KAEFER SA
3 298 6 1

Opinie o KAEFER SA

KAEFER SA
pracodawca
Podczas corocznego, międzynarodowego spotkania Managementu grupy KAEFER (IMM) w Bremie, 26 września rozdano nagrody spółkom, które w 2017 roku szczególnie wyróżniły się w kluczowych dla KAEFERA obszarach.
KAEFER SA miał przyjemność odebrać nagrodę Best Turnaround 2017, za osiągnięte wyniki finansowe, wynikające ze stabilizacji spółki i umocnienia jej pozycji rynkowej w Polsce.
Zarząd KAEFER SA składa podziękowania wszystkim pracownikom spółki, bez których zaangażowania i codziennego wysiłku, osiągnięcie tego wyniku nie byłoby możliwe.
To sukces nas wszystkich!



 
Pozostałe nagrody przyznane zostały w następujących kategoriach:
Health & Safety -  KAEFER Benelux i KAEFER Malaysia & Thailand,
Lean – KAEFER (Oman)
Innovation – KAEFER WANNER (Francja)
Best Development – KAEFER Integrated Services Pty Ltd. (Australia)
Exceptional Performance – RIP (Brazylia)
Best Performance – KAEFER Energy (Norwegia)
   
Były pracownik

Kolego na Jaworznie jest niewolnictwo do potęgi... Tego nie ma w żadnej innej firmie która tam jest...

anonymous
@Były pracownik 17.07.2018 12:58

Podobno największe wypłaty to 3600 z dwoma sobotami po 6 godzin i w tygodniu po 10 godzin!!!!tak mało to nawet z ukrainy nie zarabiają.

pracownik na elektrowni
@Były pracownik 17.07.2018 12:58

Najwyższe wypłaty za miesiąc czerwiec to 3600,tylko co niektórzy co maja wygórowane stawki za 2 soboty po 6 godzin i od poniedziałku do piątku po 10 godzin.Ukrainiec wiecej zarobi.Ale majster co nic nie robi i sie nie wiele zna bierze 7 tyś.Niemcy po prostu zniszczyli tę firme i mi się wydaje że chcą ja dobić w polsce.

nik
@pracownik na elektrowni 17.07.2018 20:36

To prawda

KAEFER SA
pracodawca
KAEFER SA jako druga spółka globalnej grupy KAEFER, przeszła pozytywnie audyt na zgodność z wymaganiami normy ISO 37001(Systemy zarządzania działaniami antykorupcyjnymi), co zostało potwierdzone przyznaniem jej certyfikatu❗❗❗

Uzyskany certyfikat potwierdza pełną transparentność wszystkich procesów biznesowych KAEFER SA oraz gotowość spółki do prowadzenia działań prewencyjnych i interwencyjnych w powyższym zakresie.
   
Tułacz

Kaefer na zachodzie już pomału się kończy . Zlikwidowali i sprzedali odział Gorzów Wlkp i Zieloną Górę. Został tylko Głogów i kilku starych fachowców. Nie biorą robót bo nie mają ludzi.Ludzie na delegacji narzekają na zarobki.

KAEFER SA
pracodawca
XX Sympozjum Naukowo-Techniczne ENERGETYKA BEŁCHATÓW 2018 już za nami!
KAEFER SA po raz kolejny był obecny na tym największym wydarzeniu branży energetycznej w Polsce.


Prócz licznych spotkań i rozmów z przedstawicielami branży i z partnerami biznesowymi KAEFER SA wziął udział w Panelu dotyczącym innowacji, z prezentacją pt. „Przemysłowe rozwiązania w zakresie pozyskiwania energii oparte na odzysku ciepła odpadowego.”


 


W tegorocznym Sympozjum wzięło udział blisko 800 uczestników – przedstawicieli polskich i zagranicznych firm z branży energetycznej oraz ośrodków badawczych i naukowych. Głównym punktem obrad było Forum Energetyczne, gdzie zaproszeni goście dyskutowali nad kierunkami rozwoju polskiej energetyki.


Zapraszamy na nasze stoisko za rok!
   
KAEFER SA
pracodawca
Dział BHP KAEFER SA ogłosił w kwietniu tego roku akcję specjalną, mającą na celu aktywizację pracowników do zgłaszania sytuacji potencjalnie wypadkowych, sytuacji niebezpiecznych i propozycji poprawy stanu BHP.





Po dwóch miesiącach trwania akcji można pokusić się o pierwsze podsumowania. Dzięki informacjom i uwagom zgłoszonym przez naszych pracowników, zmieniliśmy organizację prac na jeszcze bardziej bezpieczną.



Pracownicy szczególnie zaangażowani w w/w kampanię zostali wyróżnieni.
Panowie: Wojciech Michalec i Daniel Błaszczyk


Pani Ewelina Żurba wręcza nagrodę panu Grzegorzowi Prusikowi

 
Nagrodę odbiera pan Jan Dąbrowski

Dziękujemy!
   
Pracownik!!!!

W oddziele Zabrze czterech pracowników zwolniło sie . Traca dobrych ludzi a dyrekcja ma to w d...e. Ofert pracy maja od roku .I nikt nie chce sie przyjac . Ludzi maja za niewolników . Podwykonawcy wiecej zarabiaja niz pracownicy Kefera to wstyd.

Dobra dusza

Hej, to czemu dalej robicie dla Kaefera skoro takie grosze placa, ze niewolnictwo itp??

były pracownik
@Dobra dusza 30.08.2018 11:02

Bo pewnych ludzi ciężko zrozumieć......

Klakier

Słyszeliście koledzy coś o strajkach na Jaworznie. I o jakiś podwyżkach do premii

mp
@Klakier 15.08.2018 22:30

W jednym miesiącu ci dadzą więcej ,a w następnym odbija sobie z nawiązką,ludzie sie zwalniaja,brak perspektyw na przyszłość.

Niewysoki

Koledzy jak sytuacja na Jaworznie. Bo chodzą pogłoski że nie jest tam zbyt wesoło.

Lepki
@Niewysoki 22.06.2018 18:34

Daj spokój, zwoliniłem się bo za 2800 na delegacji to sam se zrozum

Łysy
@Lepki 23.06.2018 23:41

To samo w Zabrzu zarobki tragedia jak przyjdzie robić w delegacji za 3200 to się chyba większość zwolni jak się nie dostanie te 4 tys na czysto

Moc
@Lepki 23.06.2018 23:41

No to szaleją 2800 haaaaa haaaaa haaaaa

Titi

W Zabrzu trzech pracownikow zwolnilo sie .Dyrekcj nie widzi problemow woli zatrudniac ukraincow niz dac podwyzki.Ciekawe co na to Warszawa?

Antyemeryt

Podobno od lipca wszyscy emeryci mają odejść. Co niektórzy mają w gaciach

Kwany

Witam mam propozycje wyjazdu z kaefera na izolacje do Belgii. jakieś opinie może obecnie ktos przebywa ?

KAEFER SA
pracodawca
Drużyna KAEFER SA zajęła trzecie miejsce w tegorocznych Mistrzostwach Europy Monterów Izolacji Przemysłowych, zorganizowanych w dniach 16/17 maja podczas Europejskich Targów Izolacyjnych w Kolonii przez FESI (Europejska Federacja Stowarzyszeń Izolacyjnych) .


(Pan Krzysztof Bigos i pan Grzegorz Machota - zespół KAEFER SA, z Dyrektorem Regionalnym CEE
- panem Tobiasem Zaers)


W Mistrzostwach udział wzięły drużyny z Niemiec, Wielkiej Brytanii, Francji, Holandii, Austrii, Szwajcarii, Danii, Polski i Irlandii. 
Dwa pierwsze miejsca zajęły zespoły z Niemiec.
Gratulujemy sukcesu wszystkim zwycięskim drużynom!
   
Li

Nie wszystkie miejsca zajęli Niemcy . Kaefer S A jest to też Niemiecki oddział

Pracuś

Jak sytuacja w Tarnowie? Są jakieś wyjazdy zagraniczne? Podobno dużo pracy się zapowiada na azotach bo S.J. wygrał przetargi. Dobry chłop z niego, dla Kaefera załatwia roboty żeby ludzie mieli prace

Artur
@Pracuś 15.03.2018 17:38

Jak wygląda sytuacja w Kaeferze na stanowisku biurowym? Czy są jakieś nagrody na koniec roku i bony na święta?

Uswiadamiający
@Pracuś 15.03.2018 17:38

Odradzam wyjazdy z kaefera. Zorietuj się o ost aferze jaka wyszła w Szwecji gdzie ludzie nie dostaną zwrotów podatku bo tak firma zadbała o ludzi. Do tego brak diet , warunki hotelu marne .

kolo
@Uswiadamiający 13.05.2018 04:15

kwatery zmieniają na lepsze a z tym zwrotem podatku to kaefer zadbał żeby wciągu roku były mniejsze zaliczki na podatek pobierane i większe netto

Pracownikzz

Wypłata do 10-go ? Ok jeszcze proszę porównać odcinki wypłaty polskiego i niemieckiego pracownika o tych samych kwalifikacjach

zdzichu
@Pracownikzz 10.05.2018 19:49

Tylko, że niemiecki monter nie potrzebuje wszędzie opłaconego tłumacza, śpi w swoim domu, dojeżdża sam na własny koszt samochodem, a tobie kwaterę załatwią i zapłacą, gdzie później i tak zrobisz z niej chlew, gdzie samochodem cię odwiozą i przywiozą, gdzie również zrobisz bydło. Wyceń to, to się przekonasz, że kosztujesz więcej niż niejeden zachodni monter! Najłatwiej jest narzekać, taka nasza polska przypadłość!

Pracownik
@zdzichu 11.05.2018 15:36

Niezłą opinie Polakom wystawiasz

Uswiadamuający
@Pracownikzz 10.05.2018 19:49

Odcinki wypłaty ?? Żeby jeszcze Kaefer je dawał pracownikom (monterom rusztowań) to by było dobrze . Jeśli już ktoś dostanę to jest on z kilku miesięcy wstecz. Brak diet które oczywiście zagraniczne firmy płacą Kaeferowi. Podobno ciekawa afera ostatnio się zrobiła w Szwecji gdzie ludzie się dowiedzieli na jakich stawkach % są i że żaden zwrot podatku nie dostaną a co lepsze Każdy czekał na pit którego nie dostał nikt . Ludzie sami pojechali do szwedzkiego urzędu i wyszło wiele na jaw jak pracownicy są robienie w "bambuko" Brak słów.... ! Gdy Szwedzi z Karfera się dowiedzieli o sprawie rozległy się tel najpierw do ludzi którzy na miejscu tam kierowali pracownikami ale oczywiście nie odbierali. Potem Szwedzi dzwonili do Pani Izy , ta zmieszana sytuacja stwierdziła że wyśle nr do osoby z biura która odpowie na pytania... po 20 minutach łaskawie nr został wysłany ale co z tego jak pod podany nr nie odbierał nikt. Aby w Szwecji mieć jakikolwiek zwrot podatku pracownicy musieliby być na 33% A są na 25 . Więc gdy podatek wzrośnie do 33% przy stawce 130 koron to chyba Pani Iza będzie skakać sobie po rurkach i klepać kliny przy ryglach.

Nigdy

Robilem u nich i w polsce i w szwecji kilka lat w polsce iczywiscie najbizsza krajowa a wymagania jakby kokosy placili jezeli chodzi o zagranice np szwecja to prawda lipna stawka kwatery do (usunięte przez administratora) lozka malzenskie hehe i oczywiscie diety tylko na papierze nigdy kaefer zlodzieje i tyle .

Rychu
@Uswiadamuający 13.05.2018 03:26

nie wiem dlaczego piszesz o aferze przecież to chyba to dobrze jak potrącali niższy podatek 25 zamiast 33 i wiadomo że wtedy zazwyczaj nie ma rocznego zwrotu. Diet nie płacą a jaką masz umowę na delegację czy zmianę miejsca pracy na Szwecję

Ole k

Do 10 -go. Tylko jeszcze może porównamy wypłaty polskiego i niemieckie montera o ile taki istnieje jeszcze

Pracownik

Wspomagajcie Polskie Firmy a nie z obcym kapitałem pamiętajcie że pracując dla takich firm nie budujecie polskich przedsiębiorstw zastanówcie się polscy pracownicy

Pracownik 2
@Pracownik 28.04.2018 02:10

Każdego 10-go miesiąca jak wpływa przelew to nie przeszkadza Ci, że to od firmy z obcym kapitałem? Krytykować jest bardzo latwo....

Pracownik3
@Pracownik 28.04.2018 02:10

Firma płaci podatki w Polsce. Pracownicy płacą składki w Polsce. Więc o czym Ty bredzisz @Pracownik ?

Praca
@Pracownik3 10.05.2018 12:11

Z biura to piszesz Hans do skroni przystawił podatki i składki sądzisz że to wszystko a zysk to akurat gdzie zostaje. Tak wygląda 80% Polski. Jest poprostu okupacja trwa dalej tylko ma inny wymiar.

Praca
@Pracownik3 10.05.2018 12:11

Podatki jedne i drugie to nie wszystko .Ja nie bredzę tylko wyrażam swoją opinię .Z biura to piszesz zaślepiony jesteś .80% Polski tak wygląda .Tania siła robocza to się liczy i A1 wszystko w temacie .

Praca
@Pracownik 2 03.05.2018 08:55

Porównaj tylko te same wypłaty do 10 Niemieca i Polaka o tym samych umiejętnościach i wiedzy haaaa

Pracownik
@Pracownik 2 03.05.2018 08:55

Tak przeszkadza wolę pracować dla 100 % polskiego przedsiębiorstwa czy to coś nie normalnego

KAEFER SA
pracodawca
KAEFER SA wprowadza nowy standard odzieży roboczej dla pracowników wykonawczych.
Są to ubrania wysokiej widzialności, mające zwiększyć bezpieczeństwo pracowników na budowach, poprawić komfort ich pracy oraz być elementem tworzącym wizerunek firmy.
W celu unifikacji wyglądu pracowników zdecydowano się na jeden model ubrania - w wersji standardowej i antyelektrostatycznej/trudnopalnej.
Ubrania są zdecydowanie lepsze jakościowo od używanych do tej pory, jednak wszelkie uwagi odnośnie komfortu użytkowania i bezpieczeństwa użytkowania nowych ubrań będą mile widziane.

Wszystkie ubrania w trakcie rozdysponowywania.
Ubrania niespełniające wymogów wysokiej widzialności nie mogą być już dłużej użytkowane przez pracowników.
   
KAEFER SA
pracodawca
Silna pozycja firmy to stabilne zatrudnienie dla setek naszych pracowników.
Na spotkaniu pod koniec marca tego roku zarząd KAEFER SA kaskadował kierownictwu spółki realizację założeń strategii na lata 2018 – 2020.



Realizacja zaplanowanych działań pozwoli uczynić naszą spółkę bardziej konkurencyjną oraz zagwarantować na kolejne lata jej silną kondycję finansową.

   
Pioter

Opłaca się teraz wyjeżdżać za granice,???

Pioterr
@Pioter 05.04.2018 21:59

Nie opłaca się, lepiej zostać w kraju i pomnażać PKB

Pawlooo

Witam jak praca w dani na jaki to okres firma wygrala

Pawloo
@Pawlooo 05.04.2018 17:39

Na kilka lat świetlnych

KAEFER SA
pracodawca
KAEFER SA podpisał umowę ze spółką E003B7 Sp. z o.o. należącą do Grupy kapitałowej RAFAKO SA, na reklamę wizualną KAEFER na terenie budowy bloku energetycznego o mocy 910 MW na parametry nadkrytyczne w Elektrowni Jaworzno III.


Tym samym KAEFER SA zasilił grupę firm wykonawczych, podejmujących z naszym klientem wspólne działania CSR.
Środki pozyskane przez spółkę E003B7 Sp. z o.o. z podpisanych umów reklamowych przeznaczone zostaną na wsparcie instytucji lokalnych, po rozpoznaniu przez naszego klienta najpilniejszych potrzeb w tym zakresie.
   
Bogaty

Pozdrawiam spawaczy, dobre chłopaki. Wkoncu dostali białe kaski.

Dzik

w kaeferze sa wprowadzane nowe ubrania robocze. Były testowane na budowach w Niemczech i sa bardzo dobre jakościowo

Mocny
@Dzik 12.12.2017 14:06

Widział ktoś te nowe ubrania? Jak wyglądają?

Michał

Witam czy można prosić o maila żeby podesłać CV ?

KAEFER SA
pracodawca
@Michał 29.01.2018 15:14

Prosimy o przesyłanie swoich danych na naszym profilu Gowork, poprzez zakładkę "Oferty pracy" i funkcję "Aplikuj", znajdującą się w każdym ogłoszeniu rekrutacyjnym. Zapraszamy również do kontaktu z Działem Logistyki Personalnej KAEFER SA, tel. 032 277 75 24 lub 277 75 26.

anonymous

FIRMA totalne dno!!zero pracy!!Chore jest wysyłanie ludzi z ulicy na eksporty zagraniczne z Eksport serwis!!!Co to wogole jest.Etatowi pracownicy niemaja pracy albo z łaski są wysłani na eksporty za 5000 tys zł!!!!!!!!To jest nienormalne.Niech warszawa wkońcu się weźmie za to już ostatnie dechy tej firmy.Wiecej kierowników i dyrektorów w oddziałach niż pracowników!!Pracownicy z Warsztatu robią macie w polancu !!!!MASAKRA.Same powiązania rodzinne w firmie!!

KAEFER SA
pracodawca
@anonymous 22.01.2018 19:53

KAEFER zaprasza do otwartego dialogu i do bezpośredniego kontaktu w przypadku posiadania informacji rzetelnych, prawdziwych i mających wpływ na prawidłowe funkcjonowanie firmy. Anonimowy i zbyt ogólny charakter Pańskiej opinii stawia pod znakiem zapytania wiarygodność informacji i nie pozwala nam odnieść się do niej w sposób konstruktywny. Przypominamy, że osoby posiadające informacje istotne dla Spółki są proszone o ich przesłanie na adres e-mail: komunikacja@kaefer.com Jednocześnie prosimy raz jeszcze o rozwagę i nie rozpowszechnianie opinii opartych na pomówieniach, godzących w dobre imię spółki i tym samym naruszających jej interes.

KAEFER SA
pracodawca
AKADEMIA MAJSTRA dla najlepszych!

Jedną z inicjatyw wpisujących się w długofalową politykę kadrową KAEFER SA jest uruchomiona w tym roku AKADEMIA MAJSTRA, której głównym zadaniem jest wyszukanie wśród pracowników wykonawczych najlepszych kandydatów na stanowisko Majstra oraz rozwój ich umiejętności i kompetencji poprzez uczestnictwo w serii cyklicznych szkoleń. AKADEMIA MAJSTRA ma na celu przygotowanie wybranych pracowników do w pełni profesjonalnego i samodzielnego działania na stanowisku Majstra, w ramach realizacji projektów.

Pierwsze szkolenie AKADEMII MAJSTRA odbyło się w dniach 10 – 11 stycznia 2018 w Serocku. W szkoleniu udział wzięło 4 majstrów i 15 kandydatów na to stanowisko. 

Uczestnicy szkolenia zapoznali się ze specyfiką potrzeb komunikacyjnych związanych z realizacją projektu. Dokonali również autodiagnozy, w oparciu o którą wytyczony został indywidualny plan rozwoju umiejętności zarządczych i organizacyjnych.

Szkolenie zakończone zostało indywidualnymi spotkaniami z Przedstawicielami Zarządu, Dyrektorami i Kierownikami Oddziałów, w trakcie których kandydaci otrzymali nominacje na stanowisko Majstra.
   
DK

Witam Chciałbym zapytać czy są jakies oferty pracy w zawodzie montera izolacji , blacharz... i jakiś kontakt Pozdrawiam

KAEFER SA
pracodawca
@DK 11.01.2018 09:25

Wszystkie aktualne oferty wraz z możliwością zgłaszania swojej kandydatury znajdzie Pan na tym profilu w zakładce "Oferty pracy". Prócz tego może się Pan kontaktować z Działem Logistyki Personalnej KAEFER SA, tel. 032 277 75 24 lub 277 75 26. Zapraszamy do kontaktu.

karol

witam! czy ma ktoś numer do biura który zajmuje się przyjęciami monterów rusztowań do szwecij???? Interesuje mnie jaka jest umowa (polska czy szwedzka??) i jakie zarobki??? Proszę o odpowiedz,pozdrawiam

KAEFER SA
pracodawca
@karol 09.01.2018 08:40

Zapraszamy Pana do kontaktu z Działem Logistyki Personalnej KAEFER SA, tel. 032 277 75 24 lub 277 75 26.

KAEFER SA
pracodawca
CSR (Społeczna Odpowiedzialność Biznesu) w KAEFER

W ramach corocznego spotkania integracyjnego pracowników KAEFER tradycyjnie postanowiliśmy wykorzystać potencjał naszej grupy do działań na rzecz potrzebujących. Każdorazowo staramy się przeanalizować potrzeby społeczności lokalnych i zastanowić się w jaki sposób możemy wesprzeć miejscowe instytucje lub inicjatywy. Tak też stało się i tym razem.

Mieliśmy wielką przyjemność gościć grupę dzieci i młodzieży z Domu Dziecka w Brodnicy.

Nadrzędnym celem naszych działań było wyposażenie wszystkich trzydziestu wychowanków Domu Dziecka w wyprawki szkolne, na które złożyły się nowe plecaki z pełnym wyposażeniem. Realizacja tego celu wpisana była w scenariusz spotkania i rywalizacji drużyn.

Dzieci, jako jeden z zespołów, wzięły czynny udział we wszystkich konkurencjach, pozostawiając w tyle pozostałe drużyny i zdobywając zasłużone pierwsze miejsce.



Wszystkie zespoły dzięki zaciętej rywalizacji i ogromnemu zaangażowaniu osiągnęły zamierzony cel - wychowankowie Domu Dziecka w Brodnicy zostali wyposażeni w potrzebne artykuły szkolne. Mamy też nadzieję, że dostarczyliśmy naszym gościom wielu radosnych i niezapomnianych wrażeń. 

Na pożegnanie otrzymaliśmy od dzieci wykonany samodzielnie upominek wraz z podziękowaniami.

To my dziękujemy!


 
   

Zostaw opinię o KAEFER SA - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KAEFER SA