaczego jest tak a nie inaczej po pierwsze nie jest to firms europejska ani światowa tylko Polska a jak wiadomo Polak do Polaka to wiadomo co. Nigdy tu nie będzie standardów zachodnich. Daleko nam do tego.. Ważne są cyferki a nie szczory które można wymienić jak się zmęczą. Oto polityka całą. Nie dawać a wymagać jak nauczycielka, zycze wesołych świąt. Na stół zamiast karpia zaluscie sobie z rodziną e Kruka bo to jest priorytet.
WS

16.12.2020 18:07

A może założyć związki zawodowe zgodnie z obowiązującym prawem

15.12.2020 15:36

!Konkursy mobilizujące gdzie wygrana był puchar słodyczy-firma międzynarodowa poziom ekspert! Premie zlikwidowano bo nie motywują. Wszyscy się cieszą i pracują dalej bo nie ma we Wroclawiu alternatywy, taka jest prawda????brak spójnego komunikatu w dobie pandemii - z jednej stro y kryzys i oszczędności z drugiej maile z gratulacjami za wynik! Dobiorą się też do kafeterii... Będą oszczędności!

16.12.2020 17:32

Opcje sa dwie. 1 Trzeba sie chwalic wynikami, bo jest sie z nich rozliczanym. Trzeba mowic o oszczednosciach, zeby nie bylo zapytan o premie, awanse, podwyzki czy inne benefity. 2 skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest tak zle? Moze to tylko dobra mina do zlej gry. Niezaleznie od opcji zawsze chodzi o pieniadze :)
Do mruczwk

16.12.2020 12:24

Mam nadzieję że żartowałeś że swoją opinią. Dokładnie jest tak jak koledzy pisza wielkie 0. Myślę że czas w tej firmie dobiega końca lepiej nie będzie. Firma na naprawdę wartościowych pracowników ale wogole o nich nie dba dba tylko o górę. Tylko pamiętajcie jak nas nie będzie to góra jest nie potrzebna. Nikt nie będzie harował za darmo albo śmieszne klepanie po plecach. KAŻDY CHCE GODNIE ŻYĆ. .NIKT TU NIE PRZYSZEDŁ DO PRACY HY AEGETIWAC KAŻDY CHCE SIĘ ROZWIJAĆ NIE TYLKO FURMA NIKT TU NIE WYMAGA BIG AIE HAKICH ZAROBKÓW CHODZI O NORMALNE TRAKTOWANIE I NIE WMAUANIE NAM ŻE JEST ŹLE BO NIE JEST CYFRY NIE KŁAMIĄ TRZEBA ZRO IC TO CO ZROBILI PRACOWNICy Amazona dostali po 600 zł na święta a chcą 2 tys i protest a u nas bez komentarza.
Śmiech na Wołowskiej

15.12.2020 20:54

Dziękujemy zarządowi ze piękny prezent świąteczny... piękne okrągłe 0. Jak co roku stanęliście na wysokości zadania .. Pokazujecie gdzie macie swoich pracowników …. jak bardzo ich doceniacie. i oczywiście niezapomniane dziękujemy za wyrozumiałość .... rozumiem ze mamy Sobie to do garnka włożyć :D
Mruczek

15.12.2020 00:22

Witam Nie ma się na prawdę czym przejmować trzeba zrozumieć wiele rzeczy żeby pojąć to co jest ważne w kruk. Życzę wszystkim wesołych świąt i nie narzekajcie szanujcie pracodawcę Prezes się na prawdę stara żeby było dobrze. Dziękuje za to co mamy. Może kiedyś będzie lepiej. Ja jestem zadowolony nie wolno tylko patrzeć w czarnych kolorach poszukajmy pozytywów w tym ciężkim czasie dla nas wszystkich. Bóg honor i ojczyzna a w sercu kruk.
Windykator

