Kruk Windykacja (Kruk)

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Wałbrzych - KRUK S.A

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Kruk Windykacja (Kruk S.A.)

Opinie o Kruk Windykacja (Kruk) Wrocław

Nie przegap nowości o KRUK S.A.!

kamil

23.07.2015 09:46

A to oni nie sprzedają birzuterii?

22.07.2015 23:24

pop

05.09.2015 13:26

czy ktoś może mi jasno określić zarobki sprzedawcy w w.kruk - ile podstawy - hm i ile na ogół się wyrabia realnie premii jaki jest system pracy bo wiem że po 12 h ale jak z weekendami - czy co drugi jest wolny czy ciągle na przemian
    pop

05.09.2015 13:27

czy wyrabiane są premie w najmniejszym progu i jakie to są na ogół kwoty
    nopaczpan

22.07.2015 20:52

Na pracuj.pl znalazłem ogłoszenie: Kierownik Zespołu Kontrolerów Terenowych - powiedzcie mi chodzi o koordynacje pracy doradców terenowych? Kontrolerzy terenowi to negocjatorzy terenowi inaczej nazwani? Jeśli chodzi o windykację terenową to czytam same negatywne opinie... Wiecie jakie są warunki pracy na tym stanowisku? Wiecie coś o zarobkach? Niezbędne narzędzia pracy (samochód służbowy, laptop, telefon)- prawda czy zanęta?

22.07.2015 22:54

Zarobki koło 4 tysięcy. Narzędzia pracy się zgadzają. Trzeba tylko chcieć pracować.
    SK

30.06.2015 06:59

BĘDĄ LIKWIDOWAĆ STANOWISKA KO w ODT
    dupowłaz

30.06.2015 21:18

A widzisz znak ?
    DT

16.07.2015 07:29

nie może być i dobrze, bo to zbędne stanowisko jest
    ggggg

26.06.2015 07:38

poza nie normowanym czasem pracy mają nie normowane IQ, niestety w sensie negatywnym
    hhhhh

26.06.2015 07:54

Nie powinieneś być teraz w terenie i realizować target?!
    ggggg

24.06.2015 18:50

proszę, proszę jak kierownik wroc pracuje, wpisy w ciągu dnia pracy, gratulacje. a moze zamiast wpisów na forum pomocne telefony do klientów swoich pracowników? oj sorki, na pewno będą maile co do brakujących kwot i ugód do miesiecznego targetu.
    hhhhh

25.06.2015 23:29

Kierownicy mają nie normowany czas pracy. Tym bardziej nie będą za ciebie wykonywać telefonów do klientów! Nie dajesz rady, to się zwolnij!
    tańczący z wilkami

23.06.2015 11:05

no cóż wszyscy piszecie że pracując czy nie jakaś kasa na koncie jest ale czy sprawdzacie za każdym razem czy ta kasa wam się zgadza dwukrotnie czysto przypadkowo okazało się że coś jest nie tak i faktycznie pomyłka o kilka zł uczulam na tym punkcie bo jak widać może wkraść się jakiś chochlik

23.06.2015 08:39

Ja nie narzekam. Służbowa skoda, średnia krajowa co miesiąc na koncie.A mam tylko wykształcenie zawodowe. Trzeba tylko pracować, a nie wylewać swoje żale na ogólnodostępnym forum!
    wzl

23.06.2015 22:56

o fak....no to jak wyznacznikiem poziomu sukcesu we Wrocku jest podróżowanie Skodą z 2009r no to kolego/koleżanko chyba nie pracujesz w KRUK SA....tu juz dawno sie jezdzi Fordem fiesta 8 !!!!!!!!!!!!!! skodami jezdza tylko jak juz...nie wazne......

24.06.2015 12:09

1 wroc nie musi oznaczać wrocławia 2 napisałem, że nie narzekam a nie, że odniosłem sukces 3 octavia jest z 2015 r 4 teraz dokończ, kto jeździ skodami?
    Dino

18.06.2015 12:40

No i są jeszcze takie krowy - MU :)
    Xc0?

