Opinie o Eurovia Polska S.A
Super ze usuwacie negatywne opinie! Tyle jesteście warci w Polszy.
Pracuje w eurovi w Londynie i myśle żeby zrobić transfer do Mysłowic. Po przeczytaniu opini trochę mam obawy.
Witam, Czy ktoś mógłby przybliżyć czym zajmuje się specjalista ds. Sprzętu? Czy jeździ i naprawia, czy tylko kontroluje i dba by wszystko było sprawne. Dziękuję za pomoc
(usunięte przez administratora)Oddział Mysłowice. Czy poprawiło się coś w kwestii firm podwykonawczych czy dalej jest podział na równych i równiejszych?
Witam. Czy w oddziele Mysłowice zmieniło się coś odnośnie sprzętów od podwykonawców czy dalej są podziały na równych i „równiejszych”? Pozdrawiam.
Witam. Jak wyglada sprawa z najmem sprzętu - oddział Mysłowice. Zmieniło się coś czy dalej są równi i „równiejsi”? Pozdrawiam.
Gutek w tej firmie nie dają podwyżek ja się starałem biłem rekordy produkcji podnosiłem kwalifikacje zero podwyżki premii nikt nawet nie powiedział pocałuj(usunięte przez administratora)więc oczym ta gadka
Dobre. W czasie gdy ja tam pracowałem od 2017 podwyżki były obligatoryjne 1 stycznia każdego roku, o około 5 proc. Premie były co miesiąc. Ile? 300 brutto, niby niewiele, ale jednak. Kilka miesięcy przed zamknięciem oddziału niestety skończyło się.
W jaki sposób rozwiązany jest problem nadgodzin w firmie Eurovia Polska S.A? Są one dodatkowo płatne czy może jest możliwość odbioru godzin?
We wrześniu, tuż przed drugą falą epidemii COVID-19, spółki Grupy VINCI działające w Polsce kontynuując wspólną akcję #razemdlaszpitali przekazały polskim placówkom 6 ratujących życie respiratorów.
Rozpoczął się okres jesienno-zimowy, a wraz z nim przyszło nam zmierzyć się z drugą falą epidemii COVID-19, której skutkiem jest ponad 5 tysięcy osób przebywających w szpitalach w całym kraju, pośród których kilkaset wymaga intensywnej terapii i wspomagania oddychania za pomocą respiratora.
W tym trudnym czasie spółki VINCI kontynuują wspólną akcję #Razemdlaszpitali i niosą pomoc potrzebującym. Dzięki Fundacji VINCI, spółki Grupy VINCI otrzymały niezbędne środki na zakup sześciu wysokiej klasy respiratorów turbinowych Servo-air, które pomogą polskim medykom w walce o życie pacjentów. Respiratory trafiły do sześciu szpitali – w Krakowie, Warszawie, Gdańsku, Kaliszu, Szczecinie i Bydgoszczy.
Podarowany sprzęt nie wymaga centralnego zasilania sprężonym powietrzem ani podłączenia do prądu. Bateryjne zasilanie turbiny eliminuje konieczność stosowania ciężkich butli z gazem, dzięki czemu respiratory można łatwo przemieszczać z oddziału na oddział. Dostawa urządzeń obejmuje 24-miesięczną gwarancję, a także uruchomienie i szkolenie personelu medycznego. Koordynatorem wszystkich działań, w imieniu Clubu Pivot Poland, była Fundacja Warbud Warto Pomagać. Sprzęt został oznakowany logotypem akcji #Razemdlaszpitali.
Dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego im. Ludwika Perzyny w Kaliszu Radosław Kołaciński w słowach podziękowania zaznaczył, jak ważna jest otrzymana pomoc: Przekazany sprzęt stanowi dla nas ogromne wsparcie, posłuży on pacjentom Szpitalnego Oddziału Ratunkowego, u których pojawi się konieczność wspomagania ich niewydolnego układu oddechowego, zakażonych COVID-19. Dzięki wyposażeniu w turbinę możliwe będzie wykorzystanie respiratora w pomieszczeniach, które nie posiadają instalacji sprężonego powietrza, jak również podczas transportu pacjenta.
Od marca do września przy wsparciu Fundacji VINCI w gronie 12 spółek VINCI działających w Polce, tj.: Warbud, Eurovia Polska, ETF Polska, ATEM-Polska, Menard, Soletanche Polska, Calanbau-TPI, Freyssinet Polska, VINCI Facilities Polska, VINCI Immobilier Polska, Axians Networks Poland, Remea pomogliśmy już ponad 30 placówkom w całej Polsce. Wśród nich są szpitale, centra medyczne oraz domy pomocy społecznej.
SMA-MA jest to mieszanka drobnoziarnista o wysokiej zawartości lepiszcza asfaltowego modyfikowanego polimerami wykazująca bardzo wysoką wytrzymałość na zmęczenie i rozciąganie. Mieszanki SMA-MA łączą korzystne cechy mastyksu, asfaltu lanego oraz mieszanek mastyksowo-grysowych typu SMA. Dzięki temu otrzymujemy elastyczny, szczelny oraz odporny na deformacje trwałe materiał, o dobrych parametrach reologicznych szczególnie w niskich temperaturach. Zastosowanie w układzie konstrukcji nawierzchni odpowiednio zdefiniowanej warstwy przeciwspękaniowej/przeciwzmęczeniowej pozwala uzyskać efektywne technicznie i ekonomicznie sposoby zwiększenia trwałości nawierzchni.
Doświadczenia uzyskane w ramach prowadzonej współpracy dały do tej pory bardzo dobre efekty i zostały wykorzystane już w kilku zadaniach realizowanych przez Eurovia, między innymi przy remoncie wiaduktu w Policach, budowie wiaduktu drogowego nad drogą ekspresową S3 „węzeł Tczewska” oraz przy budowie trasy autobusowo-tramwajowej łączącej osiedle Nowy Dwór z centrum Wrocławia.
Jedną z większych inwestycji, jaką Eurovia zrealizowała w ostatnich latach z wykorzystaniem mieszanki SMA-MA, był remont arterii łączącej lewobrzeżną i prawobrzeżną część Szczecina, zwanej Trasą Zamkową. Zastosowano tam innowacyjną mieszankę SMA-MA 8 PMB 65/105-80 jako zabezpieczenie hydroizolacji o grubości ok. 3.0 cm na długości ok. 1,8 km.
Teoria bez praktyki jest martwa, a praktyka bez teorii głupia – komentarz naszej praktykantki Barbary doskonale odzwierciedla niemałą potrzebę dzisiejszych uczniów i studentów, by w praktyce móc rozwijać kompetencje.
@były pracownik a jak dawno tam pracowałeś, może się teraz zmienił team?
Koledzy dajcie znać jak sytuacja jest w Eurovi jeśli chodzi o najem sprzętu.(usunięte przez administratora)
Czy w EUROVIA POLSKA S. A. zawierane są umowy na zlecenie w okresie próbnym?
Jaka umowa obowiązuje w EUROVIA POLSKA S. A. podczas okresu próbnego?
Pracuje u jednego z podwykonawców Eurovi i ze swojej opserwacji mogę powiedzieć że pracownicy wyglądają na zadowolonych i nie wydaje mi się żeby musieli pracowaćtak ciężko jak u małych prywatnych pracodawców którzy liczą każdą złotówkę, niestety zdażają im się delegacje i nocki i z tym należy się liczyć. Co do płacenia podwykonawcą to nie ma żadnego problemu bo pieniądze wypłacane sąterminowo... z jednym ale... zdaża się czekać miesiąc na protokoły odbioru które są niezbędne do wystawienia faktury. Dodam jeszcze że jeśli chodzi o kontakt z firmą i organizaje pracy to jak wiadomo najwięcej zależy od kierowników, a tu jak wszędzie jest różnie