Kruk Windykacja (Kruk)

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Wałbrzych - KRUK S.A

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Kruk Windykacja (Kruk S.A.)

Opinie o Kruk Windykacja (Kruk) Wrocław

Nie przegap nowości o KRUK S.A.!

16.07.2014 01:18

tomel

17.07.2014 10:18

BINGO !!! i tyle w temacie....

19.07.2014 18:51

Wywieranie presji ,nigdy nie motywuje tylko niepotrzebnie stresuje a steres nie jest dobrym motywatorem ,a na dłuższą metę wyniszcza organizm.Nie tędy droga do sukcesu.Ile ty masz lat ,że takie bzdety wypisujesz!!!!!!!!!!
    zły

13.07.2014 16:40

panowie i panie sytuacja jest bardzo prosta został zaplanowany plan przychodów na ten rok ale jak widać kwota została założona z odległego kosmosu i mimo naszych starań ten plan nie jest realizowany brakuje nam 1 mln w związku z tym ktoś usilnie wszystkich pociąga na dno robiąc cięcia na naszych wypłatach więc najłatwiej było do tej pory poszukać pieniędzy u dt i się znalazło aż 600 tys zł. są to celowe zmiany aby wyrównać straty ,następnym przykładem są drukarki i nikt nie twierdzi że są niepotrzebne ale powinny być wykorzystywane w wyjątkowych sytuacjach ze względu na czas i koszty jednak jak każdy zauważył nie szuka się oszczędności tylko uparcie stoi przy swoim tak więc od pewnego czasu nie ma możliwości zamówienia tuszy czy toneru a porównując chociażby koszty papieru do drukarki mamy odpowiedź na nasze pytania
    mrówa

13.07.2014 18:53

Słyszałem, że presco rusza z terenówką, ponoć mają fajne warunki pracy.
    AP

13.07.2014 15:34

Witam. Widzę, że dyskusja jest ostra:) Zastanawiam się nad zmianą pracy, jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ale chyba za długo w jednym miejscu pracuję i potrzebuję zmiany. Wiedząc, że opinie w internecie są różne i nigdy prawdy się nie dowiem tak więc chcę zapytać o konkrety a mianowicie: 1. Jakie jest wynagrodzenie (tj. stała pensja + prowizja) 1.1 Czy na start dostane powyżej 2k miesięcznie stałego wynagrodzenia? 1.2 Jak naliczana jest prowizja? 2. Czy jest jakiś pakiet socjalny? 3. Narzędzia zagwarantowane przez pracodawcę do wykonywania pracy? 4. Jak wygląda praca tj. 20 spraw dziennie ale czy jest jakieś minimum które muszę z nich załatwić czy wszystkie trzeba załatwić pozytywnie? 5. Jak przedstawia się sprawa targetów? Czy jest to jeden target na dany czas, czy kilka na raz? Czy normy są do wykonania czy bardzo ciężko jest je osiągnąć? 6. Jaka jest rotacja i średni staż pracy na stanowisku DT? Nie nastawiam się jedynie na tą firmę. Więc jeżeli możecie lub macie jakieś porównanie to poproszę o nazwy innych firm w których jest lepiej.
    DT marzyciel

13.07.2014 08:20

a ja się tylko nad jednym zastanawiam Dlaczego firma, która ma takie dobre wyniki finansowe nie daje zarobić pracownikom, którzy te wyniki generują? Jakby to było pięknie gdyby elitarna firma miała elitarnych pracowników, zadowolonych z pracy i wynagrodzenia, komu to przeszkadza żeby tak właśnie się stało? a na tym forum były tylko pozytywne wpisy, no co .........pomarzyć nie wolno??? :)
    Śmiech na sali

12.07.2014 15:10

Długo nad tym myślałeś domorosły prawie że menadżerze? U cioci na imieninach sie dziel tymi mądrościami, tam Ci przyklasną plasteliny bez charakteru. Słaba prowokacja, kogo chcesz podpuścić tym bełkotem...
    ehh

11.07.2014 09:10

co wy bredzicie? co rypnie? widzieliście ostatnie raporty giełdowe? ta spółka idzie jak burza. na wasze miejsce pracy zaraz znajdą się chętni koleni doradcy terenowi. i nie marudźcie że macie taką unikatową wiedzę że jesteście niezastąpieni. czas się obudzić. wdrażane w firmie zarządzanie procesowe na tym polega, że ludzie są zastępowalni w pełni, to co się liczy to dobrze ustawione procesy. tyle w temacie
    ofl120f1

13.07.2014 21:16

Głupolku, ja już tam dawno nie pracuję, mam lepsze rzeczy do roboty. Poza tym nigdy nie pracowałem w DT, pewne zachowania pracowników i kadry są wspólne dla wszystkich działów, a mnie samego nie rajcuje łazić jak cygan po mieszkaniach i prosić o spłatę pieniędzy. KRUK był dla mnie tylko firemką na przeczekanie, żebym mógł spokojnie wyedukować się w pewnym, interesującym mnie kierunku zawodowym, nie powiem, coś tam nawet dała, ale nie była jedynym, ani też głównym źródłem wiedzy o mojej profesji. Żal mi tylko tych ludzi, którzy muszą tu pracować, bo nic innego nie dostaną. Szefostwo wie o tym doskonale, bo takich właśnie lubi zatrudniać. Waszą jedyną szansą na poważne traktowanie jest związek zawodowy (skuteczny, założony dyskretnie i bez lizusów zarządu wysłanych na przeszpiegi), lub najzwyczajniej w świecie zaszantażowanie (czym, to kwestia do zastanowienia) góry. W czasie mojego odejścia załatwiłem pewną sprawę po swojej myśli, nie graniem na emocjach, użalaniem się nad sobą jak ostatnia łajza, tylko wprost z pozycji siły (oczywiście nie fizycznej :-) ), inaczej się w tej firmie nie da... Gdyby nie to, to do słyszałbym wieczne nawijanie makaronu na uszy, tak jak wy teraz, a na końcu "ale o co ci właściwie chodzi?"... P.S. Reakcje na moje posty, reakcje dziwaczne, nielogiczne i nie na temat, są dowodem na jedną smutną tezę, dawno przeze mnie zaobserwowaną. W GK Kruk pracują ludzie, którzy zapewne mają sporo zalet, ale nie występuje wśród nich lotność umysłu (ani umiejętność czytania ze zrozumieniem). Jeśli odpowiadała mi jakaś kierowniczyna, to chyba rozumiem rozdrażnienie, może udało mi się uświadomić jej, z jakiego powodu wyciągnięto ją za uszy z masy szeregowych pracowników...

15.07.2014 22:12

Obawiam się, że jesteś idealistą, albo masz stosunkowo niewielkie doświadczenie zawodowe. To co piszesz o doborze kadr to fakt, lecz co smutne tak dzieje się praktycznie wszędzie, a w dużych firmach typu korporacyjnego to niemal norma. Nieprawdą jest, że ludzie zatrudnieni w firmie nie znajdą innej pracy - znajdą lub co istotne nie muszą już znajdować. Nie wiem jak wygląda praca i stosunki personalne w biurze i mnie to prawdę mówiąc nie obchodzi. Wiem jak wygląda praca w terenie i jak odbiega od teoretycznych założeń oraz analitycznych wyliczeń. Wiem również, że tworzenie związków o których mówi się raz głośniej raz ciszej to też nie jest rozwiązanie. Najlepszym rozwiązaniem jest spokojne, stałe i nie siłowe wywieranie presji. Od wyjątkowo niekorzystnych zmian minęło już ponad pół roku. Warunki ekonomiczne oraz ta stała presja już powoduje pewne zmiany w toku myślenia osób zarządzających. Małymi kroczkami można zrobić więcej niż waleniem w bęben, którego i tak nikt nie usłyszy.
    baleron

10.07.2014 17:06

L4 w modzie,większość szuka pracy,każdy tyra po najniższej linii oporu, a Ci na górze dalej bez reakcji. Ale to za chwile rypnie.....
    scorpion

08.07.2014 12:44

Panowie, a powiedzcie mi jak wygląda sprawa samej pracy. Godziny pracy są narzucone z góry czy sami decydujecie w jakich godzinach jedziecie w teren. Ile spraw dziennie macie do wykonania. Jakie samochody daje Kruk i jak wygląda sprawa z wykorzystaniem ich do celów prywatnych- np. wyjazd na weekend itp. Rozważam zmianę pracy na DT i chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce w Kruku. Same zarobki wyżej wymienione nie napawają optymizmem, ale ... no właśnie zawsze jest jakieś "ale".

08.07.2014 20:27

Czas pracy ruchomy, sam decydujesz gdzie i kiedy jedziesz, minimum to 15 spraw dziennie, ale norma to pod 20. Na początek może to być Skodzina,ale standard obecnie to Ford Fiesta. Prywatnie nie ma problemu z korzystaniem do celów prywatnych - rozliczasz w/g wewnętrznych norm paliwo i tyle. O zarobkach pisać mi się nie chce bo wystarczy prześledzić forum - szału nie ma, a ciśnienie jak w Rowie Mariańskim. No i oczywiście wszelkie atrakcje związane z bezpośrednim kontaktem z dłużnikami, którzy witają nas chlebem i solą, z prawdziwie polską gościnnością. Jeżeli potrafisz coś innego to się dobrze zastanów.
    scorpion

08.07.2014 21:59

Dzięki wielkie za odpowiedź. O zarobkach to już się naczytałem :( szału nie ma. (usunięte przez administratora)

05.07.2014 19:44

Z poczuciem humoru

05.07.2014 20:33

Siedzi gość przed swoją pensją i błagalnym głosem woła. PROSZĘ ,BŁAGAM ,ZOSTAŃ ZE MNĄ DO KOŃCA MIESIĄCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    starszy

05.07.2014 13:47

Księżniczka kolego, to była mistrzyni świata windykacji i zarządzania...oczywiście tylko w jej mniemaniu....ale szybko zgasła ta nasza gwiazda...nie ma jej od jakiegoś czasu, ale zdanie w dyskusji zabiera....nie wiem po co....wybielić się chce?
    młody

05.07.2014 12:03

ksiezniczko nie bylas idealna ale ok, teraz jest burak co 5 zł trzy razy oglada!!!!! nic się nie zna ,czeka na emeryture !!!!
    obserwator

01.07.2014 12:59

A gdzie się podział dawno nie widziany K.O. M.R.?
    obserwtaor

03.07.2014 17:46

Jaka księżniczka taka odpowiedz....Cel i kierunek dyskusji jest jasny, więc proszę o coś błyskotliwego w temacie rozmowy. :-)
    profesor

03.07.2014 21:23

Droga Księżniczko ! w ramach wyjaśnienia zasady ortografii pozwalają na łączną pisownię nigdy niewidziany. Ponieważ jednak imiesłów nie traci tu swojej funkcji czasownikowej (co widać po tym, że łączy się z okolicznikiem, podobnie jak formy osobowe tego samego czasownika), więc równie poprawna jest pisownia nigdy nie widziany. Mam nadzieję, że odpowiedź jest jasna, mimo że nie ogranicza wyboru do jednej możliwości. Proszę nie udawaj inteligentnej osoby bo nikt na tym forum nie pisze klasówki ani referatu z języka polskiego i na miłość boska nie ośmieszaj się więcej .
    nie-wolny

30.06.2014 08:44

PIĘKNA WYPOWIEDź WOLNEGO :) cytuje raz jeszcze ... I DODAM 3 SŁOWA A ja mam już to za sobą. Mój kolega powiedział kiedyś, że dwa razy czuł pełnię szczęścia jako DT. Gdy podjął pracę w tej korporacji oraz gdy złożył wypowiedzenie. Ja nie czuję radości wypowiadając umowę o pracę. Czuję rozgoryczenie, złość i niesmak. Czuję się wykorzystany (zgwałcony) na własne życzenie. Kiedyś podobały mi się słowa Prezesa mówiące o szacunku ale później uzmysłowiłem sobie, że chyba były one kierowane jedynie do członków ze ścisłego kierownictwa i Rady Nadzorczej, a nie do mnie. Praca DT to praca murzyna na plantacji bawełny ZA PŁACE CHIŃCZYKA. Wszyscy mają DT w czarnej dziurze i głębokim poważaniu. Masakra.
    Wolny

27.06.2014 14:59

Najpilniej strzeżonym sekretem korporacyjnym jest to, że pracownicy średnio zarabiają z roku na rok mniej. Są miliony powodów, dla których tak się dzieje, ale my zamierzamy się skupić na tym, który możemy kontrolować. Jeżeli jesteś zatrudniony w tej samej firmie przez średnio ponad dwa lata, to w skali całego życia zarobisz o około 50 procent mniej. Albo i mniej Jest to artykuł w FORBES
    nowy

21.06.2014 23:19

A może ktoś powiedzieć jak się tam pracuje trenerom?
    KASPROWY

21.06.2014 13:12

firma Kruk... hmmm dlaczego odniosła sukces? ponieważ jakby sprzedawać wodę na pustyni to też by się odniosło sukces, czyli po prostu miała szczęście wstrzelić się w odpowiednią niszę w odpowiednim czasie, czysty przypadek, zresztą prezes często to podkreśla sama sobą bowiem nie reprezentuje za wiele, i tak: -biurem projektów kieruje koleś, który nigdy nie poprowadził żadnego projektu -zagranicę podbija człowiek, który nie mówi po angielsku -hr? cóż ktoś ponoć panią dyrektor kiedyś widział przemykająca korytarzem z kawusią w dłoni, dodzwonić się do niej nie ma szans, wyczekać odpowiedzi na mail tym bardziej, reprezentacja interesów pracowników żadna -Rumunią kieruje gość którego jedyną zasługą jest to że jest szwagrem prezesa itd., itp. kolesiostwo i klepanie się po pleckach apropos - drodzy DT- informatycy w kruku już dawno dostali zlecenie aby wytropić wasze IP, co by sprawdzić kto tak podskakuje. pamiętajcie że nie jesteście sami, inni też patrzą, widzą, niedowierzają
    prawda

21.06.2014 14:14

w sprawie IP niech szukają a jak znajdą to co ? zwolnią Cię za prawdę ,też mi problem ,może niektórzy na to czekają aby mieć czas na znalezienie innej pracy i chwilę posiedzieć na zasiłku
    Wolny

20.06.2014 12:04

A ja mam już to a sobą. Mój kolega powiedział kiedyś, że dwa razy czuł pełnię szczęścia jako DT. Gdy podjął pracę w tej korporacji oraz gdy złożył wypowiedzenie. Ja nie czuję radości wypowiadając umowę o pracę. Czuję rozgoryczenie, złość i niesmak. Czuję się wykorzystany (zgwałcony) na własne życzenie. Kiedyś podobały mi się słowa Prezesa mówiące o szacunku ale później uzmysłowiłem sobie, że chyba były one kierowane jedynie do członków ze ścisłego kierownictwa i Rady Nadzorczej, a nie do mnie. Praca DT to praca murzyna na plantacji bawełny. Wszyscy mają DT w czarnej dziurze i głębokim poważaniu. Masakra.
    Dojony

21.06.2014 09:28

Masz rację. Trzeba mieć silny charakter i skórę nosorożca aby pracować w tej firmie. Z jednej strony klient, który nie wita cię uśmiechem i propozycją wypicia kawy (jak twierdzą na szkoleniach), z drugiej strony przełożeni, którzy mają do ciebie odpowiedni STOSUNEK(czyt. dosłownie). Na dodatek ciągle czujesz rękę dyr. w swojej kieszeni. Polecam aktualny artykuł z Prezesem jako jednym z najbogatszych Polaków w Polsce.
    kawaler

19.06.2014 13:02

...a mi przydzielono odgrzewane kotlety i calowanie klamek...wyobrazcie sobie, ze nie zrobie celu 5 ugód i 5.000tys zbiórki...nie wiem czy ze mną jest coś nie tak czy tak mi są przydzielane sprawy abym nic nie zarobił ??????????????
    Całe DT na L4

18.06.2014 13:02

Ostatnio modne są zwolnienia lekarskie L4 w DT
    guest

15.06.2014 11:59

Cały czas piszą wszyscy o DT, ale to dotyczy niewielkiego wycinka osób w firmie, a jak wyglądają realia w innych działach, w callcentrach windykacyjnym, ERIF, w Raven, w marketingu? Warto polecić? Jak ktoś zna konkrety niech pisze.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kruk Windykacja (Kruk)?

Kontakt - KRUK S.A.

ul. Bolkowska 3 53-612 Wrocław

NIP:5862030036

Branża główna: Agencje i domy mediowe

13.06.2014 13:54

14.06.2014 22:26

jeśli chodzi o DT, to ŻADNYCH!

11.06.2014 20:19

ja myślę, że żeby kierować ludźmi trzeba mieć o tym pojęcie i doświadczenie, a przede wszystkim trochę empatii i wiedzę czym jest motywacja. Którą z tych cech mają nasi przełożeni???

11.06.2014 07:12

szanowna Pani Dyrektor, a czy Pani wizytowała by sprawy beznadziejne za 1900zł? no własnie, sama Pani widzi.
    taki jeden 2

11.06.2014 13:26

żeby windykować trzeba mieć najpierw pojęcie o pracy i doświadczenie
    dt 3

09.06.2014 21:09

ja 2050 pobilem mój rekord od dłuższego czasu
    nic się nie stało

09.06.2014 22:16

jest tylko jeden który zna wszystkie odpowiedzi to KO szef wszystkich szefów pręży się,stawia,dumny jak paw nadmuchany swoją ignorancją stawia dom imponujące i zastanawiające,a pomagierzy oraz kolesie z którymi szepcą na uszko dostają nasze premie bo są jego oczami i uszami w zamian mają jak by to ujęli ciut niższe targeciki to przecież nic takiego,przecież nic się nie stało,śmieją się z jego dowcipów patrząc w te fałszywe oczka i szerzą obłudę dwulicowcy i to właśnie obecnie jest prawda i renoma tego działu zwanym ODT
    TERENOWY DT

09.06.2014 18:41

O BOŻE, DOSTAŁEM WYPŁATE 1790 NETTO, PRACUJE 7 LAT W KRUK-U, MAM RODZINE NA UTRZYMANIU, OPŁATY, JAK TU ŻYĆ, DO TEGO PONOWNIE DOSTAŁEM CELE KTÓRYCH REALIZACJA JEST NIE REALNA :(
    Też DT

09.06.2014 19:22

Ja pracuję 4 lata, dostałem 1850 zł netto, nie wiem co powiedzieć żonie i dzieciom!!!!Po opłatach zostaje chleb i woda.
    masakra

09.06.2014 20:50

zapytaj kierownika na którego premię pracujesz ,może Ci odpowie co masz powiedzieć żonie i dzieciom? -no i oczywiście zapytaj czy też dostał tak niskie wynagrodzenie
    i co?

09.06.2014 08:07

w wodę też niewolnik ma zaopatrzyć się sam? już drugi tydzień temperatura jest wysoka ale co to obchodzi pracodawcę, przepisy swoje, a ignorancja człowieka to drugie.

08.06.2014 18:58

płacą 1900zł to pracuję za 1900, ani ani wiecej
    Magik

07.06.2014 18:24

Przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty , tak by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszyć przełożonego...
    Prawdziwy

06.06.2014 19:38

Kruk nie zwalnia!!!! po co ? kto bedzie dymał po 12 godzin za 1500zł po okresie pierwszych 3 miesiecy?,, max zarobek raz na 4 miesiace albo i nie to to 3300zł netto,srednia roczna okolo 1800zł netto nie wliczajac kilku ludzi ktorzy nie maja rodziny nie maja hobby i tyraja cale dnie,oni a jest ich moze 7 na 220 osob zarabiaja super ,(musisz tez miec plecy bo jak nie to nie bedziesz mial mozliwosci zarobienia, > praca mi odpowiada ale zarobki juz nie, trudno przejde do "b2B" gdzie kolwiek , i na reke min 2500 netto i bez ryzyka ze pies Ci oficerki poszarpie ;-)
    szukajcie a znajdziecie

06.06.2014 22:26

Ja złożyłem papiery do presco, tam też szukają terenowych - niby 2500 zł da się wyciągnąć pracując przez 8 godzin.

06.06.2014 19:29

niewolników sie nie zwalnia, no chyba ze choruja ;-)
    głoszestudni

05.06.2014 14:54

ale tak konkretnie, to ile osób się zwolniło? czy to tylko takie wylewanie żalów?

04.06.2014 19:32

jest mi przykro bo takiej ignorancji dla pracownika jeszcze nie zaznałem. kierownictwo jest , wybaczcie kolokwializm, do (usunięte przez administratora) szkoda. bielmo na oczach
    Wrocławiak

04.06.2014 08:51

HEJ, TO PRAWDA ŻE U KIEROWNIKA OKRĘGOWEGO NA BUDOWIE SĄ WIDZIANI I PRACUJĄ DT ??????
    czas na zmiany

02.06.2014 19:45

Słyszałem, że konkurencja szuka terenowych w całej Polsce, także czas najwyższy zmienić pracodawcę. Koniec z żalami na forach, bo prawda jest taka, że tutaj lejemy żale aby się po prostu wypłakać i dalej robić swoje za grosze.

05.06.2014 12:45

Kruk nie chce zwalniać ludzi, ludzie sami się zwalniają

02.06.2014 18:52

03.06.2014 10:24

Kasia była fajna koleżanka.Miała swoje osiągnięcia ,ale chciała też zarabiać.NIESTETY prawda jest brutalna ,nawet jak tyrasz od rana do nocy i dzwonisz w soboty ,a teren marny to zapomnij o pieniądzach ,dostaniesz grosze.Ktos bardzo zepsuł markę tej FIRMY ,tylko DLACZEGO?

01.06.2014 02:26

01.06.2014 12:37

Nie ma takiej opcji by utrzymywać jeden poziom zarobków, no chyba że ten najniższy. Dają większości ludziom takie cele, że są nie do realizacji.... co tu więcej mówić, jak 3/4 DT nawet nie osiąga 90% realizacji....?

31.05.2014 13:51

...a jak wyglada taki dzien pracy DT i co się składa na premię ???

31.05.2014 11:45

przez pierwsze 3 mc jesli dostaniesz teren "normalny" nie zly nie po super pracowniku ktory zostal zwolniony, bedziesz zarabial okolo 2700- 3300, netto, pozniej dostaniesz target dopasowany do terenu czyli nie do zrealizowania jesli 10% jego nie zostanie zrealizowany przez wplaty nieoczekiwane, niezaplanowane..po 3 mc jak nie zrealizujesz targetu a nie realizuje jakies 83% zarobisz jakies 1700zł netto raz na 3 mc zmienia ci target ktory jest w zasiegu i jak go zrealizujesz max 3300 netto, pracownicy ze starzem ponad 4 lata przy super wiatrach okolo 4300 zl netto max, nie wliczam znajomosci i moze 4 windykatorow z grupy 200 ludzi ktorzy maja okolo 12 000 brutto ale oni to inna bajka

30.05.2014 09:46

...a czy możesz napisać coś więcej na ten temat ???

29.05.2014 16:25

Od czerwca rozpoczynam pracę jako DT i jestem przerażona waszymi opiniami, bo jak tu się utrzymać z dzieckiem za 1200zł pracując cały dzień.

29.05.2014 19:31

Z początku zarobisz na okresie próbnym więcej, potem dopiero będzie walka o przetrwanie.
    zainteresowana pracą

03.07.2014 13:58

hej, zastanawiam się nad pracą na stanowisku DT, widze ,że niedawno zaczęłaś,możesz napisać jak jest?i czy rzeczywiście tak źle jak piszą na forum?pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o KRUK S.A.