Mostostal Kraków S.A.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 45 ocen.

Opinie o Mostostal Kraków S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Kraków S.A.

Iwona

@Bob a czy wiesz, jakie warunki proponowane są pracownikom aktualnie? 6lat to bardzo długi okre czasu, jeżeli chodzi o zmiany na rynku pracy. Każdy pracodawca - w tym Mostostal Kraków - musi na nie reagować. Jak to wygląda obecnie?

Bob

Byłem 6 lat temu w Niemczech jako spawacz na kontraktach 2 lata pracowałem przez Budimex i Mostostal Kraków na umowach praca po 10 godz na miesiąc ok 1700 EURO wycisną z Ciebie wszystko potem dałem sobie spokój z pracą u nich

Iwona

Wcześniej wiele osób wspominało o systemie premiowym. np. @mk, @cracoviac coś w takim razie uległo zmianie? Dla młodych osób zaczynających pracę to ważne żeby znać przyszłość i mieć motywację do pracy, czyli podwyżkę/awans.

Kaja

Witam, czy pracował ktoś jako specjalista ds ofertowania? Jak wygląda wynagrodzenie i atmosfera?

Iwona

Jakie możliwości rozwoju oferuje Mostostal Kraków S.A.? Chętnie dowiemy się z jakich szkoleń udało się Wam skorzystać w czasie pracy w firmie.

Marciano

Witam, ile można zarobić jako spawacz lub inny pracownik fizyczny z doświadczeniem. Nie chodzi mi o zarobki świeżych pracowników.

cracoviac
@Marciano 26.02.2017 18:46
Witam, ile można zarobić jako spawacz lub inny pracownik fizyczny z doświadczeniem. Nie chodzi mi o zarobki świeżych pracownikó...

Kolego duzo tam nie zarobisz jako nawet doswiadczony pracownik brygadzisci ze starzem 30lat maja po 2900 brutto

maciej

Czy to prawda, że celowo zmusza się Polaków do odejścia po to by na ich miejsce przyjmować Ukraińców?

pracownik

Zarobki naprawde słabe, aktualnie pracuję tu i szukam czegoś innego. Generalnie nie polecam Mostostalu.

Pracownik

Ludzie spawacze-monterzy i zwykli pracownicy w mk zarabiają marnie (bardzo marnie) chociaż zrobisz nadgodziny to nigdy nie masz pewności jaki będzie przelew na konto na hali syf i zimno na nic pieniędzy nie ma elektro-narzędzia milwaukee i Aeg reszta to gierka pamięta oczywiście na dodatkowe kamery pieniądze się znalazły ale żeby grzejniki naprawić to już nie najtańsze frezy wiertła itp spawarki to stare rupiecie które cały czas się tylko naprawia podłoga na hali to góry i doliny jak 50 lat temu ułożyli trelinke to tak już zostało teraz jak nie patrzysz pod nogi to łatwo o wypadek niby coś tam nowego kupują ale na pracownikach im nie zależy niedługo zostaną tam dziadki co się trzymają rękami i nogami i ukraińcy bo nawet najemnicy rezygnują

lulu
@Pracownik 01.12.2016 10:16
Ludzie spawacze-monterzy i zwykli pracownicy w mk zarabiają marnie (bardzo marnie) chociaż zrobisz nadgodziny to nigdy nie masz...

To strasznie słabo z tym BHP tam musu być skoro tak piszesz.

Mk

Ja pracuje od 2 lata i jest zadowolony...oczywiście są momenty lepsze i gorsze, ale jest młody fajny zespół. Co do aspektów finansowych stawkę mam taka jaka sobie wynegocjowanej do tego czytelny i jasny system premiowe od wyniku budowy. Wiec generalnie jestem zadowolony, ale oczywiście zawsze można by było coś zmienić.

mkio

Specjalista ds. Personalnych jest u nich tutaj potrzebny i do obowiazków należy przygotowanie raportów cyklicznych i ad-hoc, na potrzeby zarządzania Kapitałem Ludzkim w organizacji, - aktualizacja danych w kadrowych systemach komputerowych, wiec to jest do ogarnięcia na pewno.

Damian
@mkio 02.08.2016 12:00
Specjalista ds. Personalnych jest u nich tutaj potrzebny i do obowiazków należy przygotowanie raportów cyklicznych i ad-hoc, na...

Szukali w sierpniu i szukają w grudniu...Przyjmują tylko na trzy miesiące?

anonim

(usunięte przez administratora)

grubas

O ile mi wiadomo, to praca polega na rekrutacji pracowników i administracji kadrowo-płacowej. Centrala i dział personalny jest w Warszawie (Budimex), praca spokojna raczej, ale perspektywy np. awansu kiepskie. Tym bardziej że to chyba jest na zastępstwo. Dla nabrania doświadczenia polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

grubas

Ale ta stawka to jest dla ślusarza przecież

hhhhhh

Orientuje się ktoś jakie zarobki są dla spawaczy w delegacji ?

anonim

(usunięte przez administratora)

franiuuuu

słyszałem że płacą 2100 brutto plus premia

zainteresowany MK

ile zarabiają teraz w Mostostalu inżynierowie budowy?

anonim

(usunięte przez administratora)

Zefirek

Z takim językiem to raczej do MPO :(

anonim

(usunięte przez administratora)

wad

Problemy finansowe miał Polimex-Mostostal a nie Mostostal Kraków.

anonim

(usunięte przez administratora)

sara

Na rozmowie kwalifikacyjnej pracodawca dowiaduje się co ma do zaoferowania pracownik i jakie są jego oczekiwania, a nie na odwrót. Warunki poznaje się kiedy otrzymuje się propozycję współpracy, taki jest polski standard: w końcu płace i warunki pracy są tajne, nie podaje się ich kandydatom. Firma Mostostal jest znana głównie poprzez swoich konkurentów (Mostostal Warszawa, Polimex Mostostal itd) z którymi dzieli tylko część nazwy. MK jest częścią Budimexu. Nie wiem czy dobrze prosperuje, trzeba by się przyjrzeć sprawozdaniom finansowym Grupy Bx z uwzględnieniem wyników spółek. Natomiast polemizowałabym z tezą, że dobrze prosperujące firmy dbają o pracowników: często prosperują dobrze właśnie dlatego, że ich wykorzystują :-(. Tak czy owak proponuję wybrać się na rozmowę, szczerze przedstawić swoje oczekiwania i czekać na wynik. Powodzenia!

hehacz

:) widać że są tutaj animatorzy z kręgu rekrutacyjnego

Nepot

Jako były pracownik mogę powiedzieć że jeżeli masz jakiejkolwiek uprawnienia i/lub doświadczenie to nie warto nawet iść na rozmowę. Jeżeli nie jesteś znajomym kogoś z zarządu to po kilkunastu latach nadal będziesz zarabiał jako inżynier poniżej średniej krajowej.

iktotomowi

Szansa żeby przepracować 6 lat była 10 lat temu - kto się przyjął wtedy ją miał, kto chciałby teraz, wiadomo...To już całkiem inna firma.

nickoledeon

Ta firma lata świetności ma już dawno za sobą. Teraz to już tylko cień tego co bylo kiedyś. Wtłacza się w tą firmę zasady z corpo jakie są w jej "matce" budimexie, a kasa nadal ta sama. Można spróbować na 2 góra 3 lata i szukać innej firmy, ale na dłużej jak ja(ok 10 lat) to już strata czasu. Nie ma szans na rozwój, zarobki po 10latach marne, na awans mają szanse tylko corpoludki z BXu lub pociotkowie z Kluczborka. Ostatnio nawet ukraińcy mają lepiej w tej firmie niż człowiek z doświadczeniem. Chyba jednak nie wrto. Ja się zawiodłem.

anonim

(usunięte przez administratora)

sas

No niby masz rację, ale w tej firmie inżynier z 10 letnim stażem nadal zarabia niewiele więcej.

były

Witam. Pracowałem tam chyba z 3 lata temu, wtedy zarobki spadły bardzo w delegacji około 2200 na rękę. Zależy do jakiej brygady się trafi, wiadomo że jedni ludzie spoko drudzy mniej. Pracowałem tam około 4 lat i muszę powiedzieć że szanse na dobrą podwyżkę marne. Jeśli chodzi o prace to można się wiele nauczyć, mi praca tam dała dużo bo teraz ta wiedza i doświadczenie przynosi efekty. Obecnie pracuję w branży offshore jako monter i niema nic trudnego w porównaniu z tym czego można się nauczyć w Mostostalu. Dobrze wspominam tą firmę, pozdrawiam.

anonim

(usunięte przez administratora)

MK_koleś

To zależy na jakie stanowisko się starasz i jakie masz doświadczenie oraz kwalifikacje.Jeżeli nie masz nic i zero perspektyw na widoku to każda praca jest OK i nie ma co wybrzydzać,zatrudnisz się, nabędziesz doświadczenia i jak ci się nie spodoba (co jest raczej pewne)to odejdziesz do lepszej firmy. Jeżeli masz na widoku kilka ofert i możesz wybrzydzać to odradzam:z rzeczy o które pytasz tylko wypłata jest terminowo, reszta cóż...Pytanie: jaki masz wybór? ma zasadnicze znaczenie.

bobo

Pracuje w mk juz jakis czas, co do zarobkow to lipa, robisz po 10 godzin z sobotami i delegacja zarobisz max 3300-3400, robisz spokojnie bez nerwowki, zjezdzasz co 2 tyg, przyjec teraz nie ma ale od kwietnia-marca moga cie przyjac, jedyna zaleta z tym ze stale zatrudnienie tylko zarobki coraz nizsze bo zabrali teraz dojazdowki

ELIMINATOR

WITAM pracuję jeszcze w MK ale to nie ta sama firma 1900 na rękę z nadgodzinami dla początkujących czy to monter czy spawacz,zabranie dodatku spawalniczego pracownikom,i gatka o przeszeregowaniu od nowego roku,ludzie zaczynają z tond uciekać taka jest prawda brak motywacji i zachęty do pracy ze strony kadry,tylko patrzeć jak zabiorą auta i po firmie,tak to się dzieje jak się nie jest już MK tylko MK grupa BUDIMEX... WIĘC ZASTANÓWCIE SIĘ ,nawet majstrowie młodzi robią tu papiery i zmykają co tchu gdzie indziej wystarczy popytać bez ściemy,oto naga prawda.

Machinery

Szukam monterow, šlusarzy, spawaczy mag z doświadczeniem, najchętniej brygady 4-8 osob do produkcji konstrukcji stalowych silosów tasmociagow zbiorników itp. Praca stała na miejscu w Krakowie, na hali. WynagrodZenie 14-18 zł netto/h z kg. Wymagane czytanie rysunków. Ponadto zatrudnię mistrza do prowadzenia produkcji. Zainteresowanych proszę o wysłanie CV na emaila: rekrutacje.krakow.2012@gmail.com

pp

a gdzie teraz zarobisz w polsce najlepiejj siedziec i narzekac na wytworni to od 1900 brutto do 2700 plus premie sa co miesiac i wyplacajja w terminie

anonim

(usunięte przez administratora)

marek

2700 brutto to niecałe 1950 na rękę, jeżeli w tym są diety to trochę więcej,bo są bez ZUS, więc to trochę ponad 2000 zł netto.

Stary

Witam Najlepiej siedzieć w domu, może praca sama się znajdzie, ja uważam że zawsze warto spróbować jak to wygląda wszyscy narzekają. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Warto poczytać opinie o innych firmach z tej branży jak to wygląda. Połowa pod stołem a jak odejdziesz na chorobowe to dostaniesz grosze. Ale wybór należy zawsze do Nas. Świeżo przyjęty pracownik z nadgodzinami i dietą wyciąga ok. 2700 zł

szkodaczasu

byłem na rozmowie i powiem że szkoda marnować czasu na tą firme, potwierdzam warunki takie jak wyżej napisał kolega, 2200-2400na miesiąc razem z nadgodzinami, delegacją, wysokościowym. odliczając te dodatki i przyjmując 40godz tyg wychodzi że stawka podstawowa wynosi ok 8-9zł netto na godzine!!!!!(usunięte przez administratora)

coliber
@szkodaczasu 03.04.2014 13:28
byłem na rozmowie i powiem że szkoda marnować czasu na tą firme, potwierdzam warunki takie jak wyżej napisał kolega, 2200-2400n...

miałem jechać na rozmowę,ale po przeczytaniu tych opinii to stwierdzam że niema sensu marnować czasu i pieniędzy na takie przejażdżki.za takie pieniądze to nawet chińczyków nie złapią.dzięki,bo uratowałem kasę i czas.

bida

Praca na wyjazdach: 10 godz dziennie od Piatku do Soboty, za troche ponad 2 tyś na rekę, zakwaterowanie (jak by to zwał)opłacone, do domu zjazd raz na 2 tyg...

jon lenon@17.com

zakwaterowanie spi sie w kontenerach po 12 osob w zime!!! a w lato daja namioty!!!

obecny pracownik
@jon lenon@17.com 28.03.2014 12:50
zakwaterowanie spi sie w kontenerach po 12 osob w zime!!! a w lato daja namioty!!!

Trochę gościu przegiąłeś - to już pod pomówienie podchodzi. Pokaż taka budowę gdzie tak było. Jak masz pisać bzdury to idź do pudelka tam cię wysłuchają.

słowianin

Nie miejcie złudzeń bez rewelacji. Zwłaszcza dla pracowników służb wsparcia, technologii i kontroli. Może trochę lepiej jest dla pracowników fizycznych, jak to w większości firm ostatnio. Mimo wszystko i tak rewelacji nie ma. Na miejscu (czyli wytwórnia) praca jest może i w miare wygodna ale za to pieniądze niewielkie. Na budowach fizyczni maja lepiej ale za to warunki mieszkaniowe delikatnie mówiąc takie sobie. Pracownicy umysłowi na budowach niestety nie zarobią.

madafaka

kokosow nie czyli ile mniej wiecej jak wiesz pisz

madafaka

panowie ile placa monterom?bo mam jechac na rozmowe wiem ze praca w polsce,ale jak w tej firmie z warunkami i przedewszystkim stawka?

anonim

(usunięte przez administratora)

Boo-Boo
@Yogi 24.02.2014 22:24
Absolutnie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że MK S.A. pracuje głównie jako podwykonawca Budimeksu. Zanim napiszesz głupoty po...

MK S.A. należy do Grupy Budimex, której właścicielem jest Grupa Ferrovial. Prawdą jest, że czasy świetności tej firmy (Mostostal Kraków S.A.) należą do przeszłości. Warunki zatrudnienia są zwykle adekwatne do pozycji rynkowej spółki, a jakie są - to opisali przedmówcy. Widać jednak, że są tam pracownicy pozytywnie zaangażowani, dbający o dobre imię firmy-to się chwali. Mam nadzieję, że to szeregowi pracownicy, a nie najwyższe kierownictwo.

Yogi
@Boo-Boo 03.04.2014 14:23
MK S.A. należy do Grupy Budimex, której właścicielem jest Grupa Ferrovial. Prawdą jest, że czasy świetności tej firmy (Mostosta...

Nie jestem pracownikiem MK. Widać nie czytasz ze zrozumieniem, ale w Polsce to teraz norma. Wytłumaczę Ci to: MK większość budów wykonuje samodzielnie, w Generalnym Wykonawstwie, zdarzają się budowy pod Budimeksem, ale incydentalnie. Czy wyraziłem się jasno,zrozumiałeś bo prościej nie potrafię wyjaśnić. Czy to dobra czy zła opinia o firmie ??? Nie jest to opinia tylko stwierdzenie faktu. Twój komentarz był totalnie bez sensu.

old man

Pensja zalezna od stanowiska, na budowach są głównie starzy pracownicy z kwalifikacjami, ale po 50-tce i młodzi bez żadnych doświadczeń i kwalifikacji. Spawaczowi 111,135 z doświadczeniem dają ok. 3000 brutto/mies, pensja jest na czas, ale warunki (zakwaterowanie, żywienie, dojazd, bezpieczeństwo) najgorsze z możliwych. Premia jest uzależniona od wyników całej budowy i potem oceny twojej pracy przez kierownika. Ogólnie to nie jest jakaś duża firma, to już odległa przeszłość, teraz to firemka należąca do Budimeksu i pracująca głównie jako ich podwykonawca. Ogólnie nie polecam, jeśli masz umiejętności, chęci i siłę do pracy gdzie indziej zarobisz więcej i w mniejszym stresie.

Japa
@old man 21.05.2013 12:49
Pensja zalezna od stanowiska, na budowach są głównie starzy pracownicy z kwalifikacjami, ale po 50-tce i młodzi bez żadnych doś...

To napisz gdzie to jest to Twoje "gdzie indziej" za lepszą kasę ??

były pracownik

Odradzam, jeśli masz wybór unikaj tej firmy.

służby wsparcia

Nie polecam, szczególnie praca w biurze jest bardzo słabo płatna, a rotacja ogromna. Będziesz siedział po godzinach za minimalną krajową, a potem nie przedłużą ci umowy.

olewamto

Niskie zarobki i brak perspektyw

słowianin

Bardzo słabe zarobki

jn

dno...

Maqumba
@madafaka 25.02.2014 16:30
panowie jak wiecie jakie stawki daja monterom i spawaczom na poczatek to piszta bo mam jechac w czwartek na rozmowe i nie wiem...

Na rozmowę zawsze warto jechać - zawsze to jest jakieś doświadczenie i możliwość porównania z innymi ofertami. Moja rada: jedź na rozmowę, dokładnie o wszystko wypytaj, potem spokojnie przemyśl i rozważ. Rozmowa nic Cię nie kosztuje a spróbować warto.

Wiesiek
@madafaka 25.02.2014 16:30
panowie jak wiecie jakie stawki daja monterom i spawaczom na poczatek to piszta bo mam jechac w czwartek na rozmowe i nie wiem...

byl pan na tym spotkaniu? chcialbym wiedziec jak to wyglada. pozdrawiam.

111

Po co takie pierdoły mam wypełniać

Zostaw opinię o Mostostal Kraków S.A. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Kraków S.A.