Agencja Pracy Tymczasowej Staffline Sp z.o.o.

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 280 ocen.

Agencja Pracy Tymczasowej Staffline Sp z.o.o.
3 280 6 1

Opinie o Agencja Pracy Tymczasowej Staffline Sp z.o.o.

Ewciaa244

witam. mam ofertę pracy wyjazdu 28 października do Anglii jako magazynier zakwaterowanie załatwią za 250 funtów i na start muszę mieć 150 funtów . Był tam ktoś może się ktoś wypowiedzieć na ten temat ?? dziękuje z góry (usunięte przez administratora)

Luk

Największy hardcore jaki przeżyłem... Praca jest mega wyczerpująca. 12h biegu z wózkiem.. Pracowałem tam 2 miesiące i schudlem 25 kg!! Najlepsze było uczucie jak wróciłeś do domu i polaleś zimną wodą nogi których i tak nie czuleś.... I łóżko. Wierzcie mi o nic innym nie będziecie marzyć....

Edix
@Luk 12.10.2018 10:02

Chlopie, to ile t wazysz skoro schudles 25kg? wnisoek, ze nie malo, skoro schudles 25 wiec praca wyszla tobie tylko na zdrowie, heheh :p

BadBoy

Ja ze swej strony polecam prace w tesco magor , pracuje tu od lipca Pracuje miedzy 50 a 60 godzin tygodniowo i zarabiam 420-500 funtow Kumple w robocie mowia , ze teraz to sie zacznie zapiernicz dopiero i godzin bedzie full bo swieta itp Nikt nie goni , atmosfera spoko , placa co tydzien w piatek Zakwaterowanie spoko u Angeli

Dorota69

Wybieram się wspólnie z mężem 10.10 możecie podpowiedzieć jakąś dobrą polską agencję na wynajem domu.

ola
@Dorota69 08.10.2018 21:01

Czesc!pytanko a skad jedziecie i jak pozniej docieracie na miejsce??

kemoR

Czytam te komentarze i przerażony jestem... Waszą wiarą we wszystko co ludzie piszą. Włączcie myślenie ludzie, jedziecie do pracy fizycznej, sielanki się spodziewacie i grubego hajsu na koncie za nic nierobienie? Jadę do Boohoo 3 raz, pierwszy raz pojechałem w 2016 jako student na wakacje, owszem pierwszy raz to jakiś zagubiony byłem i wystraszony, ale wziąłem byka za rogi. ;) Godziny zawsze były, tzn. ja miałem bo pracowałem, a nie marudziłem, wypłata zawsze w piątek na koncie, raz mi się godziny nie zgadzały, ale poszedłem do biura i wyjaśniłem. :) Generalnie, to jak ktoś będzie chciał się do czegoś przyczepić, to się przyczepi, ale jak chcecie pracować i zarabiać pieniądze, to Staffline jest do tego odpowiedni. I pamiętajcie, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma! ;) Kiedyś pracowałem w PL przez miesiąc na magazynie i wolę to samo robić za większą kasę tam. ;)

Natiśka

Witam czy ktoś jedzie do pracy w Bantley na 12.10.2018r?

ewi25
@Natiśka 12.09.2018 17:23

hej sama jedziesz bo ja tez sie tam wybieram a mam obawy ewa

emm
@ewi25 21.09.2018 15:54

też się wybieram i też się obawiam

Anna
@Natiśka 12.09.2018 17:23

Cześć. Też jadę w tym terminie ale mam lekkie obawy związane z wyjazdem.

To Ma Szu
@Natiśka 12.09.2018 17:23

I 2500 zł trzeba wziąć ze sobą na pierwsze opłaty. Masakra 500 funtów

ErykSon
@Natiśka 12.09.2018 17:23

Nie ma co pękać, robota spoko, trochę trzeba się nachodzić, ale nie jest źle. Maruderów nie brakuje i potem piszą pierdoły, bo im to wsyzstko przeszkadza, najchętniej siedzieliby na tyłkach i 15 funtów chcieliby dostawać.

Filip

Jestem zadowolony. Kasa na czas, idzie się dogadać, praca dla osób którzy chcą pracować. Jak ktoś pracować chce to idzie zarobić a jak komuś nie odpowiada praca to przecież można się zwolnić ????

