MZK

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 19 ocen.

Opinie o MZK

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZK

Zainteresowany

Czy firma potrzebuje pracowników? Mam nadzieję, że atmosfera w firmie jest lepsza niż ta na forum!!!

Przykre ale prawdziwe

W gównianym kraju z gównianymi ludzmi nic się nie zmieni ci co coś oleju w głowie dawno wyjechali i normalnie żyją a Polska zawsze będzie okradana bo Polacy to z natury (usunięte przez administratora) i confidenty

Zapraszam do biedronki w 2018r

Biedronka zamierza podnieść pensje w zależności od stażu pracy i braku absencji w pracy. Po podwyżce sprzedawca-kasjer dostanie 3250 zł brutto, czyli 2700 zł pensji zasadniczej i 550 zł dodatku za 100 proc. obecności w pracy. Ci z dłuższym stażem pracy będą mogli zarobić nawet 3550 zł, czyli ok. 2540 zł na rękę.

Kierowca zawodowiec
@Zapraszam do biedronki w 2018r 30.12.2017 03:49

Moja żona tam tyra i zarabia 1600 zł na rękę jako kasjer sprzedawca. Już Ci portugal zapłaci takie pieniądze. To propaganda dla naiwnych. Gdyby tyle płacili to ludzie waliliby do nich drzwiami i oknami. A tymczasem w marketach jest największy wyzysk, praca ponad siły za śmieszne pieniądze. Możesz iść do Biedronki jak Cię przyjmą. Ale nie polecam. Jako kierowca też się urobisz, ale chociaż kilku ton towarów nie przerzucasz dziennie.

Beka
@Kierowca zawodowiec 31.12.2017 00:10

Jak se ludzie dają to tak mają

Scooby

To Lidl płaci za pracę w magazynie[CD] od 3400 brutto na początek.....Chciałem zrobić prawko "D", ale nawet za darmo to się nie opłaca. Alternatyw wiele nie ma. w PKS-ie na początek 2800 brutto czyli niewiele lepiej ok 2100 na rękę a potrzebują cały czas a ludzi nie ma.

Zakonnica Aldona
@Scooby 28.09.2017 21:41

W Lidlu płacą niewiele więcej niż najniższa krajowa i do tego robota jest bardzo ciężka, a nie to co szofer sobie siedzi i muzyki słucha.Lenie jedne pazerne.

Ksiądz Adam

Za Bóg Zapłać powinniście pracować roszczeniowi i pazerni szoferzy. W średniowieczu to z takimi się inaczej postępowało. Macie służyć ludziom, a nie chcieć jeszcze więcej kasy.

Obywatel
@Ksiądz Adam 09.12.2017 03:49

Odp dla ks. Adam przepraszam ale ks mówi o swoimi kierunku zawodu że za Bóg zapłać powinien służyć ludziach a nie zebrać kasę od biednych ludzi i wybierać drobne z tacy na wino grube pigwiny

Kierowca przegubowego
@Ksiądz Adam 09.12.2017 03:49

To ty katabasie bezczelny powinieneś pracować za Bóg Zapłać, a nie wyłudzać pieniądze od emerytów i rencistów, z budżetu państwa rocznie miliardy złotych sobie bierzecie i potem limuzynami po kilkaset tysięcy złotych wozicie swoje cztery litery. Ja jako kierowca was widuje na drodze. Przepisy ruchu drogowego macie w poważaniu. Jeździcie jak wariaci. Za gadanie farmazonów bierzecie ogromną kasę.

Motoryzacja

Każdy w tym kraju powinien zarabiać godnie w stosunku do swojego zawodu i uprawnień na dzień dzisiejszy motorniczowie i kierowcy z Bydgoszczy zarabiają ochłapy dzięki komu dzięki Panu Prezydentowi Bruskiemu ciekawe czy on na święta dostaje 400brutto a pensję 2600na rękę za tak odpowiedzialna pracę a związki powinny się wstydzić za to że nie walczą o ich prawa aaa aaa sofy zapomniałem przecież macie etaty w zakładzie i macie gdzieś ludzi powodzenia życzę w dłuższym okresie

Ksiądz Adam

Za Bóg Zapłać powinniście pracować roszczeniowi i pazerni szoferzy. W średniowieczu to z takimi się inaczej postępowało. Macie służyć ludziom, a nie chcieć jeszcze więcej kasy.

jp

ile na cały etat zarabia motorniczy w bdg?

PISIOR
@jp 22.09.2015 17:26

TYLE CO PREMIER MORAWIECKI ZARABIAŁ W BANKU W DWIE GODZINY.

rowerzysta

Proszę o interwencję w sprawie zweryfikowania uprawnień i znajomości przepisów ruchu drogowego przez motorniczego tramwaju nr 6 o nr bocznym 361, który to nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu przy przejściu dla pieszych z przejazdem rowerowym rowerzyście, który będąc przed tymże przejściem został zmuszony do nagłego hamowania dzwonkiem tramwajowym przejeżdżającego tramwaju w dn. 21.12.2016r. o godz. 18-tej jadącego w kierunku końca ul. Chodkiewicza. Gdyby rowerzysta nie zatrzymał się i przejechał przez przejście, to znalazłby się pod kołami pojazdu szynowego i doszłoby do tragedii, bo w/w motorniczy wraz z dzwonkiem wręcz przyśpieszył, a nie hamował przed przejściem. Ta sytuacja miała miejsce na skrzyżowaniu ulic Chodkiewicza i Poniatowskiego, gdzie przejazd dla rowerów kończy się i zobowiązuje rowerzystów do przejazdu na drugą stronę na c.d. ścieżki rowerowej . Mam nadzieję, że to czarna owca bydgoskich motorniczych, a nie standard

ERE
@rowerzysta 21.12.2016 21:23

DAC MALPIE BRZYTWE....DAC GLUPIEMU ROWER...NA TO SAMO WYJDZIE

Katol
@rowerzysta 21.12.2016 21:23

TEGO CHAMA KTÓRY WYKORZYSTUJE SWOJĄ WŁADZĘ, BO MA POTĘŻNY POJAZD POWINNO SIĘ ZGŁOSIĆ DO PROKURATURY I SOWICIE GO UKARAĆ ZA JEGO KARYGODNE POSTĘPOWANIE. NIE WOLNO PRZEŚLADOWAĆ ROWERZYSTÓW TYLKO DLATEGO, ŻE SĄ MNIEJSI.

Obywatel

W takiej pracy to powinniscie miec 3500 netto na dzien dzisiejszy minimum na moje powinen byc gruby strajk w tym kierunku .albo PIS powinno zamknac tych co tak kradna.

Kierowca zawodowy
@Obywatel 26.09.2017 09:13

SIEBIE POWINNI ZAMKNĄĆ. PRZECIEŻ TO PISUARY RZĄDZĄ I KRADNĄ.

Kierowca zawodowy
@Obywatel 26.09.2017 09:13

SIEBIE POWINNI ZAMKNĄĆ. PRZECIEŻ TO PISUARY RZĄDZĄ I KRADNĄ.

pogromca pseudokanarów

Dzień dobry. Poszukuję tych cwaniaków kontrolerów którzy wykręcali ręce i siadali na mojej czarnoskórej koleżance za to że nie miała biletu. Wiem, że tacy tchórze jak oni są odważni do kobiety. Zobaczymy czy jak ja im te parszywe łapy połamię i oszczam ich z uśmiechem czy też będą tacy odważni. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.

Pozdrowienia z San Angelo

Hm. I dobrze i nie. Zależy dla kogo. Jeśli uwielbiasz pracę za kółkiem, Masz cierpliwość lub nie przejmujesz się krytyką pracy przez klientów (nie możliwe wszystkim dogodzić, dla jednych jedziesz szybko, super, zdążą na autobus, dla drugich odwrotnie gdyż strasznie trzęsie tramwajem i gdzieś się uderzyli). .. nie jesteś typem śpiocha, i nie przeszkadzają Ci nieprzespane nocki, ranna zmiana zaczyna się np po 4, a wieczorna kończy np ok 24. Koszt uprawnien kiedyś 5-6tys, teraz nie wiem. Można nieco dołożyć i zrobić inne kursy np na C+E i zarabiać 2,3razy tyle, plus brak odpowiedzialności , wiadomo ładunek jest ... ubezpieczony więc brak odpowiedzialności a tu wozisz pasażerów, odpowiedzialność wysoka, zarobki jakoś nie idą z tym w parze. Praca dobra jeśli lubisz samotność, z pasażerami raczej nie porozmawiasz, a z kolegami jedynie na końcówkach. Kwestia której nie rozumiem, praca w której najważniejsze jest bezpieczeństwo jazdy, odpowiedzialność a czasy przejazdów kompletnie nie idą z tym w parze. Nie wiem kto ustala czasy przejazdów, na jednej lini można jechać normalnie, spokojnie, CZYLI bezpiecznie a na innej jest niemożliwością ażeby zmieścić się w czasie przejazdu bez przekraczania dozwolonej prędkości, (nawet gdyby na każdym przystanku nikt nie wsiadł). Z drugiej strony są kontrole i kary za nadmierną prędkość :) Jedno przeczy drugiemu :)) Jedziesz wg DOZWOLONYCH ograniczeń prędkości, (w przypadku tramwaju przekłada się to na komfort jazdy pasażerów) to zaraz pasażerowie się obruszają że nie zdążą na ... np kolejny autobus, - finalnie dojeżdzasz na końcówkę z opóźnieniem, i z krótkiego czasu przerwy który chciałbyś wykorzystać np na toaletę nici. Na końcówkach są też obowiązki do spełnienia, a czasu wtenczas brak. Jedną z najważniejszych rzeczy w tej pracy to bezpieczeństwo jazdy, więc ustalanie czasu przejazdów powinno ustalać się z taką samą odpowiedzialnością, ustalony czas przejazdu powinien być możliwy do zrealizowania wg wszystkich ograniczeń, pod okiem kamery i nadzoru prędkości wg gps na całej trasie ! Atmosfera w pracy różna, część nieszczęśliwa życiowo wszędzie widzi konkurencje i tworzy niefajną atmosferę, ale sporo bardzo pozytywnych osób. Praca dobra dla amatorów komunikacji miejskiej

Osobowy

Za taka kase to mozna isc do ochrony glupa popalic i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pogrzebac hehehehehehe

Prawda w oczy kole

Mzk juz niema jest sprzedane tylko kwestia czasu jak to szystko jeb....A Prezydentem bydgoszczy panem duze B. Powinno zajac sie CBA za tr wałki z fordonem.pozdrawiam administratora serwisu za usueanie wpisow demokracja zal pl.

Motorower

Praca ciezka placa marna nie warto lepiej isc na produkcje duzo duzo stresu a bydgoszczanie to hamy jeb.......i pelno zuli w tranwajach maskra sam mam zamiar zmienic prace

Sprzegło

Jeśli chodzi o kierowców czy motorniczych to jeszcze 3 lata temu było to 1700 złotych na rękę. Teraz za wiele więcej nie ma, ale pewnie 2000 zł się dostanie. Ciężko to nawet nazwać pracą dla pasjonatów. Przerzucając paczki na magazynie więcej zarobisz. Szkoda zachodu.

Piotr

Czy ktos w koncu odpowie ile zarabia kierowca autobusu bez nadgodzin w MZK Bydgoszcz? Czy moze jest to tajemnica panstwowa???

Pracownik
@Piotr 02.08.2017 01:05

3/4 etatu - 2000zl - 2500zl zalezy czy nadgodziny czy nie. Pelen etat - 2600 podstawa plus premia z nadgodzinami 2900-3500zl

szersz
@Pracownik 23.09.2017 11:02

kolego chyba piszesz o zarobkach biurowych a nie kierowcow mzk.kierowca po 15 latach pracy w mzk zarabia okolo 2800 zł na rękę oczywiscie jak przyjdzie dwie niedziele w miesiacu,jezeli nie to okolo 2600zł.To są prawdziwe zarobki.stawka rosnie co 5 lat styn,ze 15 lat to juz max stawki jaką wyciągniesz w tej firmie.młody zaczyna od 3/4 etatu i ma jakieś 1900zł

