New Pinto Poland

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 127 ocen.

Opinie o New Pinto Poland

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie New Pinto Poland

Iwona
użytkownik zarejestrowany

@Minęła 20rozumiem, że w Twoim odczuciu w firmie zaszły jakiś rok temu negatywne zmiany, szczególnie na dziale anten. Wynika to ze zmiany kierownictwa? Mogłabyś/Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda praca w tym dziale New Pinto Poland?

Minęła 20
@Iwona 07.06.2017, 10:45
@Minęła 20rozumiem, że w Twoim odczuciu w firmie zaszły jakiś rok temu negatywne zmiany, szczególnie na dziale anten. Wynika t...

Staram się w sposób bardzo spokojny opisać dzisiejszy stan na tym dziale. Jest to bardzo trudne. Ponieważ zmiany jakie zaszły i jakie zachodzą nie mieszczą się w głowie dla normalnego człowieka. Dział anten to bardzo ciężki i trudny dział pod względem pracy. Oczywiście istnieją stanowiska lżejsze ale nie oznaczają one "kawę z ciasteczkiem" Ponieważ na każdym trzeba dać z siebie wiele. Osoby takie jak A. D , Ł. B, czy R.C powinny w trybie natychmiastowym usunąć się ze stanowiska. Gdy wrócimy w przeszłość liczyła się tylko wyłącznie jakość dziś? Liczą się tylko ilości. Nawijarki jak i maszyny maja coraz to więcej awarii. Przez niedoświadczenie tych osób których pojecie o produkcji jak i o sprzęcie na którym pracujemy jest tak naprawdę zerowe. Nauczcie się go szanować. Nikt głośno nie mówi o tym ale ma się dość waszej bezmyślności.

Minęła 20

Nikt nie spodziewał się, że dojdzie do takiej rozpierduchy. Nie zdziwię się gdy na stanowisku lidera zobaczę sprzątaczke. A kierownikiem zostanie Ukrainka. Juz teraz na stanowiskach są ludzie którzy nie mają pojęcia w tym w czym siedzą. Pomimo czasu który minął od ich pracy tutaj. Ludzie udający, ze są kimś. A w rzeczywistości? Jak dzieci we mgle gdzie bez pomocy drugiej reki nie potrafią ruszyć. Anteny to już nie dział gdzie istniał spokój. Tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rządzące przez głupców. Dosłownie od roku.

WS
@Minęła 20 03.06.2017, 02:50
Nikt nie spodziewał się, że dojdzie do takiej rozpierduchy. Nie zdziwię się gdy na stanowisku lidera zobaczę sprzątaczke. A ki...

zgadzam się z Tobą tylko dlatego osoby które dostały już jakieś stanowisko nie mogąc sobie poradzić rządzą "buzinką "jakby nie było nikt im od d... nie odpadł aby się wozić po drugim człowieku. więcej szacunku a może jakoś się to poskleja

12b

Brawo Asia po kim jak po kim ale po Tobie tego się nie spodziewałam .Teraz widać kto w tej firmie pracuje i żadnej innej pracy w innym zakładzie się nie boi.

Iwona
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz w New Pinto Poland? Chętnie dowiemy się na jakie warunki zatrudnienia/benefity mogą liczyć pracownicy. Co uważasz za największy plus w swojej pracy?

ointi

Nic dodać nic ująć. Powinny obie złożyć rezygnację. Ponieważ zadna nie spełnia się na stanowisku. Chyba,że płacą im za ublizanie innym.

PETRU

Wszyscy wszystko wiedzą

Robak
użytkownik zarejestrowany

Premie to nawet do 500 złotych na miesiąc dochodzą

mam super teraz prace
@Robak 14.05.2016, 11:31
Premie to nawet do 500 złotych na miesiąc dochodzą

na szczescie juz nie musze sie użerać z tą firmą i ludzmi :D Brawo FANTI haha Lucja i Drabczykowa to rewelacyjna decyzja :D tak rewelacyjna ze pod ich imionami mozna dolaczyc slowa... (zero wiedzy, zero i jeszcze raz zero myslenia) ale ciebie to nie obchodzi bo tobie wlasnie chodzi o to by ten dzial padl na kolana. i wychodzi ci to dobrze :D ha ha Jezeli to prawda co slyszalam ze ask przejmie ten burdel to lepiej niech robi to predko bo ludzie ktorzy przyszli z po za anten rozpierdo... ten dzial. Dziekuje. Dobranoc :D

---

Witam,chce zlozyc cv do tego zakladu i tu moje pyt ile wychodzicie na mies z wyplata i praca jest na 2czy 3 zmiany

123
@--- 10.04.2016, 17:18
Witam,chce zlozyc cv do tego zakladu i tu moje pyt ile wychodzicie na mies z wyplata i praca jest na 2czy 3 zmiany...

Najniższa srednia plus 300 zł premi obecnosciowej .bez żadnych świadczeń socjalnych tzn bonów świątecznych, wczasów pod gruszą. Praca na dwie lub trzy zmiany w zależności na którym dziale

iza

Poważnie ?

iza

A co wasz prezes ma do powiedzenia , rozmawia z wami ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

abcd

przyjdź do firmy i zobaczysz a potem na temat kawek się wypowiesz. " produkcja anten samochodowych i wiązek elektrycznych wymaga jednak dużego nakładu pracy i jej świetnej organizacji" z tym stwierdzeniem się zgadzam z tobą tylko że te godz kawki nie tyczą się ludzi produkcyjnych.

ha ha

Ha ha no bo tam trzeba byłoby robić skończyły by się godz kawki.

abcd

E no dziewczyny nie ma u nas źle,czemu narzekamy. Ludzie się zwalniaja a potem przychodzą i proszą o wycofanie zwolnienia. Czyli nigdzie nie ma tak dobrze jak u nas. !!!!PORAŻKA

Pracownik

Nie ma co dzwonić... pieniądze małe goła pensja czyli minimalna i premia uznaniowa teraz ją wycofał i nie przyznaje.Upadek i jeszcze raz upadek z tego co słyszałem Japończycy mają to przejąć ale szef możliwe że się nie zmieni chyba że teraz go wykończą :)

@

ZADZWOŃ SOBIE DO FIRMY

TAK TAM JEST

CIEZKO DLA TEJ FIRMY PRACUJEMY.. STARAMY SIE JAK MOZEMY. DLACZEGO SZEFIE NAM TO ROBISZ? NIE MAMY KRYZYSU W FIRMIE I TY I MY DOBRZE O TYM WIEMY. NIE OBCHODZA MNIE LIDERZY BO ONI PREMIE MAJA 1.7 IM WYSTARCZY :p CHOC TO MY TAKIE PIENIADZE POWINNISMY OTRZYMYWAC. BO MY PRACUJEMY REKAMI A ONE GĘBĄ!!!!!!!!!!!!!!

pipi
@TAK TAM JEST 24.02.2014, 19:23
CIEZKO DLA TEJ FIRMY PRACUJEMY.. STARAMY SIE JAK MOZEMY. DLACZEGO SZEFIE NAM TO ROBISZ? NIE MAMY KRYZYSU W FIRMIE I TY I MY DOB...

dziwie sie ze jeszcze pracujecie za takie grosze. pracowalam tam pół roku.gorszego zakładu pod wzgledem zarobków jak i kadry nie spotkałam.naprawde nie jest tak zle na rynku pracy, jezeli chodzi o bielsko.tymbardziejze znalezc nowa prace z doswiadczeniem w branzy motoryzacyjnej jest duzo latwiej.

blablabla

kiedy w tym roku postojowe (urlop)

uwielbiam swoją zmianę

Pozdrawiam całą ekipe ( usunięte przez administratora ) :D :D :D Nasza zmiana rządzi :D

:-)

Anonim - 2013-06-28 03:15:05 Można wziąć urlop dłuższy niż dwa tygodnie?Dobre poczucie humoru. Dwa tygodnie urlopu tak w czasie postoju.

benia

..zarobki..ha ha

pola

ghgkliun - 2013-01-30 11:02:59 to prawda. Ask ma bardzo dobre kontrakty podpisane ,więc praca i sprzedaż będzie na dobrym poziomie.Co za tym idzie i zyski wiec nie pozwólcie sobie wmówić że z pracą krucho i ogólny kryzys.Naprawde mamy dobrych klientów. Pozdrawiam starych pracowników Ask.Co u was dobrego ?

ghgkliun

to prawda. Ask ma bardzo dobre kontrakty podpisane ,więc praca i sprzedaż będzie na dobrym poziomie.Co za tym idzie i zyski wiec nie pozwólcie sobie wmówić że z pracą krucho i ogólny kryzys.Naprawde mamy dobrych klientów. Pozdrawiam starych pracowników Ask.

lola

takie byłyscie zawzięte...a teraz to wszystko powoli olewacie.....szkoda.....trzeba sie trzymać razem.....to jedyne wyjscie na obecną sytuacje w naszym zakładzie.zmobilizyjcie sie!!!!!

XYZ

URLOP WYPOCZYNKOWY Terminy skorzystania z wypoczynku powinny być ustalone z wyprzedzeniem w planie urlopowym. W przypadku gdy pracodawca nie musi go sporządzać, termin urlopu ustala w porozumieniu z pracownikiem, biorąc pod uwagę wniosek podwładnego oraz konieczność zapewnienia normalnego toku pracy w zakładzie. Jeżeli firma naruszy przepisy o udzielaniu urlopu wypoczynkowego, pracownik może złożyć skargę do Państwowej Inspekcji Pracy. W razie sporu z pracodawcą może też wnieść przeciwko niemu pozew do sądu pracy. NATOMIAST BEZPŁATNY Pracodawca nie może bowiem w jakikolwiek sposób zmuszać podwładnego do skorzystania z takiego rodzaju wolnego. Trzeba zaznaczyć, że udzielenie pracownikowi urlopu bezpłatnego z inicjatywy pracodawcy (bez pisemnego wniosku pracownika) jest prawnie bezskuteczne. Jeśli zdarzy się tak, że pracodawca stosuje w swym zakładzie praktykę polegającą na wysyłaniu pracowników na urlop bezpłatny (np. w okresie braku zamówień na produkowane przez siebie towary), to zatrudniony wysłany przymusowo na taki urlop może wystąpić przeciwko firmie do sądu pracy, domagając się dopuszczenia do wykonywania dotychczasowej pracy. Mogą one mieć także postać niedopuszczenia podwładnego do pracy, w tym wypadku wskutek zmuszenia do korzystania z urlopu bezpłatnego. Za czas takiej gotowości do pracy pracownikowi przysługuje wynagrodzenie wynikające z jego osobistego zaszeregowania określonego stawką godzinową lub miesięczną. Do wynagrodzenia przewidzianego w art. 81 par. 1 k.p. nie mają zastosowania zasady obowiązujące przy ustalaniu wynagrodzenia za urlop i wobec tego nie mogą być uwzględnione w nim inne składniki niż te, które wynikają z zaszeregowania pracownika i są określone stawką godzinową lub miesięczną (wyrok SN z 16 listopada 2000 r., I PKN 455/00, OSN 2002/11/268). Przez wynagrodzenie wynikające z osobistego zaszeregowania zatrudnionego Sąd Najwyższy rozumie wynagrodzenie zasadnicze wraz z dodatkiem funkcyjnym (tak w uchwale składu siedmiu sędziów z 30 grudnia 1986 r., III PZP 42/86, OSNCP 1987/8/106). W sytuacji gdy nie została określona stawka osobistego zaszeregowania, pracownikowi przysługuje 60 proc. ogólnego wynagrodzenia za pracę, a jeśli tak ustalona kwota jest niższa od minimalnego wynagrodzenia, należy wypłacić kwotę w wysokości minimalnej pensji ustalonej zgodnie z przepisami ustawy z 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz.U. nr 200, poz. 1679 z późn. zm.).

anonim 2

nn - 2012-10-23 17:48:07 pimpek - 2012-10-23 11:26:49 Nie ma co żałowac tej roboty.Mnie też zwolnili jakiś czas temu.Po kilku latach w tej firmie myślałam że mi sie świat zawalił ! Ale niedługo szukałam nowej pracy,bo już po tygodniu dostałam nową,lepiej płatną i dwie zmiany.Wcale nie jest tak ciężko ze znalezieniem jak sie tego obawiałam,byłam na dwóch rozmowach za takie pieniadze jak tu ,ale trafiłam na lepszą i jestem zadowolona bardzo.Ciesze sie że mnie wtedy zwolnili,w końcu nadarzyła się okazja że żeby wyjsć z tej nonotomi i kompletnego braku jakichkolwiek perspektyw dla pracowników. pozdrawiam wszystkich cieplutko.( usunięte przez administratora )apamietaj to sobie.Sami sobie tworzycie mity . Firma jak firma i nie ma co przesadzać .

nn

pimpek - 2012-10-23 11:26:49 Nie ma co żałowac tej roboty.Mnie też zwolnili jakiś czas temu.Po kilku latach w tej firmie myślałam że mi sie świat zawalił ! Ale niedługo szukałam nowej pracy,bo już po tygodniu dostałam nową,lepiej płatną i dwie zmiany.Wcale nie jest tak ciężko ze znalezieniem jak sie tego obawiałam,byłam na dwóch rozmowach za takie pieniadze jak tu ,ale trafiłam na lepszą i jestem zadowolona bardzo.Ciesze sie że mnie wtedy zwolnili,w końcu nadarzyła się okazja że żeby wyjsć z tej nonotomi i kompletnego braku jakichkolwiek perspektyw dla pracowników. pozdrawiam wszystkich cieplutko.( usunięte przez administratora )-zapamietaj to sobie.

anonim

pimpek - 2012-10-23 11:26:49 Nie ma co żałowac tej roboty.Mnie też zwolnili jakiś czas temu.Po kilku latach w tej firmie myślałam że mi sie świat zawalił ! Ale niedługo szukałam nowej pracy,bo już po tygodniu dostałam nową,lepiej płatną i dwie zmiany.Wcale nie jest tak ciężko ze znalezieniem jak sie tego obawiałam,byłam na dwóch rozmowach za takie pieniadze jak tu ,ale trafiłam na lepszą i jestem zadowolona bardzo.Ciesze sie że mnie wtedy zwolnili,w końcu nadarzyła się okazja że żeby wyjsć z tej nonotomi i kompletnego braku jakichkolwiek perspektyw dla pracowników. pozdrawiam wszystkich cieplutko.Mam pytanie , czy nie można spotkać się z Nim osobiście i reklamowac decyzji o zwolnieniu ? Tym bardziej po kilku latach pracy w tej firmie ma się chyba do tego prawo ?

pimpek

Nie ma co żałowac tej roboty.Mnie też zwolnili jakiś czas temu.Po kilku latach w tej firmie myślałam że mi sie świat zawalił ! Ale niedługo szukałam nowej pracy,bo już po tygodniu dostałam nową,lepiej płatną i dwie zmiany.Wcale nie jest tak ciężko ze znalezieniem jak sie tego obawiałam,byłam na dwóch rozmowach za takie pieniadze jak tu ,ale trafiłam na lepszą i jestem zadowolona bardzo.Ciesze sie że mnie wtedy zwolnili,w końcu nadarzyła się okazja że żeby wyjsć z tej nonotomi i kompletnego braku jakichkolwiek perspektyw dla pracowników. pozdrawiam wszystkich cieplutko.

???

Ile osób zwolnił ?

anonim

Tak naprawde to jest to dla mnie niewiarygodne , narzekacie a jednak pracujecie . Więc albo albo .

gosc

Jasne lepiej siedzieć w domu i nic nie robić .

jola

Chory zakład , chora kadra...

gosc

gr - 2012-06-17 15:35:10 ale dla Ciebie chyba niezbyt istotne ILE PŁACIŁ. bo odnosze takie wrażenieOdnoś sobie jakie chcesz wrażenie .

gr

ale dla Ciebie chyba niezbyt istotne ILE PŁACIŁ. bo odnosze takie wrażenie

niko

Zgadzam się z tobą tam nie da się powiedzieć jaki jest problem na zebraniu bo nikt tego nie wysłucha ponieważ nikt a zwłaszcza Szef nie przyjmuje innego zdania . Jestem za Związkami Zawodowymi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gość

Czy tam pracowałaś kiedykolwiek że możesz stwierdzić ,, nadal jest bez zmian ,, ? Nie wiem czy miałam klapki na oczach ale wiem , że miałam pracę . Jesteśmy w Bielsku a nie w Anglii .Liczą się tutejsze realia . Szef jest całkiem sympatycznym człowiekiem . On jest bosem a my pracownikami .

gosc

Pracowałam tam kiedyś i nie odniosłam takiego negatywnego wrażenia .Porównując to z innymi zakładami nie było tak żle . Przynajmnej wiecie kto jest waszym prezesem i możecie z nim pogadać . Gdyby się nie pojawiał tak często wśród ludzi to nie byłoby na niego takich gromów . Zwolnij się jak jesteś niezadowolony ( zrobiłam tak osobiście ) a nie obrażaj człowieka .

niko

trzeba było nie dopuścić do tego aby nie było związków zawodowych a teraz macie wodzi was za nos i myśli sobie jakie te polki są głupie i mało się cenią . Wykorzystywane jesteście jako tania siła robocza!!!!!!!!!

lidka

szef ma pewnie dużą rodzinę do utrzymania

KLJ

szefie dziekujemy za cudowne wypłaty . wstyd i hańba w dzisiejszych czasach płacić ludziom takie grosze

gość

Wesołych , pogodnych Świąt .

..

Szefie jest pan (usunięte przez administratora)!!!!!!!!!!!!!!!! w grudniu na zebraniu obiecał pan że jeśli sie zgodzimy na likwidacje premii , nikogo pan nie zwolni ! ten transpalent powinien ktoś wywiesić nad drzwiami wejściowymi ,dla przypomnienia panu o obietnicach bez pokrycia.

gosc

Szefie czy Pan to czyta ?

NEI ODZYWAJ SIE

TYLKO ZE GDY ZGLOSZONE TO ZOSTAJE LIDERCE ONA MA W (usunięte przez administratora) TO ZE JEST AWARIA!!! I TAK KARZE CI ZROBIC NORME!!! WSZYSCY MAJA TO GDZIES!! PAMIETAM JAK BYLA TAKA SYTUACJA. ZGLOSZONE ZOSTALO I CO ? MUSIALYSMY (usunięte przez administratora)!!! łATWO SIE MOWI!!! TY ZAPIERDALASZ A ONA SOBIE IDZIE NA PAPIEROSKA I OBGADYWAC :) ALE TO SIE KIEDYS SKONCZY!!!!!! KIEROWNIKU I LIDERKI CHCECIE NORME? TO SIADAC I (usunięte przez administratora) !!! ZOBACZYCIE JAK TO FAJNIE JEST NADRABIAC AWARIE !!!!!!!!!!!!!!!!!

gość

No to jak się to ma do naginania normy . Co ma jedno do drugiego .

rr

A co masz robić według procedury gdy jest niesprawna maszyna ? Zgłosić liderowi,czyż nie tak ?

gość

Nie pracować czyli co robić ?

jj

Bo same jesteście sobie winne. Zepsute ?- niepracuje ! a nie naginać jak tylko moge zeby norma była..

lubie tu pracowac

Mam dosc tego jak laza i ciagle nas sprawdzaja i upominaja o check liste zamiast sprawdzac i chycic sie tego co naprawde jest wazne :| wszyscy wszystko maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie. mowi sie po 10 razy ze to nie idzie..ze to zepsute ale nie... najwaniejsza jest check lista. najwazniejsze by nic na podlodze nie lezalo.. itd. (usunięte przez administratora)wrocil znow do nas na hale i zamiast cos zrobic by bylo dobrze tylko uprzyksza zycie innym. Co by tu zrobic by im jeszcze bylo gorzej. nie bede komentowac naszych mechaników bo jakbym napisala o nich prawde szef wyrzucil by ich z miejsca.Wiecznie pretensje ze cos musza zrobic!!! to sie zwolnijcie. Caly dzien potraficie nic nIE robic raz sie was zawola i wielkie haloo!!! wszystko jest zepsute , stare.. Ale najlepiej powiedziec ze to baby psuja. Niz przyznac sie,. ze stare i nie idzie, ze popsute albo ze NIE POTRAFICIE POPROSTU TEGO NAPRAWIC!!!!!!! kiedys rzeczywiscie kobiety bedzie trzeba wybrac sie do szefa!!!! by sie dowiedzial wkancu prawdy!!!

;;;

był audyt ostatnio na elektronice. widzieli wszyscy jak gonili w kolo tego działu a i tak z tego co słyszałam nie poszło im dobrze. dziewczyny zapiepszały sprzatały i co?? na kurze patrzyli a maszyne zepsute!! zdj autek powiesili jakby to miało jakies znaczenie!! [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !!

Zostaw opinię o New Pinto Poland - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie New Pinto Poland