MZK

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 24 ocen.

MZK
3 24 6 1

Opinie o MZK

Franek

Dlaczego coraz częściej się zdarza tak jak dziś że na linii 83 kierowcy na przystanek Dworzec wschód przyjeżdżają prędzej o 3-5 minut albo wcale się nie zatrzymują? Tramwaj jest na styk A autobus nie pojedzie albo pojedzie a nie zatrzyma się mimo że na przystanku w stronę miasta stoją ludzie. Coraz częściej kierowcy mają w nosie pasażerów jadą na złamanie karku hamują w ostatniej chwili podjeżdżając na przystanek A wtedy biedny pasażer lata jak ziemniak po autobusie. Proponuję przyjrzeć się pracy kierowców na linii 83 zwłaszcza w niedzielę.

Adam
@Franek 04.11.2018 07:49

Swoją opinię na temat usług może warto wyrazić także w innym miejscu w sieci albo zgłosić bezpośrednio do MZK. Jest ona ważna z punktu widzenia klienta, jednakże w tym wątku oceniamy pracodawcę oraz wymieniamy się aktualnymi informacjami na temat warunków pracy kierowców. Czy znasz kogoś kto pracuje w tej firmie i możesz napisać coś więcej na temat wynagrodzenia?

Urszula

@polakjeden, czy próbowałeś zgłaszać zauważone przez Ciebie sytuacje na infolinię MZK? Przypominam także, że forum GoWork.pl jest miejscem, na którym rozmawiamy o warunkach pracy w tej firmie. Zaglądają tutaj głównie osoby zainteresowane pracą na stanowiskach na przykład motorniczego. Może znasz kogoś, kto pracuje w MZK i ma o tej firmie pozytywną opinię?

polakjeden

Mega (usunięte przez administratora) w Bydgoskim MZK ciąg dalszy. Jest 19.09.2018r. godz. 7.18 od godziny żaden tramwaj nie wyjechał z Fordonu. Co tu dużo pisać. Na stanowiskach kierowniczych siedzą posłuszni PiS-owi gówniarze, którzy na niczym się nie znają.

Urszula

@Były pracownik, czy wiesz coś na temat aktualnych przyjęć do pracy w MZK? Może warto było jeszcze poczekać z ostateczną decyzją do czasu wzrostu wynagrodzeń. Czy możesz napisać coś więcej o odpowiedzialności w tej pracy? Podobno ta praca wymaga nieustannej koncentracji i umiejętności przewidywania sytuacji, czy możesz przytoczyć jakieś zdarzenie bazując na swoim doświadczeniu, które by to potwierdzały?

Niemiec

Coś się stanie to ludzie traktują cię z góry po monitory nie informują bo to wina zdmikp i nie usuwa tych komentarzy bo prawda boli

Były pracownik

Ja już nie jestem pracownikiem jak widzisz a po 2 ludzie zastanówcie się 2 razy zanim przyjdziecie do tej pracy po 1 mało płatna tu powinno się zarabiać min 4tys netto a nie 2700netto za to odpowiedzialność nie najboze coś się stanie to kraty a z jak dają podwyżki to od czerwca a nie jak wszyscy mają od stycznia oszusci i tak żyją na ludziach ja już miałem dosyć tego teraz zarobie 3.5 netto i weekendy święta wolne nie jak tu musisz

Urszula

@Były pracownik, twój wpis zawiera bardzo ogólne stwierdzenie. Czy możesz je doprecyzować lub może zechciałbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Jaki aspekt pracy zaważył na twojej negatywnej opinii o firmie MZK? Podobno to praca dla pasjonatów, czy zgadzasz się z tą opinią? To forum odwiedza wielu potencjalnych pracowników, którzy być może staną się wkrótce Waszymi kolegami w pracy. Warto im pomóc w podjęciu właściwej decyzji.

Były pracownik

W dzisiejszych czasach nie oplaca się iść do mzk do pracy mało płatna placa za tą odpowiedzialność jeżeli się coś stanie to zrobią wszystko żeby cię udupic nikt nie dba o pracowników, o wszystko obrywa kierowca, motorniczy, taka prawda zarząd w łapie miasta siedzi oni też nic do gadania nie mają ktoś bierze w łapę do ręki tam powinna być komisja bo same oszustwa idą w parze.

Niemcy

A monitory przy przystankach to jest zasługa zdmikp to oni mają za znaczenie na monitorach mzk nie ma nic do gadania i pisania tam to zarząd ma w (usunięte przez administratora) wszystko

Dzidzia.

W dzien Kobiet sprawdzac paniom bilety.Mogli by odpuscic.Ale nie w MZK Bydgoszcz.Zapomnialam ze to nie Krakow.Tu sa Krzyzaki.

Pop-in
@Dzidzia. 08.03.2018 16:20

Mzk Bydgoszcz nie ma nic wspólnego z kontrola biletów. Co z jełop z Ciebie.

Typas
@Pop-in 20.03.2018 11:02

To osobna firma sprawdza przy PKS glabie

Syq

Warto by było poznać zarobki aby wiedzieć czy wydać 6 koła na prawko na autobus czy nawet robiąc je za darmo iść w tym kierunku. Z resztą na MZK nie widać ofert pracy a na stronie PKS wiszą wciąż od lat i jeszcze szukają na portalu PUP-u 8 wakatów czasami to samo ogłoszenie się pojawia widać, że chętnych brakuje, ale jak w MZK z pracą i czy warto? Załużmy mnie przyjmują i na jakie zarobki mogę liczyć świeżo po przyjęciu na cały etat no i później....

Nico
@Syq 18.04.2018 01:35

Na poczatrk jest 3/4 etatu zarobek tylko 1900zl

Syf
@Nico 01.09.2018 16:39

Teraz po podwyżkah masz na 3/4 2200

Urszula

@Nico, czy w MZK można liczyć na dodatkowe premie albo dodatki świąteczne? Podobno pracownicy Zakładów Komunikacji mają rozbudowany pakiet socjalny. Czy zgadzasz się z tą opinią? Czy firma MZK finansuje szkolenia na motorniczych lub kierowców? Warto o tym porozmawiać, ponieważ wielu kandydatów poszukuje właśnie takich informacji.

polakjeden

(usunięte przez administratora) w MZK powrócił. Tramwaj nr 5 z Dworca Głównego ponownie nie wyjechał. Jest 29.08.2018r. godz. 17.08. Ludzi ma się za bydło. Żadnej wzmianki na elektronicznej tablicy którą zaeieszona tam za ponad 64 miliony złotych. Pytam po co ten system I kto ile zarobił?

Urszula

@Olek, kierowcy są poszukiwani w całej Polsce, ale nie tylko. Według ostatnich informacji w Niemczech do pracy potrzeba 70 tysięcy kierowców autobusów i aut ciężarowych. Czy próbowałeś zwrócić się z tymi pytaniami bezpośrednio do MZK i kontaktować się w sprawie swojej aplikacji? W ten sposób będziesz miał pełny obraz stanowiska, na które aplikujesz. Dowiesz się także jak wygląda proces rekrutacyjny.

Olek

Może stok ma wiedzę czy MZK potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś godziwe zarobki są możliwe?

Paulina

Pozdrawiam kierowcę z autobusu o nr 52,ktory przed chwilą pomimo naciskania na przycisk otwierający drzwi tych drzwi NIE OTWORZYŁ i sobie po chamsku odjechał...

Dariusz B.

W (usunięte przez administratora) Bydgoskim MZK normą jest , że nawet tramwaj zanim ruszy z przystanku początkowego , w tym przypadku tramwaj nr 5 nr wagonu 286 z dnia 27.07.2018r. Musi wyć spóźniony. Oczywiście musi także być brudny i śmierdzący, a szyby "myte" są jedynie gdy deszcz pada.

Urszula

@polakjeden, proszę Cię o stosowanie się do regulaminu forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Forum nie jest miejscem na stosowanie obraźliwego słownictwa i wulgarne komentarze. Forum GoWork.pl koncentruje się na sprawach pracowniczych i rynku pracy. Swoją opinię na temat usług MZK może warto wyrazić w innym miejscu w sieci?

polakjeden

18.07.2018r. godz.17.10 przystanek Dworzec Główny tramwaj nr 5 nr wagonu 237, kierunek Centrum. Po co były kupowane za dziesiątki milionów elektroniczne systemy ? Skoro i tak puntualność mają w (usunięte przez administratora) Taki jest (usunięte przez administratora) w MZK. Tramwaj tak śmierdzi że aż w oczy szczypie. (usunięte przez administratora) ijeszcze raz (usunięte przez administratora) ! I gdzie są nowe tramwaje które zostały zakupione, podpisano odbiór, a Ich nie ma.

Urszula

@polakjeden, Opinie klientów są także ważne, ale kluczowe opinie pochodzą od pracowników na temat pracodawców. Forum GoWork.pl koncentruje się na sprawach pracowniczych i rynku pracy. Swoją opinię na temat usług może warto wyrazić w innym miejscu w sieci? Kto z Was w ostatnim czasie zatrudnił się w firmie MZK?

polakjeden

Jest 13.07.2018r. godz. 17.06 Przystanek tramwajpwy Dworzec Główny PKP kierunek Fordon. Standartowo motorniczy ma na wszystko (usunięte przez administratora) i elektroniczny system rozkładu jazdy za dziesiątki bezsensownie wydanych dla kogoś milionów z miejskiej kasy w (usunięte przez administratora) i zamiast wyruszyć z przystanky 17.07 , 17.05 już Go nie było. Kto uleczy Bydgoskie MZK. Chyba jedynie Bomba Neutrinowa.

polakjeden

12.07.2018r. godz. 7.58 przystanek Niepodległości w kierunku centrum. Podjeżdża tramwaj widmo. Nie występuje w spisie wyświetlany w systemie elektronicznym kupiony za dziesiątki milionów złotych. PYTAM: Po co i komu zależało na kupnie gównianego systemu? Skoro i tak system pokazuje co chce, tramwaje są brudne i śmierdzące, a motorniczy jeżdżą jak Im się podoba. Komu i za ile napchano kasą kieszenie?

polakjeden

Kolejny dzień i kolejna podróż śmierdzącym i brudnym tramwajem. Ochyda. Zastanawiam się nad tym aby przesiąść się na rower. Nawet przejeżdżając obok Remondisu smród ten aż tak nie powala i śmierdzi tylko przez chwilę.

Urszula

@Cdgh, Twoja opinia nie wnosi nic do dyskusji na temat firmy MZK. Na forum GoWork.pl oceniamy pracodawcę oraz wymieniamy się aktualnymi informacjami na temat warunków pracy w danej firmie. Od długiego czasu na forum nie pojawiła się żadna nowa opinia. Czy to oznacza, że jesteście zadowoleni z pracy dla tej firmy?

Cdgh

Tramwaje są bardzo czyste.

Urszula

@polakjeden a czy MZK nie udostępnia jakieś linii kontaktowej lub innej formy składania zażaleń? Na forum gowork dyskusja dotyczy się głównie o warunkach pracy i ewentualnych możliwościach zatrudnienia. Czasami warto skierować takie uwagi w miejsca do tego stworzone. Może w przypadku złożenia oficjalnego zażalenia - firma ma obowiązek zareagować?

polakjeden

Tak jak już pisałem o (usunięte przez administratora) w Bydgoskim MZK , w dniu dzisiejszym powtórka i norma. Tramwaj nr 5 odjeżdżający z peronu przy Dworcu Głównym PKP o godz. 17,07 ma (usunięte przez administratora) po raz kolejny w tym tygodniu żeby pojechać w kierunku Fordonu. Za ten (usunięte przez administratora) w Bydgoskim MZK są odpowiedzialni, ale Oni także mają to w (usunięte przez administratora) z tego tytułu że nikt Ich nie rozliczy z tego syfu. Jest 24.05.2018r

Urszula

Jak obecnie wyglądają rekrutacje do MZK w Bydgoszczy? Czy jest on wieloetapowy? Wszelkie praktyczne informacje pozwalają dobrze się do niego przygotować, a tym samym minimalizować stres, który podczas rekrutacji towarzyszy wielu osobom. Może ktoś opowiedzieć własne doświadczenia z tego etapu?

polakjeden

Jest nowy tydzień i co nowego w (usunięte przez administratora) MZK Bydgoszcz? Ano nic. Cały czas to samo. Tramwaje nadal jeżdzą jak chcą , a raczej nie jeżdżą. Np taki tramwaj nr 5 który powinien rozpocząć kurs o godz. 17.07 z Dworca Głównego w kierunku na Łoskoń. Prawie codziennie jest spóźniony, a przynajmniej dwa razy w tygodniu nie jedzie wogóle tak jak w dniu dzisiejszy (20.05.2018r.) oczywiście nikt za to nie beknie, bo wszyscy w (usunięte przez administratora) MZK mają ten fakt w (usunięte przez administratora) łącznie z szefostwem MZK, no bo przecież Oni nie jeżdżą tramwajami. A tak przy okazji to przydałoby się Te tramwaje umyć i to nie tylko z zewnątrz. Są brudne i cuchnące.

Szeryf

a jak wygląda płaca w Irex Trans? Nigdzie nie ma żadych opinii czy tam się bardziej opłaca?

Zostaw opinię o MZK - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZK