MZK
3 24 119 5 1

Opinie o MZK

Filtruj opinie po kryteriach:

Struś
 Opinia

Ile jest na cały etat 3200 na rękę czy 2700-2800 jak inni tu podawali?

Pomocna?
TakNie
Jacek
 Opinia
@Struś 12.07.2019 01:35

Ostatnio była podwyżka. Teraz jest minimum 3200zł netto.

Pomocna?
Tak1Nie
Struś
 Opinia
@Jacek 18.07.2019 22:02

I jak się pracuje? Polecasz? To nie najgorzej. Przez telefon podali mi ok 2800 zł. Może te 3200 to z niedzielami w miesiącu + jakaś premia to by się zgadzało. :)

Pomocna?
TakNie
Adam
 Opinia

Znowu szukają kierowców. Na ich stronie ponownie jest ogłoszenie. Dzwoniłem i na początek jest 3/4 etatu - zarobki netto z premiami itp to ok 2400-2500zł. Czyli na pełnym etacie teoretycznie jest 3200zł.

Pomocna?
Tak1Nie
Aplikant
 Opinia
@Adam 05.07.2019 23:32

I jeszcze odpowiedni socjal. W niewielu miejscach dostaniesz w Bydzi więcej..No chyba, że jako kierownik czy dyrektor ;) Do tego co jakiś czas podwyżki a praca fajna i nerwów do domu nie przynosisz i papierów do domu nie przynosisz z robotą ;)

Pomocna?
Tak2Nie
Proszę
 Opinia

Czy na dzień dzisiejszy świeży kierowca na całym etacie z jakimiś drobnymi nadgodzinami czy premiami, ale takimi które są zawsze pewne i co miesiąc zarobi w każdym miesiącu te 2800-3000 netto na rękę?

Pomocna?
Tak2Nie
Nick
 Opinia
@Proszę 12.04.2019 13:34

Teraz zarobi 3216 co roku są podwyżki

Pomocna?
Tak1Nie
Były pracownik
 Opinia

Ja już nie jestem pracownikiem jak widzisz a po 2 ludzie zastanówcie się 2 razy zanim przyjdziecie do tej pracy po 1 mało płatna tu powinno się zarabiać min 4tys netto a nie 2700netto za to odpowiedzialność nie najboze coś się stanie to kraty a z jak dają podwyżki to od czerwca a nie jak wszyscy mają od stycznia oszusci i tak żyją na ludziach ja już miałem dosyć tego teraz zarobie 3.5 netto i weekendy święta wolne nie jak tu musisz

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Onsam
 Opinia
@Były pracownik 12.09.2018 11:03

Haha co za bzdura. Za kraty to tylko jak twoja wina. Za jeżdżenie w kółko to i tak dużo płacą bądźmy szczerzy tramwaj nie zjeździe z torów u nie uderzy w słup a autobus ma tyle przywilejów co w nadmiarze wykorzystuje że jeździć nim to tylko ruszanie j stawianie + ciskanie guzika i obraża majestatu jak ktoś o bilet prosi chcieć zarabiać tyle co średniego szczebla policjant a mieć odpowiedzialność na poziomie dna i mulu

Pomocna?
Tak4Nie6
Pako
 Opinia
@Onsam 01.03.2019 09:01

Gosciu w (usunięte przez administratora) byles g.... wiesz . Wsiadz pokaz co potrafisz . Tu jest naprawde duza odpowiedialnosc a ta kasa to ochlapy.

Pomocna?
Tak1Nie1
paula
 Opinia

Niech zmieniają rozkłady jazdy a nie autobusy jeżdzą jak chcą albo wogóle nie przyjeżdzają

Pomocna?
TakNie2
Marcin
 Opinia

Na stronie internetowej mzk zniknęła oferta pracy dla kierowców, czyżby mieli już komplet etatów czy można jeszcze składać papiery?

Pomocna?
TakNie
Paweł
 Opinia
@Marcin 18.04.2019 12:25

Z tego co pytałem to kierowców już nie potrzebują.

Pomocna?
Tak1Nie
Stolc
 Opinia
@Paweł 10.05.2019 14:47

Może nie tyle co nie potrzebują. Lista jaką mieli do kursu płatnego przez MZK została zapełniona, ale jeśli zrobisz za swoje to prace masz praktycznie pewną.

