Jobman Group Sp. z o.o.
2 76 6 1

Opinie o Jobman Group Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Ola_xr
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam, jak wygląda z nimi zerwanie umowy? i czy polecacie prace na kasie w Castoramie?:)

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kkkk
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

TRAGEDIA! Dostałam się do castoramy przez tą właśnie firmę, stawka 15,50zl brutto co netto wychodzi 13,30. Pierwsza wypłata i niezły szok, parę setek mniej, więc dzwonię że chyba się pomylili. Pani mi krzycząc wytłumaczyła, że stawka godzinowa co miesiąc się zmienia w zależności od wypracowanych godzin, mało tego składki, które są odtracane również co miesiąc się zmieniają więc nie jest w stanie mi powiedzieć ile "na rękę" wychodzi za godzinę... Większych cyrkow nie słyszałam. Czuję się oszukana i tyle. Moje sugestie dla Jobman Group Sp. z o.o.: Sugeruję aby na początku informowali, że stawka za godzinę się zmienia co miesiąc i wychodzą później marne grosze

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
J4567
 Opinia

Nie polecam! Kary za nieobecność są śmieszne w dodatku że wcześniej mnie poinformowano że nie ma z tego żadnych konsekwencji a potem nagle na koncie naliczona kara prawie za 300zł mimo tego iż dosłałam im zaświadczenie lekarskie które usprawiedliwialo moje nieobecności! Szkoda czasu, zdrowa i pieniędzy na takie agencje! NIE POLECAM

Pomocna?
Tak2Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
pp
 Opinia

Jak byłam na studiach dorabiałam sobie na kasie właśnie przez Jobman. Pewnego dnia Pani zadzwoniła do mnie z rana, czy mogłabym się dzisiaj zjawić w Carrefourze na Kurdwanowie na bodajże 10, bo ktoś poszedł akurat na L4, a potrzebowali kogoś, ja oczywiście się zgodziłam, z tym że powiedziałam, że na 10 nie zdążę i będę na 10.30. Dziewczyna po drugiej stronie spoko spoko. Ja zerwałam się szybko, jakaś bułkę do ręki i jadę z Nowej Huty, żeby zdążyć na czas. Przyjeżdżam i okazało, że jestem 'spozniona', bo zostało przekazane, że będę na 10 i oczywiście kara za spóźnienie coś ponad 100 zł, niepamietam dokładnie. Nie dość, że byłam do zamknięcia, czyli 12,5 h, robiłam im przysługę, to nawet na zero nie wyszłam, musiałam dopłacać. Oczywiście, że nie polecam i naprawdę jak się dobrze poszuka to jest multum prac dorywczych za lepszą kasę, wzkoda nerwów na jakiś pośredników.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gosc
 Opinia

ja nie polecam, a to dlatego ze po zakonczeniu umowy obiecali przyslac kase i nic, a jak zadzwonilem to dowiedzialem sie ze musze czekac na ich termin wyplat pomimo ze to bylo z ich winy, pomijajac to ze sa inne problemy z kwitami od nich, kazdy odbija pileczke i zdobadz kwit

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jobman Group
 Opinia
@gosc 28.11.2017 11:55

Dzień dobry, W naszej firmie wynagrodzenia są wypłacane w systemie tygodniowym albo do 15 dnia miesiąca, nie robimy wyjątków. Podpisując umowę, godzi się Pan na termin wyplaty. Jeżeli chodzi o zaświadczenia i - jak to Pan nazwał - kwity - wnioski składa się przez konto pracownika, do którego z pewnością ma Pan dostęp. Z konta można też łatwo pobrać zaświadczenie o wykonywaniu zlecenia na rzecz danego Pracodawcy Użytkownika. W razie pytań, nasi konsultanci są do dyspozycji. Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy do bezpośredniego kontaktu, Zespół Jobman Group

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kamil
 Opinia
@Jobman Group 29.11.2017 12:03

(usunięte przez administratora) Ponad miesiąc minął, a ja nadal czekam na wypłatę Nie polecam!

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
michaml9995

Zweryfikowany użytkownik

 Opinia

Agencja pracy dość, chaotyczna, jeżeli chodzi o wypłaty to dwa razy zdarzyła się pomyłka, musiałem się upominać, zawieranie umów z pytaniami o okres pracy to tragedia, kompletnie nie jasne i nieczytelne, ogólnie pierwsza i ostatnia współpraca z mojej strony, nie polecam Moje sugestie dla Jobman Group Sp. z o.o.: Zatrudniać mniej ukrainców lub kupić lepsze kalkulatory dla księgowych Lubię atmosferę w Jobman Group Sp. z o.o. za: Ciężko opisać atmosferę w agencji pracy jako posredniku, bardziej wypowiadam się odnośnie miejsca pracy

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
123456
 Opinia

Moje sugestie dla Jobman Group Sp. z o.o.: Niestety wszystkie opinie dotyczące tej firma są prawdziwe. Nigdy nie wystawiałam komentarza zadnemu z moich pracodawców ale to co dzieje sie w tej firmie to dramat. ODRADZAM KAZDEMU!! 1) Wyzysk pracowników 2) Niekompetencja nowej teamleaderki 3) Faworyzowanie pracowników przez nową teamleaderkę 3) Niska płaca 4) Brak perspektyw 5) Codzienne plany dnia i postulaty na dany dzień powodujące brak czasu na spełnienie swoich obowiązków 6) Praca pod presją czasu i obawa o zwolnienie w styczniu kiedy już nie bedzie zamówień ze sklepów 7) Za duża odpowiedzialność jak za takie pieniądze i ciągle wchodzące jakies nowe przepisy ( mozna się czegoś nauczyc, ale nie za takie pieniadze, ponieważ odpowiedzialność jest bardzo duża). 8) Według mnie atmosfera nieprofesjonalna 9) Nakładanie planu naprawczego na osoby bardzo dobrze pracujące po to tylko żeby mozna było je zwolni ć 10) Brak szacunku dla znakomitych pracowników, a wręcz przeciwnie dokładanie im obowiązków i nie zauważanie że to jest ponad ich siły Chciałabym napisać coś pozytywnego więc sie postaram: 1) troche osób jest spoko:) 2) Manager HR Natalia S - super babka, mega ogarnięta, prosto z mostu mówi o obowiązkach i planach bez pieprzenia jak teamleader. Naprawdę spoko, mozna pogadać, wysłucha ludzi i trzeba powiedzieć z ich szanuje, docenia prace, chce ja ułatwic. Konkretna i zorganizowana ( dla mnie bomba) bardzo lubię takie osobowości.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KASIA
 Opinia
@123456 27.12.2018 10:57

To w końcu jak jest z tym szacunkiem? Piszesz, że nie szanują znakomitych pracowników i dokładają sporo obowiązków. HR Manager- super babka i szanuje ludzi. Zdecyduj się jak jest naprawdę....

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
1234
 Opinia
@KASIA 29.12.2018 13:22

Z wyjatkiem tej osoby o której wyraziłam się pozytywnie w moim poprzednim komenatrzu nie ma szacunku dla pracowników. Teamleader jest przełozonym konsultantów nie hr manager.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bożena
 Opinia

W biurze krk jedynie mobbing, obgadywanie i niekompetencja.. porażka

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
????
 Opinia

Zastanawiam się tylko kto mądry pracuje w biurze w Krakowie. Opinie macie tragiczne, płacicie śmieszne pieniądze, (usunięte przez administratora)z opinii większości osób wynika, że atmosfera w miejscu pracy też nie należy do mocnych stron tej firmy. Ludzie co wy tam jeszcze robicie? szanujcie się to i Was będą szanować! pracy jest sporo, więc nie siedźcie w tym (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik jobman Kraków
 Opinia

To od zawsze było ulubionym zajęciem tej liderki. Wiecie jak wygląda kwestia wynagrodzenia dla konsultanta? Czy coś się zmieniło? Pytam z ciekawości, nie zamierzam tam wracać:) W Krakowie jest masę pracy dla osób z doswiadczeniem na stanowisku konsultanta hr i z o wiele lepszym wynagrodzeniem :)

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Igor
 Opinia

Nie każda firma jest tak silna finansowo żeby zatrudniać drogich fachowców. Młodzi pracownicy również potrzebują miejsce na dokształcenie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia
@Igor 11.10.2018 10:24

Tu nie chodzi o zatrudnianie drogich fachowców. Młodzi ludzie również potrzebują miejsca, w którym mogliby zdobyć doświadczenie, natomiast ogrom obowiązków i odpowiedzialności powinien być związany z wyższym wynagrodzeniem niż najniższa stawka na umowie zlecenie. Inwestowanie w młodych ludzi wiąże się również z ich szkoleniem, którego po prostu w tej firmie nie ma. Skoro na podobnych stanowiskach w konkurencyjnych firmach są lepsze możliwości rozwoju i wyższe wynagrodzenie to może warto się nad tym zastanowić.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia

Czy zmieniło się coś w tej firmie, która w bezczelny sposób wykorzystuje pracowników? Widziałam na wystawianych ogłoszeniach formą zatrudnienia jest umowa o pracę, czy może ktoś to potwierdzić? czy coś się zmieniło?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były konsultant
 Opinia

Bardzo niska stawka, umowa zlecenie dla konsultanta w centrali w Krakowie. W porównaniu do innych firm w tej branży, Jobman Group wypada niestety bardzo słabo. Bardzo dużo obowiązków, brak szkoleń. Premie do wypracowania dla dosłownie paru osób (potwierdzam opinie poprzedników). Brak możliwości zatrudnienia w oparciu o UoP dla konsultantów z dłuższym stażem. Brak możliwości awansu w strukturze działu centralnego biura obsługi. Konsultanta zarabia mniej od osób, ktore rekrutuje na przydzielone mu projekty, np. obsługa kasy w markecie. Ogólnie jest to praca dla osób, które stawiają swoje pierwsze kroki w rektutacji. Dla bardziej doświadczonych stawka jest zbyt niska jak na dzisiejsze realia. Na plus atmosfera w teamach, elastyczny grafik oraz karta multisport.

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia

Praca w firmie Jobman Group jest może dobrym rozwiązaniem dla studentów lub osób, które chcą zdobyć pierwsze doświadczenie w zakresie rekrutacji. Nie jest to na pewno praca na dłużej. Firma w zasadzie nie daje możliwości rozwoju, nie prowadzi szkoleń dla pracowników, ani nie podnosi ich kompetencji. Jedynym plusem jest elastyczny grafik, który można pogodzić ze studiami. Pozostałe aspekty pracy są zdecydowanie negatywne. Umowa zlecenie, najniższa stawka krajowa (13,70 zł brutto za godzinę), konieczność pracy w niektóre soboty i/lub niedziele. Premie są znikome (ok. kilkadziesiąt złotych) i bardzo ciężko jest jakąkolwiek otrzymać, ponieważ jest ona liczona jako suma osiągniętych wyników w stosunku do liczby przepracowanych godzin. Co za tym idzie osoby najczęściej otrzymują ją pracujące na niepełen etat. Firma zdecydowanie nie idzie z duchem czasu, a wręcz cofa się w rozwoju. Przełożeni zupełnie nie liczą się z prośbami, pomysłami i sugestiami konsultantów. Na przestrzeni lat są im wręcz dokładane obowiązki, a niestety nie ma to odzwierciedlenia w wysokości wynagrodzenia. Atmosfera zależy od konkretnego teamu. Osoby pracujące powyżej kilku miesięcy odchodzą z pracy z wszystkich wymienionych wyżej powodów. Jeżeli ktoś dopiero zaczyna swoją przygodę z obszarze rekrutacji i odpowiada mu najniższa stawka to może spróbować. Natomiast osobiście uważam, że są lepsze firmy, które inwestują w swoich pracowników i zdają sobie sprawdzę z aktualnych potrzeb rynku pracy.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anonimowy
 Opinia

Na plus: elastyczny grafik i atmosfera w teamach. Na minus: stosunek pracodawcy do pracownika. Brak możliwości UoP, brak jakiegokolwiek rozwoju. Firma jest bardzo nieprofesjonalna i nierzetelna. Nie interesuję ich zdanie pracowników, którzy w jasny sposób mówią jakie są ich oczekiwania i potrzeby. Ogromnym minusem jest również to, że trzeba być przynajmniej jedną sobotę w pracy. Bardzo duża rotacja pracowników- jest to praca na chwilę. Stawka najniższa- 13.70 brutto/h ( na stanowisku konsultant ds. personalnych).

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JobmanGroup
 Opinia
@Anonimowy 26.07.2018 14:53

Witamy, Bardzo dziękujemy za opinię. Zapewniamy, że zdanie naszych pracowników jest bardzo ważne i bierzemy pod uwagę wszystkie ich oczekiwania i potrzeby. Jeśli chodzi o jedną pracującą sobotę w miesiącu to nasi pracownicy pracują również w weekendy więc w biurze musi być choć jeden Konsultant, aby taki pracownik mógł się skontaktować w celu uzyskania pomocy. Pozdrawiamy, Zespół JobmanGroup

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wstydź się Jobmann!!
 Opinia

A może sam Jobman by się wypowiedział w kwestii tylu negatywnych opinii? Nie wstyd Wam, że dorobiliście się takich opinii? Czy zamierzacie coś zmienić? I nie zasłaniajcie się elastycznym grafikiem- każdy wie o co chodzi i Wy również. Nie wiem kto odpowiada za tak niskie wynagrodzenia oraz formę zatrudnienia, ale radzę iść po rozum do głowy, a do osób pracujących w tej firmie mam jedno pytanie- po co? Pozdrawiam wszystkich, którzy nie zgodzili się nie pracę w tejże firmie lub odeszli z wiadomych względów! Powodzenia!

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JobmanGroup
 Opinia
@Wstydź się Jobmann!! 18.07.2018 14:01

Witamy, każda opinia jest dla nas bardzo ważna i bardzo dziękujemy za wygłoszone opinie. Zapewniamy, że robimy wszystko co w naszej mocy, aby zapewnić naszym pracownikom odpowiednie warunki. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia, Zespół JobmanGroup

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gosia
 Opinia

Firma to tragedia. Zatrudnienie w oparciu o umowę zlecenie ( brak jakiejkolwiek możliwości ubiegania się o UoP), brak możliwości awansu i jakiegokolwiek rozwoju. Stawka najniższa z możliwych, czyli 13.70zl brutto/h. Jeśli chodzi o premie to maksymalnie może ona wynieść 150zl i jest to premia dla jednego, najlepszego konsultanta. Firma w ogóle nie dba o swoich pracowników. Ta firma to porażka , moim zdaniem Państwowa Inspekcja Pracy powinna zainteresować się tym miejcem

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JobmanGroup
 Opinia
@Gosia 13.07.2018 08:04

Witamy. Dziękujemy za Pani opinię. Zapewniamy, że w naszej firmie rozwój oraz awans jak najbardziej są możliwe - wielu naszych Specjalistów zaczynało właśnie od stanowiska Konsultanta. Również jeśli chodzi o premię to nie jest ona zarezerwowana dla jednego pracownika. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia, Zespół JobmanGroup

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ona!
 Opinia

Praca na stanowisku konsultant ds personalnych, jak na początek ok. Na plus: elastyczny grafik (zawsze można się dogadać z team lederem, nie robią problemów), zdobycie doświadczenia oraz fajna atmosfera w teamie. To tyle... Pozostałe kwestie niestety ogromny minus. Bardzo niska stawka, a obowiązków ogrom. Jest to bardzo przykre, ponieważ osoby, które zarządzają firmą nie potrafią w ogóle docenić wysiłku i pracy konsultantów, którzy jak by nie patrzeć odgrywają ogromną rolę - realizują godziny, a to równa się zarobiona KASA dla firmy. Ludzie ogarnijcie się i zróbcie coś z tym, bo niedługo nie znajdziecie nikogo za to 13,70 zł brutto/h. W innych firmach normalne warunki finansowe to obowiązkowo umowa o prące i min. 2000 zł na rękę dla konsultanta....

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JobmanGroup
 Opinia
@ona! 07.07.2018 10:53

Witamy, dziękujemy za Pani opinię. Chcemy zapewnić, że doceniamy każdy wysiłek i zaangażowanie naszych Konsultantów, natomiast jeśli chodzi o stawkę i umowę to pracujemy nad zapewnieniem naszym pracownikom odpowiednich warunków. Pozdrawiamy, Zespół JobmanGroup

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
sol
 Opinia

jawne wykorzystywanie pracowników biura - najniższa krajowa przy umowie zlecenie. dużo obowiązków, spore ciśnienie liderek, a jak ktoś zwróci uwagę to tekst "wiedziałeś za ile tu przychodzisz", a na rozmowie liderka kłamie, że będzie więcej.... mega dno

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JobmanGroup
 Opinia
@sol 19.06.2018 12:51

Witamy, jest nam niezmiernie przykro z powodu opinii. Możemy zapewnić, że osoba, która przeprowadzała rozmowę rekrutacyjną jest pracownikiem doświadczonym i od początku jasno określającym zasady zatrudnienia oraz wynagrodzenia - to do potencjalnego kandydata należy decyzja o podjęciu współpracy. Co do wynagrodzenia to składa się na nie podstawa + premia, o czym na rozmowie rekrutacyjnej kandydaci są informowani. Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia, Zespół JobmanGroup

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grzegorz
 Opinia

@Gosia, napisałaś dość obszerną wypowiedź na temat warunków zatrudnienia, ale może wspomnisz też coś o atmosferze w pracy? Jak ona się prezentuje w Jobman Group? Jak wyglądają kontakty między pracownikami? Czy jest to pozytywny aspekt pracy w tym miejscu?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Grzegorz 16.07.2018 22:36

Grzegorzu, (a raczej J.) serio? Szukanie na siłę jakichkolwiek pozytywów pracy w Jobman nic nie da.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grzegorz
 Opinia

@ona!, czy zapewniony był pakiet socjalny dla pracowników? Co składało się na niego? A może Jobman Group oferuje pozapłacowe benefity? Na przykład poprzez dofinansowanie do karty sportowej lub dojazdy do pracy? Jak w tej kwestii oceniasz tego pracodawcę?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ona!
 Opinia
@Grzegorz 10.07.2018 00:18

Dofinansowanie do karty multisport i właściwie tyle

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Grzegorz
 Opinia

@anonymous, to oznacza, że współpraca z Jobman Group opiera się na umowie zleceniu? Możesz tę kwestię uściślić? Czy informacja, którą zamieściłeś w tym wątku dotyczyła również Ciebie? Proszę Cię o przedstawienie swojego doświadczenia z tą firmą. Zainteresuje ono innych użytkowników odwiedzających ten wątek.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Grzegorz 25.06.2018 21:37

tylko i wyłącznie na umowie zleceniu !

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zawiedziona
 Opinia

Wiadomość do wszystkich zleceniobiorców z Jobman Group: Ludzie ogarnijcie się, bo przez takich jak Wy pracodawcy będą wykorzystywać ludzi. Za taką stawkę i na takiej umowie pracuje młodzież z liceum na ulotkach... Bardzo nieprofesjonalne, bardzo! tłumacząc się elastycznym grafikiem ( godziny pracy jak na pełnym etacie + soboty ). Praca jest ! poszukajcie i znajdziecie na pewno !

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@zawiedziona 20.06.2018 10:07

chyba zleceniodawcy, nie pracodawcy :D nie ma co ich tak nazywać nawet :D

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
smutna
 Opinia

Niestety, ale praca w biurze to jakiś żart. Ciągłe ucinanie godzin to norma. Jedyne na co firmę stać to umowa zlecenie i najniższa krajowa. Niekompetencja Team Leaderek aż bije po oczach. Nierówne traktowanie pracowników jest tu czymś normalnym. Zero profesjonalizmu. Jedynie w czym są dobre to plotkowanie i obgadywanie innych pracowników. Jeżeli myślisz nad pracą jako konsultant to mocno odradzam. Praca monotonna, często pod presją czasu. Zero szans na rozwój osobisty czy awans w strukturach firmy.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jobman Group
 Opinia
@smutna 15.05.2018 18:45

Droga Pani Smutna, Dziękujemy za kolejną dodaną opinię dot. pracy w naszym biurze. Wnioskujemy, że ma Pani jakieś złe doświadczenia z pracy u nas i regularnie próbuje Pani wylewać swoje smutki w komentarzach. Nie możemy się zgodzić odnośnie awansów i rozwoju Konsultantów, gdyż spora część obecnych Specjalistów zaczynała właśnie na stanowisku Konsultanta. Bardzo żałujemy, że Pani akurat się nie udało. Trzymamy kciuki, by Pani starania zostały w końcu docenione przez pracodawcę, a Pani nick zmienił się na "Wesoła" :) Serdecznie pozdrawiamy, Zespół Jobman Group

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
.. od kiedy u Was nie pracuje!
 Opinia
@Jobman Group 17.05.2018 08:05

Wesoła..

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
odradzam mocno
 Opinia

Praca w biurze to jakaś żenada, warunki aż szkoda gadać. Jeżeli chcecie pracować za najniższą stawkę godzinową na umowie zlecenie to trafiliście na idealną firmę. Praca od poniedziałku do piątku po 8 godzin + minimum jedna sobota w miesiącu od 8-16. Można zarobić 2000 zł pracując od poniedziałku do soboty cały miesiąc. Ludzie !! Niestety dopóki ludzie się będą godzić na takie warunki to firmy jak Jobman będą zatrudniać na takich warunkach.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gość
 Opinia

Mam pytanie, czy ktoś z Was pracował ( lub zna kogoś kto pracował ) w biurze w Krakowie ? Mam rozmowę w przyszłym tygodniu i doszły mnie słuchy, że Agencja zatrudnia osoby na umowę zlecenie na najniższa stawkę godzinową. Praca od pon-pt daje przesłanki do umowy o pracę. Proszę o pomoc, ponieważ cieżko mi uwierzyć, że Agencja Pracy może robić takie rzeczy znając prawo...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mmm
 Opinia
@Gość 24.03.2018 16:32

To niestety prawda. Nie polecam.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Abcde
 Opinia
@Gość 24.03.2018 16:32

Prawda, byłam na rozmowie w tamtym roku co prawda ale nie sadze ze sie cos zmieniło również nie polecam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fake
 Opinia
@Abcde 27.03.2018 13:22

To Prawda. Agencja Pracy nie dająca umowy o pracę...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jobman Group
 Opinia
@Gość 24.03.2018 16:32

Dzień dobry, Jeżeli chodzi o stanowisko konsultanta ds. personalnych, to tak - jest to stanowisko na umowę zlecenie, stawka 13,70 zł brutto / godz. Grafik jest dopasowany do dyspozycyjności. Pozdrawiamy serdecznie, Zespół Jobman Group

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
śmieszek
 Opinia
@Jobman Group 04.04.2018 13:59

Dopiero co zwalniali i już poszukują pracowników? Śmiechu warte.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kkk
 Opinia
@Jobman Group 04.04.2018 13:59

Grafik dopasowany do dyspozycyjności ? Praca w stałych godzinach od poniedziałku do piątku po 8 godzin dziennie + minimum jedna sobota w miesiącacu - chyba wystarczający powód do umowy o prace ?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Beta
 Opinia

Opinia dotyczy stanowiska konsultanta ds. personalnych. Niestety nie możemy polecić pracy w Jobman Group. Podstawowym problemem jest brak szkolenia na początku pracy oraz brak merytorycznej wiedzy liderki zespołu. Praca jest łatwa, ale brakuje możliwości rozwoju. Ciężko nauczyć się tam czegokolwiek, ale można poznać specyfikę pracy w agencji pracy tymczasowej. Problemem jest również to, że wynagrodzenie przy pełnym etacie wynosi około 1800 zł netto na umowie zlecenie. Premię oczywiście można dostać, ale przysługuje ona tylko kilku osobom z najwyższym wynikiem, co oczywiście jest dobrym rozwiązaniem, ale fakt, że wynosi ona średnio około 40 zł miesięcznie może brzmieć jak żart, ale w rzeczywistości nim nie jest. Mimo tego faktu duża część konsultantów o nią bardzo mocno walczy. Na plus karta Multisport oraz prywatna opieka medyczna. Dodatkowym czynnikiem mającym wpływ na naszą ocenę jest to, że liderka jednego z zespołów z centrali jest skrajnie nieprofesjonalna. Codzienne obgadywanie nieobecnych współpracowników z zespołu, liderek dwóch pozostałych zespołów oraz pracowników z biur z Warszawy i Bydgoszczy to tylko jedno z Jej ulubionych "obowiązków", który zajmuje jej większą część dnia. Pozostałe czynniki wpływające na naszą negatywną ocenę to fakt, że ta sama osoba zamiast łączyć zespół-dzieliła go, negatywnie wpływając na relację między ludźmi w zespole. Nierówne traktowanie oraz budowanie relacji na "podlizywaniu" się niektórych pracownków liderce (czego ona oczekuje) niestety nie wpływa pozytywnie na atmosferę. Podsumowując, praca dla osoby chcącej rozpocząć pracę w rekrutacji, na start czy dla studenta może być w porządku. Na kilka miesiecy czy pół roku ok, ale na dłużej odradzamy.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jobman Group
 Opinia
@Beta 31.03.2018 00:29

Dzień dobry, Bardzo nam przykro z powodu Państwa opinii, tym bardziej że nie mamy żadnych podstaw, aby uznać jej prawdziwość, zwłaszcza fragmentów dotyczących rzekomego zachowania Team Leaderki. Opisywana osoba jest pracownikiem doświadczonym i posiadającym wiedzę merytoryczną, nie mamy i nigdy nie mieliśmy żadnych negatywnych sygnałów ze strony członków zespołu odnośnie jakichkolwiek nieprawidłowości. Co więcej, w przeprowadzonej miesiąc temu ankiecie dotyczącej pracy w naszej firmie nie pojawił się żaden z Państwa zarzutów, a wydaje nam się, ze anonimowa ankieta to idealny sposób, aby takie sprawy zgłaszać. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie i zasady zatrudnienia - od początku jasno je przedstawiamy - podjęcie współpracy to decyzja potencjalnego kandydata. Ze swojej strony robimy wszystko, aby poprawić system szkoleniowy i dać naszym współpracownikom większe możliwości rozwoju. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy samych sukcesów w innych miejscach pracy, Zespół Jobman Group

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
J
 Opinia
@Beta 31.03.2018 00:29

1800 to chyba brutto raczej

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia

Uważam, że warunki zatrudnienia w biurze firmy Jobman są bardzo słabe, bardzo. Stawka 13,70 za godzinę, zatrudnienie na podstawię umowy zlecenie (!). Dla osoby nie posiadającej statusu studenta średnie wynagrodzenie wynosi około 1600 zł- żart. Nie wierze, że można znaleźć dobrego pracownika, przepraszam zleceniobiorcę za taką miesięczną stawkę, ale przecież najważniejsze jest oszczędzanie.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Karolina
 Opinia
@anonymous 03.04.2018 10:30

Dlatego osoby, które są coś warte nie wytrzymują z ludźmi bez ambicji pracującymi w jobmanie.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w Jobman Group Sp. z o.o.? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomek
 Opinia

Nie mogę polecić tej firmy bo od początku roku z paniami , które zajmują się Bydgoszczą nie mam kontaktu, pani Monika to jakaś kpina powinna sama pracować na kasie to by się nauczyła pokory, dno

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jobman Group
 Opinia
@Tomek 08.02.2018 15:11

Dzień dobry Panie Tomku, Bardzo prosimy o kontakt z naszym Rzecznikiem Pracownika na adres rzecznik@jobmangroup.pl i opisanie problemu. Chcielibyśmy poznać szczegóły tej sytuacji, bo w tym momencie w Bydgoszczy mamy tylko jeden zgłoszony problem, który został dawno rozwiązany i który z trudem można dopasować do tego komentarza. Zależy nam na wysokiej jakości obsługi, więc przepraszamy, jeżeli poczuł się Pan urażony. Będziemy wdzięczni za kontakt - tylko wtedy będziemy mogli zareagować i wyciągnąć ewentualne konsekwencje. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłego dnia, Zespół Jobman Group

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Jobman Group Sp. z o.o. - Kraków

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jobman Group Sp. z o.o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.
  • Jobman Group Sp. z o.o.
  • Kraków

Oddziały »

Pracowałeś w tej
firmie?
Zostaw opinię!

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny