neo - 2012-11-20 08:21:46
Konkurent - 2012-11-20 03:29:22
Panowie, przepraszam, ale muszę, dam Wam dobrą radę.
Za dużo, za szybko, za zbyt wiele. Mam nadzieję, że rozumiecie.
Nie da się zrobić ogromnej firmy w rok,dwa lub trzy, na to trzeba wielu wielu lat. Radzę wrócić do początków, mieliście przecież rewelacyjne wyniki, a chęć zbudowania mega firmy w szybkim czasie przyniosła Wam tylko stratę kasy, nerwów, i mnóstwo stresu - wiem bo to przechodziłem kilka razy w sowim życiu. Nie ufajcie wszystkim bezgranicznie bo się na tym przewieziecie. Ludzi zatrudniajcie z głową i nie przekazujcie im wszystkiego od razu. Tutaj nie zaglądajcie bo to nie ma sensu. Zacytuję Wam mądre słowa z tego portalu :
\\\"Wiadomo że jeśli pracownik jest zadowolony, dobrze opłacany i \\\\\\\"na fali\\\\\\\" to raczej tu nie zagląda. Inaczej jest z osobami rozgoryczonymi i skrzywdzonymi, które na gorąco wlewają tutaj swoje żale. \\\"
Chyba daje to Wam do myślenia, Ci co mają z Wami dobrze nie zajrzą tu bo po co. A żeby być na fali to trzeba być dobrym pracownikiem, a takich teraz nie ma, a jak są to jest ich jak na lekarstwo.
Rada kolejna - nie dajcie się zwodzić i oszukiwać. Lepiej z głową zatrudnić jednego dobrego pracownika niż kilku, którzy w krótkim czasie wywiną Wam jakiś numer. Pamiętajcie , że ludzie są zawistni, prędzej za waszymi plecami Wam dokopią niż pójdą z Wami na fali. Zrobiliście ogromny błąd w zatrudnianiu ludzi, przecież mieliście już prawie ponad 30 pracowników - istne szaleństwo - kto utrzyma taką \\\"bandę\\\" , a ilu z nich naprawdę pracowało 5 , a może 10 nie więcej i założę się z Wami o cokolwiek.
I to na koniec - jak zrobicie to Wasza sprawa, ale może coś Wam z tego zostanie : lepiej dwóch, trzech dobrych handlowców niż 20 darmozjadów, którzy i tak będą kombinować na lewo i prawo, lepiej dwóch , trzech dobrych montażystów niż 20 lewusów co dużo gadać będą, a robić nie będzie komu. Zatrudniajcie tylko ludzi odpowiedzialnych i nie łapcie się na ładne buzie, też to przechodziłem i o mały włos zrobiłbym sobie wielkie \\\"kuku\\\". Zresztą przyglądam się Wam z boku i pewnie doszliście teraz do wniosku, że sami macie lepsze wyniki niż 20 pracowników. Zamiast dziesiątkami milionów lepiej milionami a efekt będzie większy i zysk przy tym większy. A te osoby co są za Wami i z Wami doceniajcie i dbajcie o nich, bo macie kilka wartościowych osób. Tymi co odeszli się nie przejmujcie, bo to taka kolej rzeczy jest, sami zresztą kiedyś też tak zrobiliście, i nie żałujcie ich bo i tak z nich by nic nie było. To na tyle, a co tych rad weźmiecie dla siebie to Wasze.(usunięte przez administratora)