Pomocna?
Tak2Nie
Paweł
 Opinia
@Stolc 16.05.2019 20:55

Mam prawko zrobione świeżo za swoje i w kadrach powiedzieli mi że na razie nie przyjmują nowych ponieważ muszą zatrudnić osoby którym sfinansowali kursy z gwarancją zatrudnienia. Mam się odzywać po wakacjach.

Pomocna?
Tak1Nie
Marcin
 Opinia
@Paweł 16.05.2019 20:58

A powiedzieli ile mają chętnych osób na ten kurs?

Pomocna?
Tak1Nie
Paweł
 Opinia
@Marcin 16.05.2019 23:45

Urząd Pracy finansował kurs, trzeba było być zarejestrowanym bezrobotnym. Teraz wiosną było chyba 10 osób i kolejne 10 będzie jesienią.

Pomocna?
TakNie
M
 Opinia
@Paweł 16.05.2019 23:48

To wychodzi na to że jak sam sobie zrobisz kurs to nie masz szans na zatrudnienie w mzk. Trochę to chore.

Pomocna?
TakNie1
Iwo
 Opinia

Generalnie firma jest dobrym pracodawcą, może nie jest idealnie ale nie ma na co narzekać.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Franek
 Opinia

Dlaczego coraz częściej się zdarza tak jak dziś że na linii 83 kierowcy na przystanek Dworzec wschód przyjeżdżają prędzej o 3-5 minut albo wcale się nie zatrzymują? Tramwaj jest na styk A autobus nie pojedzie albo pojedzie a nie zatrzyma się mimo że na przystanku w stronę miasta stoją ludzie. Coraz częściej kierowcy mają w nosie pasażerów jadą na złamanie karku hamują w ostatniej chwili podjeżdżając na przystanek A wtedy biedny pasażer lata jak ziemniak po autobusie. Proponuję przyjrzeć się pracy kierowców na linii 83 zwłaszcza w niedzielę.

Pomocna?
Tak5Nie5
Adam
 Opinia
@Franek 04.11.2018 07:49

Swoją opinię na temat usług może warto wyrazić także w innym miejscu w sieci albo zgłosić bezpośrednio do MZK. Jest ona ważna z punktu widzenia klienta, jednakże w tym wątku oceniamy pracodawcę oraz wymieniamy się aktualnymi informacjami na temat warunków pracy kierowców. Czy znasz kogoś kto pracuje w tej firmie i możesz napisać coś więcej na temat wynagrodzenia?

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
umis
 Opinia
@Franek 04.11.2018 07:49

skąd wiadomo że jedzie o 3-5minut przyspieszony, może to opóźniony o 20minut? Skoro jest napisane przejazd techniczny to się nie dziwię że się nie zatrzymuje. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś się nie zatrzymał na przystanku. Ci jadący w środku by go zjedli. Chyba że to nocny

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Globus
 Opinia

MZK robi kursy z gwarancją pracy. 3 lata trzeba się związać minimum aby nie ponosić kosztów w razie rezygnacji. Czy warto skorzystać z tej oferty? Warto się zatrudnić? Jeszcze mam pytanie o to jaki jest pakiet socjalny...

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stoma
 Opinia

Na jakie zarobki może liczyć świeży kierowca, bez doświadczenia? Jak to wygląda? to ważne informacje bo wiadomo z pracą kolorowo nie jest a lepiej wiedzieć przed inwestycją w kurs!

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
elowy
 Opinia
@Stoma 17.01.2019 23:35

Na dzień dobry dostajesz 3/4 etatu i 2550 btrtto podstawy. Do tego dochodzą różne dodatki typu, premia, niedziele, godziny nocne itp. Czsem można liczyć na nadgodziny.

