Mostostal Kraków S.A.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 55 ocen.

Mostostal Kraków S.A.
2 55

Opinie o Mostostal Kraków S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Kraków S.A.

Cyryl

Firma Complex na kombinacie hutniczym rekrutuje: młody pracownik monter lub spawacz 2600 netto w 160 godzinach, jedna zmiana, pełne ubezpieczenie. Zapraszamy

   
Iwona

@Czarek Mostostal Kraków obecnie potrzebuje pracowników na kilka stanowisk. Między innymi są to Monter Konstrukcji Stalowych, Spawacz, Ślusarz, Kierownik budowy, Mistrz budowy, Inżynier budowy, Specjalista ds. Kontrolingu. Wszystkie szczegóły znajdziesz na stronie http://www.mostostal.com.pl/?pid=171 Co Ciebie konkretnie interesuje? Będziesz aplikował? A może osoby, które zajmują już te stanowiska powiedzą coś na temat swojej pracy?

   
Czarek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

   
Arrni
@Czarek 20.05.2018 22:26

potrzebuje takich co by za 2300 z 2 sobotami pracowali :D

   
Andy

Witam, jakie warunki oferuje Mostostal dla operatora żurawia wiezowego? Pozdro

   
Tam

Pieniądze były spoko do 3 tys na rękę po roku. Ale atmosfera tragedia. Każdy każdego obgaduje. Warunki kiepskie. Jedyne co to dobre ciuchy chemia i dodatki na święta. Nic więcej.

   
Tam
@Mmmmmmm 10.05.2018 10:58

Dwie zmiany :)

   
Iwona

@12345, zdecydowałeś się aplikować? @Pracownik,a jaka jest atmosfera wśród pracowników? Kto jeszcze wypowie się o Mostostal Kraków? Jak przebiega rekrutacja w tej firmie?

   
Pracownik
@Iwona 27.04.2018 15:31

Atmosfera wśród ludzi jest w porządku. Ogólnie jak nie masz wyboru to idź. Przekonasz się sam jak wygląda ten (usunięte przez administratora) od środka. Wszystko zależy do kogo do brygady trafisz. Dziwna sprawa jest taka, że pracownicy, których mostostal przejął z firmy, do której należy hala mają o 1/3 większe zarobki. W tym momencie to prawie 3/4 pracowników to ukraińcy. Z tego co widzę sam po hali to coraz więcej osób ucieka do innych firm i nie ma się co dziwić... Jak bardzo chcesz sobie psuć nerwy to idź, tylko zastanów się czy będziesz miał gdzie uciec na zimę ;-)

   
12345

Ile w tym zakładzie może zarobić początkujący mistrz? Aktualnie pracuję na tym stanowisku w innej firmie i zastanawiam się nad spróbowaniem sił w mostostalu

   
Pracownik MK w Żłobnicy

Omijać szerokim łukiem. Warunki tragiczne - zapylenie, brak osłon wokół stanowisk spawaczy, brak odpowiedniego sprzętu do wykonywania pracy. Z wielkim bólem serca wydawane są tarcze do cięcia (2szt na dzień to maks). Kierownik to kawał ch... traktuje ludzi gorzej niż ja traktuje zwierzęta. Majster z drugiej zmiany tak zna się na robocie, że jak nie było wiertła 23 a pilnie trzeba było wiercić to dzwonił do kierownika z pytaniem co ma robić. Jedyny plus to socjal chociaż i tu są spore braki w podstawowych środkach czystości. Wydawane co 4-5 miesięcy. Omijać szerokim łukiem. Ja czekam na wizytę PIPu, chociaż pewnie i tak pójdzie koperta i wszystko będzie w normie.

   
Pracownik
@Pracownik MK w Żłobnicy 16.03.2018 16:31

Witam.Jestem pracownikiem tej obsranej firmy.Opisany wyżej majster to majster Prosiaczek(warchlak:))ktory pracuje tylko i wyłacznie na drugie zmiany ponieważ aż strach go puszczac na pierwszą zmiane (taki głąb)a podobno byl kierownikiem w jakiejs firmie prywatnej ale się go pozbyli wiadomo dla czego:)Co do pieniedzy to sa wyplaty glodowe a te przekręty robione na ukraincach ech:)-panie kierownik Lewandoski My wszystko wiemy!Skończysz jak twoj kolega SZczerbiak:).Panie kierowniku jak ja cie ty k...nie nawidze zrobie wszystko bys zamiatał pola w Trebaczewie bo tej słomy z butów która ci wystaje i tak się nie pozbędziesz!!!Za to ubliżanie ci tego nie daruje a wiem co pisze knypie:)A może teraz cos pozytywnego...Więc tak jedyny majster ktory cos umie jest majster Robert taki swoj chlop ale jest inny przy pracownikach a inny przy lewym...niestety boi się tego karakana ...Na koniec chce cos pozytywnego napisac o tej firmie no ale co mam napisac ? Żłobnica to porażka i tak jak się zaczeła tak szybko się skonczy....

   
Murarz

Wykonawcy omijać z daleka ich budowy, ciężkie odbiory opróżnianie po 3 tygodnie. Byłem tam 3 miesiące i ucieklo z budowy z 20 lub 30 firm bardzo skomplikowana budowa na Krakowie MWM. Często nie ma roboty bo budowa nie przygotowana,walą kary za wszystko i do wypłaty zostaje mniej niz połowa. budowa ma dużo wad stanu surowego co przekłada się na wszystko inne. Odradzam współpracę. Kierownictwo ma podejście do podwykonawców jak do "niewolników" najgorszej kategorii.

   
Iwona

@Mordullo, napiszesz coś więcej, dlaczego nie polecasz firmy? Osoby niezaznajomione z firmą niewiele zrozumieją z tak krótkiego komentarza. @Pracownik MK w Żłobnicy, czy podejmowaliście jakieś próby rozmów z kierownictwem firmy na temat brakującego zaopatrzenia? Jakie jest oficjalne stanowisko firmy w tej sprawie? Chce ktoś jeszcze podzielić się swoja opinią?

   
Wojciech

Witam, jakie są stawki na początek dla operatora cnc a jakie dla spawacza??

   
Pracownik MK w Żłobnicy
@Wojciech 15.03.2018 11:11

Jak dostaniesz 2800 brutto ( z dwoma sobotami tyle weźmiesz na rękę, bo premia itd) to dobrze Ci dali na start. Z tego co wiem to maksymalnie mają 3tyś brutto. Dochodzą do tego głupie rozwiązania jak ostatnia sobota miesiąca jest wypłacana za 2 miesiące bo nie potrafią normalnie spraw załatwić. Niezgodności na wypłacie częste. Warunki na hali tragiczne, wyciągi chodzą tylko w razie kontroli. Brak osłon wokół stanowisk spawaczy i jak potrzebujesz tarczy/dysku fibrowego to dostaniesz jeden i dobrze by było jak Ci na tydzień starczy.

   
Adii

Kierownik z którym odbywa się rozmowa o pracę jako spawacz lub operator cnc daje najniższe stawki i stara się wmówić że nic nie umiesz i musisz wszystkiego od nowa się uczyć. A na wyższą stawkę musisz jeszcze dużo pracować.

   
Mordullo
@Adii 21.02.2018 07:23

Unikaj tej firmy jak ognia :)

   
Waldi

Każda firma chce mieć dobrych pracowników. Jak się wykaże, że potrafimy robić swoja prace to z pewnością stawka będzie dobra.

   
marcin

Mostostalu, co się porobiło że sami Ukraińcy u was.

   
Operator

na która się tam przychodzi do pracy? na 6 czy na 7?

   
xxxxxx
@Operator 28.01.2018 11:13

Witam z zapytaniem jak wygląda praca na HM Głogów jakie są zarobki w Mostostalu jako spawacz monter

   
Michu

Witam, chciałbym sie zapytać, ile trwają te kontrakty w Niemczech, jako monter konstrukcji stalowych ? i jakie są teraz zarobki ? Pozdrawiam

   
Marciano
@Michu 19.01.2018 12:08

Idź, tam takich potrzeba za 2100 - 2500

   
gość

witam ,na jakie miesięczne wynagrodzenie mogę liczyć w firmie,mam doświadczenie w budownictwie,praca w kraju i za granicą,uprawnienia na montaż i odbiór rusztowań,uprawnienia spawacza,uprawnienia brygadzisty,znajomość języka angielskiego

   
miszel
@gość 06.01.2018 12:19

Daj sobie spokój z mostostalem, idź do huty. W spółkach lepiej płacą niż w mostostalu.

   
Kriss

Pracowałem w Niemczech na kilku kontraktach przez Budimex Mostostal Kraków, faktycznie więcej jak 1800 euro przy 240 h miesięcznie nie zarobisz. Fakt zapewniają mieszkanie po 3 w pokoju i transport, ale zarobki przy takiej ilości godzin to porażka. Obecnie pracuje jako najemnik w Belgii i przy 160 h miesięcznie dostaje 1800- 1900 na ręke. Reszta to już nadgodziny. Budimex szuka pracowników bez znajomości języka zależnych od firmy ,ja znałem język angielski więc taki system pracy mnie ograniczał. W sumie jak kto lubi budimex zapewni ci prace ale musisz się ozapierdalać na te 1800 ojro.

   
Nicolson

Poszukują bhpwca, ktoś wie ile proponują wynagrodzenia? Jakie warunki etc

   
DobraRada
@Nicolson 22.12.2017 01:10

Ja już naliczyłem trzech bhp-owców, którzy zerwali współpracę. Będziesz reprezentował interes firmy i brał odpowiedzialność za przekraczane normy dopóki się coś nie wydarzy.

