Grupa Mokate

Ustroń - Grupa Mokate

3. Opinie o pracodawcach Żory
  5. Opinie o Grupa Mokate

Opinie o Grupa Mokate Żory

Nie przegap nowości o Grupa Mokate!

34rt5y

26.09.2015 21:59

hej, właśnie w firmie Mokate Sp. z o.o. prowadzą rekrutację na stanowisko kierownika kontroli jakości w województwie opolskim, łódzkim, świętokrzyskim, małopolskim i w Żorach, wymagają wykształcenia wyższego z obszaru nauk o żywności oraz z zakresu zarządzania jakością, doświadczenia w zarządzaniu Działem Kontroli Jakości/Laboratorium, znajomości systemów zarządzania takich jak: ISO 9001, ISO 22000, BRC, IFS, RSPO
    milenka

27.08.2015 14:19

@wtga przecież jak ci za gorąco w samochodzie to możesz otworzyć okna, nie wiedzę problemu, nie szukaj dziury w całym. ale skoro nie chcesz podróżować sasmochodem jako przedstawiciel handlowy to zawsze możesz też spróbować swoich sił jako product manager, taka oferta aktualna jest teraz, i podróży będzie mniej
    wyga

30.08.2015 09:12

Za malo placa:-)dlatego pracuje gdzie indziej:-)
    ph

05.08.2015 18:41

witam, dostalem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna do Firmy Mokate na ph na Wielkopolske. Nie wiem jak wygladaja zarobki. Ktoś podpowie? Dodatkowo rozmawiałem z przedstawicielką mówi, że nie poleca. Dodatkowo dowiedziałem się że kierowniczka na Wielkopolsce pracuje razem z siostrą, która ciągle robi niespodziewanie plany sprzedażowe choć jest podobno bardzo ciężko. Podobno jakieś dziwne układy? Czy to prawda i czy warto mi jechać na rozmowe?

07.08.2015 23:22

A nie lepiej samemu się przekonać jak jest? Wystarczy zgłosić się na rozmowę, wiesz o co pytać. Jeżeli sami się do Ciebie zgłosili to znaczy, że potrzebują handlowców. Ja no Mokate nie narzekam.
    wyga

11.08.2015 09:23

W szczegolnosc 37 stopni i auto bez klimy brawo:-)pracodawca ma obowiazek zapewc auto z klima moi drodzy, widzialam waszego jednego ph mokrego jak szczur teraz przy tych upalach
    milenka

28.07.2015 11:10

to wam jednak trzeba przyznać, racja, marka może nie jest już tak popularna i ekspansywna jak kiedyś ale jednak dalej jest silna na rynku. zarobki i benefity też zalezą od stanowiska na pewnoi. póki co jak widzę jest wielka ogólnopolska rekrutacja na key account managerów, warto się starać. a tak szczerze, to nie narzekajcie że marka słabsza bo to tak naprawde zależy od waszej pracy!
    zenada

29.07.2015 16:46

Nie masz pojecia o czym mowisz. Sama wez sie do roboty. Przez takich madrych to ta firma wyglada tak jak wyglada. Zenada!
    Lukas

26.06.2015 19:49

Co prawda nie wchodze na takie portale ale wczoraj był mój ostatni dzień w pracy w Firmie Mokate, którą nadal cenie i dziękuje za zdobycie kolejnych doświadczeń. Piszę bo uważam, że niektóre opinie wystawione odnośnie kierowniczki z regionu 5 są absurdalne i to wielkie kłamstwa. Jest kierowniczką która potrafi mobilizować pracowników a co bardzo ważne współpracować z nimi. Ma bardzo duże doświadczenie w handlu i jest osobą bardzo wesołą oraz przyjemną. Piszę opinie tylko i wyłącznie bo nie lubie jak oczernia się ludzi, którzy naprawdę są bardzo doświadczeni i starają się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej. Jeśli chodzi o prace w Mokate to polecam każdemu kto ma ochote sprawdzić się w handlu, asortyment bardzo duży a co najważniejsze firma nie stoi w miejscu tylko szuka i wprowadza nowości.
    ja

21.07.2015 19:18

Masz rację, dopóki w tradycji będzie taki bałagan to nic się nie zmieni. Szkoda, ponieważ kiedyś firma była mocniejsza, więcej sprzedawaliśmy a jak właściciel miał więcej pieniędzy to i nam było finansowo lepiej.
    swój

21.07.2015 19:21

Najgorszy jest ten z DDT brak wiedzy a się puszy niesamowicie. Ciekawe dlaczego tu wylądował.
    x

11.05.2015 23:19

Firma dała niezłą szkołe przetrwania. Wiele doświdczeń pozytywnych jeszcze z przed paru lat kiedy to plany i wymagania nie były tak abstrakcyjne jak obecnie. Nie uważam, żeby kierownicy byli zli.Kierowniczka dbała o nas wbrew powyższym opiniom. Moje doświadczenia sa pozytywne i w własnie w ludziach z którymi pracowałam siła. Niestety ja wszędzie konflit interesów między góra a dołem. Silna presja z góry.Trudny produkt do sprzedązy, niełatwe zadania, mnóstwo ekspozycji do wstawienia. Może ktoś sprosta tym iczekiwaniom.
    hamid

22.05.2015 19:35

mówisz tutaj o dość standardowych stanowiskach w Mokate. Ja widziałem jednak , że obecnie firma szuka kogoś na naprawdę miejsce wysokich lotów mianowicie na International Sales Managera. Choć rekrutacja na nie jest podobno strasznie ciężka. Po za tym ich produkty nie są trudne w sprzedaży tak jak napisałeś
    ph

03.05.2015 20:30

Wlasnie chodzi, o to ze sie nie da. Malo tego wstyd robi nam i firmie. Nie potrafi sie zachowac z kultura i pokazuje taka wioche ze szkda gadac. Po wizycie ze mna na sklepach kierowniczki na sklepach mnie pytaly-skad ona sie urwala i zeby wiecej jej nie przywozic-ale tego to ja jej nie powiem.
    kaśka

07.04.2015 18:22

Firma jest wporządku w stosunku do pracowników. Wypłaty są na czas - nie można narzekac. Ale nie robi także nic ponadto. Brak jakichkolwiek dodatków - kart zdrowia, zniżek na sport, czy wczasów pod gruszą.. a szkoda
    irka

31.03.2015 23:50

To jak w końcu wygląda ta praca na produkcji w Mokate. Bo jednak to znana marka kawy, to się spodziewałam, że dbając o swoje dobre imie produktu i dbają o traktowanie pracowników. Tu na produkcji jest umowa o prace za najniższą krajowa, czy jak? Serio nie ma żadnych darmówek, może chociaz kawa w pomieszczeniu socjalnym?
    Baba

22.03.2015 19:51

Właśnie "opinie o pracodawcach" a kobiety na produkcji nie są pracodawcami. poza tym praca w Mokate nie jest mi obca od ...ładnych lat. Panie między sobą używają imion!!!Jeśli jesteś kobietą naprawdę wiesz jaka jest prawda. między sobą rozmowy są luźne, ale opisywanie takimi słowy za plecami, jest wbijaniem noża w plecy,pani jednej czy drugiej,z którą pracujesz.POWODZENIA

21.03.2015 17:51

Do "baba": wydawało mi się że jest to portal do wyrażania opinii o pracodawcach, a nie krytykowania tego kto w jaki sposób się wyraża. Jestem kobietą i pisząc baby, nikogo nie obrażałam, w mokate każda z nas mówi o innych baba, gdybyś tam pracowałó to byś wiedział !
    Baba

20.03.2015 20:58

koleś "pracownik" wychowany w lesie...BABY TO MASZ W NOSIE,BĄDŹ U SIEBIE W DOMU!!!

19.03.2015 09:41

irek jakie 1700 ??? a wszystkie składki, ubezpieczenia ? Na rękę wychodzi najniższa krajowa, premii nie zabierają, zawsze jest całe 100 procent. Darmowych produktów nie ma, nawet przy pracy kawę robi się po kryjomu, bo nie wolno.

19.03.2015 09:37

Na produkcji przy 11 zł na godz., po odliczeniu wszystkiego wychodzi ok 1300 zł na rękę, czasem można przyjść w weekend to jest coś więcej. Przychodząc do pracy nie musisz nic umieć, wszystkiego się nauczysz, ważne tylko żeby być dobrze zorganizowanym, szybkim i się nie obijać. No i trzeba być odpornym psychicznie, bo baby na produkcji są wredne, ale jak się nie dasz i wytrzymasz pierwszy miesiąc to potem jest już lepiej.
    irek

17.03.2015 20:47

Czyli jakby policzyć to jest 11 złotych na rękę za godzinę, przy etacie czyli 160 godzin wychodzi 1760 na rekę, to nawet nie najgorzej, ale spodziewałem się czegoś więcej ,zwłaszcza, że ta premia jest niepewna i jak się trafi połowa stawki to ciężko może byc z przeżyciem miesiąca. Coś jeszcze dają do tej pensji, jakies darmowe produkty?
    marzenka cz.

17.03.2015 18:41

czyli rozumiem z twojego komentarza że zawsze na rękę jest 11 zł na rękę, tak mam rację? a możecie ewentualnie też napisać jak mniej więcej wygląda u nich praca na produkcji i co trzeba umieć żeby sobie tam w miarę dobrze już na poczatku poradzić? bo ja się tam chce wybrac za miesiąc do pracy może nawet już

10.03.2015 09:19

Pracuję w mokate 10 lat i owszem jest na produkcji 5,50 + 100% premii, ale nigdy przez te 10 lat nie zdażyło się, żebym jej nie dostała, nigdy nawet nie słyszałam żeby komuś zabrano premię na produkcji, nawet jak były jakieś zwroty.

04.03.2015 14:57

jannek@ zależy gdzie? Na wieży masz 12zł brutto na start, zaczynasz od big-bagów. Jako mechanik możesz liczyć na jakieś 14-15zł chyba że coś po nowym roku się zmieniło. Kobiety na produkcji wiadomo, najniższa krajowa. Magazynierzy też lipa bo chyba jakieś 11zł brutto. szału nie ma ale zawsze od czegoś trzeba zacząć, każdy by chciał odrazu 3000zł zarobić ale do takich kwot trzeba dochodzić i zapracować na nie. W mokate dobre jest to, że nawet zaczynając jako zwykły pracownik możesz po jakimś czasie wskoczyć na wyższe stanowiska a to wiąże się, z wyższymi pensjami. Ale do tego trzeba pokazać również zaangażowanie.

04.03.2015 21:27

co Ty bzdurzysz!!!!!!!!!!!!! na godzinę jest 6 zł lub 5,50 zł, druga połowa to premia do 100% ......która jest lub jest jej nie ma, nikt nie ma gwarantowane 12 zł brutto na produkcji
    Bocuś

17.02.2015 01:12

Dla wielu pracowników atmosfera to sprawa kluczowa przy podejmowaniu pracy. Wpływa ona na dobre relacje między ludźmi, a w takich przypadkach praca po prostu idzie szybciej i czas się nie wlecze. Mokate to uznana marka, chociaż nie mam pewności czy finanse jakie oferują są na tyle konkurencyjne, że pracownik jest ściśle przywiązany do firmy.
    ziomal

14.02.2015 16:40

To finezja smaków,relaks i lekkość motyla- to zalety herbatek z Mokate,z pięknego Ustronia.Pijcie na zdrowie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Mokate?

