Dong Yang Electronics Sp. z o.o.

Mława

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 247 ocen.

Opinie o Dong Yang Electronics Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dong Yang Electronics Sp. z o.o.

xxxx

jak tam pracownicy jest teraz spokojniej kierowniczka wyciszona ?

plplplppl

... pracownik uderzyl drugiego pracownika ... dostali tylko upomienia ... :) a normalnych ludzi zwalniaja... za nic ... Logiga super:) no ale reka rękę myje:) wiedz super zakład jak sami widzicie :)

555
@plplplppl 25.01.2014 11:26
... pracownik uderzyl drugiego pracownika ... dostali tylko upomienia ... :) a normalnych ludzi zwalniaja... za nic ... Logiga...

mógł się normalnie odzywać a nie prowokować i wyzywać innego. Wyszła wiocha z człowieka. Byłem przy tym i widziałem jak ten pracownik uderzony się zachowywał. Szkoda słów. Jak myśli że jest bez winy to niech się lepiej zastanowi nad sobą bo w innym miejscu jakby się tak zachował to by się szybko kultury nauczył.

55555

przodownica pracy nie w tym co potrzeba

PANI

I JAK TAM PIERWSZY DZIEN W PRACY PANI Z RUMOKI DAŁA CI PRACE

DY

Pozdrowienia dla maszyny nr 6 :)))

pani

Zgłoś się do p. (usunięte przez administratora)to ci zada robote życzę powodzenia

piotr

w nastepnym tyg ide pierwszy raz do pracy...nie wiem gdzie isc i do kogo mam sie zglosic.pomozecie ?

kika

a zapytaj cie sie o urlop to trzeba prosic przez pare dni komu nie brak to daja a jak wypadnie cos pilnego to nie chca takie cyrki.

nana

No nareszcie koniec laby. Znowu bedzie sciganie na liniach i udawanie ze śie ma wladze (usunięte przez administratora)Do zobaczenia przy liniach pr odukcyjnych, musimy zwiekszyc normy' bo nam podniesli 80 zlotych.

mamuska

przynajmniej jedna powiedziała prawdę mam na myśli osobę o nicku "55555" wielkie brawa dla Ciebie kobieto !!!!!!!

55555

zwolnien sie nie boje , chce zeby mnie sami zwolnili niz mam skladac wypowiedzenie ja , nie chce sobie w papierach brudzic ze rezygnuje z pracy wole nich oni mi dadza co to za praca jak brygadzistka z linii produkcyjnej donosi do biura i robi plotki a sama nie jest lepsza tak samo jak z talonami krzyki niewidy i higena w lazience az smierdzi. Przyznaje się PIP byl ale nie wyskakiwano z mojej strony z wielkim zalem , zatrzymano zle warunki dla siebie nie mowiłam o tym , bo szkoda mi stracic 1200 zł ale cuz moglam mowic tak samo jak te drzwi na tej hali po co to? nie dosc ze klitka to jeszcze taki skwar sie tam robi tak samo efec services agencja nie udziela poprawnych informacji mojej kolezance powiedziano ze ma przelduzona umowe poszla do pracy a okazalo sie ze 2 dni robila za nic pozdrawiam dong yanga i rodzinki spolki i akcje z rodzinka uklady wasz i rodzina aby na setki pracuje pamietajcie a nie robole

Guru

Ja się zwolnień nie boję bo mam w pupie dwa naboje. Zawsze mnie gdzieś przyjmą, a jak nie to na kurowniówczkę, no i luzik. Nie mam rodziny to przeżyję. Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego NR 2014.

Monterka

Jak na razie to się cieszę, bo mam pracę. Gwarantuję Wam, że w najbliższym czasie będą zwolnionka. Sklepy zawalone są telewizorami. Będą niedługo je rozdawać za darmo, bo chcą mieć lepszy wpływ na wyborców. Wtedy jak będą zwolnienia będziemy inaczej śpiewać .Ta główna koleżanka z za szybki, oraz jej pomocnice spotkają się z nami w zatrudniaku. Wtedy sobie porozmawiamy i powspominami dobre czasy w Dong Yang Mława.

pracownik DY

Pozdrowionka dla wszystkich bez wzgledu na rase i narodowosc.Aco do pracy po godzinach to nikt nikogo nie zmusza,a jesli to robia to zawsz mozna zlozyc skargie do prezesa.Gwarantuje ze wysluch i wyciagnie konsekwencje.Nic za to nie grozi skarzacemu.

jjjjjjj

bardzo dobrze ze ją zwolnili ciesze sie

była brygadzistka

Ty nie musisz jej pozdrawiać,ale ja ją serdecznie pozdrawiam :-)życzę jej dużo radości i powodzenia w innej pracy!!!!!!! A życie nie kończy się na dong yangu:-) Powodzonka (usunięte przez administratora) :)

ffff

w zyciu bym nie pozdrowila brygadzistki byłej (usunięte przez administratora) !!!!!!!!!!! nie rozumiem jednej zasady ze jak mamy do wypracowania 1380 sztuk czemu robimy 1480 !!!! i czemu musimy zostawac po godzinach na selekcji i nie mamy za to płatne czemu brygadzistki wyrazaja zgode na to zeby puszczac na linie produkcyjna model z wadami ??? a potem mamy wszyscy za to odpowiadac po co jeden drugiem robi na zlosc ??????????? Ludzie nie rozumiem , jeszcze 6 lat temu to było ok a teraz wszystko nie jest takie piekne ale zamykam sie w pracy wole sie nie oddzywac i nie zalic kolezankom czy kolegom , szkoda mi pracy tu mi sie liczy emerytura i mam pensje jaka mam ale mam prace a dzis o prace jest ciezko , chodz narzekam na zapach w pracy i traktowanie ludzi to i tak nic nie zmieni . Kiedy beda ludzi zatrudniac ? beda chyba w styczniu bo znajac zycie polowa nie dostanie umowy miesiecznej teraz to tylko tragedia jest nic wiecej dostalismy talony super fajnie aby sie cieszyc tylko co z tego co dalej??????? czemu kazdy z nas sie smieje a ta pani która nie jest juz brygadzistka czemu krzyczy przy linii montazu " wiecej , szybciej , no ruchy dziewczyny musimy zrobic norme " czemu ???????? skoro nie jest brygadzistka wez to do siebie i przemysl swoje zachowanie !!83

Szczęśliwa Lady

Ciekawe , kiedy zaczną przyjmować nowych do pracy ? Na pewno po świętach ruszy produkcja . Już się nie mogę doczekać ! Będzie kasa z nadgodzin i ściganie personelu. Tym czasem życzę Wesołych Świąt i Nowego Roku - do szybkiego zobaczenia. Wasza szczęśliwa i wypoczęta koleżanka i współpracownica z Dong Yang Mława

Była brygadzistka

WESOŁYCH ŚWIĄT Wam ŻYCZĘ :) dla grupy ''B'' linia nr.4 :) teraz pewnie się pozmieniało:) gorące pozdrowienia dla mojej drugiej byłej brygadzistki M.L i serdeczne życzonka spokojnych i radosnych świąt :)

Była brygadzistka

WESOŁYCH ŚWIĄT Wam ŻYCZĘ :)

Emcia

DZiewczyny i chłopaki !!! teraz mamy przestój !!! ile dostaliscie w bonie ???????? ja tylko 200 zł haha super nie ??????? (usunięte przez administratora)

:)

bzdury to Ty masz w głowie, pierwsza tura 250 zł, przed świętami kolejne.

komandos
@:) 06.12.2013 11:57
bzdury to Ty masz w głowie, pierwsza tura 250 zł, przed świętami kolejne.

my dostaniemy po niedzieli i po 550 zl

ggggggg

bzdura nie pisz ze 250 zł bo to kłamstwo dostali po 80 zł !!!

:)

w LG już dostali talony ;)

eeeee
@:) 03.12.2013 09:08
w LG już dostali talony ;)

tak dostali po 80 zł na prawdę duzo

:)
@eeeee 04.12.2013 02:07
tak dostali po 80 zł na prawdę duzo

250 zł i wzwyż ;)

LUNA1

Witam. Wrócę do sprawy talonów.Przecież w Lg wszyscy dostają talony i za wczasy pod gruszą i premię po parę tyś.Tylko w Dong Yang nie ma nic a wiecie dla czego bo pani z księgowości [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie chce ruszy za biurka i załatwić .Zasłania się związkami te osoby nie powinny tam siedzieć.Wielkie panie tam pracują zarabiają kupę kasy to im się nie chce dla innych załatwiać.Dla nas z produkcji te nawet 300zł to dużo.Ale jak imprezki organizować to owszem bo pójdą nażrą się nachlają za darmo i pójdą.Ludzie z produkcji są jak robotnicy a te panie mają wszystko gdzieś.W każdej firmie ludzie dostają talony ale DY woli te pieniądze prze marnować na imprezki i ruch.... Jednymi słowy Kadra (księgowość)do wymiany te panie powinny pomagać ludziom i wszystkie nasze dodatki socjalne rozprowadzać tak żeby wszyscy mogli z nich skorzystać.Chociaż tyle bo o podwyżkach też można pomarzyć . WIĘC DO ROBOTY MOJE DROGIE PANIE BO CZAS LECI ILE W TEN SPOSÓB RODZIN USZCZĘŚLIWICIE POMYŚLCIE O TYM!!!!

Alicja

Teraz na lakierni w Dong Yang spokój, bo jest Inspekcja Pracy. Może wreszcie w tym zakładzie i z jego wątpliwą kadrą z okolic RUMOKI zrobią porządek.Już dawno powinni to zrobić. Pozdrawiam pracowników

kremo

Nie polecam również pracy w tym zakładzie czy przez firmę efekt serwis która pracownika ma za nic i w swoim biurze nigdy nic nie wie , nie potrafią nawet dokładnie przekazac informacji , o badaniach do zakladu pracy nie wspominam bo nie mają one sensu , poporostu skierownia zaniesc do OMEGI tam dostac pieczatke i do roboty nie ma żadnego badania !! marginesem mówiac mam bardzo złe wspomienia z tym zakładem nie ufnosc ludzi i plotki , ciagle krzyki na hali produkcyjnej zero klimatyzacji , człowiek boi sie tam o co kolwiek zapytac bo zaraz wyleci o premi dobrej mozna pomazyc nie polecam agencji efekt serwis umowy miesieczne i strach czy dadza ci nastepna ciagle sort ludzmi brygadzistki donoszą wszystko do biura na kazdego szczegolnie ta blondi

Lakiernia

Lakiernia - najgorszy dział . Nie życze nikomu tam pracowac, nawrt największemu wrogowi. Szczególnie pozdrawiam brygadzistkę panią (usunięte przez administratora)

Adam

Na pewno będą paczki na Wielkanoc, niech tylko jeszcze nazbierają pieniążków.

Mała

Za tą naszą socjalną kaskę jak zwykle zrobią obiadek, nażrą się i napiją gorzały i jeszcze będą chcieli podupczyć.To ich cała taktyka i opieka socjalna.

zwykly

nie krzyczmy na siebie tylko zapytajmy o sprawy istotne. Może ktoś z księgowości odpowie na tym forum co dzieje się z naszymi środkami socjalnymi, bo my zwykli pracownicy na prawdę nie wiemy. Były już dwie ankiety na temat talonów i nadal nie wiadomo czy coś dostaniemy i w jakim terminie. Zakład usprawiedliwia się związkami i odwrotnie. A my po prostu czekamy bo każdemu te parę groszy by się przydało. Jak ma nie być to powiedzcie to a nie każdy czeka. Można by też wypowiedzieć się w sprawie wyprawki dla dzieci której nie ma już od kilku lat. To nie są złe słowa dla dla pracowników kadr tylko dla dyrektorów którzy powinni pomyśleć o ludziach którzy u nich i dla nich pracują.

kokokok
@zwykly 14.11.2013 19:15
nie krzyczmy na siebie tylko zapytajmy o sprawy istotne. Może ktoś z księgowości odpowie na tym forum co dzieje się z naszymi ś...

podobno talonów nie bedzie

Walo
@kokokok 15.11.2013 11:10
podobno talonów nie bedzie

kokokok ma prawdopodobnie racje... cisza jak nigdy na temat talonów. Wszyscy się połasili na 550 złotych od koreańczyków na święta a pewniejszą opcją byłoby wybranie talonów od związków zawodowych.... Myślenie przyszłością narodu :D

Lala

Z okazji Święta Niepodległości najlepsze życzenia na zwykłych pracowników /roboli przesyła była pracownica . Obecnie pracuję za granicą, stoję na linii z chłopakami z korei. Oni się nie panoszą .Pozdrawiam

Laska

Ja dla tego zakładu zrobię wszystko. Przecież oni dają nam na chleb. Dzięki nim mam na życie .Pozdrawiam kadrę Dong Yanga . Kocham Was kierownicy i kierowniczki. Wasza pracownica

Ochrona przed DY

Pozdrawiam Koreańczyków w Dong Yang . Ten szympans z lakierni to i tak długo nie popracuje. Sądzi ,że wszyscy uważają go za fachowca. Przecież widać, że to zwykły robol przysłany na próbę do Polski. Zapewne współpracował ze służbami specjalnymi przeciwko Korei Północnej, Teraz dali go tu za zasługi. Niedługo zapewne wróci do swojego szczęśliwego kraju . Jego twarz to maska szympansa z zespołem Dawna (Dałna),

Lala
@Ochrona przed DY 09.11.2013 22:05
Pozdrawiam Koreańczyków w Dong Yang . Ten szympans z lakierni to i tak długo nie popracuje. Sądzi ,że wszyscy uważają go za fac...

Ochraniarz z DY - przecież ten z lakierni jest taki fajny. Inni też są ok, ale ta kadra z naszego kraju jest do kitu. To nasi robią najwięcej zamieszania w DY.

Pracownik lakierni DY

Co tak cicho teraz na lakierni. Chyba coś jebło ! Taki spokój jak nigdy przedtem. Mają być zwolnienia ? Przecież Dong Yang musi zabiegać o dotacje. Najpierw zwalniamy z pracy , a później znowu zatrudniamy. Noże wreszcie polaczki się połapią i skończą z tym bezprawiem. Jak zwykle pozdrowienia dla moderatora , który przepuszcza tyko pochlebne recenzje dla zakładu.

mister DEX

Powiem tak - Ci co mają "umowę o pracę" - mają dobrze, gorzej z tymi co robią na śmieciowych "cywilno-prawnych" biletach. Sama praca, jak to przy produkcji, liczy się ilość, nie jakość. Na całym świecie ludzie dymają za tyle, ile w DY można wyciągnąć w pół miecha, i to jest fakt. Narzekacie na to, że jest gorąco?! Pomyślcie o tych co pracują w hutach żelaza, szkła lub koksowni. To samo działa w drugą stronę, pomyślcie o drogowcach lub innych, którzy pracują przy -1°C lub -10°C. Fakt, że jesteśmy narodem, który poprzez czyny w swojej historii nie był doceniany przez wielu (m.in. czyny lotników podczas Bitwy o Anglię, TĄ Anglię!), pozostawia w naszym poczuciu uczucie, że jesteśmy wykorzystywani - ale pamiętajmy jedno! TO NIE JEST WINA NIKOGO TYLKO NAS SAMYCH! DOPÓKI JEDYNĄ WARTOŚCIĄ W NASZYM ŻYCIU POZOSTANIE MATERIALIZM, NIC NIE ZDZIAŁAMY! Pieniądz jest największym naszym wrogiem - technologia, jest naszym przyjacielem! Nawet zwykły ołówek czy długopis to technologia, która pozwala zapisać myśl, zanim ta umknie naszej pamięci. W tym właśnie szukajmy oparcia, nie w pieniądzu, który nim zdąży się pojawić, od razu znika...

pracownik DY
@mister DEX 02.11.2013 22:44
Powiem tak - Ci co mają "umowę o pracę" - mają dobrze, gorzej z tymi co robią na śmieciowych "cywilno-prawnych&q...

E...filozof.Wruc na ziemie z tych oblokow luksusu.

Nickita

Moim skromnym zdaniem w tej firmie zrobilo sie gorzej niz dotychczas byl odkad najmlodszy stazem pan [usunięte przez moderatora] zaczal wprowadzac swoje zasady, a malo tego ludzi ma za nic,[usunięte przez moderatora]

Mistrz uniku

Ostatnio, w firmie cisza i spokój. Coś musiało się wydarzyć. Zawsze jak była jakaś kontrola, albo kierownicy podpadali, to każdy starał się gdzieś zadołować . Może te wpisy nam na dobre. Słyszałam , że w sprawy organizacji pracy w naszej firmie zaangażował ktoś , wielkiej klasy prawnika. Prawnik zna się na rzeczy [usunięte przez moderatora] Obecnie w zakładzie jest pełna kultura, aby było tak dalej.

Spioch

Pracuję w Dong Yang , zarabiam na łapę 4300 zł , pracuję tylko 8 godz. dziennie, pełna kultura, koreańczycy gentelmeni, kierownictwo kulturalne.Firma dba o mnie , organizuje wypoczynek. Nie ma już spędów w knajpach. Jestem szczęśliwy i pełe podziwu dla pracodawcy. Wtedy do mojego pokoju weszła moja żona i powiedziała- wstawaj do roboty już 4,40 rano. Szlag mnie trafił (usunięte przez administratora)a było tak pięknie.

Sprawiedliwy

Jeżeli sądzicie,że jako pracownicy tego " dziwnego zakładu" jesteście samotni to się mylicie. Od dawna monitoruję zarządzanie tą firmą. Prezes jest tylko pionkiem i nie jest informowany o wszystkim co się dzieje w zakładzie. Personel koreański ukrywa przed Prezesem wszystko to, co jest niewygodne dla średniego kierownictwa. Główny Boss sądzi, że wszystko w zakładzie DONG Yang jest OK. Jak sami wiecie tak nie jest. Ludzie są poniżani,(usunięte przez administratora) Z czasem będą musieli odejść, Teraz jest to już ich początek agonii.

?

Ja mam pytanie do pana prezesa? Dlaczego cały zakład był na kolacjach, a 6 osób z segregacji to nie dotyczy. Czy oni inaczej pracują niż inni.Czy na kolacje są proszone tylko wybrane osoby. Proszę o odpowiedź.

dddd

chyba ze premie dostalas to taka zadowolona jestes z tego obozu !!! do kierowniczki a kto tam sie usmiecha bo na pewno nie ja bo wole glowe odkrecic i nie patrzyc na nią i jej cala rodzinke pracujaca w tym zakladzie , kazdy ma swoje zdanie na ten temat pracy ale prawda taka ze jak nie(usunięte przez administratora) to brak kasy ale co mnie to obchodzi pracujcie w tym smrodzie i oparach plastiku latajcie buty zmieniajcie , mocz trzymajcie 8 h nie sikajacie dawajcie robole do roboty pokazciea jakie modre wy jesteście i pracujące ooooo bozeeeee szkoda mi was dostajcie urlop bezplaty i sie cieszycie z tego ludzie smieszni jestescie krwinki w nogach wam pekaja ale dalej stoicie porażka ,,,,,,,,,,,,, nie mam czego wam zazdroscic jestescie tam jak w obozie pracy przetrzymywani (usunięte przez administratora)

fuks

Ja czegoś tu nie rozumiem???? Wszyscy narzekacie a tam ciagle idziecie i ładnie się uśmiechacie do kierowniczki, brygadzistek i innych...po co to ???? a potem opisujecie jak wam żle i ciężko, i że śmierdzi,duszno i parno i co jeszcze napiszecie.....Wyluzujcie i do roboty....tylko narzekacie...

jjjj

duszo i smród na hali , krzyki tych kierowniczek , niemiła praca szkoda zdrowia , reżym a ludzie narzekali za komuny a tu jest tragedia

tuptus

(usunięte przez administratora)A co do imprez to szkoda gadać na ten temat!!!

?

Jesli chodzi o imprezy w tym zakładzie to oj dzieje się .(usunięte przez administratora)

inna

(usunięte przez administratora)Ja na pewno już tam nie wrócę i odradzam wszystkim moim znajomym żeby im czasami głupi pomysł nie wpadł do głowy żeby tam pracować.Najlepsza decyzję jaką w życiu pdjęłam to że złożyłam wypowiedzenie jestem z tego bardzo dumna!!!!Radze wam szukajcie innej pracy bo tam można jedynie choroby nerwicowej się nabawić .

xxxx

Jedno wielkie bagno , kierowniczki na stołówce przeklinają a udają takie inteligente damy , nie ma sensu pracowac w tej firmie nie polecam nikomu , do niczego nie masz praw nawet do przekazania informacji na linii bo zaraz jesteś na czarnej liscie ze rozmawiasz , najgorszy zakład (usunięte przez administratora)

Jezus

Nie ma obowiązku pokazywania zawartości torebek

980

Ludzie , wyżej wymieniona anonimowa osoba opisała bardzo dobrze sytuację która panuję w zakładzie Dong Yang (usunięte przez administratora) , ludzie pracownicy produkcyjni z lakierni są traktowani jak śmieci i są uważani za roboli , mimo że ludzie uśmiechają się do siebie i puszczają oczka i tak są wrogami dla siebie , tak samo wtryski ludzie gromadzą sie w kurniku i wysłuchują problemów , kolejną rzeczą jest zmiana obuwia kilka par butow trzeba miec na hali , kazdy jest zdany na siebie , nie ma pomocy z innych stron , brygadzisci nie wytłumaczą dokładnie polecania , potem są problemy i krzyki koreancow na zwykłych pracowników kiedys wyjscie z zakładu pracy do autokaru czy auta zajmowało 5-7 minut(usunięte przez administratora), cały czas pod nadzorem kamer jesteśmy , ciągle krzyki , smiechy ze strony biura , cała lakiernia to wielki syf linie tak szybko idą ze nie da rady pracowac , jeden pracownik wykonuje 3 czynosci nie daje rady , brak wody w dystrybutorach , trzeba chodzic w wyznaczonym miejscu do pracy i z pracy do domu pod zakładam ganadą , ciagle dostajemy upomnienia i sa nam zabierane przerwy nie mamy prawa do niczego !!!! absolutnie do niczego , uwaga na mistrzów z lakierni !!!!!!!!!!!!!!!(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o Dong Yang Electronics Sp. z o.o. - Mława

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dong Yang Electronics Sp. z o.o.