ZPUE

Katowice - ZPUE

3. Opinie o pracodawcach Włoszczowa
  5. Opinie o ZPUE S.A.

Opinie o ZPUE Włoszczowa

Nie przegap nowości o ZPUE S.A.!

Spawacz

07.02.2020 18:00

Jak obecnie wygląda tu praca na stanowisku spawacza tig? Jak zarobki i ogólnie warunki pracy?
    internet

09.02.2020 18:21

Jeśli to 18zł jest brutto to jesteście jele***mi pracując za tyle jako spawacz gdzie minimalne wynagrodzenie godzinowe wynosi 17zł brutto. W kielcach z doświadczeniem dostaniesz na rękę 20zł a jak jesteś dobry to minimum 25zł.
    misiek

07.03.2020 23:56

18 zl na reke?

28.02.2020 23:28

Czytając opinie stwierdzam że każdy pisze tu swoje osobiste doznania więc ja też tak zrobię. Nie mam znajomości pracuje na W2 i jest dobrze. Polecam pracodawcę.

29.02.2020 22:55

Masz rację pracodawcę też każdemu polecę ,warunki pracy na poziomie bardzo dobrym maszyny w bardzo dobrym stanie. Ale co poniektórzy brygadziści to snoby zadufane w sobie i co najfajniejsze zaczynają sami sobie do gardeł skakać kulturą nie dają przykładu a zawłaszcza tym nowym pracowniką. A mistrze jak mistrze...ROBIN CHODZI ZE ZŁAMANY ŁUKIEM,...A JEGO RODZINA WRÓCIŁA JAKIŚ CZAS TEMU Z CHOROBOWEGO I UDAJE JAK BY SIĘ NA ROBOCIE ZNAŁ A TAK NAPRAWDĘ WYKONUJĘ POLECENIA WUJA ROBINA (ZWYKŁA MARIONETKA KTORA ZROBIŁA KARIERĘ PO RODZINE I KAŻDY O TYM WIE).ALE TERAZ JAK JEST PRZY WŁADZY SWOJICH ZIOMKÓW WYSYŁA NA RÓŻNE SZKOLENIA MASZYN ŻEBY BYŁ KRYTY JAK IM STAWKĘ WYWINDUJĘ CWANY LIS WIADOMO KOGO SZKOŁA HE. JEGO LUDZIE JEDEN ŁYSY NA BRAMCE MOŻE STAĆ LUB JEGO OCHRANIAĆ A DRUGI TO PISARZ W OKULARACH WIERNE ZIOMKI.
    Pracowniku

07.03.2020 21:46

Prosiłbym o poprawną polszczyznę. Zgubiłem wątek przez tą ortografię...
    W2 i W6

01.03.2020 14:42

Czy dyrekcja zamierza w końcu zrobić porządek na W2 i W6? Zalegające elementy z lakierni między wszystkimi regałami stwarzają problem dla wózkowych i osób, które tamtędy przechodzą. Kiedyś tak nie było a teraz (usunięte przez administratora) gdzie się nie spojrzy. Dlaczego to wszystko nie idzie od razu na W6?

09.02.2020 22:28

Kiedy ktoś zrobi porządek z technologami na W-2. Większość z nich to obiboki i ściemniacze a jeden to już przebija wszystkie normy moralne nieróbstwo czuć od niego na 100km posiedzi troche przed komputerem trochę poklika a jak wyjdzie na halę produkcyjną jak złapie jakiegoś słuchacza to potrafi nawet godzinę przestać nic nie robiąc a jak się z nim zagada to Boże co to nie on jakie to on nie ma pomysłów...przyznać trzeba mu że baier to ma a tak naprawdę to tępy gość. Przeidzje po hali poszweda się od maszyny do maszyny tu i tam wszystkie wiadomości zbierze i potem... Tylko do biura w2 na kolegów umie donosić no i za to(usunięte przez administratora), bo jak by (usunięte przez administratora) Tak co poniektórzy robią karierę w ZPUE.
    xyz

24.02.2020 15:09

nie chce przejsc dokladny adres a wiec tak wpisz sobie imie kropka nazwisko @zpue.pl do kazdej osoby w firmie mozesz napisac

29.02.2020 16:30

narzekaja tylko komu nie chce robic bardzo parzadny chlopak
    w3

28.02.2020 10:54

Nowa hala W 3 robi wrażenie. Jest jest ładna i duża. Mam nadzieje ze pracownicy będą o nią dbać i szanować i będzie nam się miło pracowało.

