Czy to prawda że 1 listopada część pracowników pracowała?
ABC
27.11.2022 20:53
Nie koniecznie..Za pracę w te dni pracownikowi należy się odpowiednia rekompensata. W pierwszej kolejności może on odebrać dzień wolny, a jeżeli nie ma takiej możliwości, należy mu się dodatkowe wynagrodzenie.
Turysta
15.01.2025 14:40
W UK czesto jak firma chce bys pracowal w jakies swieto panstwowe placi ci x 2 i masz jeszcze dzien wolny do wykorzystania jako platny urlop
PSAJDAK
04.12.2022 23:17
UWAGA!!!!! Do osób planujących zatrudnienie w 3Shape!!!!
Mój staż w firmie 1,5roku produkcja
1.Praca na 2zmiany(tylko dział Trios5) reszta firmy 1zmiana 7-15.
2.Praca lekka, zręcznościowa + obsługa komputera.
3.Przełożeni jak najbardziej w porządku, mili i sympatyczni da się normalnie rozmawiać.
4.Współpracownicy też na plus.
5.Firma oferuje spoko benefity: obiad za 2zł, luxmed z dentystą 25zł/miesiąc, doładowanie karty Sodexo na święta i doładowanie 55pkt./55zł miesięcznie na platformę MyBenefit z której można to wydać np. W Empiku czy Smyku.
6.Komentarze dodawane tutaj że firma czy jacyś przełożeni znęcają się psychicznie nad kimś lub stosuje się mobing to bzdura nigdy mnie ani moich współpracowników nie spotkało coś takiego, albo że trzeba się tłumaczyć na co się było na L4 to już w ogóle baśnie ????.
7.Jednak zarobki tutaj to śmiech na sali biorąc pod uwagę to że produkujemy produkty o bardzo dużej wartości, jeżeli w styczniu nic się nie zmieni niestety sam planuj odejść
05.11.2024 16:28
Na stronie firmy jest zakładka z otwartymi rekrutacjami i formularz zgłoszeniowy.
Marika
13.01.2025 19:00
Witam z takim zapytaniem gdzie aplikować o pracę gdzie indziej niż pracuj pl staram się już nie jeden raz i mam jakos pecha przez pracuj pl może jest jakieś jakaś inna strona gdzie można aplikować
Przychody i zysk 3Shape Poland
35,6 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Obserwujący
12.04.2024 20:33
Nie jestem pewien, czy zdążyli wszyscy zainteresowani przeczytać ostatnie komentarze odnośnie pseudo "Senior Menagera", ale totalnie zgadzam się z tym. Oprócz tego, że gościu nie robi nic dla firmy,prócz plotkowania i słodzenia laskom ( i nie zapomnijmy o tej maleńkiej z akcesorii, która dzięki temu, że chodzi z nim na spacerki z psem i podwozi mu (usunięte przez administratora) do pracy , nagle zasłużyła na to by awansować, robiąc błędów więcej jak ktokolwiek inny na lini, przepraszam,nie robiąc mniej błędów jak ktokolwiek w firmie). Gościu po prostu się ślizga i nie wiem za co płacą mu taką kasę. Mam nadzieję, że Nowy Szef bardzo szybko rozgryzie nieroba i sprawdzi czym tak na prawdę się zajmuje, bo według ludzi i to większości jest mega wielkim intrygantem i nie pomaga, a wręcz zakłóca pracę i nastrój w firmie. Tak wiele szanowanych i fantastycznych ludzi przez niego, albo dzięki niemu odeszło z firmy. Panie Witoldzie, wierzymy, że zakończy Pan czas niszczenia wizerunku i renomy tej firmy i pokaże "Panu Guru" gdzie jego miejsce!!! Wypowiadam się sam,ale mówię za większość w tej firmie, większość która się szanuje lub nie jest wyglądem atrakcyjna dla "Guru"... Czas aby zacząć inwestować w ludzi walczących o firmę, a nie niszczących jej godność i wizerunek. Pozdrawiam
Korpoświat 2.0
22.11.2024 18:36
Dostałeś masę minusów za ten komentarz, ale to już od dawna jest jasne że w tej firmie mizianiny, kolesiowanie i inne takie wygłupy są bardzie ważne niż jakość pracy stąd większośc ludzi, którzy pocili się żeby coś było zrobione dobrze i w miarę szybko już tam nie pracuje. Teraz z tą oceną mogą liczyć na takich pracowników jacy tam zostali zaraz po przeniesieniu firmy z Kolumba na Południową. Zbieraninę znieczulonych i niezaangażowanych przypadkowców. Żałuję że tam pracowałem i zmarnowałem dwa i pół roku życia, na absurdalnych nadgodzinach i w weekendy. Po to by tacy tancerze spijali śmietankę. Naoglądałem się i nasłuchałem.(usunięte przez administratora)
Czy praca jako Sales Specialist jest stresująca? Często widzę ogłoszenie o naborze i się zastanawiam czy spróbować. Jak atmosfera, targety, czy są jakieś szkolenia przed podjęciem pracy? Dziękuję za odpowiedzi.
Byly pracownik
24.09.2024 18:05
Pracowalem ponad rok - nie jest w ogole stresujaca, jest po prostu nudna i bezsensowna. Nie nauczysz sie tez niczego ciekawego czym mozna by bylo sie popisac w CV. O kasie nie wspomne, lepiej wyjdziesz jezdzac na smieciarce po szczecinie
Koloo
15.09.2024 20:57
Sales to jest najmniej profesjonalne miejsc w firmie. Wszyscy bawią się w dorosłych i tylko czekają aż popełnisz błąd. Dosłownie, jeden błąd i wylatujecie. Jest to nie fair względem pracowników.
Pkni
15.09.2024 20:51
Nie polecam tej firmy. Usuwają komentarze więc to mówi samo za siebie. Kompletne dno korporacyjne. Dział sales to najbardziej żałosne miejsce w korporacyjnym świecie. Szczególnie kiedy zdajesz sobie sprawe jak wszyscy są tam fałszywi. Wraz z głównodowodzącymi.
23.08.2024 07:22
Moje pierwsze trzy miesiące pracy w nowej firmie były niezwykle pozytywne. Spotkałem tu wielu uprzejmych, uśmiechniętych, a co najważniejsze, pomocnych ludzi na każdym poziomie organizacji. Już od samego początku mogłem odczuć, jak bardzo firma dba o swoich pracowników, zapewniając wszystkie niezbędne narzędzia do efektywnej realizacji zadań. Jestem wdzięczny za wsparcie i cieszę się, że mogę być częścią tego zespołu.
pytanie
20.08.2024 10:14
Znalazlem ogloszenie na stanowisko junior sales operations specialist. Czy ktos moze powiedziec co robi sie na co dzien na thm stanowisku? Opis jest dosyc ogolny… czy praca jest powtarzalna, wymaga jakiejs kreatywnosci? Jak management? Dzieki
brak
22.08.2024 18:22
Robisz rzeczy które w każdym korpo robi komputer ale z jakiegoś powodu w 3shape robia je jeszcze ludzie
anonimo
04.07.2024 11:59
Pracowałam w tej firmie prawie 3 lata na stanowisku produkcyjnym. Niedawno się zwolniłam i dopiero teraz czuję jak bardzo negatywny wpływ miała na mnie ta praca. Jestem ogarniętym, zaradnym, kreatywnym pracownikiem. Napisałam wiele kaizenów i niektóre bardzo dobrze się przyjęły, kilkukrotnie otrzymałam nagrodę pieniężną na drodze konkursu. Dostawałam wiele pochwał od przełożonych, jednak kiedy poszłam z prośbą o podwyżkę, kilkukrotnie usłyszałam, że nie ma na to funduszy. Pod względem finansowym byłam traktowana gorzej niż nowozatrudnione osoby.
Później przeszłam na TRIOS5, atmosfera zaczęła być napięta głównie przez przełożonych. Śmieszkowali między sobą, spijali razem kawkę, przy porannych zebraniach padało z ich strony wiele nietaktownych niepersonalnych zdań w stronę współpracowników, było bardzo niesprawiedliwe traktowanie z ich strony. Wywyższane i doceniane były osoby które dobrze z nimi trzymały, a nie ci którzy mieli ponadprzeciętne wyniki. O słabym poziomie angielskiego u przełożonych nie wspomnę... A, no i czepianie się, że za często chodzę do toalety i sugerowanie, że chodzę tam korzystać z telefonu.
Plusów było sporo. Różne benefity w postaci kart sodexo zasilanych przy świętach, punktów na mybenefit, atrakcyjnych ubezpieczeń zdrowotnych, były darmowe lekcje angielskiego po pracy, atmosfera wśród współpracowników z działu była ok, fajne imprezy integracyjne, obiady za 2 zł, kawa z przelewu i z ekspresu.
Praca w 3Shape jest fajna na chwilę. Chyba że, ktoś lubi się podlizywać, to na pewno zagrzeje tam miejsce na dłużej.
#Wynagrodzenie
#WarunkiPracy
#KulturaOrganizacyjna
Marko
28.04.2024 15:09
Obserwujący. Smutne jest to co opisujesz aż nie chce się wierzyć. Jeśli dobrze zrozumiałem to nie są ważne kompetencje pracowników, ale ich relacje (prywatne) z kadrą kierowniczą. A czy opisana przez Ciebie pracownica, która awansowała zna chociaż angielski? Mam tutaj na myśli komunikatywny angielski tej osoby,żeby w trakcie swojej wypowiedzi nie palnęła jakieś głupoty. Bo rozumiem firma międzynarodowa i podejmuje wielu gości z różnych stron świata. W tym przypadku język obcy powinien być ważnym kryterium pod względem awansu.
Marko
02.05.2024 17:30
Znam niemiecki i angielski. Trzy lata w Goeteborg'u w firmie produkcyjnej z czego 2 lata jako team leader. Rozglądałem się na rynku pracy w Szczecinie bo wracam do rodziny. Również tą firmę brałem pod uwagę. Ale nie będę nikomu się podlizywać, a tym bardziej podwozić przełożonego do pracy aby awansować. Z drugiej strony to niektórzy mają ułatwione zadanie. Nie muszą się zbytnio wysilać wystarczy zlokalizować miejsce zamieszkania senior menagera. Zrobić research co lubi jakie ma zainteresowania (może jakieś zwierzątko) i próbować zyskać sobie względy. Może nawet kupić jakiegoś SUV'a żeby przełożonemu było wygodnie przy podwózce do pracy i awans w kieszeni. Jeśli to co opisałeś jest prawdą to żałosne jest to że są tacy ludzie na wysokich stanowiskach, którzy wykorzystują swoją pozycję i uciekają się do takich tanich praktyk. Dziękuję, ale ja nie będę brał w tym udziału i rezygnuje ze składania swojej kandydatury. Pozdrawiam
Obserwujący
06.05.2024 20:21
Takie osobniki są bardziej wnikliwe niż Ci się wydaje, a opinie nie wyciągane są na podstawie zazdrości (tu nie ma czego zazdrościć, raczej ubolewać nad pseudo ludzkim mysleniem), ani na podstawie opinii ludzi tam pracujących ( no może trochę, od czegoś musiało się to zacząć), ale na podstawie obserwacji i możliwości. Osób, które swoją pracą zasługują na wyróżnienie. Nie napracowałem się w tej firmie za długo, nie ze względu na ciężką, czy trudną pracę, ale ze względu na atmosferę i brak szacunku do ludzi, którzy "coś robią". Widzę, że się bronisz, tylko atutów masz zbyt mało. Nie pozdrawiam
Nie polecam
18.04.2024 14:31
Dział sales - odradzam z całego serca! Chaos, ogólny (usunięte przez administratora), ogromna rotacja pracowników, tragiczni team leaderzy a wynagrodzenie zostawiam bez komentarza...
kandydat
18.04.2024 11:12
Jak się pracuję w Sales? Jakiś pracownik może się wypowie? Może ktoś pracował jako Sales Operations Team Leader? Samą pracę mam na myśli
Mała
20.02.2024 16:19
Witam czy są wolne wakaty na produkcji ?
22.11.2023 06:13
Firma poszukuje pracownika na stanowisko specjalisty ds. wsparcia IT. Udało mi się znaleźć tę ofertę pracy na jednej ze stron internetowych, co prawda musiałam ją tłumaczyć, bo została napisana w języku angielskim. Stąd od razu moje pytanie... Czy angielski to język, który jest głównie używany w tej pracy? Nawet do porozumiewania się? Czy jak to wygląda?
Poza tym, czytam że firma wymaga gotowości do pracy zmianowej. Ile ich jest? I w jakich godzinach?
Jakub Zychowicz
22.11.2023 12:52
Dzień dobry,
Angielski jest wymagany, ponieważ wspieramy nie tylko Polskę, ale praktycznie cały świat. Dotyczyć to będzie zwłaszcza pracy na 2 i 3 zmianę, gdzie trzeba będzie pomagać pracownikom w USA, czy Australii.
Jakub Zychowicz
14.12.2023 08:05
Spodziewaj się niespodziewanego :-)
język jest weryfikowany podczas rozmowy, niestety nie mogę podać tu więcej szczegółów.
Bardziej zależy nam na komunikatywnym angielskim na co dzień, niż na wyuczonej frazie na potrzeby kwalifikacji.
Kazik
18.11.2023 12:58
Ile zarabia inżynier w 3shape?
Tomasz
23.10.2023 16:09
@Pracodawca czy do pracy jako magazynier trzeba mieć uprawnienia na wózki widłowe?
Czy jest to ciężka fizycna praca?
Pozdrawiam
Praca3shape
03.10.2023 16:35
Jak jest w przypadku 3shape? Zatrudniają? Zwalniają?
Er
04.10.2023 06:36
Rekrutacje otwarte
ss
10.10.2023 14:12
Zależy czy masz na myśli produkcję czy biuro
Lusia
01.08.2023 11:39
Jak wygląda praca w HR, słyszałam, że dużo się tam teraz dzieje?
Mihoo
29.07.2023 11:19
Witam. Wiele się w takim razie zmieniło czytając opinie tutaj. Ja miałem przyjemność popracować jakieś 10 lat temu chwilę w Dołujach i dłużej na Zapadłej. Wtedy w firmie było jeszcze kameralnie i w miarę zgrana ekipa. Osobiście nie pasowałem do korporacyjnego systemu mentalnie i się zwolniłem, nie lubię poruszać się jak laboratoryjna mysz po wyznaczonej ścieżce. W każdym razie pracowało się tam wtedy świetnie, firma dbała o integrację pracowników, atmosfera była rzekłbym był wzorowa. Czasem zdarzył się jakiś mały zgdzyt w kolektywie, ale to wszędzie się zdarza a wszelkie konflikty wszyscy starali się konstruktywnie rozwiązać. Praca przy produkcji urządzeń, ich kalibracji była bardzo lekka i przyjemna. Ja po prostu byłem średnio o 15 lat starszy od reszty, wcześniej robiłem co innego i nie umiałem zagrzać sobie miejsca. Zarobki wtedy, jak to w duńskiej, lub jakiejkolwiek innej obcej montowni w Polsce - mocno przeciętne. (Chcesz w Polsce zarobić, da się bardzo dużo zarobić - po prostu usiądź, użyj mózgu, zrób research rynku i załóż swój biznes). Nie wiem, jak obecnie. Pracownikom życzę dobrej ścieżki rozwoju (firma to wtedy zapewniała bez problemu), dobrych podwyżek i miłej atmosfery. Pozdrówka serdeczna dla starej ekipy, która jeszcze tam została, to dla mnie byli wspaniali ludzie i cieszę się, że mogłem ich poznać oraz z nimi pracować.
Ada
30.06.2023 19:49
Hej, czy kojarzycie może ofertę Senior Manager of Sales Operations? Była taka kiedyś, ale nie wiem, czy jeszcze dają pracę. Można wiedzieć coś o wielkości zespołu, jeśli tak?
teraz
10.07.2023 07:25
Sales Operations Team Lead ? https://careers.3shape.com/jobs/2848211-sales-operations-team-lead
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w 3Shape Poland?
Moni
07.07.2023 09:01
Czy w Szczecinie przyjmuja do pracy?
Jakie benefity
wu
10.07.2023 07:21
wystarczy poszukać trochę, wszystko jest w ogłoszeniach
Moni
06.07.2023 16:40
Myślę nad zmianą pracy ,czy warto,jakie zarobki netto teraz?
K
21.05.2023 20:00
Młodszy technik produkcji,może mi ktoś opisać co mniej więcej się robi na tym stanowisku.?
ABC
20.06.2023 16:23
Technik może zajmować się montażem, klejeniem, lutowaniem,czyszczeniem,pracą pod mikroskopem, testowaniem ,kalibracją ,markowaniem itp.Do tego obsługa systemu komputerowego AX. Technik każdego dnia może zajmować się czymś innym.
28.06.2023 10:38
a czy w firmie potrzebne są uprawnienia SEP? Jeśli tak, to czy trzeba je zrobić we własnym zakresie, czy firma zapewnia takie szkolenia?
14.06.2023 08:36
Czy do pracy na produkcji potrzebne są uprawnienia SEP? Jeśli tak, to czy trzeba zrobić je we własnym zakresie, czy firma zapewnia takie szkolenie?
Kandydatka do pracy
07.06.2023 10:05
Czy to ktoś może napisać jaka jest sytuacja w dziale kadr i płac bo po raz kolejny pojawiło się ogłoszenie o pracę. Jaka atmosfera itp.
28.12.2022 09:04
Jaka jest stawka początkowa w 3Shape Poland Sp. z o.o.? 3 maja na Pracuj.pl dodali ogłoszenie na stanowisko brak.
24.05.2023 14:19
w nowych ogłoszeniach jest napisane 4050 brutto
sdadasdada
06.06.2023 16:19
wystarczy spojrzeć na ogłoszenia, ludzie... wszystko tam macie napisane.
Nowy pracownik produkcji
29.07.2022 21:26
Na start 2400 netto, po 3 miesiącach podwyżka na 2700-2800, po 10 miesiącach umowa na czas nieokreślony i wtedy do pensji dodają premie do 600 zł brutto, na którą wchodzi kilka składowych. Jeśli wskaznik produkcyjny spadnie poniżej 93% premii nie ma. Jak pójdziesz na L4 lub wezmiesz urlop : do 5 dni, dostajesz 80% premii, do 10 dni jest bardzo niska, powyżej 10 dni premii nie ma. 60% absencja kwalifikuje do zwolnienia - niby dobre rozwiązanie na pracowników nadużywających zwolnień, ale jak trafi Ci się poważna choroba lub wypadek, to nie masz do czego wracać. Druga sprawa to musisz tłumaczyć się z choroby, wypisujesz kartkę na co i z jakich przyczyn chorowales. Do końca roku planują wprowadzić 2 zmianę, więc jak ktoś przenosi się tu z uwagi na pracę 7-15, to nie jest dobry pomysł. Opieka zdrowotna i ppk po 3 miesiacu pracy. Na plus: obiad za 2 zł, konto na platformie z benefitami, gdzie pracodawca przelewa co miesiąc 55 punktów (1 punkt= 1 zl), które można wymienić np. na bon do Smyka. Dobrowolne ubezpieczenie pracownicze od 1 dnia pracy. Dobra atmosfera (tu akurat zależy na kogo trafisz, ale generalnie ok). Parking na terenie firmy, ale nie dla szarego pracownika, parkuje się przy ulicy. Ogólnie praca lekka, nikt Cię specjalnie nie goni, ale wiadomo - jakieś normy są. Wieloletni pracownik zarabia tylko kilka stówek więcej, jak ten co przychodzi świeży. Nowy szef chce się wykazać i tnie koszty gdzie się da (owszem, taka jego rola), jednak niech nie zapomina, że zysk generuje praca tych szarych ludzi, na których tak bardzo chce oszczędzać.
Jumieka
25.01.2023 10:20
Pytanie o przyczyny choroby i zbieranie takich informacji za pomocą formularza przez pracodawce to jawne bezprawie i można to śmiało zgłaszać do UODO. Pracodawca nie może nawet wiedzieć z zwolnienia co nam dolega. Patrz ponizej:
Według przepisów, które weszły w życie 21 lipca 2019 roku odnośnie obostrzeń ZUS na podstawie RODO, informacja o L4, która trafia do naszego pracodawcy, nie może zawierać danych szczegółów dotyczących zwolnień, m.in. numeru statystycznego choroby.
Przed wprowadzeniem elektronicznych zwolnień lekarskich mogło się zdarzyć, że na papierowym zwolnieniu był widoczny kod choroby. Była to oczywiście pomyłka lekarza i w takiej sytuacji pracodawca w łatwy sposób mógł sprawdzić, na co choruje pracownik, korzystając w tym celu z Międzynarodowej Klasyfikacji Chorób. Po wprowadzeniu elektronicznych zwolnień lekarskich przypadki takie powinny zostać wyeliminowane. E-ZLA przekazywane pracodawcom w elektronicznym systemie PUE powinny mieć bowiem automatycznie ukryte pole dotyczące numeru statystycznego choroby.
Pip
22.05.2023 21:30
Naruszanie przepisów prawa pracy nazywacie troską o zdrowie? Haha . Wami powinna zająć się inspekcja pracy i wymierzyć taką karę żebyście długo zapamiętali jak należy troszczyć się o zdrowie pracowników. A odnośnie tego czy pracownik nadaje się do wykonywania pracy z przyczyn zdrowotnych jest medycyna pracy. Pracodawca nic do tego nie ma. Kody choroby w L4 zostały zlikwidowane nawet, ciekawe czemu pewnie dlatego by pracodawca bezpośrednio u pracownika pytał z jakiego powodu był na L4.
Karolina
03.04.2023 10:14
Cześć, znalazłam tu wpisy o niskich zarobkach i chciałam się zapytać jak to wygląda w dziale IT? Jest tam lepiej z kwestią wynagrodzeń? Bo w internecie jest oferta na CRM Developera i miałam złożyć cv ale nie znam widełek płacowych. Czytałam tam że oferują możliwości rozwoju, jak oceniacie ten aspekt? Są jakieś szkolenia albo kursy dla pracowników?
Staszek
03.04.2023 20:37
Składaj CV, nie sugeruj się opiniami o zarobkach tu wypisywanymi, one dotyczą stanowisk produkcyjnych. W IT płacą trochę więcej ;) Ze szkoleniami problemów większych nie ma, jeśli tylko chcesz się rozwijać w tematach, które wykorzystasz w swojej pracy...
Pat
23.02.2023 20:17
Chciałabym się dostać do tej firmy na jakiś dział gdzie mogę zgłosić swoją kandydaturę ? Zależy mi aby przejść do tej firmy
pytanie
05.01.2023 19:32
witam na stronie aplikowałam do firmy ile trzeba czekać na odpowiedz , i czy od razu idzie sie na jedna zmianę i czym na produkcji dokładnie sie zajmujecie
Kazik
04.01.2023 08:44
Inflacja 20%, czy wypłata też o tyle wzrośnie?
3Shape Poland Sp. z o.o.
12.08.2022 09:42
Jest nam bardzo miło przywitać Cię na naszym profilu GoWork!
Jesteśmy otwarci na Twoją opinię i cieszymy się z możliwości podjęcia dyskusji. Czytamy wszystkie komentarze, często odnosimy się do wypowiedzi i staramy się wyciągać wnioski na przyszłość. Zależy nam, abyś uzyskał w tym miejscu rzetelne informacje, które ułatwią Ci podjęcie decyzji o dołączeniu do 3Shape.
Zależy nam, aby poruszać na portalu ważne kwestie z punktu widzenia naszej firm. Chcemy dzielić się z Tobą aktualnościami oraz istotnymi wydarzeniami z życia 3Shape. Doceniamy możliwość rozmowy, wymiany perspektyw i konstruktywnej krytyki. To właśnie te elementy umożliwiają nam stałą pracę nad rozwojem firmy i wdrażaniem udoskonaleń.
Jako odpowiedzialnemu pracodawcy zależy nam na ochronie dóbr osobistych naszych pracowników. Dlatego, pragniemy poinformować, iż komentarze zawierające treści niezgodne z prawem ochrony dobrego imienia oraz naruszające regulamin serwisu https://www.gowork.pl/regulamin będą archiwizowane przez Administratora.
Dziękujemy za wpisy, Zespół P&O 3Shape
kornishon
19.10.2022 10:01
Tyle negatywnych opinii bo tylko niezadowoleni ludzie dają upust swojej frustracji w internecie. Ludzie którzy są zadowoleni nie przychodzą tutaj komentować.
15.12.2022 13:29
Czyli skoro firma jest oceniona na 1,7, a spośród ponad 800 wpisów aż 90% jest negatywna, to widocznie większość ludzi jest niezadowolonych. Skądś się to jednak wzięło.
Bubuś
18.11.2022 15:24
Wysłałem CV na młodszego specjalistę (pracownik fizyczny) w zeszłym tygodniu. Jeszcze żadnej odpowiedzi. Ile się czeka? Jak odpowiedź jest negatywna to też zostanę poinformowany?
03.11.2022 13:28
Jaka jest aktualnie stawka za godzinę?
Belzedup
26.10.2022 09:56
Widzę, że jest sporo otwartych stanowisk, jaka jest sytuacja z rekrutacją? Długo obecnie trzeba czekać na odpowiedź na wysłane CV?
Belzedup
18.10.2022 08:12
Widzę, że firma ma całkiem niską opinię, czy te same problemy co na produkcji, występują również w działach administracyjnych/IT? Na jakie pieniądze na start można liczyć?
30.09.2022 10:58
Czy firma już wprowadziła 2 zmiany? Jeśli nie to kiedy należy się ich spodziewać?
Rabarbar
01.10.2022 08:53
Żadnych drugich zmian przez najbliższe dwa lata nie będzie. Jeśli już to po tym okresie być może i to nie na wszystkich działach . Może się zdarzyć że nie będzie ich wcale.
To z wypowiedzi prezesa na ostatnim spotkaniu.
Wywiadu udzieliłMarek Wójcik- firma
30.09.2022 14:30
Jak wyglądała Pańska ścieżka kariery i w którym roku rozpoczął Pan pracę?
Swoją ścieżkę zawodową zaczynałem w 1993 roku, pracując w Mars Corp., a podczas studiów pracowałem w biurze projektowym na cały etat oraz na uczelni, a następnie w ABB (od 2000 roku w kilku krajach na kliku stanowiskach) i ostatecznie w Widex (od 2015). Teraz przyszła pora na 3Shape, z czego jestem bardzo zadowolony.
Co sprawiło, że zdecydował się Pan opuścić swoje poprzednie stanowisko pracy w Widex i dołączyć właśnie do 3Shape?
Jeszcze nie opuściłem Widex. Świat biznesu jest stosunkowo mały, a ludzie polecają siebie nawzajem. Założyciele i właściciele Widex (teraz to WSAudiology powstałe z połączonych firm Widex i Sivantos), oraz 3Shape doskonale się znają i robią wspólnie interesy od blisko 20 lat. Aktualnie dokańczam swoje zadania w Widex, jednocześnie pracując w 3Shape.
Głównymi powodami przyłączenia się do 3Shape była możliwość uczestniczenia w jednym z najciekawszych procesów transformacyjnych, jakie może przejść firma oraz olbrzymie zaufanie, jakim obdarzyli mnie zarówno właściciele 3Shape, jak i zarząd firmy. Lubię takie wyzwania: sprawiają mi one bardzo wiele satysfakcji.
Jakie było Pańskie pierwsze wrażenie na temat 3Shape Poland, a jakie jest po pierwszych tygodniach pracy tutaj?
3Shape to firma z olbrzymim potencjałem – trochę jak nieoszlifowany diament, otoczony swojego rodzaju nieefektywnością wynikającą z dynamicznego wzrostu i podejmowanych dawniej decyzji, które kiedyś były adekwatne do bieżącej sytuacji, a teraz trochę ciążą firmie, przy jej dynamicznym rozwoju.
Jest to firma, w której czuje się z jednej strony ducha innowacyjności i energię startupu, która buzuje i nakręca wiele osób, a jednocześnie jest to firma przechodząca transformację, w kierunku firmy globalnej, bardzo profesjonalnej, wyznaczającej trendy i standardy w naszej branży.
To wszystko jest możliwe tylko dzięki ludziom pracującym we 3Shape. To właśnie pracownicy są największą wartością w tej firmie.
Na czym koncentruje się Pan w pracy i co jest dla Pana najważniejsze?
Koncentruję się głównie na ludziach. Wiem, że to brzmi dziwnie, ale tak jest. To ludzie tworzą firmy, procesy, relacje, zasady, produkty, atmosferę w pracy, miejsce, do którego chce się przychodzić każdego dnia. Jeżeli będziemy transformować i optymalizować 3Shape, to będziemy robić to razem i w tej kwestii liczę na wsparcie Was wszystkich.
Czy ma Pan jakieś sprawdzone sposoby na zbudowanie zgranego i efektywnego zespołu?
Najlepsze zespoły to takie, w których ludzie jednocześnie ufają sobie, mogą liczyć na siebie wzajemnie i w których poszczególne osoby osiągają ponadprzeciętne wyniki. Dlatego ważne jest dla mnie dostarczanie tego, na co się umówimy (działa to w obie strony) z pełnym zaangażowaniem, pomagając sobie nawzajem, kiedy tego potrzebujemy.
Tego właśnie szukam w ludziach, którymi się otaczam – zaangażowania, chęci uczenia się oraz umiejętności zbudowania zaufania opartego o system wartości, koncentracji na współpracy oraz osiąganiu wspólnych celów.
Ważne dla mnie jest również to, aby zespół był w stanie przyjąć różne punkty widzenia, aby kompetencje się uzupełniały, a nie pokrywały. Dlatego też dążę do jak największej różnorodności podległego mi zespołu, który potrafi szybko wypracować holistyczne i kompleksowe rozwiązanie
Uważam także, że zróżnicowane zespoły (pod względem płci, wiary, przekonań oraz doświadczeń) mają największe szanse na osiągniecie sukcesu, zwłaszcza w firmach działających na globalnych rynkach, gdzie ważna jest otwartość i rozumienie potrzeb klientów wywodzących się z różnych kultur i środowisk.
Natomiast absolutnie nie chciałbym, aby wszyscy byli tacy sami, a już na pewno, aby byli tacy jak ja – mam trudny charakter i pewnie byłoby to nie do zniesienia dla całego świata, gdyby pojawiło się więcej osób podobnych do mnie.
Co najbardziej motywuje Pana do działania i w jaki sposób lubi Pan motywować innych współpracowników?
Uważam, że w Polsce zbyt rzadko chwalimy innych za ich osiągnięcia i zbyt rzadko mówimy „dziękuję” za włożony wysiłek i wykonaną pracę. Każdy z nas ma potrzebę odnoszenia sukcesów, bycia dostrzeżonym i pochwalonym. Należy pamiętać, że coś co dla jednych jest spacerkiem dla innych ich osiągnieciem życiowym. To ważne, aby nie mierzyć innych swoją miarą, a starać się wejść w buty drugiej osoby, zrozumieć jej punkt widzenia oraz jej aktualne potrzeby i możliwości, a także dostosować cele i wymagane wsparcie do ścieżki rozwoju danej osoby.
Mnie osobiście motywuje stawianie sobie celów, które wymagają mojego rozwoju, zmuszają do wysiłku zarówno intelektualnego, jak i fizycznego.
A nagrodą dla mnie jest to, że w drogę do osiągniecia tych celów mogę zabrać ze sobą ludzi, którzy także będą widzieli szanse na osobisty rozwój przy ich osiąganiu. To buduje silne relacje i zaufanie, a jeżeli skutecznie osiągamy postawione cele, to wówczas mamy najlepszy zespół na świecie.
Z jakimi ludźmi najbardziej lubi Pan pracować?
Z ludźmi otwartymi na innych, empatycznymi, chcącymi się uczyć i rozwijać, budującymi zaufanie i pozytywne relacje, oraz wytrwale dążącymi do celu, nie gubiąc przy tym z pola widzenia innych ludzi, a zwłaszcza klienta.
Kto był/jest największym autorytetem w Pańskim życiu zawodowym i jaki miał wpływ na Pana karierę?
W życiu miałem szczęście i przyjemność pracy w wieloma wyjątkowymi ludźmi, od których mogłem czerpać pełnymi garściami z ich wiedzy i doświadczenia.
Jednakże osobą, która najbardziej wpłynęła na mój rozwój zawodowy był jeden z najlepszych mentorów i trenerów osobistych w Polsce: Jacek Janeczek z Gustav Kaeser Training International.
W kluczowym momencie mojej kariery pomógł mi podjąć właściwą decyzję, która opierała się tylko o zaufanie. Zaufanie do ludzi, z którymi współpracowałem i wiarę w to, że im na mnie zależy.
Najfajniejsze jest to, że gdy 10 lat po tym, jak ja potrzebowałem pomocy, mogłem osobiście pomóc jednemu z tych ludzi, a który znalazł się w trudnej sytuacji zawodowej.
Dzisiaj zarządza on największą fabryką ABB na świecie i cieszę się, że osiągnął to, przynajmniej częściowo, dzięki wsparciu jakiego mu udzieliłem.
Czy ma Pan może jakieś motto, które przyświeca Panu w codziennej obowiązkach zawodowych?
Mam kilka, które niezmiennie mnie inspirują:
To wszystko jest o ludziach, zależy od ludzi i jest dla ludzi. Cała reszta to tylko dekoracja.
Rzeczy niemożliwe robimy od ręki, a na cuda trzeba odrobinę poczekać – jakieś 2 dni.
Traktuj innych jak sam chcesz być traktowany i jak chcesz, aby byli traktowani twoi klienci.
Jakie mają Państwo plany na najbliższy rok dla firmy 3Shape?
Firma rozwija się bardzo szybko, a nasze oczekiwania i apetyt jeszcze szybciej. Aby temu sprostać, powinniśmy jako firma szybko się profesjonalizować. Stąd też tyle, bardzo istotnych inicjatyw, które zostały ujęte w ramach programów MWB – bitwach, które musimy wgrać.
Możliwość uczestniczenia w takiej transformacji, w takiej skali, w firmie globalnej to wyjątkowe doświadczenie, budujące i kształtujące ścieżki kariery na wiele lat. Wszystkich osób biorących w tym udział.
Najbliższy rok, to dopiero to początek zmian. Dla mnie najważniejsze jest to, żebyśmy mogli doświadczyć i pokierować tymi zmianami wspólnie, ponieważ razem będziemy tworzyć 3Shape takim, aby był jak najlepszym miejscem pracy dla jak największej liczby z nas wszystkich.
Jahstice
26.09.2022 17:25
Jest już demolujące was uzasadnienie wyroku więc z uśmiechem czekamy na apelację ⚖️
Robert
21.09.2022 14:58
Witam, miałem przyjemność i zarazem nieprzyjemność pracować w tej firmie. Praca lekka i przyjemna, pracownicy serdeczni i pomocni, kierownictwo niestety pod wpływem góry i Duńczyków wprowadza chore zmiany i złudne obietnice. Słabe zarobki ale jeśli lubisz lego jest zadowolenie;-)
3Shape Poland Sp. z o.o.
22.09.2022 10:25
Dziękujemy Ci za szczerą odpowiedź i za Twoje subiektywne zdanie, każda zmiana wprowadzana przez nas ma na celu polepszenie warunków w perspektywie długofalowej. Przykro nam, że nasze ostatnie zmiany nie przypadły Ci do gustu i życzymy samych sukcesów w nowej pracy.
Były
22.09.2022 16:47
O jakich zmianach mowa? Zastanawiam się nad ewentualnym powrotem, ale niestety spotykam się z coraz większą krytyką firmy. Ocena 1,7 także nie jest zachęcająca. Swego czasu kierownictwo nierówno traktowało pracowników oraz wymagano donoszenia na innych, aby mieć w ogóle możliwość awansu lub podwyżki. Czy takie rzeczy nadal są wymagane?
Zostaw merytoryczną opinię o 3Shape Poland Sp. z o.o.