15.12.2020 19:09

Wlasnie przez taka malostkowosc mamy co mamy. Wiekszosc jest zadowolona a jest sie czym przejmowac bo z miesiaca na miesiac szacunku coraz mniej wiec jak tak maja wygladac starania zeby bylo lepiej to lepiej niech sobie co niektorzy dadza spokoj z udawaniem ze jest dobrze i bedzie lepiej i z uprawianiem polityki sukcesu.Ja nie licze ze bedzie lepiej bo jest coraz gorzej i nic nie wskazuje na to zeby mialo nastapic odbicie w gore. Ciekawe tylko co bedzie jak dojdziemy do sciany.
NIC SIĘ NIE STALO

13.12.2020 20:05

Szanowni koledzy i koleżanki nie ma co narzekać lepiej nie dostać nic niż te śmiesz e paczki lub bon na 100 zł w kafeterii za który musisz zapłacić podatek czyli jakieś 66 zł na rękę to w Mopsie więcej dają dla biednych. Firma tak postanowiła to niech tak będzie dziwi mnie jednak przekaz jak to zostało przekazane Nawet nowy dyrektor nie ma przysłowiowych ja... I odwagi by przekazać taka wiadomość tyłko zrzuca się na kierowników. To nie jest firma europejska bo w Europie tak się nie postępuje. Życzę wszystkim wesołych świąt a i nie martcie się za rok też będą święta ale Kruka już może nie być więc głową do góry damy radę jak nie tu to gdzie indziej.
Dosyc tego szanowna firmo

11.12.2020 23:03

Witsm Dziękuję wsplanjen firmie za to że cały rok dałem z siebie wszystko zrobiłem cele roczne i firma do iela plan roczny i dostałem piękny prezent na siwteta wielkie jedne dużo 0. Super firma. Dziękuję wam o tym marzył każdy pracownik tej firmy. Tylko mam pytanie co z funduszem socjalnym nie było imprez firmowych ani żadnych integracji to gdzie są pieniądze pytam...? CO COVID JE ZJADŁ? WSTYD MI ŻE PRACUJE W TAKIEJ FIRMIE KTÓRA W TEJ KWESTI NAWET NIE DOCENI PRACOWNIKÓW. JAKOŚ INNE FIRMY SIĘ POSTARAŁY O TO BY NAWET W TAKIEJ SYTUACJI JAKA MAMY LUDZIE OTRZYMALI BONY. KASĘ NA SWIETA. ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIAT
XXX

12.12.2020 09:17

Kolego nie bój nic kierownicy i im podobni wezmą premie za to że Ty te plany zrobiłeś i to jest najważniejsze my mamy robić tylko więcej i więcej a jak już nie będzie na czym robić to do widzenia te proces zresztą już trwa.
Smutny

12.12.2020 17:00

Smutne jest to co piszesz, ale jest to niestety prawda.Żałosnym jest to co dyrekcja nam pisze,że cele zrobione ,ale może być gorzej i nie dostaniemy nic.I jeszcze mamy być wyrozumiali...eh. By w największej firmie windykacyjnej w Europie nie dać ludziom kompletnie , prócz rankingów oczywiście, nic.Żenada. Niestety nie ma szacunku dla pracowników niższego szczebla...oj nie. Smutne to, ale prawdziwe.
Wyk....wiony DT

09.10.2020 21:23

Ogłoszone kolejne obostrzenia pracy w biurach w związku z pandemią. A teren ? Czy My już nie pracujemy w FK ? Mają Nas w głębokiej d-pie, przecież My DT jesteśmy najmniej na cokolwiek narażeni. Nasi KR udawaja, że nic się nie dzieje, sr-ją w gacie by nie stracić swoich wypierdzianych foteli.
Dodge Challenger R/T 5,7V8HEMI

18.11.2020 12:09

Jak widzę tekst typu "włącz myślenie" to od razu wiem, że mam do czynienia z nawiedzonym czubem, który poprzez tak prymitywny sposób manipulacji próbuje sprzedawać otoczeniu swoje urojenia. Szczególnie w kontekście COVID.

03.12.2020 09:23

ale za pracę na pierwszej linii dostaniemy premie roczną, bo przecież nam się należy, mimo pandemii i tego, że wielu z nas zachorowało plany robimy nie dostaniemy???? a to szkoda :)
GURU

30.11.2020 18:31

szukacie do roboty wołów za 1800?
Ewa

24.11.2020 11:34

Hej DT!! Jak z waszej perspektywy wygląda współpraca z koordynacją, zgłaszanie problemów sprzętowych, czy problemów z aplikacjami?
Obserwator

26.11.2020 20:17

Akurat w ODT to jest jeden z najmniejszych problemów z którymi spotyka się DT. Zajmijcie się takimi, które naprawdę są WAŻNE A o których co niektórzy DT boja się nawet pomyśleć, a o przedstawieniu tego swojemu KR, to szkoda pisać...
Ewa

24.11.2020 13:18

Hej DT!! A jak z Waszej perspektywy wygląda zgłaszanie problemów ze sprzętem albo z aplikacjami?
NN

22.11.2020 17:27

A jak się przedstawia sprawa w księgowości we Wrocławiu? Jak atmosfera? Jak zarobki? Nowi pracownicy mogą liczyć na solidną pomoc na starcie?
Monk

12.11.2020 20:10

Chłopaki hurrraa na L4!!!
Aaggaa

08.11.2020 23:48

Witam napiszxie prosze jak wyglada praca w archiwum? Ile mozna zarobic? Czy teraz w pandemii pracuje sie zdalnie?
Poludniowadetetka

07.11.2020 11:22

.. " a nasi Doradcy w Terenie pracują w modelu hybrydowym czyli trochę z domu trochę w terenie, a jednocześnie w strefach o najwyższych odsetkach zachorowań wizyty zostały wstrzymane " hej co WY na to, to są słowa cyt. z ostatniego ekspoze prezesa ... czyżby Ktoś Nas o czymś nie informował? Mój K R na to że to jest tylko taka możliwość A nie oblig. Bo dla mnie z tego wynika obligatiryjnue, że doradcy to już pracują hybrydowa. A kto nie chce to dopiero zgłasza to K R ? A nie odwrotnie . Myślę, że jesteśmy wykorzystywani i wielu rzeczy nam nie mówią. Prezes pięknie mówi o wprowadzonych mało tego już stosowanych zasadach a nam się ściemnia że to taka możliwość. Hipokryzja w tej firmie goni hipokryzję. Może To Pan Prezes jest wprowadzany w błąd i sądzi że my to pracujemy hybrydowo ?
Pracuś

07.11.2020 21:09

Oczywiscie ze prezes nie wie wszystkiego. Od wielu lat ma mydlone oczy. Kierownicy od zawsze sa kula u nogi i tylko utrudniaja nam prace. Mozemy a nawet musimy pracowac zdalnie i kierownik nie moze ci tego zabronic. Jest to obligatoryjne.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KRUK?

Kontakt - KRUK S.A.

ul. Bolkowska 3 53-612 Wrocław

NIP:5862030036

Branża główna: Agencje i domy mediowe
natalia

31.10.2020 17:56

hej macie wjadomości o kruku
XXX

01.11.2020 06:49

W Kruku oczywiście cały czas sukces a w wymyślaniu kolejnych (usunięte przez administratora) projektów osiągamy poziom najwyższej głupoty.
Kandydat - analiza i prognoza

