Ruigrok

3. Opinie o pracodawcach Hillegom
  5. Opinie o Ruigrok

Opinie o Ruigrok Hillegom

WebsiteIconRUIGROK

Nie przegap nowości o Ruigrok!

Tentego

24.11.2022 19:22

Chciałbym dowiedzieć się czy mogę zwolnić się z dnia na dzień i jak to zrobić
    Szybko

28.11.2022 10:39

Pójdź do biura i powiedz ze chcesz wypowiedzenie jednodniowe
    Bibibi

25.11.2022 07:26

Chciałabym się dowiedzieć jak to wyglada jeśli ktoś nie opłaci pokoju bo np dostał mała wypłatę a tak na prawdę nie ma z czego dołożyć i musi wybrać albo opłata albo przeznaczyć na przetrwanie.
    Michał

18.11.2022 06:12

Pracownik stan pool, pracownik Dekamarkt oraz innej firmy. Hotele nie zapewniające kofortu psychicznego. Słabo wypłacalna firma. Logistyka firma w której pracowałem pół roku stwierdziła moją nikompetcje poprzez niewypłacalność księgowości.
    Malutka

08.11.2022 23:29

Nie polecam !! Zwalniają ludzi po dwóch tygodniach, bo niby normy nie wyrabiają gdzie ten czas jest na wdrożenie do pracy.
    Bigbos

01.11.2022 06:47

Firma niekompetentna nieświadczacą gwarancji godziwej wypłaty pieniężnej.
    Intruz

31.10.2022 17:22

have been working for three years. the contract does not coincide with the conditions prevailing in the establishments
    SZAD

31.10.2022 16:43

Firma mało wiarygodna. Oczekująca zbyt dużego zaangażowania od pracownika, w sposób nagany. Nie wypłacalna pod wzgledem ilości godzin pracy.
    Boss

30.10.2022 11:37

Agencja w moim przypadku do kitu ponieważ przez 2 tyg byłem 3 razy w pracy,lecą w (usunięte przez administratora)
    Krasnoludek

29.10.2022 04:55

Zdecydowanie nie polecam ...jeśli chcesz zarobić to szkoda czasu ludzie przyjeżdzający do tej agencji pracują tylko na opłaty za lokum - warunki mieszkalne katastrofa.. praca ...to nie praca to (usunięte przez administratora) ludzie wracający to osoby z których zrobiono kaleki było też kilka zgonów bo nie wytrzymywali tempa pracy i umierali na serce nie wspomnę o kobietach które poroniły ciążę odnoszę wrażenie że w agencji tej chołduje się narkomanów jest komu towar sprzedać jest rynek zbytu przynajmniej tak było na mojej lokacji przekręty i nie opłacanie składek emerytalnych to norma jako jedyna agencja w Holand nie odprowadza składek pytanie jak to wszystko funkcjonuje i dlaczego nikt tego nie kontroluje podejrzewam układ służb mundurowych z Śląską Patologią
    Anka

27.10.2022 16:40

Witam chciałam się dowiedzieć na temat wypowiedzenia czy trzeba z dwutygodniowym wyprzedzeniem dać do biura czy można się zwolnić z dnia na dzień ?
    Kamil

28.10.2022 21:37

Tak można z dnia na dzień
    Klaudiusz

28.10.2022 21:24

Zacznę od tego, że Zacząłem z nimi współprace początkiem października. Wraz z kolegą musieliśmy jechać GTV do nich nie można zamówić swojego busa. Dojazd pierw pod samo biuro autokarem z firmy GTV. Później szybkie podpisanie papierów których przed przyjechaniem nie można zobaczyć. Razem ze mną i z moim kolegą przyjechało ponad 30 osób do pracy przez tę agencję. Na przeczytanie umowy każdy miał max 5 minut, po czym dostaliśmy nazwę lokacji na kartce i miejsce pracy. I po podpisaniu umowy w tempie przyspieszonym (każdy). Musiał wyjść z biura i czekać na transport na lokacje u mnie to było 2 godziny czekania na to, żeby autokar nas zabrał na lokacje (u niektórych osób trwało to dłużej) Ogólnie podczas rekrutacji agencja bardzo miła. Wiadomo chcą zachęcić do przyjazdu. Miałem pracować jako order picker na ciepłej hali. Po przyjeździe okazało się, że pracować będziemy na zimnej hali. No okey. Przyjazd był w niedziele. Do pracy poszedłem we wtorek do poniedziałku do wieczoru 0 informacji i tym, kiedy idę to pracy i na jaką godzinę. Ogólnie miałem zostać kierowcą lokacja okazała się z rowerami już na miejscu (no i tak dobrze, bo osoby, które jechały autem wyjeżdżały półtorej godziny wcześniej). No okey. A co do lokacji, to Szczury biegały nam po pokoju po suficie. Bo na lokacji wszędzie był podwieszany sufit. Gdzie było dużo wolnej przestrzeni. Praca z nienormalnymi normami 200 szkrzynek na godzinę. Pracowałem na dziale AGF same ciężkie rzeczy, takie jak 20kg bananów 14kg ogórków skrzynki pomidorów itp. Ogólnie norma na takie rzeczy jest za duża, ale Polaczki, które tam pracują prześcigają się w tym, który pozbiera więcej. Ogólnie to powodzenia chłopaki po kilku miesiącach takiej pracy. Jak będziecie mieć problemy ze zdrowiem przez to zapierdalanie. Ale to wasze życie. Dobra wracają do agencji to pracowałem tak tylko 2 tygodnie, bo to praca szczerzę nie dla mnie. Może komuś się spodoba. Ogólnie piszę tego posta, bo 2 wypłatę wysłali sobie na jakieś holenderksie konto. Nie moje konto, gdzie pierwszą wysłali dobrze. I mój kolega też nie dostał wypłaty. Gdzie dostaliśmy solarisy ale na inne numery konta bardzo śmieszne obstawiam, że to nie jest pomyłka i obiecuje, że tego tak nie zostawię. Pozdrawiam Klaudiusz z lokacji Zoetermeer.
    Ania

25.10.2022 14:34

Witam. Czy ktoś mi może powiedzieć coś na temat pracy w drukarni?? I jak wygląda zakwaterowanie?? Pozdrawiam
    Gerard

20.10.2022 17:18

Leżeli chodzi o warunki to my jako pracownicy odpowiadamy za to bo gdyby każdy po sobie sprzątał to wszystko by było okej. Niestety Polska wiara zagranicą taka jest. Ja pracowałem w innej agencji też opinie byli ujowe a nawet gorsze bo tam laska załatwiła nożem typa..... Jak się dogadasz z biurem to jest okej.ja akurat miałem dobry kontakt z kordynatorem. Wszystko co chciałem to miałem. Sobotę wyjeżdżam na order picker. Mam nadzieję że będzie git robota.
    VnM

10.10.2022 14:49

Gerard to zwykły gbur który traktuje pracowników jak zwykłych (usunięte przez administratora) Nie polecam tej firmy wyłącznie przez tego GBURA !!!
    Arek

01.10.2022 19:45

Pracowałem w firmie Ruigrok z małżonką przez 3 lata mieszkanko bardzo fajne a co do pracy to zależy gdzie się trafi bo jeżeli chodzi o kwiaty w alsmeer to porażka totalna człowiek się orobi wstaje na 6 rano do 17bo chce zarobić a przychodzi marne 300 euro to nie wina Ruigroka tylko tych kołchozów bo nie chcą więcej za nas zapłacić dlatego postanowiliśmy z żoną w zjechac bo to samo co w Polsce wychodzi po odbiciu drogiego tutaj życia wyjechaliśmy poto żeby coś mieć odłożyć a to jest wyzysk ludzki Dlatego ludzie Proszę waz obudźcie się zacznijcie myśleć nie możemy dawać się wykorzystywać za grosze !!! Pozdrawiam miłego weekendu
    Syla

