MZK

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 24 ocen.

MZK
3 24 6 1

Opinie o MZK

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Olek

Może stok ma wiedzę czy MZK potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś godziwe zarobki są możliwe?

Paulina

Pozdrawiam kierowcę z autobusu o nr 52,ktory przed chwilą pomimo naciskania na przycisk otwierający drzwi tych drzwi NIE OTWORZYŁ i sobie po chamsku odjechał...

Dariusz B.

W (usunięte przez administratora) Bydgoskim MZK normą jest , że nawet tramwaj zanim ruszy z przystanku początkowego , w tym przypadku tramwaj nr 5 nr wagonu 286 z dnia 27.07.2018r. Musi wyć spóźniony. Oczywiście musi także być brudny i śmierdzący, a szyby "myte" są jedynie gdy deszcz pada.

Urszula

@polakjeden, proszę Cię o stosowanie się do regulaminu forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Forum nie jest miejscem na stosowanie obraźliwego słownictwa i wulgarne komentarze. Forum GoWork.pl koncentruje się na sprawach pracowniczych i rynku pracy. Swoją opinię na temat usług MZK może warto wyrazić w innym miejscu w sieci?

polakjeden

18.07.2018r. godz.17.10 przystanek Dworzec Główny tramwaj nr 5 nr wagonu 237, kierunek Centrum. Po co były kupowane za dziesiątki milionów elektroniczne systemy ? Skoro i tak puntualność mają w (usunięte przez administratora) Taki jest (usunięte przez administratora) w MZK. Tramwaj tak śmierdzi że aż w oczy szczypie. (usunięte przez administratora) ijeszcze raz (usunięte przez administratora) ! I gdzie są nowe tramwaje które zostały zakupione, podpisano odbiór, a Ich nie ma.

Urszula

@polakjeden, Opinie klientów są także ważne, ale kluczowe opinie pochodzą od pracowników na temat pracodawców. Forum GoWork.pl koncentruje się na sprawach pracowniczych i rynku pracy. Swoją opinię na temat usług może warto wyrazić w innym miejscu w sieci? Kto z Was w ostatnim czasie zatrudnił się w firmie MZK?

polakjeden

Jest 13.07.2018r. godz. 17.06 Przystanek tramwajpwy Dworzec Główny PKP kierunek Fordon. Standartowo motorniczy ma na wszystko (usunięte przez administratora) i elektroniczny system rozkładu jazdy za dziesiątki bezsensownie wydanych dla kogoś milionów z miejskiej kasy w (usunięte przez administratora) i zamiast wyruszyć z przystanky 17.07 , 17.05 już Go nie było. Kto uleczy Bydgoskie MZK. Chyba jedynie Bomba Neutrinowa.

polakjeden

12.07.2018r. godz. 7.58 przystanek Niepodległości w kierunku centrum. Podjeżdża tramwaj widmo. Nie występuje w spisie wyświetlany w systemie elektronicznym kupiony za dziesiątki milionów złotych. PYTAM: Po co i komu zależało na kupnie gównianego systemu? Skoro i tak system pokazuje co chce, tramwaje są brudne i śmierdzące, a motorniczy jeżdżą jak Im się podoba. Komu i za ile napchano kasą kieszenie?

polakjeden

Kolejny dzień i kolejna podróż śmierdzącym i brudnym tramwajem. Ochyda. Zastanawiam się nad tym aby przesiąść się na rower. Nawet przejeżdżając obok Remondisu smród ten aż tak nie powala i śmierdzi tylko przez chwilę.

Urszula

@Cdgh, Twoja opinia nie wnosi nic do dyskusji na temat firmy MZK. Na forum GoWork.pl oceniamy pracodawcę oraz wymieniamy się aktualnymi informacjami na temat warunków pracy w danej firmie. Od długiego czasu na forum nie pojawiła się żadna nowa opinia. Czy to oznacza, że jesteście zadowoleni z pracy dla tej firmy?

Cdgh

Tramwaje są bardzo czyste.

Urszula

@polakjeden a czy MZK nie udostępnia jakieś linii kontaktowej lub innej formy składania zażaleń? Na forum gowork dyskusja dotyczy się głównie o warunkach pracy i ewentualnych możliwościach zatrudnienia. Czasami warto skierować takie uwagi w miejsca do tego stworzone. Może w przypadku złożenia oficjalnego zażalenia - firma ma obowiązek zareagować?

polakjeden

Tak jak już pisałem o (usunięte przez administratora) w Bydgoskim MZK , w dniu dzisiejszym powtórka i norma. Tramwaj nr 5 odjeżdżający z peronu przy Dworcu Głównym PKP o godz. 17,07 ma (usunięte przez administratora) po raz kolejny w tym tygodniu żeby pojechać w kierunku Fordonu. Za ten (usunięte przez administratora) w Bydgoskim MZK są odpowiedzialni, ale Oni także mają to w (usunięte przez administratora) z tego tytułu że nikt Ich nie rozliczy z tego syfu. Jest 24.05.2018r

Urszula

Jak obecnie wyglądają rekrutacje do MZK w Bydgoszczy? Czy jest on wieloetapowy? Wszelkie praktyczne informacje pozwalają dobrze się do niego przygotować, a tym samym minimalizować stres, który podczas rekrutacji towarzyszy wielu osobom. Może ktoś opowiedzieć własne doświadczenia z tego etapu?

polakjeden

Jest nowy tydzień i co nowego w (usunięte przez administratora) MZK Bydgoszcz? Ano nic. Cały czas to samo. Tramwaje nadal jeżdzą jak chcą , a raczej nie jeżdżą. Np taki tramwaj nr 5 który powinien rozpocząć kurs o godz. 17.07 z Dworca Głównego w kierunku na Łoskoń. Prawie codziennie jest spóźniony, a przynajmniej dwa razy w tygodniu nie jedzie wogóle tak jak w dniu dzisiejszy (20.05.2018r.) oczywiście nikt za to nie beknie, bo wszyscy w (usunięte przez administratora) MZK mają ten fakt w (usunięte przez administratora) łącznie z szefostwem MZK, no bo przecież Oni nie jeżdżą tramwajami. A tak przy okazji to przydałoby się Te tramwaje umyć i to nie tylko z zewnątrz. Są brudne i cuchnące.

Szeryf

a jak wygląda płaca w Irex Trans? Nigdzie nie ma żadych opinii czy tam się bardziej opłaca?

Urszula

Proszę, aby wpisy były godne z regulaminem forum. Wszystkie komentarze, które nie spełniają warunków są usuwane przez administratora. Podaję link z regulaminem https://www.gowork.pl/regulamin Kto podzieli się merytoryczną opinią o MZK?

PRAWDA

Heya związkowcy z MZK! Grzejecie dupska! Załoga myśli o strajku , o podwyżkach , ale wy po rozmowie z prezydentem i opluciu was jesteście cichutko ! Sami wiecie co wam powiedział ! Nie będę wam smrodu robić ! Góra dostała 500złotych podwyżki a kierowcy i motorniczowie , dyżurni na końcówkach g.wno z twarogiem ! Właściwie to za kim jesteście ? ZA KACZORYSTAMI , CZY ZA PLATFORMĄ ? JAK TO MOZLIWE , ŻE KIEROWNICY SĄ W TYCH SAMYCH ZWIĄZKACH CO PRACOWNICY ! TEN CO UCISKA JEST RAZEM Z UCISKANYM ! TO EWENEMENT NA SKALĘ ŚWIATOWĄ !!!!!!!!!

Syq

Warto by było poznać zarobki aby wiedzieć czy wydać 6 koła na prawko na autobus czy nawet robiąc je za darmo iść w tym kierunku. Z resztą na MZK nie widać ofert pracy a na stronie PKS wiszą wciąż od lat i jeszcze szukają na portalu PUP-u 8 wakatów czasami to samo ogłoszenie się pojawia widać, że chętnych brakuje, ale jak w MZK z pracą i czy warto? Załużmy mnie przyjmują i na jakie zarobki mogę liczyć świeżo po przyjęciu na cały etat no i później....

Urszula

@Mim, a wiesz jaka panuje atmosfera w pracy? Jakie benefity poza płacowe zapewnia MZK? Kto może wypowiedzieć się jeszcze o firmie? Ktoś był ostatnio na rozmowie rekrutacyjnej?

Bolo

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje ludzi?

mim
@Bolo 24.03.2018 23:24

Bez przerwy. Wciąż trwają nabory.

pasazer

wyrzucic kanarow i placic wiecej kierowcom.

olo
@pasazer 08.03.2018 21:13

Kontrolerzy nie mają nic wspólnego z MZK. To odrębna firma.

Zapraszam do biedronki w 2018r

Biedronka zamierza podnieść pensje w zależności od stażu pracy i braku absencji w pracy. Po podwyżce sprzedawca-kasjer dostanie 3250 zł brutto, czyli 2700 zł pensji zasadniczej i 550 zł dodatku za 100 proc. obecności w pracy. Ci z dłuższym stażem pracy będą mogli zarobić nawet 3550 zł, czyli ok. 2540 zł na rękę.

jim
@qaz 10.03.2018 14:28

Poza tym widział ktoś obsługę w Biedronce? Przecież oni zmieniają się tak szybko, że zapamiętać ich trudno. Gdzie tu mowa o długim stażu.

Pio

Czy faktycznie można w Bydgoszczy dostać 2700 na rękę na pełnym etacie świeżo po kursie i przyjęciu? Tak mówią zza miedzą

jan
@Pio 21.03.2018 20:17

Można..czasem :)

Dzidzia.

Oby MZK Bydgoszcz odeszlo jak najszybciej.Najlepiej jakies tornado zeby was porwalo z tymi brudnymi autobusami.A dla pasazerow zeby pojawily sie duzo lepsze mozliwosci.

Pop-in
@Dzidzia. 08.03.2018 16:38

To jedz rowerem, skoro autobusy brudne. Co za jełop.

Dzidzia.

W dzien Kobiet sprawdzac paniom bilety.Mogli by odpuscic.Ale nie w MZK Bydgoszcz.Zapomnialam ze to nie Krakow.Tu sa Krzyzaki.

Pop-in
@Dzidzia. 08.03.2018 16:20

Mzk Bydgoszcz nie ma nic wspólnego z kontrola biletów. Co z jełop z Ciebie.

Przykre ale prawdziwe

W gównianym kraju z gównianymi ludzmi nic się nie zmieni ci co coś oleju w głowie dawno wyjechali i normalnie żyją a Polska zawsze będzie okradana bo Polacy to z natury (usunięte przez administratora) i confidenty

qaz
@Przykre ale prawdziwe 01.01.2018 17:26

Tłumacz swoje porażki(usunięte przez administratora)kół ;-). Pro tip - jak wyjedziesz, to zabierzesz je ze sobą, bo to ty jesteś problemem. Nie otoczenie. W Polsce da się normalnie żyć. Trzeba po prostu coś sobą reprezentować i mieć zdrowe podejście do pracy.

pasażer, klient sklepu

w lidlu na kasie straszne nieroby na kasie jakby rozumy pozjadały te kasjerki i kasjerzy nieroby tylko siedzą , powinni stać a nie siedzieć , ostanio taka młoda kasjerka siedziała z (usunięte przez administratora) i powoli kasowała towary jakby od niechcenia leń paskudny a dostaje 3 tysiące za nic , na kasie ludzie najczęściej są bez wykształcenia więc powinni zarabiać jak najmniej a nie tylko podwyzki by chciały kasjerki

Sprawiedliwy
@pasażer, klient sklepu 27.02.2018 18:27

Pewnie jesteś komunista albo stara babsztylem że takie opinie wystawia a praca w sklepie jest ciężka jak nie znasz takiej pracy to zamknij (usunięte przez administratora)

Ogarnijcie SIĘ LUDZIEEEEEEEEEE

W Pronatura zarabia się tyle samo co jako kierowca autobusu oraz motorniczy bez odpowiedzialności ani stresu i o czym to świadczy że jestesmy ŚMIECIARZAMI DLA MIASTA BYDGOSZCZ!!!!!LUDZIE OGARNIJCIE SIĘ BO SOLIDARNOŚĆ MA NAS W (usunięte przez administratora) sami musimy wziąść sprawy w swoje ręce!!!!

Zajezdnia tramwajowa

Najlepszy jest majster grzenkowicz (usunięte przez administratora) i prostak ludzi traktuje jak szmaty byle zabłysnąć.. Tylko czekać aż ktos nie wytrzyma..

Zostaw opinię o MZK - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZK