Kruk Windykacja (Kruk)

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Wałbrzych - KRUK S.A

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Kruk Windykacja (Kruk S.A.)

Opinie o Kruk Windykacja (Kruk) Wrocław

Nie przegap nowości o KRUK S.A.!

ocochodzi

19.12.2015 21:01

czy nie zauważyliście że na tym forum znajdują się użytkownicy którzy za wszelką cenę chcą poniżyć i obrazić DT? kim są Ci użytkownicy i czemu to robią ?????
    oczywiste

19.12.2015 21:41

byli pracownicy lub konkurencja
    Pamela

19.12.2015 23:08

Idź po dług, mając dług u Siebie. Żądaj zwrotu długu nie dla siebie. Riposta A kto będzie żądał długu od Ciebie.
    dotyczy wpisu,, zdesperowany''

19.12.2015 19:49

Zawsze możesz skorzystać z reklamy -,,Pomagamy spłacać długi''
    wynagrodzenie

19.12.2015 16:37

Z tym kredytem hipotecznym na dom jest wyjście z sytuacji jeżeli pracowałeś więcej niż przewiduje to prawo pracy ,czyli powyżej 40 godzin tygodniowo w pięciodniowym tygodniu pracy.Zawsze możesz wezwać pracodawcę do rozliczenia Twojego czasu pracy (godzin nadliczbowych) za okres trzech lat wstecz,czyli od grudnia 2012 r. Może wyjść niezła kwota jeżeli miałeś wysokie wynagrodzenie.Liczy się średnią za godzinę z ostatnich trzech wynagrodzeń (wraz z prowizją) a każdą przepracowaną nadgodzinę należy powiększyć o 50 procent (święta o100 procent) Jeżeli pracowałeś osiem godzin dziennie to oczywiście cię to nie dotyczy
    cg

19.12.2015 15:14

A czo KO i KR też obniżono wynagrodzenia za ciężką pracę i kontrolę czasu pracy jako osób reprezentujących pracodawcę?
    zdesperowany

19.12.2015 08:34

a mnie zawalił się grunt pod nogami. Zarobki uzależnione były od mojego wkładu w wykonywaną pracę i adekwatnie do tego otrzymywałem godziwe wynagrodzenie i ten system jak najbardziej był uczciwy, a teraz? bede dostawał tragiczną wypłatę z czego bede musial oddac bankowi 1500 zł na krredyt hipoteczny i co teraz powiem żonie? dzieciom? musimy sprzedać dom bo nas nie stac? albo pozostanie mi podpisanie ugody z firmą .... masakra jakie to nie uczciwe i to przez jednego człowieka któremu nie chciało się pracować i złożył pozew w sądzie. BEZ KOMENTARZA CZŁOWIEKU. ZOBACZ ILE ZASZKODZIŁEŚ
    Pamela

19.12.2015 19:29

Grunt to Tobie chłopie zawalił się pisząc takie bzdury. Ciekawa jestem jakie zarobki miałeś ,że pozwoliło to Tobie kupić dom czy wybudować choćby nawet na kredyt .Hmm „godziwe, adekwatne do tego co otrzymywałeś i robiłeś ” Żal mi Ciebie DESPERACIE ,żal mi ,że boisz się rodziny .Teraz wczuj się w rolę dłużnika bo i Ty biorąc kredyt stałeś się takim samym jak oni .A przypominam ,że w piekarni nie pracujesz . Życie to kalejdoskop. Ze wszystkim należy się liczyć. A tak naprawdę twój wpis to typowa PROWOKACJA.Nara pisklaku.
    antywindykator

21.12.2015 00:00

co się kredytem przejmujesz, KRUK nie zostawi cię w potrzebie, możesz na niego liczyć. tobie też pomoże. przecież się reklamują: pomagamy spłacać długi :D hahaha
    uczciwość

19.12.2015 00:45

Niewypłacanie wynagrodzeń za godziny nadliczbowe jest równoznaczne z uszczuplaniem Skarbu Państwa (zaniżone podatki ,zaniżone składki zus)
    Arabella 68KFTv

19.12.2015 22:58

Ja, ja, tyraz wiemy czemu hanysy nas dymaja. Ruskie trole, prezesów w Polsce jest dwóch: KP i KJ, kto odgadnie dostanie nagrode od M. Akcje Szczawna spadają, spadają...A Bonanzy rosną... To taka zabawa. Ni
    sp

18.12.2015 23:41

Jeżeli było łamane prawo pracy sądy i prokuratura czekają
    PIESEK

18.12.2015 23:25

DT nie dajcie się, proszę Was. Robicie mnóstwo kasy dla firmy, nie dajcie się robić w wała, ja wiem praca itd. ale musicie się postawić nawet nie wiecie ile kasy generuje każdy z Was a oni to wykorzystują testują Was na ile sobie można z Wami pozwolić. Nie dajcie się , walczcie o swoje bo mozecie wygrac, nawet nie wiecie jak "ważne" osoby srają się w majtki , najważniejsze ze w systemach IT wszystko jest zapisane tam wszystkie notatki kategoryzacje czynności są zapiasane i pewnie jeszcze wiecej o czym wie tylo IT i "wazne" osoby takze dowody na Wasza korzysc sa w GK! A jak sąd wyda nakaz to oni Wam to muszą udostępnić więc będą w stanie rozliczyć wszystko co do minuty!!!!
    oleeeekk

18.12.2015 23:06

a miałobyć tak pięknie..... wczoraj też podpisywałem nową umowę..... po 6 latach pracy zostałem doceniony..... takiego ciosu się nie spodziewałem..... skończył się dobrobyt... zaczynamy Erę orzecha łupanego.....
    pędzel

19.12.2015 00:40

A wiesz co jest najlepsze? Ja naprawdę dawałem z siebie wszystko, zapieprzałem po 12 godzin dziennie, żeby sobie wypracować duży portfel ugód, nawet wypisywałem klientom druczki wpłat, nie olewałem nikogo, jak trzeba było jechać 30km po 50zł, to jechałem... I w momencie, w którym zacząłem wreszcie zarabiać przyzwoite pieniądze, przyszedł kompas... I wszystko jak krew w piach...
    pędzel

18.12.2015 22:48

A ja się dzisiaj dowiedziałem, że jestem niezwykle wartościowym pracownikiem, znakomitym specjalistą, bezcennym nabytkiem dla firmy i nie ma absolutnie żadnych zastrzeżeń, co do mojej pracy. W nagrodę obniżono mi pensję o 35%. Ot taka niespodzianka na Święta :)
    Karolina Z.

18.12.2015 21:37

powiedziano mi, że będe Doradcą Klienta a pożniej bardzo szybko mogę awansować na eksperta..... ale czytając Wasze wpisy zaczynam mieć wątpliwości
    rk

18.12.2015 21:35

Rozmowę masz na kierownika czy za wała? ,bo to zdecydowana różnica:)
    Karolina Z.

18.12.2015 21:33

Witajcie, w poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjną. Jak to wygląda? bo czytając to mam mieszane uczucia... Czy to prawda, że jest bardzo szybka ścieżka awansu
    kasa

18.12.2015 21:30

Jak ktoś chce ściągać kasę z wynagrodzeniem np. pracownika marketu to jego problem:)
    hehehe

18.12.2015 21:06

hehe i co tam żałosne pieski DT, już domyślacie się co dla was szykujemy? :) niedługo żaden nie zaszczeka tylko będzie grzecznie merdać ogonkiem jak to Kruk przykazał :)
    kruczek

18.12.2015 21:01

Czy ktoś z was słyszał jak postąpiono z długoletnim pracownikiem z krakowa? Po 11 latach pracy otrzymał 2400 złotych wynagrodzenia brutto bez możliwości otrzymania dodatkowej prowizji.
    kt

18.12.2015 09:17

ostatnie wpisy wyraźnie mówią o tym jak się boi pracodawca rozliczenia za wykorzystywanie Nas i zmuszanie ( sterowanymi systemami motywacyjnymi )do ponadnormatywnej bezprawnej pracy, takie wpisy uświadamiaję mi tylko jak zostaliśmy wszyscy wmanewrowani w system totalitarnego oszustwa. No nic 25 stycznia Słupsk chociaż jeden zrobił co trzeba , a może nie jeden .....
    obserwator

17.12.2015 21:10

Wy wszyscy jesteście porąbani!!!!!! weźcie się do roboty albo znajdźcie inną pracę - ludzie nikt was nie trzyma na siłę !!!! Większość z was i tak już nie pracuje w Kruku - żałosne. Kto chce ten pracuje i dobrze zarabia takie są realia:) Pozdrawiam malkontentów.
    zadowolona

17.12.2015 22:15

po dzisiejszych zmianach na pewno wezmą się do roboty, ciekawe ile osób szybko się rozchoruje - każdy liczyć potrafi i nawet 80% średniej z ostatnich 6 miesięcy lepiej im wyjdzie niż pensje po dzisiejszych "kuchennych rewolucjach" :)
    opw

18.12.2015 07:39

,,Obserwator "- nie ubliżaj innym ,którzy są aktywni na tym portalu. Prawo należy przestrzegać! i tyle w tym temacie .