Kontakt - Grupa Mokate

Strażacka 48 44-240 Żory

Branża główna: Artykuły spożywcze

jaro

14.02.2015 16:35

Robiłem w tej firmie i złego słowa nie można powiedzieć.Atmosfera w porządku a co do płacy nie narzekałem bo na kierownika nie szedłem.Kochani nie ma co narzekać a cieszyć się że robota jest.

14.01.2015 13:42

Pracowałem na magazynie w Ustroniu i jak wszędzie trzeba pracować, ale kierownik jest raczej sprawiedliwy i wyrozumiały. Idzie się z nim dogadać. Komu się nie chce pracować, tylko opowiadać i ściemniać to raczej nie polecam pracy w Mokate. Kierownik jest wymagający, ale to co obiecuje to raczej się wywiązuje. Płaca jak wszędzie średnia , ale nie ma co narzekać. Jak chcesz to nadgodziny można pracować lub soboty i płacą dobrze nie trzeba wybierać.
    pracownica

11.02.2015 13:41

Zarobek przyzwoity to moze ty palancie masz lizesz (usunięte przez administratora) i tyle mokate płaci najnizszą krajowa ..praca na akord kierownik góral po zawodowce a majstrowe do (usunięte przez administratora) oczywiscie pisze o ustroniu..
    brrrr

05.02.2015 15:07

Co do świątecznych premii... pracuje w gliwicach i dostaliśmy po 1000zł/brutto na święta jak widać się da, wiem że niewszystkie firmy są tak bogate ale po 400bonów chyba ich stać.
    gość

04.02.2015 17:54

Aktualnie nie ma przyjęć. Przyjmowane są pojedyncze osoby, kiedy ktoś się zwolni, przejdzie na emeryturę itp. W pierwszej kolejności przyjmowane są osoby których podanie przyniósł pracownik, wolą przyjąć kogoś za kogo ktoś może poręczyć. Ja też kilka razy próbowałam się tam przyjąć i zadzwonili do mnie dopiero jak znajoma która tam pracuje poszła w mojej sprawie do kadr. Także raczej nie masz co liczyć że zadzwonią, chyba że będą latem potrzebować więcej osób.
    weronika

04.02.2015 17:14

witam bardzo proszę{kogoś życzliwego i prawdomównego] napisać jak dostać się do mokate na produkcję?wysyłam CV mailem-cisza,wożę CV do portiera-nic,dzwonię do kadr i podobno nie ma miejsc.bardzo mi zależy z góry thx
    olka

04.02.2015 17:06

do mokate zatrudniaja przez młodzieżowe biuro pracy w żorach
    marcimerci

02.02.2015 19:39

Cześc wszystkim, ja też jestem zainteresowana pracą w tej firmie. z tego co napisał "babuś" można liczyć na dosyć wysokie premie. Może ktoś mi powiedzieć jaka jest podstawa stawka na początku i czy jest szansa na podwyżkę ? Zależało by mi na opiniach byłych i obecnych pracowników. Pozdrawiam serdecznie

03.02.2015 18:56

a skąd jesteś? kiedy masz zamiar tam się wybrać?

27.01.2015 12:06

a wecie może czy są przyjęcia? szukam pracy, ale inni piszą tak inni tak i nie wiem w końcu jak tam jest.
    babuś

26.01.2015 21:44

Pracuję jako przedstawiciel w firmie która zatrudnia 50 osób, na wakacje Szef wypłaca dodatkowo 900zł. zaś na święta 400zł. do ręki. Firma mała, a jednak można. Pozdrawiam
    ela

24.01.2015 10:58

Witam czy są może przyjęcia do Mokate w Zorach

26.01.2015 16:23

elu czy ty też chcesz iść tam do pracy? też jestem ciekawa i mam zamiar się tam wybrać :)
    loody

19.01.2015 16:27

@klient, zawsze możesz kupić na ich stronie internetowej, pod każdym produktem jest przycisk kup teraz, a powyżej widnieje jego cena. Dziwne jednak, że nie widzisz ich produktów w sklepach, przeciez sa popularne w marketach, herbata minutka, czy mokate cappucino są bardzo popularne. Czyli rozumiem, że większość zdecydowanie poleca tu pracę?
    ziomal

11.01.2015 19:24

Pracuję w firmie Mokate od wielu lat i mogę z całym przekonaniem powiedzieć że jest to firma najlepsza i nowoczesna.Atmosfera w porządku,kierownictwo ma szacunek do pracownika i zarobki są przyzwoite.Chcę dodać jeszcze że wyroby z Mokate są najlepszej jakości i znane w całym świecie , kupujcie więc kochani bo lepszych nie znajdziecie.
    klient

16.01.2015 22:16

Jak mam kupic wasze produkty skoro ich nie ma w sklepach?!hihihi ale lipa
    tomek

05.01.2015 13:01

no ja się tak zastanawiam właśnie, bo w niektórych firmach to niekiedy zupełnie nic nie daj i wtedy dopiero pojawia się problem tak naprawde..a tak jak mówicie 150 czy 190 to już i tak jest niezła zupełnie kwota i wydaje mi sie, ze firma mogłaby o tym pomyśleć, zzawsze to miły gest i pomoc dla rodzin z dziećmi.
    :P:P:

17.12.2014 15:37

Ja tam pracuje w dużo mniejszej firmie i 900 zzł na święta dostałam, więc dostaje się w innych firmach dostaje!

07.12.2014 17:19

andrew

08.12.2014 16:40

Ami... czy wy umiecie tylko narzekać? Dają - źle. Nie dają - też źle. Myślisz, że w innych firmach dostają na święta po 500 zł premii? Nie! Myślisz, że nie dostają produktów firmowych - dostają. Poza tym - kto ci każe brać? Nie podoba się, to nie brać, a nie dwulicowo zabierać i narzekać. dziękuję za uwagę
    Ala77

07.12.2014 10:14

Witam.Jaki system pracy tam jest? 12h_czy po 8H i weekendy pracujecie czy są wolne.Dziękuję za odpowiedź.
    wanda

05.12.2014 12:52

Ciekawe ile firma da nam na swieta ?ktos moze cos wie ?ciekawe czy jest szans na jakas kolwiek kase
    szukajaca

03.12.2014 20:14

Nie moge powiedziec:-)dowiesz sie :-)zmiany sa wpisane w nasze zycie haha
    szukajaca

02.12.2014 23:18

Moze teraz cos w firmie sie zmieni bo podobno same ostanio sa zmiany:-)
    milusia

03.12.2014 08:33

@szukajaca Jakie zmiany?
    pikolo

27.08.2014 12:55

@Marcin zdecydowanie popieram Twoja wypowiedź odnośnie pracy u konkurencji. To nie jest tak, że pójdzie się do innej firmy i od razu 40 % więcej się zarabia. Zarobki podobne są wszędzie - może trochę mniejsze, większe, ale podobne. Więc nie ma co kląć na Mokate, bo tak jest WSZĘDZIE! A co do tego co napisal Alejandro to moim zdaniem w dużej mierze to prawda. Brutalna, ale prawda. I choć pewnie nie dotyczy wszystkich, to jednak znacznej częsci tak.
    sara

25.10.2014 09:12

A może po prostu zmienić branżę i miasto. Niestety wielu Polaków boi się lub im się nie chce tego robić i później narzekaja. Ja (wraz z rodziną) zmieniłam miasto na duże , mam dobrą pracę i zarobki, i jestem zadowolana z zycia
    ph wielko

28.11.2014 12:38

Hej ja jestem ph w rejonie 5 czyli dolnyslask wielkopolsaka, u nas jest kierowniczka ula na pod soba siostrunie marte, to jest dziwny uklad, ona nas oszukuje na kazdym kroku na towarze, tak podzielila rejony ze jej siostrunia tylko na tym wyszla, wrecna baba miala blizsze kontakty z poprzednim dyro dariuszem i przez to zostala kierownikim, jego juz (usunięte przez administratora) teraz czas na nia hehe...

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Mokate