Rifi Poland, oodji

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 87 ocen.

Opinie o Rifi Poland, oodji

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rifi Poland, oodji

Edyta

Czy sklepy Rifi Poland, oodji nadal funkcjonują? Czy już wszystkie się wycofały z Polski? Ważna to będzie informacja dla osób, które planowały tam swoją karierę.

ka

@podróżnik no tak się niestety czasem zdarza to od ludzi zaleyz

anonim

(usunięte przez administratora)

Lola

Pracowałam w OODJI i Panu pomylily sie stawki. Troche zawyzyl ... Swoją drogą nadal rekrutują??? Oodji od ponad roku zamyka sklepy w Polsce i wycofuje sie sukcesywnie z Nadzego rynku.

anonim

(usunięte przez administratora)

G

Trochę kolegę poniosło z tymi zarobkami. Poza tym z moich informacji OODJI znika z rynku polskiego i sukcesywnie zamyka swoje sklepy

G

Trochę kolegę poniosło z tymi zarobkami. Poza tym z moich informacji OODJI znika z rynku polskiego i sukcesywnie zamyka swoje sklepy

anonim

(usunięte przez administratora)

Wow

Kierownik sklepu 3600 zł Kierownik zmiany 2000 zł

G

Moi drodzy,firma nie zatrudnia ponieważ wycofuje się z polskiego rynku. Sklepy zostają po kolei zamykane. Nie robią tego na raz tylko po kolei,zgodnie z datą otwarcia każdego salonu. Po prostu nie przedłużając umowy z centrum handlowym

anonim

(usunięte przez administratora)

o szok

ahahahaha ale co 5?? 5 zl za godzine chyba :D:D

Xoxo

Gorąco NIE polecam pracy w Oodji zwlaszcza w Łodzi gdzie P.kierownik zbyt wczuwa sie w role władcy sklepu i traktuje swoje pracownice jak pacholki... a myslalem ze czasy "niewolnictwa" juz sie skonczyly.

XoXoXo
@Xoxo 30.12.2015 23:34
Gorąco NIE polecam pracy w Oodji zwlaszcza w Łodzi gdzie P.kierownik zbyt wczuwa sie w role władcy sklepu i traktuje swoje prac...

Jak się jest leniem i obibokiem to polecam pracę w domu - leżeć i pachnieć :-)

abc

Faktem jest to że pomimo szukania pracowników to sklepu we Wrocławiu nie ma.

-----

nawet dobrze prosperujące sklepy Oodji zamykają.. firma zwija się z rynku polskiego i to jest fakt... więc lepiej już zacznijcie sobie szukać pracy, bo to tylko kwestia czasu

kaja

Właśnie też bym chciała wiedzieć czemu został zamknięty i czy może otworzą w innym miejscu

zuza

Nie wiem dlaczego, ale widziałam, że Rybnik też zamykają

nicki

czy to prawda,że we Wrocławiu został zamknięty sklep? co się stało?

abc

Ja wczoraj złożyłam CV w sklepie oodji w Gliwicach i kierowniczka wydawała mi sie bardzo sympatyczna, więc nie wiem dlaczego są takie złe opinie wyżej.

patka

Ja też jestem ciekawa jak wygląda praca w Gliwicach, proszę o jakieś opinie.

katka

Jest jakaś osoba która pracowała w Gliwicach i wie jak tam jest?

Cićka

Nie polecam. Czysty mobbing bez sztucznych barwnikow... Wszystko wiecznie zle, obrazanie pracownikow, grafik ukladany zawsze pod kierowniczke, 0 zycia prywatnego bo zazwyczaj na popoludnie... Wielkie halo o wolny dzien. Zebrania kilka razy w miesiacu nawet gdy ktos ma wolne to specjalnie musi przyjezdzac... 100 razy zmieniany grafik- zaplanowanie czegos graniczy z cudem. Niby 8zl/h ale czy warto...? Dziewczyny, szkoda nerwów..stres nerwy i brak zycia prywatnego, mydlenie oczu zwiekszeniem etatu.. Doopa blada.

555

xx

g

Akurat p. Dominik jest żaden z Niego sadysta

malinka

Pracuje w oodji w rybniku od jakiegos czasu i powiem szczerze ze po paru dniach mialam juz dosc Zatrudniaja na pol etetu mydlac oczy ze pracuje sie po 4-6 godzin (20-22 tygodniowo) gdzie pozniej dziewczyny robia ciagle na popoludniu po 7-12 godzin na drugi dzien po 12tce normalnie musza przyjsc do pracy. Otwarte jest od 9 ale tylko kierowniczka ii pupilek sa a reszta na popoludniu po 5 osob na sklepie. Zapier..ala sie niesamowice nie tak jak w innych butikach tu na wejsciu musisz juz oblegac klienta i wciskac co sie da. Country menager dominik jest jak sadystyczny terrorysta poinien Pip sie tym zainteresowac

aaaa
@malinka 09.03.2015 14:43
Pracuje w oodji w rybniku od jakiegos czasu i powiem szczerze ze po paru dniach mialam juz dosc Zatrudniaja na pol etetu mydla...

A dalej tam pracujesz bo sie zastanawiałam czy złozyć tam CV, ale chyba zrezygnuje jak jest tak nie ciekawie.

lols

Witam. Nie polecam tam pracy nikomu. Obwcna kierowniczka z Gliwic jest mało kompetentna a pomiata ludźmi jak mało kto. Odnośnie pakuetu socjalnego to nie istnieje tak naprawdę,a rotacja wszystkich pracowników jest ogromna. Pracowałam tam kilka dni dni i podziekowalam nie bylam w stanie zniesc takiego ponizania.

aaaa
@lols 18.02.2015 15:42
Witam. Nie polecam tam pracy nikomu. Obwcna kierowniczka z Gliwic jest mało kompetentna a pomiata ludźmi jak mało kto. Odnośnie...

A kiedy tam pracowałaś?

xyz

polecam pracę w oodji. Jak wszędzie presja na wykonywanie jak największych planów jest ale jeżeli dajemy z siebie wszystko jest ok. Sprzedawca dostaje 8zł na rękę.

żart
@xyz 18.12.2014 19:13
polecam pracę w oodji. Jak wszędzie presja na wykonywanie jak największych planów jest ale jeżeli dajemy z siebie wszystko jest...

tak... popracuj trochę i odezwij się jak wyleją Ci na głowę gar z pomyjami, później jak już się pozbierasz to będziesz mogła napisać prawdę jak wygląda tam praca i czy jest fajna :(

juta

Nie znoszę teraz robić zakupów w Gliwicach, i nie tylko ja. Co chwilę ktoś nowy, wiecznie co przychodziłam były jakieś zmiany. Nie wiem, jeszcze w zeszłym roku bylo sympatycznie, a teraz .... szkoda gadać. Przerzuciłam się na MOHITO, lepsza obsługa i jakoś tak przyjemniej. Przynajmniej mam do czynienia z tymi samymi sprzedawcami , którzy znają mój gust.

niunia

nie polecam tego sklepu

spew

Zgadzam się z opinią Chanel. Na początku masz mydlone oczy, niczego nie zauważasz, aż przychodzi moment, w którym, gdy już myślisz, że to to co chcesz robić, okazuje się wielką pomyłką. Dostajesz po dupie za wszystko...

Chanel

(usunięte przez administratora) Przychodzisz do pracy i jest mega nacisk psychiczny, jesteś krytykowany za wszystko, cokolwiek byś nie zrobił to i tak będzie źle. (usunięte przez administratora)

spew

Jeśli chcesz być poniżanym, pracować w ciągłym stresie za marne grosze- to firma idealna dla Ciebie. Naprawdę odradzam, pracowałam i wiem jak w tym sklepie wygląda. Rzygać się chce na samo wspomnienie.

Ajlawju

A więc powinnam się cieszyć, że mnie nie przyjęto na to pół etatu. Sądząc po opiniach, to tak. Z drugiej strony kierowniczka w Gliwicach wydawała się sympatyczna.

Jojo

Dziewczyny, z czystym sumieniem nie polecam pracy w tej firmie, (usunięte przez administratora) ciągła praca na pół etatu a oczekują od was gruszek na wierzbie,nie ma co liczyć na większy etat, ciągły stres, pośpiech, nerwy, nie mówiąc o wiecznej rotacji pracownikami, jaka w tym sklepie ma miejsce. Tania siła robocza, bo przecież nie chodzi o to, by zwiększać etaty pracownikom...!? haha

feer20

Dziewczyny pracujące w oodji pytanie do was. CZY WAM też NAKAZANO podpisać taki dziwny papierek o konieczności zapłaty kierownikowi za braki? W Gliwicach kierowniczka kazała nam takie coś podpisać i każe sobie płacić po 100 złotych od osoby przy brakach na mini inwentaryzacji.Znowu brakuje kilku kurtek.Jedna osoba odmówiła i straszy ją zwolnieniem!

Hi Jo
@feer20 07.03.2014 08:52
Dziewczyny pracujące w oodji pytanie do was. CZY WAM też NAKAZANO podpisać taki dziwny papierek o konieczności zapłaty kierowni...

(usunięte przez administratora) Jak ją zwolnili okazało się, ze ciuchy przestały ginąć.

luty

do LULA - skąd pewność, że była to akurat zastępca kierownika? Miałam okazję tam pracować dość trochę i nie pozwolę powiedzieć ani jednego złego słowa na PANIĄ "ZASTĘPCĘ KIEROWNICZKI"! Żadna pracownica nie została nigdy obrażona ani zastraszona przez Nią, ani żadna pracownica nigdy się na Nią nie skarżyła. Co za chore wymysły.

LULA

Ja byłam ostatnio w Rybniku i moja uwagę zwróciła pani (usunięte przez administratora)- zastępca kierownika, która krzyczała na personel, biedne te dziewczyny, zastraszone jakieś miałam takie wrażenie. Nie chciało mi się robić tam zakupów w tym momencie, mam nadzieję że następnym razem jak będę planować tam zakupy to trafię na panią (usunięte przez administratora)która dobrze doradza, interesuje się klientem i jest przesypatyczna!!! :)

ble ble

Gdyby Country Manager był ze wszystkiego zadowolony i nie doszukiwałby się błędów w Waszej pracy, to najnormalniej w świecie można by zlikwidować jego stanowisko, bo nie byłoby potrzebne :) On ma za to płacone. Osoby, które są rangą wyżej od niego z kolei jemu z pewnością wiercą dziurę w brzuchu i się go czepiają. Tak to już jest :) "Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej i nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej".

ktoś

Ja również odradzam pracę w tej firmie. Country manager uprzykrzy życie każdemu. Nigdy mu się nic nie podoba, zawsze wszystko jest źle i to co napisała "bloo-di" to również prawda. Pracownicy uciekają, jak tylko złapią inną okazje. NIE POLECAM!

bloo-di

Odradzam pracę w tej firmie!!! Jesteś młodą dziewczyną która chce wyjść za mąż - nie zatrudniaj się tam!!! Dwie dziewczyny (kierowniczki) które wyszły za mąż w tym roku zostały zwolnione zaraz po swoich ślubach...

salcia
@bloo-di 11.12.2013 11:44
Odradzam pracę w tej firmie!!! Jesteś młodą dziewczyną która chce wyjść za mąż - nie zatrudniaj się tam!!! Dwie dziewczyny (kie...

Teraz jest zmiana kierownika w Rybniku,być może był jakiś powód ale będąc w sklepie nigdy nie zauważyłam jakichś scysji kierownik - pracownik. Znam też osoby ,które sobie chwalą tam pracę.

goscinnie

Witam. Jestem stałą klientką ze śląska często robiłam zakupy w Rybniku- ale od momentu kiedy Pani Kierownik pod wpływem alkoholu nie jednokrotnie mnie miała okazję "kasować",zrezygnowałam. Pojechałam na zakupy do Gliwic tu z kolei czułam się jak w lumpeksie chociaż nie jeden sklep z odzieżą używaną wygląda lepiej i ma więcej przestrzeni, na domiar tego w momencie jak weszłam Pani - chyba również kierowniczka dawała takie wytyczne pracownikowi że aż sama pracownica się śmiała. Jak dla mnie było to nie wykonalne. Nie wiem jak traktują pracowników, ale z moich spostrzeżeń: jeżeli FIRMA zatrudnia takie właśnie osoby na takich stanowiskach to tylko współczuć... żal.

alutka
@goscinnie 25.11.2013 12:59
Witam. Jestem stałą klientką ze śląska często robiłam zakupy w Rybniku- ale od momentu kiedy Pani Kierownik pod wpływem alkohol...

Kierownictwo w wielu sklepach się zmieniło. Wiem bo byłam ostatnio i w Rybniku i w Gliwicach. W Gliwicach było trochę zamieszania przy kasie ale pani kasjerka we wszystkim mi pomogła. W Rybniku jestem wdzięczna pani kierownik za porady kiedy mierzyłam ubrania. Była szczera, nie ukrywała, że w czymś źle wyglądam. Takie rady się ceni, i chyba takich pracowników. Pozdrawiam

nika- stała klientka

Popieram, uwielbiam sprzedawczynie z Piotrkowa i cenię je za anielską cierpliwość do mnie- klientki. Już dawno mnie nie było, ale na dniach zajrzę :)

gosc

o. - 2012-02-09 13:39:46 ja sie przenioslam do innnej sieciowki i w 2 miesiace zostala awansowana jak widac nie jestem az tak beznadziejna zeby mnie nikt nie chcial zatrudnic-a pracowalam w oodji.i nie uwazam zebym teraz odczowala presje jakakolwiek a na pewno nie wieksza niz w oodji.pozdrawiamgratuluję i życzę powodzenia :) każdy ma inne oczekiwania. mnie na razie w oodji nie jest źle. nie zastanawiam się czy awansuję czy nie, przychodzę do pracy i robię swoje. nie zazdroszczę tym, którzy są wyżej i nie wylewam na nich brudów na necie, jeśli mi się przestanie tu podobać - po prostu poszukam innej pracy.

gosc
@gosc 09.02.2012 22:55
o. - 2012-02-09 13:39:46 ja sie przenioslam do innnej sieciowki i w 2 miesiace zostala awansowana jak widac nie jestem az tak...

Jak widać w nowej pracy nie wymagano umiejętności pisania po polsku? Co trzeci wyraz bład ortograficzny lub interpunkcyjny.

o.

ja sie przenioslam do innnej sieciowki i w 2 miesiace zostala awansowana jak widac nie jestem az tak beznadziejna zeby mnie nikt nie chcial zatrudnic-a pracowalam w oodji.i nie uwazam zebym teraz odczowala presje jakakolwiek a na pewno nie wieksza niz w oodji.pozdrawiam

gosc

popieram, mnie nikt w tej firmie nie traktuje źle, jeśli komuś nie odpowiada, to niech zmieni pracę

klient

Witam Jestem klientem z Piotrkowa Tryb.Mogę szczerze powiedzieć że obsługa w tym sklepie jest znakomita.Nigdy nie spotkałam się z takim podejściem do klienta.Widać że sprzedawcy są zorganizowani i wiedzą co do ich obowiązków należy,a praca z klientem(np mną)nie sprawia im trudności ale wręcz przeciwnie.Przy tak miłej obsłudze byłam skłonna wydać ponad 450 zł :) Ciuszki naprawde super !!!Polecam!!

koralik

A kto napisał, że skoro nam się coś nie podoba w pracy to od razu, że jesteśmy leniwi? Czytaj uważnie! Pracujemy tak samo jak Ty i każdy inny a to, że piszemy na temat byłych lub obecnych miejsc pracy nie znaczy, że nie chce nam się pracować! a dzielić się doświadczeniami możemy. Może Ty lubisz pracować za "pół darmo" wyobraź sobie, że inni nie i mogą tutaj wejść i napisać swoje zdanie! Zawsze pracowałam jako handlowiec i pracuję nadal po Oodji zmieniłam firmę a warunki i praca dużo dużo lepsze. Więc mając porównanie i doświadczenie to z Oodji coś jest zdecydowanie nie tak!

pracownik

taaaaa zobaczysz premie, bony, zniżki!!!! nic nie ma!!!! na caly etat dostajesz ok 1350zł ale mało kto dostaje etat w wiekszosci 3/4 czyli- 1000zł pozdrawiam

xxx

Tak tak, same profity sa w oodji w postaci masy nadgodzin za ktore nie placa bo przeciez one sa do odebrania. wiec to chyba jedyny dodatek od firmy:P

koliberek99

Mnie najbardziej interesuje wynagrodzenie w tej firmie... Może mi ktos napisac ?? a jest jakiś socjal bony żywnościowe czy na święta , jakies premie??dofinansowania wczasy pod gruszą?