16.12.2015 21:30

Ten wpis -Nick ,,oblok" bardziej głupszy już być nie może!!! .Nie można w żadnym wypadku obwiniać winą pracownika za niewywiązywanie się przez pracodawcę z przepisów wynikających z prawa pracy ,tzn. Obowiązku Pracodawcy dot.rozliczania czasu pracy!!!
    oblok

16.12.2015 20:21

DT nikt kijem do pracy nie zagonił więc nie ma mowy o godzinach nadliczbowych. Nikomu nie należy się wiec ani grosz. To, że DT pracuje 10 godzin, nie znaczy że są to godziny nadliczbowe! Bo co jeżeli ja w biurze mam wbite 8:00-16:00 ale specjalnie oszukam szefa i posiedzę do 18:00 (on niezauwazy bo np.konczy o 15:00) a ja potem z ryjem do niego, że mam godziny nadliczbowe i ze ma mi za nie zaplacic ???? Badzcie powazni ....

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kruk Windykacja (Kruk)?

Kontakt - KRUK S.A.

ul. Bolkowska 3 53-612 Wrocław

NIP:5862030036

Branże: Farmacja i suplementacja
    podstawa prawna

16.12.2015 14:17

Treść art. 218 par.1a Kk Kto wykonując czynności z zakresu prawa pracy i ubezpieczeń społecznych,złośliwie lub uporczywie narusza prawa pracownika wynikające ze stosunku pracy lub ubezpieczenia społecznego, podlega grzywnie,karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
    uporczywe nierozliczanie przepracowanych nadgodzin

16.12.2015 14:01

Jeżeli łamanie prawa pracy (praw pracowników) jest ciągłe,nagminne,uporczywe zachodzić mogą przesłanki art .218 par.1 a Kodeksu Karnego

16.12.2015 13:44

Tolerowanie pracy w ponadnormatywnym jego wymiarze (ponad 40 godzin tygodniowo ) bez rozliczania czasu pracy,niewypłacania wynagrodzeń za godziny nadliczbowe lub udzielania dni wolnych od pracy jest ewidentnyn łamaniem prawa pracy przez osoby odpowiedzialne za taki stan rzeczy

16.12.2015 12:28

Nie można pozwalać na łamanie prawa!!!
    wiadomości

16.12.2015 12:25

najlepiej przekazać całą sprawę do wiadomości będzie super jak ktoś Nas w końcu posłucha i zrozumie przecież nie można być cały czas wykorzystywanym ktoś sobie jeździ po czyiś plecach i się cieszy , to mega niesprawiedliwe zwłaszcza w XXI wieku gdzie my ludzie zapracowaliśmy sobie na szacunek , takie niewolnicze ( bo oczywiście każdy z managerów, zaraz powie ,że idź sobie gdzie indziej - NIE , nie tak się rozmawia z ludźmi , pracownikami, kolegami ) procedery należy bezwzględnie eliminować , to jest zakała na naszej wolności obywatelskiej
    uz

16.12.2015 11:07

Nieprzestrzeganie norm czasy pracy jest naruszeniem art. 66 pkt 2 Konstytucji RP.
    pp

16.12.2015 10:23

Proszę nie winić DT ,że musi pracować ponad 40 godzin tygodniowo skoro brak jest jakiejkolwiek reakcji ze strony pracodawcy w sprawie przekraczania czasu pracy w związku z wyśrubowanymi normami ! A gdzie jest ustalenie po porozumieniu z pracownikiem czasu pracy dotyczącego wykonania zadań przez pracownika zgodnie z art 140 Kodeksu Pracy ,czyli 40 godzin tygodniowo!!! Zna ktoś przypadek żeby pracodawca porozumiewał się z pracownikami w sprawie zachowania norm czasu pracy? W systemie zadaniowego czasu pracy pracodawca nie musi prowadzić jego ewidencji ,natomiast zgodnie z Kodeksem Pracy ma OBOWIĄZEK BEZWZGLĘDNIE GO ROZLICZAĆ !
    detek

16.12.2015 10:10

a jak to się ma do organizowanych szkoleń kiedy pracodawca ściąga Nas na nie i nie liczy czasu dojazdu typu szkolenie jest na 9.00 ale aby na nie dojechać muszę wystartować o 6.00 kończy się o 16.00 ale aby wrócić do domu muszę jechać następne 3 godziny więc już z założenia przepracowałem 6 godzin nadliczbowo oczywiście nikt nawet nie wspomniał o jakiejkolwiek rekompensacie za to

16.12.2015 20:31

Możesz się ubiegać o zwrot kosztów szeroko rozumianego dojazdu, tzn. zużycia paliwa, poświęconego czasu, ewentualnego noclegu i takie podania zostają w GK rozpatrywane pozytywnie oczywiscie majac poniesione koszta udokumentowane
    sam

16.12.2015 10:06

potwierdzam system jest tak ustawiony aby pracownik był lub musiał być zaangażowany w pracę ponadnormatywnie , a co z telefonami przecież wiadomo ,że odbiera się od dłużników telefony w weekend czy wieczorem po pracy to zasadnicza forma kontaktu z tymi ludźmi niekiedy oni inaczej nie mogą się skontaktować jak rozliczyć takie działania , co do dokumentowanie tego to oczywiście jest bardzo łatwe wystarczą bilingi telefoniczne i już wiemy kto i kiedy pracował i w jakim wymiarze czasu
    pytanie?

15.12.2015 23:59

jak myślicie kto kogo oszukuje?
    prawo pracy!!!

15.12.2015 23:52

Czy w firmie pracodawca porozumiewał się lub porozumiewa z pracownikiem w sprawie wykonania powierzonych mu zadań zgodnie z zachowaniem norm czasu pracy zgodnie z art 140 Kodeksu Pracy ,czyli 40 godzin pracy w pięciodniowym tygodniu pracy ??? Zna ktoś taki przypadek???!!

15.12.2015 23:14

A DT mają taką umowę ustaloną zgodnie z pracodawcą, dlatego DT nie powinien pracować więcej niż 8 godzin dziennie (na chłopski rozum) jeżeli pracuje więcej to powinien mieć zgodę przełożonego na pracę w godzinach nadliczbowych. A DT jej nie ma, DT nikt nie każe pracować więcej, to DT sam pracuje więcej oszukując pracodawcę i łamiąc umowę

15.12.2015 23:11

Oczywiście dotyczy to 8 godzin na dobę i przeciętnie 40 godzin w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy, zgodnie z art.129 ...

15.12.2015 23:05

"Art. 140. W przypadkach uzasadnionych rodzajem pracy lub jej organizacją albo miejscem wykonywania pracy może być stosowany system zadaniowego czasu pracy. Pracodawca, PO POROZUMIENIU Z PRACOWNIKIEM, USTALA CZAS NIEZBĘDNY DO WYKONANIA POWIERZONYCH ZADAŃ, uwzględniając wymiar czasu pracy wynikający z norm określonych w art. 129." więc szanowny DT to Twoja wina, jeżeli wziąłeś za dużo wizyt, których nie udało Ci się odbyć w ustalonym z pracodawcą czasu wykonania zadania. Natomiast jeżeli czas, który uzgodniłeś i zgodziłeś się z pracodawcą okazał się za mały, to Twoja wina, bo Ty go uzgodniłeś i zgodziłeś się na niego. To podstawa do zwolnienia dyscyplinarnego. I proszę nie siać plotek o sukcesie jakieś DT w sądzie.
    lo

16.12.2015 09:58

Nie zgodzę się z tym co mówisz gdyż zapomniałeś o jednej w sumie chyba nawet bardzo mało istotnej rzeczy a mianowicie o systemie wymuszającym wykonanie konkretnej ilości wizyt, oraz o systemie motywacyjnym , który z założenia jest tak ustawiony aby wymusić na tobie większy czas pracy, więc wracając do początku nie jest winą DT ,żę wykonuje zwiększone działania gdyż chce w normalny sposób zarobić bo , gdyby pracował zgodnie z normami czasu jego pensja byłaby no cóż głodowa, pracodawca umyślnie tak spreparował system motywacyjny aby z założenia złupać pracownika i wymusić centralnie powtarzam to jeszcze raz wymusić WYMUSIĆ na nim większą pracę i dłuższy czas pracy!!!

