Kruk Windykacja (Kruk)

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Wałbrzych - KRUK S.A

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Kruk Windykacja (Kruk S.A.)

Opinie o Kruk Windykacja (Kruk) Wrocław

Nie przegap nowości o KRUK S.A.!

23.03.2016 14:38

z tego co widzę - to oni włochów i hiszpanów do call center będą importować :D

22.03.2016 20:50

Zapewne we Włoszech i Hiszpanii wspaniali i wybitni trenerzy od szkolenia zasad windykacji wspomogą firmę:)
    Doradca terenenowy

21.03.2016 21:36

W KRUKu w terenie na początek dają 2100 netto i ani grosza więcej,ten początek trwa około roku.Potem można liczyć na awans i 500 złotych więcej oczywiście brutto przez kolejny rok.PREMII NIE MA ŻADNEJ ANI DODATKOWEJ PROWIZJI.

21.03.2016 23:58

czyli praca na luzie, bez oszałamiającego targetu, bez pośpiechu :) słowem żyć nie umierać i cieszyć się z kruczej roboty ;) o ile z hipotekami rumuńskimi może im coś wyjść, to wejście w detal hiszpański i włoski to już spore wyzwanie, a raczej ryzyko. ciekawy jestem, kiedy wejdą do wielkiej brytanii i irlandii, topiąc tam sporo pieniędzy :D
    DLE 59-220

21.03.2016 19:22

Powiedzcie o co chodzi ostatnio na goworku, bo w wielu tematach od dłuższego czasu dyskusja jest zaśmiecana powtarzalnymi postami o niczym, pisanymi chyba w celu tworzenia "sztucznego tłumu", wydaje mi się, że są tworzone przez agencje PR, żeby na siłę podtrzymać dyskusję, ew. żeby rozpuścić kłopotliwy dla firmy wątek w masie właśnie takich postów. Styl wypowiedzi i budowa zdań w stylu "wirtualnych doradców" z serwisów ZUS, czy PKP :-) Poważnie, niby naturalna wypowiedź, ale czuje się sztuczność i jakby autorzy nie do końca rozumieli kontekst całego wątku, po prostu komentarz totalnie z d...y, coś w stylu "no, widzę, że zatrudniają, trzeba się postarać... o, duża firma, pewnie umowa o pracę", ogólnikowy i kompletnie nic nie wnoszący do wątku. Co konkretnie ma być celem takiej pisaniny?
    nox

21.03.2016 17:25

hmmm kruk chyba za bardzo sie rozpedzil wlochy hiszpania niemcy a w wywiadach michal zasepa mowi jeszcze o sprawach hipotecznych w rumunii, oczywiscie apetyt rosnie w miare jedzenie ale mam powazna watpliwosc co do tego czy kruk posiada odpowiednie struktury organizacyjne aby efektywnie dzialac na tylu rynkach
    z boku

21.03.2016 16:37

a może po prostu firma się tak prężnie rozwija, że potrzebuje wielu ludzi do tego? czy firma ze sporą rotacją kadry jest w stanie przynosić rokrocznie takie wyniki jak KRUK i być praktycznie jedynym graczem na rynku? mam poważne wątpliwości
    bg

19.03.2016 22:52

Z reklamy ,,Pomagamy spłacać długi'' wynika,że to firma charytatywna a nie windykacyjna?

20.03.2016 06:47

@bg - mniej więcej tak wynika :) kruk kupuje dług, wnosi pozew, pozwany wygrywa sprawę, hokus pokus czary mary długu nie ma :) @uwe - w pile to przejęli (zakupili) detaliczny dział presco. stąd też pojawił się oddział w pile, gdyż po prostu zmienił szyld na nowego właściciela czyli kruka
    Ulka

19.03.2016 21:14

Jak zarabiają specjaliści ds prawnych- słyszałam, że marne 2000 na rękę :( i jeszcze po 10 godzin dziennie..
    CzasNaZmiany

24.07.2016 22:26

Dokładnie tak to wygląda. Czysta podstawa bez premii. Awanse rzadko, bardzo rzadko. Podwyżki? Dawno nikt o nich nie słyszał. Już nawet z paczek świątecznych i biletów do kina na mikołajki zrezygnowali.
    DORADCA

01.08.2016 20:03

E tam paczki były i to słodycze ,lecz ja na słodycze nie kwiczę.Tak serio nigdzie cudów nie ma ,a polskie firmy dojrzewają do standardów światowych i jeszcze przed nimi długa droga .
    sfff

19.03.2016 18:49

jakie realne zarobki u terenowych obecnie?
    uwe

19.03.2016 14:53

hmmm z tego wynika ze kruk wchodzi do włoch i hiszpani oraz otwieraja nowy oddzial w pile. Pewnie stad tyle nowych ofert
    dabi

18.03.2016 17:33

Mam pytanie do osób, które dostały się do drugiego etapu rekrutacji w KRUK, na czym polega, są jakieś zadania scenki itp?
    qwer

15.03.2016 21:42

Cześć.jestem ciekaw ile zarbia analityk finansowy w firmie Kruk.sa. ? będę wdzięczny za info:) pozdro
    Ciekawy

15.03.2016 21:17

Jaka firma niby depcze Krukowi po piętach? Pytam serio, jestem naprawdę żywo zainteresowany. Patrząc na wszelkie raporty rynkowe widzę Kruka, później wielkie nic, a później wielki kur...i dołek który gryzie się między sobą.
    zawiedziony

28.04.2016 23:21

Słyszałeś kto kupił Casusa i ile w tym roku zatrudnią DT? zainteresuj się człowieku co się dzieje w otoczeniu KRUK to nie Pan i władca rynku wierzytelnośći Lindorf przejmie część niezadowolonych pracowników ja zaraz podziękuję KRUKOWI

30.04.2016 14:27

lindorff kupił casusa, tylko co z tego. sądzisz że zatrudniają na oferty marzeń? :D naiwny jesteś. gnoją ludzi jak tylko się da, bo "koszty trzeba ciąć". suma sumarum chyba jednak mimo wszystko lepsza nędzna praca w kruku - nie trzeba się wysilać bo premii i tak nie ma, niż jakiś żałosny wyścig szczurów w lindorffie. pensja i tak identyczna czyli głodowa

13.03.2016 12:51

belfer

14.03.2016 21:04

Proszę czytajcie dokładnie
    A23

13.03.2016 11:03

Na jakie zarobki teraz po zmianie może liczyć doradca terenowy ?
    belfer

12.03.2016 21:04

Bylem w tej firmie na rozmowach woj. małopolskie, to jest jakaś masakra taka praca max zarobek 3800 zł brutto. jak zapytałem o podwyżkę po jakim czasie mogę więcej zarabiać, kierownik mi odpowiedział że najwcześniej za 7 miesiecy jak otrzymam awans. Odpuściłem myślałem że jako lider tej branży płacą więcej. ide do konkuręcji co prawda podstawa 3200 zł brutto ale jest premia za wyniki. max zarobek 6000 zł netto. pozdrwiam nie polecam firmy kruk s.a. marne zarobki za tak odpowiedzialna pracę. a Kierownik był nawet spoko.
    Ortograf

21.03.2016 09:39

Ze słownikiem ortograficznym,mógłbyś się zaprzyjaźnić.
    GOAF

19.03.2017 21:44

I jak jest? 6000 netto działa?
    ?

12.03.2016 16:49

A ile zarabia ciężko pracująca kadra kierownicza?

11.03.2016 12:47

pytam

11.03.2016 19:38

4000 brutto czy netto?

11.03.2016 23:45

brutto, i nie PLN a koron szwedzkich :)
    joeny

10.03.2016 20:59

Powiem tak firma kiedyś była spuer teraz jest tak zarobki trzyosiemset na start brutto. żadnej premii. może w przyszłości podwyższka :-) okres prubny 7 miesiecy szkolenie przygotowawcze 3 tyg. życzę nowym pracownikom powodzenia.
    pytanie

10.03.2016 20:32

Czy firma załącza do wezwań pełnomocnictwa do reprezentacji w przypadku spraw zleconych?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kruk Windykacja (Kruk)?

Kontakt - KRUK S.A.

ul. Bolkowska 3 53-612 Wrocław

NIP:5862030036

Branże: Farmacja i suplementacja
    DORADCA

08.03.2016 19:29

NIE POLECAM PRACY W KRUK S.A. PRACA JEST FRUSTRUJACA NIKT SIE Z TOBA NIE LICZY ZAROBKI SLABE(usunięte przez administratora) NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!
    dtttt

12.03.2016 20:19

to fakt
    Zainteresowana

07.03.2016 15:01

Słyszałam, że w regionie północnym jest nowy szef ? Ponoć jest fajny klimat ? Tam szukają kogoś z okolic Bydgoszczy na terenowego. Czy ktoś może potwierdzić, że warto pracować i można się dogadać kierownictwem ? Dużo tu narzekania na pieniądze, a słyszała, że z prowizji jest całkiem dobrze - gdzie jest prawda ?
    fetyszysta

05.03.2016 19:54

Jak najdalej od tej firmy. Kiepska organizacja pracy i fatalne zarobki. Kierownicy i pracownicy zmieniaja sie w tej firmie jak na zbiorze truskawek.
    Zainteresowany

02.03.2016 09:43

portal jest o pracy w Kruku-u, nie pracuję tu ale chcę się czegoś dowiedzieć o tej firmie, uważam że powinni się wypowiadać na tym forum tylko pracownicy ( obecni lub byli), od dłuższego czasu muszę czytać wypowiedzi jakiegoś głupka.
    DT

22.02.2016 21:49

Pokorny skąd masz takie info
    doradca TERENOWY

22.02.2016 21:48

Kobiety w kruku zamiast siedzieć z dziećmi i mężami, to w terenie przebywają od rana do wieczora a potem dziwić się że zostają rozwódkami i samotnymi matkami :)
    bbb

10.03.2016 21:54

jedź do Afganistanu ze swoimi poglądami:P
    Pokorny

22.02.2016 12:11

Będzie na czym pracować. Kruk zakupił portfel wierzytelności z Santander Consumer Bank za cenę 51,9 mln zł. Łączna wartość nominalna kupionych wierzytelności wynosi 327 mln zł.
    asdfghjkl

27.02.2016 09:49

Tak bardzo cię boli, że firma której tak nienawidzisz zarabia ogromne pieniądze, a ty dalej jesteś marnym, nic nieliczącym się zerem? :) Wylewaj więcej szamba, może wkońcu odbijesz sobie wszystkie swoje porażki i niepowodzenia :) dalej nazywaj mnie debilem, to świadczy tylko o tym jak w środku przeżywasz swoje niepowodzenia i jak każdego dnia sprawiają ci one ból

27.02.2016 13:45

odpal sobie pajacu redtube, to może sobie w końcu ulżysz :) zapewnić cię mogę, że mam się świetnie i poniekąd chciałbym podziękować krukowi-prokurze za możliwość zarabiania pieniążków. moje konto tam macie, w miarę regularnie je zasilacie kwotami większymi niż ty tam zarabiasz błaźnie :) a teraz weź może w końcu zażyj te przepisane lekarstwa
    ddd

21.02.2016 14:24

powyżej 10 sporo powyżej 11 już mniej jak tam po igrzyskach?
    z terenu

18.02.2016 20:08

praca w nowym systemie jest spoko :) jeszcze nigdy się nie obijałem jak teraz :) pełen luzik, zero stresu :)
    Gość

17.02.2016 23:19

Wylewanie żółci na firmę w której sie pracuje i nie zamierza sie jej zmienić jest po prostu żałosne. Panowie - jęczycie jak stare panny! Jakbym miała takiego faceta w domu wywaliłabym go w 5 sekund za drzwi. Dla wszystkich potencjalnych pracownikow - KRUK to bardzo fajna firma, która ma bardzo dużo do zaoferowania. Nie bez powodu pracuje tu mnóstwo ludzi ze stażem ponad 10 lat! To o czymś świadczy! Jestem dumna że tu pracuję i będę wszystkim polecać :) A wszystkim jęczącym życzę wzięcia się w garść !
    doradca TERENOWY

17.02.2016 19:33

Nie ma systemu prowizyjnego nie ma pracy WSZYSCY WSZYSTKO OLEWAJĄ W TERENIE
    szczera

17.02.2016 08:17

To przestań narzekać i doceń to co masz. A jak masz dalej narzekać to przynajmniej ZACZNIJ szukać pracy. Ja pracuje w KRUKu i jestem mega zadowolona. Polecam wszystkim znajomym. Pracowałam w innych dużych firmach, polskich i zagranicznych i wiem jak źle potrafi być, w jaki sposób polscy pseudo menadżerowie potrafią traktować ludzi. KRUK naprawdę dużo daje swoim pracownikom. Jest takie powiedzenie: trawa u sąsiada zawsze wydaje się bardziej zielona. Dla wszystkich wylewających tu żółć - miejcie na tyle odwagi żeby podpisać się imieniem i nazwiskiem a jak nie macie to weźcie swoje życie w swoje ręce i dokonajcie w nim zmian zamiast wylewać anonimowo swoje żale.
    qwertyuiop

17.02.2016 19:55

"miejcie na tyle odwagi żeby podpisać się imieniem i nazwiskiem" a sama się nie podpisałaś PODRĘCZNIKOWY PRZYKŁAD HIPOKRYZJI !!!!!!
    zawiedziony

29.04.2016 00:23

twoja wypowiedź jest bardzo szczera , skoro od innych wymagasz braku animowości to proszę o twoje imię i nazwisko kochana
    gość_1

16.02.2016 08:45

Tak czytam te wszystkie wpisy, jak dobrze rozumiem, także ludzi, którzy wciąż pracują w tej firmie, i tak się zastanawiam - skoro jest wam aż tak źle to czemu pracy nie zmienicie? Rozwiązalibyście w ten sposób wszystkie swoje problemy - frustrację, niskie zarobki, "okrutnych" przełożonych. Nikt nie jest niewolnikiem i ma wolną wolę decydowania o swoim życiu.
    s

16.02.2016 20:28

jak komorowski :) weź kredyt,zmień pracę... a nie pomyślałeś może, że ktoś tej pracy nie może zmienić, bo nie daj boże będzie szukał innej dłużej niż myślał? i co dzieciom suchy chleb do jedzenia da? i to jest wisienka na torcie wszelkiego kierownictwa w naszej KORPORACJI ... osoby na stanowiskach decyzyjnych zarabiają krocie i nawet nie śni im się to, że 2 stówy w tą czy w tą szeregowemu pracownikowi robią różnicę ....
    ona

15.02.2016 19:38

żenada jakim zachowaniem kierują się co niektórzy Panowie kierownicy w związku z galą. najpierw zapis na galę był obowiązkowy, teraz chodzi i grozi zwolnieniem za wyrażanie swojej opinii, zachowanie. traktuje się pracowników terenowych jak (usunięte przez administratora) zapomniałem powiedzieć, że mój kierownik życzy sobie gromkiego klaskania. pogratulować ćwierćmózgu
    Inny

15.02.2016 15:46

To nie żal, ani złość na byłego pracodawcę. To smutek, że coś takiego fajnego jak windykacja terenowa mógł hr i głupi szef rozwalić
    s

13.02.2016 21:20

NIE POLECAM PRACY W KRUKU SZCZEGOLNIE JAKO DARADCA TERENOWY PRACA FRUSTRUJACA I MALA PENSJA!!!!!!
    www

13.02.2016 11:26

Zastanawia mnie skąd w ludziach już nie pracujących w Kruk tyle jadu i zawiści. odnoszę wrażenie że chyba żal (usunięte przez administratora) ciska że już nie są częścią firmy i tylko w taki sposób mogą jeszcze do niej nawiązać. Po co tracicie tyle energii i jakże cennego czasu na wypisywanie tych wszystkich bzdur zamiast szukać nowej roboty:) pozdrawiam wszystkich hejterów :)
    gosc12345

08.02.2016 22:12

Jakie są zarobki na stanowisku doradcy do spraw zadłużenia na cc?
    tkakj

07.03.2016 11:02

szacunku dla dłużnika nie macie żadnego, wiem, bo miałam w wami do czynienia. Była to przerażająca kwota 200 zł. A wasze metody są tak bardzo etyczne, że aż mnie brzuch boli jak sobie przypomnę.....

07.03.2016 18:45

@tkakj - kruk to i tak przy armadzie czy vex bardzo uczciwa, grzeczna i porządna firma :) @zainteresowana - o jakiej prowizji mówisz, skoro tę pozabierano?
    romek

08.02.2016 20:17

dlaczego zrezygnowano z systemu prowizyjnego przeciez to oczywiste ze bez niego DT nie beda juz przynosic ogromnych dochodow firmie
    południowiec ktw

08.02.2016 16:32

Teraz w roku 2016 praca nastał cud praca jest ok super rewelacyjnia,wszytko robi się z przymróżeniem oka i tak na luziku zero stresu jezdzenia do poźna szukania selekcjonowania a tym samym starania .brak systemu prowizyjnego wiec robi sie minimum jakie trzeba.placone mam bez wzgledu na zaangazowanie wiec dla mnie doslownie bomba.ja nic nie strace a firma bogata i jakże otwarta dla ludzi wiec wszyscy zyja zadowoleni gorzej z kierownikami bo notowania spadaja a my sie smiejemy z kierowników bo czym teraz zachecić mnie pracownika do wydajnej pracy jak nie systemem prowizyjnym.dla mnie nie ma znaczenia czy dostane stale 2000 czy 6000 tysiecy dla mnie motywujaca jest walka o system,walka ile bede w stanie wypracowac jak docisne miesiac a przede wszystkim sprawdzenie samego siebie ile jestem warty

Zostaw merytoryczną opinię o KRUK S.A.