13.10.2020 13:12

Dzień dobry, chciałbym się zapytać jak wygląda dokładnie praca w analizach i dlaczego tak długo wiszą oferty pod stanowiska (R, Python, Excel, SQL, VBA). Jestem mocno zainteresowany taką pracą, tylko opinie pracowników są dosyć negatywne. Czy możecie mi powiedzieć jak wyglądają tam warunki? Nie ukrywam, że atmosfera gra dla mnie duże znaczenie, w szczególności jeżeli mam pracować nad wrażliwymi danymi. Dziękuję za wszelkie informacje.
Pracownik analiz

27.10.2020 09:11

Ja osobiście presji nie czuje i uważam, że atmosfera jest wręcz rodzinna, ale to może zależy od tego, że pracuje w super zespole z super ludźmi i nikt nie ma problemu się ze sobą dogadać. Każdy służy dobrą radą i pomocą :)
były

28.10.2020 19:13

Atmosfera jest sztucznie pozytywna. Masz zasuwać z uśmiechem na ustach. To jest korporacja, do tego polska, więc na jakieś mega know-how nie licz.
ODT

28.10.2020 18:04

Cześć wszystkim DT. Z ciekawości tylko pytam Czy w całym obszarze ODT Panowie lub Panie KR udając że nic się nie dzieje, conajmiej raz w miesiącu (tak jest na południu w jednym z R) wyjeżdżają swoich doradców w terenie by "wspierać " ich w działaniach. Z jednej strony monitorują by zachowywać ostrożnośc w kontaktach, sami mając ciągły kontakt z poszczególnymi DT, narażają ich na to, o czym przestrzegają. Pozdrawiam
abc

14.10.2020 18:20

Mam pytania, ile zarabia doradca klienta indywidualnego w Kruku? Czy warto aplikować na to stanowisko pracy. Czy Kruk jeszcze jest najlepszą firmą windykacyjną w Polsce?
Zibi

15.10.2020 10:54

Co to w ogóle za doradzanie? Namawianie do ugody, zapłaty i tyle. Ile zarabia? Niewiele, tyle ile firma już musi zapłacić.
Kandydat zainteresowany

13.10.2020 18:59

Jak wyglada praca w dziale analiz i modelowania? Jestem bardzo zainteresowany lecz opinie są różne. Jak wyglądają nastroje? Dziękuje za informacje

29.09.2020 21:35

Przeleciało 6 lat w Kruku i nastał jakiś przedziwny czas. Praca marzeń zmienia się w coś bez nazwy. Można odnieść wrażenie, że cała armia kierowników, trenerów, PM, ekspertów, HR, team leaderów itd robi wszystko, aby nam nasza pracę uprzykrzyć i zohydzić. Głos i pomysły DT są natychmiast negowane i torpedowane. Praktycznie wszyscy już sobie odpuścili, bo próby przeforsowania mądrych i dobrych rozwiązań nie mają szans na realizację. A teraz miliony monet poszły do firmy zewnętrznej bo tradycyjnie raz na jakiś czas "Góra" dochodzi do wniosku, że od "prawdziwej północy" dzieli nas tylko nieudolność pracowników terenowych oraz CC i znów trzeba nas "kołczować" i uczyć roboty którą znamy na wylot. W sumie mają dobrą metodę na zapewnienie sobie przez trenerów itp. pracy na kolejne dwa lata bo przecież nowy, genialny pomysł musi trwać i być rozciągnięty w czasie... Nikt nie będzie na tyle odważny aby sprawdzić co by się stało, gdyby pieniądze zamiast do firmy zewnętrznej, przeznaczyć na premie dla pracowników którzy są finansowym motorem napędowym tego biznesu... pewnie cuda a wyniki poszybowały by w górę... ale co by wtedy robili trenerzy, eksperci, HR...etc. Polecam dla wszystkich przyszłych zainteresowanych pracą DT lub CC filmik z linku, warto :)
Tak, tak jasne

01.10.2020 17:19

Do KO Poludnie Do Jego Świątobliwości Niedostępnego dla plebsu , mam nadzieję że zajmie się Pan odpowiedzią pracownika do KO bo będzie niezręcznie jak przeczytają to wszyscy na forum, czyż nie ?
DT z południa

11.10.2020 10:39

I odpowiedział ? Za wysokie progi kolego/koleżanko. KO o którym piszesz, to mistrz hipokryzji. Ale jest zawsze nadzieja, że go może znowu gdzieś wyślą, by budował kolejne struktury w FK.
Stella

09.10.2020 11:29

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje? Jakieś wskazówki byłyby dobrze widziane.

10.10.2020 08:57

Poczytaj wpierw opinie jakie ostatnio są o FK i pracy dla tego korpo. Nie polecam, sam po 7 latach wyprówania żył, przez ostatnie lata bez podwyżek i awansów, uciekam powoli z tej fabryki (usunięte przez administratora)
Antywinda

03.10.2020 07:07

Zapraszamy cały teren do antywindykacji. Zero korpo mila atmosfera godna płaca.

04.10.2020 13:54

co ty wiesz o antywindykacji, pachołku?
Halina Skłobucka

08.10.2020 03:10

Nic nie wiedzą, bo i co taki terenowy ma wiedzieć z dziedziny prawa? Jedyne co mają wartościowego, to baza klientów.
Mery

27.08.2020 21:58

Witam Wszystko się zgadza mało zarabiamy., ucidli nam wszystko nie da się żyć za te pieniądze gdzie wszystko drożeje. Zaraz ktoś napisze zmień firmę odrazu odpowiem zmienię, ale jest jedną rzecz jak przychodziłem do firmy 9 lat temu brałem kredyt na mieszkanie i stać mnie było na opłacenie kredytów i rachunków a firma zmieniła warunki zaufałem że z biegiem czasu będzie lepiej rozczarowałem się. Firma ma gdzieś ludzi którzy poświęcili się Aby zysk był z roku na rok większy. Dlatego odchodzę. Sory ale Polityka firmy mi się nie podoba. Nawet to co było mówione rok temu że zmiana progów stanowisk nie zostało zrealizowane a było pisane na email że każdy do Końca 2019r dostanie wyrównanie jeśli mu brakuje po podniesieniu progu. Są na to dowody w postaci email. Menagerowie to są słabi nic nie robią tylko widziwiaja Mam pomysł na odchodne może zróbmy szkolenie zamiana stanowisk dt na kr a kr na dt na 2 miesiące zobaczymy jak sobie poradzą. Skoro jest kr to musi się znać na robocie a nie tylko w teorii. Każdy dt zna się na robocie kr po to prosta sprawa. Tak samo trenerzy niech jadą w teren ale nie z dt tylko sami niech pokażą co potrafią a nie wiesz idź sam ja muszę zadzwonić. Tak samo z autami nawet w tej kwestii firma nie myśli kupują auta bądź wynajmoja to pomyscis o kombi skoro dt za to płaci że jeździmy prywatnie to dajcie komfort dla rodzin. Ile was to rocznie więcej będzie kosztować myślę że mniej niż 300 zł brutto. A jest to plus dla pracownika. Nie będę pisał jakis pomyj. Bo to nic nie da. Dziękuję Z pracę a jak myślicie ze nie pracuje to pracuje jestem jeszcze pracownikiem firmy kruk. Kiedyś się cieszyłem tera, już nie. Zmieniam pracę bo to nic fajnego za te pieniądze. Firma niech się rozwija ale bez że mnie nie chce mieć poczucia ze ktoś mnie nie docenia i nie palcu godnie za moją wykonana pracę. Zaznaczę ze robię wszystkie cele i co od mojej kr słyszę nie teraz covid itp mam dosyc i tak od 2 lat a co mnie obchodzi covid skoro robię swoją robotę. Dziękuję za uwagę. Powodzenia dla zostających dt i cc rozumiem nie których mydla ze będzie lepiej otorz nie będzie ale kiedy sami do tego dojadą.
KR

28.09.2020 17:32

Proszę oficjalnie zaraportować o zaistniałych patologicznych sytuacjach, co umożliwi właściwą i stanowczą reakcję oraz przeprowadzenie z delikwentami rozmów dyscyplinujących, skutkujących podjęciem odpowiednich środków zaradczych.
Bozenka

30.09.2020 18:58

A skąd się bierze ta patologia i kombinowanie?, Wniosek jest oczywisty z tego, że co parę miesięcy wprowadza się nowy parametr do oceny pracownika. Wszelkiego rodzaju spłacalności co to ma wspólnego z normalną pracą? – 1 rata, 6 rata, a czemu nie 23 rata, albo ostatnia rata ugody! Każdy jeden element kontaktu z dłużnikiem jest rozkładany na czynniki pierwsze i ktoś za to bierze pieniądze, by dołożyć kolejny „dziwny parametr” Brakuje mi jeszcze jednego, pisania sprawozdań, dlaczego na wizycie x byłeś 20 minut a na wizycie y 50 minut. Panowie menedżerowie tu macie pole do popisu – zawężać czasy wizyt do 15 minut i można będzie podnieść ich ilość na dniówkę do około 30. Każdy kombinator, nie chce słuchać na rozmowie z kierownikiem, a dlaczego tego mało, tamtego mało i stąd są te patologie, jakie opisujesz. Najważniejsze, że towarzystwo wzajemnej adoracji co tydzień na Hoshin Kanri poklepuje się po plecach i jeden z drugim szczyci się , jak to jego „Janusz” wspaniale wykręca rekordy. A co jest w tym wszystkim najgłupsze, jak taki menadżer mówi, jak to się nie da zrobić, da się bo „Janusz” potrafił a Ty czemu nie. Kontrolerzy brać się do pracy, by wyłapać te patologie.

05.08.2020 12:59

Jest mi ogromnie przykro i czuję wielki żal, to co się teraz dzieje w firmie, jest bardzo ilustrujące. Pracuje tutaj długo, praca dawała mi ogrom satysfakcji, był czas kiedy sądziłem że znalazłem to co chciałem. Były wynik8 dobra kasa. Wszystko zaczęło się chrzanić od czasów FSM, teraz i Kros nic nie zmienił. Przestał się w firmie liczyć człowiek, być może nadal jest Kruk prokliencki lecz napewno no3 dba już o nas DT jak dawniej. Jesteśmy jeszcze potrzebni dopóki przenosimy kasę, dopóki trzeba jeszcze klientów pilnować. Przychodzi chyba nasz koniec.

09.09.2020 07:43

Dokładnie wszyscy KR są zarypani robotą tak bardzo, że FK planuje likwidację biur w terenie by zaoszczędzić kolejną kasę. KR będę tetaz pierdzieć w domowe fotele przy laptopie albo pójdą faktycznie do Lidla.
Nieczuły

30.09.2020 10:43

Nie czytam, nie przeglądam, nie piszę. Dotarło do mnie to i owo - zajrzałem. Znam ten język i ten ton. Jestem zaskoczony. Spodziewałem się więcej i bardziej inteligentnie. Zajmij się Południem, a od Zachodniopomorskiego wara. I na koniec: błyskotliwe posty, a brak cywilnej odwagi żeby się podpisać? Tego się nie spodziewałem.

29.09.2020 20:25

Witam, Pracuje w firmie 14 lat... niestety muszę przyznać, że równia pochyła. Mam czasami wrażenie, że prezes nie do końca ma pojęcia co się dzieje na niższych szczeblach w firmie. Mobing jest chlebem powszednim. Swoją drogą jestem ciekawa kim jest KR? Jeśli człowieku reprezentujesz firmę, to pracuj nad grzecznoscią, kulturą i szacunkiem dla człowieka. Myślę, że prezes by się załamał czytając Twoje odpowiedzi i komentarze.
Kp

29.09.2020 14:38

Ile czasu od wysłania CV należy czekać na kontakt z rekruterem?
PB

29.09.2020 11:37

Po jakim czasie od wysłania CV należy spodziewać się telefonu od rekrutera ?

25.09.2020 18:02

Kolejne przedłużenie pracy online o miesiąc. Cały czas się (usunięte przez administratora) zastanawiam jak mam to wykonać w terenie, przecież Pan(usunięte przez administratora) o Nas DT bardzo dba i robi wszystko byśmy jak najmniej się należali. Ale jedno jest budujące, że przynajmniej przez ten coraz bardziej zaciskany pasek, przynajmniej nam nie grozi narażenie się, ale na dostanie przepukliny
Niestety

26.09.2020 00:27

No ..masz rację.. I co nic to nie zmieni....niestety!
szzuklam pracy

17.09.2020 16:44

cześć aplikuje na stanowisko Młodszy Specjalista ds. Procesów Wspierających (Archiwum) czy może mi ktoś powiedzieć coś więcej na temat tej pracy działu ? przełożonych? wynagrodzenia ? będę wdzięczny . dziękuje
Basia

24.09.2020 15:19

kierownik ok, pracy bardzo dużo, ale rotacja w zespole mała. atmosfera zdrowa.
KR

16.09.2020 16:29

Za nami połowa miesiąca, kto ma już połowę celu łapka w górę? Kto się obija, radzę sie zabrać do roboty zamiast żerować na innych, żeby się nie skończyło lamentem i szlochem w planie naprawczym.
Chetny uczen

20.09.2020 21:08

Szanowny panie kierowniku mi idzie kiepsko z ugodami. Doszedlem do wniosku ze taki wirtuoz wrecz sen sei w windykacji terenowej jak pan na pewno pomoglby mi w ich realizacji. W ogole wydaje mi sie sie ze gdyby zechcial pan pomoc dt w realizacji parametrow to kazdy w miesiac zrobilby z pana pomoca tyle co bez pana pomocy robi w kwartal a gdyby jeszcze pan namowil swoich fachowcow czyli kolegow po fachu to wspolnymi silami w tydzien ogarnelibysmy to co wczesniej w kwartal. W ogole dziwi mnie czemu tak wybitne jednostki z ogromna wiedza i elokwencja jak kr czy niektorzy trenerzy nie jezdza w teren. Przeciez wy jestescie tak doskonali ze nawet z monitoringu wyciagniecie ugode. Prosze o przemyslenie mojej propozycji i zastanawiajac sie nad nia prosze pamietac ze zawsze mowicie swoim dt ze jestesmy jednym teamem wiec do roboty. Moze od teraz w tych trudnych czasach wraz z wami i trenerami bedziemy dream teamem:)) i mam nadzieje ze sa dt ktorzy podepna sie do mojej propozycji:))
Gonzo

22.09.2020 16:53

Kirkpatrick? ;) znowu ktoś z kierowników poszedł na studia i próbuje wynaleźć na nowo koło? :) ależ ja miałem zawsze ubaw jak któryś poszedł na kurs lub przeczytał książkę i nagle rewolucja w połowie firmy
St koniec

26.08.2020 12:42

Witam Nie ma leżę do osób narzekających ale sytuacja w firmie jest tragiczna jeśli chodzi o zarobki dt. ZABRANO MAM WSZYSTKO ZA ŚMIESZNA PODSTAWĘ TO NIECH KR SOBIE SAM WYNIKI ROBI. Bardzo dużo dt szuka już pracy nikt już nie wierzy w bajki opowiadane przez zarząd. My chcemy godnie żyć a nie jak nasi klienci. Góra kasę trzepoe a my co.... Kr są wogole nie potrzebni w obecnej sytuacji wystarczy OKr i tyle. Dziękuję za 8 lat pracy z czego 3 to wyzysk. Kiedyś to była fajna firma na poziomie. Teraz firma obrała kierunek mało płacić dużo zarabiać. Życzę powodzenia dużo ludzi stąd odejdzie na jesień powiem tak zdziwią się i to bardzo ile aiut przed firma będzie stało. (usunięte przez administratora).

