@Piotr Polas..k Zanim zaczniesz oczerniać firmę to pomyśl trochę! Nikt nie zmusza Cię do kredytu w tym banku , każda firma ma swoje stawki i jak będą wygórowane to nikt nie będzie korzystał. Pracuję tu i nie narzekam. Generalnie to forum dla pracowników a nie dla klientów.
Daria
03.05.2017 21:54
Euro Bank to rzeczywiście typowa korporacja i tu nie ma miejsca na użalanie. Twarda rywalizacja, wypracowywanie zadań , komu nie odpowiada taki system musi szukać innej firmy. Firma jest dobra jedynie my nie nadajemy się.
Pracuję w Eurobanku od roku i nie mogę powiedzieć, że to moja najgorsza praca. Jak każda korporacja ma swoje wady i zalety...trzeba się umie po prostu odnaleźć. Odnosząc się do kwestii finansowych..tak, to co wynegocjujesz to masz przez najbliższy rok, dwa...dużo w gruncie rzeczy należy do nas..to nasza broszka aby dobrze się sprzedać i mieć dobre warunki. Jak czytam wpis, że dziewczyna z doradcy klienta poszła do lidla to pytam się co ona robiła w banku..strasznie czyta się te wszystkie wpisy ludzi, którzy ni w ząb nie mają doświadczenia w branży a oczekują kokosów...Na wysokie wynagrodzenie trzeba sobie zapracować, a jeśli decydujesz się na pracę w korporacji to decydujesz się na jeden wielki wyścig. W każdy banku sa plany a raportowanie swoje codziennej pracy to standard wśród korpo. Reasumując polecam na początek ! Nie jest źle :)
Zielona
05.04.2017 10:24
Czy Euro Bank posiada jeszcze ofertę pracy dla doradcy klienta w Poznaniu? Widziałam takie ogłoszenie w marcu.
Gregor
28.03.2017 11:09
@DKT teren Euro Bank S.A. jest miejscem pracy dla osób odpowiedzialnych. Widać , że teraz znalazłeś swoje miejsce!
Budek
20.02.2017 09:55
Jak dobra firma to nie ma ofert pracy, te lokalizacje są za daleko.
Przybyła
15.02.2017 21:15
Fajnie, że są nowe oferty pracy dla doradcy klienta. Jakie wymagania stawiane są na rozmowie? Ile można dostać na starcie?
Bombelek
12.02.2017 12:08
Mam pełną satysfakcję jak czytam takie nieudolne wpisy. One tylko utwierdzają mnie, że pracuję w fajnej firmie. Narzekanie na pracę to stały element takich portali.
kaz
24.03.2017 14:21
Ile Ci bombelku zapłacili za ten wpis?
Wywiadu udzielił/aAleksandra Kowal
31.01.2017 11:50
Eurobank został założony ponad dekadę temu przez polskiego przedsiębiorcę – Mariusza Łukasiewicza i szybko stał się rozpoznawalny i wybierany przez klientów. Na czym opiera się Państwa sukces?
Eurobank zaistniał na rynku dzięki oryginalności i łamaniu schematów w myśleniu o usługach bankowych. Ideą założyciela było stworzenie banku „po drodze”, dostępnego w miejscach, w których klienci często przebywają i będącego do ich dyspozycji w dogodnym dla nich czasie. Nasza marka szybko stała się rozpoznawalna i wybierana przez klientów ze względu na prostotę i szybkość realizowania usług.
Wprowadzili Państwo jako pierwsi na polski rynek wiele unikalnych rozwiązań w sektorze bankowym. Proszę o nich opowiedzieć.
Jako pierwsi w Polsce wprowadziliśmy karty płatnicze wydawane od ręki w oddziale, sieć wpłatomatów online oraz token GSM - nowoczesne zabezpieczenie bankowości internetowej. Obecnie proponujemy naszym klientom użyteczną aplikację mobilną, bankowość internetową w technologii RWD, a także płatności zbliżeniowe telefonem.
Dlaczego powinniśmy wybrać właśnie eurobank? Co Państwa wyróżnia spośród firm konkurencyjnych?
