Herz

Wieliczka

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 1164 ocen.

Herz
5 1164 6 1

Opinie o Herz

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Herz

Blacha

Super firma .!! Zaraboki dobre , po 8 godzin . Wypłaty regularnie . Jestem zadowolony

Julita

@A...... czyli w takim razie , absolutnie wszyscy pracownicy firmy mają jednakowe warunki zatrudnienia, które plasują się na wysokości najniższej krajowej? Obecnie podczas, gdy w Polsce jest rynek pracownika, czy ktoś z pracowników Herz próbował wynegocjować, lepsze warunki zatrudnienia, a tym samym wyższe wynagrodzenie?

A......

Awans ... Jakie ludzie mają marzenia... Sprawa jest prosta , zasuwasz za najniższą krajowa ,regularnie dostajesz wypłatę - i opiernicz ... Chyba że masz znajomości .Tyle.

Julita

@Lenka, czyli rozumiem, że w firmie Herz nie ma możliwości awansu dla osób, które nie są powiązane rodzinnie z zarządem firmy? Nigdy nie zdarzyło się, aby taki pracownik awansował na wyższe stanowisko? Możesz do swojej opinii dodać coś na temat atmosfery panującej w tym przedsiębiorstwie? Jak ocenisz współpracę pomiędzy kadrą pracowniczą? Napisz proszę coś na ten temat.

Julita

@Lenka, dziękuję za odpowiedź oraz podzielenie się swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w firmie Herz. Czy możesz przybliżyć jakie kryteria kierowały możliwościami awansu w tej firmie? Czym dokładnie powinien wykazywać się pracownik chcący awansować na wyższe stanowisko pracy w firmie Herz? Jeżeli posiadasz wiedzę na ten temat, podziel się z nami proszę.

Lenka
@Julita 22.06.2018 22:03

Awans? Jaki awans? Tam nie mając powiązań rodzinnych mega znajomości nie ma mowy o awansie czy też o podwyżce. Szary człowiek nie ma tam nic po za wypłatą najniższa krajową na czas.

Julita

@Jerzy, czy możesz napisać coś więcej na temat pracy w firmie Herz? Jak wyglądają warunki pracy oferowane przez pracodawcę? Podziel się z nami swoimi doświadczeniami i uzasadnij w sposób bardziej szczegółowy swój poprzedni komentarz. @Tabasco, możesz w sposób bardziej szczegółowy wyrazić swoją opinię na temat pracy w firmie Herz? Jesteś obecnym bądź byłym pracownikiem tej firmy? Możesz podzielić się z nami w sposób szczegółowy swoimi doświadczeniami związanymi z pracą dla tego pracodawcy? @Baczny obserwator, proszę, abyś zachował kulturę wypowiedzi w wątku odnośnie pracy w firmie Herz. Swoją opinię należy wyrażać w sposób kulturalny bez niepotrzebnych słów obrażających innych użytkowników. Napisz coś więcej na temat swoich doświadczeń związanych z tym pracodawcą. @Lenka, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Herz. Czy możesz swoją wypowiedź uzupełnić o kwestię ewentualnego rozwoju zawodowego na stanowisku, które zajmujesz? Czy firma organizuje dla swoich pracowników szkolenia, które podnoszą ich kwalifikacje zawodowe? Napisz coś na ten temat. @Boja, jesteś obecnym pracownikiem firmy Herz? Możesz odnieść się do poprzednich wpisów na temat warunków oferowanych przez pracodawcę? Opisz nam swoje doświadczenia związane z pracą dla tego pracodawcy.

Lenka
@Julita 06.06.2018 11:01

Ja pracowałam jako montażystka, rozwój zawodowy na tym stanowisku praktycznie zerowy, wymagań milion ale żeby była jakaś osoba która by nauczyła robić dane rzeczy na danym stanowisku nie ma mało tego po miesiącu jak z jednego ciągu przejdzie się na inny ciąg lub do pakowania jakiś artykułów pani Brygadzistka ma pretensje że się nie wie jak coś zrobić i jeszcze będzie miała pretensje że przecież już pracuje się jakiś czas i że takie rzeczy powinno się już wiedzieć. Szkolenia zawodowe takie z prawdziwego zdarzenia mają tylko osoby wybrane zazwyczaj jedne I te same ale to tylko w wypadku gdy ma się pojawić jakaś nowa maszyna. Przed ISO chodzą brygadzistki po stanowiskach i dają do podpisania szkolenie na stanowisku pomimo tego że w praktyce takiego szkolenia nie było

Boja

Lenka, zmien prace. Nikt nie zmusza.Cie do pracy w Herzu. Kolażanki może będą lepsze, bo tu, to same hetery. A zastanowiłaś się jaka Ty jesteś?

Lenka
@Boja 06.06.2018 09:51

Zmieniłam żałuję tylko tego że zrobiłam to po paru latach zastanowiłam się fakt pod koniec mojej współpracy nie byłam już pomocną i kulturalną osobą

Julita

@Boja, dziękuję za wypowiedź. Na jakim stanowisku pracujesz w firmie Herz? Czy Twój staż pracy i doświadczenia związane z tym pracodawcą jest na tyle długi, że możesz porównać obecne warunki pracy oferowane przez pracodawcę do tego co wcześniej oferował? Czy w tym czasie odkąd jesteś zatrudniony na swoim stanowisku dostrzegłeś z czasem jakieś zmiany o których możesz napisać?

Karol

Jeśli się komuś nie chce pracować to szuka pretekstu do oczerniania?

papusza
@Karol 04.06.2018 11:16

wzruszająca historia

Lenka

Czas spędzony w tym zakładzie to czas stracony dla większości pracowników. Ten (usunięte przez administratora) (nie bez powodu z dużych liter) polecam tylko dla osób które: - lubią pracę w stresie, nerwach, pod presją, w brudzie, kurzu (zazwyczaj się sprząta na przyjazd osobowości z Austrii czyli raz na pół roku) - lubią być wyśmiewani na środku hali przez brygadzistki zwłaszcza jedną która lubi to robić na pokaz - nie przeszkadza im praca w temperaturach zimą około 13-18 st C latem od 30- 35 st C a nawet i więcej - nie obchodzi ich co mówią inni (często jest się obgadywanym, krytykowanym nawet bez powodu) - są odporni na ból (musi stać się naprawdę poważny wypadek żeby wezwali karetę, zazwyczaj sami odwożą do szpitala ewentualnie każą na własną rękę jechać (swoją drogą z opiłkiem w oku fajnie się porusza po mieście) - są BARDZO dyspozycyjni - często nagła zmiana harmonogramu pracy z systemu 8 godzinowego na 10 godzinowy i z wolnych sobót na pracujące soboty nawet 2 zmiany - chcą się dorobić garba, chorób tarczycy, wątroby - lubią wyścigi nie tylko z normami ale też "biegi" do wyjścia z pracy a najlepszą komedią jest to że biegną zawsze te osoby które jadą samochodami a na parkingu stoją palą papieroska i czekają na resztę. - z rannej zmiany zazwyczaj nie wyjedzie się wcześniej z zakładu niż 14:10 a nawet i 14:30 nie pomoże - nie muszą załatwiać spraw kadrowych (złapanie kierownika graniczy z cudem) - nie chodzą na urlopy jedynie te przymusowe kiedy BIURO ma ochotę na urlop - w kłamstwie ponieważ to spotkają na każdym kroku obiecują "złote góry" a dostaje się niebieskie depresje i to bardzo szybko - zna język ukraiński bo jak dobrze się orientuje więcej jest obcokrajowców na zakładzie niż polaków Jeżeli chodzi o premie, nagrody powiem tak przez kilka lat pracy owe premie zliczę na palcach jednej dłoni. Zarobki najniższa krajowa mało kto ma więcej o ile ktoś ma w ogóle więcej bo do tego nikt się nie przyznaje, szacunek mają ludzie którzy donoszą na innych, w tym zakładzie nie ma równouprawnienia często takim osobą wolno więcej nie tylko taka pani R może oficjalnie po 20 minut rozmawiać przez telefon, oficjalnie taki pan J może siedzieć na krześle i patrzeć kto co robi a później donosić, często jest się gardzonym, poniżanym publicznie przez osoby ze stanowisk wyżej, jedna z brygadzistek zlecając jakąś prace nawet nie wie jak nią wykonać, nie ma kto pokazać, wytłumaczyć ale jak się źle zrobi to później jest to Twoja wina i po godzinach trzeba zostać i poprawiać wszystko a później jeszcze przez kilka dni wysłuchiwać tego. Zakład uważam za porażkę w swojej karierze zawodowej, atmosferę w tym zakładzie tworzą pracownicy są tacy którzy chcą coś zrobić dla lepszego jutra ale są od razu deptani przez innych, nie ma zgranego zespołu typu (jeden za wszystkich wszyscy za jednego) wręcz przeciwnie jeden zgania na drugiego nawet jeśli to była praca zespołowa. Przerwa to zaledwie 15 minut w lecie je się na betonie na polu w dymie z papierosów ewentualnie na dusznej ciasnej jadalni a i w te 15 minut trzeba zejść ze stanowiska pracy dojść do jadalni lub na pole i zdążyć wrócić przed upływem tych 15 minut w lecie zazwyczaj jest dodatkowa 10 minutowa przerwa ale to też jeżeli na rannej zmianie temperatura przekroczy jakąś wartość nie interesuje ich to jeżeli ranna zmiana miała chłodnej do południa a popołudniu hala się nagrzała i jest dużo cieplej po prostu jeżeli rano nie miały przerwy to popołudni też mieć nie będą natomiast w zimie je się w ciasnym pomieszczeniu zwanym jadalnią bez okna bez możliwości wywietrzenia i często na stojąco zresztą w tym chorym zakładzie zawsze jest walka o miejsce siedzące nie tylko przy stanowisku pracy ale i też właśnie na jadalni, pracownicy mało kiedy są koleżeńscy, pomocni, nawet jeśli chodzi o dźwiganie stanie taka jedna z druga i będą się gapić jak baba w słup ale nie pomogą a jak się już zaniesie to powiedzą "a czemu nic nie mówiłaś żeby Ci pomóc".