18.06.2015 09:31

co to emu?
    blee

18.06.2015 09:57

taki struś :)
    kaziu

07.06.2015 14:41

....o tym już nie wspomnę, że niektórzy robią cel ugodowy samymi, albo prawie samymi EMU i tym sposobem załapują się jeszcze na cel regionalny, a ten, który robi ugody przynajmniej w połowie sprawami własnymi i sam, nie ma szans na to aby się załapać na cel regionalny...
    ja

05.06.2015 14:31

Pracowałam w firmie kruk ponad rok, praca jest bardzo stresująca, na dodatek ciągłe dziwne szkolenia. Portfele są kupowane z bardzo różnych firm, często sprawy bardzo przedawnione, które ludzie spłacają bo nie mają o tym zielonego pojęcia,ugody często są wyżej oprocentowane niż wynoszą odsetki ustawowe. Wymyślają dziwne standardy rozmów i niby to ma służyć lepszemu kontaktowi z klientem ale tak na prawdę robią większą wodę z mózgu i ludziom i pracownikom. Jeżeli chodzi o zarobki to średnia pensja zwykłego pracownika to około 2300zl netto, w tym jest już wliczona premia którą się dostaje jeżeli jest zrealizowany cel. Celów jest milion! Na wysokość wpłat, ugód i na wysokości raty, a nawet na tak zwany up date czyli czas notatki jaki poświęcasz po rozmowie. Ogólnie plusem jest postępowanie firmy zgodnie z kodeksem pracy ale sama praca jak dla mnie jest okropna.

04.06.2015 16:13

Dostałem 4268,78 na rękę. To chyba nie jest tak źle, jak piszecie!

06.06.2015 16:18

brawo :) witamy kierownika czy też dyrektora dupskoliza :)

06.06.2015 20:29

Jestem zwykłym DT. To,że z KR jestem spokrewniony, nie oznacza od razu, że jestem dupowłazem czy dupskolizem
    ktoś

02.06.2015 20:40

najniższa pensja będzie wynosiła 4000 brutto

04.06.2015 00:58

4 tys brutto? to chyba w koronach szwedzkich :)
    Obiektywnie

06.06.2015 19:49

4000 brutto, to ok 2800 na koncie.Szału nie ma ,ale dla niektórych ,którzy się opierd.... i własnych ugód nie mieli bez EMU i korzystali z pracy innego DT któremu teren podzielono ,zabrano jego ugody bo kierownik tak zadecydował ..to i tak za dużo.Tutaj nie ma sprawiedliwości,bo pracownik który ciężko pracował ,miał jeszcze więcej pracy.Kierownicy zamiast wymagać od tych co im się nie chciało pracować ,to dokładali tym którzy pracowali ciężko.Ot cała prawda o zarządzaniu w tej firmie.Tutaj trzeba wchodzić w (usunięte przez administratora) a jak tego nie potrafisz to masz przechlapane.
    kaziu

02.06.2015 16:53

Przepraszam Was bardzo, bo czegoś tu nie rozumiem....jaka średnia z jakich ostatnich sześciu miesięcy ????????????? w naszym Regionie jest grupa osób, która zarabia i druga część, która zarabia podstawę i od czasu do czasu uda się im zrobić ugody....i teraz co ???? mają wejść zmiany, mamy pracować tyle samo godzin i obsługiwać tyle samo spraw dziennie i jeden bedzie, to robił za 5.000tys, a drugi za 2.100zl podstawy, bo nie ma spraw i nie ma na dzień dzisiejszy możliwości zarobku i wyrobienia wysokiej średniej.... proszę mi powiedzieć jakie to zmiany ??????? żadne zmiany !!!!!!!!!!!!!! bo ten co dzisiaj zarabia będzie nadal zarabiał, a ten co nie zarabia nie z własnej winy będzie nadal w tyłek kopany.
    detek

20.05.2015 20:01

No i czar prysną odnośnie podwyżek i nowego systemu wynagradzania,szanowni DyT zwróćcie uwagę na wasze cele które prawdopodobnie zaczną tak rosnąc byście ich nie zrobili a wasze pensje spadły, dlaczego? a dlatego byście mieli niższą średnia z ostatnich 6 miesięcy ,- założenia nowego systemu wynagradzania

23.05.2015 23:15

no to juz widac....chyba ze sie jest znajomym kiero

16.05.2015 23:14

masz chłopie rację. dla KRUKA nie ma przedawnionych :D w sądzie wychodzi co innego ale to pikuś :)
    wawka

15.05.2015 19:36

Jak to jest że w wawie kolega kolege poleca a później ciągnie go za kalesony na kr DKI,,,,, Polska myśleć , nadmieniam że szkoleniowiec z niego był mizeria

15.05.2015 10:42

A co niby miało mnie zaboleć ? Może jeszcze ogłoszenie że sprzedasz opla tu wkleisz ?

15.05.2015 23:23

w KRUKU nie ma przedawnionych długów!!!!!!!!!!!!!!! w tej firmie jest akurat peweien poziom

16.05.2015 01:13

Sam nie wierzysz, w to co napisałeś!

14.05.2015 11:33

14.05.2015 14:11

To nie jest opinia na temat pracodawcy więc wpis powinien zostać usunięty.
    dluznik

14.05.2015 15:19

Zabolało? Boisz się mniejszego wykonania targetu? /pytania retoryczne/ Nie jest opinią o pracodawcy, ale jest ściśle z waszą pracą związany. Może sie komuś przyda:-))

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kruk Windykacja (Kruk)?

Kontakt - KRUK S.A.

ul. Bolkowska 3 53-612 Wrocław

NIP:5862030036

Branża główna: Agencje i domy mediowe

10.05.2015 00:13

pal licho co mówi...grunt by ugodę podpisał
    wykasowany

15.05.2015 14:25

Jak postępować w przypadku, gdy wierzyciel windykuje przedawniony dług? 1. Napisz pismo informując wierzyciela, że dług jest przedawniony na mocy art. 118 k.c. i że na mocy art. 117 k.c. uchylasz się się od jego spłacania. Należy też poinformować wierzyciela, że windykacja długu na drodze sądowej spowoduje podniesienie przez Ciebie zarzutu przedawnienia długu z art. 118 k.c. Ostrzeż też wierzyciela, że może on ponieść koszty postępowania sądowego i zastępstwa procesowego (czyli koszty wynajętych przez Ciebie pełnomocników, np. adwokata). To może zniechęcić wierzyciela do dochodzenia roszczeń. BARDZO WAŻNA UWAGA! 2. Nie reaguj na pisma i telefony od firm windykacyjnych, bo niechcący możesz uznać dług. 3. Sprzedaż długu do firmy windykacyjnej nie przerywa biegu przedawnienia. Czyli jeżeli dług jest przedawniony możesz zagrać na nosie zarówno wierzycielowi pierwotnemu, jak i firmie windykacyjnej, która kupił ten dług. 4. Czekaj na sądowy nakaz zapłaty. Od dnia otrzymania nakazu masz 14 dni na wniesienie do sądu sprzeciwu od nakazu zapłaty. W sprzeciwie podnieś zarzut przedawnienia z art. 118 k.c. Sąd wtedy ustali termin rozprawy i na rozprawie podnieś ponownie ten zarzut – sąd zbada sprawę i jeżeli dług jest faktycznie przedawniony - oddali powództwo wierzyciela. Jeżeli oprócz przedawnienia wystąpiły inne prawne przesłanki do niespłacenia tego długu, np. w przypadku długów spadkowych nastąpiło przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza, co ogranicza odpowiedzialność za długi do wartości majątku spadkowego albo odrzucenie spadku, a wierzyciel mimo to windykuje cały dług, podnieś dodatkowo te zarzuty wskazując na te przesłanki zarówno w sprzeciwie od nakazu zapłaty jak i na rozprawie sądowej. 5. Jeżeli wierzyciel wszczął egzekucję długu – możesz wnieść do sądu powództwo przeciwegzekucyjne przeciw tytułowi wykonawczemu i podnieść wszystkie w/w zarzuty.
    DT-nice

08.05.2015 21:24

Witam. Pracuję jako DT juz kilka lat ale dzisiaj miałem takie to spotkanie z > KL po ZK i mówi mi że nie gada z ludzmi ze schroniska, a ja mu mówię że ja z Kruka a on mi że wie co mówi że ta firma to schronisko dla "" Psów"" ;-), no i gadaj z takim ;-)
    cyngielka

28.04.2015 20:31

A ja słyszałam ,że będzie więcej tego typu spraw zakładanych gdyż już maszyna ruszyła, i dobrze kto mieczem wojuje .....
    LISTONOSZ DT

20.04.2015 20:22

Posiadasz doświadczenie w pracy w terenie (m.in. przedstawiciel handlowy, LISTONOSZ, windykator) Witamy listonoszów w zespole DT :) hahahahahahahahahah
    dt

18.04.2015 20:58

miałem to samo nawet się nie upominałem,niech złodzieje wsadzą se w du.........
    DT

18.04.2015 12:36

Pytanie do byłych DT - czy mieliście taką sytuację, że przy odchodzeniu z firmy mieliście zatankowaną nadwyżkę? Jak firma się z Wami z tego rozliczyła? Po przedstawieniu sytuacji w kadrach oraz KR okazało się, że rozliczanie z nadwyżki w FK nigdy nie ma miejsca. Nadwyżka to nadwyżka i kropka. Jak widać firma i w tym aspekcie stosuje ciekawe praktyki.
    Długoletni pracownik

15.04.2015 23:25

Pracowałem w firmie Kruk S.A.ponad 5 lat, zostawałem wilokrotnie po godzinach 9-10 h, starałem się wykonywać moje obowiązki słuzbowe z niezwykłaą starannością, pomagałem innych w skrócie robiłem więcej niż należało do moich kompetencji. Wiele osób z firmy widziało we mnie przyszłego kierownika, ale jak przyszło co do czego została wybrana na stanowisko osoba "znajoma", która nie ma pojęcia o tej pracy, bez predyspozycji do kierowania zespołem i który nikt nie akceptuje w danym obszarze. Przykro mi z tego powodu i nie tylko mi..., no ale cóż pora zmienić pracę, bo ciężko się patrzy na osobę i na całą sytuację.... zresztę anzm inne przykłady innych osób, któe w ten sposób zostały wykończone....

15.04.2015 22:10

KR

16.04.2015 22:28

a tomuś sie cieszy ze znowu mu sie upiecze
    jip

14.04.2015 09:44

Na wołowskiej w centrali jest OpenSpace czyli około 100 osób na 1 piętrze bez boxów i pokoi. Straszny hałas i ludzie kręcą się/przekrzykują nonstop. Telefony dzwonią co chwile i nie idzie wytrzymać. Nie wiem kto wymyślił takie rozwiązanie ale to jest tragedia.
    dt

13.04.2015 21:28

jestem od kilku miesięcy doradcą terenowym i z tego miejsca chcę podziękować firmie za wszystko,jest super liżę dupy wszystkim kto się napatoczy,atmosfera jest przewspaniała moje ostatnie wynagrodzenie to 1670 zł.,mam zajefajnego forda,komórę i tableta,więc o co wam wszystkim chodzi
    Oder

12.04.2015 23:19

Hej. mam pytanie dotyczące pracy w centrali we wroc przy ul. Wołowskiej - jakie są warunki pracy? tzn czy siedzi się w boksach i jeśli tak to jak to wygląda. Kolejne pytanie dotyczy atmosfery - jak to tam u was wygląda? Zastanawiam się czy rekrutować się tam do was na Wołowską czy może próbować w jednej z innych korpo we wroc (HP itd). Przeczytałem tutaj wszystkie wpisy wczesniejsze, ale one dotyczą przede wszystkim pracy w terenie, a mnie intresowałaby wasza opinia o pracy w centrum przy wołowskiej. Dzięki

10.04.2015 17:18

jestem starszym referentem w raven, cenie sobie ta prace. Szansa na awans ,pieniądze całkiem niezłe ,plus benefity jak pakiet zdrowotny i benefit Multisport . 8h pracy plus elastyczny czas pojawienia sie w niej tzn mam być od 7-9 i od tego czasu liczy sie star . Polecam
    TK

10.04.2015 21:00

ha ha ha

07.04.2015 14:44

Jak się obijał to się nie dziwie
    zuzanna

07.04.2015 20:57

A kiedy kolej na ciebie.....?
    andrzej

02.04.2015 18:26

tak teraz wywalili następnego starszego stażem pracownika ze słupska i co ...? wycinają starych aby nie mieli prawa głosu ,ciskają nimi o mur i patrzą jak się to rozkłada , wytną wszystkich starych aby nie mącili , taka taktyka, i wszystko w imię boskości firmy , no chyba nie ! nikt już nie pisze nikt już nie walczy więc , chwała wieczna bohaterom , cieniaki !!!
    lula

31.03.2015 07:29

czytam co piszecie i naprawdę obwiniacie naszą dyrekcję o wszystko co sie dzieje ale to nie oni sa winni tego całego zamętu jaki powstał, tego ,ze najlepszy kierownik musiał uciekać z firmy, ze zwolnili naszą koleżankę ( tak na marginesie kier. ma powazne problemy zdrowotne przez to co mu zrobili ponoć miał zawal) nasza dyrekcja to tylko wasale prawdziwy problem jest w zarządzie tu leży zgniła ryba, szkoda ,że dyrekcja tylko nas oszukuje a nie stanie za nami i nam nie pomoże no cóż jak widać to wielki tchórz i asekurator
    kr

28.03.2015 20:20

już nie poza tym obecnie to marionetki w rękach najważniejszego,siedzą cicho i robią pod siebie jak coś jest nie tak a za tym wszystkim przemawia kasa która (usunięte przez administratora) dostają nawet do 8 tys. zł
    windykator nie z Kruka

28.03.2015 19:08

tak Was czytam od dłuższego czasu i mam pytanie, w tym Kruku macie chociaż jednego dobrego kierownika ?
    stary pracownik

27.03.2015 18:13

Witam czy Piotr Dzid..jeszcze pracuje jako kierownik region. ?Jeżeli nie to w jakiej firmie..czytałem ostatnie wypowiedzi i nie wiem czy dotyczą tego tego Piotra..
    KR

27.03.2015 20:44

ten jeszcze pracuje a ciepłą posadkę ma od koleżki byłego KO tchórza ,lizodupa i obciągacza ,posadka bez żadnej rekrutacji ani odpowiednich kwalifikacji ,bez praktyki tak po prostu ,ot sprawiedliwość
    dt na 102

27.03.2015 21:54

on nie pracuje on jest
    skunks

27.03.2015 12:13

w beszczelny sposób okłamywali Naszą koleżankę ,że likwidacja stanowiska ,że nie mamy dla niej miejsca , a tu proszę kłamstwo i ułuda na pierwszym miejscy jak tak można czy A.K. i T.K. mogą sie sobie spojrzeć w lustro !!??!! PRODUKT MENADŻER / STARSZY PRODUKT MENADŻER Miejsce pracy: Wrocław PMH/03/15 Opis: Kreowanie, monitorowanie i optymalizacja procesów hipotecznych Budowanie strategii obsługi spraw hipotecznych Analiza portfeli wierzytelności hipotecznych pod kątem potencjalnych sposobów uzyskania zaspokojenia Wdrażanie i nadzór nad realizacją procesów w strukturach bezpośredniej obsługi klienta (Contact Center oraz Doradców Terenowych)
    tomuś

27.03.2015 08:58

I tych spraw za chwilkę będzie duuużo więcej jak to mówią jak Kruk Bogu tak Bóg Krukowi ile jest przekrętów w tej firmie każdy wie , a ile jest osób , którym wyrządzono krzywdę , sterroryzowania Ku Klux Kruk na pochybel !!!

Zostaw merytoryczną opinię o KRUK S.A.