ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o

Opinie o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o Gliwice ul. Leonarda da Vinci 7

WebsiteIconZF Group

Nie przegap nowości o ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o!

Lola

28.08.2018 19:56

Hej.Ja w tej firmie pracuje bardzo krótko,na szkoleniu obiecywali cuda wianki. No rzeczywistośc szybko zweryfikowała oczekiwania.Ludzie tam pracujący w większosci bardzo fajni,pomocni,nawet byłam zaskoczona,za to liderzy masakra,na pomoc nie ma co liczyc, popełnisz błąd to cię tak zjadą,że zgroza.Są tak chamscy,że ludzie się ich boją na niektórych liniach.Tempo pracy az w głowie się kręci.Głównie słyszysz zap...j.Nie mode powiedziec ,ze polecam prace w tej firmie,chociażby dlatego,że sama szukam innej.Nowi jeżeli przyjdą szybko uciekają,tak naprawde nie mają czasu na nabranie wprawy od razu dajesz,dajesz norma wysokawięc zap..Dlatego uciekają,nawet nie o kase chodzi.
    Brit

25.10.2018 19:25

Bo sama jesteś liderem więc złego słowa nie powiesz...
    Rampam pam

30.10.2018 12:08

W pełni cię rozumiem tylko robię już ponad rok , ale ludzie nie zwalniają się tylko że względu na robotę ale także na ludzi , bo ludzie w tej firmie to jakaś kompletna pomyłka same lizydupy którzy tylko czekają żeby kogoś podwalic tylko dla kasy , jak nie przypadniesz komuś do gustu pierwszego dnia to od razu przez wszystkich szykanowany a kierownicy ślepi na wszystko byle tajla idzie ...
    On

26.09.2018 18:04

Dlaczego u was nie ma nadgodzin ?
    Brit

25.10.2018 19:41

No chyba zostało napisane jasno i wyraźnie, że nie ma tylu zamówień. Czytaj że zrozumieniem.:D
    Ktoś

24.10.2018 20:55

To forum jest skorumpowane, ludzie nie piszcie bo usuwają komentarze które im nie pasują, prawda ich boli
    Szafer

23.10.2018 18:39

Pracowałem przed laty w firmie ZF w Niemczech na montażu modułów osi portalowych dla autobusów. Była to moja najlepsza praca jak dotąd. Firma wykazywała się naprawdę wysokimi standardami nie tylko pod kątem produkcji, ale także podejścia do szarego pracownika. W dodatku pracownika z Polski. Czytając komentarze na tym forum wręcz nie mogę uwierzyć, że po przejęciu TRW przez ZF jest aż tak źle. Problemem na pewno nie jest fakt samej fuzji, ale to, iż nikt z nowego zarządu giganta nie przyjrzał się ludziom, którzy dotąd kierowali TRW i pozostawił ich na stołkach. Smród pozostał i teraz będzie ciągnąć się pod nowym szyldem. Życzę wszystkim uczciwym pracownikom, aby taki stan rzeczy szybko uległ zmianie. Znam firmę ZF i wiem, że to dobry pracodawca, tylko prawdopodobnie z bardzo niedobrymi liderami.
    franek kimono

24.10.2018 12:11

zdaje sie ze nie zdajesz sobie sprawy ze tu jest polska chłopie! tu nie zadnych standardow tu jest tylko wyciagnac ile wlezie kłamiac w zywe oczy dla wlasnych potrzeb, to nie zachód gdzie liczą sie tradycje itd, tu jest polska, europa klasy B zapamietaj to i to sie nie zmieni dopóki ludzie beda tacy tępi jacy są! a to sie naie zanosi !!!
    Jeszcze pracownik...

24.10.2018 16:47

Prawda jest taka że są podwójne standardy. Ktoś kto nigdy nie pracował za granicą nie ma porównania... Ja pracowałem, i mogę powiedzieć tyle że dla niemieckiego oddziału jesteśmy tanią siłą roboczą... Czy kogoś interesuje ile zarabiają w Chinach? Tutaj mamy podobnie...

21.10.2018 22:46

Kierownictwo zmian to jakaś porażka, jeden gorszy od drugiego, tylko wymagania a żadnych podziękowań. Dorwali się do stołków i za wszelką cenę próbują się ich trzymać kosztem pracowników. Liderzy nie są lepsi, jedna wielka klika, na zmianie B chyba najgorsi. ...

21.10.2018 23:09

Trole Beatki ha ha

18.10.2018 10:40

Firma jakich wiele na strefie. Pracować trzeba to fakt. Za nic nierobienie niestety nikt nam nie będzie płacił. Zarobki mogłyby być wyższe, a atmosfera bardziej przyjazna pracownikom. Niestety w ZF to nie działa. Kadra zarządzająca pojawia się na produkcji tylko podczas audytów lub jeżeli coś się dzieje. Z szaraczkami rozmowa jest taka:..mało...źle...nie możemy...nie...nie...i w ten deseń. Po prostu nie ma dialogu, a jeżeli ktoś zatrudnił ludzi do pracy w firmie to znaczy, że są to osoby dorosłe i powinno się rozmawiać o problemach. Po prostu w tym zakładzie komunikacja nie działa. System kar jest bardzo dobrze rozbudowany, natomiast nagrody to już inna bajka. Pracownicy zwalniają się hurtowo. Zostają, albo ci którzy mają już swoje lata, albo tacy którzy czują sentyment do zakładu. Niestety niedługo ZF będzie zakładem pracy chronionej, gdyż młodzież ucieka. I takie są smutne realia. Może kiedyś coś się zmieni, ale to dopiero wtedy gdy zmieni się również stosunek pracodawcy do pracowników. A więc Szanowna Pani Dyrektor może zeszłaby Pani z Olimpu i spróbowała porozmawiać z szarą strefą. Ludzie mieliby wiele do powiedzenia i wiele zrozumieliby, jeżeli ktoś porozmawiałby z nimi szczerze i otwarcie, a nie mamił czczymi obietnicami. Pozdrawiam. Pracownik.
    gieniu

18.10.2018 13:38

Sęk w tym, że szczerze i otwarcie nie można w tym zakładzie rozmawiać, przynajmniej oficjalnie, taka korporacyjna kultura pracy po prostu. Szczerze i otwarcie to jedynie na palarni i trzeba uważać z kim. Obłuda i mamienie obietnicami to cechy szczególne dużych korporacji, a ZF się do nich zdecydowanie zalicza. Firma natomiast całkiem dobra dla polityków, lizusów i kombinatorów.
    Mati

12.10.2018 16:13

Magazyn tragedia. Mega tłusty kierownik który na rozmowach ze swoimi ludźmi u siebie w biurze wywala kopyta na biurko. Zero szacunku. Ekipa felków do Opola niego którzy łażą za nim i wazeliny nie sposób z ziemi pozbierać. Mobbing wiecznie ogien. Instrukcje stanowiskowe pisane tak że co by się nie działo winny jest pracownik. Pracowałem tam kilka lat i takiej obłudy nie widziałem nigdzie indziej. Pawełek i Kamilek to główne powody zwolnień z tego magazynu.
    ZM A

14.10.2018 00:23

POTWIERDZAM SZCZERA PRAWDA POZDRO
    Stary robol ze starej hali

08.10.2018 16:00

Trw to teraz ZF tak żeby nowi wiedzieli ze to ta sama firma . Może i na start zły zarobek nie jest dla kobiet , ale dla faceta porażka . Praca prawie akord , ilość i nic więcej , zero szacunku , zero motywacji , bezchorobowosc śmiechem mnie ogarnęła kwota za trzy miesiące 150 zł za kwartał . Gdzie na innych zakładach jest i większa bezchorobowosc , i socjal , i woda dostępna czego tu regularnie brakowało , teraz nagdodzin zero i kasa marna , wiec nie polecam . Sam już odszedłem z tego zakładu , bo jak każdy za prace chce się mieć godna płace a za uśmiech szefowej ja rodziny nie wyżywię . Trochę lat byłem i wiem co pisze . Są firmy nie odbiegające w dół od zarobków w Trw kecz odbiegające z poprzeczka wyżej .
    Operajtor

18.01.2018 17:06

To fakt - praca na kanałach i boostrach bardzo intensywna. Zwłaszcza na niektórych liniach np. 4, 9. Kasa porównywalna do innych zakładów produkcyjnych na strefie - czyli ok.m 2700 brutto na początek pod workiem. Nepotyzm bardzo rozwinięty - trzeba uważać z kim się rozmawia i o czym się mówi. Umowy pod ZF/TRW dostają w pierwszej kolejności magazynierzy, następnie ziomki i rodzina, reszta musi odbębnić minimum 2 lata! Nadgodziny są, ci co chcą to się zapisują. Reszta po prostu marudzi. Gdyby zarząd podniósł podstawę do 3000 - 3200 brutto na początek - to nie było by takich braków kadrowych (notabene było by jak w NGK). Lider na linii ma chyba max. 3700 brutto, więc to jest górna granica co można tutaj zarobić.
    Mkdj

18.08.2018 08:21

Haha ambitny to stopowany :D jak lubisz (usunięte przez administratora) do granic możliwości to proszę bardzo ale nie wciągaj w to innych na linii. Możesz się wykazywać jakim to jesteś robolem a w podzięce podniosą Ci normę po czym ostatecznie się zwolnisz a reszta będzie (usunięte przez administratora) jeszcze mocniej bo przecież się da i nie ważne czy będziesz w stanie czy nie ostatecznie dostaniesz zjebe że za mało! Lider Cię hamuje bo dobrze wie jak to się skończy
    Xs

29.09.2018 15:16

???????????? dwa lata
    Były pracownik B

26.09.2018 20:30

Byłem pracowałem kilka lat , to były dobre czasy , inni ludzie inne podejście , po Oplu najlepsze zarobki mimo zerowego socjalu ( no wczasy pod gruszą 700 zł ) , audity były ale ludzie szanowali siebie , pomagali sobie a nie skarżyli jak teraz . Pan M ... tylko był i będzie konfidentem , tu podpyta tu wyciągnie , tu po plotkuje i tam doniesie jak to on twierdzi na swoich ludzi . Teraz nie było nawet z kim z szefostwa cokolwiek pogadać itp Montaż porażka , MC spoko to inny dział , inne podejście do ludzi zero konfidentów . Zostało tam może ze 100 osób którzy są od początku , reszta jednak poszła do pszodu widząc brak szacunku i motywacji dla wieloletnich pracowników , jak oni odejdą to ich wiedza i doświadczenie również a to będzie wielka strata dla takiej firmy . Słyszałem ze nadgodzin nie ma już bo nie mają tyle zamówień , i słyszałem ze ludzie szukają nowych pracodawców . Pozdrawiam Gościa bo pewnie się znamy , Ja odszedłem również po wielu latach , szkoda było ale teraz wiem ze warto było .
    Gość

25.09.2018 14:42

Pracuje tu kilka miesięcy , i z czystym sumieniem mogę napisac ze na dniach oddaje wypowiedzenie . Przyszedłem do Trw z opinią dobrze zarabiających pracowników , ale jest zupełnie inaczej . Jako mąż i tata nie utrzymam rodziny za czystą podstawę , premi max 6% zm C Uw , (usunięte przez administratora) kierownika W... do ludzi do liderów wszystkich tu wykańcza . Szkolenia wyglądają beznadziejnie , te w pierwszych dniach jak i te które później powinien zrobić lider lub kierownik. Przez okres tylu miesięcy nikt mi nie powiedział dobrego słowa , jedziesz jedziesz mało mało bo zm B ma tyle musimy ich gonić bo będziemy traktowani jak zm A , to jest żenujące w tak ważnej pracy jaką my wykonujemy . Ilość nie Jakość tak tu to wyglada , bo M.... i S.... będą się czepiać . Pamietam słowa ze szkoleń , będzie wsparcie spokojnie , nic takiego nie było i tu nie ma . Pamietam jak laska (blondyna ze smyczką znanego klubu sportowego)nas jako nowych szkoliła a raczej doradzała jeśli będziecie mieć pytania wątpliwości , czy to produkcyjne czy organizacyjne macie lidera który Wam wszystko wyjaśni , sprawdzi , załatwi , mówiła ze lepiej zrobić trzy sztuki mniej ale 100% zgodnie ze standardami , ze kontrolować bo się podpisuje własnym nazwiskiem i to mu być wszystko sprawdzone , ale u nas to nie istnieje bo Ci powiedzą rób rób , nie ma czasu na wszystko , dokumenty wypisujemy często na pałe bo sztuki lecą.Tylko w tedy kiedy odesłali nas do niej , ona jedna wzięła całą dokumentacje pokazała kartkę po kartce co gdzie , te 11 kolorów było magią , ale na szczęście ktoś znalazł czas w pośpiechu milionów telefonów bo tak było kiedy nas szkoliła , tylko wtedy się dowiedziałem po co są te słupki przy liniach , co się tam znajduje , ze to mogą pytać audytorzy bo do dnia dzisiejszego mój lider nie wspomniał mi o tym . Wszyscy już narzekają na zarobki , jak pracownicy pracujący 12 lat nie mają 3 z przodu bez nadgodzin bo firma już nie ma nadgodzin , jak tempo jest dalej podnoszone , jak z super zakładu zrobił się (usunięte przez administratora) , to już pewna granica została przekroczona . Dla męższczyzny zbyt mały zarobek , dla kobiet ciężka praca , o magazynie nie pisze bo na zm C on nie funkcjonuje z powodu braku ludzi , a jak się pojawią to szybko odchodzą . Jesli ktoś nie ma nic przychodzić bo każdego przyjmują , szukać między czasie i uciekać , oczywiście jak się tu nic nie zmieni , w co ludzie już wątpią.
    Mada

20.09.2018 19:00

Wysokie normy dużo bubli dużo zwrotów to i problem z zamówieniami a raczej ich brakiem.
    fornal

13.09.2018 12:00

Praca a raczej wyzysk w tej firmie jest porażający .Ludzie na stanowiskach których nie powinni piastować nie maja zielonego pojęcia jak kierować zasobami ludzkimi jedynie formakarania zadnej formy nagradzania . Efekty szybko widać niebotyczne targety co powoduje ze ludzie sa przemeczeni i efekt jest ze wciągu tygodnia dochodzi do trzech wypadkow w tym jeden poważny uraz glowy i uraz kolana nowego pracownika. łamanie podstawowego art. 36 kodeksu pracy o nie rownym traktowaniu pracowników . Sanitariaty w tak opłakanym stanie ze jak by służby sanitarne wpadly to mogą zamknąć . Wczasie upałów nie ma dostępnych napoi izitonicznych oraz nie ma dodatkowych przerw mimo iż było zalecenie mistra pracy i polityki społecznej o wprowadzeniu takich dodatkowych przerw. Nikt nie oblicza wydajności energetycznej pracowników o efektem jest zbyt niskie dofinasowanie posilkow niektóry pracownicy powinni mieć posiłki za darmo no coz trzeba to wkoncu zglosic do PIP orac CIOP bo BHP w tym zakładzie nie ma zielonego pojęcia jak pelnic to stanowisko. Monitoring nie sluzy do inwigilowania to forma mobingu a ma sluzyc bezpieczeństwu niestety przelozeni wykorzystują go jako forme inwigilowania co robia pracownicy . Ubrania robocze to calkiem porazka nie funkcjonalne a powinni wiedzieć ze przegrzanie jest bardziej b=niebezpieczne jak wyziębienie. Buty nie nadaja się ze względu na twarda podloge powinny być specjalne byty i wydawane wkładki żelowe oraz antybakteryjne. Zagrożenie dla utraty zdrowia w tym zakładzie jest bardzo wysokie czas naj wyższy aby przyjrzały się temu odpowiednie służby bo może dojść do tragedii nawet utraty zycia . Pracuje już tu trochę ale mysle o zmianie pracy bo tutaj jest jak w obozie poruszać się można tylko biegiem. Ostatnio doszło do poważnego wypadku fakt nie bez winy był pracownik bo wszedł na rolki ale efekt był poważny uraz glowy niestety ZF chcąc się pozbyć nie wygodnego problemu po prostu nie podpisala przedluzenia umowy z tym pracownikiem . na miejscu tego clowiekia oddal bym sprawę do sądu pracy a potem wyciągnął odszkodowanie tak nie traktuje się ludziLudzie sa tak zapracowni ze nie ma czasu isc do wc czasem słyszy się docinki od liderow ze należy zalozyc pampersa SZOK TO NIE SA CYWILIZOWANE WRUNKI PRACY NIE POLECAM TAM PRACY PLACA MARNIE A PRACA BARDZO CIEZKA ,WYMAGAJACA I STRESUJACA, człowiek narażony jest ciagle na szkalowanie i ponagalanie tu nie traktuje się ludzi jak partnerow tylko jak roboty które musza wyrobić norme bez względu na cene
    Tracz

16.09.2018 20:40

Wypadkowi na rolkach nie uległ pracownik ZF lecz agencji pracy. Czyli okres wypowiedzenia jest bardzo krótki, w ten sposób ZF pozbyło się kłopotów.
    ??? :)

10.09.2018 17:13

Witam czy jest aktualnie rekrutacja w TRW ?

11.09.2018 13:44

Poczytaj trochę. Ale TAK, rekrutacja jest NON STOP. I to nawet masz 3 agencje pracy do wyboru.
    Tracz

16.09.2018 19:53

Raczej nie. W chwili obecnej firma ma problemy z zamówieniami, a właściwie z ich brakiem. Więc wątpie by teraz trwały jakieś rekrutacje.
    Tymon

15.07.2018 11:34

Może praca w bardzo dobrej firmie przerosła możliwości niektórych osób i teraz tak narzekają?
    Jechac_tam

01.09.2018 22:32

,, Obozowisku"
    Jerzy

25.07.2018 19:19

TRW ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Mam zamiar aplikować i może dowiem się jaka jest atmosfera?
    paco

27.07.2018 09:38

Nie wiem czya dobrą opinię. Poświęć chwilę swojego czasu i poczytaj tutaj wszystko opinie to się dowiesz wszystkiego

02.08.2018 11:44

nie ma sensu odpowiadac to kolejny naciągacz opłacany jest ich tu sporo na każdej z firm z bieda sterfy hahaaha
    Capi

15.07.2018 12:28

Witam jakie zarobki na początek dla nowych agencyjnych pracowników. Czy w weekendy można dorobić
    Capi

15.07.2018 15:21

A są jakieś premie świąteczne za brak L4 wczasy pod gruszą itp
    paco

19.07.2018 13:40

Co kwartał chyba 250brutto za bezchoro nowość. Wczasy pod grusza tylko dla pracowników TRW/ZF pod agencja nie ma. Bony na boże narodzenie po przepracowaniu pół roku minimum ( mało ;-) )
    Janusz Tracz

04.03.2018 12:18

Spinacie się zbytnio ludzie, za bardzo się przejmujecie, wy tracicie nerwy i zdrowie a karawana jedzie dalej. Zakład jest jednym z najstarszych na strefie, zarobki przez lata były najlepsze na strefie. Ale to już historia. Obecnie firma TRW jest w trakcie likwidacji, od 2019 roku będzie tylko ZF. Toteż w głowie gliwickiego kierownictwa zamęt, musi się pokazać przed głównym kierownictwem, że potrafi produkować tanio i więcej. Po tyłku dostajemy my, zwykli robotnicy. Podczas corocznej wizytacji naszej fabryki, dyrektor generalny ZF nie znalazł nawet chwili na krótką rozmowę z pracownikami. Gliwickie kierownictwo albo jest tak tępe, albo już im tak palma odbiła, że nie zauważa  że zakład jest w dramatycznej sytuacji. Do NGK odchodzi masa osób, w Knurowie konkurencja zamierza stworzyć fabrykę.
    Pracowałem 15 lat.

29.04.2018 04:58

Kolego, firma TRW nie upadła tylko była fuzja 2 gigantów. Od 2018 roku jest już pod wspólną nazwą ZF.
    lordi

19.07.2018 12:12

witam ja tam pracuje miesiac i jest zajob total mam dosc nawet nie potrafia dobrze wyszkolic a jak cos zle zrobisz to zaraz sie wydzieraja na ciebie jestem na zm b ,niektórzy ludzie sa pomocni a nie którzy to chamy total ,wysmiewanie sie z nowego pracownika (jest tam taka jedna osoba co mnie wnerwia i to ostro) i tak szukam czegos nowego bo mam dosc

29.06.2018 15:13

@Super HANYS, co jest wynikiem tak dużej rotacji? Twój komentarz nie zawiera żadnych szczegółów, mógłbyś go trochę rozwinąć? @Janusz, dlaczego uważasz że TRW to dobry pracodawca? Możesz podzielić się swoją opinią z innymi użytkownikami forum? @Mery, masz bardzo negatywną opinię o tej firmie. Długo już tam pracujesz? Wiesz czy były próby rozmów z przełożonymi żeby trochę poprawić atmosferę?

01.07.2018 19:21

ile ci płaci trw,i inni podobni do nich za prymitywne zagadywanie na tym forum julita czy jak ci tam żałosne!
    Janusz

18.06.2018 19:37

TRW to bardzo dobry pracodawca. Prowadzą rekrutacje?
    Super HANYS

28.06.2018 00:59

tak ludzi zatrudniają cały czas .... ludzie się zwalniają przychodzą nowi,i tak w kolko
    Mery

28.06.2018 20:27

Ty chyba żartujesz kiedyś to może i był dobry pracodawca teraz to tam jest strasznie. Na magazynie produkcji czy biurach. Człowieka traktują jak śmiercią. I nic poza. T co z tego że są benefity jak jesteś tam śmieci em który ma zapieprz ac i tyle.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o?

Kontakt - ZF Braking Systems Poland Sp. z.o.o

ul. Leonarda da Vinci 7 44-121 Gliwice

NIP:6971983994

ZF Group
    Branża główna: Maszyny i urządzenia
    adii

27.02.2018 09:18

Zgadzam sie z "Gorszy" dlatego ja sie zwalniam z tamtad i nie chce tego zakladu ani pracownikow ani pozal sie boze kierowniczki zmiany B. widziec na oczy ani slyszec choc slowa. To jak traktuje tam ludzi to idzie pod jej zwolnienie a nie aby pracownicy sie zwalniali. Ludzie kto madry to z tamtad ucieka.
    łuki88

03.03.2018 08:36

Ja tez za niedlugo skladam wypowiedzenie, a tak pozatym naszej bardzo uwielbianej dziewczyny brunetki w kucyku tez juz nie ma :( widzialem prawie jak w tym tygodniu obiegowke zalatwiala. Bedzie mi jej bardzo brakowalo, super dziewczyna super sie z nia rozmawia, zartuje, nie jest jak te inne dziewczyny w TRW jeszcze sie nie obrucisz a Ciebie obgaduja. Ona jest super, szkoda ze zrezygnowala.
    moja stara

28.06.2018 01:06

Kierowniczka zmiany B :D Beatka jest (usunięte przez administratora) zawsze urop ci da :D hahahah
    CNCBoy

09.06.2018 22:30

A ja uważam że obróbka jest najlepszym miejscem w całym ZF. Po pierwsze robisz sam, nie musisz słuchać głupiego gadania ludzi którym się wydają że są śmieszni, nie musisz słuchać ciągłych plot bezmózgich bab. Po drugie tempo jest nieco mniejsze. Nigdy w życiu nie poszedłbym na montaż albo co gorsze na magazyn i być "kierowanym" przez 20 - letnich kierowników. Fakt, jest na obróbce ciepło, ale da się wytrzymać. No i zdobywa się fajne doświadczenie, które wielu już dobrze zaprocentowało w innych firmach.
    CNCBoy

17.06.2018 17:31

Nie idealizuję obróbki w TRW, ale ta strona służy min. do doradzania innym. Więc stwierdzam, że jeśli jesteś facetem, jeśli poważnie myślisz o swojej przyszłości, a nie masz akurat lepszej pracy to obróbka będzie najlepszym wyborem. W lepszych firmach nie jest tak, że Cię od razu przyjmują. TRW jest dobre bo pracę masz od zaraz, nie tkwisz wpatrzony w telefon w domu. W normalnych firmach, na stanowiska operatora CNC mają po kilkadziesiąt kandydatów na jedno miejsce. Procesy rekrutacyjne trwają miesiącami. Aby się dostać, trzeba się czymś wykazać. Takie firmy jak TRW są dobre do lizniecia tematu, bo nie oszukujmy się na wielki rozwój tu nie ma co liczyć, bo jesteśmy de facto tylko podajnikami odlewów na stół. Ale jednak coś się tam zoabczy, czegoś się nauczy. A reszta? Trzeba się douczać samemu. CNC to super przyszłościowy temat. Po drugie mam wrażenie że jednak panuje u nas dużo lepsza atmosfera niż na montażu czy na magazynie. Od znajomych wiem, że konfidenctwo jest tam chlebem powszednim. Wystarczy posłuchać, jak ci ludzie najeżdzają na siebie w kantynie, jak się obgadują na palarni. Moim zdaniem przy odpowiednim gospodarzu, można by zrobić coś z tego zakładu dobrego. Pożyjemy zobaczymy, przecież o ile wiem jest teraz wakat na głównym stanowisku. Plota chodzi że Koblenz chce kogoś z zewnątrz.
    Wariat z B

24.06.2018 09:42

Tylko jaki jest sens (usunięte przez administratora) na pełnym gazie cały tydzień? Okej dostanę (usunięte przez administratora) zestaw, ponapierdalam , wracam do domu np. po rannej zmianie i o godzinie 17 gaśnie mi światło podczas zabawy z dzieckiem. Cykle wyliczone co do sekundy, setnych sekundy, liczniki poblokowane na niektórych maszynach , ale wymóg wypełniania tablic monitorowania jest, tylko po co , skoro trzeba ściemniać. Ogólnie obróbka wporzo no, nikt z bratem nad Tobą nie stoi, ale są ludzie, którzy naprawdę są tym zakładem już bardzo zniszczeni, i to sprawia, że atmosfera jest gęsta. Narzekać na kierownika czy liderów nie mogę, pewnie dlatego, że nigdy nikomu nie robiłem pod górkę, wiadomo... Jak Kuba Bogu.... Ale są sytuacje, gdzie ewidentnie ktoś dostaje zestaw za karę lub po złości, według mnie coś takiego nie powinno mieć miejsca, rozumiem ludzi parcie na kasę, stanowiska, na sukcesy, ale przede wszystkim... Nie powinniśmy zapominać o tym, że mimo tego wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, i co najważniejsze, dla takiej korporacji jesteśmy jedynie ogniwem jednym z wielu, nieważne czy to kierownik, lider, operator. Ludzie zamiast być jednym zespołem, to robią po złości, przez to robi się źle i nieprzyjemnie. Niestety to się nie zmieni, dlatego ZF to dobry wybór żeby poznać maszyny, poznać jak pracują, zaprzyjaźnić się ze sterowaniem i całą resztą, ZF jest dobre do wytrenowania dobrego tempa pracy. Aktualnie jestem w trakcie zmiany pracy, przechodzę że środowiska Sinumerik na Heidenhain z CadCam. I też właśnie dzięki ZF i przebywaniu z maszynami cały czas łatwiej mi jest łapać temat na Heidenhain, który jest innym sterowaniem, ale dosyć podobnym i nawet prostszym. Reasumując, ZF jest dobre na jakiś czas, idzie zarobić jak się chce i jak się ogarnia, można poznać jeden z najpopularniejszych sterowan CNC, sporo się nauczyć, a później trzeba odejść bo system albo Cię zniszczy, albo przyzwyczai do życia bez kręgosłupa moralnego:) Pozdrawiam i powodzenia! No i powielam opinię. Jak ZF to tylko Obróbka. Montaż niczego nie uczy poza lizaniem (usunięte przez administratora) , strzelania z (usunięte przez administratora) obrabiania (usunięte przez administratora) , i rwania (usunięte przez administratora) A Magazyn na wykładania materiału to konkretna murzynownia . Pozdro

05.06.2018 19:32

Czy znajdzie się osoba, która mogłaby w kilku słowach przedstawić obecny stan firmy TRW? Powiecie coś więcej, chociażby na temat tego jaka panuje atmosfera i czy od pierwszego dnia dają umowę o pracę? Można liczyć na jakieś pozapłacowe benefity? Czekamy na opinie.
    adolf

22.06.2018 02:29

A Julita dalej węszy

23.06.2018 10:12

cenzurują, jeszcze trochę nawet tutaj kasować będą prawdę o jakiej się pisze hahaha - dramat!!!
    Ciekawski Mietek

06.06.2018 22:24

Witam, jakie sa wynagrodzenia w ZF TRW czy sa pewne te dodatki typu obrobka nocki premie ile tak mniej wiecej pracownik wychodzi na miesiac przez agencje i stala umowe o prace
    Kilka lat już tutaj robię...

13.06.2018 23:47

Dodatki są, i to pewne. O ile agencja cię nie wydyma. A zdarzało się nie raz i nie dwa. Pod agencją z dwiema sobotami wyciagniesz jakieś 2400 netto w zależności od premii itd. Reszta to czysta matematyka jeśli znasz swoją stawkę.
    Wariat

07.06.2018 12:29

Zarobić idzie, Magazyn, Produkcja z tego co wiem nadgodziny cały czas, trochę gorzej z obróbką ostatnio ,ale też pewnie to ruszy z tematem , praca jak praca, trzeba ponapierdalac , ale prawda jest taka, że i tak większa połowa zakładu do pracy przychodzi z myślą o tym, że może porucha na boku albo zazna szerszych wrażeń, bo ma nudne życie w domu, a praca to ucieczka od rutyny:) Reasumując: zakład dla ludzi, którzy lubią robić i mogą robić nawet każdy weekend w miesiącu, no i dla tych, którym w domu smutno, i mają ochotę coś "podziałać" na boku .... Dramat. Od siebie dodam, że Praca na hali obrobczej bajka, tropiki cały rok , w zimie 17-20stopni. W lato przy maszynie ponad 35. Jak ktoś akurat chce robić wagę, i się trochę pogimnastykować, to Obróbka wita! Olać zarobki, przecież atmosfera się liczy:)
    Kaska

03.06.2018 20:07

Witam,szukam osoby która ma wolne miejsca w samochodzie z Knurowa do TRW
    Bartek

18.05.2018 10:41

Jak się pracuje po takim zabiegu?
    Ziom

18.05.2018 14:08

Miodzio. W końcu czuje że żyję ????
    Ziom

18.05.2018 14:09

Miodzio. W końcu czuje że żyję ????
    Dojazd

26.04.2018 18:51

szukam dojazdu z Piekar Śląskich ktoś coś wie? Pozdrawiam
    Natalia

23.04.2018 09:48

Może wieloletni pracownicy są ostoja firmy a młodzi wpadają szumią i odchodzą!!
    fryc

23.04.2018 12:12

z pewnością haha szumią, ludzie zacznijcie szanować własne ja a ci wieloletni do niczego sie nie nadają nawet do prostej rozmowy na obojętnie jaki temat nie mówiąc już o czymś poważniejszym np. co jest stolicą USA ??? hahaha powodzenia!

21.03.2018 10:26

@Janusz Tracz, skąd masz wiadomości o likwidacji firmy? W KRS firma oznaczona jest jako aktywna, nie ma żadnych informacji o aktualnie prowadzonym procesie likwidacyjnym. @Krzysio., czy mógłbyś podać jakieś konkrety? Twój komentarz zawiera w większości ogólniki i niewiele mówi osobom szukającym opinii. Dlaczego odradzasz pracę w TRW? W internecie nie widzę żadnych ofert pracy z TRW Gliwice (Jedynie Łódź i Częstochowa). Czy obecnie jest prowadzona rekrutacja? Jeśli tak, to na jakie stanowiska? Czy ktoś z obecnych pracowników mógłby się wypowiedzieć?
    fryc

26.03.2018 12:57

pracuj leszczu nie komentuj emi czy jak tam sie nazwałeś
    pablo

05.04.2018 19:36

Julita z HR

20.03.2018 12:13

Czy zwalnial sie ktos natychmiastoeo lub za porozumieniem stron mimo miesiecznego okresu wypowiedzenia? Jaka jest to droga kierownik hr?

21.03.2018 09:39

A co z umowa z miesiecznym wypowiedzeniem? Zwalnial sie ktos za porozumieniem stron wczesniej?

21.03.2018 09:41

A co z umowa z miesiecznym okresem wypowiedzenia? Zwalnial sie ktos natychmiastowo? Robia problemy?
    Krzysio.

19.03.2018 12:24

Ludzie rezygnuja z tamtad jak widza co sie dzieje. Jedni sie przyjma aby popracowac w spokoju ale sie nie da z tego co widze to tylko zostaje na zmianie tzw. Czworeczka osob ktora wykancza innych psychicznie wyzywajac i obgadujac innych. Mam dosc a jestem facetem wole sie zwolnic i poszukac nnej pracy.
    Sperowaty

09.03.2018 18:13

Magazyn hmm tam pracowałem. Skomentuje to śmiechem i całe te dowództwo. Małolaty co w życiu tylko potrafią widlakiem jeździć.
    Nickolodeon

03.03.2018 20:49

Aktualnie rekrutację prowadzi agencja OSP - tak,tak. To nie żart! Tak się teraz nazywa WorkService. O umowach pod trw/zf to można zapomnieć. Maksymalny wyzysk - liczą się tylko wyniki. Tempo pracy nieadekwatne do płacy. Operatorzy się zwalniają masowo, a nowi nie wytrzymują tygodnia (przeważnie są tylko 3-5 dni). Nic dziwnego że cały czas są wakaty. Kasa słaba, można podciągnąć tylko na nadgodzinach - ale też bez szału.
    Gorszy

27.02.2018 01:42

Ten zakład to typowa utopia to co tam się dzieje przekracza ludzkie pojęcie niektórych to bym skierował na miesięczna terapie do przychodni psychologicznej albo pomoc psychiatryczną
    yan

01.03.2018 13:16

by tego przeżycia sobie darować należało przeczytać chociaż ostatnie z dwie strony tego co jest napisane o tym (usunięte przez administratora) - a tak trauma na kolejny rok pozostanie.
    adii

18.02.2018 09:49

To co juz powoli sie dzieje w tym zakladzie to brak slow, uwazajcie ludzie i omijajcie ten zaklad. Jeden czlowiek by zatlamsil drugiego czlowieka aby tylko on mial dobrze, sam juz sie zastanawiam nad odejsciem z tej firmy ZF, pieniadze pieniedzmi ale takich prac jest wszedzie pełno, a to co oni tu robia to idzie pod Państwowa Inspekcję Pracy, niech to wszystko sprawdza i zamkna ten zaklad bo pod co innego to nie idzie!!!!!

19.02.2018 09:45

O co chodzi?
    RG

15.02.2018 11:25

Witam pracowałem jako operator na piecach na jakie działy do was są przyjęcia A co do pracy Ludzie uważajcie na pracę w Ngk

16.02.2018 12:55

A co takiego złego w NGK jest ?
    Za szybki

14.02.2018 14:50

Najgorsza firma na Śląsku przyjeżdżasz na rozładunek lub załadunek gonisz po nocach żeby zdążyć a tu mają cię oczywiście w (usunięte przez administratora) czekać na telefon nieważne że kończy się czas pracy małolaty z biura mają to gdzieś kierowcy omijajcie to (usunięte przez administratora) z daleka
    Sauber 316

14.02.2018 14:54

Dobrze kolega pisze mają cię gdzieś pozdrawiam kierowców
    dave

14.02.2018 11:06

A nie work express czy work & people?
    Gliwiczanin

12.02.2018 13:45

Jaka agencja pracy tymczasowej zajmuje się rekrutacją do TRW? proszę o pełną nazwę. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    nnn

12.02.2018 13:59