20.02.2020 13:17

Asa

22.02.2020 15:08

Ten pan pracował a na w3 nic nie wypracował i też siedzi i nic nie robi ,a ucznie siedzą po kubkach i palą
    Holmes-on-line

22.02.2020 21:34

Powierzenie tak ważnej rzeczy jak przygotowanie uczniów do zawodu ludziom bez kompetencji uważam za błąd. Ale jeszcze większym błędem jest oddanie ich pod komendę (usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora)nie można tego powiedzieć. Bo obok wiedzy zawodowej można młodym ludziom przekazać dużo więcej.. podwaliny współpracy, organizacji, i ogólnej kultury pracy. Pytanie... czy to właśnie wynoszą młodzi ludzie z ZPUE?
    Wacław

04.02.2020 08:48

Czy firma planuje organizacje tzw majówki firmowej w tym roku ? Czy moze firma planuje cos ciekawszego i zaskoczy nas pracownikow?

07.02.2020 14:47

A jak z wypłatami jest w firmie 7 gdy w piątek wypada to w piątek są przelewy czy 10 w poniedziałek

07.02.2020 20:57

Jakie podwyżki? Młody przychodzi i dostaje 17 albo 18 zl i się śmieje ze starych bo mają po 20. Nic nie potrafi i ma wyje...... A malo tego to stary pracownik dostaje (usunięte przez administratora) że nie pojechało. Zero szacunku jest dla fachowcow którzy zostali. A zostali Ci co się znają ba robicie uwierz...
    Nowaczek

09.12.2019 08:57

Witam przejde od razu do pytania. Jak to możliwe , że w tak duzej firmie łamane są przepisy BHP ? Chodzi o obuwie jakie pracownicy maja na swoich stopach podczas pracy. Czy buty typu adidas z miękką podeszwa to odpowiednie obuwie ? Kolejne pytanie dlaczego mistrzowie wydziałów poruszaja sie po hali producyjnej w niestosowanym obuwiu ? Lakierki badz adidasy chyba nie sa stosowane do okolicznosci ? Co w przypadku jeśli dojdzie do skaleczenia badż nie daj boze wypadku ?? Kto wogole daje na to przyzwolenia ?? Jak wogole firma przechodzi kontrole , audyty ? Gdzie jest BHP ?? Moge tak w nieskonczonosc Jesli chcecie mi zarzucic mowienie nieprawdy prosze przejsc po wydziale W3 oraz W6 sprawdzic obuwie nie tylko zwyklym pracownikom ale takze mistrzom , liderom , brygadzista przychodza do pracy ubrani jak na niedzielna msze pozdrawiam !

01.01.2020 15:22

Obrońca się znalazł he. Firma to nie rabka, za robotę się weź a nie z brygadzistami w kantorku siedź . Niech PREZES Firmy skończy te układy układziki bo te zwyczaje są zakorzenione w tej firmie i niech ludzie będą oceniani za umiejętności a nie znaiomości.
    Niekoniecznie Konkretny

30.01.2020 12:43

Są firmy gdzie płacą Ci za samą obecność. Ale w jakiej branży to już zachowam w tajemnicy.
    Może Nowy 2020

24.01.2020 16:34

Jakie są zarobki u was na utrzymaniu ruchu jako elektryk lub jako mechanik. Jaki jest system pracy,zmian. Chciałbym wiedzieć jak z nimi rozmawiać na rozmowie kwalifikacyjnej. Dzięki za każdą informację.
    Obiektywny

15.01.2020 02:55

Co tak tu nagle cicho się zrobiło ? Nikt nie pisze co się dzieje na produkcji. Chyba ludzie się boją wypowiadać na forum ...ciekawe czemu. Pewnie czekają na podwyżki które zostały obiecane w ubiegłym roku.

21.01.2020 23:10

nie jestem starym kawalerem jestem juz blisko emerytury ale troche lat wstecz gdy mialem utrzymac rodzine nigdy nie marzekalem pracowalem nawet po 18h zeby nie zabraklo dzieciom ani zonie niczego i nie bylo 500 plus jeszcze mi rodzine zabrali tylko trzeba pracowac a nie duzo mowic a jak ci nie odpowiada praca zpue droga dla cie i wszystkich otwarta dziekuje

23.01.2020 18:32

A czy ktoś się może wypowiedzieć o przedłużeniu umowy po okresie próbnym pod koniec lutego mi się kończy i pytam z ciekawości

12.01.2020 07:43

czemu niema paskow z wyplat na sapie

12.01.2020 13:57

Nie wiesz czemu . To Ci podpowiem...znów są kombinacje jak co roku domyśl bo praniówka wszystkie premie i tak dalej ...aby pracowników produkcji zrobić w balona . Bo nasi kochani wyżej postawieni przełożeni od mistrza w górę dostali 10 tysięcy premi za ubiegły rok 2019 należało im się a ty cicho siedź o ciesz się że masz pracę. POZDRAWIAMY .