Stik

Ostrzegam przed wkręceniem się w pracę w tej firmie , motorniczowie i kierowcy za marne grosze wypruwają flaki w nie ludzkich godzinach pracy,zasuwają na 3/4 etatu przez kilka lat ale jeśli krzywo spojrzą , bądź się odezwą dostają kopa i tyle jeśli nie mają układów gdzie trzeba. Ci z układami mogą mieć kolizje, mogą chorować w nie skończoność. A związki zawodowe zajmują się turystyką i biorą składki. Pracownika nie szanują , na jego miejsce szybko wyszkoli się kolejnego za państwowe pieniądze najbardziej zadowoleni będą - szkolący , zawsze to dodatkowa kasa.

Mieszkanka

Mam wielkie zastrzeżenia co do starych tramwajów. Brudne, zasyfione, pełno pajeczyn i pająków. Rozumiem jeszcze jak na zewnątrz byłby brudny, ale w środku, żeby takie pajęczyny hodować? To się nie zrobiło w jeden dzień. Ktoś powinien sprzątać i za to odpowiadać, bo najwidoczniej nie wywiązuje się ze swojej pracy jak widać. Wolę już jeździć autobusami albo tymi nowymi tramwajami, gdzie jest o wiele częściej.

Nicki

Na jakie zarobki może liczyć nowo przyjęty kierowca autobusu przez MZK na "zwykłych" liniach? Mam dylemat czy warto w to iść i robić prawko D + kwalifikację

olin

Praca dla miłośników komunikacji. Wstawanie przed trzecią w nocy, niedziele, święta, kontakt z pasażerami z których część to zwykli debile (np. przede mną sznur aut stojących w korku, a facet drze się do mnie- No jedź pan!). Ale to jak wszędzie, jak lubisz swoją pracę to będziesz zadowolony. Zarobki nie są duże, ale też nie należą do najniższych.

Tot

Wspaniała atmosfera wszyscy patrzą na Ciebie wilkiem, ciekawe czemu tak bardzo nie lubią nowych motorniczych boją się , czy jak?

jac
@Tot 05.01.2016 19:11

A może z tobą jest coś nie tak? Jakoś nie zauważyłem złych spojrzeń, wprost przeciwnie.

Jarek95
@jac 08.07.2017 13:14

Witam czy żeby zostać motorniczym musze isc do mzk aby wyslali na kurs czy sam muszę zrobić taki kurs a jak tak to gdzie. Już mam pracę także w urzędzie pracy chyba bym nie mogl

Jarek

chce dodac opinie o motorniczych w bydgoskich tramwajach,otoz jest bardzo zle sa chamscy,nieuprzejmi,bezczelni mysla ze sa krolami bydgoskich drog dyndajac ciagle na wszystko i wszystkich tym swoim marnym dzwoneczkiem,porazka na calej lini!!!!!!ostatnio widzialem sytuacje na przystanku na Focha gdzie stal tramwaj i czekal na pozwolenie ruszenia i chciala wsiasc pani z corka ale oczywiscie chamski "pan" motorniczy olal je mimo ze stal i nie otworzyl drzwi na prosbe tej kobiety!!!!!"Panowie Motorniczy" z bydgoskich tramwajow jestescie ponizej zera totalna wiocha i upokorzenie dla naszego miasta!!!!! bede robil wam zdjecia i wstawial na wiocha.pl znacie taka strone???? polecam dla kazdego wiesniaka "motorniczego" tyle w temacie

a
@Jarek 21.06.2015 21:46

Widac,ze nic a nic nie znasz sie na przepisach ruchu drogowego wiec uwagi na temat pracy osób prowadzacych pojazdy zachowaj dla swojej rodzinki,któta bedzie Ci przyklaskiwac.

napinacz1

Jestem ciekaw innych opinii.Ja pracuje tam od ponad 20 lat ogólnie mysle ze nie jest aż tak żle patrząc na inne bydgoskie firmy.Owszem szału nie ma ale cóż.

Zostaw opinię o MZK - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZK