3.5/5

3. Opinie o pracodawcach Hillegom
  5. Opinie o Ruigrok

Opinie o Ruigrok Hillegom

WebsiteIconRUIGROK

Nie przegap nowości o Ruigrok!

Pracownica

05.08.2025 21:18

Polecam ruigroka, jeżeli ktoś chce pracować i zależy mu na pracy. Wypłaty na czas zawsze. Jak jest jakiś problem można sie dogadać czy to o zmiane pracy czy mieszkania. Mieszkania też coraz lepsze. Pracuje w firmie prawie rok i w sumie nigdy o nic nie prosiłam bo nie mialam takiej potrzeby ale po nie całym roku gdy potrzebowałam zrobić badania krwi zadzwoniłam do biura I wszystko zostało sprawie załatwione, przyjechał po mnie Pan do pracy zawiózł na badania, wszystko tłumaczył a następnego dnia dostałam wyniki bez żadnego problemu czy upominania się. Jeżeli sie chodzi do pracy i nie stwarza większych problemów to też do do ciebie nic nie mają. Wiadomo że jeżeli ktoś chce przyjechać tylko coś sobie dorobić, chodzić po 2 dni do pracy a resztę tygodnia balować to odradzam bo na pewno nie będziecie zadowoleni bo firma nie pozwala sobie na takie zachowania, zresztą myślę, że jak każda inna agencja. Pozdrawiam i polecam
    Sandera

05.08.2025 17:23

Pracowałam w tej agencji około półtora roku i gdyby nie zła atmosfera przez innych pracowników ( podkreślam pracowników ) prawdopodobnie nie zmieniłabym tej agencji. Bardzo dobrze wspominam pracę na magazynie Dirka ( świetne szefostwo jak i team leaderzy). Z biurem nigdy nie miałam żadnych problemów. Za każdym razem dzwoniąc do nich z problemem otrzymywałam pomoc. Wypłaty również zawsze były na czas. I nie mogłabym zapomnieć o dziale lekarskim, który zawsze był w pogotowiu. Szczególnie chciałabym cieplutko pozdrowić Grzegorza i Angelinę którzy nie jednokrotnie musieli znosić mnie przy każdych wizytach lekarskich.
    Grzegorz

05.08.2025 14:33

Jesli chcesz pracowac, to praca sie znajdzie. Wyplaty sa na czas.
    Hania

05.08.2025 14:23

Najbardziej zadowolona jestem z opieki zdrowotnej ponieważ co by się nie działo zgłaszam i przyjeżdża do tego wybrana osoba aby zawieźć nas do lekarza i wszystko dokładnie tłumaczy najbardziej polecam panią Angelikę oraz pana Seweryna ponieważ zawsze można na spokojnie się dogadać
    Nowa

26.07.2025 07:21

Wybieram się do pracy w z tą firmą kto teraz pracuje i na jakich stanowiskach chodzi mi o sortowanie cebulek
    Stefan Fart

08.07.2025 17:06

Czy ktoś pracował przez ruigrok przy myciu okien? Czy da się zarobić?
    Zielone światło

07.07.2025 04:50

Ogóle firma Nic Den Haijer jest w porządku...Ale trafiając na bandę Doroty W. stracisz nerwy.Ta kobieta (o ile można to tak nazwać) stosuję książkowy mobbing w stosunku do polskich pracowników(ubliża,obgaduje, obraża pracowników Ruigirok)Zero obycia i kultury jako osoba zarządzająca zasobami ludzkimi.Myśle, że cierpi na zaburzenia afektywne dwubiegunowe dodając do tego alkoholizm.Nachodzi w hotelu pracowników Ruigirok po godzinach pracy lub w weekendy już nie wspomnę o próbie pożyczek pieniędzy od pracowników niższego szczebla.Jej słownictwo jest generalnie z rynsztoka i nie posiada jakiejkolwiek ogłady.Mieszkajac tyle lat w Holandii nie potrafi żadnego jezyka a i nawet w języku ojczystym robi rażące błędy ortograficzne.Reasumujac...kobieta z małym umysłem ale wielką....Jak taki człowiek może być na contrakcie i zarządzać ludźmi...wiele dobrych pracowników przez tą osobę się zwolniło...W pracy wszyscy wiedzą jaką jest ale nikt z tym nic nie robi...
    Kacper Gałaj

03.07.2025 13:10

Dzień dobry. Musieliśmy wrócić do Polski z narzeczoną ponieważ ząb mój zaczął puchnąć. W poprzednim tygodniu pracowaliśmy 19 godzin. Czy mogę mieć pewność że zapłacą Nam za tamten tydzień?
    Prawdziwy.40

11.05.2025 14:14

Nigdy więcej przez riugrok! Agencja oszukuje na pieniądze i wpisuje ci koszty dodatkowe.na ogłoszeniu piszą że stawka 18e-20e za godz a na miejscu okazuje się że za 14.26e będziesz miał 20e za godz ale to po 3 miesiącach bardzo dobrej pracy.same kolesiostwo tam pracuje i wszyscy wszystkich obgadują nie polecam tej firmy wszegolnosci w Aalsmeer na Kwiatach.

11.05.2025 15:39

Stawka podawana w ogłoszeniach jest stawką brutto i dodatkowo zawiera dodatki. Są one wyszczególnione w ogłoszeniu z informacją kiedy co jest płacone. Nie wszystko naliczane jest co tydzień, jak na przykład urlopowe. To płacone jest po zjeździe. Pracownicy maja możliwość skonsultowania wypłat z osobą w biurze. Dostają do niej numer przy umowie.
    bruh331

16.05.2025 10:13

no na kwiatach masz takie stawki 14 więc co się dziwisz ja na magazyn jade tera i 15 ponad a z dodatkami 18 niech spróbują tylko nie wypłacic to wspolczuje

13.05.2025 19:36

Szczerze jedna z najgorszych agencji jakich byłem.Brak jakiego kolwiek zainteresowania że strony koordynatora zakład pracy zaczynasz rano nie wiesz kiedy skończy podczas akcji 6 dni w tygodniu po 12h a kasa śmieszne pieniądze i ich dopłaty co tydzień do mieszkania.Po zakończeniu współpracy blokują ci wypłatę i nie odpisują na email i nie odbierają telefonu.Szczerze nie polecam
    Alinka

09.05.2025 15:43

Zgodnie z certyfikatem SNF, w hotelach np. na thailand ma być ogrzewanie. Płaci się tygodniowo prawie 150 euro są pompy powietrza i jest zimno! Ludzie marzną a obok w blaszanych barakach jest są gorące kaloryfery. Pozdrawiam
    Krystian

02.05.2025 15:36

Za 15h pracy kolega otrzymał 60€. JA za godzin 18, otrzymałem 18€. Fikcyjne opłaty dodatkowe, nie trzymają się umowy, którą sami napisali. Nie polecam. Jak próbowałem się skontaktować z księgowością, dostałem informację, że mam więcej nie dzwonić. Jak ktoś lubi być oszukiwany na pieniądze? TO PRACA DLA CIEBIE
    Krystian

05.05.2025 10:24

Jak widać, Ruigrok nawet nie skomentował, bo wie że to prawda. Także nie polecam
    Amster

03.05.2025 16:54

Gwarantowane godziny to fikcja. Jeśli jest np 28 h w tyg. tyle macie agencja w życiu nie dopłaci do 38.5h
    Renata

27.04.2025 01:20

Dzień dobry czy w oskamie jest praca??pracowałam wcześniej i wiem jak się pracuje

27.04.2025 14:41

Dzień dobry. Prosze dzwonić w poniedziałek pod numery 728321387 lub 604521233 od 9-17.00

11.02.2025 20:38

Grześ

19.02.2025 13:03

Gdzie pracujesz i jakie tygodniówki po odliczeniu mieszkania?
    Katarzyna

30.01.2025 12:28

Witam ja polecam tą agencję jest wypłacalna , lokacje też sa dość normalne ,Dziewczyny w biurze też pomocne zawsz rozwiązywały problem dość szybko . My z mężem byliśmy zadowoleni jeśli ktoś jedzie pracować a nie leżeć to będzie miał dobrą opinie . Jeśli będzie taka potrzeba to napewno skorzystamy z tej agencji
    Alien

03.01.2025 10:10

Witam mam pytanie odnośnie solarisów mianowicie w 1 punkcie jest wzmianka o kosztach "koszty ktore mozna odciagnac i widnieje tam kwota ponad 200euro" z kad taka kwota i zaco jest ona pobierana gdyż praca z takim wynagrodzeniem po odtraceniu kosztów przy każdorazowym cotygodniowowym rozliczeniu dla mnie niema najmniejszego sensu poniewaz wyplaty na poziomie 300euro sa jakie sa. Dziękuję za odpowiedź
    Vdf

11.12.2024 21:07

Ktoś kto chce pracować to będzie a nie ze po 2 dniach nie idą do pracy bo boli brzuch albo głową
    Xde

03.12.2024 17:04

Ogólnie nie polecam pracodawcy pracowałem u nich wraz z kumplem raz w sobotę przyjechał do nas jakiś gościu od nich kazał nam dmuchać w alkomat potem poszedł po kubeczki kazał nam w nie się wysikać i zaczął robić narkotesty a na sam koniec gdy poprostu zmieniliśmy biuro nie dostaliśmy ostatniej wypłaty bo niby jesteśmy ileś tam euro im dłużni i mamy wypłaty wstrzymane więc odradzał bym wyjazdu do nich i tak z innej beczki co tydzień przyjeżdża nowy bus z nowymi naiwnymi którzy czasem nie są świadomi że wszyscy do jednego biura jedną nie polecam
    Kortian

07.12.2024 12:52

Jak dawno pracowałeś tam???
    klakier

25.03.2011 10:12

Bylem przez ruigrok w 2010 roku, zapisalem sie na 2 miesiace tyle też robiłem, 1sza wypłata pod koniec 2giego tyg za 1szy, wypłaty co tydzien, mieszkanie hmm to zależy kto co lubi ja mieszkałem w 6 osob w 1 pokoju i nie nażekałem, moze kolejki do gotowania i toalety no ale ;-) Dla optymistów polecam bedziecie zadowoleni a co do pesymistów to sie zastanówcie po co tam jedziecie czy na bale czy do pracy
    Joanna

31.07.2023 09:34

Hey. Ja również pracowałam tam w 2010 r. Mieszkales w hotelu w Lisse?

20.10.2024 22:06

jechałam do pracy w podobnym okresie. by pracować. na miejscu się okazało, że o godziny trzeba się prosić. gdy w danym miejscu nie było pracy, musiałam się wykłócać, by załatwili ją gdzie indziej. dramat. w obecnej agencji sami dbają o to i sami - gdy nie ma obiecanych godzin w danym miejscu - organizują ją w innych departamentach. więc no. w ruigrok, przyjeżdżając na dwa miesiące, cały czas siedziałam w strachu, że prędzej stracę niż coś finansowo zyskam. także podziękuję i nie polecę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Ruigrok?

Kontakt - Ruigrok

Hillegom

RUIGROK
    @Pracodawca

06.07.2024 00:07

Fakty z pracy ruigroku Jechałem do pracy ponad ,20. Godzin autokarem gdy przyjedziecie niedzielę zrobiła się kolejka po umowy gdzie ,nie masz czasu na przeczytanie jej , masz ja tylko podpisać już mi się to nie spodoba na wstępie na miejscu dostałem pokój dwuosobowy bez okna ( jak można dać komuś pokój bez okna ) ,miałem lodówkę brudna. Stara niedziałająca , dopiero po paru dniach wymienili tego nie rozumiem, dwa tygodnie czekam na zmianę pokoju łóżko stare materac był obskorny , W lokacji oddzielna kuchnia łazienka budynek paru piętrowy gdzie na lokacji jest szacunkowo 150 osób ,gdzie do jednej kuchni przypada ,50 jak nie więcej osób Pasek wynagrodzenia w języku holenderskim. , nie przejrzysty nie wiesz za co ile płacisz Jak ci się zaspi do pracy to ci wejda do pokoju bez pytania a to narusza twój mir domowy ,słyszałem też o kontrolach jak ktos jest akurata w pracy że mu wchodzą i sprawdzają pokój. W prysznicach ograniczony czas żebyś przypadkiem za duzo wody nie zużył masz maks 5 min potem wody już nie ma i tylko ciepła woda przecież każdy umie sobie wyłąc prysznic . Skrajną oszczędność Wszystko wszędzie trzeba nosić ze sobą garnki z kuchni do pokoju z pokoju do kuchni ,papier t , płyn do naczyń . Plus to stołówka w firmie której pracuje tanio za niecale 3 euro można dobrze zjeść. Plus księgowa która dobrze wytłumaczyła niejasności dotyczące paska wynagrodzeń Wchodzą ci bez pytania do pokoju naruszając moją prywatność trakcie wynajmu narzucacie ludziom co mają robić w pokoju który jest wynajmowany grazac Kara ,ewentualnie po zakończeniu wynajmu i sprawdzić stan w momencie zniszczeń można wtedy ponieść Kare która była uzgodniona w umowie jak w ogóle była Firma mnie zwolniła z dnia na dzień nie przedstawiając powodów agencja postanowiła że nie będzie szukać nowej pracy dla mnie , musiałem ponieść dodatkowe koszty z powrotem .nie poważna firma .
    @Pracodawca

06.07.2024 00:12

A jeszcze dodając dodając agencja gwarantowała 38 godzin tygodniowo , gwarantowała a w żadnym tygodniu pracy nie miałem zapewnianego gwanranta.

20.10.2024 21:47

o to to. o godziny trzeba było się prosić, a nawet dobijać, a momentami już kłócić, bo prośby i pytanie olewali. gdyby nie moje naciski, to bym nic nie zarobiła, bo większość czasu, w którym miałam pracować, siedziałam na kantynie (bo "aktualnie nie ma co robić").
    Wroom

07.06.2023 20:27

Witam wszystkich. Mieszkał ktoś w jakimś hotelu pracowniczym od nich?
    Kiedyś pracowałam

22.06.2024 00:03

Tak. W agencji w której pracowałam na początku mojej przygody w Holandii były sztućce, ba nawet talerze i inne potrzebne rzeczy! Zal mi was ludzie, zgadzacie się na takie ochłapy! Podstawowy Angielski i znajdziecie sami pracę w magazynie, dobra praca i płacą na start a nie agencje. A żal mi was, bo takie podstawowe rzeczy jak sztućce są dla was czymś ekskluzywnym na lokacji.

20.10.2024 21:35

tak. pracuję w innej agencji i sztućce są na stanie, pełno garnków też, czajnik, mikrofala itd. ileś lat temu pracowałam chwilę przez ruigrok to nie było nic poza pokojem, uwaga, bez drzwi. a najgorsze, co pamiętam, to czekanie w kolejce na podpisanie umowy - o piętej rano, po dwidziestu godzinach podróży. jednak podziękuję za takie warunki.
    Cebwk182

11.10.2024 10:33

Czy może ktoś się wypowiedzieć nw temat pracy w hillegom magazyn spożywczy? Mam zamiar niedługo tak wyjechac. Jak wygląda zakwaterowanie, praca stawki tygodniowe atmosfera?

09.09.2024 19:13

Na ile czasu otrzymuje się pierwsza umowę?

19.08.2024 11:40

Jeśli planujecie pracę za granicą i wahacie się co do tej agencji to z całego serca wam odradzam. Ta agencja to jeden wielki (usunięte przez administratora) i anarchia Jadąc tam nigdy nie sądziłem że trafię do takiego miejsca. Zaczynając od początku - jedzie z Polski z całym autobusem osób jadących do tej właśnie "firmy". Co tydzień przyjeżdża nowy bus właśnie takich jak wy - nieświadomych. Wchodzicie do biura i biegniecie podpisać umowę (której nigdy wcześniej oczywiście nie widzieliście) jedziecie tylko na zapewnieniach rekruterki, które się kompletnie rozjeżdżają z tym co zastaniecie. Osoby pracujące w tym budynku to banda hamów i (usunięte przez administratora)którzy chcą wam jak najszybciej wcisnąć tą umowę unikając jakichkolwiek odpowiedzi na wasze pytania. No cóż nie macie zbyt dużego wyboru - podpisujecie umowę i zostajecie oddelegowani do "mieszkań" i tu zależnie jak traficie może być źle lub gorzej - większość ludzi trafia gorzej - jedzie na motel przez pracowników zwany (usunięte przez administratora). A, zapomniałem ceny za mieszkanie dowiadujecie się przy pierwszej wypłacie no i jesteście w szoku - mieszkanie w warunkach naprawdę niskich, które po przyjeździe było brudne ( u mnie stały niedopite kieliszki, na podłodze była śmierdząca woda a na łóżku resztki naskórka z pozostałych lokatorów) koniec końców mieszkacie i płacicie chore pieniądze (+-600€ za miesiąc) Co do pracy tutaj - loteria możecie trafić dobrze - atmosfera w pracy znośna, (usunięte przez administratora) ale chyba przyjechałeś po to żeby pracować Niestety w większości "praca" wygląda inaczej - wstajesz 4-5 i jedziesz z kierowcą zbierać wszystkich ludzi dookoła. 7-8 jesteście w pracy i po 12h roboty ( około godzina przerwy, która jest nie płatna) wracasz do domu - 21:00 ( dodatkowa godzina w busie rozwożąc innych) - jutro do roboty na 7 :))) Stawka też się nie zgadza z zapewnienieniami rekruterki. Co do samej pracy... Jeśli trafisz na kwiaty to ci ogromnie współczuję - tutaj mówię z opisów mojej dziewczyny i innych których tu poznałem: ludzie nad tobą potrafią wyzywać cię od (usunięte przez administratora), poniżać ogólnie terroryzować, praca w ogromnym kurzu, bez jakiejkolwiek odzieży ochronnej czy chociażby maseczki żeby nie wdychać tyle pyłu. No i 12h monotonnej roboty w nieludzkim tempie Ludzie pracujący w tej firmie to najgorszy (usunięte przez administratora)i manipulatorzy, którzy udają miłych ale gdy starasz się czegoś od nich uzyskać pokazują prawdziwe oblicze i hamsko cię zlewają mówiąc "że się tym zajmą" Ja z moją dziewczyną musieliśmy wracać do Polski, ponieważ dziewczyna była w ciężkim stanie zdrowotnym i odmówiono nam jakiejkolwiek pomocy. Większość osób które tu spotkałem to ludzie bez jakiejkolwiek perspektyw którzy trafili tutaj właśnie przez desperację i próbują sobie "ułożyć życie" (usunięte przez administratora) Ps nadal nie otrzymałem ostatniej wypłaty, próby kontaktu są niemożliwe ( obstawiam że mój numer został zablokowany) Jeśli ktoś wie w jaki sposób można nasłać jakieś organy władzy na tę firmę to proszę się odezwać. Ich polska firma to tylko słup a wszystko dzieje się w Holandii.
    Podróżnik

15.08.2024 17:22

Jak wyglądają zakwaterowania ?
    Donny

11.08.2024 17:31

Witam. Tak, to prawda - gdy przyjeżdżacie do pracy, stoicie w gigantycznej kolejce, by podpisać umowę. Później rozmieszczają was na lokacje. Ja trafiłem na. Konserwe- najlepszy ich hotel, ale płaci się za niego 144,60€. Godziny są rzucane losowo. Raz idziesz na pięć godzin, raz na dziesięć. Tak naprawdę nie wiesz o której wrócisz i nie wiesz na którą zaczynasz. Niby gwarantowane 38 godzin, ale zdąża się tak, że mamy po 35 czy 37. Zarobki? Bardzo średnie. Trzeba liczyć na jakieś 350-410 euro, chyba, że jakimś cudem dostaniecie sobotę czy niedzielę. U nas są tylko wybrane osoby. Nie chcą szkolić, by pracownicy mogli się rotować i co jakiś czas więcej zarobić. Ogólnie, lepiej poszukać czegoś innego za lepsze pieniądze. Pokoje są czyste, ale wszystkie naczynia, płyny itd musicie posiadać swoje. Biuro? Jak to biuro. Jeśli będziecie dla nich normalni, oni też będą dla was tacy sami. To tylko ludzie, zawsze można się dogadać. Jedyny minus to zarobki. Jak ktoś przyjechał tutaj żyć, będzie zadowolony, jak ktoś chce odłożyć, lepiej szukać czegoś innego.
    Stały pracownik

03.07.2024 23:19

Pracuję w tej firmie długo wiele rzeczy widziałam bardzo dużo ludzi się przewija.Żeby tu być musisz totalnie sie podporządkowac Zero własnego zdania niczego nie chcieć od biura .Traktują ludzi jak było. Polacy obsadzeni na stanowiskach posiadają Zero empatii człowieczeństwa kultury zasad współżycia i traktowania drugiego człowieka .Pan G służący szefa firmy człowiek bez skrupułów sumienia -co niedzielę kościółek i jak najbliżej Boga pierwsza ławeczka .Czy ten facet widzi swoje wady czy ma sumienie.Mam ochotę podejść i wykrzyczeć kim jesteś ludzie tacy nie są Ty jesteś potworem.Tyle w temacie albo siedzicie cicho albo nie jest to firma dla Was .Tu rządzi elita ludzi którzy dla euro stracili poczucie własnej wartości
    Niezadowolony pracownik

26.06.2024 14:06

Tak szczerze jadąc tu słyszałem dużo dobrego o ruigroku, podczas rozmów z nimi mówili że będzie elegancko po 8h dziennie robota i wgl wszystko fajnie zakwaterowanie też będzie fajne. Co się okazało? Że tak naprawdę to żadnych 8h nie ma tylko możesz (usunięte przez administratora) dziennie po 12h, oczekują od nowych pracowników prędkości stałego pracownika w momencie w którym nawet nie wie co ma robić, no a z zakwaterowaniem co? Koszty gigantyczne ale no jednak okazuje się że pokój przesiąknięty pleśnią i do tego wszystkiego musisz raz na jakiś czas sprzątać pokojami cały hotel także nie polecam
    Pablo

25.06.2024 07:08

Lokacja tzw. "patol", 4 osobowe pokoje z warunkami jak cela (usunięte przez administratora) Praca jest przez pierwszych kilka tygodni a później cie nie potrzebują i rzucają po kilku miejscach jeżeli łaskawie zechcą wiec błąka się po tym patolu kupa ludzi która nie ma co robić. Zjeżdża 100 osób i stoi się godzinami jak (usunięte przez administratora) w kolejce do podpisywania papierow. No i słyszysz ze nie ma aktualnie roboty a widzisz że co tydzień zjeżdża się kupa nowego (usunięte przez administratora). Skąd? Po co? Gosc który tym wszystkim rządzi, którego imię przypomina pewna sławna postać z książek Sapkowskiego, to arogancki cham do którego na samym wjeździe ludzie odradzają dzwonić. (usunięte przez administratora)kilka innych osób z biura też niemiłych. Ludzie wywoływani do pracy na chorobowym a później zwalniani, zatrudniani ludzie karani i poszukiwani listem gończym. Akcje takie jak wysyłanie kogoś na nadgodziny do pracy i nie informowanie kierowcy busa o tym że trzeba odbierać dodatkowe osoby. Trzymać się z daleka. Gorzej trafić nie można.
    Jbc ruigroka

10.06.2024 17:51

Nie polecam tej agencji ponieważ maja cie totalnie gdzieś daja ci mieszkanie ty za nie placisz 120 euro a to jest jeden wielki (usunięte przez administratora) zmienic pracy nie mozesz bo cie wywalą z agencji normy w robocie nie zrobisz to cie wywalą no za wszystko tu cie wywalaja ja nie wiem za co te dobre opinie tak samo wyplata bardzo mala robi sie tu za najniższą np 5 dni z rzędu po 10 godzin robienia a dostalem tylko 370 euro czyli wielka kpina no nie polecam tej agencji omijajcie ją szerokim łukiem

06.06.2024 15:56

Lepiej bać się pana "G" ponieważ może wyzywać ludzi od (usunięte przez administratora) albo grozić wydalaniem. Nie polecam się za 10 euro na godzinę tak pocić z tym człowiekiem. Opieka zdrowotna marna jak będziesz na skraju życia to może wtedy jakąś kolwiek otrzymasz:)

05.06.2024 23:56

Rowery w stanie opłakanym zarobki marne. Płacisz za pokój jak za hotel a warunki nie zachwycają. (usunięte przez administratora)to człowiek z którym się nie da porozumieć jedyne co może to cię postraszyć jeżeli próbujesz z nim pogadać jak człowiek. Za wszystko chce się wyrzucić nie ważne co powiesz bądź zrobisz. Zero człowieczeństwa w tym człowieku. (usunięte przez administratora)

05.06.2024 23:47

Jeżeli ktoś cię prześladuje w pracy (usunięte przez administratora) ma to gdzieś jeżeli masz gorączkę 40 stopni i nie jesteś zdatny(a) jechać 6 km na rowerze (usunięte przez administratora) ma to gdzieś. Jeżeli nie jesteś robotem to lepiej nie podejmować pracy w ruigroku. Za 2 tydzień pracy dostaniesz mniej niż za pierwszy po odliczeniu transportu, butów + mieszkania a jeżeli będziesz próbował się zapytać dlaczego tak jest (usunięte przez administratora) ma to gdzieś...
    DobryOn

18.05.2024 17:40

Hurtownia Chlodnia order picker. dostalem propozycje pracy przy stawce 17.70€ do tego pani powiedziala ze kierowcom auta placa 40€ Tygodniowo. oplaca sie tam jechac?
    Świeżak

16.05.2024 17:04

Były pracownik spostrzeżenia : Na pierwszy rzut oka firma wydaję się profesjonalna do momentu wjazdu do biura stado ludzi podpisuje jakieś kartki i przydziela Cię do hoteli domów i do pracy Trafiłem najgorzej Lisse motel(PATOL) ładują żywcem do pokoju 4 osobowego jak chcesz zmiany to nie ma możliwości 2 to tylko dla par (mix) FATALNE WARUNKI BYTOWE robota jak to robota jak się trafi ja miałem 2 tygodnie roboty i mi podziękowano a zaproponowano jakieś (usunięte przez administratora).. są wypłacalni płacą co tydzień, jedziesz 1200 km by przepracować 2 tygodnie biuro Ruigrok chyba lubią ten system.
    Anka

09.11.2022 13:50

Chciałam się dowiedzieć czy jest to prawidłowa odpowiedz jak każdy mówi ze można się zwolnić po 8 tyg ponieważ jeśli prędzej to będzie kara pieniężna jest to prawdziwe czy można się zwolnić w 7 tyg ?
    Belkk

10.03.2024 12:15

Nie oplaca soe tu przyjezdzac ja przyjechlam tydzien temu przepracowalm tydzien a od poniedzilku bede skedziec bo nie maja pracy dla mnie dziwne ze akurat dla mnie
    Michał

15.05.2024 18:07

Zgadza się, za mieszkania ściągają dużo, nie zapewniają pracy takiej jak się oczekuje, zwalniają z dnia na dzień. Ogólnie baaaardzooo odradzam.
    kev

04.04.2024 00:07

z uprzejmosci zapytam czy inzynier budowy maszyn przemysłowych ma szansę na prace?
    AR

03.04.2024 13:11

Agencja pracy która na początku wydawała mi się pełna profesjonalizmu i zaangażowania jednakże szybko wyszło na jaw jaka jest na prawdę. Podejście do człowieka w Polsce mają super jednakże jeśli jest się w Holandii, człowieka traktują jak (usunięte przez administratora) Ja akurat miałem szczęście, że pracowałem w jednej firmie cały czas. Ale innych przerzucają z firmy na firmę cały czas. Nadgodziny nie są obowiązkowe a zmuszają do nich ludzi pod groźbą wyrzucenia z agencji. Nadgodziny nie odbywają się w miejscu gdzie się pracuje a zupełnie w innych firmach, głównie w weekendy... Często zmuszają ludzi z prawem jazdy aby zostawali kierowcami. Warunki mieszkaniowe są bardzo złe, mieszkania z lokatorami z różnych państw z czego większość z nich nie mówi ani po polsku ani po angielsku. Mieszkania nie są wyposażone w garnki, sztućce, w sumie nic. Dobrze, że chociaż jest pralka i łóżko. Przez cały czas pobytu ta.m dostałem tylko klucz do własnego pokoju ale do mieszkania nie, a już nawet nie powiem o klatce schodowej. Często bywało tak, że ją lub któryś ze współlokatorów gdy skończył wcześniej pracę musiał kilka godzin siedzieć na deszczu i czekać aż ktoś kto ma klucze przyjdzie i otworzy mieszkanie. Dorabiać kluczy nie wolno... Większość ludzi w agencji jest niekompetentna, chamska i ciężko cokolwiek z nimi załatwi chociaż są wyjątki. Podsumowując. Agencja posiada: Na plus. Firmy które płacą często więcej pracownikom niższego szczebla jak i tym wykwalifikowanym często więcej niż inne. Na minus. Bardzo źle warunki mieszkaniowe. Brak ludzkiego podejścia do ludzi którzy tam pracują przez większość pracowników z agencji. Zmuszanie człowieka do "nadgodzin" w innych firmach zaraz po skończeniu pracy. Mało ofert dla specjalistów i zawodowców.
    Porażka

26.03.2024 13:16

Po pierwszej wypłacie nie byłem zły a zacząłem się śmiać, zadając sobie pytanie co robie w takim miejscu... Nie polecam, przestrzegam, przed popełnieniem tego błędu. Mieszkania są tragiczne a lokatorzy tacy sami. Miejsce dla najgorszego marginesu, a i tacy zdołają znaleźć coś lepszego. Szkoda czasu i nerwów

Zostaw merytoryczną opinię o Ruigrok