Pomocna?
Tak2Nie
elowy
 Opinia

Od czterech lat tu pracuje i nie narzekam. Wiadomo, kasa mogłaby być wyższa za tą robotę, ale i tak nie jest najgorzej. Dodatkowo co roku jest premia świąteczna i tzw wczasy pod gruszą.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Urszula
 Opinia

@polakjeden, czy próbowałeś zgłaszać zauważone przez Ciebie sytuacje na infolinię MZK? Przypominam także, że forum GoWork.pl jest miejscem, na którym rozmawiamy o warunkach pracy w tej firmie. Zaglądają tutaj głównie osoby zainteresowane pracą na stanowiskach na przykład motorniczego. Może znasz kogoś, kto pracuje w MZK i ma o tej firmie pozytywną opinię?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
polakjeden
 Opinia

Mega (usunięte przez administratora) w Bydgoskim MZK ciąg dalszy. Jest 19.09.2018r. godz. 7.18 od godziny żaden tramwaj nie wyjechał z Fordonu. Co tu dużo pisać. Na stanowiskach kierowniczych siedzą posłuszni PiS-owi gówniarze, którzy na niczym się nie znają.

Pomocna?
Tak4Nie2
Urszula
 Opinia

@Były pracownik, czy wiesz coś na temat aktualnych przyjęć do pracy w MZK? Może warto było jeszcze poczekać z ostateczną decyzją do czasu wzrostu wynagrodzeń. Czy możesz napisać coś więcej o odpowiedzialności w tej pracy? Podobno ta praca wymaga nieustannej koncentracji i umiejętności przewidywania sytuacji, czy możesz przytoczyć jakieś zdarzenie bazując na swoim doświadczeniu, które by to potwierdzały?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niemiec
 Opinia

Coś się stanie to ludzie traktują cię z góry po monitory nie informują bo to wina zdmikp i nie usuwa tych komentarzy bo prawda boli

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Urszula
 Opinia

@Były pracownik, twój wpis zawiera bardzo ogólne stwierdzenie. Czy możesz je doprecyzować lub może zechciałbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Jaki aspekt pracy zaważył na twojej negatywnej opinii o firmie MZK? Podobno to praca dla pasjonatów, czy zgadzasz się z tą opinią? To forum odwiedza wielu potencjalnych pracowników, którzy być może staną się wkrótce Waszymi kolegami w pracy. Warto im pomóc w podjęciu właściwej decyzji.

Pomocna?
TakNie
Były pracownik
 Opinia

W dzisiejszych czasach nie oplaca się iść do mzk do pracy mało płatna placa za tą odpowiedzialność jeżeli się coś stanie to zrobią wszystko żeby cię udupic nikt nie dba o pracowników, o wszystko obrywa kierowca, motorniczy, taka prawda zarząd w łapie miasta siedzi oni też nic do gadania nie mają ktoś bierze w łapę do ręki tam powinna być komisja bo same oszustwa idą w parze.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niemcy
 Opinia

A monitory przy przystankach to jest zasługa zdmikp to oni mają za znaczenie na monitorach mzk nie ma nic do gadania i pisania tam to zarząd ma w (usunięte przez administratora) wszystko

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dzidzia.
 Opinia

W dzien Kobiet sprawdzac paniom bilety.Mogli by odpuscic.Ale nie w MZK Bydgoszcz.Zapomnialam ze to nie Krakow.Tu sa Krzyzaki.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pop-in
 Opinia
@Dzidzia. 08.03.2018 16:20

Mzk Bydgoszcz nie ma nic wspólnego z kontrola biletów. Co z jełop z Ciebie.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Typas
 Opinia
@Pop-in 20.03.2018 11:02

To osobna firma sprawdza przy PKS glabie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Syq
 Opinia

Warto by było poznać zarobki aby wiedzieć czy wydać 6 koła na prawko na autobus czy nawet robiąc je za darmo iść w tym kierunku. Z resztą na MZK nie widać ofert pracy a na stronie PKS wiszą wciąż od lat i jeszcze szukają na portalu PUP-u 8 wakatów czasami to samo ogłoszenie się pojawia widać, że chętnych brakuje, ale jak w MZK z pracą i czy warto? Załużmy mnie przyjmują i na jakie zarobki mogę liczyć świeżo po przyjęciu na cały etat no i później....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nico
 Opinia
@Syq 18.04.2018 01:35

Na poczatrk jest 3/4 etatu zarobek tylko 1900zl

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Syf
 Opinia
@Nico 01.09.2018 16:39