Zdecydowanie wyróżnia nas jakość obsługi klienta, co potwierdzają liczne rankingi i wyróżnienia. Cieszy nas fakt, iż klienci doceniają naszą pracę. Liczymy się z głosem naszych odbiorców dlatego stworzyliśmy zespół, który je zbiera, analizuje, a następnie wdraża rozwiązania mające usprawnić nasze funkcjonowanie.
A co Państwa wyróżnia jako pracodawcę?
O tym najlepiej mówią sami pracownicy, którzy w wewnętrznym badaniu wizerunku pracodawcy wyróżnili takie wartości jak: stabilność i bezpieczeństwo zatrudnienia (większość pracowników zatrudniamy w oparciu o umowę o pracę), możliwość ciągłego rozwoju (prężenie działający proces rekrutacji wewnętrznej), dobra atmosfera pracy oraz fakt, iż pracownicy po prostu lubią pracę, którą wykonują.
Na jakie stanowiska najczęściej prowadzone są rekrutacje?
Z uwagi na to, iż ponad połowa naszych pracowników zatrudniona jest w Pionie Sprzedaży, to właśnie w tym obszarze najczęściej ich poszukujemy. Zarówno na stanowiska specjalistyczne (Doradcy Klienta czy Opiekuna Klienta, który koncentruje się głównie na sprzedaży kredytu hipotecznego), jak również na managerskie (Managera Oddziału Bankowego).
A jeśli chodzi o zatrudnienie w centrali banku?
W centrali eurobanku we Wrocławiu często poszukujemy kandydatów na stanowiska w call center, obszarze analiz czy IT. Mało kto wie, że nasz dział IT liczy ponad 200 osób, czyli więcej niż liczba pracowników niejednej firmy IT we Wrocławiu.
Gdzie osoby zainteresowane odnajdą aktualne oferty pracy?
Wszystkie aktualne oferty pracy można znaleźć na stronie www.eurobank.pl/kariera, gdzie wystarczy otworzyć podstronę „oferty pracy”.
Jak zazwyczaj przebiega proces rekrutacji? Z ilu etapów się składa?
Każdy proces rekrutacji dostosowujemy do specyfiki stanowiska i podchodzimy do niego bardzo indywidualnie. Zazwyczaj są one 2-3 etapowe i wiążą się z kontaktem z zespołem HR, bezpośrednim przełożonym czy przełożonym wyższego szczebla. W przypadku stanowisk, gdzie wymagana jest specjalistyczna wiedza, organizujemy testy merytoryczne. W procesie rekrutacji można spotkać się również z metodą Assessment Center czy z zadaniem merytorycznym.
Jakich rad udzieliłaby Pani osobie wybierającej się na rozmowę kwalifikacyjną?
Rozmowa kwalifikacyjna to świetny moment na pokazanie swojego zaangażowania i motywacji do pracy. Warto zapoznać się z informacjami na temat naszego banku (na stronie www.eurobank.pl/kariera) oraz zastanowić czym kandydat miałby się zajmować na wybranym przez siebie stanowisku i jak jego dotychczasowe doświadczenia czy umiejętności mogłyby mu w tym pomóc. Tradycyjnie w przypadku tego typu rad można wspomnieć o odpowiednim biznesowym ubiorze czy punktualności. Dodatkowo z mojego punktu widzenia istotna jest naturalność i bycie po prostu sobą.
Prowadzą Państwo program praktyk dla młodych osób rozpoczynających swoją karierę zawodową. Jaka jest szansa ich dalszego rozwoju w firmie po zakończeniu praktyk?
Od 2009 roku, dzięki programom praktyk i staży, zatrudniliśmy blisko 100 osób. Wiele z nich skorzystało z istniejących ścieżek karier czy możliwości udziału w rekrutacji wewnętrznej i rozwija się teraz w innych obszarach banku lub na wyższych stanowiskach. Myślę, że szansę zatrudnienia w Banku po praktyce, a następnie dalszego rozwoju w firmie oceniłabym wysoko. Bardzo cenimy zaangażowanie i inicjatywę młodych ludzi.
A jak wygląda proces rekrutacji praktykantów? Różni się od takiego standardowego?
W każdym przypadku organizujemy spotkanie bezpośrednie, dzięki któremu możemy poznać się z kandydatem. W zależności od obszaru organizujemy czasem testy merytoryczne lub prosimy o wykonanie zadania, które pozwoli nam poznać zakres wiedzy i/lub umiejętności przyszłego praktykanta.
Na jakie formy zatrudnienia mogą liczyć Państwa pracownicy?
Nasi pracownicy w znakomitej większości są zatrudnieni na podstawie umowy o pracę. W przypadku stażystów jest to umowa zlecenie.
A co z benefitami?
Pracownikom zatrudnionym na umowę o pracę oferujemy prywatną opiekę medyczną, możliwość zakupienia karty sportowej i ubezpieczenia grupowego, preferencyjną ofertę produktów bankowych, zniżki na lunch, do kin czy teatrów czy możliwość skorzystania z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych i otrzymania bonusu finansowego na urlop, święta czy wyprawkę szkolną dla dziecka.
A co z życiem po pracy? Organizują Państwo spotkania integracyjne dla osób zatrudnionych w Państwa firmie?
Każdy departament raz w roku wybiera się wspólnie na wyjazd integracyjny. Dodatkowo co roku organizujemy urodziny Banku oraz piknik rodzinny dla pracowników i ich rodzin. Standardem są również wyjścia integracyjne po pracy czy wspólne starty w konkursach biegowych, wynikające z inicjatywy samych pracowników.
Proszę jeszcze na koniec powiedzieć, z czego są Państwo najbardziej dumni w swojej dotychczasowej działalności?
Chyba z tego, że przez lata zmieniających się warunków i okoliczności skutecznie realizujemy strategię banku. Jesteśmy zarówno stabilnym bankiem dla klientów oraz pracodawcą dla zatrudnionych u nas osób. Dodatkowo cały czas się rozwijamy, tworzymy nowe produkty, inwestujemy w nowoczesne technologie. I to wszystko dzięki naszym pracownikom, ich zaangażowaniu, pasji i otwartości.
Dziękuję za rozmowę.
Bubelek
18.01.2017 14:47
Ludzie często tak mają, jak komuś do kopia to się lepiej czują. Ja tu pracuję i jest mi dobrze pod każdym względem. Ten rodzaj pracy nie jest łatwy i nie dla każdego
Edyta
29.01.2017 18:55
Koleżanka nocowała w Hostelu , nie dość że musiała wydać swoje własne pieniądze, to jeszcze okradła ją murzynka która nocowała w 10 osobowym pokoju . Pamiętam jak narzekała na całą rekrutacje w Eurobanku , okazało się że będzie miała 2500 brutto !!! zrezygnowała i w Zgierzu znalazła pracę w Lildu za 3000 brutto . Można ? można !
xyz
14.02.2017 08:22
Z tego co wiem to eurobank zapewnia noclegi we Wrocławiu wszystkim pracownikom, którzy przyjeżdżają na szkolenie.
jer
02.01.2017 11:57
Witam
Pracowałem w EB pięć lat i mam w odróżnieniu od większości negatywnych opinii, swoją jak najbardziej pozytywną. Odszedłem z powodu likwidacji stanowiska pracy. Korporacja jak każda inna, stawia określone wymagania i jeżeli się w nich nie profilujesz, to jest to twoja wina a nie pracodawcy. Jeżeli tobie to nie odpowiada, to masz wolną wolę i zmień pracę !
18.10.2016 21:44
zdecydowanie nie
19.10.2016 08:59
Odradzam podejmowania zatrudnienia w eurosyfie. jeden wielki syf.
Srik
29.09.2016 15:37
Uwaga, przestrzegam wszystkich przed podejmowaniem pracy w COK (call center). Siedzisz jak młot przy telefonie i dzwonisz i dzwonisz i dzwonisz. Obiecują złote góry, awanse, przejście do innych działów, ostatecznie lepsze fuchy są zarezerwowane dla znajomych, rodzin i kochanków. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM, SZKODA CZASU!
Srik
29.09.2016 15:35
14.09.2016 09:26
Widz
15.09.2016 09:34
Niczego się nie nauczysz! Będziesz białym murzynem do najgorszej roboty.
NIE POLECAM
14.09.2016 09:20
Eurosyf to najlepsze określenie dla pracy w centrali COK. Kierownicy, Liderzy tragiczni , patrza tylko jak swoja rodzinę i młodszych przydupasów na górę pchnąć. Zero orientacji na pracownika przez co jest ciągła rotacja. Ogłoszenie już dają na OLX. Syf, kiła i mogiła. Traktują ludzi jak śmiecie, płacą gorzej niż w Biedronce, a wymagania mają . Nie polecam pracy na COK ani w Eurosyfie. Jedyny plus to żałośnie niska pensja wypłacana na czas i umowa o pracę.
astarh
30.07.2016 19:58
Czesc, jak wyglada atmosfera oraz praca na dziale " Doradca ds. Wierzytelności", pracuje od roku w windykacji ubezpieczen, i chcialbym zalapac sie na cos innego.
astarh
30.07.2016 19:58
Kamil
12.07.2016 10:37
Euro to totalna patologia w każdym obszarze, ale jak ktoś długo szuka pracy i nie ma innej alternatywy to niech tam idzie i pracuje. Trzeba byc odpornym psychicznie ale i tak Cię złamią po jakimś czasie, że sam zrezygnujesz. Bo normalny człowiek nie wytrzyma tego gnojenia przez zwierzchników całymi dniami. Zamiast zająć się pracą to odpisujesz na e maile dlaczego nic dzisiaj nie sprzedałeś itd. Wyzwiska na porządku dziennym
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Euro Bank?
alicja
08.07.2016 21:58
ja od poniedziałku idę do eurobanku na doradcę klienta i jestem bez doświadczenia w dodatku po studiach pedagogicznych. pracę w przedszkolu zamieniam na eurobank. zarobki oferują na pewno lepsze niż w przedszkolu a jak będzie naprawdę to nie wiem.... a co do szkoleń to za tydzień jadę na tygodniowe szkolenie do Wrocławia a wcześniej mam jeszcze jednodniowe także we Wrocławiu.
E
23.10.2016 19:47
i jak Alicja pracujesz w Eurobanku ? jak Ci się podoba ?
Wiolka
30.05.2016 12:57
Chyba musiałaś pracować w Gliwicachi juz wiem w jakim i z kim w oddziale współczuję faktycznie
Max
17.05.2016 22:40
A jak w eurobanku żyje się programistom? Widzę, że jest oferta na stanowisko Projektant Programista Java i zastanawiam się czy nie aplikować. Ile zarabiają programiści w eurobanku? Jak z jakością kodu, terminami, ilością pracy, atmosferą itd.? Polecacie czy lepiej szukać czegoś innego?
Don
22.09.2016 22:34
Słabawo. Trzeba MOCNO negocjować kasę na wejściu i nie schodzić z wysokich widełek, bo kwota, którą dostaniesz na wstępie będzie na stale - nie ma podwyżek w ogole (!) przez kilka lat. Nowi maja wiecej niz starzy z doswiadczeniem, wiec sa kwasy.
Szkolenia - niestety tylko jak Cie wysle kierownik, czyli zalezy z kim masz układy.
Kate
28.04.2016 20:42
Czy wiecie jakie są zarobki w mniejszych miejscowościach? Oraz jak to wygląda jeżeli nie wyrobimy planu sprzedażowego?
09.04.2016 16:15
aaaaaaa
11.04.2016 19:01
Nie czytasz tołku co napisali wcześniej. Chcesz takiego zaperdzielu źe nie wiesz jak się nazywasz? Źycia nie szkoda
newton
07.04.2016 00:17
widze że nie tylko u mnie taka masakra :) taki bank jak każdy inny i będzie coraz gorzej niestety ale trzeba chyba zaczać szukac posady gdzieś na fabryce :D
Ania23
16.03.2016 21:24
Ah... Zapomniałam jeszcze dodać. Ładowanie bankomatów w gwoli oszczędności przez pracownikow. A nawet jak zrobi sie plan-o ile zrobi i juz dostanie te 100 zł, to zawsze jest za mało sprzedane, zawsze sprzedawcy są do (usunięte przez administratora) i zawsze są pretensje. Premie uwalane za shoppera, za audyt, za aktywnego klienta(ale nikt nie wie o co chodzi),bo w papierach jest błąd. Plik premiowy jest-ale nikt nie wie jak sie tam coś wylicza-po co pracownik ma wiedzieć? I tak uwala. Także polecam prace masochista ;)
ania23
16.03.2016 21:09
Pracowałam w Eurosyfie 8 miesięcy i nigdy w życiu tam nie wrócę. Przez 8 miesięcy ciągła rotacja pracownikow i LOB w oddziale, praca po 10 h dziennie niekiedy 5 dni w tygodniu, bo w kółko pracownikow brakuje. Plany oddziałowe, wiec jak Teoja koleżanka/kolega z oddziału planu nie zrobi to ty tez nic nie dostajesz. Podział na kredyty pierwotne i powtórne. Zrobisz 200% w kredytach pierwotnych,a w powtórnych 50% to nic nie dostaniesz. Masz sprzedaż kredytów ale produktów dodatkowych(kok, lwk) brak to dostajesz 100 zł premii. Nigdy nie dostałam wiecej niż 500 zł premii. Leady? Nikt nie odbiera, baza od początku istnienia banku ta sama i obdzwoniła z góry do dołu. Mam dzwonić do Pana Zenka, ktory w 2006 roku ostatni raz był w placówce i sprzedać mu kredyt. Zero szacunku do ludzi, zero szkoleń. Na szkolenia zapisuje sie 6 osób z całej strefy, bo wiecej miejsc nie ma-przyszłam do pracy i pierwsze szkolenie odbyłam w 6 miesiącu pracy-tylko dlatego,ze ktoś sie wykruszył. Pseudo-menagerowie nie mający pojęcia o zarządzaniu. Opiekun klientka nie raz ma podstawę niższa niż DK. Mobbing, ciągła rotacja i brak poszanowania dla człowieka. Wysługują sie jak pachołkami i pracownikow traktują jak szmaty nic niewarte. Jak ktoś sie nie szanuje i nie szanuje swojego czasu to zapraszam do EUROSYFU
EX MOB
20.07.2016 23:15
100% RACJI TO MAŁO :) A i jeszcze komitety jakości! I to słownictwo zlekka żenujące..... Na prawdę Pan Krystian K powinien poczytać to forum........
Pozdrawiam :)
carmen
02.03.2016 23:10
JEŻELI CHCESZ WYKOŃCZYĆ SIĘ NERWOWO, TO ZACZNIJ PRACĘ W EUROBANKU. PRACOWAŁAM TAM PÓŁ ROKU, WŁAŚNIE SIĘ ZWOLNIŁAM BO NIE CHCIAŁAM WYLĄDOWAĆ W PSYCHIATRYKU . PRACA OD RANA DO PÓŹNEGO WIECZORA , JA W PALCÓWCE PRACOWAŁAM PO 10 H, MENADŻERKA WREDNA , ZAROBKI MARNE 2500 BRUTTO , NA ROZMOWIE OBIECUJĄ ZŁOTE GÓRY WIELKIE PREMIE, PLAM WYROBIONY A PREMII JAK NIE MA TAK NIE MA , BO KOLEŻANKA , KTÓRA DOSTAJE GOTOWE WNIOSKI OD MULTIBROKERÓW PRZEZ MENADŻERKĘ ZGARNIA WSZYSTKO, WIELKA NIESPRAWIEDLIWOŚĆ I MOBBING, WYKORZYSTYWANIE PRACOWNIKA NA MAXA , NIGDY WIĘCEJ PRACY W TYM BANKU, ODRADZAM WSZYSTKIM !
EX MOB
20.07.2016 23:05
Bravo! Jestem ex pracownikiem na moje szczęście! W pełni się z Tobą zgadzam, IDEALNIE OPISANY SYSTEM PRACY. TO NIE JEST BANK A TZW DYREKTORZY STREF I WYŻEJ BAWIĄ SIĘ W BANK. Byłam Lob czy jak to zwą i mówię wprost, że w tej firmie potrzebny jest dobry psychiatra dla dyr stref i wyżej. MASAKRA!!!!!!
no tak
18.02.2016 15:13
Praca wg mnie sama w sobie ok, dobra pensja dla nowych pracowników ("starym" nie podciągają podstawy i tym samym mają mniejszą niż nowi sic!) Praca dla osób o stalowych nerwach i nie mówię tu o klientach tylko o przełożonych i o blisko położonych oddziałach. Pracowałam w kilku oddziałach i wszędzie niestety jest tak samo, że po jakimś czasie mimo Twoich chęci do pracy to i tak psychika zostaje zdewastowana ciągłymi mailami i obrażaniem Twojej godności wprost. Jeżeli chcesz zdobyć doświadczenie i związać swoją przyszłość z sektorem bankowym aplikuj. Ja nie dałam rady wysłuchiwać ciągłych pretensji do wszystkich zatrudnionych. Pracuję w innym charakterze i niestety zraziłam się do pracy w banku, pomimo że na początku byłam zachwycona. Na stanowiskach MOB znajdują się często nieodpowiednie osoby i to jest główny mój zarzut do EB. Pozdrawiam silnych i zmotywowanych i powodzenia!
Paweł
12.02.2016 20:12
Nie powiedziałbym, żeby najlepiej zarabiał LOB (menadżer w małej placówce), nie licz na więcej niż 3700zł brutto + ewentualne premie.
Były
01.02.2016 11:56
Pracowałem w tej korporacji dla nich pracownicy to śmieci które można wywalić do śmieci na podstawie wymyślonych faktów. Póżniej przegrywają w sądach ale ciebie wywalili i to dla nich najważniejsze. Nie potrafią przyzwoicie powiedzieć do widzenia. A Panowie Dyrektorzy to dopiero elita kłamczuchów i (usunięte przez administratora) w
szukam pracy
31.01.2016 22:53
Może ktoś wie na jakie wynagrodzenie może liczyć menadżer małej placówki bankowej. Chce aplikować na to stanowisko. z góry dziękuje za odp
rozmówczyni
19.01.2016 12:54
sama rozmowa w EUROBANKU to porazka!! Ładnie nazywaja stanowiska np; Młodszy doradca ds wierzytelnosci, przychodzisz na rozmowe i dowiadujesz sie, ze miejsce pracy jest calkiem inne niz podano Ci przez telefon a po dwa okazuje sie ze to zwykly CC!! strata czasu!!
arturek
15.12.2015 08:00
Przy jakiej ulicy znajduje się centrala Eurobanku? To jest al. Karkonoska? Jaki numer?
Ola
24.11.2015 14:27
Pracuje w innym Banku już dośc długo na stanowisku Doradca klienta, dośc mam Planów sprzedażowych i ciągłego nacisku, wymyśliłam z pojde na POBY, bo wydaje mi się, że tam aż takiego parcia nie ma. bardzo proszę o podpowiedź.Co myslicie. U siebie w BAnku nie moge iscc na POBY bo centrala jest w innym mieście położonym o 300km.
Ola
24.11.2015 14:23
A jak wygląda praca w dziale posprzedaży w eurobanku? Jakie zarobki. Pytanie jaka jest średnia miesięczna premia? Trzeba dzwonić do klientów, czy tylko wszystko pisemnie się odbywa?!
Kris82
21.11.2015 10:16
witam wszystkich a może ktoś miał styczność z SG Equipment Leasing Polska Sp. z o.o.
mam zaproszenie na rozmowę i nie do końca wiem czego się podziewać
oczywiście chodzi o Leasing.
Cleo
18.11.2015 17:37
A może ktoś posiada jakiś kontakt bezpośrednio do Dyrektora strefy w Łodzi . wystarczy mailowy bądź nazwisko .W oddziale nie chcą udzielić informacji ponieważ boja się o swoje tyłki Sprawa dość poważna i pilna !
kandydat
10.08.2015 22:10
Byłem na rozmowie w dziale IT. hahahahahaha. Powiem tyle. Nie marnujcie swojego czasu i nie wysyłajcie tam CV.
Zostaw merytoryczną opinię o Euro Bank S.A.