Witam Jako były pracownik w skomielnej nie polecam!! Przełożeni nie mają zangrosz szacunku do Cb chyba że jesteś "STAD". Awansu może się doczekasz jak jakimś cudem wejdziesz do wspaniałej korporacyjnej rodziny 3m i popracujesz trochę tzn pokażesz że się nadajesz xD non stop normy ChodZby #ralo i padało norma musi być. Pierwsi operatorzy to już wogole (usunięte przez administratora) Tym co wolno śpią w nocy a (usunięte przez administratora) robią . Praca odmuzdzajaca . Zero zainteresowania pracownikami , oj przepraszam w sumie zawsze można liczyć na ciepłą kawę lub barszczyk xD Z całego serca nie polecam .
Ja chcę podzielić opinie wyżej jako była pracowniczka pamiętam jak na nocach "władza" doganiała pracowników którzy robili na prasach non stop . A ta "władza" siedziała sobie na kawce i tylko wypatrywali tych którzy chcieli sobie kości rozprostować. Kierownictwo totalne brak komunikacji z pracownikiem brak szacunku brak wiedzy o pracy! Pozdrawiam
Czy faktycznie jako kandydat na CO Senior Analyst mogę dowolnie wybrać formę pracy? Pisali o dowolności między stacjonarką/hybrydą/zdalną.
Witam. Chciałam zapytać jak wygląda praca na stanowisku pracownika produkcji w Firmie 3M na ul.Kowalskiej. Jaka atmosfera, jakie zarobki? Interesuje mnie ile można zarobić na rękę, jako osoba powyżej 26 roku życia. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Na stronie także widnieje oferta na stanowisko HR Operatrions Partnera. Tu chyba nikt jeszcze nie odnosił się bezpośrednio do tej pracy? czy jest tu ktoś z tego działu? W pierwszej kolejności interesuje mnie atmosfera ale prócz niej także średnie zarobki na dziale. te poszukiwania to rozwój czy może ktoś odszedł lub awansował? Jaka jest ścieżka kariery?
Szukają bo się poprzedniczka zwolnila. Zapytaj na rozmowie dlaczego :). Średnio max. 2-3 lata ludzie tutaj pracują. Niektorzy krócej. Awans w HR? Wszystkie wazne funkcje już są obsadzone. Zastaów się czy warto. Nie daj się nabrać na szumne ogłoszenia i plakaty.
Jak sie pracuje w dziale analitycznym ? POS/CB Analyst (m/f/*) (New Healthcare Company)
Tak jak pisali wcześniej, pracowity będzie miał w firmie dobrze? :D kasa jak najbardziej jest dla mnie istotna, ale atmosfera w zespole także. da rade normalnie się wpasować? I co z tym tematem rozwoju? Jeden Pan pisał o jego totalnym braku, a ja to bym chciał już w firmie dłużej porobić, jak się na to nastawić? Są stanowiska na których mimo wszystko on występuje?
Dużo zależy od działu , na który trafisz. Ludzie są tacy sami w każdej pracy, więc często jest to kwestia przypadku. Na jednym obszarze jest miło , ludzie mega sympatyczni, normalni , pomocni, pracowici. Pójdziesz na inny, a tam zbiorowisko leniuchów, plotkarzy. Zrobisz normę, to jesteś wrogiem publicznym numer jeden, bo zaburzasz ich wieloletnie starania pokazywania, że normy się nie da zrobić. Bywają tacy , którzy szkolą nowych za karę, więc to też dla nowych miłe nie jest. Nie ma reguły, możesz trafić różnie. Co do rozowju, to bym się nie spodziewał tutaj niewiadomo czego. Zdarzają się rekrutacje na inne obszary czy stanowiska, lepsze grupy zaszeregowania.Zwykle jednak nadal na operatora, więc ten najniższy szczebel. Jednostki dostają się na FO czyli brygadzistów, raczej bym nie brał tego pod uwagę. Jeśli jesteś jakiś wybitny , to masz szansę po kilku latach na coś innego, ale to naprawdę po wielu latach. Musisz się więc nastawić na operatora i tyle. Ten rozwój, o którym się mówi, to dorzucą Ci inne maszyny i się na nich będziesz rozwijał :)
Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.?
Zatrudnią Cię jeśli jesteś znajomym rodzinki zarządzającej, znajomym polecanym itp. Firma, która charakteryzuje się NEPOTYZMEM, KUMOTERSTWEM, RODZINKĄ NA SWOIM. Niby jak wszędzie, ale tutaj wyjątkowo pogardliwie do reszty ludzi. Wcale się z tym nie kryją!!!!!!!!!!!!!. Przyjdź popracuj i oceń!. Tylko szkoda czasu na takie Korpo, co patrzy na pracowników jak na (usunięte przez administratora) a jak już jesteś niepotrzebny to nara, bo mają na Twoje miejsce innych biedaków!
Oczywiście, że TAK przecież prawie cała Ukraina już pracuje w 3M. Śmiem wątpić, że zanim zaczęli NIBY PRACOWAĆ(oni tam po prostu są, a pracują pracownicy 3M) w 3M mieli jakieś doświadczenie.
Tak, zgadza się. Jeśli masz wszystkie klepki na swoim miejscu , jesteś pracowity i krótko mówiąc robisz swoje zamiast kombinować , to zatrudnią Cię bez dwóch zdań. Po prostu trzeba odczekać kilka- kilkanaście miesięcy max.
Jakie porady na operatora produkcji?Hm, już od dawna trudno tu o nowych ludzi, którym chce się pracować. Owszem zdarzają się choć rzadko perełki, z którymi aż miło się normy robi. Nie ma narzekania na wszystko dookoła i obwiniania całego świata za pracę w systemie 3 zmianowym. Przychodzą na 8H, pieniążki biorą za 8H i pracują jak należy...Niestety cała reszta to ludzie, którzy przyszli tu jakby za karę. Mama kazała, to przyszedł. Żona wygoniła, to jest. Tylko ani chęci do życia ani do pracy. Osiem godzin kombinowania jak znaleźć okazje żeby jednak nie pracowac. Patrzysz na takiego nieroba i masz ochotę go palnąć na rozpęd. Może jakaś awaria się trafi, może przerwa się przedłuży , może materiał się skończy i tak liczą całe 8H na możliwość przeleżenia. Potem jak ich zwalniają , to kwilą na go worku, że warunki straszne, że (usunięte przez administratora), że kadra niekompetentna i jak to zostali pokrzywdzeni. Rada brzmi: przychodzisz do pracy, robisz swoje, nie wymądrzasz się od rana do nocy jaki Ty jesteś "ą-ę" , nie kombinujesz, nie marudzisz wszystkim dookoła jaki to świat jest zły, a los okrutny i to wystarczy. Wpisz w google definicje słowa pracowity i to Ci wystarczy żeby dobrze Ci się tu pracowało.
Witam Pracę w 3m podjąłem jako pierwsza po moim zjeździe z Niemiec. Pracowałem jako operator maszyn i urządzeń . Pracowałem przy produkcji tarcz ściernych. Nie polecam z całego serca. Spędziłem tam 3 lata. Moje wnioski są takie że zero rozwoju jedynie normy praca jak na akord na starych prasach. Przełożeni ... pozdrawiam
Wartości firmy wypisane na plakatach i na stronie nie mają nic wspólnego z prawdą. Wieczne kombinowanie i spychologia. Masz robić za dwie osoby i siedzieć cicho, udawać, że super firma. Kierownicy przez zasiedzenie. Pracują po dwa pokolenia, trzeba uważać na każdym kroku. Dużo toksycznych osób na wysokich stanowiskach. Wyścig szczurów. Nie polecam pracy na Kwidzyńskiej
Jeszcze trzeba dodac te "nowoczesne" biura na Kowalskiej gdzie temperatura wewnatrz 16 stopni bo ogrzewanie nie dziala odpowiednio. Dodatkowo za mala ilosc biurek, tak że trzeba je rezerwowac w jakis aplikacjach i musisz siedziec na czyims krześle co chyba nie jest zbyt komfortowe.
Jaka umowa obowiązuje w 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o. podczas okresu próbnego?
Na wspaniałe warunki mogą liczyć osoby z Ukrainy ????ponieważ pracownicy 3M od zawsze od pierwszego dnia pracy musieli robić normę lub po bardzo krótkim czasie przyuczenia a osoby z Ukrainy pracują miesiąc, dwa pół roku i nie muszą...
Zgodzę się po całości, jeszcze jakiś czas temu pracownik POLAK był pierwszy dzień w pracy (może tydzień) i było od niego wymagane już robienie 100 %normy. A lesery z Ukrainy pracują miesiąc, dwa... Pół roku i nie muszą - pełen luzik i trzeba się z nimi obchodzić jak z jajkiem bo jak nie to zaraz reprymenda od kierownika, że tak nie wolno. To nawet już przestało być śmieszne
Nie polecam. Jeśli szukasz firmy w której nie liczy się to co umiesz lecz to czy masz znajomości i dobrze umiesz kablować. To praca dla Ciebie. Robię w tej firmie 9 lat. Różnie bywało ale odkąd dyrektorem została niejaka pani K.. To ta firma stała się dnem. A zwłaszcza PSD!! Jak to powiedziała że Woli wziąść Ukraińców niż mieć doświadczonych pracowników. Kierownikami zostają osoby które wogole nie mają ani kompetencji do tego ani wykształcenia. Nie znają się na niczym. Tylko na tym jak bronić swojej (usunięte przez administratora) Zero szacunku do pracownika!! Pamiętajcie że To dzięki Nam produkcja jest i że To My pracownicy jesteśmy ważniejsi. Czekam już tylko na upadek tej firmy. A to kwestia czasu :)
Pracuję w 3M "jeszcze" 27.02.2023 22:51 Cześć,chciałabym przedstawić co dzieje się w firmie ostatnio,a mianowicie zwalniają dobrych pracowników,a zastępują ich Ukraińcami.Już została nas garstka,a Ukraińcy rozpanoszyli się na większości stanowiskach i traktowani są lepiej niż my.Nas przenoszą na inne fabryki i łatamy tzw.dziury by szkolić Ukraińców i im pomagać.Robią wszystko byśmy się pozwalniali.Zero szacunku w naszą stronę ! Pracuję w tej firmie 8 lat i przykro mi,że tak się dzieje.Niektorzy nie wytrzymali i sami się zwolnili.(usunięte przez administratora)i traktowanie starych pracowników jak (usunięte przez administratora).Zero kompetencji i człowieczeństwa u prawie wszystkich kierowników.Korporacyjne roboty,które Cię zdeptają i nieważne jak pracujesz i jak bardzo się starasz,bo dla nich jesteś nikim.By się wykazać zdeptają Cię i ukarają,a do tego zepsują Ci psychikę i poczujesz się jak śmieć.Niedlugo każą się uczyć ukraińskiego !
Daja ci kilka dni a potem (usunięte przez administratora) musisz jak automat zero wyrozumiałości ludzie spoko ale starałam sie jak mogłam to wogóle nie liczą sie z czlowiekiem liderka kazala mi zadzwonic jaka mam zmiane po czym zadzwonila do pośrednika interkadry ze juz nie pracuje.ŻENADA!liderzy.
Hej jakie widełki można prosić jako inżynier produktu z trzema latami doświadczenia
Jaki jest system pracy ? Jaki grafik ?
Dzień dobry, mam kilka pytań i prosiłbym O rzetelne odpowiedzi, jak jest faktycznie w kilku kwestiach. 1. Jaka jest szansa na zatrudnienie po pracy w agencji bezpośrednio przez pracodawcę? 2. Czy wiecie czy nadgodziny przez Randstad są uczciwie wypłacane? Czy wszystko trzeba zapisywać i wyjaśniać. 3. Czy ciężko jest zostać 1 operatorem? 4. Jaka jest stawka na produkcji na umowę o prace bezpośrednio z 3m? Za durne zbędne komentarze dziekuje
Nie polecam pracy . Agencje pracy (usunięte przez administratora) na stawkach.
Czy w 3M pracuje się w wigilie i sylwestra?
Jakie działy polecacie do rekrutacji? Pricing, CIP - czy można robić tam ciekawe rzeczy ?
Ta firma to żenada przynajmniej fabryka PSD wyzysk i nic pozytywnego na jednej fabryce pracuje mąż jako kierownik A jego żona jest 1 operatorem co według ich zasad teoretycznych jest nie do przyjecia jak się przechodzi bezpośrednio przez firmę to na szkoleniach O tym mówią mowa o U.P i O A. P chociaż jest jeszcze jedna taka para chociaż narzeczona jest teraz na macierzyńskim ale zaraz wróci zdecydowanie nie polecam cały czas coś jest źle wieczne pretensje pracuje tam 6 lat i jeszcze nigdy nie usłyszałem żeby ktoś z kierownictwa czy liderów powiedział do kogoś dziękuję za to że wykonałeś to superowo albo praca po 12 h albo 4 brygady mimo że dyrektorka na zebraniach narzeka że nie ma pracy nie ma zamówień ta firma to porażka i dno może nie tak firma ale ludzie na stanowiskach kierowniczych i wyżej
Potwierdzam Twoje słowa , ludzie w tej firmie nie znają takiego słowa jak szacunek . Nie dość że jeden drugiego pod ....ala to w dodatku , psyche masz tak zrytą , że nie wiesz czy iść do psychiatry czy odrazu do egzorcysty . Co do również mojego ulubionego Kierownika U.P , stwierdzam że jak w (usunięte przez administratora) nie wejdziesz to jesteś nikim . Mówię tu zwłaszcza o pierwszych operatorach . Również nie polecam
Kolega zapomniał wspomnieć, że ta 4-brygadowka polega na pracy przez dwa dni po 12h, a potem wolne kolejne dwa dni...Zdecydowana większosć sobie chwali, co więcej kiedy czasami zmieniają się na konkretnych obszarach grafiki i wracamy do systemu 5 dniowego normalnego, to jest płacz, bo 5 dni pod rząd do pracy trzeba przychodzić.
Doskonale znam to kierownictwo , niestety przykre jest to że dobre słowo na ich temat mają tylko Ci co innych pracowników do nich podpieprzają . Brak szacunku , kultury , klasy . Dla Pana U.P liczy się tylko to żeby poudwać , że jest kierownikiem , a tak naprawdę woli popatrzeć na młode ładne kobiety i pieprzyć do nich jakieś żałosne teksty . Dlaczego mówię , że udaje kierownika ? Skoro ma pod swoimi skrzydłami pracownika tyrana , który niszczy psychicznie innych pracowników a on mimo tego olewa temat , no to sory ale to żaden kierownik . Nie potrafi zrobić dosłownie nic , żeby w tej pracy było normalnie , nie ma żadnego wpływu na ludzi jak dla mnie nie nadaje się totalnie na kierownika i moje zdanie podziela większość pracowników z tego działu . Nie pozdrawiam
To prawda ...po wielu upokorzeniach ,walki z mobbingiem , ze wspolpracownikami po skargach w HR skończyłem z depresją i nerwicą i to juz było dość , nie warto bylo , mogłem odejść szybciej a nie dac sie tak traktować . Z daleka od tego magazynu ...
Napisał praca albo po 12h albo 4brygadowka a nie ze 4 brygadowka po 12. Chociaż i tak bywa pracujesz 3dni po 12 a 3 dni wolnego.
PSD to jest (usunięte przez administratora) na kółkach , najgorszy (usunięte przez administratora) z jakim można się spotkać w tej firmie , no cóż , a kierownik U.P czy można go nazwać kierownikiem ? Zero kultury i jakiejkolwiek etyki , kto mu w (usunięte przez administratora) wejdzie to ten w niej ugrzęźnie , jak kiedyś nienawidziłam tego człowieka do gigantycznego stopnia , tak teraz jest mi go żal , że ktoś taki , postawiony na takim stanowisku zamiast promować dobre cechy zaniża poziom swojej inteligencji do minimum , i pokazuje się jako obłudnik , arogant i egoista !!!
Jak się pracuje w 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 30.
Jakie są opinie pracowników o pracy w 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 19, z czego 1 to opinie pozytywne, 14 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w 3M Poland Manufacturing Sp. z o.o. napisali 5 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.