Kruk Windykacja (Kruk)

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Wałbrzych - KRUK S.A

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o Kruk Windykacja (Kruk S.A.)

Opinie o Kruk Windykacja (Kruk) Wrocław

Nie przegap nowości o KRUK S.A.!

09.08.2018 13:05

To co ostatnio wyprawia się w firmie Kruk to kpina podyktowana przede wszystkim brakiem kwalifikacji osób na stanowiskach zarządczych. Mam tu na myśli kierownika regionu południe, który w pewnym sensie działa wbrew ogólnoprzyjętym zasadom etyki zawodowej. Można to nawet podpiąć pod mobbing. Wydzwanianie w czasie wolnym od pracy, nękanie mailami, inwigilowanie położenia na podstawie GPS pracowników. Ludzie, zastanówcie się czy chcecie pracować z ludźmi czy ze zwierzętami w klatkach? Niestety, ale brak szkoleń z wykwalifikowaną kadrą HR powoduje, że od kierownika płyną niejasne polecenia, w których sam się zapętla. Dodatkowo namawia do pracy po pracy, aby podnosić wyniki, a płaca doradców terenowych nie jest tak miła i przyjemna jak mogłoby się wydawać. Zapomniał wół jak cielęciem był i teraz jest wyprany przez korporację. Najgorsze jest to, że nadal jesteśmy ludźmi, a wyprane mózgi pracowników wyższych szczebli są przykryte kasą. Firma idzie na dno.
    Pracownik 1

10.08.2018 08:00

Niestety zmiany które następują w firmie z roku na rok pogarszają sytuacje pracowników, zwłaszcza niższego szczebla. Obecny dyrektor obszaru dt niestety działa na nie korzyść swoich pracowników, zabrano wszystkie "profity" dt, od obniżenia poborów, przez kilometry a teraz elastyczny czas pracy. Kilka lat temu dt swoją pracą pozwoliło na rozwój firmy, teraz praca polega na śrubowaniu kolejnych rekordów aby wierchuszka mogła wykazać się przed zarządem. Władzę sprawują ludzie z przypadku nie znający specyfiki pracy, uprawiający korpo-bełkot. O awansach można pomarzyć przy tak wyśrubowanych celach nie realnych w mniejszych aglomeracjach i terenach wiejskich (tak tu też się pracuje). Kierownictwo to obecnie tylko skarbonka i wciąż się zwiększa ich ilość, aby wsadzić swoich na stołki za 10 k zł. Praca ich polega na wożeniu tyłków z dt i szukaniu obejścia systemu fsm zakupionego za grube miliony,który jednak nie spełnia pokładanych w nim nadziei (o tym tez mówiono na dole). Kiedyś to była firma prawie rodzinna, obecnie to korpo nastawione na wyzysk pracownika. Prezes już widać zmęczony ta firma szuka partnera strategicznego, po czym pewnie przekaże mu kompetencje kierownicze a sam zajmie się swoja agroturystyką, więc kierownictwo się wykazuje ... Nie wiem czy firma chce przyciągać nowych pracowników ? Kasa słaba, czas pracy nie elastyczny,benefity jak wszędzie,praca w upały bez wody,ciągłe kontrole, cele nie realne,parametrów miliony,kierownictwo niekompetentne. czyli praca pełna wyzwań ...

08.08.2018 13:38

OBOWIĄZUJĄCE PRAWO : ART. 129 KODEKSU PRACY § 1. Czas pracy nie może przekraczać 8 godzin na dobę i przeciętnie 40 godzin w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy w przyjętym okresie rozliczeniowym nieprzekraczającym 4 miesięcy, z zastrzeżeniem art 135–138, art. 143 system skróconego tygodnia pracy i art. 144 system pracy weekendowej. Art. 140. KODEKSU PRACY: W przypadkach uzasadnionych rodzajem pracy lub jej organizacją albo miejscem wykonywania pracy może być stosowany system zadaniowego czasu pracy. Pracodawca, po porozumieniu z pracownikiem, ustala czas niezbędny do wykonania powierzonych zadań, uwzględniając wymiar czasu pracy wynikający z norm określonych w art. 129. Tak więc z obowiązujacego prawa jednoznacznie wynika ,że w systemie zadaniowego czasu pracy obowiązuje również 40 godzin tygodniowo !!! w pięciodniowym tygodniu pracy Treść artykułów Kodeksu Pracy powyżej -warto się z nimi zapoznać
    Maa

08.08.2018 00:34

omijać szerokim łukiem ....
    taki jeden

01.08.2018 18:07

łamanie kodeksu pracy pracownicy terenowi mają umowy z czasem pracy zadaniowym a co się dzieje ? pan dyrektor od dzisiaj nakazał pracę w określonych godzinach a prawo stanowi jasno " gdy czasu pracy pracowników nie można wymierzyć w godzinach, lecz wymiarem zadań, jakie pracownik ma wykonywać (art. 140 kodeksu pracy). Zatem w przypadku stosowania zadaniowego systemu czasu pracy, pracodawca nie określa godzin pracy pracownika, lecz jedynie zadania, jakie mają zostać wykonane, czas ich realizacji pozostawiając pracownikowi" celowe czy brak wiedzy?
    DT

06.08.2018 18:59

decyzja o wprowadzeniu zadaniowego czasu pracy należy do pracodawcy, warunkiem wprowadzenia zadaniowego czasu pracy jest uprzednie porozumienie pracodawcy z pracownikiem i uzgodnienie czasu niezbędnego do wykonania powierzonych zadań, w braku uzgodnienia czasu pracy niezbędnego do wykonania zadań pracodawca nie może wprowadzić zadaniowego czasu pracy, Tyle w temacie
    Dura lex, sed lex

07.08.2018 16:28

Wstyd, ale prawdopodobnie to brak wiedzy powoduje takie "pseudo" zarządzenia. Proponuje masowo informować Państwową Inspekcję Pracy o naruszeniu praw pracowniczych. Zadaniowy czas pracy uregulowany w art. 140 k.p. jest formą organizacji czasu pracy, w której pracodawca nie określa godzin pracy, lecz właśnie zadania, jakie mają zostać wykonane, czas ich realizacji w pewnym sensie pozostawiając pracownikowi. W rezultacie pracownik może elastycznie kształtować długość dnia pracy, a nawet liczbę dni pracy, czy też decydować o liczbie i czasie trwania przerw. Być może właśnie ten znaczny stopień swobody, którą dysponuje pracownik i który różni zadaniowy czas pracy od innych form organizacji pracy, zadecydował o tym, że ustawodawca określa organizację zadaniową mianem systemu czasu pracy, niejako stawiając go na równi choćby z systemami równoważnego czasu pracy. W razie zastosowania zadaniowego czasu pracy pracownik nie pozostaje w dyspozycji pracodawcy w określonym miejscu i określonym czasie, a długość dnia i tygodnia pracy jest determinowana przez tempo wykonywania pracy (G. Orłowski, Zadaniowy czas pracy po zmianach w KP – uwagi, M.P.Pr. 2004/6, s. 160–161). Dlatego wadliwe są praktyki polegające na wprowadzaniu zadaniowego czasu pracy, a następnie określaniu godzin pracy, w ramach których pracownik powinien pozostawać w dyspozycji pracodawcy. W takim przypadku należy przyjąć, że czas pracy pracownika jest określany godzinowo i jest on zatrudniony w takim systemie, jaki wynika z przyjętego układu godzin (system podstawowy lub równoważny). Jakkolwiek w systemie zadaniowym decyzja w sprawie konkretnych godzin pracy należy zasadniczo do pracownika, pracodawca może kontrolować, czy pracownik w ogóle pracę wykonuje. Uprawnienie to wynika z prawa organizowania i kierowania procesem pracy (art. 22 § 1 k.p.). Pracodawca nie może jedynie oczekiwać, że pracownik będzie wykonywał pracę w ściśle określonych granicach czasowych. Dlatego pracownik, który w konkretnym momencie pracy nie świadczył, może podnieść, że wynikało to z przyjętej przez niego organizacji pracy i nie wpływało negatywnie na możliwość realizacji zadań powierzonych przez pracodawcę. Zadaniowy czas pracy uregulowany w art. 140 k.p. jest formą organizacji czasu pracy, w której pracodawca nie określa godzin pracy, lecz właśnie zadania, jakie mają zostać wykonane, czas ich realizacji w pewnym sensie pozostawiając pracownikowi. W rezultacie pracownik może elastycznie kształtować długość dnia pracy, a nawet liczbę dni pracy, czy też decydować o liczbie i czasie trwania przerw. Być może właśnie ten znaczny stopień swobody, którą dysponuje pracownik i który różni zadaniowy czas pracy od innych form organizacji pracy, zadecydował o tym, że ustawodawca określa organizację zadaniową mianem systemu czasu pracy, niejako stawiając go na równi choćby z systemami równoważnego czasu pracy. W razie zastosowania zadaniowego czasu pracy pracownik nie pozostaje w dyspozycji pracodawcy w określonym miejscu i określonym czasie, a długość dnia i tygodnia pracy jest determinowana przez tempo wykonywania pracy (G. Orłowski, Zadaniowy czas pracy po zmianach w KP – uwagi, M.P.Pr. 2004/6, s. 160–161). Dlatego wadliwe są praktyki polegające na wprowadzaniu zadaniowego czasu pracy, a następnie określaniu godzin pracy, w ramach których pracownik powinien pozostawać w dyspozycji pracodawcy. W takim przypadku należy przyjąć, że czas pracy pracownika jest określany godzinowo i jest on zatrudniony w takim systemie, jaki wynika z przyjętego układu godzin (system podstawowy lub równoważny). Jakkolwiek w systemie zadaniowym decyzja w sprawie konkretnych godzin pracy należy zasadniczo do pracownika, pracodawca może kontrolować, czy pracownik w ogóle pracę wykonuje. Uprawnienie to wynika z prawa organizowania i kierowania procesem pracy (art. 22 § 1 k.p.). Pracodawca nie może jedynie oczekiwać, że pracownik będzie wykonywał pracę w ściśle określonych granicach czasowych. Dlatego pracownik, który w konkretnym momencie pracy nie świadczył, może podnieść, że wynikało to z przyjętej przez niego organizacji pracy i nie wpływało negatywnie na możliwość realizacji zadań powierzonych przez pracodawcę. Tyle w temacie.
    Lex

07.08.2018 07:44

Dotyczy zadaniowego czasu pracy-zgodnie z treścią art. 140 Kodeksu Pracy, pracodawca po porozumieniu z pracownikiem ustala czas niezbędny do realizacji powierzonych zadań uwzględniając normy czasu pracy wynikające z treści art. 129 Kodeksu Pracy, czyli 40 godzin ! w pięciodniowym tygodniu pracy (praca w terenie plus inne czynności zlecone przez pracodawcę jakie wykonuje pracownik). Czyli obowiązkiem pracodawcy jest wyznaczyć takie zadania do realizacji pracownikowi żeby normy czasu pracy nie były przekraczone!Przydzielanie spraw pracownikowi których realizacja będzie przekraczać 40 godzin tygodniowo w pięciodniowym tygodniu pracy stanowi pracę w godzinach nadliczbowych!!!
    CV

06.07.2018 20:52

Czy to prawda, że podczas rekrutacji kierownika regionu na Poznań będzie rozpatrywana też kandydatura nowego kierownika regionu na Piłę ???
    Ja czyli on

01.08.2018 10:36

Wakat jest tylko na kierownika na Poznań-zachód Na stronie fk ani pokątnie nic nie słychać o Pile
    tomhome

01.08.2018 08:39

a firma planując zwiększenie czasu pracy po 17, planuje podwyżki płac o 18 %? (usunięte przez administratora)

27.07.2018 19:35

Cześć Widziałem ogłoszenie odnośnie pracy jako kierownik windykacji terenowej i doradca mobilny czy ktoś podpowie czy warto CV składać? jakie są w ogóle zarobki ?
    PracownikKRU

18.07.2018 23:02

Siemanko macie jakieś przacieki kiedy następna impreza.integracyjna się szykuje?
    kulfon&Monika

23.02.2018 01:00

Jesli chofzi o prace w terenie to jest ok. Czyste zasady pracy. Zarobek slaby nie adekwatny do powiezonych zadan. Brak premii. Brak podwyzek niby sa ale smieszne w porownaniu do tego jak kiedys bylo. Model zarzadzania spada kadra menagerska slaba trenerzy sami nie wiedza co maja wymyslac. Ich spsoby slabo dzialaja. Polnoc sie oddala. Jak prezes cos z tym nie zrovi to do konca tego roku wartosciowi pracownicy pouciekaja i zostana miernoty ktore przyworza po 7 tys na miesiac a chyba w tej firmie o co innego chodzi.

01.07.2018 14:22

15.000 mc to chyba w koronach czeskich :)
    Realnie 1

05.07.2018 04:02

Ty gdzieś tam widzisz wartościowych pracowników? Co to znaczy ?
    Mokebe z Senegalu

24.02.2018 10:05

Warunki pracy ogólnie poprawne, ale wiele osób się tu nie odnajdzie. Niezależnie od działu, firma potrzebuje potulnych, niezbyt inteligentnych wyrobników, na tyle mało pewnych siebie, by nie myśleli o zmianie pracodawcy w razie sporów, niespełnionych oczekiwań i podejmowanych przez kierowników prób zrobienia idioty; najlepiej już uwiązanych kredytem, szukających małej, skromnej stabilizacji bez szaleństw i możliwości zrealizowania jakichkolwiek większych ambicji. Ogólnie GK ma być dla nich całym światem. Niewielka część z nich dostanie awans, w postaci nowej stopki mailowej, najlepiej z jakąś skomplikowaną nazwą i niewielką podwyżkę, z czego będą się cieszyć jak murzyn z blaszki. I tacy ludzie właśnie tam trafiają, nie musi być to wadą z punktu widzenia całości biznesu, być może tak wielkiej firmy nie da się inaczej prowadzić. W każdym razie osoby lotniejsze, bardziej rzutkie, umysłowo niezależne, z pomysłami, mogą być mocno rozczarowane, o ile przejdą sito HR, bo trzeba przyznać, że tutejsi rekruterzy potrafią ich doskonale odsiewać.
    Były Krukowy Szczur

02.06.2018 16:34

Dokładnie tak jest, a jeszcze jak trafisz na biurowych cwaniaków to przechlapane!
    zadowolony z współpracy

13.06.2018 20:37

Mam odwrotne spostrzeżenia, jak siedzisz cicho i się nie wychylasz to masz to na co się zgodziłeś przy zatrudnieniu. Ciekawe i warte wdrożenia pomysły są realizowane oraz wynagradzane stałą dopłatą do wynagrodzenia.
    Gość

05.06.2018 18:21

W dniu dzisiejszym telefonowała do mnie pani z działu rekrutacji. Od razu dodam, że bardzo niegrzeczna wręcz bezczelna . Nie podobało jej się to , że zadaję pytania odnośnie rekrutacji a mam do tego pełne prawo. Z wielkim dąsem do mnie dopytywała czy nadal jestem zainteresowana ofertą pracy skoro zadaję jej pytania! Totalny brak kultury, jednym słowem (usunięte przez administratora) ! Jeżeli z takimi ludźmi miałabym pracować w dziale do którego rekrutują to wolałam podziękować. Tak nieuprzejma kobieta z HR nie powinna zajmować tam stanowiska bo robi tylko antyreklamę a przecież powinno im zależeć na znalezieniu pracowników, w końcu to oni tworzą firmę ! Nie polecam.
    Aga

10.06.2018 00:26

Ja tak samo zostalam potraktowana
    Xyz

10.06.2018 22:53

Bo na rekrutację oddzwaniają liderzy. Nie są to specjalnie przeszkoleni ludzie z HR. Musi obdzwonić CV , zrobić raporty, odpowiedzieć na pytania pracowników swojego zespołu i wreszcie przeprowadzić rozmowy rekrutacyjne z zaproszonymi osobami. A potrafią przyjść prawdziwe oszołomy
    Hieronim

03.05.2018 02:13

Ostatnio dostałem propozycję by wziąć kredyt od pracownika by spłacić zadłużenie. Czy to jest normalna praktyka? Można pracować w kruku i kredytach bankowych jednocześnie i wiązać jedno z drugim? Koleżanka z Będzina też się z tym spotkala
    Edti

08.05.2018 20:14

Kruk udziela pożyczek Novum , jeśli zapronował taką formę to jest to po myśli firmy.
    zadowolony z współpracy

24.05.2018 19:09

Jaką pożyczkę? z jakiej firmy? przedstaw szczegóły na forum i zadzwoń z tą informacją 71 8888 000

25.04.2018 12:16

Na jakie zarobki można liczyć na stanowiski Menedżer Produktu? Na czym mniej więcej polega ta praca?
    Były już doradca

29.03.2018 21:36

Witam. Praca w kruk jest ok. Ale no właśnie prezes przestał dbać o pracownikow. Brak premii rocznej która dawała kopa do pracy skończyło się. Podstawa to jak na obowiązki i zagrożenie to w Lidlu mają po 3 miesiącach pracy. Po ostatniej gali jest fulstracja. Jak można mówić że chce się mieć same pszczoły w ulu ok ale jest jedna zasada żeby pszczoły frowaly potrzebny jest cukier. PREMIA. Na podstawie nie uciągnąć długo. Powiem wam co się zaczyna dziać. Pracownicy kruka zaczynają wpadać w tarapaty finansowe tak się zarabia. I mają długi. Jak ich klienci. Skutek likwidacji premii.ludzie kosztów nie umieją zmniejszyć jeśli przyszli do firmy i zarabiali i stać ich było na normalne życie. A teraz trzeba pasa zaciskać tylko koszty są takie same. Dziękuję za pracę w tej firmie było fajnie ale ... Na szczęście muchy uciekają. Tak jak ktoś napisał północ się oddala. Ja zmieniam branże dają podstawę taka jak w kruk i premie. Kierownicy i dyrektor spoko.
    Niszczą się od środka

30.03.2018 19:40

Brak premii to jedno ,ale nieustanne szukanie haków na pracowników ,gdyż swoje braki w zarządzaniu jakoś trzeba ukryć, to taka jest metoda działania niektórych mena...w firmie.Ciągłe kontrolowanie to już uporczywe dręczenie pracownika.Skoro taki kierunek obrali to będą żniwa lecz słabe .Przeszkadzają pracownikowi w pracy i tyle.Jak nie jesteście w stanie pomóc i być mądrymi to nie utrudniajcie pracy ludziom, bo podcinacie gałąź na której siedzicie.Pracownik szeregowy znajdzie pracę ,a ilu kierowników potrzebuje rynek?

31.03.2018 08:38

A czy oprócz kontroli kierownictwo pomaga w pracy terenowej celem wykonania targetu i pokazania swojej wybitnej fachwosci w zakresie odzyskiwania wierzytelnosci?
    nie robot

15.03.2018 07:25

nie zgadzam się z oceną kierownika na face2face z kim mogę porozmawiać na ten temat?
    Nie jestem robotem

16.03.2018 18:17

Możesz swojemu okręgowemu, chyba ze okręgowy jest tylko na pokaz i zamiast rozwijać firmę, to zajął się rozwijaniem w poprzek, ze powoli mu guziki odstają to do Barka M.
    taki jeden

28.02.2018 08:55

proszę o szczerą wypowiedź na temat wsparcia przez kierowników naszej pracy w terenie, jest ktoś taki ? poza nawałem głupich maili z wyciętymi tabelkami z exela ja osobiście niczego nie otrzymuję
    Odp

28.02.2018 15:27

Myślę,że kierownicy oprócz pisania maili powinni przede wszystkim wspomagać w terenie DT i jako fachowcy od windykacji pokazać podwładnym jak wykonać target , a wspólnie z fachowymi trenerami jak wykonać target w 200 %

14.03.2018 15:04

Nie wiem jak jest teraz ze wsparciem przez kierowników pracy w terenie,ale za czasów mojego zatrudnienia w firmie KR ,,bardzo wspomagał " mailami naszą pracę gdy denerwował się,że jego premia może być zagrożona, pomocy w terenie nie było żadnej tylko stwarzanie przez KR atmosfery wielkiej pracy poprzez pisanie maili z zacisza domowego- podobno nadawał się na KR bo był ,,fachowcem" z providenta:) Byly,Pozdrawiam
    Ramzes

05.03.2018 18:27

mobbing na Południu ma się dobrze!! i nikt tego nie chce widzieć
    DT

06.03.2018 07:19

to prawda "Góra" udaje, że nie wie

20.01.2018 20:58

Windykacja

30.01.2018 21:33

Cała nadzieja w trenerach, wybitnych fachowcach z dziedziny windykacji
    były pracownik

26.02.2018 09:48

Z całym szacunkiem do trenerów, to akurat o windykacji to oni wiedzą tyle ile zaobserwują od pracujących w terenie Doradców. Jeden szkoleniowiec lepszy inny gorszy,ale nie ma co liczyć na ich wiedzę i umiejętności z zakresu windykacji i pracy z klientem. Oni zazwyczaj przychodzą z innych firm i stanowisk, które nie maja nic wspólnego z tą pracą (np. Pani trener która wcześniej pracowała w administracji i rozliczała papierki, Pani trener która była Kierowniczką w banku, Pan trener który z wykształcenia jest elektrykiem i wiele wiele innych osób). Fajni ludzie (niektórzy) ale nie oszukujmy się - to nie są szkoleniowcy z prawdziwego zdarzenia.
    kulfon&Monika

23.02.2018 01:03

Dowiedzialam sie ze premii rocznych nie bedzie. Kiero mi powiedzial. Smutna sytuacja. To juz nic nie ma by robic dobre wyniki.

25.02.2018 16:54

ty masz obowiązek robić dobre wyniki, za to dostajesz płacę miesięczną. każde inne działanie z twej strony nazywa się, wiesz jak? DYWERSJA :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kruk Windykacja (Kruk)?

Kontakt - KRUK S.A.

ul. Bolkowska 3 53-612 Wrocław

NIP:5862030036

Branże: Farmacja i suplementacja
    Wojtek

21.02.2018 23:34

Faktycznie złota robota. Śmiech Pracodawca idealny. Śmiech Zapraszam do obejrzenia Filmu Miś Pracownikom HR którzy napisali hymny pochwalne powiem tylko tyle: " i to nie prawda, że dach przeciekał - tym bardziej ,że prawie nie padało"

20.02.2018 17:06

Obsługa i czas w jakim załatwiają już spłacone nawet długi tragediia!!!!!!!!!!!!!!!!!!Spłacałem długi w innych firmach windykacyjnych można rzec bajka szybkko sprawnie nie to co te niedołęgi!!!!!!!!!!!!Odradzam partaczy
    K.

10.02.2018 07:55

Pracuję w GK Kruk prawie 5 lat. Przez te lata wyrobiłem sobie zdanie na temat pracy w KRUku/Ravenie. Jeżeli chodzi o plusy to moim zdaniem największym jest świetna atmosfera panująca w firmie. Nieprawdą jest, że awansuje się tylko dzięki znajomościom. W firmie istnieją realne możliwości rozwoju, wystarczy pracować sumiennie, dokładnie oraz stale podnosić swoje kompetencje. Zarobki są dobre, adekwatne do umiejętności i doświadczenia. Stosunki panujące pomiędzy pracownikami a kierownikami są oparte na partnerstwie i wzajemnym zaufaniu. Główny nacisk położony jest na współpracę oraz podejście pracowników do obowiązków. W firmie istotną wartością jest także tolerancja. Nikt nie jest dyskryminowany, pracodawca przestrzega kodeksu pracy. Polecam pracę w Kruku.
    Odp

13.02.2018 18:25

Zabranianie tworzenia i zrzeszania się w ZZ podlega określonym karą!
    Ex

19.02.2018 16:22

Pracuje nieco trochę ponad 6 lat (w Ravenie). Ludzie z jakimi współpracujesz na codzień - rewelacja. Współpraca z innymi zespołami już trochę gorzej - każdy próbuje zepchnąć na Ciebie swoje obowiązki, wieczna przepychanka ktory zespół czym się zajmuje. Przełożeni? No nie za dobrze. Owszem nie wywyższają sie zbytnio, nie robią problemów z urlopami itp. Ale jak nie lubisz wdawać się z nimi w pogaduchy o ciuszkach, kosmetyczkach itp. to przy każdej podwyżce (które bywają mega rzadko) jesteś na szarym końcu. Tak więc zyskują tylko lizuski. Po zlikwidowaniu premii widać spadek motywacji pracowników. Wynagrodzenie, myślę że troche poniżej średniej rykowej. Elastyczne godziny pracy 6-21. Ogromny plus! Oczywiście prywatna opieka medyczna, multisport - obecny standard rynkowy. Sprzęt komputerowy trochę szwankuje - lubi się zawieszać, a wymieniają po min.5-6 latach. Praca na open space. Ale można słuchać muzyki na słuchwakach (oczywiście zależy od stanowiska). Fajna praca dla studentów, aplikantów (łatwo pogodzić wszystko ze sobą). Na tłusty czwartek dali jabłka, bo trzeba być fit (biznesowo także, albo przede wszystkim). To tyle.
    Go

08.09.2017 08:28

Czy Dział Szkolenia ( Trenerzy) jako fachowcy z dziedziny windykacji pomagają DT w wykonywaniu targetu w terenie?

09.02.2018 21:00

Nikt Ci nie pomoże w realizacji planów. Trenerzy są po to by ewentualnie podpowiedzieć co mógłbyś poprawić podczas wizyty - każdy i tak pracuje na swoich wypracowanych zasadach.
    Gh

11.02.2018 21:32

Skoro nikt nie pomoże jak piszesz to po co te stanowiska ?, nie lepiej te pieniądze dać DT za ich dobrą pracę
    SK

10.02.2018 17:41

Witam witam i o mojego kochanego kruka pytam:) W ostatnim roku zmieniło się coś w obszarze dt? Na południu w dalszym ciągu obowiązuje lojalność i układ zamknięty pewnego ciemnego Pana? Nadal macie stałe wynagrodzenia?Czy może przywrócili system prowizyjny? Pozdro z SK

11.02.2018 13:39

jakieś drobne zmiany na pewno były. in minus rzecz jasna. nie ma prowizji
    Piter

23.12.2017 16:10

Tak ciężkiej atmosfery w firmie jeszcze nie widziałem. Dobrze że szybko dałem sobie z nimi sookoj. Jeśli masz dobry dzień i myslisz że nic nie jest w stanie go popsuć to zapraszam do tej firmy a zmienisz zdanie.

09.02.2018 20:16

"Wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma", popracuj w kilku korporacjach to docenisz.
    JESTEM ROBOTEM

05.09.2017 20:02

JAK TO SIĘ DZIEJE, ŻE OSTATNIE OSOBY Z RANKINGU, A CHODZI O DORADCÓW TERENOWYCH DOSTAJĄ TAKI SAM AWANS I TAKĄ SAMĄ PODWYŻKĘ JAK OSOBY PIERWSZE Z RANKINGU ? I DLACZEGO KIEROWNICY MIESZAJĄ W CELACH DORADCÓW ? CELE SĄ WYLICZANE Z POTENCJAŁU TERENU DANEGO DORADCY WIĘC DLACZEGO ZWYKŁY DORADCA TERENOWY MUSI PRZEJĄĆ CZĘŚĆ CELU NP UGODOWEGO OD EKSPERTA, BO TEN NIE DAJE RADY CHOCIAŻ PRACUJE ZA DWA RAZY WIĘKSZĄ PENSJĘ, A PO OBNIŻENIU CELU I TAK W OSTATECZNOŚCI ROBI CEL UGODAMI EMU. MAM NADZIEJĘ, ŻE ZANIM KTOŚ USUNIE TEN WPIS KTOŚ NAM TO WYJAŚNI.
    Z autopsji

30.01.2018 21:23

He he he ,to są fakty a zgłoszenie nic nie da bo tą firmę toczy rak od środka.Targety to wielki znak zapytania i na życzenie innych uprzywilejowanych są one obniżane.Mam dowody

09.02.2018 20:14

Jeśli masz dowody dlaczego ich nie wyślesz?
    Lex

11.08.2017 10:19

W związku z usuwaniem wpisów z tego portalu dotyczących przepisów prawa pracy ( m.in.zapytania czy wypłacone zostały wynagrodzenia za przepracowane nadgodziny przez DT za poprzednie lata ich pracy? ) , przypominam,że art. 54 Konstytucji RP zapewnia każdemu obywatelowi wolność słowa i wypowiedzi a stosowanie cenzury jest zakazane! Wpisy dotyczące obowiązującego prawa nie naruszają regulaminu tego portalu!!!
    Sati

31.01.2018 13:24

Mój też usunięto ,to świadczy o tym ,że nie chcą wiedzieć jaka patologia zżera ich od środka.
    Poldek

16.12.2017 20:34

Czy firma prowadzi w dalszym ciągu praktyki? Czy one są płatne?

18.12.2017 12:59

spokojnie, myślę że nie masz się czego obawiać jak chodzi o to czy praktyki są płatne. za praktyki firma nie weźmie od ciebie ani grosza, zrobisz je sobie całkowicie bezpłatnie :)
    Kola

20.02.2017 09:34

Jestem pracownikiem Kruk-a i pozwolę sobie na komentarz. Firma jest dobrym pracodawcą, wynagrodzenie jest ok, mamy miłą atmosferę w zespole, cóż więcej oczekiwać?. Jestem zdania, że do pracy idzie się pracować a jeśli ktoś ma inne zdanie to dlatego często ma kłopoty.

09.12.2017 11:31

No i mamy przykładnego pracownika tylko mam jedno pytanie ile miesięcznie wydaje na Wazeline
    junior

16.12.2017 23:22

Lipa chłopie....sam nie wierzysz w to co piszesz!
    Majeczka

09.08.2017 11:43

Jeśli wiecie jak się pracuje w korporacji to właściwie powinniście wiedzieć na co można liczyć. Po co to narzekanie, nie odpowiada mi praca to ją zmieniam, co nie zmienia faktu, że Kruk jest spoko firmą. Może to nie ta bajka i wystarczy zmienić dla dobra obu stron?
    bizon

29.09.2017 23:44

hi Majeczka napewno jestes mila osoba ,i zycze Ci all the best ,ale Twoja firma jest troszeczke dziwna jesli chodzi o moj przypadek good luck
    Popiel

09.12.2017 11:17

Popieram były DT to się zrobiła Sekta nie firma chwała Bogu że już ten koszmar się po 10 latach zakończył
    pytam

28.11.2017 17:25

Na jakie zarobki można liczyć na stanowisku Doradca Klienta w Contact Center?

29.11.2017 04:27

200-250 zł brutto więcej niż minimalna. premii nie ma. i żaden tam doradca klienta, bo tu nie ma klientów (klientem można być dobrowolnie, a nie padając ofiarą łapanki). wisisz na słuchawce, system dzwoni do ludzi. czasami również odbierzesz rozmowę przychodzącą.
    Rob

28.11.2017 07:36

Witam, Pytanie do obecnych/byłych pracowników: jak wygląda praca w działach IT? Jakie są stawki?
    Nataniel

22.11.2017 06:42

Cześć. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca w dziale egzekucji? Na jakie zarobki można liczyć? Jak dużo jest spraw dziennie?
    ktoś inny

06.11.2017 17:45

Widziałem, ze szukają HRBP. Jak się pracuje w HR?
    egzekucja

03.11.2017 21:45

Kruk to firma, która posiada bardzo mocny HR i marketing. Ale ta firma przestała już być innowacyjna jak kiedyś, konkurencja coraz bardziej depcze po piętach, a w niektórych aspektach już nawet prześciga Kruka. Stąd też Kruk stawia na zagranicę, czego można się dowiedzieć po wywiadach z p.Krupą. Co spowodowało ten zastój? według mnie przekształcenie się w korporacje, czyli uściślenie procesów i procedur...co spowodowało brak elastyczności i dynamiki. Pracę w Kruk polecam tylko osobom mało doświadczonym i to na 1-2 lata. Pracy na stanowiskach mających bezpośredni kontakt z osobami zadłużonymi w ogole nie polecam
    koala

24.10.2017 15:51

i znowu usuwane sa negatywne opinie po co te fora???????????????????????

25.10.2017 14:39

prawda niektórych boli :)

16.10.2017 08:27

Ile godzin dziennie i tygodniowo pracuje w terenie i prz komputerze Windykator-DT ?

18.10.2017 14:11

łącznie 8. odkąd zlikwidowane zostały premie, czyli od 1 stycznia 2016, mija 8 godzin w pracy i dobranoc

19.10.2017 21:49

I tak trzymać:)
    Marian

17.10.2017 21:21

Jaki jest powód, że KRUK ma tak długa listę ofert pracy? Zastanawia mnie, że szukają wielu doradców klienta i to w różnych rejonach. Miałem zamiar aplikować właśnie na doradcę ale trochę się wstrzymam. Chyba, że to rozwój firmy i dlatego potrzebują ludzi.
    karo

18.10.2017 12:19

nie wysoka rotacja, b. wielu odchodzi.
    Karolina

06.10.2017 17:45

@polo Jeśli zawierały niezgodne z regulaminem treści to dobrze, że zostały usunięte!! W jakim celu tak podpuszczasz innych? Chyba można podyskutować merytorycznie a niekoniecznie jak kibice na meczu? Można mieć gorsze zdanie o firmie i pisać o tym na poziomie.
    olo

07.10.2017 20:45

Niestety wypowiedz była merytoryczna, bez inwektyw i została usunięta. Nikt bez przyczyny wam negatywnych ocen nie wystawia, wystarczy zobaczyć jak sa punktowane negatywne wpisy o firmie kruk i ich pseudo menadzerkach bez kompetencji merytorycznych i zarządczych, nie wspomniając juz o śpiewaczce.

Zostaw merytoryczną opinię o KRUK S.A.