Opinie o MZK w Wejherowo

Poniżej zobaczysz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o firmie MZK. Przeczytasz poniżej również opinie kandydatów do zatrudnienia w firmie MZK na temat rozmowy kwalifikacyjnej.


Branże: Przewóz osób miejski i podmiejski

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o MZK w Wejherowo

Karolina
Kandydat

Dnia 19.06.2024r. wsiadając do autobusu nr 1 nie pozwolono mojemu znajomemu wsiąść z rowerem. Ponadto kierowca przytrzasnął go drzwami.Mimo że było miejsce w autobusie. Jestem zniesmaczona zachowaniem kierowcy .

Ja
Inne
 Pytanie

Autobus linii 7 co dziennie się spóźnia. Największe spóźnienie ma ten, który jeździ o 7:33 z ulicy Drzewiarza-Remiza. Przeważnie przyjeżdża około 7:50. Tłumaczą się remontem ulicy Przemysłowej, że przez to spóźnienia,bo korki. A czy ktoś pomyślał o tej młodzieży, która notorycznie spóźnia się do szkoły? Nauczyciele już nie wierzą ciągle w to samo tłumaczenie, że autobus się spóźnił! Autobus linii 3 też nie pasuje w tym czasie żeby dojechać na 8 do szkoły ,z resztą też stoi pewnie w korku na głównej. Kupujemy bilety miesięczne żeby dojechać na czas tam gdzie chcemy,a MZK nam tego nie umożliwia. Dzieci mają już tyle spóźnień, że grozi to obniżeniem zachowania.nie można o tej porze,powiedzmy coś po godzinie 7 puścić jakiś dodatkowy autobus tylko w stronę Wejherowa? Na czas remontu?

Andrzej
Pracownik
@Ja

Autobus nie posiada póki co skrzydeł aby się wzniósł i przeleciał nad korkami na drodze

Ja
Inne
 Pytanie

Autobus linii 7 co dziennie się spóźnia. Największe spóźnienie ma ten, który jeździ o 7:33 z ulicy Drzewiarza-Remiza. Przeważnie przyjeżdża około 7:50. Tłumaczą się remontem ulicy Przemysłowej, że przez to spóźnienia,bo korki. A czy ktoś pomyślał o tej młodzieży, która notorycznie spóźnia się do szkoły? Nauczyciele już nie wierzą ciągle w to samo tłumaczenie, że autobus się spóźnił! Autobus linii 3 też nie pasuje w tym czasie żeby dojechać na 8 do szkoły ,z resztą też stoi pewnie w korku na głównej. Kupujemy bilety miesięczne żeby dojechać na czas tam gdzie chcemy,a MZK nam tego nie umożliwia. Dzieci mają już tyle spóźnień, że grozi to obniżeniem zachowania.nie można o tej porze,powiedzmy coś po godzinie 7 puścić jakiś dodatkowy autobus tylko w stronę Wejherowa? Na czas remontu?

Łucja
Inne
@Ja

To może warto napisać jakieś pismo w imieniu rodziców i je im wysłać? A może te remonty wkrótce się skończą, wiesz coś na ten temat?

Ja
Inne
@Łucja

Remont najprawdopodobniej będzie do grudnia

Ewa
Inne
@Ja

Zgadzam się z tą opinią,bo to prawda! To jest niepoważne. Dzieci żeby zdążyć do szkoły na 8:00 jadą tym autobusem, który planowo powinien jechać o 6:33 ( napisałam "planowo",bo też lubi się spóźnić, ale nie aż tyle co ten o 7:33,ten potrafi przyjechać 20 minut później) i siedzą w szkole tyle czasu po czym mają jeszcze do piętnastej czy szesnastej lekcje.

Maja
Inne
@Ewa

I pewnie tych dzieci nie jest na tyle dużo że myśleliby o jakimś dodatkowym kursie? Może zmiana czasu wpłynie jakoś na te opóźnienia... ;)

Ewa
Inne
@Maja

No właśnie o tej porze bardzo dużo naszych dzieci jedzie do szkół,nie tylko z naszej ulicy,ale również mieszkający w Bolszewie

Ewa
Inne
@Maja

I myślę, że zmiana czemu nie będzie miała żadnego wpływu na funkcjonowanie MZK

Maja
Inne
@Ewa

Raczej miało to być w nieco żartobliwym ujęciu... ;) Rozumiem, że rodzice już wspólnie próbowali podjąć ten temat z firmą? Ciekawa jestem ich odpowiedzi

Julia Nowy wpis
Inne
 Pytanie
@Ja

Linia nr 7 to znęcanie się nad mieszkańcami Gościcina Zibertowo i Kolonią. Teraz mamy lipiec 2024 r. i jest świeżo zmieniony rozkład. Był on beznadziejny, a teraz to już w ogóle brak słów. Są wakacje i rano nie ma praktycznie żadnego połączenia z Bolszewem. Jakieś dziwne końcowe przystanki w połowie trasy i człowiek stoi i nie wie, co ma dalej zrobić. Na dodatek jest podane, że kończy w Gościcino Szkoła, natomiast zjeżdża szybciej na przystanek PKP Gościcino Wejherowskie i zawiadamia, że to koniec trasy. Jestem tylko ciekawa, na podstawie czego są wprowadzane takie zmiany i czy ktokolwiek w ogóle czyta te nasze opinie?

Andrzej Nowy wpis
Pracownik
@Ja

Autobus nie posiada póki co skrzydeł aby się wzniósł i przeleciał nad korkami na drodze

Karolina Nowy wpis
Kandydat

Dnia 19.06.2024r. wsiadając do autobusu nr 1 nie pozwolono mojemu znajomemu wsiąść z rowerem. Ponadto kierowca przytrzasnął go drzwami.Mimo że było miejsce w autobusie. Jestem zniesmaczona zachowaniem kierowcy .

Ania Nowy wpis
Inne

A ja dziś chciałam pochwalić kierowcę autobusu :) Jechałam dziś czyli 31.01.2024 około godz 19:27 czy 29 "8" ką z skm Śmiechowo i kierowca czekał, aż ludzie z kolejki przybiegną do autobusu:) już miałam wizję jak czekamy pół godziny na następny:) a tu BARDZO miła niespodzianka. Pozdrawiam bardzo Pana kierowcę, byłam bardzo miło zaskoczona:) biegłam z dzieckiem i małym pieskiem na ręku i taka niespodzianka????

Pasażerka
Inne

Dnia 5.12.2023 r o godzinie 11.32 na przystanku ul wspólnej lini 4 była spora grupa ludzi. Gdy podjechał autobus jedna osoba machała ręką ponieważ jest to przystanek na żądanie. Pomimo to pani kierująca niegrzecznie się odezwała z pretensją , że jest to przystanek na żądanie. Jeśli ta pani nie dowidzi to niech zmieni okulary, już sam fakt ,że było sporo ludzi to powinna się zatrzymać bo inna linia tam nie jeździ i nikt nie czekał na inny autobus. Tej pani to potrzebne są lekcje dobrego wychowania.

2216
Pracownik
@Pasażerka

Bo macha się że zdecydowanym wyprzedzeniem a jeśli warunki są niesprzyjające warto zaświecić wcześniej ekranem telefonu. Trzeba myśleć średnio rozgarnięte.....

 Rozmowa kwalifikacyjna
Czym trzeba się wykazać, aby pomyślnie przejść proces rekrutacyjny w firmie MZK? Na co pracodawca kładzie nacisk: doświadczenie, umiejętności, wiedzę, a może osobowość? Opisz swoje doświadczenia z rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko poszukuje osoby do opieki nad starsza osoba
logo firmy Pracownik magazynu - kompletacja zamówień
Piotrków Trybunalski
ESA logistika Polska sp. z o.o.
Wyślij CV
logo firmy Kierowca w Transporcie Międzynarodowym C+E
Grodzisk Wielkopolski
Wolter Koops International Logistics Sp. z o.o.
(2417 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Kierowca
Warszawa
Krzysztof Liberadzki Axel
(2 opinie)
Wyślij CV
logo firmy Technik Serwisu
Warszawa
XAPIKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
(1 opinia)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
Pasażer
Pracownik

W dniu 9 grudnia linia 10 trasa kierunek Keblowo godzina 20.04 , pani kierowca w blond wlosach w połowie trasy nakrzyczała na osobę siedzącą z tyłu że ma zdjąć te nogi i czy w domu też tak siedzi . Ton tej pani był w dużym stopniu przesadzony, .nie panowała nad emocjami . W miejscowości Kochanowo pasażerka widocznie słabo nacisnęła na otwarcie drzwi więc podeszła do pani kierowcy i poprosiła o zatrzymanie pani ponownie w sposób arogancki odniosła się że NIE bo przycisnęła na zatoczce o wiele za późno i się nie zatrzyma . Dopiero na kolejnym przystanku . Kierowca zatrzymał się ale powiedział że ma wyjść innymi drzwiami bo nie otworzy drzwi z przodu bo one są tylko do wsiadania . SZOK jak w taki bezczelny sposób można się odnosić do pasażerów przez całą trasę. Taką bezczelnego kierowcy jeszcze nie spotkałem i do tego kobieta . WSTYD

Nn
Inne
@Pasażer

Może by tak rodzice się zainteresowali swoimi dziećmi co wyprawiają w autobusach ich pociechy trzymanie nóg na siedzeniach to na początku dziennym oglądanie filmików na cały głos przecież to normalne zostawianie chlewu na siedzeniach po sobie a co tam mam bilet to mi wolno robić (usunięte przez administratora) nawet jak ktoś starszy wejdzie to miejsca nie ustąpią drą się na cały autobus a jak takiemu uwagę zwrócisz to jeszcze Cię wyzwie od różnych to tylko i wyłącznie świadczy o wychowaniu z domu

Pytanie
 Pytanie

Jakie są warunki zatrudnienia w MZK?

Zły
Pracownik

Jeżdżę pierwszym autobusem który jedzie w kierunku Bolszewa to jest jakaś porażka dość że tym autobusem nikt prawie nie jedzie to autobus w kółko jest opóźniony , kierowca widzi że nikt nie wysiada to zatrzymuję się nie wiadomo po co do pracy to jestem co dziennie spóźniony ponieważ Jeżdżę na 4:30 . Nasza komunikacja miejska w Wejherowie to jest jedna wielka porażka krótko mówiąc tragedia szkoda se strzępić języka na takich (usunięte przez administratora).

Kierowca
Kandydat
@Zły

Jeśli Kierowca pominie przystanek nie zatrzyma się nawet na pustym gdzie nikt nie wysiada i wysiada to dostaje karę finansową obowiązkiem kierowcy jest się zatrzymywać na każdym przystanku chba ,że jest na żądanie,ponieważ ktoś może stać za wiatą albo gdziekolwiek gdzie na pierwszy rzut oka go nie widać.

Pytanie
 Pytanie

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie MZK?

Inny kierowca
Pracownik

Dnia 15.07.2023 godz 10,11 przy szkole podstawowej nr 11w Wejherowie na oś.kaszubskim kierowca autobusu nr 2 jadacego w kierunku dworca zakleszczył starszego pana okolo 80 lat w środkowych drzwiach,a dokładnie jego głowe.Ruszyl autobusem i gdyby nie ludzie i ich krzyki pojechał by z dziadkiem któremu głowa zostala na zewnątrz a tułów w środku bo nie zdążył wysiaść.Kierowca nie patrzal w lusterka zamknał drzwi a gdy one się nie domknęły poprawił jeszcze raz dziadkowi w szyje!!! Zero sprawdzenia czy coś się panu stało,Zero przepraszam TOTALNA OLEWKA !!!! NA przestanku przy szpitalu NIE MOŻNA było wejść pierwszymi drzwiami aby kupić bilet,pomimo naciskania przycisku.Kierowca dobrze sie bawił,miał to CENTRALNIE W (usunięte przez administratora) że ludzie biegali do środkowych drzwi, aby przejść do przodu po bilet.BRAWO DLA TEGO (usunięte przez administratora) KIEROWCY!!! NAGRODĘ MU DAĆ !!! Napewno na nia zasłużył !!!!

Klient
Inne
 Pytanie

Dzisiaj dnia 08.02.2023r jechałem autobusem nr 838 lini 8,godzina 11,49 z ul.Rybackiej.Takiego (usunięte przez administratora) na autobusie dawno NIE WIDZIAŁEM,szyby były tak Zasyfiałe przez które NIE BYŁO NIC WIDAĆ !!! Ludzie NIE WIEDZIELI GDZIE SIĘ ZNAJDUJĄ,KIEROWCA BYŁ kawał Gbura który NIE WYSADZIŁ OSOBY NIEPEŁNOSPRAWNEJ która wołała do kierowcy,naciskała przycisk otwarcia drzwi!! Po mimo że autobus STAŁ w zatoczce kierowca OLAŁ INWALIDE przy balkoniku i POJECHAŁ DO NASTĘPNEGO PRZYSTANKU !!!! Automaty w tym (usunięte przez administratora) nazywającym się autobusem działały CZĘŚCIOWO,ALE za to kontrol biegała po autobusie przez cały czas, i NIE INTERESOWAŁO TO ICH ANI KIEROWCY ŻE KASOWNIKI DZIAŁAJĄ TYLKO NIEKTÓRE I LUDZIE MIELI PROBLEM Z ODBICIEM LUB SKASOWANIEM BILETU !!!! BRAWO MZK !!!! Zdjęcia tego (usunięte przez administratora) będziecie mogli zobaczyć w gazecie i na internecie !!!! Może się wreszcie ktoś OBUDZI w MZK I ZROBI PORZĄDEK Z KIEROWCAMI( (usunięte przez administratora)) I UMYJE AUTOBUSY aby NIE STRASZYŁY LUDZI !!! PS.MOŻE JAKAŚ PODWYŻKA biletów, I WTEDY UZBIERACIE NA UMYCIE ZASYFIAŁYCH AUTOBUSÓW !!!! I JESZCZE JEDNO : OD KIEDY TO KIEROWCA NIE WYDAJE RESZTY ZA ZAKUPIONY BILET ?! ZAPOMNIAŁ CZY ZBIERA NA MYJNIE !!! JAKIEŚ NOWE PRZEPISY W ROKU 2023 ???!!!! KUPUJACY BILET NIE OTRZYMUJE RESZTY ???!!!!!

Pasażer
Inne
 Pytanie
@Klient

Co do pierwszej części komentarza to się zgodzę, autobusy są brudne ale to nie wina kierowców, tylko temperatur, które uniemozliwaja korzystanie z myjni dla autobusów. Kierowca nie wysadził osoby niepelnosprawnej PO ZA PRZYSTANKIEM. Miał się zatrzymać na środku ulicy by Pan mógł wysiąść w zaspy na ruchliwej ulicy?

Niezadowolona
Inne
 Pytanie
@Klient

Zgadzam się autobusy często brudne, spóźniają się i ostatnio też zauważyłam nie wydawanie reszty to jakaś nowa polityka firmy czy o co chodzi?

Smerf
Pracownik
@Niezadowolona

Jak kierowca nie ma wydać 10 lub 20 groszy trzeba mieć odliczoną kwotę

Klient
Inne
@Pasażer

Ten co wypisuje te głupoty o zaspach na drodze to mu sie chyba bieguny pomyliły! Kierowca olał wysiadającego inwalide z balkonikiem i tyle i łatwo to można sprawdzić są kamery,co do warunków które brudza szyby to te szyby nie widzialy wody od bardzo dawna i tyle !!! One nie były brudne były "Zasyfiale" i od tego jest kierowca jak (usunięte przez administratora) !!!! i dyspozytor który wypuszcza dany autobus !!!! Ten komentarz pewnie pisał kierowca który nie wypuścił dziadka na przystanku na żądanie i teraz podaje się za klienta,ŻENADA !!!

Nieznajoma
Inne

Dzień dobry to jest śmieszne codziennie po południu spóźnia się autobus nr 2 i to nie 3-5 min tylko 15-20 min na przystanku to jest śmieszne i tak nie powinno być bo ludzie czekają to też się niecierpliwią bo też są gdzieś umówieni. Napewno Państwo mieli już nie jedna skargę na ten temat i nadal nic nie robicie w tym kierunku

Mich
Pracownik

Pan X ma 100% racji. Stawka 13,75 brutto na godzinę w 2019 r. Buce na dyspozytorni zero pomocy ,autobusy rozklekotane, Np wyskoczył na pulpicie błąd układu hamulcowego , wołam przez cb radio, a on jedz dalej całą zmianę pikało co minute, i inne jeszcze awarie. Dodam jeszcze problemy z Załatwianiem potrzeb fizjologicznych toi toi nie na wszystkich pętlach są. opóźnienia wynikające z korków ,co skutkuje brakiem przerw na załatwienie się, rozkłady jazdy z lat 70 ,czyli zasuwasz 7 h i masz łaskawie przerwę w ostatniej godzinie pracy. LUDZIE 21 WIEM MAMY A W MZK 19. Dodam jeszcze Nieprzyjemna kobieta na kasie z ,którą Trzeba się rozliczać.

Kk
Pracownik
@Mich

Chłopie, chyba już wieki nie pracujesz w MZK ;) Do rozliczeń mamy wrzutnię, rozkłady są o niebo lepsze, a na wielu pętlach są Toitoi lub kibelki ;)

Dariusz
Inne
@Kk

A jakie są teraz stawki? Bo te z 2019 nie rzucały na kolana

@Dan
Pracownik
 Pytanie
@Kk

Rozkłady o niebo lepsze? Co to za Bzdury kierowcy jeżdżą bez przerwy na końcowych przystankach 2 minuty wyrównania zrobił się (usunięte przez administratora) !!!!

mich
Były pracownik
 Pytanie
@Kk

Gdzie masz toi toi na fenikowo ,linia 8,1 ,10 kęblowo bo nie widzę?

Pasażer
Inne

Jechałam dzisiaj linia nr 1 autobus nr 828 niemiła pani kierowca nie chciała wypuść przez pierwsze drzwi nie było w tym autobusie kartki naklejone że nie można wychodzić przednimi drzwiami jak w czasie pandemii. Jeżeli pasażerowie nie mają wychodzić przednimi drzwiami to proszę to ogłosić bo bezczelnych kierowców nie brakuje i nie otwierają przednich drzwi.

Jakub
Inne

Na stronie firmy napisali że szczegóły dotyczące ofert pracy dla kierowców dostępne są w sekretariacie. Tylko tak można się dowiedzieć jakie są warunki? Ktoś tak zostawiał CV i dostał robotę? Warto uderzyć z papierami?

Pamo
Inne

(usunięte przez administratora)w czerwonej kamizelce prowadzący autobus Lini 3 to cham i (usunięte przez administratora) nie pomógł starszemu człowiekowi który się przewrucił wysiadając z autobusu tylko zamknął drzwi i odjechał z przystanku.

Tomasz
Inne

Jedna wielka porażka, autobus lini nr 10 średnio 3 razy w tygodniu odjeżdża sobie 5-8 minut przed czasem, tylko z tego względu żeby kierowca mogł sobie zjeść zapiekaneczkę i wypić kawkę na stacji paliwowej, gdybym ja tak robił w swojej pracy został bym wyrzucony, teraz pytanie zmieni się to kiedyś w MZK ?

pracownik

Pracuje w MZK Wejherowo już bardzo długo i zgadzam się z większością opini znajdujących się tutaj. Odnośnie zarobków to jest bardzo cienko, mowa o nowych kierowcach. Ci którzy pracują po 15 -20 lat cieszą się leprzymi względami Pana Prezesa, albowiem w MZK panuje Stara zasada wyslugi lat pracy i tego się nie przeskoczy , kultowym powiedzeniem dyspozytorow MZK jest tekst że przez pierwsze 5 lat pracy będzie biednie się żyło, puźniej troszkę się poprawi. Praca stresująca i odpowiedzialna za małe pieniądze. Młodzi kierowcy po zatrudnieniu w MZK pracują kilka miesięcy i wieja jak szczury z tonącego okrętu - bo kto chce pracować za 10.70 brutto na godzinę ( żenada). MZK posilkuje się w dużej mierze emerytami którzy tam kiedyś pracowali i którzy chętnie tam sobie dorabiaja , ale za większą kasę ( a gdzie walka z bezrobociem - młodzi powinni pracować a dziadki na emeryturę ) . W MZK Stare zasady się nie zmienią dopóki Pan Prezes i dyrektor techniczny nie wyjedzie na taczce z tej firmy. Nie polecam pracy w MZK Wejherowo bo poza stresem i mega wczesną pobudką 7 dni w tygodniu nic tam ciekawego nie czeka.

czlowiek
@pracownik

Proszę pana skoro tak zle się panu pracuje w Mzk Wejherowo to po co pan tam pracuje dalej przecież można zmienić prace prawda czy nie.Jezeli cos mi nie pasuje w zakładzie pracy to się zwalniam i szukam nowej .wydaje mi się ze poprostu chce Pan popsuć opinie firmie bo skoro jak pan stwierdził młodzi uciekają to czemu pan tam tkwi.? Z tego co wiem a wiem to z dobrego źródła zarobki są dobre a czas pracy dobry inni muszą pracować od 5,6 do 15,16 po 7 dni w tygodniu caly miesiąc żeby 1300-1500 zl zarobic i nie maja czystej pracy .Sam pan się zgodził na warunki jakie zostały przedstawione przed podpisaniem umowy nieprawdaż?wiec proszę się zastanowić nad swoją osobą a wtedy oceniać innych ludzi.Bo nie ma pan za grosz przyzwoitości żeby oczerniać firmę w której ponoc tyle lat pan pracuje.A co do MZK Wejherowo powiem tylko tyle Zarobki są dobre a i warunki pracy przyzwoite .

Łuk
@czlowiek

Baran

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nieznajomy
@czlowiek

Powie mi pan z którego drzewa zes się urwał za przeproszeniem 1300-1500 po 10h 7 dni w tygodniu to może za komuny ale nie teraz obudźcie się realnie to takie zarobki to tygodniowo po 10h

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dik
@czlowiek

Każdy ma prawo wypowiedzieć się na forum. Ten komentarz kierowany bezpośrednio do adresata jest zbędny i w niewłaściwym miejscu. Proponuje na przyszłość dwa razy się zastanowić. Firma to też są pracownicy a nie tylko zimna ekonomia - no i tyle w tym temacie.

Lu
@czlowiek

Jak Pan kierowca napisał "pracuje bardzo długo". Więc nie ma tragedii, a po za tym zmienić pracę po tylu latach zawsze jest strach i obawy że może coś nie wyjść.

Lu
@Lu

Nie ma tragedii u Pana w zarobkach z racji stażu. Gorzej z nowymi.

dorabiajacy na niepełnym etaci
@pracownik

Tak zgadzam sie z Twoją opinią to jest bastion zabetonowanej komuny!!! Tu sie liczy tylko protekcja i lizuzostwo. Jak bedziesz przytakiwał najgłupszym rozkładom jazdy i jeszcze głupszym zarządzeniom dyrekcji to możesz dostać się na stanowisko dyspozytora i za trzy razy wyższą płacę lub utworzą ci jakiś etat jak temu pupilkowi dyrekcji co sie myje raz na tydzień. Jak masz własne zdanie to cie tu zniszczą !!

fr
Pracownik
@pracownik

Taka jest prawda o MZK

Pan X
Pracownik

Praca kierowcy autobusu w MZK Wejherowo to krótko powiedziawszy paskudna robota, klimat i atmosfera tam panująca potęguje złe nastawienie, tak jakby dyrekcji zależało na tym . Panuje tam sexizm ,, dlatego Pan prezes zaprasza do pracy Panie - aby im płacić mniejszą stawkę, trąci komuną, wystarczy wejść do tej brudnej dyspozytorni a normalny myślący człowiek ułoży sobie zdanie gdzie trafił. Za tą samą pracę w tym samym wymiarze godzin kierowcy mają różne zarobki stare dziady ok, a ci młodzi w znacznej większości nieciekawe. Dyspozytor potrafi zadzwonić o 3.30 nad ranem do kierowcy który ma wolny dzień aby ten przyszedł do pracy na 4.40, totalna porażka (i to notorycznie). Ktoś na forum pyta czy są wolne etaty na dyspozytorów, - zapomnij człowieku te kąski są dla starej gwardii tych co pracują lata, heee, tutaj ewentualnie kierownica w dłoń i kręcić kółka autobusem po Wejherowie. Myślałem że jak siwy odejdzie na emeryturę to się coś zmieni na leprze w sprawie zarobków, ale jak widać grubas Buli - kontynuuje politykę starej gwardii. Ta firma jest niereformowalna !!!!!!!!!!!!

Andrzej
Były pracownik
@Pan X

Denna praca kierowcy autobusu mzk Wejherowo za śmieszne pieniądze-dlatego zachowują się jak sflustrowane buraki bo im nie zależy na robocie skoro dostają podwyżki po 0,30 groszy na godz, wypłata jak na Ukrainie. Odradzam i nie polecam. (usunięte przez administratora) KOMPLETNE............

Lol
Pracownik
 Pytanie
@Pan X

Dlaczego się zgadzam? Bo to prawda, a taka patologie trzeba tępić!

Andrzej
Były pracownik
@Pan X

ponieważ to prawda

Oliwia
Inne

Dzień Dobry, dzisiaj dnia 02.11.2022 o godzinie 6:20 w mzk nr 8, który jechał do Wejherowa wszedł Pan, który jechał do pracy. Został nie miło potraktowany przez Panią kierowcę. Pan usiadł sobie,miał czyste spodnie, lecz Pani kierowca stwierdziła, że musi stać. Pan miło powiedział, że nie ma brudnych spodni, ale Pani nakrzyczała na niego i kazała mu wstać bo siedzą tam później inni ludzie i nie będą siedzieć na ,,brudnych" siedzeniach. Jak to możliwe, że człowiek, który pracuje ciężko i na siebie zarabia, nie może nawet usiąść w spokoju, a jak taki za przeproszeniem menel wejdzie i śmierdzi to niektórzy kierowcy ich nawet nie wypraszają. Zero poszanowania drugiego człowieka.

...
Inne

Jestem bardzo zniesmaczona zachowaniem pracownikiem MZK a dokładniej kobiety (numer kierowcy 292) wyprosiła z autobusu mnie moja znajoma z dzieckiem gdyż miała przerwę a pogoda była tragiczna kazała bezczelnie czekać nam 15 min z dzieckiem ! Okropne zachowanie i niemiła przy wydawaniu biletów mam nadzieje ze coś z tym zrobią????

XX
Inne
 Pytanie
@...

Kazała bezczelnie czekać, buhaha...a co miała was zawieźć pod dom i wrócić?

John
Inne
@...

Dnia 04.05.2022 o godz 15,12 na ulicy Dworcowej kierowca autobusu nr 12 zepchnął z drogi inny sam który próbowal ominąć autobus który stal na ulicy z niewiadomych przyczyn.W trakcie omijania nr 12 gnój z autobusu ruszył gwałtownie i nie pozwolil ominąć siebie co skutkowało zagrożenie na drodze,w skutek czego sam. omijający znalazł sie na pasie jazdy w przeciwnym kierunku bez możliwości wjazdu na swój pas( został zablokowany przez ŚMIECIA z autobusu nr 12 )Wszystko zostało utrwalone na kamerce w sam.i zostanie zgłoszone na policje.Do ch.ja z autobusu nr 12.zobaczysz sk.......ie że my sie spotkamy i wtedy zobaczymy jaki jestes kozakiem ps.mam twoja morde w tel pomimo że sie próbowałeś zasłaniać !!!Mam nadzieje że czyta to ktoś z MZK I zrobi z toba (usunięte przez administratora) pożądek,taki smieç jak ty NIE POWINIEN JEŻDZIĆ AUTOBUSEM A TYM BARDZIEJ Z LUDZMI !!! I jeszcze jedno tel NIE UŻYWA SIE JADĄC Z LUDZMI AUTOBUSEM co także zostało utrwalone na tel.

Klient
Pracownik
 Pytanie
@XX

Bu haha jest w tym coś śmiesznego,Ty masz jakieś ZABURZENIA ?! WYSTARCZYŁO BY GDYBY otworzyła dzwi BURAKU PIER...NY!!! Następny który NIE WIDZI PROBLEMU !!!! TROCHE OGŁADY TĘPA PAŁO,i wy kierowcy dziwicie się że ludzie się do was źle odzywaja NAPRAWDE ?!

Anna
Inne
@Klient

Ale po co te wyzwiska? Nie można napisać komentarza w sposób kulturalny?

sroka
Inne
@...

Ma swoją przerwę i to szanuj!!!

Maja
Inne
@sroka

Tylko pytanie, co oznacza, że pogoda była "tragiczna"? Bo jeśli lało to chyba jednak nie powinna wypraszać? ;p

sroka
Inne
@...

I dobrze. To jej przerwa i ma pełne prawo mieć spokój.

Zostaw merytoryczną opinię o MZK - Wejherowo

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w MZK?

    Zobacz opinie na temat firmy MZK tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 9.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w MZK?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 0 to opinie pozytywne, 7 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
MZK
Przejdź do nowych opinii