Ania
@Filip 19.09.2018 21:00

Mogę wiedzieć u kogo załatwiłeś nocleg? :)

BoohooMan

Cześć, jestem studentem, pracowałem w Boohoo w okresie wakacyjnym, czyli przez 3 m-ce i jestem bardzo zadowolony. Zakwaterowanie u Pawła OK, akurat miałem blisko pracy, nawet załatwił, że zostałem odebrany z lotniska w Manchesterze. Nie powiem, jak jechałem to miałem obawy, właśnie przez opinie, ale teraz stwierdzam, że opinie piszą ci którym coś nie wyszło, a nie że praca jest zła. Owszem, trzeba się nachodzić i nie posiedzisz, no ale gdzie jest inaczej? Jeszcze tylko czekam za pieniędzmi za holidaya. Osobiści polecam tego pracodawcę. W przyszłym roku też planuję jechać do pracy na wakacje do Boohoo jeżeli będzie taka możliwość. Bądźcie ostrożni z czytaniem komentarzy, bo sam o mały włos nie pojechałbym...

Patryk
@BoohooMan 18.09.2018 09:53

Dzięki za opinię. A czy w magazynie faktycznie jest dużo Polaków, czy to zależy od zmiany/terminu? No i czy spotkałeś się z jakimiś nieprzyjemnymi sytuacjami typu poniżanie, wyśmiewanie, itp. ?

Ind
@BoohooMan 18.09.2018 09:53

Hej, rozważam właśnie wyjazd za granicę na chwilę i rozglądam się za jakimiś ciekawymi ofertami. Miałbyś chwilę żeby podzielić się ze mną kilkoma szczegółami dotyczącymi tego właśnie miejsca pracy? Też jestem studentką i może bliższa mi będzie Twoja perspektywa, bo na razie treść komentarzy napawa mnie przerażeniem i czuję się na maksa zniechęcona. Mógłbyś się odezwać na fb? India Dmytrasz Dzięki :)

Patryk

Jade do Burnley do Boohoo 4.10.2018. Mam pytanie: czy ktoś wynajmował pokój od Minihan Properties w Harle Syke lub od landlorda Stuarta, który ma dom na Bracewell Street? Poszukuję opinii na temat tych dwóch miejscówek :)

Przemo

Witam, mam pytanie jak jest z wypłatami? Trzeba po przyjeździe założyć od razu konto w brytyjskim banku czy nie koniecznie?

Qwer

Proszę o pilny kontakt osoby jadące autokarem do burnley 25.04. Marek.991233@o2.pl

anonymous
@Qwer 17.04.2018 18:16

widze nowe siły jada do Boohoo do Burnley nie lepiej samolotem niz autokarem sie tłuc tyle godzin

jha
@Qwer 17.04.2018 18:16

jesteś (usunięte przez administratora) jak twoja stara

Boohoomaz

Jedzie ktoś do boohoo na 20.07?

buszek

A ja polecam Boohoo, jadę drugi rok z rzędu do pracy, lekko nie jest ale kasa co piątek i całkiem niezła, miasteczko nie za duże, wszędzie blisko. Polecam A marudy do Biedronki :p

Ewelina
@buszek 06.07.2018 15:47

Kiedy wyjeżdżasz? Ja najprawdopodobniej pojadę w przyszłym tyg, będę zaczynać 13.07, po raz pierwszy. Jak możesz do napisz na: linawoj@gmail.com

buszek
@Ewelina 06.07.2018 17:14

Też na 13.07, jutro wylatuję do Manchesteru Jak będziesz na pickingu to trochę chodzenia jest, a jak packingu to stania ;) To do zobaczenia na miejscu :)

Andzela
@buszek 06.07.2018 15:47

Tez polecam, byłam na 3 miesiace rok temu, pracuje miesiac juz i jest spoko Siedze tu do polowy wrzesnia, a potem wakacje xD Pozdrawiam z Nelson

tutak
@Andzela 11.07.2018 17:34

Można tam wytrzymać? Mają straszne anglojęzyczne opinie. Jak to wygląda dla nowych pracowników którzy tam przyjeżdżają? Jest jakaś norma którą trzeba wyrobić? My wpadamy na 20.07

Bobi

Najgorsza praca jaką widzialem nie szanuja ludzi robia poprostu w (usunięte przez administratora) w kazdej chwili moga Zwolnic czlowieka i niech sie martwi co dalej. Jedziecie na wlasne ryzyko

anonymous
@Bobi 09.05.2018 23:20

Masz kolego racje Boohoo najgorsze miejsce pracy jakie moze byc rumuni i bułgarzy i zwalniaja za byle co (usunięte przez administratora)

buszek
@anonymous 10.05.2018 19:09

To ciekawe po co ja yam wracam drugi rok z rzędu :p Haha trzeba było pracować a nie bąki zbijać :p Wszędzie w Anglii pracują Bułgarzy i Rumunii! :p

juzcietuniema

Szukam osoby która pracowała w magazynach z odzieżą Boohoo w Burnley, zamierzam wyjechać 2 lipca razem z chłopakiem. Chciałabym się dowiedzieć coś o tej firmie. Pozdrawiam

Aqq
@juzcietuniema 19.06.2018 11:35

Z dziewczyną też chciałbym tam jechać, ale po 10 lipca :P

Aqq
@Aqq 19.06.2018 12:18

Byliście tam już może ?:) Bo co człowiek to inna opinia

Aqq
@Aqq 19.06.2018 12:18

Byliście tam może ?:) Bo co człowiek to inna opinia :P

Nejciak
@Aqq 19.06.2018 12:29

Proszę o kontakt na 537638037, my też wtedy jedziemy.

odradzam
@juzcietuniema 19.06.2018 11:35

Jak widziałem ogłoszenia Staffline to chciało mi się śmiać i do najgorszych firm kierują. Lepiej przejrzyjcie ogłoszenia z pracą tam na miejscu gdzie was kierują i porównajcie. Bo nie wiadomo czy wam się spodoba chociażby mieszkanie czy dojazd. Poza tym sami powinniście szukać mieszkanie bo wynajem agencyjny jest nielegalny.

Mati
@juzcietuniema 19.06.2018 11:35

Hej, wiesz co ja byłem dokładnie rok temu. Praca była okej, nie powiem, że lekko (pracowałem na nocnej zmianie po 12 godzin). Wszystko wam wytłumaczą co i jak, więc bez obaw. Są dwie przerwy po 30 minut, magazyny są ogromne, ale spokojnie, wszystko jest dobrze oznakowane. Pamiętajcie, żeby wziąć minimum 500 funtów na osobę, bo pierwsza wypłata jest po drugim tygodniu (zawsze w piątki), chociaż mogło się coś zmienić.

buszek
@Mati 22.06.2018 17:52

Potwierdzam co Mati pisze, z tym że jak weźmiesz z 350 funtów to też starczy ;)

kaucja

Nie dają wam żadnego wyboru. Przeliczcie i porównajcie oferty przed wyjazdem. Koczownicze warunki po kilka osób w mieszkaniach i pokojach. Uważajcie na prywatny wynajem żeby mieć na wszystko umowę.

Były pracownik

Pracowałem przez kilka miesięcy przez tą firmę jako Order Picker w Tesco Thurrock, jeśli ktoś jedzie do pracy z granice i myśli, że będzie swobodnie pracował to się grubo myli. Niestety trzeba spiąć "pośladki" i pracować szybko nie zawsze zgodnie z zasadami BHP o jakich mówią. Liczy się szybkość i wytrzymałość fizyczna. Mieszkanie najlepiej ogarnąć samemu. Jest to dobra firma na start w Anglii. Na godzinach nie oszukują, jak inni tutaj piszą ale za to mogą dać w tygodniu np 7 godzin, bo podpisujesz kontrakt tzw 0 godzin gdzie pracodawca po 1 h pracy może odesłać Cię do domu. Jeśli nie wyrabiasz normy to tak będziesz pracował. Zarobisz może 100f tygodniowo ale jeśli będziesz pracował szybko ponad normę to możesz zarobić 5x tyle. Wybór należy do Ciebie. No i oczywiście musisz znać chodź podstawy angielskiego lub mieć ze sobą dobrego znajomego, który posługuje się tym językiem :), bo większość spraw będziesz musiał załatwić samemu.

wracający pracownik
@Były pracownik 01.06.2018 00:33

Tez pracowalem w Thurrock jako picker i mysle ,ze przesadzasz. Pewnie ze trzeba spac posaldki bo nikt ci za lezeni na palecie nie zaplaci, poza tym im bardziej zapi****lasz tym wiecej zarabiasz. Trzeba powiedziec sobie prawde, praca na magazynie nie jest dla wszystkich , wiec jak ktos nie czuje klimaty, to nie jest to robota dla niego. Widzialem takich co widac ze nie ogarniaja tematu i pewnie potem pisza wlasnie takie rzeczy jak ty. Zgadze sie ze jest to dobra firma zeby wystartowac bo np nie potrzebujesz NINu , zaczynasz bez niego. Kolejna bzdura jaka czytam , to jakie 7h? nigdy nie pracowalem ponizej 40h co z tego ze kontrakto jest 0h skoro zawsze masz godziny i nadgiodziny? jeszcze mnie nigdy nie odeslali do domu, nie wiem , moze dobrze pracowalem... poza tym pokaz mi agencje ktora ci zagwarantuje godziny w kontrakcie, po ta sa agencje ,zeby gwarancji nie bylo. Ale trzeba wybierac te agencje ktore daja mozilowsc pracy na overtime'ach i staffline daje takie mozliwosci. kto kuzwa zrobia 100 funtow w thurrock? chyba tylko nieudacznicy, nie schodzilem ponizej 400 a zdarzalo sie i 540. Z jednym masz racje , zakwaterowanie ogarnijcie sami , bo z guzmickim to roznie bywa, raz ma ok chate, a raz lipa. Haha chciales w angli zalatwiac sprawy w urzedach bez znajomosci jezyka? Wiadomo ze im lepiej znasz angielski to tym lepiej dla ciebie. Ale z podstawa da sie rade ;) Zeby bylo smieszniej, to w lipcu wlasnie tam wracam ;)

zainteresowany2202
@wracający pracownik 07.06.2018 14:19

@wracający pracownik Mam pytanie jak wygląda praca? Czy są to 3 zmiany (magazyn24h?) czy jakoś inaczej jest to ustalone? Chciałbym się dowiedzieć jak jest praca rozłożona w tygodniu. Praca od poniedziałku do piątku czy np. 5 dowolnych dni w tygodniu? Jak wygląda tydzień pracy? Z chęcią bym się wybrał w lipcu na co najmniej 2 msc.

Olusia

Witam jest ktoś kto jedzie z ta agencja do Angli -praca na magazynie boohoo bo szukam kogoś najlepiej ze Śląska chętnego do wyjazdu lub kogoś kto miał styczność z ta agencja

Grzesiek
@Olusia 18.05.2018 08:26

hej i co pojechałaś ???

Weronika

Cześć, wybiera się ktoś może 9 czerwca do Milton Keynes?

janek
@Weronika 05.06.2018 18:41

A gdzie znalazłaś ich ofertę pracy ?

Magda
@Weronika 05.06.2018 18:41

madzia2308@op.pl możesz się odezwać do mnie. Pracowałam tam

anonymous

ja mam na imie andrzej i szukam pracy za granicą wholandi i czekam na mielia .

Lidia

Agencja Pracy Tymczasowej Staffline głównie zajmuje się rekrutowaniem osób do innych firm. Może ten wątek odwiedzany jest również przez osoby, które są pracownikami tej agencji i mogłyby wyrazić na tym forum swoją opinię o tym pracodawcy? Jakie warunki zatrudnienia oferuje i o jakie stanowiska można się w niej ubiegać?

Adi

Bardzo proszę o kontakt osobę, która już korzystała/pracowała w Burnley, ponieważ mam propozycję pracy, a nie chce stracić 2k pln i wracać do PL. E-mail: mocny2015@onet.pl lub tel: 573-469-139 Z góry dziękuje!

Mike
@Adi 26.04.2018 16:37

Jade tam drugi raz, probowalem pracy w Holandi i wole Boohoo zaczynam 4 maja W holandi to dopiero lipa byla , tu jest spoko

Nick

Prawda jest taka, że wszędzie trzeba pracować żeby coś dostać, ale wiele ludzi przyjeżdżając pierwszy raz do UK spodziewa się nie wiadomo czego ;) w boohoo zależy na jaki departament trafisz. Mieszkanie/pokój lepiej szukać na własną rękę. Praca jest cały czas, wyrzucają jak nie wyrabiasz targetu, oszukujesz lub w grudniu jak są zwolnienia to lecą najsłabsi. Najlepiej przyjechać i samemu się przekonać :D

@@
@Nick 07.04.2018 15:14

A pracujesz może w boohoo cały czas?

Nick
@@@ 07.04.2018 20:20

Tak ;)

@@
@Nick 10.04.2018 15:21

A możesz powiedzieć czy ciężko jest tzn na pikowaniu?:) Bo wybieram się do pracy a mam pewne obawy:)

Nick
@@@ 10.04.2018 17:40

Pikerzy dziennie pokonują średnio 20-30 km. Dwa pierwsze shifty ból nóg jest najgorszy, potem się już przyzwyczajasz

anonymous
@Nick 12.04.2018 11:44

No i zalezy gdzie trafisz czy do samego Boohoo czy do PLT jesli na Boohoo to jest ciezko a jesli do PLT to jest spoko luzik ale trzeba robic swoje i tyle

Nick
@anonymous 16.04.2018 18:53

Może i prawda, ale ja bym się za nic nie zamienił na plt ;)

Lidia

@Zdeterminowany, możesz dokładnie napisać na czym polegała Twoja praca, którą wykonywałeś w Agencja Pracy Tymczasowej Staffline lub za jej pośrednictwem? Na pewno są użytkownicy, którzy chętnie zapoznaliby się z Twoją wypowiedzią w tej kwestii.

Zdeterminowany
@Lidia 21.04.2018 20:23

Praca na czym polegala? Bierzesz skaner, zakładasz na rękę, bierzesz trolli nogi za pas odszukujesz lokalizacje gdzie znajduje się dany produkt skanujesz i wkładasz do wózka a na skanerze wyświetlają się lokalizacje gdzie leży dana rzecz. I tak 25 km średnio. Norma na godzinę wynosi 70 jeśli jej nie wyrobisz, a to zalezy jaki wózek Ci się trafi, no to dowidzenia. Liczy się tylko szybka praca! Przez pierwszy miesiąc będzie ok bo target jest mniejszy i nikt bardzo czepiał się nie będzie.

Lidia

@anonymous, co Twoim zdaniem bezpośrednio wpływa na to, że pracownicy rezygnują ze współpracy z Agencja Pracy Tymczasowej Staffline Sp z.o.o.? Piszesz, że nie ma tłumacza. W takim razie jak są w stanie sobie poradzić osoby nie znające języka? Możesz również krótko opisać sytuację wewnętrzną tej firmy?

anonymous
@Lidia 25.03.2018 22:55

Bo to jest prawda nie ma zadnego tlumacza podczas spotkania a tak agencja zapewniała ze bedzie tlumacz i ze szkolenie tez moze byc w jezyku polskim to jak ludzie ktorych sciagacie z polski bo wiem ze jestes ze staffline mają sobie poradzic np wypelnic te wszystkie papiery i na szkoleniu dla was liczy sie kasa za kazdego sciagnietego

anonymous
@Lidia 25.03.2018 22:55

To sobie przyjedz tutaj na miejsce i zobaczysz jak to wszystko wyglada naprawde a nie siedzisz w biurze w Polsce i tylko szukasz ludzi do pracy ciezkiej pracy

Zdeterminowany

Jasne jak jesteś na plt albo paku to jasne że lekko przyjdź na pic-a to zobaczysz czy tak lekko czy tylko w gadce jesteś mądry! Każdemu nogi odmawiają posłuszeństwa.

anonymous

Radził bym sie wam dobrze zastanowic nad tym wyjazdem do Boohoo bo przyjedziecie i mogą was zwolnic w kazdej chwili ostatnio poleciało 200 osob ,jest bardzoo duzy rygor zasady nic nie wolno tylko szybko pracowac to ich tylko obchodzi firme takze zastanowcie sie 100 razy zanim tu przyjedziecie

Patryk
@anonymous 23.03.2018 20:24

Czy naprawdę jest tam teraz tak źle ?

anonymous
@Patryk 23.03.2018 23:47

Zle to mało powiedziane jest tragedia wszyscy z tamtad uciekaja nawt ci ktorzy pracowali kilka lat i nie jest prawda co jest w ogloszeniu ze bez jezyka angielskiego bo nie ma zadnego polskiego tlumacza no chyba ze w grupie sie znajdzie ktos kto mowi dobrze po angielsku a tak to wszystko jest przeprowadzone po angielsku szkolenie tez

Mr.X
@anonymous 25.03.2018 19:46

Hahah a co ty myślałeś wyjeżdżając za granice ze wszystko po Polsku będziesz miał ? Takie argumenty są strasznie z (usunięte przez administratora) , jak ktoś nie chce pracować to nawet siedząc na sofie będzie mu za ciężko , jestem 3 raz w boohoo i za każdym razem jestem zadowolony, wcale nie jest tak zle , fakt trzeba pracować ale za darmo raczej w tych czasach nie ma nic

anonymous
@Mr.X 26.03.2018 19:03

Co ty pierdzielisz za kocopoly gosciu ja znam angielski ale ludzi co nasciagali z polski wogole nieznają to co ty za pierdoly opowiadasz i sie chwalisz ze juz 3 raz jestes w tym barłogu chwalisz sie czy zalisz

Mr.X
@anonymous 26.03.2018 21:03

typie ty to musisz mieć solidne problemy jak tak ziejesz ogniem pewnie zabawki za ciężkie w dzieciństwie ,praca w boohoo ciężka ?!? Hahah . Widać ze się nie nadajesz ,

anonymous
@Mr.X 26.03.2018 21:55

Powiedz gosciu jak taki madry jestes ile w Boohoo robisz tobie zamiast smoczka to granat do mordy wkladali

anonymous
@Mr.X 26.03.2018 19:03

Jestes 3 raz w Boohoo i jeszcze nie na kontrakcie to ty powinienes byc juz teamliderem a nie takie pierdoły opowiadac

anonymous
@anonymous 01.04.2018 17:42

Co za (usunięte przez administratora) , jak taki bohaterski jesteś to spotkajmy się osobiście i powiedz mi to prosto w oczy

anonymous
@anonymous 01.04.2018 20:02

Nie ma problemuu koluniu gdzie i kiedy chcesz

anonymous
@anonymous 01.04.2018 20:02

No chciales sie spotkac kozaku co zamknales jadaczke kozak przez klawiature

anonymous
@anonymous 19.04.2018 17:44

Gdzie i kiedy ?

Pracownica

Jeśli chodzi o pracę to mają niewolników, liczy tu się tylko praca praca i jeszcze raz praca i do tego szybka. Nawet jak padasz z nóg a widać to na magazynie często że ludzie już nie dają rady to nikogo to nie obchodzi ważne byś wyrobił target. Dziennie pokonuje się około 25 km. Po 12 godzinach pracy człowiek jest tak zmęczony że ledwo już do domu idzie. Jak dla kogoś to nie problem takie dystanse przez 12 godzin to praca jak najbardziej ok , ja więcej tu się nie pojawię.

Alis

Prisze kogos kto tam byl o napisanie prawdy jak tam jest bo nie mam zamiaru sie przejechac po raz kolejny dziekuje ali.gra@inet.pl

anonymous
@Alis 18.11.2017 16:39

prace maja tylko w okolicach swiat . poźniej tylk zwodzą

qaz

Jeśli chodzi o Carlisle pace maja tylko w okolicach swiat czyli grudzien , kwiecień. Generalnie tutaj te agencje maja opinie nieodległa o przecietnego handlarza niewolników

Jajade

Kto 25. 04 do burnley Booho jedzie autokarem????

Zostaw opinię o Agencja Pracy Tymczasowej Staffline Sp z.o.o. - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Pracy Tymczasowej Staffline Sp z.o.o.