31.08.2020 20:04

Mentalnie w prlu, to tkwia wszyscy od kr przez hr, az po gore, poniewaz wyznajecie zasade, ze pracownik z najnizszego szczebla ma pracowac (delikatnie mowiac) za miske ryzu, a wasza motywacja opiera sie na zasadzie jak sie nie podoba lub masz cos sensownego do powiedzenia to wypad.
ODT

15.09.2020 23:33

Zgadzam się, jednak w bieżącej sytuacji jest też trochę winy samych DT, gdyż obszar ten nie był nigdy skonsolidowany, w każdym R 95 % a nawet 98 % stanu to wazeliniarze, którzy prześcigają się, przez którą nogawkę wejść KR w zadek, a CI którzy odważyli się kiedykolwiek przeciwstawić czy mieć tylko inne zdanie niż KR, już w FK nie pracują.

15.09.2020 07:02

15.09.2020 15:51

po pierwsze mylisz pojęcia egzekucji z windykacją, po drugie nie prościej napisać tytuł wykonawczy zamiast tytuł egzekucyjny zaopatrzony w klazulę wykonalności?
AnalitykBiznesowy

22.08.2020 18:31

Poniżej można znaleźć wiele opiń o pracy w strukturach doradców, zarówno terenowych, jak i telefonicznych. Ja chciałabym się skupić na obszarze IT, w którym miałam przyjemność być analitykiem biznesowym przez ponad trzy lata. Na plus na pewno mogę wymienić atmosferę pracy - świetny zespół! Bardzo podobała mi się swoboda wyboru narzędzi, nikt też nie patrzył mi na ręce - po prostu robota ma być zrobiona. Płynnie przechodzimy do minusów - pracy jest tak dużo, że nie jest możliwe wyrobienie jej w jednym etacie. A oficjalnej zgody na nadgodziny nie ma, więc tyra się charytatywnie. Co najważniejsze - przez ponad trzy lata, pomimo, że wszyscy mnie chwalili i byli zadowoleni z mojej pracy, otrzymałam tylko jedną podwyżkę - 500 zł brutto. Przez rok byłam mamiona obietnicami od kierownictwa o podwyżce. Okazało się, że tylko zamykano mi usta tymi obietnicami. A ja harowałam dalej za dwóch. (usunięte przez administratora) Na starcie pracy miałam przejść szereg szkoleń wdrażających do pracy.(usunięte przez administratora) -(usunięte przez administratora) Stawki w żadnym wypadku nie są rynkowe. Jeśli chcesz tu przyjść do pracy - nie oczekuj docenienia finansowego. Wynegocjuj na starcie najwięcej jak to możliwe, bo długo z tą stawką zostaniesz. Na pewno otrzymasz sporo zadań (1 analityk na około 20 developerów sic!), co pozwoli ćwiczyć i rozwijać swoje umiejętności. Nie polecam nikomu, a chętnym - życzę powodzenia. :)

12.09.2020 18:20

POTWIERDZAM MASZ RACJĘ.
Słoneczny

15.09.2020 14:04

Był jeden niesamowity HRBP Michał, ale niestety pracuje już winnym miejscu. Bardzo chciał zostać, ale niestety nie mogły zostać spełnione warunki, które postawił. Jedyny HR, z którym od lat dało się rozmawiać, rozumiał specyfikę IT i był bardzo bardzo pomocny.
Craft

08.09.2020 18:56

duzo ostatnio zmian w kierownictwie. Z czego to wynika i czy to zmiany na lepsze?

Zostaw merytoryczną opinię o KRUK S.A.