23.09.2022 14:27

Zamierzam zacząć pracę z tą firmą...ale po tych wpisach już sama nie wiem
    Lena

12.09.2022 21:08

Jeśli ktoś chce wyjechać do pracy do sprzątania hoteli przez firmę Ruigrok niepolecam obiecywali nam 40 godzin tygodniowo a pracujemy po 20 po odcięciu wszystkich kosztów zostaje nam 100 euro z groszami totalna porażka a praca jest ciężka.
    Ruigrok

13.09.2022 14:29

Każdy kto chce pracować na hotelu, spokojnie ma ok 40 h tygodniowo, chyba że się ktoś chce zwalniać co chwilkę, wtedy faktycznie może być ciężko z wyrobieniem godzin. Praca jest dynamiczna, więc niestety nie ma tam czasu na "obijanie się".
    Graxyna

26.08.2022 06:30

(usunięte przez administratora) w lipcu autokarami przywieziono 1200osoob sprawcy nie było i ludzie siedzieli w domkach i czekali na pracę pracowałeś w jednej firmie 2 dni A potem przeżywali do innej na.pare Don ..zaproponowali stawkę 11€ A płacili.9€ za godzinę żadnej premii nadgodzin. A jak zaszlees im za skórę to Cię wyrzucili z.pracy A jak nie opusciles domku bo czekałaś na.busa to.nie wywozili 20.km od Hilegom na Piastowie i.pazostawili na te.upaly bez napojów mój brat siedział 3.dni w kanałach A oni głupa rze ki.ze nie wiedzą gdzie jest
    Uka

22.08.2022 02:36

Miałem tam jechać.. Ale wiedząc już jak tam jest to kładę lance. Dzięki za info ludziska ????
    Incognito

28.02.2022 03:34

Nie polecam agencja pracy Ruigrok, praca jeszcze była ok ale zakwaterowanie tragedia hotel w Zoetermeer. Zasyfiona klejąca kuchnia, wysypujące się (usunięte przez administratora) z koszy, tragicznie brudne płyty indukcyjne. Prysznice tragedia idąc pod prysznic nie masz pewności czy się czymś nie zarazisz. Toalety zasikane, za przeproszeniem (usunięte przez administratora). Mocz na podłodze wchodzisz w kapciach a tam po skarpetki uryny. Nie polecam omijać z daleka!!!!! Do tego ćpuny, alkoholicy tzw polska elita
    Ktos

23.07.2022 18:32

No chyba z Agencji nie przyjechali i nie nasikali a kuchnia brudna bo mieszkancy niedbaja o czystosc Jezeli chodzi o agencje to dla mnie ok.
    Ja...

27.07.2022 16:31

Hmm ciekawe kto tak doprowadził do takiego stanu kuchnie czy lazienke? Przecież nie przyjechali ludzie z biura i tego nie zrobili tylko my pracownicy jeśli nie potrafi ktoś utrzymać porządku po sobie to jest zwykłym brudasem i nie ma co zwalać tutaj winy na biuro... Ludzie sami sobie ten (usunięte przez administratora) robią.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ruigrok?

Kontakt - Ruigrok

Hillegom

RUIGROK
    Wściekły

20.07.2022 20:26

Panie i Panowie nigdy w życiu Ruigrok! to co piszą niżej, że ktoś baluje itd to może jest i racją ...ale nie z każdym co tam trafił lub trafi ,co współczuję ale ja osobiście tam byłem. Nie dawno miałem wszystko zaklepane, dogadane a oczywiście nie było pracy.... więc na prawdę tym normalnym ,nie patologi ,odradzam pobytu warunki.... No porażka odradzam szczególnie hotele a domki nie wiem nie widziałem. Pozdrawiam tych chwalących za brak szacunku

17.07.2022 14:41

Nigdy w życiu więcej do ruigrok ta agencja jest straszna piszą ładnie pięknie obiecują a w rzeczywistości jest wszystko odwrotnie byłem tam tydzień temu i już jestem spowrotem w domu szkoda czasu jedno wielkie oszustwo i lokacje obleśne i jedna wielka patola odradzam normalnym ludziom co chcą pracować ta agencja jest dobra ale dla (usunięte przez administratora).
    Kacpeeer

29.06.2022 12:10

A co do ludzi z tatuażami tylko na rękach? Jeśli człowiek jest bez nałogów, bez żadnych kar itp?
    Justyna...

07.06.2022 22:52

Witam, serdecznie nie polecam pracy oferowanej przez tą agencję. Oczywiście wszystko zależy od firmy do której się trafi. Albo ogrom roboty i bardzo słabe zarobki (całkiem różne od tych które widnieją na ich stronie), albo odrobinę lepsze zarobki i możliwe że lepsze stanowisko. Szkoda tylko że do póki nie zacznie się pracy, tak naprawdę nie wiadomo gdzie będzie się pracować, za ile i ile godzin. Nadgodziny nie są dodatkowo płatne, praca w święta też (przynajmniej ja nie miałam takiej przyjemności). Lokacja nie jest zła, lecz zapach grzyba w pokoju również nie zadowala. Dojazd do pracy w moim przypadku trwał godzinę. Nigdy nie było wiadome o której wrócimy. Stawka która widnieje na umowie jest minimalna jaką oferują, mówią tylko że w zależności od miejsca pracy stawka się różni. Osobiście o stawce którą będę zarabiać dowiedziałam się podczas pierwszego dnia pracy, od współpracowników, nic nie było potwierdzone umową. Osobiście nie polecam.

30.05.2022 10:56

Hejka wszystkim , Tak czytam te opinie i niewierze co czytam :) Pracuje na Plant Trend prawie dwa lata I napiszę tak jak ktoś chcę przyjechać i pracować naprawdę da się :) Można zarobić :) Jednym będzie się podobało inni będą krytykować. Miłego Dnia dla Wszystkich :)
    Miśka 73

27.05.2022 13:17

Nie polecam .nie mają szacunku dla człowieka panie w biurze uważają się za wielkie damy .ciężko jest się czegoś dowiedzieć. Omijaj ich z daleka.apan Gerard to gbur..Jedyna normalną tam osobą to jest Pan Krzysztof to człowiek który jest bardzo pomocny ...
    JUREK

27.05.2022 10:19

Firma jest beznadziejna, nie dbają o pracowników wszystko jest odwlekane. Nie polecam
    Ona

23.05.2022 13:42

Ludzie w biurze są niekompetentni. Nie potrafią wytłumaczyć nic. Traktują ludzi jak (usunięte przez administratora) i półgłówków. Pseudokoordynator czyli Gerard to gbur który krzyczy oraz wyzywa pracowników,jego opinia jest najważniejsza i nie słucha co pracownik ma do powiedzenia. Dopłaty są nielegalne ale tego nie powie wam nikt. Bardzo mała stawka. Nie polecam. Sprawa z dopłatami zgłoszona już jest i będziecie mi te pieniądze w zębach przynosić.
    Może pracownik

12.05.2022 01:19

Witam pracował ktoś może przy tulipanach chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda od wewnątrz i czy agencja jest godna polecenia
    Klakier

29.04.2022 13:20

Nie polecam firmy z całego serca. Banda niemiłych (usunięte przez administratora) na tyle lat pracy za granicą pani w biurze (bardzo nie sympatyczna o chamska) twierdzi że nie można odciągać z paska wypłat wszystkich kosztów ponieważ każdy z nas musi płacić rachunki (wow co za wyszukana odpowiedź ciekawe czy długo nad nią myślala) jednym słowem (usunięte przez administratora) na stawce a później od wypłaty trzeba im doplacac za mieszanie ubezpieczenie. Nigdy więcej pracy prze ta agencje (jedyne co przychodzi do głowy że stawka jest minimalna albo i mniejsza skoro nie wystarcza na pokrycie kosztów. Paranoja pierwszy raz spotykam się z taką polityka firmy. Żal i paranoja jeden z błędów życiowych ale jak to mówią człowiek uczy się na bledach. Jeszcze raz nie polecam. (wypłata za prawie 40 godzin po odliczeniu kosztów i dopłaceniu im reszty 160 euro)

23.05.2021 10:10

Czy w firmie Ruigrok są regularne szkolenia pracownicze?
    Ściema

17.02.2022 14:47

Jak to wszystko czytam to aż nie wierze ze tak ludzi robią w… balona…
    Nikkor

25.04.2022 16:20

Po 4 dniach dopiero płaca
    Maciuś

12.10.2020 17:17

Mam pytanie czy w ruigroku jest jakiś okres wypowiedzenia? Czy wystarczy że wrzucę żółta kartkę i mogę się po tygodniu ewakuować?
    Pokere

04.12.2020 19:34

@Pracownik Mam parę pytań związanych właśnie z wypowiedzeniem i ogólnie z pracą, Dasz jakiś kontakt do siebie?

23.04.2022 18:34

Na fazie A nie ma okresu wypowiedzenia
    Mag

11.03.2022 20:23

Za co ściągacie tyle pieniędzy z wypłaty, zarobisz za 60 godzin 400 euro a z tego 200 trzeba wam oddać czy was całkiem (usunięte przez administratora)
    J

21.02.2022 17:21

Jakby składki emerytalne byłyby odprowadzane byłoby spoko ale tak na dłuższą metę nie ma co wiązać przyszłości z firmą
    Akcyjny Pracownik

31.01.2022 17:58

Jedz zobacz, jak będę godziny na akcji to napewno zarobisz bo zawsze jeżdżę i nie żałuje.POLECAM
    Ola

11.01.2022 18:41

Cześć, Czy ktoś pracował jako order picker w hurtowni i może się podzielić opinią na temat pracy?
    Mateusz

30.01.2022 12:13

Cześć, właśnie myślę także wyjechać tam. Rzeszów [email protected]
    Nikkor

25.04.2022 16:25

Hurtowni? Jeśli chodzi o firmę farmer gracy flower bulbs na zbieraniu zamówień cebulek kwiatowych to jest ekstra. Godziny super, czas szybko leci i możliwość codziennych nadgodzin! Ja na wiekowce na 4 dni pracy wyszłam na czysto 200€ po odliczeniu płatności za domek i ubezpieczenie! Polecam!
    Mooki

25.01.2022 19:00

Witam, pracował ktoś (bądź wybiera się) na układanie stroików i bukietów? Razem byłoby raźniej. Dodatkowo zapytam - jakie są warunki panujące na zakwaterowaniach tej agencji?
    Monika

28.01.2022 19:11

Według mnie praca przy bukietach przy bandzie, jest cieszka. Tempo jest bardzo szybki. W tej firmie mają dużo projektów powiedz o swojch problemach że zdrowiem a może znajdą Ci w miarę spokojne stanowisko. Jak będziesz pracować i będziesz miała problemy, to możesz poprosić o zmianę firmy albo sami Cię przeniosą.
    Ela

29.01.2022 17:33

Przyłączam się do pytania czy warto wyjechać na tą akcję Będę wdzięczna za podpowiedź.
    Bartek

04.01.2022 19:36

Najlepsza agencja do jakiej można trafić, tylko ten Gerard buc i wieśniak straszny a szkoda. W biurze same pomocne dusze, tylko ten Gerard cała agencja przez niego idzie w dół, koleś taki nie za mądry xD.
    darek

05.01.2022 12:08

też tak myślę! dobra agencja
    pracownik12

06.09.2021 15:13

nie ma dramatu. pracuje od 4 miesiecy. polecam
    Madzia

04.01.2022 09:41

To jest kłamstwo.
    Ola

30.12.2021 21:50

Czy można zrezygnować z pracy dzień przed wyjazdem?

Zostaw merytoryczną opinię o Ruigrok