Tymon

Jeśli komuś jest tak źle to zawsze może zmienić firmę i nie musi się poświęcać!!

Jerzy

Herz to świetny pracodawca. Może cieszcie się , że możecie tu pracować!

Baczny obserwator
@Jerzy 20.04.2018 15:53

Puknij się w łeb cymbale! !!!!Firma porażka pod każdym względem! !!!Zarobki z poprzedpoprzedniej dekady.Klimatyzacja na hali w sferze marzeń, po części wina pracowników że sobie pozwalają na pracę w takich warunkach.

Honoru Ci brak

Halina widzialysmy ostatnio po pracy ze wyszłas na wyższy poziom podpierd****. Już nawet po pracy donosisz w samochodzie brygadzistki. Hahah jak Ci kobieto nie wstyd. Osiągnęłas już dno. Cała firma się z Ciebie śmieje. Rozkładzie się idąc przez hale jak każda osoba patrzy na Ciebie z pogardą.

Daria

Słyszałem, że to bardzo dobra firma a tu tylko narzekanie. Atmosfera między pracownikami nie jest chyba najlepsza?

toseniewrati
@Daria 15.03.2018 22:27

To była dobra firma za prezesury p.Latosińskiego.

Krycho

Chory zakład. Normy, normy i co tego wielkie (usunięte przez administratora) Na hali zimno jak cholera 15 stopni, ludzie w polarach siedzą. Panie brygadzistki prześcigają się która więcej. Ludzi coraz mniej i bedzie jeszcze mniej, zaraz to nikt nie przyjdzie do pracy. W soboty pracować a przez kogo - przez ukrainki. Jeżeli chcą niech pracują.

Pracownik

Ale co wy chcecie od pani Joli czy Haliny ja nie wiem o co wam chodzi przecież Halina to lizi (usunięte przez administratora) swojej pani, super zakład i załoga kierująca 10 tego wypłata jest- jest wyścig szczurów jest-jest między innymi brygadzistek która zmiana wiecej oczywiscie nasza pani Jolanta musi być zadiwolona to sypie się normy ale za to premię, dają-dają teraz mechanicy w wolnej chwili będą orientować rzeby normę wyrobić aż ciekawe co ona jeszcze wymyśli i dlaczego pan Kierownik na to nie reaguje

anonymous
@Pracownik 01.02.2018 22:55

Jakie premie?chyba tylko pupilki mają te premie inni robią normy i nic nie dostają

anonymous

Własnie zaczynamy prace no to jeden szczur po haki już goni o 14 przybiegnie i drugi

anonymous

Halina to sie narobiłaś normy biedulko tylko coś ci nie poszło bo odpadów trochę za dużo ale co tam pani Jolanta zadowolona przecież jej pani zrobiła 2000 tys a że odpady to nic zrób coś ze sobą bo w tym biegu szczurów się zajedziesz narabane masz do łba i to zdrowo

Stresik

Hi hi szykują się poważne naloty na Herzunia . Jakiś gruby gość beknie za zastraszanie mobing itp są nagrania .

XXX

Brawo kierownictwo. Coraz mniej ludzi do roboty. Za niedługo na światłach będzie stał Ukrainiec i rozdawał ulotki z ofertą pracy. Tylko każdy kto przyjdzie chętny zapyta o zarobki stwierdzi tak samo jak powiedział jeden pracownik "za te pieniądze lepiej siedzieć pod sklepem". Jeszcze raz brawo.

Boskie cycuszki

Wypi***** ta Haline wkoncu. Ileż można taką osobę trzymać?? Wielki wrzod na tyłku. Kto się zgadza że najwyższy czas na nią?

Krzysiek

Wiesz co dla tego się podpisujesz nikt bo jesteś pustym baranem poto istnieje zakład pracy rzeby ludzie mogli tam pracować a kłamców i złodziei się tępi i właśnie od tego jest inspekcja pracy

Nick
@Krzysiek 03.01.2018 05:16

Krzysztofie Nick oznacza login. I nie syp odrazu przezwiskami bo to świadczy o tobie . Co się tak złościsz ? Każdy wie od czego jest inspekcja . Jeśli znasz tak regułki to ja wezwij a nie mów innym

Nick

Jak jest tak zle to znajdzcie sobie inna robote . Po co robicie ? Jest dużo ofert . Spawaczy wszędzie potrzebują . Lub na produkcję .

Krzysiek

R...ty się nie martwisz kolegami bo dostałeś ale gdybyś nie dostał to inaczej byś pisał są instytucje gdzie można to zgłosić jeśli księgowa nie umie liczyć a wy nie wiecie za co takie marne wypłaty to po nowym roku radzę zgłosić tak im przestrzepią papiery że pieniądze się znajdą a jak nie to chociaż będziecie wiedzieć że kiepska firma nie ma na premię ani na święta radzę zgłosić to jest ich obowiązek pozdrawiam pracowników fizycznych piszcie opinie niech nie myślą że święta przeszły to każdy zapomnie a sprawa ucichnie i zamiotą pod dywan

Anty herz

Widząc ze tylko wybrani dostają premię świąteczne jedni 500 inni 200 a reszta nic bo mówią co mysla a ponoć wolność słowa w tym kraju. Premie pewno poszły dla tych którzy lubią lizać (usunięte przez administratora) kierownictwu i zbierać punkty za podpierdal*nie. Wiele mówi się o równości narodów a w herzu rasizm szanuje się ukraińców a Polaków już nie bo przecież za zatrudnienie Polaka dotacji nie ma. Wesołych świąt tym którzy nie są zausznikami kierownictwa.

R

I co zatkało, premia jest! Ciekawe ile osób teraz pochwali się tym faktem. Ja tam na kierownika nie narzekam,powiem więcej chociaż większości się narażę ale mam to gdzieś,kierownik jest the best!!! Wesołych Świąt panie kierowniku!

papusza
@R 22.12.2017 18:38

Ciesz się głupcze że dostałeś ochlapy, w podrzędnych marketach dostają wszyscy a nie wybrańcy minimum 500zl ha ha ha

Pracownik

Praca w tym zakładzie to jakaś pomyłka dziwi mnie co młode ładne dziewczyny tu robią to praca dla tych co do emerytury chcą dciągnąć strata czasu. Pozdrawiam Świątecznie pracowników fizycznych

07 zglos się

zastanawiam sie po kur..a sa te kamery, one powinny byc w biurze, niech sobie kierowniczek popatrzy jak ciezko pracuje banda idiotow w biurze, nie rozumniem jak mozna tak traktowac ludzi, to co sie dzieje w tej pozal sie Boze firmie,juz dawno powinno byc naglosnione, zal mi tych ludzi co musza tam ciezko pracowac. Zycze wszystkim pracownikom z hali wesloych swiat, i nie dajcie sobie w kasze głupkom dmuchac.

Krzysiek

Co wy się tak boicie i martwicie pracuję w telewizji zawsze to mogę nagłośnić telewizja szuka tematów i chętnie się tym zajmie dajcie tylko sygnał że potrzebujecie pomocy do wyjaśnienia kilku spraw gdzie podziewają się pieniądze na wasze premię i za dodatkowe prace niech oni nie myślą że sami idioci tam pracują

XXX

Ujrzał Pan pracę naszą i był zadowolony. Natomiast zapytawszy nas o zarobki usiadł i zapłakał

Zostaw opinię o Herz - Wieliczka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Herz