Grupa Mokate

Ustroń - Grupa Mokate

3. Opinie o pracodawcach Żory
  5. Opinie o Grupa Mokate

Opinie o Grupa Mokate Żory

Nie przegap nowości o Grupa Mokate!

Zuzanna

18.05.2017 09:28

,. 2017-05-17 18:16 a jak Ty oceniasz Mokate jako pracodawcę? Bardzo cenne będą dla nas merytoryczne opinie, które zawierają zarówno dobre strony pracy w firmie, jak i również te słabe i to co warto jeszcze poprawić. Jeśli możesz to podaj również dział, w którym pracujesz. Często w zależności od zakresu obowiązków warunki zatrudnienia i pracy mogą się znacznie różnić nawet w ramach jednej firmy.

21.05.2017 19:45

Mokate oceniam jako bardzo fajną firmę, Firmę tworzą ludzie wiec pytanie czy niektóre osoby tam pracujące powinny jeszcze pracować. Praca w Mokate to praca dla ludzi z pasją, którzy chcą cos pokazac,osiągnąć i przede wszystkim tworzyć dobra atmosferę we wszystkich działach,szczególnie dział sprzedaży jest bardzo istotny.Osoby,którym nie jest bliskie dobro firmy, powinny już dawno się poddać i po prostu odejść z honorem a nie udawać ze cos robią.Te osoby same powinny wiedzieć ze ich czas minal,jeśli ktoś nie potrafi umiejętnie kierować swoim regionem i jest po prostu slaby, to praca w takiej firmie jak Mokate nie jest dla niego.Pozdrawiam
    Zuzanna

13.03.2017 14:07

@Dorotaa jakie są plusy z pracy w Mokate? Jakie benefity mają zaoferowane pracownicy?

17.05.2017 18:16

Niestety zadnych

29.04.2017 23:43

Słyszałam że Grzesiek z wielkopolski sie zwolnił.szkoda chłopaka zawsze można było na niego liczyć,jego charakter,doświadczenie,charyzma,nieustępliwość,nie moge w to uwierzyć on kochał tą firmę zawsze mówił o niej w samych superlatywach,bardzo lubił swoją kierowniczkę,była jego mentorem podobno potrafiła pracować na maxa,szkoda mi chłopaka bo mam sklep i wiem że taką dobrą dusze to już rzadkość spotkać.chłopak zawsze potrafił mnie przekonać. ..
    Nicoletta

12.04.2017 09:38

Moze.ktos się orientuje ile zarabiają w kontroli jakości??
    Zainteresowana pracą

02.02.2017 11:39

Witam. Widzę że obecnie firma poszukuje kogoś na stanowisko specjalisty ds. zakupów. Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda praca w tym dziale, w szczególności sprawy związane ze stresem, jest duża presja czasu itp? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie pomocne komentarze.
    Aleks

07.02.2017 21:16

To jest b. stresogenne stanowisko. Wszystko trzeba załatwiać na ostatni moment. Bardzo dużo pracy. Ale jak jest ktoś dobrze zorganizowany to da radę. ile płacą to nie wiem.
    Zainteresowana pracą

08.02.2017 09:37

Bardzo dziękuję za odpowiedź.
    luk

28.12.2016 14:27

firma mokate to lipa zarobki beznadzieja wymagania kosmiczne podwyzki smieszne(usunięte przez administratora)
    ziola

18.11.2016 17:41

jak wyglądają zarobki w mokate? i jaka panuje atmosfera?
    Zbyszek

07.11.2016 12:22

Zastanawia mnie fakt,który nastąpił o podziale działów DDT I DKK.Czy to przemyślane i mądre posuniecie,bo ja uważam ze nie.Zarzad powinien się temu bliżej przyjrzeć bo ten dyrektor wszystko porozwala co było poukładane przez tyle lat i jakoś funkcjonowało. Kazda zmiana powinna być robiona z głową i korzyścią dla firmy,natomiast tutaj widać totalny chaos.I jeszcze jeden aspekt chciałbym poruszyć skoro dwa działy zostały spięte w jeden to nie powinno to wyglądać tak ze dawne DKK zabiera teren i sklepy tym co pracowali na detalu,tylko SZUKA SOBIE SKLEPÓW NOWYCH NA DANYM TERENIE,NAJPROŚCIEJ Szanowni Państwo zabrać komuś kto ma już coś wypracowane i iść na łatwiznę,Nie tedy droga. Dziekuje.
    miki

11.11.2016 00:35

żenada ph mokate stoją pod sklepami aby odbić gpsa ,zamówienia spisują z hurtowni a kasa bardzo ok
    tomek

14.07.2016 11:06

z tych ofert to powiem Wam, że jest ta jako główny księgowy, a w obowiazkach jest np. prawidłowe i terminowe prowadzenie pełnej księgowości oraz nadzór nad zgodnością rozliczeń podatkowych jednej ze spółek grupy no i nadzór merytoryczny i organizacyjny w dziale księgowości,
    Werker

14.07.2016 10:34

A Maryjan to samozwanczy strażnik moralności?
    Marian

13.07.2016 16:40

Pokaż mi jeden, który został usunięty, no chyba nie możesz. Ja tutaj czuwam, sprawdzam oferty Mokate i jakoś wszystko w miarę gra, nie gorzej niż gdziekolwiek.
    miki

08.07.2016 16:01

Ja również widzaiałem ogłsozenie, aplikowałem jednak zastanwiam się czy nie jest za poxno bo juz wczesniej to ogłsozenie widziałem ale w biurze zawsze lżej niż na produkcji, w biurze jedna zmiana i mi to pasuje

30.06.2016 16:01

@Kawosz ja znam obecnego pracownika z Mokate i nigdy nie użył takiego sformułowania ;) Sam mi polecał pracę, więc będę aplikował na stanowisko głównego księgowego.
    poikjhgv

05.05.2016 22:43

czytałam że w Mokate można zarobic naprawde rozsądne pieniądze - to super informacja. mPOza tym są przewidziane premie jak wyrobisz plan, to też uczciwe rozwiązanie. A teraz właśnie szukają przedstawiciela handlowego do województwa wielkopolskiego.
    tyr

06.04.2016 12:06

grzesiek, to prawda - na rynku są w czołówce. Wydaje mi się jednak, że warunki zatrudnienia jakie proponują nie są do końca odpowiednie. Podstawa powinna być minimum 15% większa.
    grzesiek

03.02.2016 11:55

To fakt, nie szukają, ale rekrutacja zatrzymała się całkowicie. Mokate chyba w końcu zatrudniło odpowiednie osoby. Firma z wieloletnią tradycją, i z dobrym podejściem do pracowników.
    marian

30.01.2016 21:59

DKK co tak kozaczysz?? Rynek nowoczesnych się rozwija w Polsce a tradycyjny traci ... Pracując na sieciach 75% obrotu robią kupcy, a przedstawiciel ma mało do gadania. Natomiast na rynku tradycyjnym IPH i SPH od początku do końca wprowadza i sprzedaje każdy sku produktu!!! To, że robił obrót na PiP i Stokrotce to taki problem???
    grela

31.01.2016 18:21

Mokate w ogóle moim zdaniem się rozwija w dobrym kierunku, co widać po wynikach sprzedażowych. W dodatku ustabilizowali swoją kadrę w końcu i nie szukają już product managerów na siłę
    Żyjdalej

21.01.2016 11:31

No ja nawet nie pijąc kawy @marika wiem o co chodzi i jak to może z nimi być, dlatego też się całkiem mocno jaram ich ofertami, szczególnie że dużo jest też online
    marika

19.01.2016 09:59

@kronini, to słuszny wniosek, hasło i sama marka juest wysoce rozpoznawalna. i jak się np. zostanie u nich product managerem albo przedstawicielem handlowym to dużo łatwiej jest

16.01.2016 18:13

17.01.2016 17:52

Masz racje:-)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Mokate?

Kontakt - Grupa Mokate

Strażacka 48 44-240 Żory

Branża główna: Artykuły spożywcze

kronini

16.01.2016 22:51

@bella jeśli szukasz ofert to na ich stronie są, natomiast jeśli chodzi o produkty to najważniejszym jest przysłowiowe "mokate kapuczino", bardzo smaczne i delikatne.

14.01.2016 16:40

takich rzeczy dowiesz sie na rekrutacji tylko musisz pierw aplikowac, ale podejrzewam,że pewnie warunki sa korzystne to najbardzeiej zna firma w polsce głownie z produktów kaw cappucino i innyc produktów,wiec ceniac sobie renome cenia i pracownikow
    Gumią

11.01.2016 20:27

W Mokate średnio co 7 miesięcy szukają , tak że masz szanse. Ja tam pracowałem ponad 10 lat na stanowisku P.H.
    bella

14.01.2016 16:34

Gumią- może jakieś podsumowanie byś napisał o pracy jak ci się pracowało, ile godzin dziennie?,pewnie wiele osób poszukujących pracy było by ciekawych rzetelnej opinie pracownika z takim stażem, pozdrawiam.
    arystoteles

12.01.2016 12:29

@Gumią spory masz staż tam, czyli nie taki diabeł straszny jak go malują ;) sam chciałem startować na product managera w żorach. firma prestiżowa,ponad 25 lat na rynku,ale nie piszą czy oferują umowę o pracę.
    kjhb

10.01.2016 02:35

no widze ze juz niestety nie ma od nich tych ofert pracy widocznie szybko kogos znalezli a szkoda ze nie zdazylem do nich aplikowac na stanowsiko produckt manager
    skal

07.01.2016 17:01

Może rzeczywiście nie wygląda to zbyt radośnie, ale rozumiem, że na takim stanowisku managerskim można liczyć na 4000 na rękę. W regionie tyle płacą.
    mhum

27.12.2015 04:13

@onat super, że zapewniają narzędzia pracy a przy specjaliście ds. marketingu określili że wymagają również wyższego wykształcenia i dobrej znajomości angielskiego.
    olo

23.12.2015 01:50

po godz 17 sa godziny prywatne i w weekendy i dni wolne wtedy firma wystawi ci fa za jazde ch autem jesli gdzies pojedziesz, powiem tak jesli ktos nie ma pracy to niech idzie do mokate, jesli ma dobra prace to niech sie zastanowi 150razy wolny wybor i otwarte karty, szalu tu nie mamy

14.12.2015 18:39

@olo, przeciez oferuja niebedne narzedzia pracy, komputer auto słuzbowe, przeciez przedstawiciel nie bedzie jezdzil swoim prywatnym i to za swoja kase tankował jeszcze.
    olo

10.12.2015 19:48

O ajim zwrocie za paliweo ty mowisz?jak jezdzisz prywatnie to jeszcze firma ci wystawi fakture i masz ja zaplacic
    Żyjdalej

04.12.2015 15:38

@tomek @anna faktycznie jest sporo ofert na przedstawiciela handlowego to wiadomo zwroty za benzynę, no i komórkę dają. Pensja zależna oczywiście od wkłądu, ale Mokate to spora firma, z dużą flotą :)
    yolo

30.11.2015 11:14

Jak tak przeglądam te wszystkie oferty pracy(nie tylko w tej firmie) i widzę jakie mają nieraz wymagania(usunięte przez administratora)Po 10-ciu latach pracy oferują mniej niż zarabiałem na początku mojej kariery zawodowej. I to takie niby prężne i renomowane firmy a płace żałosne.A ludzie mają za 1300 rodzinę utrzymać,pracując najlepiej po 12 h na dobe. I jak ktoś szuka pracy a nie ma znajomści to doskonale wie o czym mówię. Juz mnie wkór**a cały ten kraj
    do lukas

30.11.2015 11:03

Ile pracowałeś czasu, czym sie zajmowałeś, i skoro tak pozytywnie się wypowiadasz to dlaczemu się zwolniłeś? Lukas
    tomek

24.11.2015 12:14

korzystne systemy prowizyjne to znaczy jakie konkretnie? Wydaje mi sie, że u nich można miec tak ze 300 z wiecej.
    jedi

22.11.2015 06:09

Tak przy okazji zapytam jak to jest z narzedziami pracy dla przedstawicieli handlowych w sensie na jakich zasadach dają.
    oa

20.11.2015 02:55

tylko, że system prowizyjny systemowi prowizyjnemu nierówny, ktoś może z Was zna jakieś konkretne kwoty?
    Anna

17.11.2015 23:50

ja widziałem teraz sporo ofert na przedstawicieli handlowych w wielu województwach m.in. w śląskim, dolnośląskim czy łódzkim, wydaje mi się, że warto bo oni podobno w mokate mają bardzo korzystne systemy prowizyjne do podstawy i oferują umowę o pracę, o co ciężko w dzisiejszych czasach, kumpel pracuje i poleca stanowisko PH
    oikjmn

27.10.2015 01:05

cześć no właśnie ja zastanawiam się czy ktoś z was próbował do nich aplikować na któreś ze stanowisk na przykład na przedstawiciela handlowego, analityka do spraw sprzedaży czy International Sales Manager bo pamiętam że akurat na takie stanowiska kiedyś szukali pracowników, bo widzę pozytywne opinie na temat atmosfery
    janek

22.10.2015 21:36

jest super ..jest super ..wiec o co ci chodzi

22.10.2015 21:11

to skladaj na co czekasz skoro jest tak swietni to po co zachwalasz ludzie powinni sami pchac sie okanmi i drzwiami

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Mokate