Securitas Polska

Adres: Cybernetyki 21, 02-677 Warszawa

NIP: 5221017042 KRS: 0000036743

Securitas Polska
2 487 928 5 1

Opinie o Securitas Polska

Filtruj opinie po kryteriach:

ciecius pospolitus
 Opinia

Firmie najwyraźniej bardziej zależy na cięciu kosztów utrzymania pracownika, niż jakości wykonywanej pracy, bo jak wytłumaczyć inaczej fakt zatrudniania osób z problemami psychicznymi. Praca z takimi jest męcząca ,uciążliwa i niesie ze sobą dodatkową odpowiedzialność, ale najważniejsze przecież że są dotowani z PFRON. Na inny paradoks w postaci dowództwa mniej wykształconego i doświadczonego od szarych członków załogi spuśćmy zasłonę milczenia. Gdyby chociaż zgadzała się kasa, to byłby jakiś plus, choć dziwne by było chwalić firmę za to, że płaci pracownikowi uczciwie i punktualnie JEGO pieniądze. Ale nawet o to trzeba się szarpać i upominać, bo nie ma miesiąca, żeby komuś nie brakowało kilku stówek w kwocie przelewu. Udogodnienia dla niepełnosprawnych są niczym Yeti, każdy słyszy że są, ale nikt ich nie widział.

Pomocna?
Tak2Nie
lolek
 Opinia
@ciecius pospolitus 24.06.2019 08:35

Nie wiem jak u Was, ale ja t ej firmie pracuje już ponad 6 lat i zawsze forsa jest na czas 7 lub 8 każdego miesiąca i zawsze wszystko się zgadza co do grosza.. A że zatrudniają niepełnosprawnych to się zgadzam,w innych firmach typu solid,konsalnet, ekotrade,impel,city security itd itd.... jest ta sama historia,czyli to żadna nowość w tej branży.....

Pomocna?
TakNie
Krzyś
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Panowie z Securitas z angielskim na Dowódce w Amazonie w Gliwicach bedzie ciężko znaleść , powiedziałem wam to rok temu.A tak wogóle to jest śmieszne , bo szef niech zna angielski i pisze raporty, pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie1
Karol
 Opinia
@Krzyś 25.05.2019 10:32

Znajomość języka angielskiego jest częstym wymogiem w większości ofert pracy. Obecnie Securitas Polska szuka recepcjonistki i język angielski w stopniu komunikatywnym jest konieczny. Napisz, czy firma przyjmuje także osoby z orzeczeniem o stopniu niepełnosprawności i czy tacy pracownicy mają udogodnienia związane ze swoim orzeczeniem? Czekam na Twoją wypowiedź.

Pomocna?
TakNie2
Karol
 Opinia
@Karol 27.05.2019 19:06

I bardzo dobry temat został poruszony , tak nie powinno byc aby niepełnosprawni pracowali w ochronie , oczywiście niech bedą warsztaty do tych ludzi, ale nie ochrona, to jest specyficzna praca gdzie wymaga pełnej sprawności fizycznej i psychicznej, myslę że Polski Rząd już nie długo się pochyli nad tym tematem , przy zmianie ustawy o ochronie .

Pomocna?
Tak5Nie2
Karol
 Opinia
@Karol 31.05.2019 22:24

Masz trochę racji, ale osoby niepełnosprawne potrzebują aktywizacji zawodowej, a udogodnienia i dofinansowania z PEFRONU sprawiają, że pracownicy z ustalonym stopniem niepełnosprawności są chętnie przyjmowani. Czy w firmie Securitas Polska pracują osoby z orzeczeniem i mogłyby wypowiedzieć się o udogodnieniach jakie oferuje pracodawca?

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
HAHA
 Opinia
@Karol 04.06.2019 08:56

Ludzie jakie udogodnienia dokładają jeszcze więcej pracy.coraz więcej godzin a jak nie to na bruk

Pomocna?
Tak3Nie1
Flustrat
 Opinia
@Karol 27.05.2019 19:06

Pracując na jednej z wiekszych fabryk produkcyjnych jako '' ochroniarz '' z grupą nie mam żadnych udogodnień, ba często wykonuje więcej pracy niż pracownicy ze zmiany gdyż w większości są to ludzie nie kompetentni ale dla '' góry'' liczy się to ze te osoby biorą dodatkowe etaty na bankach i sklepach i wszyscy w koło są zadowoleni godziny nocne nie są wypłacane należycie i co miesiąc trzeba się upominac o swoje pieniądze

Pomocna?
Tak3Nie1
Cienki
 Opinia
@Karol 27.05.2019 19:06

Przyjmują z grupą bo dostają pieniądze i dofinansowanie dlatego szukają takich pracowników.

Pomocna?
TakNie1
Karol
 Opinia
@Cienki 09.06.2019 19:16

Oczywiście pracodawca dostaje dofinansowanie do stanowiska osoby z orzeczeniem w zależności od rodzaju stopnia niepełnosprawności. Jednak powinien też respektować udogodnienia dla pracownika, które wynikają z jego orzeczenia. Twój przedmówca dodał, że są z tym problemy. Należałby o tym porozmawiać z pracodawcą gdyż siedmiogodzinny dzień pracy jest zagwarantowany przepisami dla takich pracowników. Napiszcie jak wygląda sprawa z premiami i innymi bonusami do wynagrodzenia w Securitas Polska.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obecnyy
 Opinia
@Karol 11.06.2019 09:56

Dlatego poza umową o pracą jest umowa zlecenie. By omijać 7 godzinny dzień pracy dla niepełnosprawnych. Udogodnienia? TO jest ochrona. Więcej zależny od klienta niż pracodawcy.

Pomocna?
Tak1Nie
Deo
 Opinia
@Karol 04.06.2019 08:56

Niepełnosprawni niech się aktywizują tam, gdzie są w stanie rzetelnie pracę wykonać. Co kogoś obchodzi aktywizowanie niepełnosprawnych, skoro chce profesjonalnie wykonać usługę ochrony? Problem w tym że profesjonalnie nie chce, to raz, a aktywizowanie go nie interesuje, tylko zysk z PFRON.

Pomocna?
TakNie1
Tomek
 Opinia
@Krzyś 25.05.2019 10:32

Nie długo zaczynam tam pracę na razie wszystko wygląda w porządku ale jak by co to będę pisała

Pomocna?
TakNie1
Superdziadek
 Opinia

Ja również mogę pochwalić tego pracodawcę jako pracownik ochrony. Pracuję tak jak mi płacą. Podczas godzin pracy urzędu oglądam sobie (usunięte przez administratora) i filmy z netu. Na monitoring mam centralnie wywalone. Nocki? Miłe spanko od 22.00 do 5.00. Na resztę wywalone w końcu za minimalna niech się cieszą że przychodzę do roboty. Naprawdę bardzo miły pracodawca polecam wszystkim.

Pomocna?
Tak2Nie
Marzena
 Opinia
@Superdziadek 12.06.2019 12:55

Śmiem twierdzić, że Twoja wypowiedź ma charakter ironiczny. Jest ona jednak zupełnie niepotrzebna, ponieważ nie wnosi nic wartościowego do bieżącej dyskusji. Zachęcam Cię, abyś jeszcze raz spróbował wyrazić swoją opinię o Securitas Polska jako o miejscu pracy - tym razem w sposób rzetelny. Powiedz na przykład, jak kształtuje się w tej firmie system wynagrodzenia pracowników. Możemy na Ciebie liczyć w tej kwestii?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miki
 Opinia

Pani Agato Gdybym nie miał takich doświadczeń to raczej bym tego nie opisywał. Oczywiście niewypłacanie pieniędzy to poważna sprawa dlatego trafila do sądu. Samo zatrudnienie pracowników na podstawie dwóch umów ( o prace i na zlecemie) na tym samyn obiekcie jest łamaniem prawa pracy ale to juz Pani pewnie wie , do tego brak osobnych grafikow, rozpisywanie godzin z umowy o prace jako premia i wliczanie ich do zlecenia, to samo umundurowanie , Itd. Mam nadzieje że niedługo takie firmy jak Amazon ,ktore cenia sobie uczciwość i szanuja prawo, przejrza na oczy, bo z tego co wiem to raczej nie współpracują z oszustami. Oczywiscie ścieżkę kariery każdy wybiera sam, dlatego jest to forum, aby ostrzec innych żeby nie wdepneli w ..... Pytanie wiecie moze co oznaczaja trzy czerwone kropki ? Może pani Agata wie ? Podpowiedz to PARADOKS !!!!!

Pomocna?
Tak72Nie
Ania
 Opinia
@Miki 29.06.2018 09:00

Ja jestem zadowolona z zasad obowiązujących w Securitas.Wcześniej nie pracowałam w ochronie.Dzisiaj mam elastyczny harmonogram,sama decyduję kiedy pracuję,Każdy chyba wie na co się godzi i jaką formę zatrudnienia preferuje.Po wprowadzonych przez Securitas zmianach zaczął się oczywiście lament że nie będzie zleceń ze nie można już samemu ustalać dni wolnych ,że nie można już porostu zgłosić że się nie przychodzi dzisiaj.Zapomniałeś dodać te małe elementy.Jak się ustosunkujesz do tego że większość tych tak zwanych ofiar zamieszana była w kradzieże a teraz pracują na zleceniach w innych firmach i jak ma to się do tego że Securitas jest nie uczciwy?Zarzucasz ciężkie oskarżenia które jak zawsze w takich sytuacjach są bezpodstawne.Codziennie kiedy jestem w pracy znajdzie się jakiś malkontent i maruda który swoją własną nieudolność próbuje przykryć przyczynami zewnętrznymi.Securitas podjął bardzo odważną decyzję i jest chyba jedyną firmą z branży która podjęła się takiego wyzwania.Ja ze swojej strony polecam.Jeżeli ktoś chce się rozwijać nie boi się wyzwań i przy tym chce zarobić przyzwoite pieniądze to jest to miejsce dla niego.Większość naszej załogi pracuje od początku czyli od 4 lat średni staż z tego co się orientuję to 2-3 lata więc chyba jak na branżę ochrony to całkiem niezły wynik, poprzedniej firmie starym pracownikiem był pracownik ze stażem trzech miesięcy .Jak już wspomniałam wcześniej nie pracowałam w branży ochrony przed Securitas ,może dlatego że nikt nie mógł mi zaoferować umowy o pracę tylko zlecenia,umowy o dzieło i wypłata co dwa miesiące.W Securitas dostałam umowę o pracę od ręki,wyplata na czas i pakiet socjalny.Po niecałym roku awansowałam i pieniądze się zmaniły diametralnie choć i tak były dobre.Czy mam coś do zarzucenia firmie,muszę się przyznać że tak dają za dużo szans takim osobom jak Ty które nic nie wnoszą ,a przez których codziennie musimy się tłumaczyć.Mam nadzieję że odnajdziesz kiedyś swoje miejsce gdzieś na parkingu w zielonym lesie gdzie będziesz mógł opowiedzieć swoją historię żubrom i liskom.I ostatnie pytanie do Ciebie gdzie w ochronie można zarobić na etacie od 3 tysięcy :) odpowiedź jest tylko jedna.Pozdrawiam

Pomocna?
Tak7Nie7
Obecnyy
 Opinia
@Ania 05.07.2018 13:09

Nie zarabiasz na etacie 3 tys. Pracujemy na umowie o pracę za najniższą krajową. Resztę masz z umowy zlecenie.

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ania
 Opinia
@Obecnyy 05.07.2018 14:10

Nie wiesz co piszesz ,nie wiem na jakim obiekcie pracujesz ale nie na Amazon we Wrocławiu,jeżeli jest Ci źle zmień prace albo zmień obiekt

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kris
 Opinia
@Miki 29.06.2018 09:00

Niestety musze się dołączyć do konwersacji bo czegoś takiego jeszcze nie słyszłem.Pracuję w Securitas 8 lat w tym 4 lata na obiektach Amazon.Zawsze wypłata na czas,moje dzieciaki jeżdżą na kolenie za które płaci firma,koledze zalało mieszkanie dostał zapomogę innemu rozchorowało się dziecko też dostał i to nie mało.Więc gdzie jest problem .Problem jest w pracownikach codziennie się z tym muszę borykać i wysłuchiwać niekończących się historii które są męczące.Jeżeli komuś nie zgadza się wynagrodzenie zawsze może złożyć reklamację,zawsze można też zgłosić problem jeżeli występuje i sprawa załatwiona.Kwestia umów to chyba nikt nikogo nie zmusza.Sam zdecydowałem o formie zatrudnienia i jest to mój wybór.Jeżeli masz pretensje to tylko do siebie MIKI .Jeżeli zdecydowałeś się wykonywać czynności z tytułu umowy zlecenia i wykorzystywałeś to ,to do kogo masz teraz pretensje znaczy że poświadczyłeś nieprawdę składając oświadczenie woli.Wypowiedź Ani jest bardzo ciekawa trafna.Możesz sobie pisać na forum tylko pisz prawdę . Dzisiaj jest jeszcze lepiej niż było zresztą jak to przekazał nam klient dzisiaj jeden z was jest więcej wart niż wszyscy tamci razem wzięci.Więc powodzenia jak to napisała Ania na leśnym parkingu i sprzedaży żarówek.

Pomocna?
Tak2Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
real1234
 Opinia
@Miki 29.06.2018 09:00

Czytam te wszystkie wpisy i przyznam że momentami się zastanawiam kto je wypisuje i w jakim celu. Chyba robią to osoby które nie pracowały wcześniej na innych obiektach, w innych firmach ochrony i nie mają kompletnie pojęcia co tam się dzieje. Albo tacy którym się nie udało i chcą się zemścić. Jestem pracownikiem Securitas na obiekcie Amazon i przyznaję że na chwilę obecną nie ma lepszego miejsca pracy w tej branży jak dla mnie. Są oczywiście jak wszędzie plusy i minusy tej pracy. Minusem dla wielu osób mogą być wysokie wymagania przełożonych Securitas jak i Amazona. Mój szef to osoba młoda, bardzo wymagająca zaangażowania, sumienności. Wielu osobom się to nie podoba. Wzajemnie się nakręcają jak jest źle i fatalnie. Jest to dla mnie niezrozumiałe bo mamy szereg rzeczy które są na plus. Powiedziałem wprost że interesuje mnie praca około 200h. Myślałem że może to zostać zrozumiane że stawiam jakieś warunki a dopiero zaczynam pracę. Zostałem miło zaskoczony bo Szef powiedział że rozumie takie kwestie, postara się pomóc i tak było. Jak potrzebuje wolne to stara się pomóc w każdej sytuacji. Mamy dni wolne które możemy podać jako wolne na kolejny miesiąc i jest to przynajmniej w stosunku do mojej osoby wykonane w 100%. Bardzo bogate i wysokiej jakości sorty mundurowe z czym nie miałem do czynienia w firmach Solid, Impel. Stawka bardzo atrakcyjna, najlepsza moim zdaniem w regionie. Są osoby które pracowały na jednostkach wojskowych, obiektach przemysłowych i przyznają się że spanie w pracy to dla nich podstawa i normalność w pracy. Tutaj czegoś takiego nie ma przez to jak i wysokie wymagania dużo osób uważa że jest fatalnie, ciężka praca itd. Pracodawca określił jasno stawki oraz premie. Często zdarzają się telefony odnośnie zmiany grafiku. Ale prawdę mówiąc jest to przede wszystkim wina pracowników którzy biorą urlopy na żadanie oraz chorobowe które w wielu przypadkach budzą wątpliwości. Przez to cierpią wszyscy. Osoby które pracowały na obiekcie handlowym przyznają że mają mniejszy zakres obowiązków i praca jest lżejsza a bardzo korzystna finansowo. Wypłata miała być wypłacana do 10-go każdego miesiąca a często jest nawet między 5-7 dniem miesiąca. W niektórych firmach tylko zlecenia i pracownicy robią po 300h za marne kwoty a często wypłaty w całości nie są wypłacane i próby wypłacenia "pod stołem". Ja jestem zadowolony że mogę tutaj pracować.

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miki
 Opinia
@Ania 05.07.2018 15:25

Nie kompronotuj sie ania Obecnyy tylko zapytal a ty mowisz zeby sie zwolnił Ania lubisz świetliki takie rabaczki ????????

Pomocna?
Tak5Nie1
Obecnyy
 Opinia
@Ania 05.07.2018 15:25

Pracuję na obiekcie przemysłowym w Gdyni. Umowa o pracę w Securitas Services a umowa zlecenie w Securitas Polska.

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robinson
 Opinia
@Miki 29.06.2018 09:00

"takie firmy jak Amazon ,ktore cenia sobie uczciwość i szanuja prawo, " - hahahahaha, upadłem i nie mogę się podnieśc ze śmiechu. :P Czyżby był Pan z konkurencji, która chce przejąc "Amazona" ? : ) Drogi Panie, może po prostu zamiast pracowac w "Securitas" trzeba było zatrudnic się w "Amazonie" ? Cały czas szukaja pracowników . :)

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Popolupo
 Opinia
@Ania 05.07.2018 15:25

Koleżanka Ania ...zmieniła już pracodawcę :)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Popolupo
 Opinia
@real1234 05.07.2018 22:17

"Często zdarzają się telefony odnośnie zmiany grafiku. Ale prawdę mówiąc jest to przede wszystkim wina pracowników którzy biorą urlopy na żadanie oraz chorobowe które w wielu przypadkach budzą wątpliwości." Wątpię, żebyś miał kolegów w pracy, ale wróżę ci wielką karierę zawodową.

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kopyto
 Opinia
@Obecnyy 05.07.2018 14:10

Dokładnie tak kolego... zarabiają na etacie i więcej niż 3 tys w Securitas tak w Securitas. Problem w tym ze pewnie jedyną umiejętnością którą posiadasz jest stanie. Ktoś kto ma język a do tego jeszcze kpo+ bron uwierz...zarobi sporo

Pomocna?
TakNie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jams rambond syn rambo i bonda
 Opinia
@Kopyto 15.10.2018 18:37

KPOF i bron ??? KPOF tak, i szybciej paralizator niz bron bo konwojowki w Securitas brak .... a zarobi tyle samo :))) i to jest mistrzostwo. Branza zyje tylko dzieki emerytom z wojska i policji co nabieraja przywileji emerytalnych i KPOFa maja niejako z rozdzielnika... dorabiaczy do rent i emerytur nie braknie. I to niszczy zarobki branzy. Bo ty nie przezyjesz za najnizsza krajowa. A dorabiacz do emerytury policyjnej jak najbardziej go to bedzie cieszyc :))))

Pomocna?
Tak3Nie1
Pracownik
 Opinia
@Ania 05.07.2018 13:09

Securitas to firma ochrony o bardzo dużych aspiracjach lecz pracujący łącznie z kadrą zarządzającą są pazerni. Dlatego uczciwych ludzi eliminuje się z ich otoczenia.

Pomocna?
TakNie
Uprzejmy
 Opinia

Nie polecam ochrony transportów kolejowych w emilianowie. Ogłoszenie cały czas wisi i wisieć będzie jak będą trzymać takich ludzi którzy gadają na siebie i ze wszystkiego spowiadaja się do panów piętro wyżej co są. Święta trojca podpierdalaczy nie będę mówić nazwisk ale odradzam. Szkoda czasu dla frajerni

Pomocna?
Tak3Nie7
Karol
 Opinia
@Uprzejmy 13.05.2019 20:33

Pamiętaj, że wypowiadasz się na forum publicznym i słowa obraźliwe są tu niewskazane. Widzę, że miałeś okazję pracować w firmie Securitas Polska, dlatego chciałbym, abyś podzielił się z nami tym, jak wyglądają warunki zatrudnienia. Pracodawca zatrudnia na podstawie umowy o pracę, czy raczej preferowana jest umowa zlecenie? Liczę, że zechcesz podzielić się informacjami na ten temat.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jams rambond syn rambo i bonda
 Opinia

Kogo wysylaja na szkolenie na M12 niech nie kupuje butow sobie do garnituru na 2 dyzury po 12 godzin buty za 200 pln kupowac nie warto :)))) I nie wierzyc menegerom w kwoty jakie bedziesz zarabiac, wielka sciema. ''Pan tam pojdzie co prawda nie 24 godzinny dyzur a 12, ale za to pare zlotych wiecej'' - na godzine ??? nie !! miesiecznie i pewnie chodzi o 5 pln :))))))) na koniec sie okaze ze nie da rady zlapac godzin i bedziesz zarabial w kwietniu 2019r - ceny jakie sa w sklepach znamy, w warszawie miesiecznie najnizsza krajowa 2250 pln na etacie, na reke ponizej 1700.... i wez czlowieku za to przezyj. Opowiesci menegerow wkladaj od razu miedzy bajki. Pytaj sie o kwoty netto na reke, i ile godzin wgarantuje bez sciemy. Tragedja firma co do tego. Ale przynajmniej etaty, a nie jak u konkurencji same umowy zlecenia. Kwoty na godziny wkladac od razu miedzy bajki. Bo 2250 najnizszej krajowej dzielone przez 167 godzin da ci cos powyzej 1600 pln - i tyle realnie dostaniesz bialy niewolniku w 21 wieku europie srodkowowschodniej. Bo obiecane np. 14,70 brutto to jakbys nagdodziny robil ktorych nie dostaniesz. Nastepnie zdarza sie ze wezma na etat kolege i nie odzywaja sie po dwa tygodnie. Tobie leci kasa z etatu ale jaka :)))) starczy na oplacenie pokoju w wynajmowanym we 3 mieszkaniu, ale juz po jedzenie to na smietnik........ kicha ogolnie, i jak nie zalezy ci na etacie i glodowej pensji to omijac ogloszenia z trzema kropkami czerwieni szerokim lukiem, co ci z etatu jak na bulke z maslem w sklepie zabraknie by miec sile dojechac do pracy po oplaceniu mieszkania i biletu ztm

Pomocna?
Tak3Nie1
Kris

Zweryfikowany użytkownik

Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja

W Securitas Polska i Servise pracuję od niedawna ale już po tak krótkim czasie mogę stwierdzić, że firma Securitas jest dobrym pracodawcą. Myślę, że dużo zależy od osób, z którymi na co dzień się współpracuje. Ja trafiłem do świetnej załogi. W zasadzie praca na naszym posterunku odbiega od zadań stawianych typowym pracownikom ochrony, ponieważ w miejscu, w którym mam przyjemność wykonywać zadania służbowe zajmujemy się głównie logistyką. Na co warto zwrócić uwagę przed zatrudnieniem to jakość i podejście do spraw pracowniczych - nowe kompletne umundurowanie, umowy o pracę, legitymacje, niezbędne szkolenia - wszystko przed rozpoczęciem pracy lub (w przypadku szkoleń) na samym początku przygody z Securitas. Warunki lokalowe, w których pełniona jest służba - świetne. Płaca na dobrym poziomie i wcale nie taka jak piszą niektórzy - jest o kilka 100 wyższa niż najniższa krajowa. Ogólnie jestem zadowolony i śmiało mogę polecić Securitas przyszłym kandydatom. Serdeczne pozdrowienia dla współpracowników z Kutna (Kelloggs) Moje sugestie dla Securitas Polska: Pozytywne wrażenia. Tak trzymać. Lubię atmosferę w Securitas Polska za: Jest wiele pozytywów ale najważniejsi są ludzie, z którymi na co dzień mam przyjemność współpracować.

Pomocna?
Tak8Nie12
Assasin
 Opinia
@Kris 28.02.2019 12:42

Kris coś ci się chyba w głowie poprzewracało. (usunięte przez administratora) pisma z ZUS, nadgodziny , przegrane sprawy. To nie koniec. Łamanie prawa pracy. Wymieniać dalej? Zaniżane składki ZUS. Wyroki sądowe. Tak że nie pieprz. Jak najdalej od tego syfu.

Pomocna?
Tak7Nie1
Pip
 Opinia
@Assasin 18.03.2019 15:59

Jakiś menadżer chyba chce zabłysnąć Hahaha hahaha I legitymację dostał Brawo

Pomocna?
Tak9Nie1
NIE PoleCAM
 Opinia
@Kris 28.02.2019 12:42

czegoś się napił czy coś innego zajarał albo coś. toż to są fanaberie! tak dobrze chyba tylko w niebie, którego nie ma! ale ześ pojechał no! hahaa

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jurantek
 Opinia
@Kris 28.02.2019 12:42

Co tu taka cisza.?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jurantek
 Opinia
@Kris 28.02.2019 12:42

Najlepszy obiekt w Warszawie Centrum Praskie Konesera podobno można się (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
TwArDy
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

kto zna (usunięte przez administratora),ponoć śmigał na okręgu Wyszków,kto to i czego po nim można się spodziewać!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cococo
 Opinia
@TwArDy 28.02.2019 19:58

O kogo chodzi ???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Golasooo
 Opinia

Pracowałem jako pracownik ochrony fizycznej na okres wakacji( jestem studentem). Generalnie zakładam, że wiele zależy od bezpośredniego przełożonego, przy czym mój był bardzo w porządku. Polecam, jednak jeśli dla kogoś 240 godzin pracy w miesiącu to dużo to stanowczo odradza. Pracując goły etat nie przekroczysz minimalnej krajowej.

Pomocna?
Tak6Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik 5 lat stazu
 Opinia

Witam, Czy wie ktos cos na temat pism, ktore przychodza z Zusu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@pracownik 5 lat stazu 30.01.2019 23:03

Czekamy, aż ktoś, kto zna odpowiedź, udzieli Ci tej informacji. A tymczasem skupmy się na Tobie. Jak rozumiem - jesteś zatrudniony w Securitas Polska. Dlatego też wnioskuję, iż posiadasz sporą widzę na temat wspomnianego pracodawcy. Czytałam, że nowym pracownikom oferują umowę o pracę lub umowę cywilną ze składkami na ubezpieczenie społeczne. A czy na ową umowę o pracę można liczyć już od pierwszego dnia zatrudnienia? Jak to wygląda?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nesa
 Opinia
@pracownik 5 lat stazu 30.01.2019 23:03

Też dostałam pismo z zus. O co chodzi w tym nie wiem, co robić?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik 5 lat
 Opinia
@Agata 04.02.2019 12:43

Tak umowe o pracę dają od razu. Choć narazie bym się tu nie pchal..czekamy na info z zusu.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magda
 Opinia

Ja mam tylko taka prośbę do koordynatorów jak wzywają na rozmowę to niech powiedzą od razu czy dana osoba jest przyjeta, czy nie, obecnie prowadzą juz od 3 miesiecy do pracy na Amazon w Gliwicach , jeszcze chca baby ludzie tam poszli pracowac ze znajomościa Jezyka angielskiego . To jest chore i nie do zaakceptowania , duzo ludzi odmówiło im tam pracy, panowie koordynatorzy tak sie nie postepuje z ludżmi bo Gliwice szybko idzie opinia o was, a jest teraz negatywna to co słychac .dziekuje

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zak
 Opinia
@Magda 07.02.2019 20:49

OMIJAĆ TĄ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak30Nie2
....
 Opinia

Nie pchajcie się ,szkoda czasu ,oszukana two i tyle .....

Pomocna?
Tak56Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@.... 21.01.2019 15:52

Z jakiego powodu tak negatywnie wypowiadasz się o pracodawcy? Wiele osób pisało wcześniej, że dobrze pracuje im się w Securitas Polska - czy zechcesz przedstawić konkretne sytuacje, które sprawiły, że jesteś niezadowolony? Chcielibyśmy, aby opinie pojawiające się na forum były bardziej merytoryczne. Wcześniej ktoś wspominał, że pracodawca oferuje dwie umowy - jak było w Twoim przypadku? Jaką umowę zaoferowała Ci firma Securitas Polska?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zaza
 Opinia

Securitas przegrał sprawę w sądzie o uznanie godzin zleconych jako nadgodziny z umowy o pracę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak135Nie
warszawiak
 Opinia
@Zaza 19.12.2018 08:57

daj wiecej danych .numr sprawy sadowej itp .l ,lub kto moze udzielic wiecej informacji .TO MOZNA ZROBIC POZEw ZBIOROWY !!

Pomocna?
Tak50Nie
Kama
 Opinia
@Zaza 19.12.2018 08:57

I bardzo dobrze Teraz każdy będzie mógł odzyskać pieniądze które zarobił

Pomocna?
Tak46Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zbyszek
 Opinia

Mam pytanie,czy Securitas odpowiada na formularz zgłoszeniowy.Za odpowiedź z góry dziękuję.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Zbyszek 22.11.2018 09:34

Czy pytasz o rekrutację do Securitas?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pip
 Opinia
@Pracownik 30.11.2018 15:43

Nie Do Toyoty baranie !!!!

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Byniek
 Opinia
@Zbyszek 22.11.2018 09:34

Ja dostałem odpowiedz mailem. :P

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@Byniek 03.12.2018 08:46

Proszę Cię, żebyś napisał nam co dalej. Podjąłeś zatrudnienie w Securitas Polska? Jeżeli tak, to podziel się z nami informacją, czy jesteś zadowolony z pracy. Każdy komentarz napisany na bazie osobistego doświadczenia jest na wagę złota dla osób, które rozważają wysłanie do tej firmy swojej aplikacji.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Byniek
 Opinia
@Agata 03.12.2018 22:01

Agata, jest ok. W porownaniu z innymi firmami ochroniarskimi w porzadku.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
walcz i walcz
 Opinia
@Zbyszek 22.11.2018 09:34

Dajcie informację na temat ludzi z Wrocławia którzy złożyli pozwy sądowe. Pracując na zleceniach świadomie wnuioskowali podobno o nadgodziny, ile na łapę dostali siana z wygranej? Podeślijcie info, ważne jak nie wiem co

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aqua
 Opinia
@walcz i walcz 05.12.2018 21:24

Chodzi o tych z Amazonu? Podobno zmienili całą ekipę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Naro
 Opinia

Pracuje od niespełna 3 Miesięcy na moim obiekcie mamy zgraną ekipę i bardzo w porządku szefa ochrony który traktuje nas jak kolegów, Jest to moja 3 firma ale zdecydowanie Najlepsza,cieszę się,że mogę pracować w dobrej firmie ;) Wszystko zależy od Szefa Ochrony jeśli traficie na takiego jak Ja to miło się przychodzi do Pracy :)

Pomocna?
Tak11Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lech
 Opinia
@Naro 24.12.2018 21:15

Szef ochrony.... super,ze na to patrzysz. Ale szefem ochrony nie zarobisz na emeryture ;) Dwie lipne umowy... jak niektorym niewiele trzeba do szczeecia.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Naro
 Opinia
@Lech 04.01.2019 22:03

Mylisz się kolego, nie piszę tego bo dostałem premię piszę to co zaobserowałem jednak mogę, powiedzieć,że po przegranym przetargu atmosfera stała się gorsza.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia
@Lech 04.01.2019 22:03

Bardzo Cię proszę, żebyś napisał coś więcej o umowach. Dlaczego określasz je w ten sposób? Rodzaj zatrudnienia jest dla pracownika jedną z najważniejszych rzeczy. Osoby zainteresowane złożeniem CV do Securitas Polska będą zainteresowane realiami, jakie aktualnie panują w firmie. Z chęcią przeczytają więcej na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Poznaniak
 Opinia

(usunięte przez administratora)i tyle Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Traktowanie ludzi

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Major
 Opinia
@Poznaniak 20.12.2018 16:16

Zamknąć interes.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Loki
 Opinia

Securitas przegrał sprawę w sądzie Jest już prawomocny wyrok w sprawie nadgodziny teraz będą wypłacać kasę za wszystko przepracowane godziny zlecone. W kolejce jeszcze ok. 30 spraw i liczba rośnie. Securitas( żenada ) proponują pieniądze za wycofanie sprawy. Boją się cwaniaczki że będą mieli więcej wyroków na koncie taka wzorowa firma ha ha ha ciekawe co zrobią jak władze Amazona się dowiedzą z kim współpracują.

Pomocna?
Tak105Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gucio 1980
 Opinia

Dzien dobry od roku jestem pracownikiem ochrony securitas. Z przykrością muszę powiadomic ze bede musiał rozwiązać umowę ponieważ zostalem oszukany za nie wyplaconą wykonaną solidnie pracę. Początkiem września tego roku dostałem zlecenie w Nowym Sączu aby przez 4 dni obstawić 2 sklepy RTV EURO AGD Zapewniono mi stawkę 17 zł na godz. plus 150 za dojazd z miejsca zamieszkania oraz 50 zł z miejsca zakwaterowania do sklepow 8 Pazdziernika dostalem wynagrodzenie kwocie 409 zł po korekcie 22.10.2018 przelano mi 225 zł łączna kwota to 634 za same dniówki przez 4 dni po 10 godz. wychodzi 680 do wynagrodzenia za dniówki brakuje mi 46 zł a gdzie jeszcze obiecane 200 ? łącznie powinienem dostac 880 brakuje mi 246 zł dlatego jestem zmuszony rozwiąc umowę za nie wywiązywanie ze swoich obowiązkow jestem tez zmuszony powiadomic o tym incydencie inspekcje pracy. Chciałbym jeszcze dodac że w dniu wyjazdu z miejsca gdzie zakwaterowałem sie z Nowego Sącza musialem uciekakac poniewaz wlascicielka budynku chciala mnie obciązyc za pobyt bo przez caly tydzien nie mogla sie dodzwonic do koordynatora ktory byl odpowiedzialny za to.

Pomocna?
Tak30Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
janar
 Opinia
@Gucio 1980 24.10.2018 16:25

To było zlecenie więc PIP to nie zainteresuje. Odrobinę znajomości prawa pracy nikomu nie zaszkodzi

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lech
 Opinia
@janar 03.12.2018 18:10

Pip nie ale sprawe w sadzie mozna wygrac bez Pipu ;)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lech
 Opinia

Ruszyly kontrole ZUS na firmie Securitas. Nie oplacali skladek! Sprawdzcie swoje!!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pracownik
 Opinia

Ochroniarze tej firmy nadużywają swoich uprawnień.Chodzi konkretnie o Amazona we Wrocławiu.Sprawdzanie wykrywaczem metalu to pół biedy ale zmuszanie do pokazywania co jest w kieszeniach,podwijania rekawów ,sciagania butów to jest naduzywanie uprawnień.Tylko policja ma prawo to robić.Przy tym są chamscy,niemili.Tym ludziom wydaje sie że sa tam bogami.Powinni ponieść SUROWE KONSEKWENCJE DYSCYPLINARNE!!!.Dziwi mnie ze jeszcze nikt z tym nic nie zrobił. Moje sugestie dla Securitas Polska: Sugerowałbym przeszkolic pracowników do czego sa uprawnieni.I przy zatrudnieniu prowadzic jakas selekcje a nie brać ludzi z łapanki rodem z pod budki z piwem. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Szkolenia szkolenia szkolenia!!!!!!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obecnyy
 Opinia
@pracownik 07.12.2018 18:01

Między okazaniem a przeszukaniem jest różnica. Ta strona nie jest dla takich uwag. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
taki tam
 Opinia
@pracownik 07.12.2018 18:01

nie masz racji, co do uprawnień, ochrona nie ma prawa do przeszukania i to jest prawda, takie prawo ma min. policja czy żandarmeria, natomiast ma prawo poprosić żebyś otworzył torbę, pokazał co masz w kieszeniach itp to okazanie do którego ma prawo a na które Ty się możesz nie zgodzić, oczywiście może to skutkować tym że Cie nie wpuszczą na zamknięty obiekt, przy wyjściu po Twojej odmowie mają prawo Cie zatrzymać i muszą wezwać policję. To wszystko jest w ustawach o ochronie, zatrzymaniu obywatelskim, stanie wyższej konieczności i obronie koniecznej, wystarczy poczytać. Natomiast co do chamstwa to masz 100% racji, wszystko powinno się odbywać kulturalnie z poszanowaniem godności człowieka

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zorro real
 Opinia

proste, miał Ciebie w szeregach ahhahahahahah

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zorro
 Opinia
@Zorro real 23.11.2018 20:47

W szeregach teraz to on sam stoi na zielonej trawce Karma wraca Securitas chociaż trochę odzyska utracony szacunek

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Jaki Łukasz Ś.?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
marek
 Opinia
@Zorro 24.11.2018 02:09

Zorro a możesz rozwinąć temat czego szczególnie to dotyczyło

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Seweryn Srocki
 Opinia

Pracuje w firmie rok nie mam żadnych zastrzeżeń co do tej firmy. Jeżeli jest prawda że likwidacji ulegają umowy zlecenia to uważam że Securitas Polska zasługuje na tytułu "Pracodawcy roku"

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekawy
 Opinia

Ktoś wie jakie biurowce ochrania Sercuritas we Wrocławiu ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obecnyyy.
 Opinia

Jedyny plus to taki, ze wypłata na czas i w sumie dają ekwiwalent za pranie (niecałe 30 zł) Mundur kiepskiej jakości, obiecują premię ale w zyciu jej nie dostałem. Umowa o pracę na minimalną płacę, a reszta na umowe zlecenie i innej spółce. A więc zapomnijcie o nadgodzinach i dodatkach za nocki. Nie zgadzajcie się na słuzby na sklepach EURO AGD, straszna kicha. Moje sugestie dla Securitas Polska: Przestańcie kantować pracowników poniewaz juz teraz macie problem z brakiem pracowników, szczególnie na sklepach EURO. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Weryfikujcie pracowników po 70 roku zycia. Mają juz problemy psychiczne. Zapominają, awanturują się z pracownikami klienta.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miki
 Opinia

Dla fanatyków securitasa Piszecie o innych firmach i o zleceniach ,, 300 godz. żeby zarobić,, A sami robicie na zleceniu ile byscie zarobili bez zlecenia ?? Adam masz 5000 netto czyli 2100 na umowe o prace a reszta zlecenie. Wiec maly zaszczyk wiedzy : Wielu pracodawców, którzy preferują umowę-zlecenie, zapomina, że nie zawsze można ją zaoferować zatrudnionemu. Muszą zostać spełnione następujące warunki: - zleceniobiorca nie jest podporządkowany pracodawcy, nie podlega np. pod szefa działu, w którym pracuje, nie ma obowiązku stosowania się do jego poleceń - pracodawca nie może nałożyć na zleceniobiorcę osobistego obowiązku pracy - może ona zostać zlecona osobie trzeciej - pracodawca nie ma prawa żądać wykonania pracy w określonym miejscu i czasie, zleceniobiorcy nie obowiązuje stały grafik i narzucone z góry godziny pracy - zmiana obowiązków w trakcie pracy może odbyć się tylko za zgodą zleceniobiorcy. Pracujący nie dochodzą swoich praw . Jeśli te warunki nie zostaną spełnione, osoba powinna otrzymać umowę o pracę. Jeśli pracodawca uchyla się od zaoferowania takiej umowy, to łamie prawo. Co więcej, w takiej sytuacji umowa-zlecenie jest traktowana jak umowa o pracę i pracownikowi przysługują wszystkie prawa wynikające z kodeksu pracy. Większość pracowników nie decyduje się jednak walczyć o swoje prawa. Jednym z powodów jest NIEWIEDZA.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia
@Miki 08.07.2018 09:47

I po raz kolejny zostałeś przyłapany zostałeś na kłamstwie.Nie znam osoby z Securitas na Amazon która by zarabiała 2100 na etacie ,jeżeli jesteś lub byłeś pracownikiem Securitas na Amazon powinieneś to wiedzieć.Tak więc nie sądzę abys był wogule związany z firmą skoro nie znasz podstawowych stawek wyjściowych dla pracowników.Pisząc w ten sposób w sposób jawny poświadczas nieprawdę a to nosi znamiona przestępstwa,tutaj należało by się zwrócić do Securitas o podjecie działań i administratora.Dalsza dyskusja raczej nie ma sensu.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miki
 Opinia
@Adam 09.07.2018 22:36

No to gratuluję skoro twierdzisz że masz 5000 netto bez zlecenia to jestes pewnie wyjatkiem . Ja nie znam nikogo kto zarabia tym systemem tyle co ty w Amazonie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miki
 Opinia
@Adam 09.07.2018 22:36

Widzę że przeczytanie dluzszej ilosci tekstu ze zrozumieniem sprawia ci Adamie trudności i skupiasz sie bardzeiej na przeczytaniu góra trzech pierwaszych zdań niz analizie całości wypowiedzi. Dlatego pewnie nie zrozumiesz niczego i w tym przypadku. Jeśli taki dokladny jesteś to napisz że: Umowa o prace : kwota x Umowa zlecenie : kwota y Ilość godzin w miesiacu : zzz I będzie jasność dla zainteresowanych. Poświadczenie nieprawdy wsadź sobie w buty będziesz wyższy. Wyglada na to że zarzucisz to wszystkim kto myśli inaczej niz ty. Ale idąc twoim tropem i znirzajac sie do twojego poziomu umyslowogo można stwierdzić że w swojej wypowiedzi celowo nie wspomniałeś nic o zleceniu że twoje dochody to suma dwuch umów przez co celowo wprowadzasz czytelników w błąd . Cytujac ciebie ,,Pisząc w ten sposób w sposób jawny poświadczas nieprawdę a to nosi znamiona przestępstwa,, itd. Dalsza dyskusja napewno nie ma sensu.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miki na prezydenta Jamazon
 Opinia
@Miki 10.07.2018 11:06

hahhahahahahah jaki wszyscy mają na tej stronie ból (usunięte przez administratora) to masakra hahahhahaha idź miki zjedz sianka może nawet Ci się odbije i z brzuszka zejdzie powietrze skup się na jakiejkolwiek pracy jak potrafisz a nie wyżalaniem się jak to fatalnie. Nie pasuje to wypierpapier z tego Amazona jak najszybciej i wszystko.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Popolupo
 Opinia
@Adam 09.07.2018 22:36

Oczywiście, że Miki kłamie. Na etacie zarabiamy 2050 netto. Wogule ...sic! Drogi Adamie - W OGÓLE !

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miki
 Opinia

Dla fanatyków securitasa Maly zaszczyk wiedzy : Wielu pracodawców, którzy preferują umowę-zlecenie, zapomina, że nie zawsze można ją zaoferować zatrudnionemu. Muszą zostać spełnione następujące warunki: - zleceniobiorca nie jest podporządkowany pracodawcy, nie podlega np. pod szefa działu, w którym pracuje, nie ma obowiązku stosowania się do jego poleceń - pracodawca nie może nałożyć na zleceniobiorcę osobistego obowiązku pracy - może ona zostać zlecona osobie trzeciej - pracodawca nie ma prawa żądać wykonania pracy w określonym miejscu i czasie, zleceniobiorcy nie obowiązuje stały grafik i narzucone z góry godziny pracy - zmiana obowiązków w trakcie pracy może odbyć się tylko za zgodą zleceniobiorcy. Pracujący nie dochodzą swoich praw . Jeśli te warunki nie zostaną spełnione, osoba powinna otrzymać umowę o pracę. Jeśli pracodawca uchyla się od zaoferowania takiej umowy, to łamie prawo. Co więcej, w takiej sytuacji umowa-zlecenie jest traktowana jak umowa o pracę i pracownikowi przysługują wszystkie prawa wynikające z kodeksu pracy. Większość pracowników nie decyduje się jednak walczyć o swoje prawa. Jednym z powodów jest NIEWIEDZA.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jams rambond syn rambo i bonda
 Opinia
@Miki 27.09.2018 09:50

Tak jest. (usunięte przez administratora) Umowy zlecenia sa takie - ze za Ciebie mozesz wyslac na wachte tesciowa :))))

Pomocna?
TakNie
Kutno strefa
 Opinia

Gumowe uszy /przykro patrzeć na takich zalosnych ludzikow/ku.wa dyrektorzy ,tępe łby po 500h pracować a gdzie rodzina ,dom,przyjaciele,wspolne rozmowy,odpoczynek z rodzinką dzieci ,żona zapomnieli -to bezdomni single

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Matr
 Opinia

MIKI BRAWO!!! BRAWO !!! NARESZCIE ktoś kto napisal prawde o tej firmie Umowy zlecenia zlikwidowali tylko dlatego że przed sadem wyszedł fakt że securitas łamał prawo dzialal w brew prawu i oszukiwał pracowników i kontrahentów. Sam pracuje w tej firmie w Amazonie MIKI jest wiele osób ok. 30 osób, ktore tylko czekają na postanowienie sadu i też skladamy pozew KLINAS zegnij się w pół wsadz głowę miedzy nogi i pocoluj sie w (usunięte przez administratora) MIKI powiedzial prawde A WIDAĆ PO KOMENTARZACH ŻE PRAWDA W OCZY KOLE KTO MA JAJA TEN PISZE JAKA PRAWDA KTO NIE NIECH POMORZE KLIMASOWI SIĘ POCALOWAĆ

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robinson
 Opinia
@Matr 12.07.2018 23:50

Pomijając Pana styl wypowiedzi (właściwie jego brak) coś mi nie pasuje. Umowy-zlecenie nie są chyba zlikwidowane, ponieważ widac to w ogłoszeniach. Nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy. Po co pracuje Pan w frmie, która Pana "oszukuje" ? Firma jak każda w tej branży. Przędzie jak może. Jeżeli komuś pasuje taka forma zatrudnienia to po prostu pracuje, jeżeli nie to się nie zatrudnia. Wytaczanie spraw sądowych jak na mój rozum jest podcinaniem gałęzi, na której się siedzi, i na która nikt nikogo nie ciągnął na siłę. Ps. Proszę poprawic ortografię bo żenada.

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obecnyy
 Opinia
@Robinson 22.07.2018 12:52

No proszę inspektorowi wazeliniarze zaczęli się udzielać.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robinson
 Opinia
@Obecnyy 22.07.2018 14:16

Masz jakąś chorobę na głowe. Nigdny biedaku intelektualny nie pracowałem ani nie pracuję w tej firmie. Po prostu sobie tutaj zajrzałem bo w moim mieście ochraniają market. Ot tak z ciekawości. Jak widac, co niektórzy mają jakieś schizy i zakłócona percepcję pojmowania świata. hahahaha :) Żałośc bierze na takie komentarze jak twój. Dlaczego nie może wypowiedziec sie osoba spoza firmy ? Jak widac nierobów prawda w oczy kole :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obecnyy
 Opinia
@Robinson 23.07.2018 15:25

Ponieważ jest to forum dla pracowników i kandydatów. Jaki jest sens, zeby wypowiadała się osoba nie związana z firmą?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jakotako
 Opinia
@Matr 12.07.2018 23:50

i co z tego że złożycie pozew ... 1. sami godziliście się na warunki zatrudnienia 2. nawet jak coś uzyskacie z tego tytułu to i tak stracicie bo skarbóweczka się zajmie gdzie są pieniądze dla nich... 3. Zblokujecie sobie scieżki w wielu firmach bo wbrew pozorom rynek ochrony jest mały i większość osób na konkretnych stanowiskach się wzajemnie szanują i wymieniają informacjami. Na siłe nie będą ryzykować gdzie ktoś składa pozew na pracodawcę bo to samo ich czeka przy odejściu pracownika... Zastanówcie się czy pewne kwestie są warte tego zachodu. Zaraz na mój wpis się odezwą że jestem lizodup.. już na to czekam :) Uzyskacie w sumie marne grosze a zrobicie sobie (usunięte przez administratora) w innych firmach ochrony, ale takim osobom mogę powiedzieć - powodzenia

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zuende
 Opinia
@Robinson 22.07.2018 12:52

A od kiedy, znawco, stawiamy specje przed pytajnikiem?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aga
 Opinia

Od 01.01.2019r w Securitas tylko umowa o pracę i limit godzin. Czyli za wiele nie zarobicie.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obecnyy
 Opinia
@Aga 09.08.2018 11:39

Skąd takie informacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Obecnyy
 Opinia
@Aga 09.08.2018 11:39

Skąd takie informacje?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mmm
 Opinia
@Obecnyy 09.08.2018 18:44

raczej bzdury, za duże koszta dla firmy, musieliby bazowac tylko na niepelnosprawnych za ktorych dostaja kase z pfronu, u mnie na obiekcie jest sporo zdrowych ludzi ktorzy chcą tylko dorobić lub chwile popracować i im wystarcza umowa zlecenie, pewnie koszty od emeryta też są sporo wyższe nić od niepelnosprawnego

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dziki
 Opinia
@Aga 09.08.2018 11:39

Owszem, ale tylko dla pracowników w biurze.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Radek
 Opinia
@Obecnyy 09.08.2018 18:44

W Wawie mówią o tym od dość dawna.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pancio
 Opinia
@Aga 09.08.2018 11:39

To Prezes będzie robił

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kto pyta nie błądzi
 Opinia
@mmm 10.08.2018 12:48

żadne bzdury, na obiektach Amazon w calej Polsce to jest juz standard i od maja-czerwca sukcesywnie jest to wdrażane. na razie uchował się tylko Sosnowiec, ale tylko do października

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Arek
 Opinia
@Aga 09.08.2018 11:39

Obecny rząd szuka kasy za zus

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lukas
 Opinia
@mmm 10.08.2018 12:48

Co ty wiesz.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adam
 Opinia

Jestem pracownikiem Securitas od roku na obiekcie Amazon w Sosnowcu i bywałem we Wrocławiu w delegacji.Chciałbym tyko dodać do rzeszy opinii ze niema porównania na rynku z innymi firmami.Zostałem osobą funkcyjną po okresie pół roku i dzisiaj zarabiam w granicach 5 tyś netto miesięcznie .Securitas posiada chyba jako jedyna firma pakiet socjalny dofinansowania do wypoczynku dzieci,zapomogi pożyczki zakładowe czy karty sportowe.We Wrocławiu dodatkowo pracownicy mają organizowane kursy językowe ( mam nadzieję że pojawią się wkrótce u nas ).Ciekawym jest fakt że pracownicy demotywują się nawzajem z reguły ci starsi stażem tych młodszych i w mojej ocenie wynika to poprostu z chęci eliminowania konkurencji w myśl zasady jestem słaby ale jak nie będzie mnie miał kto zastąpić to mnie nie zwolnią.I to właśnie jest mój zażut dla Securitas zbyt dużo dają szans niewłaściwym osobom i potem mamy takie sytuacje w myśl zasady masz miekkie serce musisz mieć twardą .............................

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz
 Opinia
@Adam 05.07.2018 16:10

Jakie Kursy? Pracuje we Wrocławiu od tamtego roku i nie pisz takich rzeczy bo ludzie uwieza .

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lacki
 Opinia
@Tomasz 06.07.2018 01:09

Kursy jezykowe jeszcze powiedz ze prowadzi je Katarzyna M. co nie rozumie co znaczy OK.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jamar
 Opinia
@Adam 05.07.2018 16:10

Wspominasz o kursach językowych a polskiego nie łapiesz. To taki mój ,,zażut" wobec Ciebie :)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niezłe Ciacho
 Opinia
@Adam 05.07.2018 16:10

Jesteś funkcyjnym? Z taką ortografią? Nic dziwnego, że tak chwalisz Securitas. Chwal i trzymaj się tej roboty bo nigdzie funkcyjnym już możesz nie być.

Pomocna?
Tak10Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nowy
 Opinia
@Tomasz 06.07.2018 01:09

musiałem zajrzeć na te stronę tak z ciekawości.Co do kursów to są realizowane we Wrocławiu i w Poznaniu z tego co wiem ,więc jak nie chodzisz to do kogo masz pretensje chyba tylko do siebie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bodyguard
 Opinia
@nowy 09.07.2018 22:41

zgadza się kursu są dla wszystkich nie znam firmy we Wrocku która robi takie rzeczy,a co do Kaśki to żenująca wypowiedź w szczególności wobec faktów jak widzę kiedy codziennie wchodzicie jej w ..............jak czegoś chcecie.Słaby jest ten portal jak każdy może tutaj porostu nakłamać i jest OK.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Daro
 Opinia
@Adam 05.07.2018 16:10

Pracowałem na Amazonie w Sosnowcu, byłem na delegacji gdzie poznałem Kaśkę M. i powiem Wam tyle... Narzekacie na Nią, jeździcie po Niej anonimowo a przy Niej czego byłem świadkiem liżecie Jej tyłek. Żal mi to czytać bo widziałem co się dzieje. Ja bym chciał u Niej pracować bo jest lajtowo ale w Amazonie już nie będę pracował. Jak jesteście tacy cwani to zatrudnijcie się na Amazon w Sosnowcu. Szanowny Pan M.O. Wam pokaże dyscyplinę w pracy i zaangażowanie. Na Wrocławiu pracownicy mają wczasy. A jak pyskniecie to Wam pokaże gdzie jest Wasze miejsce. Było wielu co chciało pyskować, robić dziwne akcje, pozamiatał aż miło. Ja w Amazonie pracować nie będę bo podejście bezpieczników tragedia, wolę spokojniejszy obiekt za mniejszy hajs. Niektórym przydałoby się kilka godzin pracy pod okiem M.O.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Arnold
 Opinia
@Adam 05.07.2018 16:10

Mój "zarzut" - robisz błędy ortogtaficzne.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Securitas Polska - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

  • Securitas Polska
  • Cybernetyki 21
    02-677 Warszawa

Oddziały »
×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny