MZK

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 22 ocen.

MZK
322

Opinie o MZK

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZK

polakjeden

Tak jak już pisałem o (usunięte przez administratora) w Bydgoskim MZK , w dniu dzisiejszym powtórka i norma. Tramwaj nr 5 odjeżdżający z peronu przy Dworcu Głównym PKP o godz. 17,07 ma (usunięte przez administratora) po raz kolejny w tym tygodniu żeby pojechać w kierunku Fordonu. Za ten (usunięte przez administratora) w Bydgoskim MZK są odpowiedzialni, ale Oni także mają to w (usunięte przez administratora) z tego tytułu że nikt Ich nie rozliczy z tego syfu. Jest 24.05.2018r

Urszula

Jak obecnie wyglądają rekrutacje do MZK w Bydgoszczy? Czy jest on wieloetapowy? Wszelkie praktyczne informacje pozwalają dobrze się do niego przygotować, a tym samym minimalizować stres, który podczas rekrutacji towarzyszy wielu osobom. Może ktoś opowiedzieć własne doświadczenia z tego etapu?

polakjeden

Jest nowy tydzień i co nowego w (usunięte przez administratora) MZK Bydgoszcz? Ano nic. Cały czas to samo. Tramwaje nadal jeżdzą jak chcą , a raczej nie jeżdżą. Np taki tramwaj nr 5 który powinien rozpocząć kurs o godz. 17.07 z Dworca Głównego w kierunku na Łoskoń. Prawie codziennie jest spóźniony, a przynajmniej dwa razy w tygodniu nie jedzie wogóle tak jak w dniu dzisiejszy (20.05.2018r.) oczywiście nikt za to nie beknie, bo wszyscy w (usunięte przez administratora) MZK mają ten fakt w (usunięte przez administratora) łącznie z szefostwem MZK, no bo przecież Oni nie jeżdżą tramwajami. A tak przy okazji to przydałoby się Te tramwaje umyć i to nie tylko z zewnątrz. Są brudne i cuchnące.

Szeryf

a jak wygląda płaca w Irex Trans? Nigdzie nie ma żadych opinii czy tam się bardziej opłaca?

Urszula

Proszę, aby wpisy były godne z regulaminem forum. Wszystkie komentarze, które nie spełniają warunków są usuwane przez administratora. Podaję link z regulaminem https://www.gowork.pl/regulamin Kto podzieli się merytoryczną opinią o MZK?

PRAWDA

Heya związkowcy z MZK! Grzejecie dupska! Załoga myśli o strajku , o podwyżkach , ale wy po rozmowie z prezydentem i opluciu was jesteście cichutko ! Sami wiecie co wam powiedział ! Nie będę wam smrodu robić ! Góra dostała 500złotych podwyżki a kierowcy i motorniczowie , dyżurni na końcówkach g.wno z twarogiem ! Właściwie to za kim jesteście ? ZA KACZORYSTAMI , CZY ZA PLATFORMĄ ? JAK TO MOZLIWE , ŻE KIEROWNICY SĄ W TYCH SAMYCH ZWIĄZKACH CO PRACOWNICY ! TEN CO UCISKA JEST RAZEM Z UCISKANYM ! TO EWENEMENT NA SKALĘ ŚWIATOWĄ !!!!!!!!!

Syq

Warto by było poznać zarobki aby wiedzieć czy wydać 6 koła na prawko na autobus czy nawet robiąc je za darmo iść w tym kierunku. Z resztą na MZK nie widać ofert pracy a na stronie PKS wiszą wciąż od lat i jeszcze szukają na portalu PUP-u 8 wakatów czasami to samo ogłoszenie się pojawia widać, że chętnych brakuje, ale jak w MZK z pracą i czy warto? Załużmy mnie przyjmują i na jakie zarobki mogę liczyć świeżo po przyjęciu na cały etat no i później....

Urszula

@Mim, a wiesz jaka panuje atmosfera w pracy? Jakie benefity poza płacowe zapewnia MZK? Kto może wypowiedzieć się jeszcze o firmie? Ktoś był ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej?

Bolo

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje ludzi?

mim
@Bolo 24.03.2018 23:24

Bez przerwy. Wciąż trwają nabory.

pasazer

wyrzucic kanarow i placic wiecej kierowcom.

olo
@pasazer 08.03.2018 21:13

Kontrolerzy nie mają nic wspólnego z MZK. To odrębna firma.

Zapraszam do biedronki w 2018r

Biedronka zamierza podnieść pensje w zależności od stażu pracy i braku absencji w pracy. Po podwyżce sprzedawca-kasjer dostanie 3250 zł brutto, czyli 2700 zł pensji zasadniczej i 550 zł dodatku za 100 proc. obecności w pracy. Ci z dłuższym stażem pracy będą mogli zarobić nawet 3550 zł, czyli ok. 2540 zł na rękę.

jim
@qaz 10.03.2018 14:28

Poza tym widział ktoś obsługę w Biedronce? Przecież oni zmieniają się tak szybko, że zapamiętać ich trudno. Gdzie tu mowa o długim stażu.

Pio

Czy faktycznie można w Bydgoszczy dostać 2700 na rękę na pełnym etacie świeżo po kursie i przyjęciu? Tak mówią zza miedzą

jan
@Pio 21.03.2018 20:17

Można..czasem :)

Dzidzia.

Oby MZK Bydgoszcz odeszlo jak najszybciej.Najlepiej jakies tornado zeby was porwalo z tymi brudnymi autobusami.A dla pasazerow zeby pojawily sie duzo lepsze mozliwosci.

Pop-in
@Dzidzia. 08.03.2018 16:38

To jedz rowerem, skoro autobusy brudne. Co za jełop.

Dzidzia.

W dzien Kobiet sprawdzac paniom bilety.Mogli by odpuscic.Ale nie w MZK Bydgoszcz.Zapomnialam ze to nie Krakow.Tu sa Krzyzaki.

Pop-in
@Dzidzia. 08.03.2018 16:20

Mzk Bydgoszcz nie ma nic wspólnego z kontrola biletów. Co z jełop z Ciebie.

Przykre ale prawdziwe

W gównianym kraju z gównianymi ludzmi nic się nie zmieni ci co coś oleju w głowie dawno wyjechali i normalnie żyją a Polska zawsze będzie okradana bo Polacy to z natury (usunięte przez administratora) i confidenty

qaz
@Przykre ale prawdziwe 01.01.2018 17:26

Tłumacz swoje porażki(usunięte przez administratora)kół ;-). Pro tip - jak wyjedziesz, to zabierzesz je ze sobą, bo to ty jesteś problemem. Nie otoczenie. W Polsce da się normalnie żyć. Trzeba po prostu coś sobą reprezentować i mieć zdrowe podejście do pracy.

pasażer, klient sklepu

w lidlu na kasie straszne nieroby na kasie jakby rozumy pozjadały te kasjerki i kasjerzy nieroby tylko siedzą , powinni stać a nie siedzieć , ostanio taka młoda kasjerka siedziała z (usunięte przez administratora) i powoli kasowała towary jakby od niechcenia leń paskudny a dostaje 3 tysiące za nic , na kasie ludzie najczęściej są bez wykształcenia więc powinni zarabiać jak najmniej a nie tylko podwyzki by chciały kasjerki

Sprawiedliwy
@pasażer, klient sklepu 27.02.2018 18:27

Pewnie jesteś komunista albo stara babsztylem że takie opinie wystawia a praca w sklepie jest ciężka jak nie znasz takiej pracy to zamknij (usunięte przez administratora)

Ogarnijcie SIĘ LUDZIEEEEEEEEEE

W Pronatura zarabia się tyle samo co jako kierowca autobusu oraz motorniczy bez odpowiedzialności ani stresu i o czym to świadczy że jestesmy ŚMIECIARZAMI DLA MIASTA BYDGOSZCZ!!!!!LUDZIE OGARNIJCIE SIĘ BO SOLIDARNOŚĆ MA NAS W (usunięte przez administratora) sami musimy wziąść sprawy w swoje ręce!!!!

Zajezdnia tramwajowa

Najlepszy jest majster grzenkowicz (usunięte przez administratora) i prostak ludzi traktuje jak szmaty byle zabłysnąć.. Tylko czekać aż ktos nie wytrzyma..

Zainteresowany

Czy firma potrzebuje pracowników? Mam nadzieję, że atmosfera w firmie jest lepsza niż ta na forum!!!

Scooby

To Lidl płaci za pracę w magazynie[CD] od 3400 brutto na początek.....Chciałem zrobić prawko "D", ale nawet za darmo to się nie opłaca. Alternatyw wiele nie ma. w PKS-ie na początek 2800 brutto czyli niewiele lepiej ok 2100 na rękę a potrzebują cały czas a ludzi nie ma.

Zakonnica Aldona
@Scooby 28.09.2017 21:41

W Lidlu płacą niewiele więcej niż najniższa krajowa i do tego robota jest bardzo ciężka, a nie to co szofer sobie siedzi i muzyki słucha.Lenie jedne pazerne.

Ksiądz Adam

Za Bóg Zapłać powinniście pracować roszczeniowi i pazerni szoferzy. W średniowieczu to z takimi się inaczej postępowało. Macie służyć ludziom, a nie chcieć jeszcze więcej kasy.

Kierowca przegubowego
@Ksiądz Adam 09.12.2017 03:49

To ty katabasie bezczelny powinieneś pracować za Bóg Zapłać, a nie wyłudzać pieniądze od emerytów i rencistów, z budżetu państwa rocznie miliardy złotych sobie bierzecie i potem limuzynami po kilkaset tysięcy złotych wozicie swoje cztery litery. Ja jako kierowca was widuje na drodze. Przepisy ruchu drogowego macie w poważaniu. Jeździcie jak wariaci. Za gadanie farmazonów bierzecie ogromną kasę.

Motoryzacja

Każdy w tym kraju powinien zarabiać godnie w stosunku do swojego zawodu i uprawnień na dzień dzisiejszy motorniczowie i kierowcy z Bydgoszczy zarabiają ochłapy dzięki komu dzięki Panu Prezydentowi Bruskiemu ciekawe czy on na święta dostaje 400brutto a pensję 2600na rękę za tak odpowiedzialna pracę a związki powinny się wstydzić za to że nie walczą o ich prawa aaa aaa sofy zapomniałem przecież macie etaty w zakładzie i macie gdzieś ludzi powodzenia życzę w dłuższym okresie

Ksiądz Adam

Za Bóg Zapłać powinniście pracować roszczeniowi i pazerni szoferzy. W średniowieczu to z takimi się inaczej postępowało. Macie służyć ludziom, a nie chcieć jeszcze więcej kasy.

jp

ile na cały etat zarabia motorniczy w bdg?

PISIOR
@jp 22.09.2015 17:26

TYLE CO PREMIER MORAWIECKI ZARABIAŁ W BANKU W DWIE GODZINY.

rowerzysta

Proszę o interwencję w sprawie zweryfikowania uprawnień i znajomości przepisów ruchu drogowego przez motorniczego tramwaju nr 6 o nr bocznym 361, który to nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu przy przejściu dla pieszych z przejazdem rowerowym rowerzyście, który będąc przed tymże przejściem został zmuszony do nagłego hamowania dzwonkiem tramwajowym przejeżdżającego tramwaju w dn. 21.12.2016r. o godz. 18-tej jadącego w kierunku końca ul. Chodkiewicza. Gdyby rowerzysta nie zatrzymał się i przejechał przez przejście, to znalazłby się pod kołami pojazdu szynowego i doszłoby do tragedii, bo w/w motorniczy wraz z dzwonkiem wręcz przyśpieszył, a nie hamował przed przejściem. Ta sytuacja miała miejsce na skrzyżowaniu ulic Chodkiewicza i Poniatowskiego, gdzie przejazd dla rowerów kończy się i zobowiązuje rowerzystów do przejazdu na drugą stronę na c.d. ścieżki rowerowej . Mam nadzieję, że to czarna owca bydgoskich motorniczych, a nie standard

Katol
@rowerzysta 21.12.2016 21:23

TEGO CHAMA KTÓRY WYKORZYSTUJE SWOJĄ WŁADZĘ, BO MA POTĘŻNY POJAZD POWINNO SIĘ ZGŁOSIĆ DO PROKURATURY I SOWICIE GO UKARAĆ ZA JEGO KARYGODNE POSTĘPOWANIE. NIE WOLNO PRZEŚLADOWAĆ ROWERZYSTÓW TYLKO DLATEGO, ŻE SĄ MNIEJSI.

Obywatel

W takiej pracy to powinniscie miec 3500 netto na dzien dzisiejszy minimum na moje powinen byc gruby strajk w tym kierunku .albo PIS powinno zamknac tych co tak kradna.

Kierowca zawodowy
@Obywatel 26.09.2017 09:13

SIEBIE POWINNI ZAMKNĄĆ. PRZECIEŻ TO PISUARY RZĄDZĄ I KRADNĄ.

pogromca pseudokanarów

Dzień dobry. Poszukuję tych cwaniaków kontrolerów którzy wykręcali ręce i siadali na mojej czarnoskórej koleżance za to że nie miała biletu. Wiem, że tacy tchórze jak oni są odważni do kobiety. Zobaczymy czy jak ja im te parszywe łapy połamię i oszczam ich z uśmiechem czy też będą tacy odważni. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.

Pozdrowienia z San Angelo

Hm. I dobrze i nie. Zależy dla kogo. Jeśli uwielbiasz pracę za kółkiem, Masz cierpliwość lub nie przejmujesz się krytyką pracy przez klientów (nie możliwe wszystkim dogodzić, dla jednych jedziesz szybko, super, zdążą na autobus, dla drugich odwrotnie gdyż strasznie trzęsie tramwajem i gdzieś się uderzyli). .. nie jesteś typem śpiocha, i nie przeszkadzają Ci nieprzespane nocki, ranna zmiana zaczyna się np po 4, a wieczorna kończy np ok 24. Koszt uprawnien kiedyś 5-6tys, teraz nie wiem. Można nieco dołożyć i zrobić inne kursy np na C+E i zarabiać 2,3razy tyle, plus brak odpowiedzialności , wiadomo ładunek jest ... ubezpieczony więc brak odpowiedzialności a tu wozisz pasażerów, odpowiedzialność wysoka, zarobki jakoś nie idą z tym w parze. Praca dobra jeśli lubisz samotność, z pasażerami raczej nie porozmawiasz, a z kolegami jedynie na końcówkach. Kwestia której nie rozumiem, praca w której najważniejsze jest bezpieczeństwo jazdy, odpowiedzialność a czasy przejazdów kompletnie nie idą z tym w parze. Nie wiem kto ustala czasy przejazdów, na jednej lini można jechać normalnie, spokojnie, CZYLI bezpiecznie a na innej jest niemożliwością ażeby zmieścić się w czasie przejazdu bez przekraczania dozwolonej prędkości, (nawet gdyby na każdym przystanku nikt nie wsiadł). Z drugiej strony są kontrole i kary za nadmierną prędkość :) Jedno przeczy drugiemu :)) Jedziesz wg DOZWOLONYCH ograniczeń prędkości, (w przypadku tramwaju przekłada się to na komfort jazdy pasażerów) to zaraz pasażerowie się obruszają że nie zdążą na ... np kolejny autobus, - finalnie dojeżdzasz na końcówkę z opóźnieniem, i z krótkiego czasu przerwy który chciałbyś wykorzystać np na toaletę nici. Na końcówkach są też obowiązki do spełnienia, a czasu wtenczas brak. Jedną z najważniejszych rzeczy w tej pracy to bezpieczeństwo jazdy, więc ustalanie czasu przejazdów powinno ustalać się z taką samą odpowiedzialnością, ustalony czas przejazdu powinien być możliwy do zrealizowania wg wszystkich ograniczeń, pod okiem kamery i nadzoru prędkości wg gps na całej trasie ! Atmosfera w pracy różna, część nieszczęśliwa życiowo wszędzie widzi konkurencje i tworzy niefajną atmosferę, ale sporo bardzo pozytywnych osób. Praca dobra dla amatorów komunikacji miejskiej

Osobowy

Za taka kase to mozna isc do ochrony glupa popalic i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pogrzebac hehehehehehe

Prawda w oczy kole

Mzk juz niema jest sprzedane tylko kwestia czasu jak to szystko jeb....A Prezydentem bydgoszczy panem duze B. Powinno zajac sie CBA za tr wałki z fordonem.pozdrawiam administratora serwisu za usueanie wpisow demokracja zal pl.

Zostaw opinię o MZK - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZK