Mostostal Kraków S.A.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 59 ocen.

Mostostal Kraków S.A.
2 59 6 1

Opinie o Mostostal Kraków S.A.

Spawaczyna;)

Nie polecam. Dużo obiecują, mało z tych obietnic jest dotrzymane. Nie polecam firmy. Koledzy i koleżanki nie polecam. Moje sugestie dla Mostostal Kraków S.A.: Nie polecam. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmiana kadry kierowniczej

gienek spawacz

firma DNO ustalilismy wsplnie 3500 brutto to stwierdzili ze dla nich jestem za drogi. malo tego w tej stawce mial bym pracowac za montera oni sa (usunięte przez administratora). masakra w Turowie taka ekipe mieli ze estakady nawet rowno zamontowac nie potrafili PORAZKA\

spawacz janusz

porazka proponowali mi 10 zl na h

rbc

1700 zł netto na stanowisku inspektora, po ponad roku wypowiedzenie z dnia na dzień. Ogólnie zarobki śmiesznie małe, na wytwórni głęboki prl a biurowiec oczywiście zadbany żeby pozory stwarzać. Atmosfera w pracy ok (przynajmniej u mnie). Ogólnie nie polecam.

anonymous
@rbc 02.10.2018 13:26

Jakiego Inspektora? BHP, Kontroli Jakości?

Cyryl

Firma Complex na kombinacie hutniczym rekrutuje: młody pracownik monter lub spawacz 2600 netto w 160 godzinach, jedna zmiana, pełne ubezpieczenie. Zapraszamy

Operator
@Cyryl 12.06.2018 13:49

A suwnicowych też szukacie? Widze was w tamech Im

Jeleń
@Cyryl 12.06.2018 13:49

MK prowadzi obecnie rekrutacje na stanowisko operatora żurawia super stawki od 2500 na początek do 3000 po roku pracy. Takiego jelenia to proponuje szukać na Ukrainie. Najepiej cały zakłąd przenieś na Uraine bedzie łatwiej o ciemną mase

Michał
@Operator 07.07.2018 19:42

Idź tam

Marek
@Cyryl 12.06.2018 13:49

Witam a ile dostanie spawacz 135, 136 ponadpodstawowe uprawnienia , spawanie bez uprawnien 141 blachy, 111 blachy zdarzały się rury plus suwnice ,wózki, itp. Doświadczenie 10 lat przeszło tak informacyjnie pytam pracowałem w Mostostalu w Niemczech.

Jacek
@Marek 21.07.2018 15:08

2600

Operator
@Jeleń 10.07.2018 07:12

To prawda 3000 brutto dla doświadczonego operatora, niech sobie sami jeżdżą

Marek
@Jacek 21.07.2018 21:24

Za mało

Oli
@Cyryl 12.06.2018 13:49

Chyba ze w euro

Cyryl
@Oli 29.07.2018 14:58

To pracuj dalej owieczko w mostostalu. Rano z 22 owieczki wysiadają, albo głuchy albo ślepy albo ukrainiec.

Pp
@Cyryl 12.06.2018 13:49

Hehehe

Waldi

Każda firma chce mieć dobrych pracowników. Jak się wykaże, że potrafimy robić swoja prace to z pewnością stawka będzie dobra.

oLi
@Waldi 15.03.2018 08:54

Zgadzam sie tylko to czy jestem sprawdzony mowi o mnie nienaganne cv poparte oczywiscie swiadectwami pracy!! A nie ze zostawie swoja dotychczasowa robote bo mi ibiecaja po roku jak sie sprawdze ... A na poczatek dadzą jakies stypendium po pol roku nędzy powiedza ze musze poczekac bo troche sie nie wiedzie firmie a po roku powiedza ze jak mi sie niepodoba to maja 20 ukraincow na moje miejsce... To nie fair zeby mogli sobie tak porabiac, ale dlatego m.in szukaja fachowcow w Polsce ktorych juz jest bardzo malo a przewarzaja dyskutanci i machlojcy ktorym nie chce sie robic ... Dlatego mysle ze skoro mam np 5 lat nieprzerwanej pracy jako monter w jednej firmie,potem 9lat w drugiej tez jako monter konstr.i konczac prace w tych firmach mam "czyste sumienie" to w nastepnej firmie w ktorej szukam(przeciez lepszej) pracy przewaznie chodzi o pieniądz a rzadziej o srodki czystosci czy prezenty na swieta. Zastanowcie sie pracodawcy czytajacy te opinie ze ktos kto pracuje u Was kilka lat i znajacy polityke firmy chce byc doceniany wraz ze zdobywaniem caly czas doswiadczenia ,a nie być straszonym innymi ludzmi innych narodowości ,bo taki nie prędko nauczy sie tego co stary pracownik, a jak juz sie nauczy to tez bedzie mogl sobie zwiekszac rzadania z racji dpswiadczenia zdobytego...i co wtedy ...też go zwolnicie??? Pozdrawiam porzadnych pracownikow!!

Pracownik23

Pracowałem tam 2lata i żałuję 2lat spędzonych tam, zarobki śmieszne premia jakaś tam jest ale zależy od widzi mi się mistrza atmosfera do kitu (konfidenci) na hali (usunięte przez administratora) huk i pył ,dziadowskie sprzęty które się psują co chwile ,spawarki porażka duże nie poręczne więcej są naprawiane jak chodza reszta to gierka pamięta krzywa posadzka idzie żeby wybić generalnie nie polecam jedyne na plus to terminowość wypłat , bon na święta , odzież i środki czystości.

Iwona

@Czarek Mostostal Kraków obecnie potrzebuje pracowników na kilka stanowisk. Między innymi są to Monter Konstrukcji Stalowych, Spawacz, Ślusarz, Kierownik budowy, Mistrz budowy, Inżynier budowy, Specjalista ds. Kontrolingu. Wszystkie szczegóły znajdziesz na stronie http://www.mostostal.com.pl/?pid=171 Co Ciebie konkretnie interesuje? Będziesz aplikował? A może osoby, które zajmują już te stanowiska powiedzą coś na temat swojej pracy?

Czarek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Mmmmmmm
@Czarek 20.05.2018 22:26

Pytanie powinno być, kiedy nie potrzebowała.

Arrni
@Czarek 20.05.2018 22:26

potrzebuje takich co by za 2300 z 2 sobotami pracowali :D

Andy

Witam, jakie warunki oferuje Mostostal dla operatora żurawia wiezowego? Pozdro

Tam

Pieniądze były spoko do 3 tys na rękę po roku. Ale atmosfera tragedia. Każdy każdego obgaduje. Warunki kiepskie. Jedyne co to dobre ciuchy chemia i dodatki na święta. Nic więcej.

Mmmmmmm
@Tam 07.05.2018 13:04

A ile godzin zrobiłeś żeby to 3 tysiące mieć. Propagandzista. Wystarczy jechać rano tramwajem 22 i posłuchać w jakim języku mówią wysiadający na blokowej.

Tam
@Mmmmmmm 09.05.2018 08:15

Trzy soboty miałem. Na pieniądze nie narzekam w tej firmie. Zawsze są przed dziesiątym.

Mmmmmmm
@Tam 09.05.2018 16:24

Dopisz jeszcze że pracowałeś na trzy zmiany. W hucie w spółce na trzy zmiany w 8 godzin 3400 na czysto, a na jedną zmianę 2800. Pozdrawiam, i zapraszam na kombinat.

Tam
@Mmmmmmm 10.05.2018 10:58

Dwie zmiany :)

Iwona

@12345, zdecydowałeś się aplikować? @Pracownik,a jaka jest atmosfera wśród pracowników? Kto jeszcze wypowie się o Mostostal Kraków? Jak przebiega rekrutacja w tej firmie?

Pracownik
@Iwona 27.04.2018 15:31

Atmosfera wśród ludzi jest w porządku. Ogólnie jak nie masz wyboru to idź. Przekonasz się sam jak wygląda ten (usunięte przez administratora) od środka. Wszystko zależy do kogo do brygady trafisz. Dziwna sprawa jest taka, że pracownicy, których mostostal przejął z firmy, do której należy hala mają o 1/3 większe zarobki. W tym momencie to prawie 3/4 pracowników to ukraińcy. Z tego co widzę sam po hali to coraz więcej osób ucieka do innych firm i nie ma się co dziwić... Jak bardzo chcesz sobie psuć nerwy to idź, tylko zastanów się czy będziesz miał gdzie uciec na zimę ;-)

12345

Ile w tym zakładzie może zarobić początkujący mistrz? Aktualnie pracuję na tym stanowisku w innej firmie i zastanawiam się nad spróbowaniem sił w mostostalu

Pracownik MK w Żłobnicy

Omijać szerokim łukiem. Warunki tragiczne - zapylenie, brak osłon wokół stanowisk spawaczy, brak odpowiedniego sprzętu do wykonywania pracy. Z wielkim bólem serca wydawane są tarcze do cięcia (2szt na dzień to maks). Kierownik to kawał ch... traktuje ludzi gorzej niż ja traktuje zwierzęta. Majster z drugiej zmiany tak zna się na robocie, że jak nie było wiertła 23 a pilnie trzeba było wiercić to dzwonił do kierownika z pytaniem co ma robić. Jedyny plus to socjal chociaż i tu są spore braki w podstawowych środkach czystości. Wydawane co 4-5 miesięcy. Omijać szerokim łukiem. Ja czekam na wizytę PIPu, chociaż pewnie i tak pójdzie koperta i wszystko będzie w normie.

Pracownik
@Pracownik MK w Żłobnicy 16.03.2018 16:31

Witam.Jestem pracownikiem tej obsranej firmy.Opisany wyżej majster to majster Prosiaczek(warchlak:))ktory pracuje tylko i wyłacznie na drugie zmiany ponieważ aż strach go puszczac na pierwszą zmiane (taki głąb)a podobno byl kierownikiem w jakiejs firmie prywatnej ale się go pozbyli wiadomo dla czego:)Co do pieniedzy to sa wyplaty glodowe a te przekręty robione na ukraincach ech:)-panie kierownik Lewandoski My wszystko wiemy!Skończysz jak twoj kolega SZczerbiak:).Panie kierowniku jak ja cie ty k...nie nawidze zrobie wszystko bys zamiatał pola w Trebaczewie bo tej słomy z butów która ci wystaje i tak się nie pozbędziesz!!!Za to ubliżanie ci tego nie daruje a wiem co pisze knypie:)A może teraz cos pozytywnego...Więc tak jedyny majster ktory cos umie jest majster Robert taki swoj chlop ale jest inny przy pracownikach a inny przy lewym...niestety boi się tego karakana ...Na koniec chce cos pozytywnego napisac o tej firmie no ale co mam napisac ? Żłobnica to porażka i tak jak się zaczeła tak szybko się skonczy....

Murarz

Wykonawcy omijać z daleka ich budowy, ciężkie odbiory opróżnianie po 3 tygodnie. Byłem tam 3 miesiące i ucieklo z budowy z 20 lub 30 firm bardzo skomplikowana budowa na Krakowie MWM. Często nie ma roboty bo budowa nie przygotowana,walą kary za wszystko i do wypłaty zostaje mniej niz połowa. budowa ma dużo wad stanu surowego co przekłada się na wszystko inne. Odradzam współpracę. Kierownictwo ma podejście do podwykonawców jak do "niewolników" najgorszej kategorii.

Iwona

@Mordullo, napiszesz coś więcej, dlaczego nie polecasz firmy? Osoby niezaznajomione z firmą niewiele zrozumieją z tak krótkiego komentarza. @Pracownik MK w Żłobnicy, czy podejmowaliście jakieś próby rozmów z kierownictwem firmy na temat brakującego zaopatrzenia? Jakie jest oficjalne stanowisko firmy w tej sprawie? Chce ktoś jeszcze podzielić się swoja opinią?

Wojciech

Witam, jakie są stawki na początek dla operatora cnc a jakie dla spawacza??

Pracownik MK w Żłobnicy
@Wojciech 15.03.2018 11:11

Jak dostaniesz 2800 brutto ( z dwoma sobotami tyle weźmiesz na rękę, bo premia itd) to dobrze Ci dali na start. Z tego co wiem to maksymalnie mają 3tyś brutto. Dochodzą do tego głupie rozwiązania jak ostatnia sobota miesiąca jest wypłacana za 2 miesiące bo nie potrafią normalnie spraw załatwić. Niezgodności na wypłacie częste. Warunki na hali tragiczne, wyciągi chodzą tylko w razie kontroli. Brak osłon wokół stanowisk spawaczy i jak potrzebujesz tarczy/dysku fibrowego to dostaniesz jeden i dobrze by było jak Ci na tydzień starczy.

Adii

Kierownik z którym odbywa się rozmowa o pracę jako spawacz lub operator cnc daje najniższe stawki i stara się wmówić że nic nie umiesz i musisz wszystkiego od nowa się uczyć. A na wyższą stawkę musisz jeszcze dużo pracować.

nowy
@Adii 21.02.2018 07:23

Adii czyli po twojej opini warto iść na rozmowę czy nie i na jaka stawkę można liczyć na początek jako spawacz

Mordullo
@Adii 21.02.2018 07:23

Unikaj tej firmy jak ognia :)

marcin

Mostostalu, co się porobiło że sami Ukraińcy u was.

Operator

na która się tam przychodzi do pracy? na 6 czy na 7?

Marciano
@Operator 28.01.2018 11:13

Idź, idziesz na 6, robisz do śniadania do 10 i do domu. Wpisują całą dniówkę. Wypłata 2100 na rękę z premią wyrobową.

Operator
@Marciano 29.01.2018 13:09

chciałbym jakas powazna odpowiedz,odnosnie godzin pracy czy na 7 czy 6

marcin
@Operator 03.02.2018 14:05

w biurze na 7, na produkcji od 6 i na 3 zmiany.

Operator
@marcin 03.02.2018 14:34

Dzieki, ale to jest na każdym dziale??

marcin
@Operator 04.02.2018 11:01

Tak

Operator
@marcin 05.02.2018 12:59

Dzięki

xxxxxx
@Operator 28.01.2018 11:13

Witam z zapytaniem jak wygląda praca na HM Głogów jakie są zarobki w Mostostalu jako spawacz monter

Michu

Witam, chciałbym sie zapytać, ile trwają te kontrakty w Niemczech, jako monter konstrukcji stalowych ? i jakie są teraz zarobki ? Pozdrawiam

Marciano
@Michu 19.01.2018 12:08

Idź, tam takich potrzeba za 2100 - 2500

gość

witam ,na jakie miesięczne wynagrodzenie mogę liczyć w firmie,mam doświadczenie w budownictwie,praca w kraju i za granicą,uprawnienia na montaż i odbiór rusztowań,uprawnienia spawacza,uprawnienia brygadzisty,znajomość języka angielskiego

miszel
@gość 06.01.2018 12:19

Daj sobie spokój z mostostalem, idź do huty. W spółkach lepiej płacą niż w mostostalu.

Kriss

Pracowałem w Niemczech na kilku kontraktach przez Budimex Mostostal Kraków, faktycznie więcej jak 1800 euro przy 240 h miesięcznie nie zarobisz. Fakt zapewniają mieszkanie po 3 w pokoju i transport, ale zarobki przy takiej ilości godzin to porażka. Obecnie pracuje jako najemnik w Belgii i przy 160 h miesięcznie dostaje 1800- 1900 na ręke. Reszta to już nadgodziny. Budimex szuka pracowników bez znajomości języka zależnych od firmy ,ja znałem język angielski więc taki system pracy mnie ograniczał. W sumie jak kto lubi budimex zapewni ci prace ale musisz się ozapierdalać na te 1800 ojro.

Nicolson

Poszukują bhpwca, ktoś wie ile proponują wynagrodzenia? Jakie warunki etc

DobraRada
@Nicolson 22.12.2017 01:10

Ja już naliczyłem trzech bhp-owców, którzy zerwali współpracę. Będziesz reprezentował interes firmy i brał odpowiedzialność za przekraczane normy dopóki się coś nie wydarzy.

Iwona

@Bob a czy wiesz, jakie warunki proponowane są pracownikom aktualnie? 6lat to bardzo długi okre czasu, jeżeli chodzi o zmiany na rynku pracy. Każdy pracodawca - w tym Mostostal Kraków - musi na nie reagować. Jak to wygląda obecnie?

Fizyczny
@Iwona 23.08.2017 06:40

Witam. Mogę powiedzieć co nieco na temat wytwórni konstrukcji Mostostal Kraków. Pracownik fizyczny zarobi od 1900 do 2500 na rękę w zależności od ilości nadgodzin w weekendy oraz od premii uznaniowej zależnej od "widzi mi sie" majstra. Spawacz zarobi odrobinę więcej.Lizanie tyłu na porządku dziennym.Jak chcesz więcej to trzeba robić po 12 i we wszystkie soboty i niedziele. Czy to dużo czy mało sami oceńcie. Przy dzisiejszych kosztach życia to niewiele, zwłaszcza jak ktoś się chce dorobić. Zatrudniają coraz więcej Ukraińców, są też ludzie od pośrednika. Oszczędzają na słabym ledowym oświetleniu, w zimie zimno, w lecie gorąco, normy pyłów i huku przekraczane. BHP umywa łapy, najważniejszy jest kask i stopery. Słaba kadra nadzorująca, brak wiedzy o czymkolwiek,ograniczanie się do patrzenia na zegarek i na oszczędności.

anonim

(usunięte przez administratora)

marcel

praca na wytworni za 2100 netto od deski do deski na 3 zmiany. po sąsiedzku na terenie huty idzie zarobić 2400 - 2500 bez problemu już jako monter na jedną zmianę i po 8 godzin.

Bob

Byłem 6 lat temu w Niemczech jako spawacz na kontraktach 2 lata pracowałem przez Budimex i Mostostal Kraków na umowach praca po 10 godz na miesiąc ok 1700 EURO wycisną z Ciebie wszystko potem dałem sobie spokój z pracą u nich

Iwona

Wcześniej wiele osób wspominało o systemie premiowym. np. @mk, @cracoviac coś w takim razie uległo zmianie? Dla młodych osób zaczynających pracę to ważne żeby znać przyszłość i mieć motywację do pracy, czyli podwyżkę/awans.

Kaja

Witam, czy pracował ktoś jako specjalista ds ofertowania? Jak wygląda wynagrodzenie i atmosfera?

Iwona

Jakie możliwości rozwoju oferuje Mostostal Kraków S.A.? Chętnie dowiemy się z jakich szkoleń udało się Wam skorzystać w czasie pracy w firmie.

Zostaw opinię o Mostostal Kraków S.A. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Kraków S.A.