Mar

Chyba nie masz pojęcia o tkaninach!?, po pierwsze w takich sklepach jedwab się nie pojawia, na pewno nie w 100% a po drugie nigdzie nie kupisz czegoś z prawdziwego jedwabiu za 20zł:) chyba to był szyfon albo satyna z Chin.....

Kamila

Witam, zastanawiam dlaczego wiele osób dziwi się, że ludzie na stronie internetowej www.gowork.pl dodają swoje opinie o pracy w firmach (w tym przypadku Rifi Poland -Oodji), do tego przecież służy ta strona. I tak pracownicy tej firmy wypowiadają się w sposób pochlebny lub nie (zaznaczam, że w każdym sklepie może być oczywiście inaczej). Klienci sklepu jeżeli nie pracowali w Oodji, mogą oceniać tylko jakość produktów i obsługi, nie powinni się oburzać na opinie pracowników bo dotyczą innych "aspektów Oodji". Jak Pracowałam w Oodji to faktycznie kładliśmy nacisk na obsługę i klienci byli zadowoleni, co nie znaczy że pracownicy nie mogą mieć złej opinii o samej pracy w Oodji. Pytanie tylko dlaczego klient zadowolony z obsługi irytuje się kiedy na stronie www.gowork.pl pracownicy Oodji ostrzegają innych i opisują swoje "dziwne" sytuacje. Ciekawe czy faktycznie są to opinie klientów. Chciałam zaznaczyć, że osoby wyrażające pozytywną opinię o firmie Rifi Poland, też się nie podpisują. Pozdrawiam z Wrocławia Kamila

anonim

W Łodzi nie jest kolorowo! i ta \\\"miła\\\" ( usunięte przez administratora ) nie jest wcale taka miła....Dobra mina do złej gry... Zbyt nachalna i te ciągłe pytania odnośnie pomocy... żenada! Gdybym chciała to bym sama zapytała o pomoc. Ubrania może nosić, no bo w końcu od tego tam jest...:D

magdah89

No to fajnie,że jeździsz po całym kraju i sprawdzasz od podszewki każdy sklep Oodji..Ja dzisiaj byłam i jestem tak zadowolona z tego sklepu jak z żadnego innego. Nie wiem czy Wy oczekujecie że kupicie za 20 zł sweterki z naturalnego jedwabiu albo nie wiem co ale oczekiwać to sobie możesz jak własny sklep założysz. Kierowniczka sklepu w Łodzi podczas dzisiejszych zakupów osobiście do mnie wyszła tylko dlatego żeby upewnić się,że sukienka mi odpowiada. Jak macie we Wrocławiu takie gówna,nie sklepy to nie znaczy,że wszędzie jest tak samo. Obsługa również sympatyczna,doradziła,zaniosła rzeczy do przymierzalni i zaproponowała dopasowanie rozmiaru więc mówcie co chcecie ale do takiego sklepu AŻ CHCE SIĘ WRACAĆ! Magda

klientka

sklep oodji we Wrocławiu jest bardzo przyjaznym sklepem dla klienta i nigdy nie zauważyłam żeby coś dziwnego się tam działo. Panie sprzedające są bardzo pomocne, miłe i szczere dzięki temu wiem że kupując coś wyglądam w tym naprawdę dobrze. Brakuje takiej obsługi w dużych sieciówkach. Jestem stałą klientką sklepu i to co tutaj wypisujecie jest co najmniej dziwne.Dziewczyny, które zostały zwolnione powinny załatwiać sprawy wewnętrzne sklepu drogą bezpośrednią z pracodawcą a nie "wywalać" żale na jakimś forum bo to już niczemu nie służy, a wam pasuje bo anonimowo. Nie zachowujcie się jak dzieci bo szkoda tak fajnego sklepu. Pozdrawiam

Zostaw opinię o Rifi Poland, oodji - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rifi Poland, oodji