   
Iwona

@Bob a czy wiesz, jakie warunki proponowane są pracownikom aktualnie? 6lat to bardzo długi okre czasu, jeżeli chodzi o zmiany na rynku pracy. Każdy pracodawca - w tym Mostostal Kraków - musi na nie reagować. Jak to wygląda obecnie?

   
Fizyczny
@Iwona 23.08.2017 06:40

Witam. Mogę powiedzieć co nieco na temat wytwórni konstrukcji Mostostal Kraków. Pracownik fizyczny zarobi od 1900 do 2500 na rękę w zależności od ilości nadgodzin w weekendy oraz od premii uznaniowej zależnej od "widzi mi sie" majstra. Spawacz zarobi odrobinę więcej.Lizanie tyłu na porządku dziennym.Jak chcesz więcej to trzeba robić po 12 i we wszystkie soboty i niedziele. Czy to dużo czy mało sami oceńcie. Przy dzisiejszych kosztach życia to niewiele, zwłaszcza jak ktoś się chce dorobić. Zatrudniają coraz więcej Ukraińców, są też ludzie od pośrednika. Oszczędzają na słabym ledowym oświetleniu, w zimie zimno, w lecie gorąco, normy pyłów i huku przekraczane. BHP umywa łapy, najważniejszy jest kask i stopery. Słaba kadra nadzorująca, brak wiedzy o czymkolwiek,ograniczanie się do patrzenia na zegarek i na oszczędności.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
marcel

praca na wytworni za 2100 netto od deski do deski na 3 zmiany. po sąsiedzku na terenie huty idzie zarobić 2400 - 2500 bez problemu już jako monter na jedną zmianę i po 8 godzin.

   
Bob

Byłem 6 lat temu w Niemczech jako spawacz na kontraktach 2 lata pracowałem przez Budimex i Mostostal Kraków na umowach praca po 10 godz na miesiąc ok 1700 EURO wycisną z Ciebie wszystko potem dałem sobie spokój z pracą u nich

   
Iwona

Wcześniej wiele osób wspominało o systemie premiowym. np. @mk, @cracoviac coś w takim razie uległo zmianie? Dla młodych osób zaczynających pracę to ważne żeby znać przyszłość i mieć motywację do pracy, czyli podwyżkę/awans.

   
Kaja

Witam, czy pracował ktoś jako specjalista ds ofertowania? Jak wygląda wynagrodzenie i atmosfera?

   
Iwona

Jakie możliwości rozwoju oferuje Mostostal Kraków S.A.? Chętnie dowiemy się z jakich szkoleń udało się Wam skorzystać w czasie pracy w firmie.

   
Marciano

Witam, ile można zarobić jako spawacz lub inny pracownik fizyczny z doświadczeniem. Nie chodzi mi o zarobki świeżych pracowników.

   
cracoviac
@Marciano 26.02.2017 18:46

Kolego duzo tam nie zarobisz jako nawet doswiadczony pracownik brygadzisci ze starzem 30lat maja po 2900 brutto

   
maciej

Czy to prawda, że celowo zmusza się Polaków do odejścia po to by na ich miejsce przyjmować Ukraińców?

   
pracownik

Zarobki naprawde słabe, aktualnie pracuję tu i szukam czegoś innego. Generalnie nie polecam Mostostalu.

   
Pracownik

Ludzie spawacze-monterzy i zwykli pracownicy w mk zarabiają marnie (bardzo marnie) chociaż zrobisz nadgodziny to nigdy nie masz pewności jaki będzie przelew na konto na hali syf i zimno na nic pieniędzy nie ma elektro-narzędzia milwaukee i Aeg reszta to gierka pamięta oczywiście na dodatkowe kamery pieniądze się znalazły ale żeby grzejniki naprawić to już nie najtańsze frezy wiertła itp spawarki to stare rupiecie które cały czas się tylko naprawia podłoga na hali to góry i doliny jak 50 lat temu ułożyli trelinke to tak już zostało teraz jak nie patrzysz pod nogi to łatwo o wypadek niby coś tam nowego kupują ale na pracownikach im nie zależy niedługo zostaną tam dziadki co się trzymają rękami i nogami i ukraińcy bo nawet najemnicy rezygnują

   
lulu
@Pracownik 01.12.2016 10:16

To strasznie słabo z tym BHP tam musu być skoro tak piszesz.

   
Mk

Ja pracuje od 2 lata i jest zadowolony...oczywiście są momenty lepsze i gorsze, ale jest młody fajny zespół. Co do aspektów finansowych stawkę mam taka jaka sobie wynegocjowanej do tego czytelny i jasny system premiowe od wyniku budowy. Wiec generalnie jestem zadowolony, ale oczywiście zawsze można by było coś zmienić.

   

Zostaw opinię o Mostostal Kraków S.A. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Kraków S.A.