15.12.2015 22:29

Polecam zapoznanie z treścią art.140 Kodeksu Pracy ,który dotyczy ZADANIOWEGO czasu pracy !!!
    rzeczywistosc

15.12.2015 21:29

Pracodawca nie ma kontroli nad tym, o której godzinie odpalisz swojego Forda albo Skodę, albo o której godzinie zalogujesz się do DMP i zaraportujesz wizytę. Może Ci zabronić raportować po 18:00, ale Ty i tak możesz to zrobić. Bo nie można zamknąć portalu tylko dla Ciebie, bo inni mogą wtedy pracować zgodnie z prawem. I to otwiera furtkę do oszustw dokonywanych przez DT, także podstawa prawna, a podstawa rzeczywista różnią się tu. Przykładowo: pierwszą wizytę zaraportuję o 9:00, a z ostatnią będę zwlekał do 20:00, mimo iż odbyłam ją o 16:00.....
    prawo pracy

15.12.2015 19:39

Poniżej przykład braku jakiejkolwiek świadomości prawnej -W związku z wpisem poniżej polecam jako lerkturę KODEKS PRACY!!! .Odnośnie udokumentowania przepracowanych nadgodzin - dowody to m.in. gps w samochodach DT ,czas logowania,wykonanych czynności i wylogowania z systemu ,a więc praca przy komputerze!
    szarak

15.12.2015 19:11

jedno mnie ciekawi a mianowicie jak moze DT udowodnic to ze DT pracowal w godzinach nadliczbowych i czy DT nie maja swiadomosci ze specyfika ich pracy wymusza prace powyzej 8 godz ? wyobrazacie sobie siedzicie z klientem robicie ankiete a DT wstaje i mowi "do jutra, bo ja mam juz fajrant" ? I jezeli wrzucali za duzo wizyt to czemu nie powiedzial, ze chce mniej bo tyle co dostaje to za duzo ??? pzdr, jeden z krukow
    Mar

15.12.2015 05:55

Ja pracuje kilka miesiecy na stanowisku sredniego szczebla niekierowniczym, zaoferowano mi godna pensje (jak na warunki wroclawskie oczywiscie :) ), atmosfera jest ok, z tego co widze, sa spore mozliwosci rozwoju, a ludzie wokol mnie sa tu po kilka-kilkanascie lat, ogolnie jest ok
    Mar

15.12.2015 22:47

Ludzie ktorzy ze mna pracuja, w firmie sa bardzo dlugo i o tym pisalem, wiadomo ze w tak duzej strukturze, sporo jest swiezych osob, bo firma po prostu rosnie... wracajac do rzeczy - w czasie mojej kilkumiesiecznej pracy nie widzialem tu zadnych patologii, a wrecz przeciwnie, ludzie sa tu raczej zadowoleni (chociaz zarobki moglyby szybciej sie europeizowac), dt i call centre to trudna i stresujaca praca, do ktorej niestety nie kazdy sie nadaje, stad pewnie tyle krytyki ze strony tych pracownikow... Dobra wiadomosc jest taka ze we Wroclawiu nie ma praktycznie bezrobocia, wiec nie ma koniecNosci pracy akurat tutaj
    kika

16.12.2015 09:48

wyżej kolega pisał już o takich co to chcą zwalniać innych bo to jest najłatwiejsze , chyba nie tędy droga nie chodzi tu a bycie (usunięte przez administratora) ale raczej o łapanie złodzieja, jeżeli jest problem to nie rozwiązujemy go zwolnieniem pracownika tylko modyfikacją założeń systemów czy procedur , skoro jednak myślisz ,że jedyne wyjście jest w dopełnieniu tego co sugerujesz to nigdy nie zapoznasz się dogłębnie z problemem i dalej będziesz myślał behawioralnie, a ludzie będą dalej niezadowoleni a co się z tym wiąże a na przykład mniejsza wydajność pracy , większa absencja , mniejsze zaangażowanie, motywacje itd. więc z samego już założenia nie masz racji, z przykrościom to stwierdzam.
    reduktor naczelny

14.12.2015 23:18

Do DT: Panie i Panowie Kruk nie jest złą firmą. Popytajcie znajomych, jak jest w innych firmach windykacyjnych. Oczy się zapewne otworzą. Zapewniam. Były DT

Zostaw merytoryczną opinię o KRUK S.A.