12.01.2020 20:20

laski nie robia pip sprawdzi
    wściek macicy

10.01.2020 11:49

A co tu się dzieje.. w zpue na produkcji zostali juz ludzie ktorzy wiecej juz w zyciu nie osiagną.. dobrze nie umieją pisac i czytac szczegolnie Ci z okolicznych wsi niektorzy maja tez problem z liczeniem do 50 :)) 80 % pracowników jakby kierownik obsikał sobie buta to by wytrało go pocałowało i powiedziało ze to jego wina wiec co tu oczekiwac od takich ludzi?? gdzies tu czytam ze pracujecie po 11 -12 h i soboty i niedziele i chce sie Wam przyjsc w sobote rano po piatkowej drugiej zmianie.. ludzie jakbyscie uczciwie pracowali i na dodatek byli odpowiedzialni za to co wykonacie to po dwoch godzinach moze nawet nie.. byscie tylko patrzyli jak tu juz pojsc do domu wiec nie oszukujmy sie jest wam wygodnie i takie tez macie zycie gdzie szczytem radosci nie są wakacje na teneryfie tylko comiesieczna sobotnia pizza z rodziną .. wtedy czujecie sie bogaci i spełnieni :)) i tak to wygląda uwielbiacie tez obrabiac (usunięte przez administratora) komu sie da ja tez lubie zeby nie było ze nie jestem obiektywny :)) lubie sobie tez pograc na telefonie .. posiedziec w WC bo tam jest swiety spokoj ..isc na papierosa czy chodzic w sportowych butach.. czy dobrze osmieszyc przełozonego w wiekszym gronie wtedy traci kontrole :)) wszystko to bardzo lubie ale musze juz isc do pracy zapraszam do pizzeri dzis bo to dzis jest ta comiesieczna :)) Buziak
    wiesniak

11.01.2020 19:01

witam a co ty myslisze ze ludzie ze wsi sa gorsi ja nawet na ciebie bym nie naszczal a jestem ze wsi

12.01.2020 14:00

Błazen do potęgi.
    Praca .

26.12.2019 21:13

Od 1 stycznia 2020 roku wzrośnie kwota minimalnego wynagrodzenia za pracę. Będzie ona dotyczyła osób zatrudnionych zarówno w oparciu o umowę o pracę, jak i zatrudnionych na podstawie umów cywilnoprawnych Dodatek stażowy nie będzie więc pierwszym elementem, który zostanie wyłączony z minimalnego wynagrodzenia i który nie będzie miał wpływu na wysokość wynagrodzenia. W świetle obowiązującego prawa do ustalania wysokości minimalnego wynagrodzenia nie wlicza się już dodatku za pracę w nadgodzinach, nagrody jubileuszowej czy odprawy emerytalnej i rentowej. Od 2017 roku do minimalnej pensji nie wlicza się też dodatku za pracę w nocy. Ciekawe jak szanowny pan chlebodawca rozwiąże problem a raczej ZARZĄD I DYREKTORZY ZPUE.
    lizarazu

28.12.2019 09:16

nic nie dostaje i nie mam wujka wysoko postawionego a teraz ja mam do ciebie pytanie skoro jest ci tak zle dlaczego nie zmienisz prace? aaaa juz wiem nic nie potafisz to skoro wiesz o co chodzi to nie siej zamętu tak na marginesie pracodawca wcale nie musi dac ci 17zl od nowego roku jest kruczek prawny i wiele firm z tego korzysta Jeżeli w danym miesiącu, z uwagi na terminy wypłat niektórych składników wynagrodzeń lub rozkład czasu pracy wynagrodzenie pracownika będzie niższe od obowiązującej wysokości minimalnego wynagrodzenia wówczas pracownikowi przysługuje uzupełnienie wynagrodzenia do tej wysokości w postaci wyrównania. Wypłata wyrównania następuje co miesiąc razem z wynagrodzeniem.
    Praca

29.12.2019 15:17

Art. 13. Pracownik ma prawo do godziwego wynagrodzenia za pracę. Warunki realizacji tego prawa określają przepisy prawa pracy oraz polityka państwa w dziedzinie płac, w szczególności poprzez ustalanie minimalnego wynagrodzenia za pracę Uważnie i że zrozumieniem przeczytałaś/przeczytałeś. Czy klapki na oczach masz lub zbyt mało inteligentną osobą jesteś. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.
    Nom

10.12.2019 09:56

Dlaczego nie było premii świątecznej przy tak dobrych wynikach finansowych (dostępne na portalach branżowych)? Aż się boję pomyśleć co się teraz dzieje na hali wśród pracowników.

26.12.2019 08:39

Do lizarazu a czy ty biorąc wypłatę zawsze przeliczasz pieniądze i zawsze ci się wszystko zgadza czy nie raz masz wątpliwości pytam normalnie
    lizarazu

27.12.2019 11:22

nigdy nie mialem problemu z wyliczeniem wynagrodzenia
    Robol.

26.12.2019 14:26

W róbta ludziska za mniej niż najniższa krajową a DYREKTORZY firmowymi brykami jeżdżą w góry i nad morze na święta... Za waszą kasę co na święta nie dostaliście i wasze dzieci.
    Święta

25.12.2019 23:23

Firma wielka, prężna a dyrekcja nawet nie raczy pracownikom złożyć życzeń na święta, nie mówiąc już o dodatkowych pieniądzach np. na paczki dla dzieci, czy jak to w efektorze paczkach żywnościowych. Wstyd i hanba, żeby kierownictwo, mistrzowie i brygadzisci nie składali życzeń swoim pracownikom. Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją, żadnego opłatka, żadnej wigilii, żadnych życzeń! Wstyd ZPUE!

26.12.2019 09:44

wez sie obraz albo idz do efektora, paczki sa w styczniu
    Była

23.12.2019 12:06

Jak nie wstyd!!! Pracując w takiej renomowanej firmie nawet po 20lat pracownicy muszą chodzić do karitasu brata Alberta żeby jako tako zrobić dziecją ŚWIĘTA . Wstyd i hańba dyrekcjo.
    Ciekawy artykuł .

15.12.2019 22:03

Jak Polacy oceniają swoich szefów? Z badania "Workforce View in Europe 2018" wynika, że aż 32 proc. twierdzi, że pracodawcy nie dbają o ich komfort psychiczny (najgorszy wynik w całej Europie). Co czwarty (24,60 proc.) uważa ich złe zarządzanie za główną przeszkodę dla produktywności w pracy. Raport "People Unboxed" donosi, że niemal połowa (44 proc.) krytykuje firmy, narzekając na brak wsparcia ze strony kierownictwa, zbyt duży stres, słabe relacje z kolegami i nieprzyjemną atmosferę pracy. Z biegiem czasu w polskich firmach zaczęła się wykształcać przywleczona z Zachodu kultura pracy. Oczywiście niektórzy pracodawcy pozostali na nią oporni i wciąż nie przeszli mentalnej przemiany. Dziś, w dobie popularności serwisów rekrutacyjnych, muszą jednak liczyć się z tym, że zła opinia o ich firmie nie zostanie w czterech ścianach, lecz poniesie się po świecie. Począwszy od utyskiwania na kiepską kawę, poprzez okazywanie niezadowolenia z chaosu organizacyjnego, a skończywszy na żaleniu się na niedocenianie najlepszych pracowników – wszystko to może znaleźć ujście w internetowych komentarzach. Pracodawca musi mieć świadomość, że pracownik nie będzie skrywał urazy, tylko powie światu, co mu nie pasuje. Oczywiście jedna jaskółka wiosny nie czyni – jeden nieprzychylny komentarz nie musi być przecież prawdą objawioną. Można uznać go za przejaw twórczości jakiegoś malkontenta czy frustrata. Problem zaczyna się, gdy uruchamia on lawinę pisanych w podobnym tonie opinii. Często taka iskra wystarczy, by rozwiązać innym pokrzywdzonym język. W takich okolicznościach zrzucanie winy na wszechobecny w Internecie hejt nie ma sensu. Trudno sobie wyobrazić, by ludzie zadowoleni z godziwej pensji, świetnej atmosfery pracy i licznych benefitów prowadzili z czystej złośliwości zmasowaną kampanię nienawiści przeciwko uczciwemu chlebodawcy. Podcinaliby przecież zdrową gałąź, na której wszyscy siedzą. Skąd to przekonanie? Portale sprzyjające tworzeniu społeczności pracowników mają bowiem coraz większą siłę oddziaływania na opinię publiczną. Źle zarządzane firmy tracą przez nich już nie tylko kandydatów do pracy, ale także klientów. A jak pokazuje przykład GoWork, (rekordowy wzrost ruchu – o 33 proc.), popularność serwisów pracy rośnie i to w imponującym tempie.
    Toureg

17.12.2019 23:52

Witam. Mnie już to nie dotyczy co się dzieje w tej firmie, ale często miło wspominam ten czas tam, prace. Wszystko było by dobrze dalej gdyby nie chore decyzje z 4 piętra które pogrążyły firmę i jej dobre imię na rynku krajowym i zagranicznym. Przykre jest to że pewne osoby narobiły bigosu który popsuł się nim został podany na stół inwestorom. Cóż, ktoś dał wolną rękę, bilet zaufania a teraz boryka się z tym w firmie jak i tu na tym forum. Bo co tu ludzią odpisać, jak ich pogłaskać?
    Gml

11.12.2019 05:43

Wesołych świąt szczególnie dla tych księżniczek co siedzą w rekrutacji życzę więcej pokory i rozwagi!!!!!!!!!
    Santan Dave

10.12.2019 09:28

Miłościwie Nam Panujący Pan Prezes pokazał jak Wielkim Szacunkiem i Łasķą darzy swych pracowników (lub wojowników, jak lubi to określać w mailach) zostawiając ich na święta bez premii świątecznej. Dziękujemy Ci, Wielki Strategu i Dowódco, że nie musimy się martwić Co kupić dzieciom na święta. Nie kupimy zwyczajnie nic, bo nie mamy za co.
    nie za bogaty

10.12.2019 18:56

Jak ci jest źle to zmień prace,

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZPUE?

Kontakt - ZPUE S.A.

Jędrzejowska 79 C 29-100 Włoszczowa

Branża główna: Energetyka i elektrotechnika

Nowy.

10.12.2019 18:36

Trzeba około siedemdziesięciu dyrektorów utrzymać i im dać premię na święta bo biedaki ledwie koniec z końcem wiążą. Szanowny Panie strategu ZARZĄDZIE Z.P.U.E ,pani dyrektor produkcji dziękujemy za lojalność i życzymy wesołych świąt. A co do pracowników na produkcji:Sami jesteście sobie winni że pozwalacie na takie traktowanie. WESOŁYCH SZCZĘŚLIWYCH ŚWIĄT .
    Nowy.

09.12.2019 17:34

Jeszcze trochę a po nowym roku mało kogo będzie stać pracować za takie stawki. Bo jak narazie są podnoszone normy a nie stawki godz.. Wszystko coraz droższe a kasa coraz mniejsza. Ale kogo z kierownictwa to obchodzi ważne że oni będą mieli i ich dzieci syte ŚWIĘTA . Niech Ci ludzie przy stole wigilijnym pomyślą o tych co być albo nie być (czy kupić dzieciom prezenty czy dotrwać do następnej wypłaty. Pozdrowienia dla PANI DYREKTORKT.
    TYTYTYTY

10.12.2019 08:59

skoro stawki głodowe jest tak zle to kieruje pytanie po jaka cholere chodzicie w sobote do pracy i niedziele ? na tygodniu po 10h pracujecie a no tak co bede siedzial w domu posiedze w pracy
    NOWY W2

08.12.2019 20:47

Kolejny nie tykalny brygadzista Broda pokazał jakim jest skur..... m, nic nie robi tylko na fb przesiaduje chce by inni za niego robotę zrobili a on nic jak ktoś mu coś zarzuci mści się na pracownikach pokazał co potrafi w zeszłym tygodniu a góra oczy na to przymyka, gratuluję firmie takiego nieroba, więcej takich!!!!!!

09.12.2019 17:19

(usunięte przez administratora) Nie ładnie na kolegów odnosić.
    Szarak.

08.12.2019 14:46

Wielki szacunek dla SZANOWNIE PANI DYREKTORKT PRODUKCJI A TAKŻE ZARZDU ZPUE. .Nareszcie trochę sprawiedliwość na ten proceder co się dzieje, co poniektórzy brygadziści bardzo źle i nie stosownie wypowiadają się na decyzję które zostały podjęte przeze ZARZĄD. Teraz oskarżają wszystkich na produkcji że to ich wina ,na temat Pani Dyrektor tak nieładnie się wypowiadają że aż uszy więdną wstyd i hańba bo nie przystoi tak się zachować na ich stanowiskach. Teraz jak grunt się pali pod nogami to pokazują na co ich stać . POZDRAWIAMY PRACOWNICY PRODUKCJI.
    Mądre słowa.

02.12.2019 23:58

że zarządzanie to służba. Nie można realizować wyniku za wszelką cenę. Fantastycznie jest, kiedy zarządzasz zespołem i widzisz, jak ludzie się angażują, jak czują się akceptowani, kiedy widzisz, że są przyjaźnie, a pracownicy po prostu lubią spędzać ze sobą czas. Coraz więcej badań pokazuje, że dla ludzi ważniejsze staje się nie wynagrodzenie, ale kultura organizacji. W pracy spędzamy 8, niekiedy do 10 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu. Stąd rolą pracodawców jest tworzenie kultury firmy opartej na szacunku i otwartości. W pełni utożsamiamy się z słowami Richarda Brandsona – "Klienci nie są najważniejsi. Pracownicy są najważniejsi. Jeśli zadbasz o swoich pracowników, oni zatroszczą się o klientów".

01.12.2019 19:27

Czytając te wszystkie wpisy mam niesmak co do tej firmy i niektórych ludzi tam pracujących. I jak widzę nic się długo nie zmieni.
    W2.

30.11.2019 22:35

Pytanie jest skierowane do zarządu ZPUE. Dlaczego brygadziści wykorzystują swoią pozycję jako przełożeni I swoim żoną które pracują na produkcji ustawiają letszą prace Czy to nie szczyt chamstwa i bezszczelności !!! Korupcja wydziałowa bo mistrz ROBIN HOOD wie o wszystkim i przymyka na to oko ,ale jak by ktoś zapytał o takim procederze, znając życie pewnie nie ma bladego pojęcia o tym co się dzieje na produkcji.. To rodzi się pytanie od czego tam jest ? Hmm od gnębienia ludzi i BRANIA kasy za sianie zamętu. (usunięte przez administratora) jak nic jeden za drugim murem stoji mistrz za brygadzista i brygadziści za mistrzami i bronią się na wzajem a jak coś się źle dzieje to kozła ofiarnego na produkcji szukają oni bez skazy i Pani drektor produkcji te samą ustaloną regułę glabią żeby znów spaść na cztery łapy. Ludzie bez skazy. POZDRAWIAMY CZŁONÓW ZARZĄDU Z.P.U.E.
    W.2

17.11.2019 10:33

Witam w wszystkich. Bardzo prosimy o odpowiedź na zadane pytanie które było skierowanie do zarządu ZPUE a także SZANOWNEI PANI DOKTOR PRODUKCJI. Z wyrazami szacunku pracownicy produkcji. 07.11.2019 15:37 Witam Wszystkich forowiczów. Moje pytanie jest skierwane do szanownego zarządu naszej firmy a także do Pani Dyrektor produkcji. Dlaczego jest taka rozbieżność w stawkach godz. I dlaczego co poniektórzy już dostali po kilka razy podwyżkę a inni wcale . Jakim prawem mistrz (wiemy o kim mowa) sam dzieli stawkami a brygadziści nie mają wpływu na takie decyzję bo sami o tym mówią że w tej kwestii nie mają nic do powiedzenia. To brygadziści chyba wiedzą jakich mają operatorów a nie wielki pan mistrz co nie ma bladego pojęcia o obsłudze maszyn. Bardzo prosimy o odpowiedź. PRACOWNICY W2.

21.11.2019 22:17

Dziękujemy za Odp. Natomiast to co piszecie jak teoretycznie wygląda proces podwyżek od kirownika po brygadzistę to tylko teoria a prawda jest całkiem inna bardziej bolesna i krzywdząca. Pozdrawiamy .
    Kogucik.2

23.11.2019 22:22

Ha ha bardzo śmieszne ....kierownik ianaliza opinia brygadzistów oni typują do podwyżek ludzi . Bardzo proszę nie kompromitujcie się !!! Na w2 żądzi mistrz (ROBIN HOOD) a reszta ma go słuchać to co on powie . (usunięte przez administratora) A brygadziści potem biegają i po hali i wywierają presję na pracownikach. SZANOWNY ZARZĄDZIE Z.P.U.E. CZY WY TEGO NAPRAWDĘ NIE WIDZICIE CZY NIE CHCECIE TEGO WIDZIEĆ ?!!!
    Przyszly Pracownik

21.11.2019 15:43

Witam. Czy są dostępne ofert pracy dla kobiet ?

22.11.2019 12:21

Nasze oferty pracy skierowane są zarówno do kobiet jak i mężczyzn. Ważne są posiadane umiejętności i aktualne zapotrzebowanie firmy. W tym momencie głownie poszukujemy osób wykwalifikowanych i z doświadczeniem: elektryków, betoniarzy-zbrojarzy, spawaczy, operatorów CNC. Wszystkie oferty pracy dostępne są na naszej stronie internetowej: https://zpue.pl/kariera/dla-osob-z-doswiadczeniem#oferty-pracy Zachęcamy do kontaktu z Działem Rekrutacji: • +48 41 388 12 43 • +48 41 388 14 13 • +48 41 388 15 24 • +48 506 005 243 • mail: [email protected] Pozdrawiamy i zapraszamy do aplikowania Zespół ZPUE S.A.

05.11.2019 17:49

O wreszcie jakis madry wpis Wlasnie co parkingiem dla pracowników 1 zmiana jako tako A druga tragedia masakra Najlepiej zaparkować na Stolbudzie i przyjść ????????????

22.11.2019 12:17

Aktualnie mamy dwa parkingi: od strony ul. Jędrzejowskiej oraz od ul. Partyzantów (powiększony jakiś czas temu). Weryfikujemy jakie są dalsze możliwości. Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
    Zainteresowany

04.11.2019 18:16

Witam. Czy na stanowisku elektromonter są przyjmowane osoby bez doświadczenia oraz wykształcenia elektrycznego, posiadające uprawnienia sep g1(ed)? Znające podstawy schematów elektrycznych. Praca na takim stanowisku jest dwuzmianowa czy trzyzmianowa? Dziękuję za wszelkie informacje.
    odpowiadajacy

05.11.2019 15:42

jasne ze tak , ale nie licz na kokosy w sferze wynagrodzenia

22.11.2019 12:14

Witaj Zainteresowany. Tak zatrudniamy osoby z podstawami znajomości schematów elektrycznych na stanowisku Elektromontera. Jest to w większości wydziałów praca na dwie zmiany. Zapraszamy do aplikowania: https://zpue.pl/kariera/dla-osob-z-doswiadczeniem#oferty-pracy Pozdrawiamy i zapraszamy do aplikowania Zespół ZPUE S.A.
    pracus

21.11.2019 15:33

kiedy podwyzki ? firma wtopila grube miliony w SAP napewno was stac aby docenic pracownikow

22.11.2019 12:00

Doceniamy każdego pracownika, który przez ponad 30 lat istnienia firmy brał udział w jej budowaniu. Wynagrodzenia to jeden ze sposobów docenienia. Cały czas je weryfikujemy i szukamy rozwiązań, które będą satysfakcjonujące dla pracowników oraz pozwolą dalej rozwijać firmę. Jeżeli chodzi o system SAP to jest to kolejny etap naszego rozwoju. Jaki by to nie był system, jego wdrożenie wiąże się z inwestycjami. Natomiast zawsze jest to działanie, które ma usprawnić prace nam wszystkim. Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
    Kz

18.11.2019 13:22

A mnie ciekawi jak pięknie jest opisany proces rekrutacji jak pięknie dostosowuje dział HR profil kandydata do stanowiska pracy znam osobę z doświadczeniem i wykształceniem której zaproponowano stanowisko sprzątaczki. Rozumiem są braki kadrowe w firmie ale to już lekka przesada. Gratuluję i życzę powodzenia oby tak dalej..

19.11.2019 12:56

KZ, dziękujemy za wiadomość. Zapewniamy, że dokładnie weryfikujemy aplikacje każdego kandydata. Poniżej postaramy się rozszerzyć opis procesu rekrutacyjnego, o którym wspominasz. Jeżeli Dział HR otrzymuje aplikację pod konkretną ofertę pracy, to taką propozycję przedstawia kandydatowi. Jeśli kandydat wysyła aplikację spontaniczną, a nie pod konkretną ofertę pracy i jest zainteresowany podjęciem pracy jak najszybciej to otrzymuje oferty, które w danym momencie są dostępne. Może być też tak, że kandydat prosi o kontakt, jeżeli będzie dostępna interesującą go oferta. To kandydat ostatecznie podejmuje decyzje czy przyjmuje propozycję pracy czy nie. Aplikacje kandydatów zawsze są rozpatrywane pod kątem umiejętności danego kandydata w zestawieniu z zapotrzebowaniem firmy. Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
    Kz

20.11.2019 06:35

Nie skomentuje rozszerzenia procesu rekrutacji.

08.11.2019 11:15

Witam wszystkich zainteresowanych. Muszę powiedzieć że jak pracuje już ponad długi okres pracy to takiego (usunięte przez administratora) jak jest teraz jeszcze nie było. (usunięte przez administratora)robi co chce kiedy chce i z kim chce. Mało tego ci co są kablami w/w Pana maja stawki powyżej 30zl na h a doświadczeni pracownicy połowę tego. Czy ktoś może się temu przyjrzeć bardzo uważnie czy trzeba pisać do gazety i innych instytucji ważniejszych od zpue???

16.11.2019 11:16

Powtarzacie te same słowa... Jeśli uważasz.. Tak uważam, że jest rozpierdziel jak talala i dobrze, że każdy pisze swoją opinię, które idą w świat niech każdy się dowie, że tutaj liczą się znajomości, a nie umiejętności
    John

17.11.2019 10:34

Dokładnie masz rację kolego nie dziwię się że ludzie uciekają z tad kolesiostwo na każdym wydziale..

09.11.2019 23:16

Witam Wszystkich . Czytając wpisy na temat w2 na pierwszym planie jest mistrz (ROBIN HOOD).coraz ciekawiej się dzieje. Obserwójąc tego pana widać że bardzo go irytuje co ludzie piszą o nim. Ale zarazem posłuchać wypowiedzi ludzi o tym co piszą mówią tak TEN KTO TO PISZE LUB PISZĄ PISZĘ PRAWDĘ O TYM PANU CO WYPRAWIA NA W-2. I ZARAZEM BARDZO CZĘSTO SIĘ SŁYSZYMY TAKI TEKST..(usunięte przez administratora) Trochę to smutne ale sam zapracował przez wiele lat na taką opinię. Ale są tacy ludzie co spływa po nich czyjaś opinia. Z drugiej strony się dziwią ludzie czemu nie reaguję na to ZARZĄD i ini jego przełożeni bo żyjemy w świecie Internetu i te dobre i złe opinie o firmie ico się w niej dzieje idzie w świat.

15.11.2019 09:04

Dziękujemy za Odp. Naprawdę gdyby nie miały miejsca takie wydarzenia nikt by się nie odważył opisywać bez podstawnie . Pracownicy z produkcji też są ludźmi . Bardzo prosimy o wyrozumiałość ale nie wszyscy mają odwagę powiedzieć to bezpośrednio bo boją się o pracę. Pozdrawiamy .

15.11.2019 10:53

Dziękujemy za wiadomość. Wszyscy pracownicy są dla nas ważni, nie ma znaczenia z jakiego są obszaru. Rozumiemy obawy w takich sytuacjach. Między innymi dlatego uruchomiliśmy skrzynkę [email protected]. Przypominamy zasady funkcjonowania skrzynki: • Przekazywane informacje trafią do zespołu, który gwarantuje pełną anonimowość. Jednocześnie nie oczekujemy żadnych form identyfikacji zgłaszającej osoby. • Skrzynka służy do zgłaszania istotnych spraw dla odwiedzających nasz profil na gowork.pl, które dotyczą ZPUE S.A. • Przekazywane informacje powinny być na tyle szczegółowe, aby pozwalały podjąć działania. • Wiadomości będą odbierane na bieżąco. Jeżeli będziemy wiedzieć, będziemy mogli zareagować. Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
    Albert

11.10.2019 20:04

Pracuje już kilka miesięcy jako inżynier projektant jestem bardzo zadowolony. Bogata wiedza kolegów bardzo pomaga. Można zdobyć duże doświadczenie... Polecam każdemu.
    michał

14.11.2019 18:23

na ile mniej więcej można liczyć na takim stanowisku?

15.11.2019 10:44

Dziękujemy za słowa uznania i docenienie pracy w Naszej Firmie. Życzymy samych sukcesów! Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
    Kierowca

13.11.2019 12:43

Za mało miejsc parkingowych.

15.11.2019 07:56

15.11.2019 07:56

08.11.2019 11:23

Czemu kasujecie mój wpis???

15.11.2019 07:23

O jakim wpisie piszesz ZNIESMACZONY PRACOWNIK? Widzimy, że na forum jest wpis od użytkownika o takiej nazwie. Każdy wpis, zanim się pojawi na forum, jest weryfikowany przez serwis gowork. Jeżeli spełnia kryteria określone w regulaminie to jest publikowany. Jeżeli jakiś wpis nie został opublikowany to znaczy, że jego treść łamała regulamin. (np. obrażała konkretne osoby, zawierała większość wulgaryzmów, itp). Pozdrawiamy Zespół ZPUE S.A.
    Dawne czasy

01.09.2019 21:41

Firma jest Ok. Warunki pracy na bardzo dobrym poziomie, park maszynowy nowoczesny że Pan prezes zarządu i zarazem założyciel firmy nie powstydzi się w Europie a nawet śmiem twierdzić że na Świecie . Tylko niektórzy ludzie co są przy władzy psują reputację firmy i dlatego większość ludzi zewnącz mają złe zdanie pod względem atmosfery panującej na produkcji. Ale jest światełko nadzieji że SZANOWNA PANI DYREKTORKT PRODUKCJI ZROBI Z TYM PROBLEMEM PORZĄDEK. POZDRAWIAMY PANIĄ.
    Dawne czasy

09.11.2019 06:34

Dobra rada dla nowej Pani Dyrektor; trzymać lizuskow na dystans cenić rzetelność, fachowość, pracowitość a firma będzie się kręcić dobre kilka.. lat.

09.11.2019 18:30

Słuszna racja.
    W.2

07.11.2019 15:37

Zostaw merytoryczną opinię o ZPUE S.A.