Euro Bank S.A.
2 237 6 1

Opinie o Euro Bank S.A.

Don't panic, it's Titanic

Od czego by tu zacząć... Lecimy po kolei: *Pensja ? Minimalna, porównując z sektorem - każdą złotówkę oglądają 3 razy zanim człowiekowi dadzą. To samo dotyczy premii. Małe i w dodatku obcinane z byle powodu. *Zatrudnienie: "chętnie zatrudnimy kogoś, kto będzie ogarniał wszystko.... na umowie zlecenie, 8 h dziennie, za minimalną stawkę. Najlepiej, by miał doświadczenie!" *Szkolenia? Nie istnieją, wszystkiego uczysz się na bieżąco, * Motywacja? Oczywiście! Do szukania innej pracy... *Atmosfera? To zależy, jak bardzo odporny psychicznie jesteś i czy lubisz noże w plecach * Zarządzanie? Nowa metoda, oparta na zachowaniu nietoperzy - niedowidzą, niedosłyszą, ale.... * Przepływ informacji? Dla przyjaciół Królika, reszta dowiaduje się po fakcie.

Zuzanna
@Don't panic, it's Titanic 03.12.2018 22:08

A na jakiej podstawie wyliczane są premie w Euro Banku i od jakich czynników zależą? Czy w banku są do wyrobienia jakieś plany? Jeśli tak, to napisz proszę, co w przypadku, gdy na przykład dany pracownik, czy też placówka nie osiągnie zamierzonych celów. Czy właśnie wtedy jest "obcinana" premia?

anonim
@Don't panic, it's Titanic 03.12.2018 22:08

poza 1 tak jest w każdym banku.. w bs-ach gorzej płacą i bp

mała
@Zuzanna 04.12.2018 22:02

Zuzanna, zapamiętaj sobie, że plany do realizacji są w każdym banku/skoku. Rotacja pracowników w tej branży jest ogromna, bo mało kto wytrzymuje presję, stres i gnębienie, jeśli plan nie zostanie wykonany.

K.k.
@Zuzanna 04.12.2018 22:02

Premie są wyliczane wg widzimisię managera, od jego humorów. Premie są obcinane kiedy pracownicy się nie wyrobią, bo brakuje rąk do pracy. Powinni się zastanowić nad sobą. W dodatku próbują ściemniać że będzie dobrze i nikt nikogo nie zwolni, by zabezpieczyć fuzję z millenium, by ludzie pracowali do końca a potem wypad. Już teraz ludzie odchodzą na potęgę.

Zuzanna
@K.k. 08.12.2018 09:11

Może warto byłoby w jakiś sposób podjąć dialog z pracodawcą na temat tego, aby zasady premiowania były dla każdego jasne i może gdzieś zapisane, w jakimś aneksie do umowy lub innym dokumencie? Dobrze byłoby to mieć czarno na białym. Jak, Twoim zdaniem, można by było powstrzymać rotację w Euro Banku?

Zuzanna

@anonymous, i jak, jesteś już po swojej rozmowie rekrutacyjnej czy jeszcze przed? Jeśli już ją odbyłaś to napisz nam co niego o jej przebiegu! @byłynegocjator, a w jakim mieście pracowałeś? Przypominam, że wątek dotyczy Wrocławia. Jakie możesz wymienić plusy i minusy pracy w tej firmie?

byłynegocjator
@Zuzanna 17.09.2018 15:54

Wrocław, Karkonoskiej na windykacji . Plusy: - wypłata na czas - ludzie i mowa tutaj o współpracownikach i niektórych przełożonych - dobra praca na start Minusy: - mało szkoleń (co miesiąc głownie Excel) - brak podwyżek - brak awansów

No coś ty
@byłynegocjator 29.09.2018 14:30

Ktor przełozony winykacji same de...

Pozdro

Ciekawe czy jak Eurobank przejmie Millenium to centrala we Wrocławiu zostanie zlikwidowana i ludzie pójdą na bruk.

Nik
@Pozdro 06.11.2018 21:54

Oferty są nadal dodawane. Pewnie sami nie wiedzą co ich czeka...

Zuzanna
@Pozdro 06.11.2018 21:54

Wygląda na to, że wiesz coś na temat tego, jakie są plany firmy. Pracujesz lub pracowałeś, a może w jakiś inny sposób jesteś związany z Euro Bankiem we Wrocławiu? Może nastąpi jakieś "przekierowanie" pracowników? Wiadomo coś na temat tego, kiedy miałoby to się zdarzyć?

ano
@Pozdro 06.11.2018 21:54

z pewnością będą dalej 2 centrale ...

yhm
@ano 07.11.2018 19:11

wierzycie w to?

Nik
@yhm 08.11.2018 08:50

Ja niestety nie

Hello
@Zuzanna 07.11.2018 15:51

Pani Zuzzano, może pani wie czy centrala w Warszawie przejmie wrocławską skoro bank ma zmienić się w millenium?

Elo
@Pozdro 06.11.2018 21:54

Chyba jak millenium przejmie Eurobank :)

Riri
@Elo 09.11.2018 15:01

I coś więcej już wiadomo?

Zuzanna
@Hello 08.11.2018 15:52

Nie posiadam takiej wiedzy, ale obstawiam, że mylnie bierzesz mnie za osobę w jakiś sposób związaną z Euro Bank. Jestem moderatorem forum i dopytuję o różne istotne kwestie w imieniu zainteresowanych osób. Czy pracodawca obecnie mówi coś swoim pracownikom o swoich planach?

No coś ty
@Pozdro 06.11.2018 21:54

Pojda na bruk zostanie 10% maks. Cala windyjacja out.

mała
@Pozdro 06.11.2018 21:54

To Millennium przejmuje Eurobank https://www.najlepszekonto.pl/bank-millennium-kupuje-eurobank

Pracuje

Pracuje tutaj od jakiegos czasu. W Warszawie zarobki dostalam na poczatek 4400 brutto na stanowisku specjalisty, nie mialam duzego doswiadczenia w bankowosci, po prostu chcialam duzo zarabiac i to powiedzialam :) bardzo duzo osob tutaj, ktore mowia, ze maja 2800 brutto, pewnie nawet nie negocjowaly. Obecnie 4500 to chyba max jaki moga dac, najczesciej go oferuja na stanowisku opiekuna klienta (hipoteki - ale tu nie radze aplikowac, ciezko z tymi hipotekami w calym banku, bo pko ma lepsze o wiele oferty). Ogolem praca jak na bank dosyc spokojna, mnie sie podoba. Mam fajna menagerke, ludzi w zespole, nie ma podkradania klientow, plany sa naprawde realne do zrealizowania na wiekszym procencie niz tylko 100% - nawet po 190% zrobicie, a kasa wtedy to podstawa podwojna. Czyli max premia to po prostu druga podstawa. Zarabiam z ta podstawa jakies 6500 brutto na spokojnym stanowisku w spokojnym oddziale w Wawie. Nie ma nacisku, jesli robisz swoim tokiem plany, ale je robisz zawsze na 100%. Polecam :) minusem jest tylko brak ludzi i ciagle wyjazdy na zastepstwa do innych oddzialow.

No coś ty
@Pracuje 12.10.2018 12:57

Bzdura

taktoja

Pracowałem niecałe 2 miesiące. Wcześniej miałem doświadczenie w bankowości. Odradzam wszystkim zainteresowanym zatrudnienie się w tym miejscu. Jeden wielki bałagan, fatalne zaplecze socjalne co do pracowników. Najgorsze w bankowości, a pracowałem również w Banku. Wypełniałem dokumenty, aby posiadać opiekę medyczną. Nikt nie potrafił dopilnować, aby ją zapewnić co skończyło się odpłatną wizytą u lekarza ze swojej kieszeni. Obowiązkowe nadgodziny, często wychodziło się z pracy po godz. 18:00 - czyli ponad 10h. Dyrektor regionu brak sprzedaży kwitował tym iż, mógł sobie zatrudniać kasjera z bardzo popularnych polskich Marketów. Ze szkolenia nauczyłem się tego jak się niszczy dokumenty i jak to można awansować - ZERO merytoryki i przygotowania do pracy na systemie. Brak wsparcia ze strony przełożonych, kombinatorstwo oraz brak wiedzy. Nie dziwie się , że jak to Pani od HR powiedziała "chcemy poprawić wynik rotacji na poziomie 50%" Odradzam każdemu, warto aplikować do innych miejsc. Za tą podstawę to w pewnym popularnym Supermarkecie z palcem w nosie zarobicie, premie fikcyjne. DNO, DNA! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zaangażować się

Zuzanna
@taktoja 23.11.2018 21:58

W sumie niewiele czasu spędziłeś w Euro Banku. Może ten pracodawca zyskałby w Twoich oczach przy bliższym poznaniu? Nie mówię oczywiście, że nie mogłeś sobie wyrobić opinii o pracy w Euro Banku przez ten czas, kiedy tam pracowałeś. Wspominasz o nadgodzinach - w jaki sposób były później rozliczane z pracownikiem?

mała
@taktoja 23.11.2018 21:58

Powiedz proszę, jaką dają podstawę?

Stara
@mała 26.11.2018 16:40

150 zł brutto więcej niż minimalna krajowa w 2019 roku (żal.pl)

Prakatykantka

Byłam na bezpłatnej praktyce w eurobanku. Robota dla głupiego, niczego się nie nauczysz. Klepiesz cyferki do excela, albo liczysz kartki i spinasz zszywaczem. Po praktyce brak możliwości zatrudnienia, a nawet już jeśli komuś proponują to umowa zlecenie i bardzo słaba stawka. Nie polecam.

Gość
@Prakatykantka 16.10.2018 07:32

Widocznie się nie nadawałaś lub nie miałaś uprawnień żeby wykonywać inne czynności. 95% pracowników firmy jest zatrudnionych na umowie o pracę.

Zuzanna
@Gość 20.10.2018 20:22

@Gość, ciekawe dane statystyczne, musisz być dobrze zorientowanym w sprawach firmy. Długo już pracujesz w Euro Banku? Jestem ciekawa, jak wygląda proces rekrutacyjny w tej firmie, z ilu etapów się składa i czego można się spodziewać na każdym z nich - mógłbyś napisać coś na ten temat?

Pracownik
@Zuzanna 21.10.2018 23:11

zgadzam się u mnie w regionie też wszyscy na umowie o prace

Zuzanna
@Pracownik 24.10.2018 00:23

@Pracownik, skoro pracujesz w Euro Banku to napisz coś więcej o pracy w tym miejscu. Każda wypowiedź pochodząca od pracownika firmy jest bardzo cenna na forum! Czy pracownikom zatrudnionym w Euro Banku przysługują jakieś na przykład dodatkowe benefity socjalne?

Zuzanna

@Pracuje, ciekawa opinia, dziękuję za podzielenie się nią na forum! Piszesz o zarobkach, ale nie wspominasz w sumie o formie umowy, jaką oferuje ten pracodawca - czy nie ma problemu z uzyskaniem umowy o pracę na czas nieokreślony w Euro Banku? To na pewno istotna kwestia dla osób, które myślą o podjęciu zatrudnienia w tym miejscu.

pracuje
@Zuzanna 15.10.2018 15:59

Zawsze jest tak, ze pierwsza dostaje sie na pol roku, a nastepna na nieokreslony.

Zniesmaczona

Rozmowę rekrutacyjną odbyłam w sierpniu. Na rozmowie obecne były dwie osoby (pracownica HR oraz dyrektorka oddziału). Pani Dyrektor wydawała się zupełnie niezainteresowana całą rozmową, oglądała swoje paznokcie, bawiła się palcami, nie zadała mi ani jednego pytania. Nie wspomnę już o tym, że wyglądała bardzo niereprezentacyjnie. Rozumiem, że nie wszyscy muszą być piękni jak z okładki, ale praca w Banku, zwłaszcza na stanowisku menagerskim powinno się przykładać większą wagę do stroju i higieny. Tłuste, niechlujnie związane włosy i stare, rozprute, znoszone obuwie - obraz nędzy i rozpaczy. Pani z HR na szczęście nadrabiała klasą i stosownym strojem. Przebieg rozmowy standardowy. Pytania o doświadczenie, scenka sprzedażowa prowadzona przez Panią z HR, w trakcie której usłyszałam, że mam się nie przejmować za bardzo bo ona nie zna ani oferty ani mechanizmu działania karty kredytowej której dotyczyła scenka. Moim zdaniem - mało profesjonalne podejście. Kontakt miał nastąpić w ciągu tygodnia, w przypadku pozytywnej odpowiedzi - telefonicznie, w przypadku negatywnej - mailowo. Nie nastąpił do dzisiaj - minęły ponad 2 miesiące. Jeśli chodzi o szczegóły to w tym konkretnym oddziale system pracy był 4 dni pracy po 10h/dziennie. Nie odpowiadało mi to więc nie żałuję, że nie się nie odezwali.

Zuzanna

@anonymous, i jak, przyjmiesz pracę w Euro Banku? Napisz nam później, jakie są Twoje pierwsze wrażenia na temat tego pracodawcy! @tillie, pisałeś wcześniej, że nie pracujesz w Euro Banku, a wszelkie informacje masz od znajomych. Ciekawi mnie jednak, czym spowodowana jest Twoja aktywność w tym wątku? To, co piszesz w temacie podwyżek nieco kłóci się z tym, co napisała na przykład @olczix. @olczix, planujesz związać się na dłużej z tym pracodawcą? Chciałabyś z czasem przejść do innego działu?

tillie
@Zuzanna 08.10.2018 22:31

To może zapytaj "olczix" o konkretne kwoty, bo może kogoś satysfakcjonuje zarabianie we Wrocławiu 2500 zł? Tak jak już tu wcześniej pisali ludzie, premie są coraz niższe, brak awansów i podwyżek (bo bank idzie na sprzedaż, więc muszą wykazać się dobrym wynikiem finansowym). Ludzie uciekają, bo przyszłość jest jedna - utrata pracy po sprzedaży banku.

Młoda

Rotacja w centrali jest ogromna, ciągle dodają ogłoszenia na olx-, bo się ludzie zwalniają. Wynagrodzenie bardzo niskie, we Wrocławiu zdecydowanie więcej oferują podobne firmy. Praca 365dni w roku, również nocki. Zaletą, umowa o praca i prywatna opieka medyczna. Na rozmowie mówią jaki to raj, ale mija się to z prawdą, bo gdyby było tak cudownie ludzie by nie uciekali.

Sisi
@Młoda 19.04.2018 10:15

Powiedz prosze na jakie zarobki może liczyć człowiek na stanowisku doradca ds obsługi klienta.telefoniczny w centrali ? :)

Młoda
@Sisi 02.05.2018 00:57

Zarobki 3 tysiące netto + premie za ewentualne nocki i weekendy +100%

Prawda
@Młoda 06.05.2018 13:48

Haha, chyba połowa z tych 3tys netto i zero dodatków za święta.

Betka
@Prawda 17.05.2018 13:59

To w końcu ile, mam rozmowę za kilka dni.

nick
@Betka 10.09.2018 16:26

kto Ci da w Banku który się zwija z Polski trójkę netto??? ludzie kurna...

Betka
@nick 10.09.2018 17:32

zwija się? w innym banku na ww stanowisku jest 2250 brutto więc pytam ile w eb dają.

kcin
@Betka 10.09.2018 21:20

Zwija, przecież Francuzi chcą sprzedać ten bank, dlatego też nie ma podwyżek, premie coraz niższe i ludzie uciekają.

olczix
@Młoda 19.04.2018 10:15

Wiele osób zaczyna od pracy w call center, co pozwala przyswoić im ogrom wiedzy, dzięki czemu łatwiej im później o pracę w strukturach banku na wyższym stanowisku. Aktualnie tam pracuję i polecam. W szczególności osobom, które zaczynają swoją ścieżkę zawodową. Atmosfera mega, jest luźno, wiadomo trzeba się nauczyc wszystkiego ale nie ma stresu ani nikt Cię na nic nie popędza. Na samym początku zarobki nie są najlepsze, ale później z każdym skillem ma się więcej. Na szkoleniach świetnie przygotowują do pracy. (+ premie oprócz okresu próbnego). Do tego dodatki na święta, wakacje.

anonymous

Jestem świeżo po studiach, a w EB zaproponowali mi 3300 brutto na start. Więc chyba mie jest najgorzej ? Ps. To moja pierwsza poważna praca.

anonymous
@anonymous 29.09.2018 17:45

Zapomniałem dodać. Doradca klienta.

tillie
@anonymous 29.09.2018 17:45

Tylko musisz liczyć się z tym, że nie dostaniesz już więcej, bo w tej instytucji podwyżek nie ma.

Zuzanna

@Qba, pracujesz w Euro Banku? Długo już jesteś związany z tą firmą? Może warto spróbować porozmawiać ze współpracownikami i spróbować nieco oczyścić atmosferę? @tillie, rozumiem, dziękuję za wypowiedź. Jak aktualnie pracuje się w Euro Banku we Wrocławiu? Czy znajdzie się na forum osoba chętna do napisania kilku słów o obecnej sytuacji firmy?

Qba

Praca sama w sobie jak to w banku, zespół nic oprócz wciskania ludziom nic więcej nie umie. Nowego pracownika traktują jak wroga. Wynagrodzenie mizerne, za nadgodziny nie płacą. stanowczo nie polecam.

Zuzanna

@nick, czy to jakaś przejściowa sytuacja? Wiesz coś na ten temat? Rozumiem, że też pracujesz w Euro Banku we Wrocławiu. @Tomasz, widziałam, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy w tym miejscu. Zdecydowałeś się na wysłanie swojego CV? Daj znać, jeśli zostaniesz zaproszony na rozmowę! @tillie, rozumiem, że pracujesz w Euro Banku - długo już jesteś związany z tą firmą? Może niebawem zacznie się w niej dziać lepiej?

tillie
@Zuzanna 23.09.2018 20:20

Informacje mam od znajomych. Nic nie wskazuje na to, aby sytuacja miała się poprawić. Bank idzie na sprzedaż, więc tną koszty na potęgę. Teoretycznie co roku jest budżet na podwyżki, ale jakoś nikt tych podwyżek nie widział, a taka sytuacja raczej nie świadczy dobrze o pracodawcy.

Wjwjnsmsjdnen

Jak dostać podwyżkę w Eurobanku? Czy jest to w ogóle możliwe?

anonymous
@Wjwjnsmsjdnen 12.09.2018 00:40

Dostałem ofertę pracy z eb, stad podbijam na przyszłość i pytam: Jakie zarobki, ile mówić na rozmowie ?

xyz
@anonymous 12.09.2018 14:03

jakie stanowisko

Nick
@Wjwjnsmsjdnen 12.09.2018 00:40

Złóż wypowiedzenie. Dostaniesz propozycje plus 200 PLN brutto.

anonymous
@xyz 13.09.2018 11:38

Doradca klienta

byłynegocjator
@anonymous 12.09.2018 14:03

Pracowałem w EB kilka lat. Obecnie na start dają 2800zł brutto do tego masz co miesiąc premie za wyniki (pod warunkiem, że spełnisz wszystkie warunki). Podwyżka możliwa jak złożysz wypowiedzenie, będziesz robić wyniki albo zmienisz zespół.

nick
@Wjwjnsmsjdnen 12.09.2018 00:40

Na chwilę obecną takie coś, jak podwyżka wynagrodzenia nie występuje w tej instytucji.

Tomasz

Cześć. Jakich widełek wynagrodzenia może spodziewać się absolwent informatyki z dwuletnim doświadczeniem w IT na pozycji Administrator systemów w Eurobank ?

tillie
@Tomasz 21.09.2018 17:26

Nie wiem jakich widełek, ale co wywalczysz na rozmowie, to tyle będziesz miał do odejścia. Nie licz na podwyżki, a premie kwartalne z kwartału na kwartał coraz niższe.

gosc

Ktos może podpowiedziec o co pytają na rozmowie na doradce klienta?

djclub19993 1
@gosc 01.12.2015 15:09

Euro Bank To Naj Wiekrzy Złodziej Dla Ludzi z Emereturom i retom eurobank

Anna
@gosc 01.12.2015 15:09

Czemu chcemy pracować w EB? Wiadomo ;) zarabiać ;)

Zuzanna

@Betka, gdy już będziesz po rozmowie daj znać, jak Ci poszło! Myślę, że takie warunki, jak wysokość wynagrodzenia, ustalane są indywidualnie i zależą od wielu czynników, na przykład takich jak dotychczasowe doświadczenie czy też wykształcenie. @nick, a skąd masz takie informacje? Rozumiem, że piszesz z perspektywy pracownika Euro Banku. Możesz napisać coś więcej o pracy w tym miejscu? Osoby szukające informacji o pracy w Euro Banku we Wrocławiu na pewno będą wdzięczne za Wasze opinie, dlatego zachęcam do pisania ich!

kate

Wynagrodzenie proponowane w EB nie jest konkurencyjne - płacą najgorzej w branży. -na podwyżki nie ma co liczyć, -ludzie po 5 lat pracują bez zmiany wynagrodzenia, -co rusz obniżane premie, -jedyną sytuacją kiedy usłyszysz propozycję podwyżki jest moment złożenia wypowiedzenia, ale tu uwaga - propozycja będzie oscylować w okolicy 200 zł brutto (śmiech na sali), -socjal to również śmiech na sali. Jeśli masz doświadczenie w branży, to nie aplikuj do EB, bo szkoda Twojego czasu.

Pracuje tu
@kate 28.04.2018 13:13

Zgadzam sie.... ja na starcie slyszalam ze podwyzka = zapomnij...chyba ze po roku zrobisz specjaliste to 500 zl podwyzki i koniec na zawsze... socjal nie powiedzialabym ze az taki najnizszy... maz w zepelnie innej branzy dostaje mniejszy .. ale zarobki w EB faktycznie sa nizsze niz u konkurencji...

kate
@Pracuje tu 03.08.2018 23:23

zrobisz specjaliste? Przecież oni nie dają awansów, bo nie chcą dawać podwyżek. Z tego co słyszałam, to w chwili obecnej dużo ludzi ucieka z tego banku, a na ich miejsce nie zatrudniają nowych ludzi (info od znajomych).

Betka
@kate 28.04.2018 13:13

jakie jest wynagrodzenie na stanowisku Młodszego specjalisty w COK?? ktoś się orientuje? Aplikowałam na to stanowisko i wiem, że praca jest również w soboty, niedziele i święta więc jestem ciekawa co pracodawca proponuje.

Zuzanna

@centrala, nie, nie jestem w żaden sposób związana z firmą Euro Bank - jestem moderatorem forum GoWork.pl. Zarówno ja, jak i inni moderatorzy jesteśmy obecni w większości wątków na forum - zadajemy pytania, a uzyskane odpowiedzi są bardzo cenna dla osób zainteresowanych pracą w danym miejscu. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź - poruszyłaś w niej wiele istotnych kwestii! Pozdrawiam i życzę wiele dobrego. Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w Euro Banku we Wrocławiu?

Zuzanna

@kate, z Twojej wypowiedzi wynika, że ciężko jest o awans w Euro Bank. Jak w takim razie wygląda ścieżka kariery pracowników w tym miejscu? Czy na wyższe stanowiska zatrudniane są głównie osoby z zewnątrz? Jestem ciekawa, czy zawsze taka była polityka firmy. Doczytałam, że masz takie informacje od znajomych pracujących aktualnie w tej firmie - a sama miałaś z nią styczność?

centrala
@Zuzanna 28.08.2018 16:09

Zuzanna wybacz pytanie, ale czy Ty przypadkiem nie jesteś pracownikiem eurbanku mającym za zadanie go wypromować lub zbierać info o opiniach pracowników? zadajesz specyficzne pytania i mam wrażenie że reklamujesz ich oferty pracy. A co do pracy w EB to "krótko i na temat". Z jednej strony mam to szczęście, że trafił mi się bardzo fajny zespół i wewnętrzna atmosfera w nim jest rewelacyjna, z drugiej jednak praca ma bardzo dużo minusów. Nie będę wyjątkowa - zarobki to kpina (i tu nie zgadzam się z poprzednikiem, zarobki przynajmniej w mojej jednostce są uzależnione od stażu pracy, a nie niestety od kompetencji pracownika). Niska podstawa jest rekompensowana równie niską premią. Pracownicy banku mogą liczyć na bogatą ofertę benefitów, w skład której wchodzi dofinansowanie do prywatnej opieki zdrowotnej (którą w obecnej chwili oferuje chyba każda firma swoim pracownikom), dofinansowanie do karty sportowej (chyba najniższe na rynku), możliwość wykupienia ubezpieczenia grupowego (w razie zajścia zdarzenia objętego ubezpieczeniem cudem jest uzyskanie świadczenia), liczne kupony rabatowe z których nikt nie korzysta, dofinansowanie do urlopu, rzucenie groszem na święta bożonarodzeniowe, świętowanie jubileuszy eurobanku (w tym darmowy wstęp do klubu i 2 bilety na piwo). Firma zapewnia również darmową kawę, herbatę sagę i cukier, aby pracownicy mogli dawać z siebie więcej. Spółka z całą pewnością prowadzi politykę "fair play" wobec pracowników. Przekłada się to na udzielenie im rzetelnej informacji wobec spekulacji o sprzedaży banku. Oczywiście żartuję, większość (o ile nie wszyscy) dowiedzieli się z internetu i mimo upływu ponad dwóch miesięcy nie doczekaliśmy się oficjalnego stanowiska, prócz prośby o przekazanie kontaktu do rzecznika prasowego. W związku ze wstępem mojej wypowiedzi, Zuzanno, czy moja opinia przyda Ci się do analizy zadowolenia pracowników? :)

Zuzanna

@Mania, widzę, że również jesteś zainteresowana pracą w Euro Bank. Aplikowałaś już? Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? Trzymam kciuki za pomyślną rekrutację! Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Euro Bank we Wrocławiu? Czy ten pracodawca stawia na rozwój swoich pracowników?

Kate
@Zuzanna 16.08.2018 15:55

Awansów brak, ponieważ awans wiąże się z podwyżką, a w tym banku nie daje się podwyżek. Szkolenia wewnętrzne na słabym poziomie.

Zuzanna

@Walery, wypowiadasz się w wątku dotyczącym pracy w Euro Bank, rozumiem więc, że jesteś w jakiś sposób związany z tą firmą. Pracujesz w niej? Jeśli tak, to podziel się proszę z nami swoją merytoryczną opinią na temat pracy w tym miejscu. Kwestie takie jak forma umowy czy system wynagradzania są bardzo istotne dla osób zainteresowanych podjęciem pracy w Euro Bank.

Staska

Czy w Eurobanku matura jest wymagana?

Walery
@Staska 24.07.2018 00:59

Nie. Możesz okazać akt urodzenia.

Elvirka
@Walery 21.08.2018 15:25

A jak ktos nie ma tego aktu. Skad mozna go uzyskac.?

Zuzanna

@Staska, widziałam, że pytałaś o kwestię wykształcenia - myślę, że na to pytanie uzyskałabyś odpowiedź kontaktując się z firmą bezpośrednio, skoro póki co na forum nikt Ci nie odpowiedział. Jakie stanowisko Cię interesuje w Euro Bank? @anonim, a skąd ta pewność co do osoby zamieszczającej komentarz? Rozumiem, że też pracujesz w Euro Bank, tak? Chętnie dowiem się, jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca.

Staska
@Zuzanna 31.07.2018 15:49

Doradca klienta w placowce Eurobanku. Zastanawiam sie nad ta praca (6 lat w BGŻ) wszystkie uprawnienia itp. Kase jaka zaproponowano mi w sumie ok, ale w placowce w ktorej mialabym byc, jest dziewczyna ktora nie ma matury. A pracodawca wyraznie informowal mnie ze jest wymagana. Posiadam ukonczone studia w kierunku bankowosci. Uzyskalam tez od tej dziewczyny info o jej zarobkach i przezylam szok, ja po studiach na dzien dobry z premia okolo 2500 do reki, ona 5000!! P.s pozdrawiam miła kierowniczke Kasie fajna babka. Placowka Garwolin.

Mania
@Staska 03.08.2018 00:54

Ale ile zaproponowali Ci podstawy?

myślcie trzeźwo

gowork to miejsce dla wszystkich leniwych i roszczeniowych pracowników, narzekaczy i malkontentów. Spójrzcie na opinie u innych banków, jest to samo - narzekanie i gderanie jak to bardzo jesteście wyzyskiwani. A kto się kieruje tymi opiniami przed rozmowa to powodzenia, każda firma ma swoje plusy i minusyi samemu najlepiej sprawdzić.

anonim
@myślcie trzeźwo 23.07.2018 17:56

o i jest odpowiedź przedstawiciela kadry managerskiej. Zastanówcie się kandydaci czy chcecie pracować jeśli wasi przełożeni to o Was sądzą.

Nie dla wyzysku
@myślcie trzeźwo 23.07.2018 17:56

Idź precz

Zuzanna

@Staska, może w momencie gdy tamta osoba była przyjmowana do pracy, wymagania były inne? Ciężko odpowiedzieć na to pytanie. To, co ktoś mówi, też wcale nie musi mieć swojego odwzorowania w rzeczywistości - wiadomo, że ludzie bywają różni i czasem lubią podkoloryzować pewne fakty. Aplikowałaś już do pracy w Euro Bank? Czy ktoś z Was podjął niedawno pracę w tej firmie? Jak oceniacie tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki?

Zuzanna

@kwestia.czasu, a długo już pracujesz w Euro Bank? Jakie widzisz plusy pracy w tym miejscu? @Młoda, rozumiem, dziękuję za Twoją wypowiedź dotyczącą pracy w Euro Bank. Czy mogłabyś dodać, czy jest jakiś socjal w firmie? Jak aktualnie wygląda sytuacja w firmie?

Jerzy

Podpowiedzcie czy mogą zacząć zwalniać pracowników?

luki
@Jerzy 18.06.2018 19:42

Nie jest tajemnicą, że bank idzie na sprzedaż, więc kwestia czasu i ludzie zaczną lecieć. Trzeba ciąć koszty.

kwestia.czasu
@luki 10.07.2018 21:46

też mi się tak wydaje, teraz lecą z analizą. Liczą, mierzą, sprawdzają. Kwestia czasu

Młoda

Nie pracuje w centrali od marca, podjęłam świetna decyzję że odeszłam. Teraz pracuje w firmie niemieckiej od poniedziałku do piątku, bez nocek, świąt, przeklinania liderów i oczekiwania na urlop o ile zdarzy się cud i go dadzą wtedy kiedy pasuje. "Elitka" eurobanku zachwala mieszkania na wynajem( od course z kredycikiem na 30lat, ciekawe co powiedzą jak ich ukochany bank sprzedadzą. Nie polecam tej firmy, są we Wrocławiu znacznie lepsze.

Młoda
@Młoda 18.07.2018 22:03

"of course" a i jeszcze wynagrodzenie. Jeśli nie chcecie przebywać wśród ludzi którzy od życia oczekują tylko pojesc i pospać za mizerna kasę to omijajcie szerokim łukiem

Zostaw opinię o Euro Bank S.A. - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro Bank S.A.