Opinie o Wydawnictwo Sfinks

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Sfinks

Tomek

Ja byłem na rozmowiei szkoleniu, nie nadaje sie do takiej pracy, ale wszystko wygladalo spoko, prowadzacy, czesc pracownikow nie wygladaja na niezadowolonych

Ecie pecie

Firma jest zajebistą i tyle.(usunięte przez administratora) mnie obchodzi kto co se myśli ja (usunięte przez administratora) wiem swoje.Ludzie są mega równiachy,wszyscy sobie pomagają - dziwnie brzmi ale tak jest,to nir jest corpo a atmosfera prawie jak w rodzinie.Do szefa zawsze drzwi otwarte,nie słyszałem o sytuacji w której komuś by nie pomógł czy to finansowo czy przede wszystkim psychicznie.Poza kilkoma razami nie słyszałem żeby ktoś został z stamtąd zwolniony.ja pracuje na zleceniu.Robie kiedy mi się chce a chce mi się cały czas bo mam parcie na kasę.Mam to wszystko (usunięte przez administratora)bo przychodzę do pracy i chce tam chodzić.A do prezesa mam wielki szacunek bo nieraz mi pomógł i wielu (usunięte przez administratora)innym ludziom ratował nawet życie.Kazdemu życzę takiej roboty w tej (usunięte przez administratora).Niektorzy zarabiają ponad 4 koła na rękę mają swoją bazę i jak jest jakaś nowość to Szcze siedzą nic nie robią tylko obdzwanają swoich klientów.Duzo klientow = dużo siana.Proste?Jakis temat jabłek się toczy.(usunięte przez administratora)Moze niektórzy chcą witaminy ja chcę kasę bo życie to zdrowie i mamona. Dopóki zgadza mi się każą złego nie powiem

OlciaEl

A ja pracuję drugi miesiąc i nie narzekam. Ciepło, miło, a praca jak praca - nie każdy się nadaje, ale jest ok.

samantha

Pracowałem w TRW. Tam nie tylko były jabłka. Ale także: soki, kawa, herbata, woda, poczęstunki na święta, itp. I co z tego? Jak poza tym były tylko: rygor, wyzysk, mobbing, kolesiostwo, nienawiść, zazdrość, pomiatanie, niszczenie psychiczne i fizyczne, ...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Wystarczy

NICK
@samantha 31.08.2017 09:58
Pracowałem w TRW. Tam nie tylko były jabłka. Ale także: soki, kawa, herbata, woda, poczęstunki na święta, itp. I co z tego? Jak...

Dzięki za informację

Ula

Dziś znowu były jabłka dla wszystkich pracowników :D

Jan
@Ula 25.08.2017 14:38
Dziś znowu były jabłka dla wszystkich pracowników :D

Jabłkami nie wykarmie rodziny :-) Chociaż fjny pomysł.

Ania

A co dziwnego w tym, że ludzie dobrze piszą? Jak się człowiek nie sprawdzi, a umie rozstać w normalny sposób to po co ma pisać głupoty? Tobie się nie podobało, masz prawo do swojego zdania i to jest proste. Ale chyba nie jest tak źle, skoro niektórzy (czyt. trzon firmy) pracuje tam ileś lat? Jak się jest pazernym to się dwa razy traci... a jak się ciężko zachrzania to się ma efekty i pozytywną opinię... Pozdrawiam

ZDZIWIONY

Jestem zdziwiony samymi miłymi opiniami tutaj. Coś tu naciągane jest bardzo. Mam inne zdanie na ten temat tego pracodawcy.

ZDZIWIONY

Jestem bardzo zdziwiony samymi super opiniami tutaj. Coś naciągane to jest bardzo. Mam mniej miłe doświadczenie z tym pracodawcom.

Kinia

Najpierw umowa na okres próbny, jak się sprawdzisz (czyli po prostu nie olewasz roboty tylko się starasz) to potem dostajesz normalną umowę. Czasem były owoce, ciastka albo jakieś napoje :) bardzo sympatycznie.

K.P.

Pracowałam jakis czas temu kilka miesięcy. Wszystko było ok. Wypłata na czas, ludzie mili.

BZW-bk

No właśnie. Jak się człowiek przykłada do pracy to prędzej czy później ma efekty i uznanie Szefa. Klimat za to taki, jakiego nie miałam chyba w żadnym z dotychczasowych miejsc zatrudnienia :) Pozdrawiam!

Ewa K.

Pracujesz - zarabiasz. To logiczne i proste. Bez zaangażowania nic się nie osiągnie w żadnej pracy...

Iza

Pracowałam tam, chociaż nie wyszło. Widocznie nie mam zacięcia handlowca. Ale pomoc otrzymywałam ze wszystkich stron. Jak nie tak to inaczej, chcieli, żebym dała radę :) Bardzo polecam i chętnie bym tam została :) POZDRAWIAM EKIPĘ!!!

paulina0628

Czy jest możliwość pracy tylko na wakacje?

Kornelia
@paulina0628 28.06.2017 16:13
Czy jest możliwość pracy tylko na wakacje?

Tak tylko musisz to jasno zaznaczyć na rozmowie.

Adam

Pracuję i polecam

N

Witam mam pytanie jak wygląda wypowiedzenie z pracy przy umowie zleceniu? Pozdraiwam:)

Ula

A ja pracuję i jest ok. Ostatnio na przykład tak po prostu zakupiono jabłka, tak po prostu. Jak w każdej pracy (i dziedzinie życia) są lepsze i gorsze dni, ale to normalne :) Jakby było źle jak piszą niektórzy (a mam wrażenie, że po prostu się sami nie sprawdzili) to ludzie nie pracowaliby ileś lat... Jest OK.

Noemi

Nie pracowałam w tym wydawnictwie bo dopiero złożyłam CV i nawet nie wiem czy dostanę możliwość pracy, ale jak czytam komentarze niektórych osób to dochodzę do wniosku, że jesteście za mało krytyczni wobec siebie natomiast o wiele bardziej wobec innych ( oczywiście nie o wszystkich stąd ten komentarz ) Może z dwie osoby tylko napisały, że miały niską sprzedaż i nie mają pretensji do pracodawców bo same wiedzą, że nie dały rady a reszta? Najlepiej pretensje do wszystkich wokół o wszystko. Bo trzeba dzwonić, bo mało kasy, bo brak umowy i nie wiadomo co jeszcze. Ludzie jeżeli jest oferta pracy jako konsultant telefoniczny to wiadomo,że praca polega na telefonicznych rozmowach z klientem ( tu się kłania czytanie ze zrozumieniem) i będąc na rozmowie wstępnej zapewne taką informację otrzymaliście, że praca polega właśnie na tym. Mało kasy? Jeżeli Ci mało kasy ( a prawda jest taka, że niektórym zawsze będzie mało) to jedź za granicę, tyraj jak wół i zarabiaj 'więcej' skoro tutaj tak Ci źle. A jeśli chodzi o umowę to nie wiem jak to z nią jest naprawdę bo widziałam komentarze,że jednak są ludzie, którzy ją dostają już na początku nawet. Zanim napiszecie jakieś hejty na jakimkolwiek forum czy portalu to się zastanówcie jak one mają się do rzeczywistości bo w internecie każdy odważny a jak przyjdzie co do czego to wszystkim wszystko pasuje i nikt nic złego nie powie. A na koniec dziękuję tym osobom, które napisały tyle pozytywnych rzeczy o pracy w tym wydawnictwie.

Martyna

Bardzo fajna firma, dobrze się pracuje, miła atmosfera, super ludzie. Raczej żadnych większych zastrzeżeń :)

Dorota

Ja tam pracowałam wcześniej, teraz po ułożeniu swoich osobistych tematów wróciłam. Zaznaczam, że wróciłam CAŁKOWICIE DOBROWOLNIE! :)

m

Pracodawca ok, klimat ok, warunki ok. Nie ma żadnych negatywnych uwag. Jak w każdej pracy trzeba robić swoje.

Maja

@Olgato ważne pracować na produkcie, który warto polecać i można dopasować do potrzeb klienta. @Aniaz czego wynika tak dobra atmosfera, o której wspominasz? Chętnie dowiemy się więcej o Tym jak wygląda praca w Wydawnictwie Sfinks.

Ania
@Maja 26.04.2017 09:44
@Olgato ważne pracować na produkcie, który warto polecać i można dopasować do potrzeb klienta. @Aniaz czego wynika tak dobra...

Dobra atmosfera wynika z tego, że w Wydawnictwie pracują wspaniali, energiczni i wyluzowani ludzie. Zawsze pomocni i motywujący!

Olga

Wcale nie na siłę. Ludzie przyzwyczajeni do jakości książek sami proszą o telefony z nowościami. Rozpiętość wiekowa klientów jest bardzo duża, a i asortyment tematycznie szeroki. Dla każdego coś się znajdzie, więc o pchaniu na siłę nie może być mowy.

Ania

Praca super, wprawdzie dużo obowiązków, ale przecież do pracy nie chodzi się po to żeby się obijać :P Zarobki całkiem spoko, atmosfera wręcz genialna, ludzie są niesamowici. Polecam!

janek

Jak chodzi o bycie konsultantem to fajnie. 8-16, masz podstawę i premię za wyniki, można całkiem fajnie zarobić. Wiadomo, że nie ma nic za darmo, ale - jak w każdej pracy - dajesz coś z siebie - dostajesz w zamian :)

Marta
@janek 24.04.2017 11:40
Jak chodzi o bycie konsultantem to fajnie. 8-16, masz podstawę i premię za wyniki, można całkiem fajnie zarobić. Wiadomo, że ni...

Fajnie czyli ile? Konsultant tzn odbieranie telefonów od klentów czy natarczywe dzwonienie po starszych ludziach i wciskanie im książek na siłe??, bo to ma ogromne znaczenie.

Maja

@Helmut myślę, że każdy z użytkowników może najlepiej wypowiedzieć się jak to wygląda w ich przypadku. A Ty jakie stanowisko zajmujesz? Możesz opowiedzieć o benefitach, które otrzymujesz?

Helmut
@Maja 11.04.2017 12:01
@Helmut myślę, że każdy z użytkowników może najlepiej wypowiedzieć się jak to wygląda w ich przypadku. A Ty jakie stanowisko za...

Juz nie pracuję w wyd.sfinks.Teraz pracuję w drugim ich wyd.świętego filipa.Praktycznie nic sie nie zmieniło poza tym ze sprzedaję książki religijne.Dla mnie ok ale jest kilku pracowników co jedno mowią do mnie a co innwgo za plecami.Olewam to.

Maja

@Helmut po jakim czasie można liczyć na podwyżkę? A na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?

Helmut
@Maja 10.04.2017 11:52
@Helmut po jakim czasie można liczyć na podwyżkę? A na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?

Na jakim stanowisku? Mają z 10 działów.

Kuba

widzę że dali ogłoszenie na Magazyniera, pracował ktoś z was w tej firmie lub pracuje na magazynie? Ktoś coś może powiedzieć w tym temacie? zarobi się chociaż 3tys?

Kuba
@Helmut 10.04.2017 09:35
Na pewno nie na początku.startowe 2 koła i umowa

Pracujesz na magazynie, możesz coś więcej powiedzieć, ile osób pracuje, jak duży magazyn , ile godzin i jakie obowiązki?

Helmut
@Kuba 10.04.2017 22:28
Pracujesz na magazynie, możesz coś więcej powiedzieć, ile osób pracuje, jak duży magazyn , ile godzin i jakie obowiązki?...

Jestem konsultantem klienta.Są 3 magazyny, z tego co wiem 8-16 pon -pt i jedna wybrana sobota 9-15.Przygotowujesz książki pod zamówienia.Konstrukcja cepa :-)

Maja

@AgaRerozumiem, że dostałaś pracę w Wydawnictwie Sfinks? Gratulacje! Chętnie usłyszymy więcej o szkoleniu, które Cię czeka.

AgaRe

Byłam niedawno na rozmowie, jestem mile zaskoczona: krótkie i zwięzłe info, wizualizacja wypłaty a do tego gadżet na wyjście z przypominajką, na kiedy szkolenie! Plus za to!

Maja

Jakie wymagania stawiają Państwo przed swoimi pracownikami? Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Z ilu składa się etapów? Jaka atmosfera panuje w firmie? Na te i więcej pytań odpowiedz znajdziecie w wywiadzie udzielonym specjalnie dla nas przez Prezesa Wydawnictwa Sfinks. http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,403552,wywiad-filip-topczewski Która z informacji w nim zawartych była dla Ciebie najbardziej interesująca?

SANTA MONICA

Najlepsi zarabiają ponad 5 tysia wiec nie jest tak ze nie mozna zarobic.To bardzo duzo pieniedzy.Najnizsza kasa za miesiac solidnej pracy to 2 300 brutto.Reszta zalezy od wilelkosci sprzedazy.Na realia naszego miasta to sami sobie odpowiedzcie czy to duźo czy malo.Ja dostaję ok 2 300 ale netto na rękę o nie narzekam

Ula.

Super firma! Gorąco polecam!

Marek

Widziałem u nich na profilu na Facebooku - https://www.facebook.com/pracujwSF/?fref=ts, że obchodzą urodziny każdego z pracowników. To prawda? Bo brzmi to bardzo ciekawie i tak... rodzinnie!

Jacenty
@Marek 10.02.2017 11:20
Widziałem u nich na profilu na Facebooku - https://www.facebook.com/pracujwSF/?fref=ts, że obchodzą urodziny każdego z pracowni...

No a dzisiaj kolejne urodziny! :D

Piotr.

Polecam pracodawcę, z Panem Prezesem można wszystko załatwić. Trzeba tylko być szczerym i uczciwym.

Doris

Każdy ma czasem lepszy/gorszy dzień, ale co? Taka praca - jako sprzedawca książek - masz sprzedawać książki. Tyle w temacie. Ja nie narzekam

Justa

Nie ma mocy, żeby wszystkim dogodzić. Ja się nie sprawdziłam w CC to znaleźli mi obowiązki w innym dziale. I jakoś lepiej idzie. Nie ma tak,ze mówią Ci WON. Z powodów osobistych musiałam zrezygnować, ale jak tylko poukładam swoje to wiem, że mosty nie są popalone. Polecam spróbować, bo ekipa super!

K.

Ja tam nie mam zastrzeżeń :)

rubel

Fajna praca fajni ludzie a to chyba bardzo ważne uważam,żeby być obiektywnym trzeba poznać dobrze firmę w której się pracuje , ja mam o niej dobre zdanie jest ok !

Jacek

Witam Może ktoś powiedzieć o pracy na magazynie ? Bo jedynie czytam o call center ?

Marcin
@Jacek 23.11.2016 08:39
Witam Może ktoś powiedzieć o pracy na magazynie ? Bo jedynie czytam o call center ?

Ja swego czasu pracowałem tam na magazynie, praca jest bardzo fajna, bo nietrudna. Masz np. 150 kolorowanek, musisz policzyć, czy faktycznie ich tyle jest i odrzucić te uszkodzone prosta robota. Ja wyjechałem do Anglii, ale ceniłem sobie to, że dobrze płacą!

kaja

@Wic oni wlasnie caly czas szukaja inzyniera do spraw robotyzacji procesow spawania we Wrocławiu tutaj musisz miec na pewno wykształcenie wyższe, preferowane studia z zakresu inżynierii procesów spawaniu samodzielności i inicjatywy w działaniu

tomek

Dla mnie to jest zrozumiałe, że poszukując osoby na telefon jako Sprzedawca przy Telefonie to musisz wyraznie mowic o tym co chcesz sprzedać i musosz zaprezentować swoj produkt, wyraznie by klient rozmawiał i słuszał z kim rozmawia poważnym, do sierpnia maja rekrutacje.

automat

Super, że są odpowiednie szkolenia. Wbrew pozorom nie każda firma jest w stanie je zapewnić, ale takie przygotowanie do pracy sprawia że pracownik wie jak wypełniać obowiązki. A jakie są zarobki? Dzięki za odpowiedź

jager

Doświadczenie w tym przypadku @hgf jest opcjonalne. Miło by było gdybyś posiadał, ale i tak najpierw przechodzisz przez szkolenie. Więc z tym problemu nie ma.

hgf

to dobrze jak ludzie sa zadowoleni ze swojej pracy przeciez @gębacz wymagana jest nienaganna dykcja, komunikatywność, mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku

mjut

kurcze ja mam 2letnie doświadczenie na słuchawce i wiem, że pracują tam ludzie, którzy pokończyli ekonomie itp. ale ta praca może dać satysfakcję też

micia

@tomek, jezeli sie postarasz to na pewno mozna tyle wyciagnac lub wiecej, ale trzeba posiadac dobre gadane nie oszukujmy sie

obiektywna

Sfinks poszukuje osób do pracy przy telefonie -tak każdy zaczyna a od ciebie zależy co sobą zaprezentujesz i czy osiągniesz więcej. Zadzwoń i się umów na rozmowę :)

amanda

ej tam.ludzie cieszcie się,życie jest piękne,zaszłam w ciążę w tej firmie...zawsze będę miała sentyment

zblazowany smutas :(

jak czytam sobie niektore komentarze ludzi na forach co to nic nie wiedza i sie wyzywaja na forach to mysle sobie O BI O BA KONIEC CYWILIZACJI !!! :(

Zostaw opinię o Wydawnictwo Sfinks - Częstochowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Sfinks