Teraz po podwyżkah masz na 3/4 2200

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Urszula
 Opinia

@Nico, czy w MZK można liczyć na dodatkowe premie albo dodatki świąteczne? Podobno pracownicy Zakładów Komunikacji mają rozbudowany pakiet socjalny. Czy zgadzasz się z tą opinią? Czy firma MZK finansuje szkolenia na motorniczych lub kierowców? Warto o tym porozmawiać, ponieważ wielu kandydatów poszukuje właśnie takich informacji.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
polakjeden
 Opinia

(usunięte przez administratora) w MZK powrócił. Tramwaj nr 5 z Dworca Głównego ponownie nie wyjechał. Jest 29.08.2018r. godz. 17.08. Ludzi ma się za bydło. Żadnej wzmianki na elektronicznej tablicy którą zaeieszona tam za ponad 64 miliony złotych. Pytam po co ten system I kto ile zarobił?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Urszula
 Opinia

@Olek, kierowcy są poszukiwani w całej Polsce, ale nie tylko. Według ostatnich informacji w Niemczech do pracy potrzeba 70 tysięcy kierowców autobusów i aut ciężarowych. Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami bezpośrednio do MZK i kontaktować się w sprawie swojej aplikacji? W ten sposób będziesz miał pełny obraz stanowiska, na które aplikujesz. Dowiesz się także jak wygląda proces rekrutacyjny.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olek
 Opinia

Może stok ma wiedzę czy MZK potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś godziwe zarobki są możliwe?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paulina
 Opinia

Pozdrawiam kierowcę z autobusu o nr 52,ktory przed chwilą pomimo naciskania na przycisk otwierający drzwi tych drzwi NIE OTWORZYŁ i sobie po chamsku odjechał...

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dariusz B.
 Opinia

W (usunięte przez administratora) Bydgoskim MZK normą jest , że nawet tramwaj zanim ruszy z przystanku początkowego , w tym przypadku tramwaj nr 5 nr wagonu 286 z dnia 27.07.2018r. Musi wyć spóźniony. Oczywiście musi także być brudny i śmierdzący, a szyby "myte" są jedynie gdy deszcz pada.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Urszula
 Opinia

@polakjeden, proszę Cię o stosowanie się do regulaminu forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Forum nie jest miejscem na stosowanie obraźliwego słownictwa i wulgarne komentarze. Forum GoWork.pl koncentruje się na sprawach pracowniczych i rynku pracy. Swoją opinię na temat usług MZK może warto wyrazić w innym miejscu w sieci?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
polakjeden
 Opinia

18.07.2018r. godz.17.10 przystanek Dworzec Główny tramwaj nr 5 nr wagonu 237, kierunek Centrum. Po co były kupowane za dziesiątki milionów elektroniczne systemy ? Skoro i tak puntualność mają w (usunięte przez administratora) Taki jest (usunięte przez administratora) w MZK. Tramwaj tak śmierdzi że aż w oczy szczypie. (usunięte przez administratora) ijeszcze raz (usunięte przez administratora) ! I gdzie są nowe tramwaje które zostały zakupione, podpisano odbiór, a Ich nie ma.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Urszula
 Opinia

@polakjeden, Opinie klientów są także ważne, ale kluczowe opinie pochodzą od pracowników na temat pracodawców. Forum GoWork.pl koncentruje się na sprawach pracowniczych i rynku pracy. Swoją opinię na temat usług może warto wyrazić w innym miejscu w sieci? Kto z Was w ostatnim czasie zatrudnił się w firmie MZK?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
polakjeden
 Opinia

Jest 13.07.2018r. godz. 17.06 Przystanek tramwajpwy Dworzec Główny PKP kierunek Fordon. Standartowo motorniczy ma na wszystko (usunięte przez administratora) i elektroniczny system rozkładu jazdy za dziesiątki bezsensownie wydanych dla kogoś milionów z miejskiej kasy w (usunięte przez administratora) i zamiast wyruszyć z przystanky 17.07 , 17.05 już Go nie było. Kto uleczy Bydgoskie MZK. Chyba jedynie Bomba Neutrinowa.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o MZK - Bydgoszcz

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej